Ajankohtaista

14.12.2022

Ylioppilaskunnan puheenjohtajisto ja hallitus vuodelle 2023 on valittu

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY)

Tiedote: 14.12.2022

Vapaa julkaistavaksi: Heti

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) edustajisto valitsi 13.12.2022 pidetyssä kokouksessaan ylioppilaskunnan puheenjohtajiston ja hallituksen vuodelle 2023.

Ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Eetu Hyvönen, joka opiskelee kauppatieteitä Itä-Suomen yliopistossa Kuopion kampuksella. Hän on toiminut kuluneena vuonna ISYYn hallituksen jäsenenä.

Hallituksen yhdeksän muuta jäsentä ovat varapuheenjohtaja Julia Lautala, Janina Gunnar, Kaisa Rautiainen, Lassi Oikkonen, Mirka Nieminen, Miro Helminen, Niina-Hannele Nuutinen, Noora Alvinen ja Otto Korkalainen.

– Ilolla ja kunnialla odotan tulevaa vuotta. Kasassa on tänäkin vuonna äärimmäisen hyvä, osaava sekä monipuolinen hallitus, jonka kanssa lähdetään viemään ylioppilaskuntaa ensi vuonna eteenpäin, kertoo hallituksen tuleva puheenjohtaja Eetu Hyvönen.

Hallitus tekee tärkeää vaikuttamis- ja edunvalvontatyötä ISYYssä, yliopistossa, kampuskaupungeissa ja myös valtakunnalllisesti yhdessä muiden ylioppilaskuntien kanssa. Juuri valittu hallitus järjestäytyy ja jakaa vastuualueet ensimmäisessä kokouksessaan.

Ylioppilaskunnan edustajiston puheenjohtajaksi valittiin Jimi Viita-aho. Viita-aho opiskelee Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksella tietojenkäsittelytiedettä ja hän on toiminut kuluneella kaudella ISYYn edustajistossa sekä vuonna 2021 ISYYn hallituksen jäsenenä.

– Tavoitteenani on luoda ylioppilaskunnasta erityisesti edustajiston kautta vahva sosiaalinen yhteisö, jossa yhteisöllisyys ja yhteistyö on sekä vaikuttamisen perusta että syy sille, miksi toiminnassa halutaan jatkaa mukana, kertoo tulevan vuoden edustajiston puheenjohtaja.

Edustajiston ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Miika Hiltunen ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Helmi Vanhanen. Edustajisto on ylioppilaskunnan ylin päättävä toimielin, joka koostuu 39 vaaleilla valitusta opiskelijasta. 

Lisätietoja:

Eetu Hyvönen, hallituksen puheenjohtaja 2023, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, p. 0400863901, eetu.hyvonen@isyy.fi

Jimi Viita-aho, edustajiston puheenjohtaja 2023, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, p. 044 576 8406 (2.1.2023 alkaen), jim.bo@jim.bo

Hannele Mirola, vs. pääsihteeri, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, p. 044 576 8417, paasihteeri@isyy.fi