Ajankohtaista

18.02.2013

Hallitusblogi: Viikko 7: Edunvalvonta on iloinen asia

Hallituksen sosiaalipoliittinen vastaava Toivo ”Toivo Haimi” Haimi tässä morjens. Ensimmäisten hallitusviikkojen hämmennys ja uutuudentunne ovat nyt jo takana päin, ja oman sektorini, sosiaalipolitiikan saralla on paljon tehtävää, joten on korkea aika tarttua toimeen ja siirtyä sanoista tekoihin.

ISYY:n sosiaalipolitiikka on ennen kaikkea edunvalvontaa, joka käsittää opiskelijan arjesta kaikkea sitä, mikä ei liity suoranaisesti opiskeluun. Sosiaalipolitiikan saralla työtä teettävät opiskelija-asuminen, toimeentulo, arjessa jaksaminen, terveydenhuolto sekä julkinen liikenne. Minä itse, kampusten sopo-jaostot ja edunvalvontasihteerit sekä tietysti kaikki jaosto- ja ainejärjestöaktiivit vaikutamme sekä kampuksilla että kabineteissa sen puolesta, että jokaisella isyyläisellä on hyvän elämän edellytykset myös opiskeluaikana.

Hallituksen seitsemäs toimintaviikko vaikutti kiireiseltä ainakin sosiaalipoliittisesta vinkkelistä katsottuna. Maanantaina sopo-jaostot kokoustivat sekä Joensuun että Kuopion kampuksilla, ja itse osallistuin Joensuun kokoukseen sekä sitä seuraavaan hengailuiltaan. Pyrin antamaan ainejärjestöjen sopo-toimijoille mahdollisimman vapaat kädet hankkeiden toteuttamiseen ja kannustamaan ainejärjestöjä myös itsenäiseen sopo-toimintaan. Maanantain kokouksessa Joensuun sopo-jaosto valitsi itselleen uuden varapuheenjohtajan sekä suunnitteli saman viikon torstain ystävänpäivätempausta. Samalla käytiin keskustelua myös hengailuiltojen tulevaisuudesta. Oma ajatukseni on kehittää niitä kansainvälisempään suuntaan ja toimia rentona kohtaamispaikkana suomalaisten ja kv-opiskelijoiden kesken. Kaikkiaan olen erittäin tyytyväinen Joensuun ainejärjestöjen sopo-aktiivien hienoon porukkaan!

Tiistaina kävin tapaamassa Joensuun opiskelija-asuntoyhtiö Joensuun Ellin toimitusjohtajaa, jonka kanssa keskustelimme korkeakouluopiskelijoiden ankeasta asuntotilanteesta. Tähän on tulossa helpotusta syksyllä 2013, kun Ellin asuntokapasiteetti nousee noin 140 asuntopaikalla. Lisäksi uudet rakennushankkeet nostavat kapasiteettia entisestään, ja syksyyn 2015 mennessä Joensuussa ei ole enää nykyisenlaista opiskelija-asunnottomuutta. Tänä syksynä kuitenkin todennäköisesti joudutaan turvautumaan tilapäiseen hätämajoitukseen erityisesti kv-opiskelijoiden osalta, mutta tilannetta selvitetään vielä kevään ja kesän aikana. Ellin toimitusjohtajan kanssa keskustelimme myös Skarpin tulevaisuudesta ja mahdollisesta käytöstä.

Torstain ystävänpäivätempauksessa Joensuun sopo-jaosto piti Carelia-rakennuksen aulassa kojua, jonka sermeihin ihmiset saivat jättää ystävänpäiväterveisiä kaikille sekä palautetta sopo-toimijoille.

Edunvalvontatyö jatkuu ensi viikolla muun muassa edunvalvontatiimin palaverilla, UEFin johtoryhmän tapaamisella, sopo-jaoston hengailuiltojen suunnittelukokouksella, kampusvaliokunnan kokouksella sekä Kuopaksen toimitusjohtajan tapaamisella. Edunvalvonta on iloinen asia!

Toivo

Sosiaalipoliittinen vastaava

 

Julkaistu 18.2.2013