Ajankohtaista

21.10.2021

Vetoomus ISYYn jäsenille: Äänestä edustajistovaaleissa!

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) vetoaa kaikkiin ISYYn jäseniin, jotta te äänestäisitte edustajistovaaleissa. Äänestää voit missä tahansa sähköisesti, omalla tietokoneellasi, älypuhelimellasi, tabletilla tai ISYYn ständillä tietokoneella kampuksella.

Edustajistovaaleissa äänestämällä voit parhaiten vaikuttaa opiskelija-aikasi tärkeimpiin asioihin ja osallistua yhteiseen päätöksentekoon. Edustajisto edustaa ISYYn jäseniä eli sinua, opiskelijaa. Sinä äänestät edustajistoon sen henkilön, jonka haluat päättävän esimerkiksi siitä, mihin joka syksy maksamasi jäsenmaksu käytetään. Älä jätä tätä mahdollisuutta käyttämättä, vaan päätä kenet haluat edustamaan juuri sinua.

Äänestäminen vie alle minuutin

  • Äänioikeutettuja ovat kaikki Itä-Suomen yliopistoon 18.10.2021 mennessä läsnäolevaksi ilmoittautuneet opiskelijat, jotka ovat ylioppilaskunnan jäseniä.
  • Jokaiselle äänioikeutetulle lähetetään maanantaiaamuna 25.10. sähköpostiin linkki, jonka kautta äänestys tapahtuu. Klikkaa linkkiä ja kirjaudu sisään UEF-tunnuksillasi. Lisäksi äänestyslinkki tullaan lisäämään ISYY:n Edustajistovaalit-sivulle. 
  • Äänestää voi vain kerran.
  • Ehdokkaat löytyvät ISYYn nettisivuilta. Nettisivuilta löytyy myös vaalikone, jonka avulla voit valita itsellesi sopivan ehdokkaan, jos et tiedä vielä ketä äänestäisit.

Äänestää voi joko ennakkoäänestyksen aikana tai varsinaisena vaalipäivänä: 

  • Ennakkoäänestys alkaa maanantaina 25.10. kello 08:00 ja kestää perjantaihin 29.10. kello 23:59 asti.
  • Varsinainen vaalipäivä on keskiviikkona 3.11.2021 ja äänestää voi  kello 9:00–18:00.

Äänestämällä vaikutat siihen, millainen Sinun opiskeluaikasi yliopistossa on

Edustajistoon valitaan 39 henkilöä, jotka päättävät esimerkiksi siitä, millaisia palveluja ylioppilaskunta sinulle tarjoaa, paljonko jäsenmaksu on ja mihin jäsenmaksurahasi käytetään. 

Jos edustajiston tehtävä tuntuu vaikealta käsittää, niin yksinkertaisuudessaan ylioppilaskunnan voisi ajatella valtiona, jossa opiskelijat ovat kansalaisia. Kansalaiset eli opiskelijat valitsevat eduskunnan eli edustajiston, jotka valitsevat valiokunnat sekä hallituksen. Näin yksinkertaista se on! Yksikin ääni voi olla ratkaiseva ja sinä päätät kenelle sen annat.

Älä jätä äänioikeuttasi käyttämättä, sillä sinä päätät kuka päättää!

Lue lisää:

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Äänestäjälle

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Vaalikone

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Vaalilistat ja ehdokkaat

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Tietosuoja

Lisätietoja: 

Elina Pitkänen, Kansainvälisten asioiden ja hallinnon koordinaattori, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, kv.kuopio(at)isyy.fi,  p. 044 576 8413

Oskari Jalkanen, Vaalikoordinaattori, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, vaalikoordinaattori(at)isyy.fi, p. 044 576 8429