Ajankohtaista

07.05.2013

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan edustajistovaalit järjestetään syksyllä 2013

Tulevana syksynä järjestetään jälleen ISYY:n edustajistovaalit. Vaalien ennakkoäänestys on 28.10.–1.11.2013 ja varsinaiset äänestyspäivät ovat 5.−6.11.2013. Edustajisto on ylioppilaskunnan ylin päättävä elin, joka koostuu 39 jäsenestä. Sen tehtävänä on palvella kaikkia ylioppilaskunnan jäseniä sekä toimia yhdyssiteenä ja edunvalvojana opiskelijan arjessa.

Ylioppilaskunnan edustajiston jäsenet pääsevät vaikuttamaan laajasti opiskelijoiden asioihin kuten siihen, minkä suuruinen ylioppilaskunnan jäsenmaksu on ja mihin se käytetään. Edustajistossa toimiminen tarjoaa myös loistavan mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin sekä luoda verkostoja niin opiskelijaliikkeen sisällä kuin sen ulkopuolellakin.

– Edustajistossa työskentely on innostanut minua monipuolisuudellaan. Olen oppinut edustajistossa paljon vaikuttamisesta ja yhdessä toimimisesta, mistä on hyötyä myös tulevaisuudessa, kertoo ISYY:n nykyisen edustajiston 1. varapuheenjohtaja ja Keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja Henriikka Puolitaival.

Myös vaaleissa äänestäminen on tärkeää.

– Jos et itse lähde ehdolle, lähde tukemaan hyvää ehdokasta. Muista myös äänestää vaaleissa, sillä vain äänestämällä pystyt vaikuttamaan siihen, kuka päättää sinua koskevista asioista, Puolitaival toteaa.

Syksyn 2013 edustajistovaalit järjestetään sähköisinä. Vaalikelpoinen on jokainen Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen, joka on ilmoittautunut läsnä olevaksi 2.10.2013 mennessä. Vaalien ehdokasasettelu päättyy 2.10.2013 kello 15.00. Edustajiston toimintakausi on kaksivuotinen ja sen työtä ohjaa edustajiston puheenjohtajisto.

Lisätietoja:

Henriikka Puolitaival, Keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja, p. 040 961 7818, henriikka.puolitaival@isyy.fi

 

Julkaistu 7.5.2013