Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Joensuu 1/2019

ti 8. tammikuuta 2019 17.05.26

Vuosi on vaihtunut ja ISYYn kampustoimistot sekä uutiskirjeet ovat palanneet lomilta. Tästä vuoden 2019 ensimmäisestä Joensuun Wiikko-Ärsykkeestä löydät jälleen tietoa ISYYn, yliopiston, kampusten ja kampuskaupunkien ajankohtaisista asioista.
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Joensuu 1/2019

Vko 2, 8.-14.1.2019
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

 

Hyvää alkanutta vuotta!

Vuosi on vaihtunut ja ISYYn kampustoimistot sekä uutiskirjeet ovat palanneet lomilta. Tästä vuoden 2019 ensimmäisestä Joensuun Wiikko-Ärsykkeestä löydät jälleen tietoa ISYYn, yliopiston, kampusten ja kampuskaupunkien ajankohtaisista asioista.

Tsemppiä opintoihisi ja kevätlukukauteen!

PS: Kuopion kampuksen Weekly Feed on työntekijävaihdoksen vuoksi tauolla toistaiseksi. Sen ilmestymisestä tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

 
 
     
 

 
 

 

ISYYn toimistot ovat palanneet joululomilta

ISYYn Joensuun ja Kuopion toimistot ovat palanneet lomilta ja palvelevat taas normaalisti. Toimistot ovat auki seuraavasti:

Joensuu
Ma, Ti, To klo 10–15, Ke suljettu, Pe klo 10–13

Kuopio
Ma, Ti, To klo 10–15, Ke suljettu, Pe klo 10–13

Poikkeukset aukioloajoissa löydät ISYYn sivujen etusivulta.

 
 
     
 
 

ISYYn hallitus 2019 on järjestäytynyt

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) hallitus 2019 on järjestäytynyt ja sopinut vastuualueistaan järjestäytymiskokouksessaan 19.12.2019.

Hallituksen vastuualueet jakautuvat vuonna 2019 seuraavasti:

- Susanna Haverinen (Joensuu): hallituksen puheenjohtaja, Joensuun kampuspuheenjohtaja
- Aleksi Kinnunen (Kuopio): hallituksen varapuheenjohtaja, Kuopion kampuspuheenjohtaja
- Ada Hyytiäinen (Joensuu): hallituksen jäsen, viestintä, kansainväliset asiat
- Ella Partanen (Joensuu): hallituksen jäsen, vapaa-aika, liikunta, ympäristö, kehitysyhteistyö
- Aino Peltonen (Kuopio) : hallituksen jäsen, työelämä- ja yritysyhteistyö, kansainväliset asiat
- Peeta Piiparinen (Joensuu): hallituksen jäsen, talous, työelämä- ja yritysyhteistyö
- Susanna Remes (Joensuu): hallituksen jäsen, sosiaalipolitiikka, kehitysyhteistyö
- Saara Tenhovuori (Joensuu): hallituksen jäsen, koulutuspolitiikka

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Muutoksia ISYYn häirintäyhdyshenkilöissä

ISYYn häirintäyhdyshenkilöissä on tapahtunut muutoksia henkilövaihdoksen vuoksi. ISYYn häirintäyhdyshenkilönä toimii toistaiseksi ISYYn Joensuun kampuksen edunvalvontasihteeri Pekka Koivaara. 

Ylioppilaskunnan häirintäyhdyshenkilöön voit ottaa yhteyttä, mikäli koet yliopiston piirissä kiusaamista, syrjintää, rasismia, seksuaalista häirintää tai asiatonta käytöstä. Kaikki yhteydenotot käsitellään luottamuksellisesti.

Häirintäyhdyshenkilö:

Pekka Koivaara, ISYYn edunvalvontasihteeri
puh. 050 535 3376, soko(at)isyy.fi

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Kevätlukukaudelle yliopistoon ilmoittautuminen

Kevätlukukaudelle yliopstoon ilmoittautuvien ilmoittautumisaika päättyy 15.1.2019.

Ylioppilaskunnan jäsenmaksun kevätlukukauden osalta voi maksaa WebOodissa. Maksulomakkeen voi myös tulostaa WebOodista tai sen voi pyytää opintopalveluista. Tällöin tosite maksusta on toimitettava opintopalveluihin, koska maksutiedot eivät siirry automaattisesti pankista opiskelijarekisteriin.

Kevätlukukaudelle ilmoittautumisen voi tehdä WebOodissa, jos opiskelijalla on syyslukukaudelle 2018 ilmoittautuminen opiskelijarekisterissä. Jos ilmoittautumistieto puuttuu syyslukukaudelta 2018, opiskelijan on haettava uudelleen kirjoille.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

SYKETTÄ: Ilmaiset kokeiluviikot 20.1. asti

Syksyltä tuttujen tuntien lisäksi löydät liikuntakalenteristamme myös uutuuksia: twerkkausta, joogaa, hip hopia, pilatesta ja faskiatreeniä. Lisäsimme myös ohjattua palloilua tarjontaamme. Käy tutustumassa liikuntakalenteriimme ja ilmoittaudu tunneille - SYKETTÄ tarjoaa ilmaiset liikuntaviikot 20.1.2019 asti!

Oletko uusi käyttäjä?

Tutustu SYKETTÄ-verkkosivuihin ja aloita palveluiden käyttö:

A) Rekisteröidy käyttäjäksi
B) Osta liikuntatarra verkkokaupassa tai kampustoimistolta
C) Ilmoittaudu tunneille liikuntakalenterin kautta
D) Pidä aina SYKETTÄ-tarra mukanasi tunneilla!

