Ajankohtaista

05.08.2019

Opinnot alkamassa, eikä vielä tietoa asunnosta?

Ovatko opintosi Itä-Suomen yliopistossa Joensuun tai Kuopion kampuksella alkamassa, mutta sinulta puuttuu vielä asunto? Kampuskaupunkien opiskelija-asuntoyhtiöt Kuopas ja Joensuun Elli pyrkivät järjestämään jokaiselle aloittavalle opiskelijalle katon pään päälle, mutta huomioithan, että hakijoita on paljon ja satojen opiskelijoiden asuttaminen vie oman aikansa. Muistathan myös, että mitä väljemmät kriteerit haettavalle asunnolle asetat, sitä todennäköisemmin sinulle voidaan tarjota asuntoa vielä elokuun aikana.

Mikäli haet vuokra-asuntoa vapailta markkinoilta, ole varovainen huijareiden kanssa. Älä maksa takuuvuokraa tai muutakaan summaa, ennen kuin olet varmistunut siitä, että tavoittelemasi asunto on todella olemassa, se on sinulle varattu ja olet allekirjoittanut vuokrasopimuksen. Mikäli asuntoilmoituksessa tai vuokrasopimuksessa on mielestäsi erikoisia vaatimuksia, vuokrasopimuksen solmimista kannattaa harkita tarkasti. Mikäli sinulle ehdotetussa vuokrasopimuksessa on mielestäsi jotakin arveluttavaa, voit olla yhteydessä asiasta ylioppilaskunnan edunvalvonta-asiantuntijoihin.

Jos tilanteesi alkaa näyttää epätoivoiselta, kannattaa kysyä, tietäisikö tuutorisi ketään, kuka voisi majoittaa sinua lyhytaikaisesti tai olisiko hänellä muuta tietoa tai vinkkejä vapaista asumisratkaisuista. Jos tilanteesi ei ratkea tätäkään kautta, voit kysyä mahdollisuutta lyhytaikaiseen tilapäismajoitukseen. Tilapäismajoitusta voit kysyä Kuopion kampukselta ISYYn edunvalvonnan asiantuntija Mikko Aaltoselta koso@isyy.fi.

HUOM! Tilapäismajoitus on tarkoitettu vain kampuskaupungista asuntoa hakeville ja vain lyhytaikaiseksi tilapäisratkaisuksi.

Lue lisää:

Kuopas.fi, avautuu uuteen välilehteen: Asunnon hakijoille

Joensuunelli.fi, avautuu uuteen välilehteen: Asuntohaku 

Lisätietoja:

Mikko Aaltonen, asiantuntija, koulutus- ja sosiaalipolitiikka, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY), puh. 044 576 8414, koso@isyy.fi

Pekka Koivaara, edunvalvonta-asiantuntija, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY), puh. 044 576 8465, soko@isyy.fi

Päivitetty 27.8.2019