Ajankohtaista

27.02.2013

Hallitusblogi: Viikko 8: Kehitysyhteistyön syvintä olemusta etsimässä?

Tämä viikko hallituksen jäsen Kettusella on kulunut hallituksen kokouksissa, UEF:in johtoryhmän tapaamisessa, kuunnellessa yliopistomme uutta markkinointisuunnitelmaa ja viettämällä aikaa kampusvaliokunnan kokouksessa. Ensimmäisten viikkojen hämmennyksen ja ihmettelyn jälkeen on tullut aika kääri kunnolla hihat ylös ja käydä hommiin.

Kuitenkin koko viikon punainen lanka omassa työssä on ollut katseen siirtäminen kohti tulevaa. ISYY osallistuu tänä vuonna toista kertaa Suomen Ylioppilaskuntien liiton (SYL) järjestämään valtakunnalliseen kehitysyhteistyöviikkoon. Tämän vuoden teemana on “Työllisyys ja kehitys”. Koko viikon tarkoituksena on lisätä tietoisuutta globaalisista, kehitysyhteistyöhön liittyvistä kysymyksistä.

Se, että ylioppilaskunta osallistuu kehitysyhteistyöhön liittyvien asioiden hoitamiseen ja tukee sitä on ensiarvoisen tärkeää. Meidän tulee ottaa kantaa kestäviin asioihin yhteiskunnassamme, tulee ottaa vastuuta vähävaraisimpien koulutuksesta sekä tukea koko maailman vahvistumista. Koulutuksen avulla maailman köyhyyttä ja kurjuutta vähennetään. Koulutus lisää demokratiaa, osallistumista, ihmisoikeuksia, oikeudenmukaisuutta ja rauhaa. Eikö nämä kaikki asiat ole sinun mielestäsi tavoittelemisen arvoisia?

Siksi minä haluankin haastaa juuri sinut miettimään mitä sinä voit tehdä! Millä tavalla sinä haluat osallistua kehitysyhteistyöhön? Haasta itsesi ja paranna samalla maailmaa, se jos mikä tuntuu hyvältä ja kestävältä vaihtoehdolta! SYL:lin tietojen mukaan viime vuonna 2012 opiskelijat tukivat SYL:n hankkeita n. 12 000 eurolla. Otatko haasteen vastaan ja laitetaan tämä luku entistä isommaksi ja vaikuttavammaksi! Tervetuloa muuttamaan maailmaan yhdessä!

PS. Hae nyt mukaan, kun vielä voit ISYY:n kehitysyhteistyönviikon pääkoordinaattoriksi tai kampuskoordinaattoriksi! Lisätietoja ISYY:n nettisivuilta tai allekirjoittaneelta.

Noora
Vapaa-aika, kehitysyhteistyö

 

Julkaistu 27.2.2013