SYKETTÄ-mobiiliapin voit ladata Android-puhelimiin Google Play -kaupasta. Mobiilitarran käyttäjien tulee tarvittaessa todistaa henkilöllisyys.

Liikunnallista vuoden alkua!

 
 
     
 
 

Liikuntailtapäivä 12.2.2019

Itä-Suomen yliopiston, Karelia-ammattikorkeakoulun ja Savonia-ammattikorkeakoulun yhteistä liikuntailtapäivää vietetään Joensuussa ja Kuopiossa tiistaina 12.2.2019. Liikuntailtapäivän tarkoituksena on tarjota opiskelijoille ja henkilökunnalle yhteinen hengähdystauko arjen aherruksen keskelle. Ohjelmassa on jälleen monipuolinen kattaus erilaisia liikuntavaihtoehtoja normaalin SYKETTÄ-liikunnan lisäksi.

Kerran lukukaudessa järjestettävä liikuntailtapäivä on vapautettu rehtoreiden päätöksellä opetuksesta klo 12.15 eteenpäin.

Kampuskohtaiset SYKETTÄ-korkeakoululiikuntapalvelut julkaisevat liikuntailtapäivien päiväohjelmat 21.1. Liikuntailtapäivään osallistuminen ei edellytä SYKETTÄ-liikuntatarraa.

Liikuntailtapäivän jatkobileet Joensuussa

Liikuntailtapäivän lisäksi Joensuussa järjestetään liikuntailtapäivän jatkobileet Ilonassa. Liput ovat myytävänä 21.1. alkaen ISYYn toimistolla hintaan 5 €. Ennakkolippu sisältää liikuntailtapäivän haalarimerkin (rajoitettu määrä!). Lippuja myydään lisäksi 8.2. klo 11-13 Carelian aulassa.

Lue lisää:

Liikuntailtapäivän Facebook-tapahtuma
Liikuntailtapäivän jatkobileet Joensuussa

 

 
 
     
 
 

 

Äänestä Ässätuutoria 2018!

Hei syksyllä 2018 opintosi aloittanut 1. vuoden opiskelija!

Anna äänesi sille huippuhyvälle fuksien ohjauksessa ansioituneelle vertaistuutorille, joka hoiti hommansa hienosti ja ansaitsee toiminnastaan erityismaininnan. Äänestä vuoden 2018 Ässätuutoria!

Äänestää voit lomakkeen kautta.

Äänestysaikaa on 13.1.2018 saakka

Ässätuutoreita muistamme vertaistuutoreiden Tuutorithanks-tapaamisissa tammikuussa 2019.

Käytäthän ääntäsi!

 
 
     
 
 

Vertaistuutoriksi 2019?

Haku syksyn 2019 vertaistuutoreille toteutetaan 28.1.–10.2.2019.

Pohdi jo nyt, haluaisitko mukaan tekemään tärkeää fuksien ohjaustyötä, joka on hyödyllistä myös itsellesi. Vertaistuutorit koulutetaan monipuolisesti ja he pääsevät auttamaan uusia opiskelijoita sujuvaan opintojen alkuun. Samalla vertaistuutorit saavat unohtamattomia kokemuksia sekä hyödyllistä kokemusta ohjaustyöstä.

Tuutoreita haetaan sekä perustutkinto-opiskelijoille että kv-opiskelijoille, tarvitsemme yhteensä yli kolmesataa tuutoria!

Tule sinäkin mukaan, lisää tietoa tammikuussa!

 
 
     
 
 

Sähköisesti varmennettu opintosuoritusote ja opiskelutodistus Oodissa

17.12.2018 alkaen opiskelija on voinut saada WebOodista itselleen opintosuoritusotteen ja opiskelijatodistuksen sähköisesti varmennettuna. 

Sähköisesti varmennettu dokumentti on virallinen siinä missä paperille tulostettu, leimattu ja allekirjoitettu opintosuoritusote tai opiskelijatodistus. Sähköisesti varmennetun dokumentin pitäisi kelvata virallisena asiakirjana useimmissa yhteyksissä, ainakin Suomessa.

Opiskelija, jolla on voimassaoleva UEF-tunnus ja pääsy WebOodiin, tilaa opintosuoritusotteen ja/tai opiskelutodistuksen WebOodissa kuten ennenkin, samasta paikasta, mistä epävirallinenkin opintosuoritusote tilattiin (Työkalut -> Suoritusote ja opiskelutodistus). 

Opintosuoritusotteen/opiskelutodistuksen voi saada suomeksi tai englanniksi. Lisäksi opintosuoritusotteeseen voi luoda linkin, jonka lähettää eteenpäin esim. työnantajalle. Linkki on voimassa rajatun ajan. Vaihtoehtoisesti otteen/todistuksen voi tallentaa itselle pdf-tiedostona ja lähettää eteenpäin esim. sähköpostin liitetiedostona. Sähköisesti varmennettu dokumentti on virallinen vain sähköisenä, ja niin kauan kuin siihen ei tee muutoksia. Jos dokumentin tulostaa tai siihen tekee muutoksia, varmenne rikkoutuu, eikä dokumentti ole enää virallinen. Vastaanottaja voi tarkistaa dokumentin eheyden/virallisuuden varmenteen tiedoista.

Opintopalveluissa voidaan luoda sähköisesti varmennettu opintosuoritusote ja opiskelijatodistus opiskelijalle, jos opiskelija ei jostakin syystä voi itse tilata otetta/todistusta WebOodista. Kyselyt voi ohjata osoitteeseen opiskelu(at)uef.fi.

