Ajankohtaista

28.09.2022

Tule opiskelijahaastateltavaksi UEF:n auditoinnin työpajoihin

Itä-Suomen yliopiston auditointi toteutetaan 9.–10.11. 2022. Auditoinnissa eli ulkoisessa laaduntarkastuksessa yliopiston toimintaa arvioidaan sen perusteella, täyttääkö se sille asetetut laadukkaan toiminnan kriteerit. Arvioinnin toteuttaa Opetus- ja Kulttuuriministeriön alainen Kansallinen Arviointineuvosto (KARVI). Opiskelijoiden auditointityöpajoissa opiskelijat keskustelevat keskenään omista kokemuksistaan mm. opiskelusta, opetuksesta, tukipalveluista tai opiskeluympäristöstä Itä-Suomen yliopistossa auditointiryhmän antaman tehtävänannon pohjalta. Opiskelijat voivat kertoa omia kokemuksiaan opiskelun asiantuntijoina.

Alle linkitetyssä kuvassa on kuvattu auditoinnin eteneminen. Itä-Suomen yliopiston omaan laatutyöhön voi tutustua Kamun laatu-sivuilla.

KARVI.fi, avautuu uuteen välilehteen: Auditoinnin eteneminen

Kamu.fi avautuu uuteen välilehteen: Yliopiston laatutyö

Auditointi koostuu neljän korkeakoulun toiminnan osa-alueen arvioinnista jotka ovat:

  • Osaamista luova korkeakoulu
  • Vaikuttava ja uudistava korkeakoulu
  • Kehittyvä ja hyvinvoiva korkeakoulu
  • Oppiva korkeakoulu

Kolmea ensimmäistä osa-aluetta arviointiryhmä arvioi asteikolla Erinomainen/Hyvä/Riittämätön ja läpäistäkseen auditoinnin on keskiarvona näistä oltava vähintään Hyvä. Läpäistessään auditoinnin yliopisto saa laatuleiman, joka on kerrallaan voimassa kuusi vuotta.

Auditointi toteutetaan siten, että ensin KARVI:n Itä-Suomen yliopistolle kokoama auditointiryhmä tutustuu yliopiston keskeisiin toimintaa ohjaaviin asiakirjoihin ja sen jälkeen tämä haastattelee niin yliopiston johtoa, opetus- hallinto- ja tukihenkilökuntaa, yliopiston sidosryhmiä sekä opiskelijoita. Opiskelijoiden työpajat järjestetään 9.11. klo 10–12 seitsemässä ryhmässä, jotka ovat:

  • Kandivaiheen opiskelijat I
  • Kandivaiheen opiskelijat II
  • Maisterivaiheen opiskelijat I
  • Maisterivaiheen opiskelijat II
  • Jatko-opiskelijat
  • Kansainväliset opiskelijat
  • Jatkuvan oppimisen opiskelijat

Kussakin ryhmässä on enintään 6 opiskelijaa, joista yksi toimii puheenjohtajana ja yksi kirjurina. Ryhmähaastattelut toteutetaan etäyhteydellä ja ne käydään kokonaan englanniksi, joten haastatteluun osallistuvalta vaaditaan vähintään kohtuullista englannin kielen taitoa. Haastattelussa auditointiryhmä tekee tehtävänannon ja seuraa tämän jälkeen keskustelua etänä. Työpajan ryhmien keskusteluista/vastauksista kootaan lopuksi yhteenveto auditoijille erilliselle alustalle.

KARVI:n toivomuksena opiskelijoiden auditoinnissa on, että opiskelijahaastateltavat edustaisivat opiskelijoiden näkemyksiä ja elämäntilanteita mahdollisimman laajasti, joten haastatteluihin toivotaan osallistuvan mahdollisimman monen vuosikurssin ja eri ikäisiä opiskelijoita. Haastateltavien joukon toivotaan myös edustavan UEF:n molempia kampuksia, kaikkia tiedekuntia sekä sukupuolia. 

Auditointityöpajoihin osallistuminen tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden vaikuttaa suoraan Itä-Suomen yliopiston toimintaan, laatutyöhön ja opiskelijoiden tukipalveluun, sillä seuraavat kuusi vuotta UEF:n toimintaa kehitetään auditointiryhmän havaintojen ja toimenpide-ehdotusten perusteella. Palkinnoksi työpajaan osallistumisesta tarjotaan kahvit ja ISYY tarjoaa lounaan. 

Mikäli haluat ilmoittautua auditoinnin opiskelijahaastatteluun, voit tehdä sen täyttämällä alla olevan lomakkeen viimeistään 17.10. klo 12.00 mennessä.

Google Forms, avautuu uuteen välilehteen: Ilmoittaudu auditointiin

Lue lisää

UEF.fi, aukeaa uuteen välilehteen: Auditointi 2022

KARVI.fi, aukeaa uuteen välilehteen: Korkeakoulujen auditoinnit 2018–2024

KARVI.fi, aukeaa uuteen välilehteen: Itä-Suomen yliopiston auditointi 2022

KARVI.fi, aukeaa uuteen välilehteen: Korkeakoulujen auditointikäsikirja (pdf)

Lisätietoja

Mikko Aaltonen, Koulutus- ja sosiaalipolitiikan asiantuntija, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, 044 576 8414, koso(at)isyy.fi

Saila Vaittinen, Laatukoordinaattori, Itä-Suomen yliopisto, 040-564 8985, saila.vaittinen(at)uef.fi 

Anu Arosanervo, Laatukoordinaattori, 050 475 0230, anu.arosanervo(at)uef.fi