Tarkemmat pdf-muotoiset ohjeet opintosuoritusotteen ja/tai opiskelutodistuksen tilaamisesta ja varmenteen tiedoista on lisätty Kamuun. Ohjeet löytyvät myös Heimosta Oodi-sivuilta.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Kuka saa käyttää YTHS:n palveluja?

Voit käyttää YTHS:n palveluja, mikäli olet perustutkintoa suorittava yliopisto- tai korkeakouluopiskelija, ja olet maksanut jäsenmaksusi YTHS:n toimipiiriin kuuluvalle ylioppilaskunnalle.

Ylioppilaskunnat tilittävät YTHS:lle jokaisesta jäsenestään vakuutusmaksuluonteisen terveydenhoitomaksun. Perustutkinto-opiskelijaa kohden terveydenhoitomaksutilitys on 54 €. Summa on osa ylioppilaskunnan jäsenmaksua, joten sitä ei tarvitse maksaa erikseen.

Voit käyttää YTHS:n palveluja saman ajan kuin ylioppilaskuntajäsenyytesikin on voimassa. Palvelut ovat käytettävissäsi, kun jäsenmaksu on maksettu. Kevätlukukauden jäsenyys alkaa 1.1. ja päättyy 31.7.

Muistathan, että ylioppilaskunnan jäsenmaksu tulee olla aina maksettuna kun käytät YTHS:n palveluja, vaikka vastaanottoaika olisi ennen ylioppilaskunnan jäsenmaksun eräpäivää. Myöskään Self-palvelua ei pysty käyttämään, jos maksua ei ole maksettu. 

Tieto jäsenmaksun maksamisesta siirtyy YTHS:lle muutaman päivän sisällä maksun maksamisesta. Varaudu todistamaan voimassa oleva ylioppilaskunnan jäsenyys joko voimassa olevalla opiskelijakortilla, yliopiston opiskelutodistuksella tai maksukuitilla ylioppilaskunnan jäsenmaksun/terveydenhoitomaksun maksamisesta.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Pää pystyyn!

Jumittaako niskasi? Särkeekö päätäsi?

Jos vastasit kyllä, et ole yksin. Varsin monella opiskelijalla on samanlaisia ongelmia. Joka kolmannella on viikoittaisia oireita niska-hartiaseudussa ja yläselässä sekä päänsärkyä. Näiden vaivojen taustalla on usein huono asento.

  Lue lisää  
 

Onko olosi heavy? Haluatko olla StressLess?

Tule mukaan HeVi-orkesteriin, suosittuun virtuaaliseen painonhallinnan vertaistukiryhmään! Ilmoittautuminen kevään 2019 Hevi-ryhmiin on alkanut.

YTHS:n taitovalmennus StessLess puolestaan tarjoaa käytännön työkaluja stressinhallintaan. Keväällä 2019 järjestämme StressLess-taitovalmennusta eri paikkakunnilla.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

/files/download/isyy-viestipohja/nyytin-logo.jpg

 

Elämäntaitokurssi verkossa

Pohditko, miten jaksaa paremmin opinnoissa ja arjessa? Miten löytää aikaa rentoutumiselle? Kuinka tunnistaa omia voimavaroja? Entä mietitkö, millaista on omannäköinen elämä ja itselle hyvä arki?

Tule mukaan Nyyti ry:n Elämäntaitokurssille verkossa (11.2.–15.3.2019). Viisi viikkoa kestävällä ryhmämuotoisella kurssilla käsitellään arjen- ja elämänhallintaan sekä itsetuntemukseen liittyviä kysymyksiä. Elämäntaitokurssin aikana sinulla on mahdollisuus löytää uusia oivalluksia ja keinoja, jotka tukevat jaksamistasi arjessa ja opinnoissa.

Ryhmä on tarkoitettu kaikille 18–35 -vuotiaille opiskelijoille. Se toteutetaan suojatussa ympäristössä eli keskusteluihin pääsevät osallistumaan vain ryhmän jäsenet. Ryhmässä esiinnytään nimimerkeillä.

Ilmoittautuminen alkaa 2.1.2019.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Nyytin Elämäntaitokurssi® -ohjaajakoulutus

Kaksipäivänen Elämäntaitokurssin ohjaajakoulutus järjestetään Helsingissä keskiviikkona 6.3. ja tiistaina 12.3.2019.

Kiinnostuitko? Lue lisää verkkosivuiltamme. Ilmoittautuminen alkaa 14.1.2019.

  Lue lisää  
 

Starttikoulutus elämäntaitojen ohjaamiseen verkossa

Koulutuspäivä on tarkoitettu kaikille opiskelijoiden ja/tai nuorten/nuorten aikuisten parissa työskenteleville ammattilaisille, jotka ovat kiinnostuneita elämäntaitojen käsittelystä verkkomuotoisissa ryhmissä. Koulutukseen osallistuminen ei edellytä NYYTIN ELÄMÄNTAITOKURSSI® ohjaajakoulutuksen käymistä.

Koulutuksessa kuullaan kokemuksia Elämäntaitokurssin järjestämisestä verkossa sekä harjoitellaan myös käytännössä elämäntaitojen verkko-ohjaamista.

Koulutuspäivä pidetään Helsingissä. Tarkempaa tietoa koulutuksesta löytyy verkkosivuiltamme tammikuussa. 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Verovapaat apurahat eivät enää vaikuta opintotukeen

Eduskunta on hyväksynyt opintotukilain muutokset. Vuoden 2019 alusta alkaen verovapaat apurahat eivät enää vaikuta opintotukeen.  

Opiskelijan saama verovapaa apuraha ei ole opintotuessa huomioitavaa tuloa, jos apuraha on maksettu 1.1.2019 tai sen jälkeen. Apurahojen huomioimista on pidetty epäoikeudenmukaisena, koska apuraha on usein myönnetty kannustimena tai palkintona hyvästä opintomenestyksestä. Muutoksen jälkeen apuraha ei enää pienennä opintotuen määrää. Veronalaiset apurahat ovat kuitenkin jatkossakin opintotukeen vaikuttavia vuosituloja.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Muista opiskelija-alennukset heti alkuvuodesta!

Muista tarkistaa Frankin kautta saamasi opiskelija-alennukset jo heti alkuvuodesta.

Katso alennukset Frankin sivuilta.

 

 
 
     
 
 

Lisäpotkua opiskelijakorttiisi: Kirmaa maailmalle ISIC taskussasi!

Miksi hankkia kansainvälinen opiskelijakortti ISIC?

1. Opiskelijahintaiset lentoliput
2. 150.000 opiskelija-alennusta maailmalla, aina paikallisesta smoothiekioskista Adoben, Microsoftin ja WD:n tuotteisiin
3. Kattavasti tietoa kansainvälisestä opiskelijaelämästä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Hae mukaan RajaSpeksin lavastustiimiin

Kaipaatko elämääsi uusia kokemuksia? Pysyykö sinulla työkalu kädessä? Löytyykö intoa maalailuun? Haluaisitko olla avuksi tavaroiden roudaamisessa?

Jos vastasit edes johonkin näistä kyllä, niin meidän speksiperheemme tarvitsee juuri sinua! Lavastustiimiimme haetaan innokkaita tekijöitä ja tehtäviä löytyy laidasta laitaan. Aiempaa kokemusta ei tarvitse olla!

Kysele lisätietoja ja lähetä vapaamuotoinen hakemus 20.1.2019 mennessä lavastusvastaavalle:

Sandra Kinnarinen, rajaspeksi@gmail.com

 

 
 
     
 

 
 

Etsinnässä uusi harrastus vuoden alkuun? Tule kokeilemaan rugbya!

Karjalan Rugby Joensuu järjestää naisille ohittamattoman tarjouksen heti alkuvuodesta. Kuukaudessa rugbykuntoon- on tilaisuutesi tutustua tähän lajiin ja halutessasi osallistua kurssin huipentavaan Snow Rugby- turnaukseen 09.02. Jyväskylässä. Rugby on monipuolinen, tehokas ja hauska laji, joka sopii kaikille kokoon, kuntoon tai vauhtiin katsomatta. Lisäksi saat joukkueellisen uusia ystäviä ja mahtavia kokemuksia.

Kuukaudessa rugbykuntoon alkaa ke 09.01.2018 klo 21.15 Joensuun areenalla. Sen jälkeen treenataan neljänä keskiviikkona, kolmena perjantaina ja kahtena lauantaina. 

pe 11.01. klo 18 Joensuun urheilutalon tatamit 3-4
ke 16.01. klo 21.30 Joensuun areena
la 19.01. klo 11.-12.30 Joensuun kirkonmäki
ke 23.01. klo 21.30 Joensuun areena
pe 25.01. klo 18 Joensuun urheilutalon tatamit 3-4
ke 30.01. klo 21.30 Joensuun areena
la 02.02. klo 11.-12.30 Joensuun kirkonmäki
ke 06.02. klo 21.30 Joensuun areena
pe 08.02. klo 18 Joensuun urheilutalon tatamit 3-4 (valmistava pregame)

Koko kuukausi vain hintaan 30e! Maksu hyvitetään takaisin, jos jatkat pelaamista joukkueessa. 

Kiinostuitko? Laita viestiä Facebookissa tai numeroon 040-7385722 (Lotta). Voit ilmoittautua tekstarilla tai klikkaamalla "Osallistun" tähän tapahtumaan. Tervetuloa mukaan! 

Löydät meidät Facebookista Karjalan Rugby Joensuu – KRJ sekä Instagramista @karjalanrugby

 
 
     
 
 

Rytmejä Tropiikissa: KillaBeatMaker (COL) 12.1. Botaniassa

Tinkimättömän hyvään rytmimusiikkiin keskittyvä Rytmejä Tropiikissa -klubi esittelee kovan luokan DJ/tuottaja -vieraan Kolumbiasta saakka! KillaBeatMaker, seuranaan Tykki Productionsin DJ Kiilo soittavat lauantaina Botanian baarissa ja musiikki kuuluu myös kasvihuoneitten puolella. Musiikkigenreinä illan aikana yhdistellään letkeitä afro-kolumbialaisia rytmejä, lattarityylejä, trooppisia ja globaaleja biittejä. Chilliä musiikkia jota harvemmin täällä kuulee, mutta joka tuo taatusti trooppisen tuulahduksen keske
lle kylmintä vuodenaikaa!

- DJ-setit baarissa lauantai-iltana 12.1. klo 18-23
- 10€/6€ (sisäänpääsy baariin ja kasvihuoneisiin)
- Virvokkeiden nauttiminen myös Botanian kasvihuoneissa mahdollista. 
- Ikäraja: K-18

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Elämäntaitokurssi Joensuun kampuksella

Joensuun YTHS järjestää 14.1.2019 alkaen maanantaisin klo 13-15 Elämäntaitokurssin.

Kurssi koostuu kahdeksasta ryhmätapaamisesta, joiden aikana pohditaan itsenäisiä tehtäviä tehden, niitä yhdessä läpikäyden sekä keskustellen ihmisen hyvinvointiin liittyvistä aihealueista. Osallistuminen ryhmään ei edellytä erityisiä ongelmia tai lähetettä. Keskusteluun osallistuminen on vapaaehtoista. Kurssiin kuuluu myös Joensuun Marttojen opastama ”keittiövuoro” ja mahdollisesti myös fysioterapeutin ohjaama tunti.

Kurssin tavoitteena on auttaa opiskelijaa tekemään tilannekatsaus toimintatavoistaan, opetella tunnistamaan omaa hyvinvointia edistäviä muutostarpeita sekä löytämään keinoja niiden toteuttamiseen. Kurssi on maksuton. Paikka: YTHS kokoushuone

Nyyti -> Elämäntaitokurssi / YTHS -> I love arki -> Elämäntaitokurssi

Ilmoittautuminen 17.12.2018 mennessä ottamalla yhteyttä YTHS/Joensuu: puh. 046  710 1082 tai ottamalla asia puheeksi vastaanottokäynnillä. Aiemmin ilmoittautuneita pyydetään myös varmistamaan kurssille tulonsa. Ilmoittautumisajan päätyttyä lähetän infokirjeen Selfin kautta, joten varmistathan, että olet päivittänyt yhteystietosi.

Tervetuloa mukaan!      
Terveisin, Th Anne Pellikka/YTHS, Joensuu

 
 
     
 
 

 

Amerikkalaisen jalkapallon lajikokeilu 14.1. naisille ja miehille

Tapahtuma alkaa laji-infolla, jonka jälkeen on mahdollista kokeilla varusteita ja pelipaikkoja. Ota mukaan sisäliikuntavarusteet ja vesipullo.

Paikka: Joensuu Areena
Aika: Ma 14.1. klo 21 alk.

Tervetuloa!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Back on track –brunssi 20.1.

ELSA Joensuu järjestää 20.01.19 jo perinteeksi muodostuneen Back on track –brunssin. Brunssi on vegaani-teemainen ja tarjolla on näin ainoastaan vegaaniruokaa. Brunssi on kaikille avoin. Tervetuloa!

MITÄ? Back on track-brunssi
MISSÄ? Suvas, Suvantokatu 6
MILLOIN? 20.01.2019 klo 11
MITÄ MAKSAA? 3€

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Tahkofest vol.2 Opiskelijoiden valtakunnallinen poikkitieteellinen talvirieha 1.– 3.2.2019 Tahkolla

Tiedossa on hauskanpitoa muiden opiskelijoiden kanssa lauantaina mm. Hupellusrinneriehan ja tajunnanräjäyttävien iltabileiden merkeissä. Perjantaina järjestetään kautta aikain historian ensimmäiset viralliset Tahkon opiskelijasitsit meksikolaisteemalla. Myös perjantai-illalle on tiedossa iltabileet ravintola Piazzassa. Tapahtuman ohjelmaa päivitetään syksyn aikana, joten nettisivuja sekä Facebook-tapahtumaa kannattaa seurata aktiivisesti.

Löydät meidät Facebookista ja Instagramista.

Opiskelijoiden Alppilajien SM-kisat Tahkolla lauantaina 2.2.2019

Tahkolla järjestetään 2.2.2019 opiskelijoiden SM-kisat alppilajeissa. Kisamuotona on suurpujottelu ja lajeina sukset, lauta ja telemark. Sarjoina toimii naisten ja miesten kilpasarjat, joissa lasketaan SkiSport Finlandin mukaisilla välineillä ja Unisex rentosarja, jossa välineet ovat normaalit laskuvälineet eivätkä ole tarkasti määriteltyjä.  

Lisätiedot ja ilmoittautumiset

 
 
     
 
 

Lasinen lapsuus -vertaisryhmä Joensuussa

Ryhmästä saavat tukea pienten lasten vanhemmat ja perhettä perustavat, jotka ovat lapsuudessa kärsineet vanhempien päihteiden käytöstä. Ryhmän teemat: lapsuuden kokemusten käsittely, apu arkeen ja vanhemmuuteen.

Ryhmä kokoontuu 5.2.19 alkaen FinFamin tiloissa, Karjalankatu 4. Ohjaajina Tiia Lakanen ja Saila Musikka. Ilmoittautuminen tiia.lakanen(at)siunsote.fi

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Lautta-ryhmä jännittäjille

Porina-hankkeen Lautta-ryhmässä (Pikku-KAKE, ESR) tuetaan toisen asteen ja korkea-asteen opiskelijoita, joilla jännitys hankaloittaa tai estää opinnoissa suoriutumista. Ryhmät ovat pienryhmiä (4-8 hlöä riippuen ryhmästä), jolloin turvallinen ja luottamuksellinen ilmapiiri mahdollistuu. Vertaistuki kannattelee ja antaa samaistumisen pintaa. Yksilöohjauksessa voit pohtia luottamuksellisesti henkilökohtaisimpia juttuja. Tämä ei ole esiintymiskoulutusta- täällä saat luvan jännittää. Luodaan hyväksyvää suhdetta itseen ja rakennetaan yhdessä uutta viestijäkuvaa pienten itse asetettujen altistustehtävien avulla! Kokoontumiset torstaisin klo 17.00 – 20.00 toimistossamme Suvantokatu 20.

Ensimmäinen tapaaminen 7.2.2019
Kurssien pituus: 10x3h
Kysy/lue lisää: Sallamari 0442820035 sallamari.siitonen@lukijose.fi

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Voimavaroja päivään -vertaisryhmä

Tule voimaantumaan psykologian opiskelijoiden ohjaamaan vertaisryhmään!

Aiheena opiskelu- ja työpaineet, arjessa jaksaminen, voimavarojen oivaltaminen ja omien vahvuuksien löytäminen. Tapaamme Joensuun kampuksella pe 8.2. klo 16-18, pe 15.2. klo 16-18 ja la 16.2. klo 9:30-14:30.

Ilmoittaudu 30.1. mennessä täällä.

Lisätietoja voi kysyä opintopsykologilta: opintopsykologi-joensuu@uef.fi

 
 
     
 
 

Pohjois-Karjalan maakuntaviesti 9.2.

Pohjois-Karjalan 73. maakuntaviesti hiihdetään Joensuun laulurinteen ympäristössä lauantaina 9.2.2019. Kilpailukeskus sijaitsee raviradalla. Kilpailun suojelijaksi on lupautunut kaupunginjohtaja Kari Karjalainen. 

Sääntömuutosten myötä tapahtumaan on lisätty uusi C-sarja, joka muodostuu neljästä osuudesta. C-sarja on ”jokamiesluokka” eli siihen voivat ilmoittautua myös työyhteisöt, yritysjoukkueet sekä kaveri- ja opiskelijaporukat. Maakuntaviestissä on myös oheisohjelmaa yleisölle.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 31.1.2019 saakka:

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Aikamatka amerikkalaiseen musiikkiin Joensuun Musiikkitalvessa

Joensuun Musiikkitalvea vietetään 21.-24.2.2019 teemalla Uudesta maailmasta. Neljän päivän aikana eri puolilla Joensuuta soi musiikki klassisesta jazziin.

- Kun kuuntelee Atlantin toiselta puolelta tulevia uutisia, voi helposti unohtua, kuinka uskomaton ja kiehtova maa Amerikka on, ja mikä loputon inspiraation lähde tämä maa on ollut musiikille. Orjuuden kurjuudesta syntyi gospel, blues ja jazz, perustelee Joensuun kaupunginorkesterin taiteellinen johtaja Jurjen Hempel.

Musiikkitalven ohjelma kokonaisuudessaan löytyy kaupunginorkesterin verkkosivulta ja Facebookista nimellä Joensuun Musiikkitalvi.

 

 

 
 
     
 
 

Opiskelijakortilla Joensuun kaupunginteatteriin vain 6-7,50 eurolla esityspäivinä!

Joensuun kaupunginteatteri tarjoaa opiskelijoille opiskelijalipun esityspäivinään vain 6-7,50 euron hintaan.
 
Äkkilähtö-hinta on voimassa esityspäivinä ja koskee teatterin omaa tuotantoa.

Lipun saa ostaa esityspäivinä Carelicum palveluista, Koskikatu 5 tai teatterin ovilipunmyynnistä tuntia ennen esitysten alkua, kaupungintalo, Rantakatu 20. Vaivattomimmin saat lipun suoraan kännykkääsi esityspäivänä Ticketmaster Suomen verkkokaupasta!

P.S. Jos haluat varmistaa teatterilipun jo ennen esityspäivää, maksaa opiskelijalippu tuolloin 12-15 euroa näytelmästä riippuen.

 

 
 
     
 
 

 

Nuorten asumisen ajankohtaispäivä

Aika: 6.2. klo 12.30–16.00
Paikka: Tieteiden talo, sali 104, Kirkkokatu 6, 00170 Helsinki.

Seminaarin teemana on mielenterveys. Pureudumme nuorten mielenterveysongelmiin vaikuttaviin tekijöihin. Mitkä asiat lisäävät nuorten voimavaroja, mitkä syövät niitä? Miten kohdata nuori, jolla on mielenterveydellisiä haasteita? Miten nuoret voivat? Muun muassa näihin kysymyksiin etsimme vastauksia ensi helmikuun tilaisuudessa.

Tilaisuus on suunnattu nuoria työssään kohtaaville ammattilaisille sekä muille nuorisotyön kehittämisestä kiinnostuneille.

Sitovat ilmoittautumiset ke 30.1.2019 mennessä.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Tapahtuma striimataan. Voit seurata tilaisuutta suorana.

Jos tarvitset esteetöntä kulkua, otathan yhteyttä allekirjoittaneeseen ennen tilaisuutta. Tilassa on induktiosilmukka.

 
 
     
 
 

Nyyti ry:n Hyvinvoinnin iltakoulut

Nyyti ry järjestää kevään aikana kaksi Hyvinvoinnin iltakoulua, jotka toteutetaan yhdessä Mielenterveyden keskusliiton kanssa. Tilaisuudet ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. 

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Ajankohdat:
Torstai 14.3.2019 klo 17.00–18.30
Helsingin Yliopiston Tiedekulman Think Lounge -tila osoitteessa Yliopistonkatu 4, Helsinki.

Teemana: Tulevaisuuden matkasuunnitelma – Mikä minusta tulee isona?  

Tilaisuudessa kuullaan ja keskustellaan mm. seuraavista kysymyksistä: Kuka minä olen? Mihin olen menossa? Mitä halun opinnoilta ja työelämältä? Kuinka löytää oma suunta ja polku elämässä? Ahdistaako suunnan etsiminen ja se, jos oma polku on hukassa?
Puhumassa on psykologi Elina Marttinen Nyyti ry:stä. Lisäksi luvassa on omakohtaisia kokemuksia ja tarinoita tulevaisuuden suunnan sekä oman polun etsimisestä.

Torstai 25.4.2019 klo 17.00–18.30
Helsingin yliopiston Pääkirjaston Ohjauskulma osoitteessa Fabianinkatu 30, Helsinki

Teemana: #Ruuhkakevät – Uskalla olla kiireetön! 

Tilaisuudessa kuullaan ja keskustellaan mm. seuraavista kysymyksistä: Haittaako kiire ja suorittaminen elämää? Voisiko välillä ottaa iisimmin? Kuinka palautua ja jaksaa paremmin ruuhkaisessa opiskeluarjessa? Tilaisuus järjestetään vuorovaikutteisena paneelikeskusteluna, jossa on mukana mm. asiantuntija Päivi Kohta Nyyti ry:stä sekä opiskelijoita ja kokemusasiantuntijoita.

 
 
     
 
 

Opiskelijoiden mielenterveyspäivä 25.4.2019 - tule mukaan!

Valtakunnallinen Opiskelijoiden mielenterveyspäivä järjestetään 25.4.2019 ja sen hengessä kampanjoidaan kahden viikon ajan 15.–26.4.2019. Tarkoituksena on lisätä tietoisuutta ja herättää keskustelua opiskelijoiden mielenterveyden kannalta tärkeistä sekä ajankohtaisista aiheista. Samalla kutsutaan kaikki mukaan toimimaan mielen hyvinvoinnin puolesta opiskeluyhteisöissä kaikkialla Suomessa. 

Vuoden 2019 kampanjateemana on stressi. Teemavalinnalla halutaan lisätä tietoisuutta opiskelijoiden kokemasta stressistä sekä sen vaikutuksesta mielenterveyteen ja hyvinvointiin.

Osallistu kampanjaan! 
Kampanjoinnin lähtökohtana on yhdessä tekeminen ja kaikki ovat lämpimästi tervetulleita mukaan. Opiskelijoiden mielenterveyspäivänä haastamme kaikki levittämään hyvää mieltä ja puhumaan mielenterveydestä opiskeluyhteisöissä eri puolilla Suomea. 

Toimintaa voi järjestää kuka vain, niin opiskelijat kuin henkilökunta. Toiminta voi olla rentoa ja pop up -henkistä, kuten pienimuotoinen tapahtuma ja tempaus tai vaikkapa leikkimielinen kisailu ja visailu. Toiminnan ideoinnin rajana on vain mielikuvitus!

Opiskelijoiden mielenterveyspäivään voi osallistua myös vaikuttamisen keinoin, kuten laatimalla kantaa ottavan blogipostauksen, mielipidekirjoituksen tai vetoomuksen. Voit myös järjestää aihepiiriä käsittelevän vaikuttamistapahtuman, osallistua kampanjan some-haasteeseen tai ylipäänsä kampanjaa käsittelevään keskusteluun sosiaalisessa mediassa tunnisteella #ruuhkakevät.

Opiskelijoiden mielenterveyspäivä tehdään yhdessä. Mitä laajempi porukka saadaan mukaan kampanjointiin, sen loistavampi juttu tästä tulee. Pienetkin teot ovat tärkeitä, ja niillä voidaan saada valtavasti hyvää aikaan - tule siis mukaan! :)

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Etsitkö asuntoa Joensuusta?

Joensuun Körttikodilta vapautui vuoden alusta yksi asukaspaikka. Asunto sijaitsee Joensuun ruutukaava-alueella Merimiehenkadulla. Huoneistossa asuu neljä asukasta, joista jokaisella on omat huoneet. Vuokra 215/kk. Lisätietoja ylioppilaskotien johtaja Antti Rintalalta antti.rintala@hy.fi

 
 
     
 
 

Snellman-kesäyliopiston gradusparraus-ryhmä

Oletko jumissa viivästyneen tai keskeytyneen gradun/päättötyön kanssa? Oletko juuri aloittamassa kirjoittamista ja et tiedä mistä lähteä liikkeelle? Suositussa gradusparraus- verkkokoulutuksessa paneudutaan ammattilaisen ohjaamana mm. prosessin aikatauluttamiseen, motivaatioon, tutkimusmenetelmiin ja raportin muotoiluun. Saat myös kehittävää palautetta kirjoituksistasi ja vertaistukea muilta ryhmän opiskelijoilta. Sparrausryhmä on toiminut jo 7 vuoden ajan verkossa auttaen satoja opiskelijoita.

Ilmoittautuminen päättyy 11.1.2019 (joustava) ja verkkosparraus alkaa lauantaina 19.1.2019. Katso lisää ja ilmoittaudu pian mukaan!

 
 
     
 
 

Nyytin Hyvinvointilivet jatkuvat keväällä

Suositut Hyvinvointilivet saavat jatkoa keväällä 2019. Facebookin Live-lähetyksissä käsitellään erilaisia opiskelijan elämään ja hyvinvointiin liittyviä ajankohtaisia teemoja.
 
#Hyvinvointilive ilmestyy kerran kuussa Nyytin Facebook-sivulla, josta lähetykset ovat katseltavissa myös jälkikäteen. Liveä voi tulla seuraamaan myös paikanpäälle, Helsingin yliopiston pääkirjaston Ohjauskulmaan. Tervetuloa! 

Kevään lähetysten aiheet ja ajankohdat ilmoitetaan alkuvuodesta verkkosivuillamme.

Hyvinvointilivejä järjestävät yhdessä Suomen opiskelijakuntien liitto - SAMOK ry, Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS, Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry ja Nyyti ry.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Haetaan vaalitoimitsijoita eduskunta- ja europarlamenttivaaleihin

Joensuun kaupungin keskusvaalilautakunta hakee opiskelijoita
vaalitoimitsijoiksi vuoden 2019 eduskunta- ja europarlamenttivaalien
yleisen ennakkoäänestyksen toimittamiseen. Yleinen eduskuntavaalien
ennakkoäänestys järjestetään aikavälillä 3.-9.4.2019 ja
europarlamenttivaalien ennakkoäänestys aikavälillä
15.-21.5.2019. Toivomuksena on, että sama henkilö voi toimia
vaalitoimitsijana sekä eduskunta- että europarlamenttivaaleissa.

Vaalitoimitsijoista on säädetty vaalilain (714/1998) 17 §:ssä. Eduskunta- ja
europarlamenttivaaleissa vaalitoimitsijana ei voi toimia vaaleissa ehdolla
oleva eikä ehdokkaan puoliso, lapsi, sisarus tai vanhempi. Ehdokkuus
tarkoittaa ehdokkuutta missä tahansa vaalipiirissä. Vaalitoimitsijan on
oltava 18 vuotta täyttänyt henkilö.Työstä maksetaan tuntipalkka.

Tiedustelut arkistopäällikkö Terhi Tuononen-Sinkkonen p. 050 4415662

Joensuun kaupungin keskusvaalilautakunnnalle osoitetut vapaamuotoiset
hakemukset on lähetettävä 25.1.2019 klo 16:00 mennessä sähköpostitse
osoitteeseen vaalit@joensuu.fi.

 
 
     
 
 

 

Joensuun Setlementti hakee uusia vapaaehtoisia Isosisaruksiksi

Talven 1. koulutus:
Ti 5.2. ja ke 6.2.
Klo 16:30 – 20:00
(Yht. 7 h)

Koulutuspaikka:
Joensuun Setlementti
Niskakatu 4

Ilmoittaudu 30.1. mennessä:
annika.hyttinen(at)setlementtijoensuu.fi
045 1633380 (Annika)

 
 
 

Isosisko tai Isoveli toimii vapaaehtoisena aikuisena kaverina 7-16-vuotiaalle lapselle tai nuorelle. Isosisarustoiminnan tavoitteena on tukea lasten ja nuorten hyvinvointia tarjoamalla kuunteleva ja läsnäoleva aikuinen tueksi ja iloksi arkeen. Isosisaruksena toimiminen ei edellytä erityistaitoja. Riittää, että olet vähintään 18- vuotias ja sinulla on innostusta, aikaa, halua
ja voimavaroja toimia luotettavana kaverina ja tavata Pikkusisarustasi vähintään noin vuoden ajan, 1-4 kertaa kuukaudessa.

Isosisarustoimintaan kuuluu vapaaehtoisille järjestettävät ohjaustapaamiset. Tarjolla on myös virkistäytymisiltoja, vapaaehtoisten ja parien yhteisiä tapaamisia, sekä jatkokoulutuksia. Toimintaan mukaan lähteville tehdään rikostaustan selvitys lasten ja nuorten kanssa tehtävän vapaaehtoistoiminnan vuoksi.

Isosisarukseksi pääset käymällä Joensuun Setlementin järjestämän koulutuksen. Koulutukseen kuuluu
kaksi päivää (yht 7 h), sekä alkuhaastattelu. Koulutus on ilmainen ja siihen sisältyy brunssi. Kouluttajina toimivat Isosisarustoiminnan ohjaajat Annika Hyttinen ja Pekka Anttonen.

 
 
     
 
 

Palkallinen kesätyöpaikkaa USA:ssa 2019

Hei, sinä 21-26 -vuotias ammattikorkeakoulu-, korkeakoulu- tai yliopisto-opiskelija! Haaveiletko kesätyöstä Yhdysvalloissa?

Vuodesta 1997 järjestetyn Work & Travel-ohjelman kautta on lähtenyt Yhdysvaltoihin kesätöihin jo yli 1000 suomalaisnuorta. Kauttamme järjestyy palkallinen kesätyöpaikka ja mahdollisuus tutustua amerikkalaiseen kulttuuriin 50 suomalaiselle korkeakouluopiskelijalle.

Voit tehdä Yhdysvalloissa noin 3 kuukautta töitä ja halutessasi matkustella töiden päätyttyä kuukauden ajan. SAM järjestää työpaikat ja viisumiasiat, amerikkalainen työnantaja/viisumisponsori majoituksen. Työpaikat ovat asiakaspalvelutehtäviä Wisconsin Dellsissä (WI) ja Ocean Cityssä (MD). Viisumi tulee kansainvälisen Work & Travel -ohjelman kautta viisumisponsori ASSE International, Inc./ASPIRE Worldwide, LLC.tukemana.

Kesän 2019 työpaikkojen hakuaika päättyy 31.1.2019.

  Lue lisää  
 
 
     
 
     
 
 

Kampuskalenteri

7.-20.1. Ilmaiset SYKETTÄ-kokeiluviikot
11.1. Poikkitieteelliset Oscargaala-sitsit Kerubissa (järj. Oidipus ry)
12.1.
Rytmejä Tropiikissa: KillaBeatMaker (COL) Botaniassa
20.1. Back on track –brunssi 20.1. klo 11 Suvaksella (järj. ELSA Joensuu)
1.-3.2. Tahkofest vol.2 Opiskelijoiden valtakunnallinen poikkitieteellinen talvirieha, Tahko
9.2. Pohjois-Karjalan maakuntaviesti
12.2. Liikuntailtapäivä
12.2. Liikuntailtapäivän jatkobileet Ilonassa
21.-24.2. Joensuun musiikkitalvi


Joensuun kaupunginorkesterin konsertit
Joensuun kaupunginteatterin ohjelmisto
Kerubin tuleva ohjelma

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Joensuun kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Joensuun kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon maanantai) osoitteeseen vapaa-aika@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.
 

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko