Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Joensuu 2/2019

ti 15. tammikuuta 2019 16.18.42

Tämän viikon uutiskirjeestä löydät tietoa mm. ISYYn tulevista vuosijuhlista, Kuopion kampuksella avoinna olevasta kansainvälisten asioiden ja hallintokoordinaattorin paikasta sekä puhelinnumeromuutoksista.
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Joensuu 2/2019

Vko 3, 15.-21.1.2019
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

 

Vuosijuhlat ja kv- ja hallintokoordinaattorin haku

Tämän viikon uutiskirjeestä löydät tietoa mm. ISYYn tulevista vuosijuhlista, Kuopion kampuksella avoinna olevasta kansainvälisten asioiden ja hallintokoordinaattorin paikasta sekä puhelinnumeromuutoksista. Katso myös kampuksen ja kampuskaupungin ajankohtaiset tapahtumat Tulevia tapahtumia -osiosta.  

Mukavaa viikkoa!

PS: Kuopion kampuksen Weekly Feed on työntekijävaihdoksen vuoksi tauolla toistaiseksi. Sen ilmestymisestä tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

 
 
     
 

 
 

ISYY hakee kansainvälisten asioiden ja hallinnon koordinaattoria Kuopioon

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta hakee toistaiseksi voimassaolevaan työsuhteeseen 1.2.2019 alkaen tai sopimuksen mukaan Kansainvälisten asioiden ja hallinnon koordinaattoria (Kuopio) kokopäivätoimiseen tehtävään (37,5 tuntia viikossa). Tehtävä on jaettu kahteen osaan; kansainvälisten asioiden koordinaattorin (50 %) ja hallinnon (50 %) tehtäviin.

Hakuaika tehtävään päättyy 22.1.2019 kello 12.00. Katso tarkemmat tiedot ja oheet hakemiseen ISYYn sivuilta.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Save the date: ISYY 9v

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) täyttää tänä vuonna 9 vuotta! Vuosijuhlat ovat niin opiskelijoiden, henkilökunnan kuin alumnienkin yhteinen juhla, jossa syödään ja juodaan hyvin, pidetään puheita ja lauletaan akateemisen perinteen mukaisesti.

ISYY järjestää vuosijuhlat joka toinen vuosi, kampuskaupunkien isännöidessä juhlia vuorotellen. Tänä vuonna pääsemmekin pitkästä aikaa juhlistamaan vuosipäivää Kuopiossa!

Merkkaahan jo vuosijuhlat kalenteriisi 16.3.2019! Lisätietoa tulossa pian!

 

 
 
     
 
 

ISYYn viestintäkysely 2018: Viestintä on vahvistunut, mutta kehitettävääkin löytyy

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) järjesti loka–marraskuussa 2018 viestintäkyselyn. Viestintäkyselyn avulla pyrittiin kartoittamaan, mitä ylioppilaskunnan viestintäkanavia seurataan ja miten ylioppilaskunnasta saadaan tietoa. Kyselyssä kerättiin myös palautetta ja toiveita tulevaa varten.

Kyselyyn oli mahdollista vastata suomeksi ja englanniksi ja se sisälsi sekä valmiita vastausvaihtoehtoja, jossa esimerkiksi viestinnän tavoittavuutta ja toimivuutta piti arvioida asteikolla 1–5, että avovastauksia.

Viestintäkyselyyn tuli yhteensä 247 vastausta. Kyselyn mukaan ISYYn viestintä on entistä tehokkaampaa ja näkyvämpää, mutta tekemistäkin vielä löytyy. 

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Muutoksia ISYYn henkilökunnan puhelinnumeroissa

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan henkilöstön puhelinnumeroissa on tapahtunut joitakin muutoksia 7.1.2019 alkaen. Muutoksia on sekä Joensuun että Kuopion kampuksella.

Uudet puhelinnumerot on päivitetty ISYYn verkkosivuille Yhteys > Henkilökunta.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Kevätlukukaudelle yliopistoon ilmoittautuminen

Kevätlukukaudelle yliopstoon ilmoittautuvien ilmoittautumisaika päättyy 15.1.2019.

Ylioppilaskunnan jäsenmaksun kevätlukukauden osalta voi maksaa WebOodissa. Maksulomakkeen voi myös tulostaa WebOodista tai sen voi pyytää opintopalveluista. Tällöin tosite maksusta on toimitettava opintopalveluihin, koska maksutiedot eivät siirry automaattisesti pankista opiskelijarekisteriin.

Kevätlukukaudelle ilmoittautumisen voi tehdä WebOodissa, jos opiskelijalla on syyslukukaudelle 2018 ilmoittautuminen opiskelijarekisterissä. Jos ilmoittautumistieto puuttuu syyslukukaudelta 2018, opiskelijan on haettava uudelleen kirjoille.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Airueksi Joensuun tohtoripromootioon 6.-8.6.2019

Joensuun kampuksen opiskelija, haluatko ansaita opintopisteitä osallistumalla Itä-Suomen yliopiston akateemiseen juhlaan? Yliopistomme seuraava tohtoripromootio järjestetään Joensuussa 6.-8.6.2019. Kolmipäiväisessä juhlassa on useita erilaisia tilaisuuksia, joihin tarvitaan opiskelija-airuita avustamaan järjestelyissä.

Lue tarkemmin täältä ja ilmoittaudu mukaan 31.1.2019 mennessä!

 
 
     
 
 

Liikuntailtapäivä 12.2.2019

Itä-Suomen yliopiston, Karelia-ammattikorkeakoulun ja Savonia-ammattikorkeakoulun yhteistä liikuntailtapäivää vietetään Joensuussa ja Kuopiossa tiistaina 12.2.2019. Liikuntailtapäivän tarkoituksena on tarjota opiskelijoille ja henkilökunnalle yhteinen hengähdystauko arjen aherruksen keskelle. Ohjelmassa on jälleen monipuolinen kattaus erilaisia liikuntavaihtoehtoja normaalin SYKETTÄ-liikunnan lisäksi.

Kerran lukukaudessa järjestettävä liikuntailtapäivä on vapautettu rehtoreiden päätöksellä opetuksesta klo 12.15 eteenpäin.

Kampuskohtaiset SYKETTÄ-korkeakoululiikuntapalvelut julkaisevat liikuntailtapäivien päiväohjelmat 22.1. Liikuntailtapäivään osallistuminen ei edellytä SYKETTÄ-liikuntatarraa.

Liikuntailtapäivän jatkobileet Joensuussa

Liikuntailtapäivän lisäksi Joensuussa järjestetään liikuntailtapäivän jatkobileet Ilonassa. Liput ovat myytävänä 21.1. alkaen ISYYn toimistolla hintaan 5 €. Ennakkolippu sisältää liikuntailtapäivän haalarimerkin (rajoitettu määrä!). Lippuja myydään lisäksi 8.2. klo 11-13 Carelian aulassa.

Lue lisää:

Liikuntailtapäivän Facebook-tapahtuma
Liikuntailtapäivän jatkobileet Joensuussa

 

 
 
     
 
 

 

SYKETTÄ: Twerk with Tinze 8.2.

Tervetuloa Tia-Maria Sokan  eli Tinzen Twerk-kurssille 8.2. klo 19 - 21 . Paikkana toimii Tulliportinkadun koulun liikuntasali (Tulliportinkatu 1).

SYKETTÄ-käyttäjät:
Teille kurssi on ilmainen. Ilmoittaudu mukaan täältä. Ilmoittautuminen alkaa 25.1.2019 klo 19:00.
Jos kurssi on jo täynnä, kannattaa seurailla peruutuspaikkoja, koska niitä tulee taatusti.

Mukaan mahtuu 40 ensimäiseksi ilmoittautunutta.

Ilmoittautuminen muille kuin SYKETTÄ-käyttäjille:
Hinta 20€.  Maksu etukäteen käteisellä tai kortilla ISYYn toimistolle (Yliopistokatu 7, Haltia, 2 krs) 8.2. klo 13 mennessä. Katso toimiston aukioloajat täältä tai erikseen sovittaessa käteisellä (tasaraha) paikan päällä.

Mukaan mahtuu 20 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Vahvistat ilmoittautumisesi maksamalla kurssimaksun.

Mikäli kurssi on kerinnyt jo mennä täyteen ilmoitamme siitä sähköpostitse. Lisätietoja: liikuntasuunnittelija@isyy.fi

 
 
     
 
 

SYKETTÄ: Liikuntakaveri

Ilmaiset liikuntaviikot käynnissä eikä kaveria, kenen kanssa liikkua? Ei hätää, voit löytää itsellesi liikuntakaverin meidän kauttamme!

Liikuntakaveri on SYKETTÄ-korkeakoululiikunnan tarjoama palvelu korkeakouluopiskelijoille, jotka haluavat harrastaa liikuntaa, mutta kaipaavat siihen kaveria tai kavereita. Palvelun avulla halutaan yhdistää samoista liikuntaharrastuksista kiinnostuneita opiskelijoita.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen

 

 
 
     
 
 

Vertaistuutoriksi 2019?

Haku syksyn 2019 vertaistuutoreille toteutetaan 28.1.–10.2.2019.

Pohdi jo nyt, haluaisitko mukaan tekemään tärkeää fuksien ohjaustyötä, joka on hyödyllistä myös itsellesi. Vertaistuutorit koulutetaan monipuolisesti ja he pääsevät auttamaan uusia opiskelijoita sujuvaan opintojen alkuun. Samalla vertaistuutorit saavat unohtamattomia kokemuksia sekä hyödyllistä kokemusta ohjaustyöstä.

Tuutoreita haetaan sekä perustutkinto-opiskelijoille että kv-opiskelijoille, tarvitsemme yhteensä yli kolmesataa tuutoria!

Tule sinäkin mukaan, lisää tietoa tammikuussa!

 
 
     
 
 

Kuka saa käyttää YTHS:n palveluja?

Voit käyttää YTHS:n palveluja, mikäli olet perustutkintoa suorittava yliopisto- tai korkeakouluopiskelija, ja olet maksanut jäsenmaksusi YTHS:n toimipiiriin kuuluvalle ylioppilaskunnalle.

Ylioppilaskunnat tilittävät YTHS:lle jokaisesta jäsenestään vakuutusmaksuluonteisen terveydenhoitomaksun. Perustutkinto-opiskelijaa kohden terveydenhoitomaksutilitys on 54 €. Summa on osa ylioppilaskunnan jäsenmaksua, joten sitä ei tarvitse maksaa erikseen.

Voit käyttää YTHS:n palveluja saman ajan kuin ylioppilaskuntajäsenyytesikin on voimassa. Palvelut ovat käytettävissäsi, kun jäsenmaksu on maksettu. Kevätlukukauden jäsenyys alkaa 1.1. ja päättyy 31.7.

Muistathan, että ylioppilaskunnan jäsenmaksu tulee olla aina maksettuna kun käytät YTHS:n palveluja, vaikka vastaanottoaika olisi ennen ylioppilaskunnan jäsenmaksun eräpäivää. Myöskään Self-palvelua ei pysty käyttämään, jos maksua ei ole maksettu. 

Tieto jäsenmaksun maksamisesta siirtyy YTHS:lle muutaman päivän sisällä maksun maksamisesta. Varaudu todistamaan voimassa oleva ylioppilaskunnan jäsenyys joko voimassa olevalla opiskelijakortilla, yliopiston opiskelutodistuksella tai maksukuitilla ylioppilaskunnan jäsenmaksun/terveydenhoitomaksun maksamisesta.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

/files/download/isyy-viestipohja/nyytin-logo.jpg

 

Elämäntaitokurssi verkossa

Pohditko, miten jaksaa paremmin opinnoissa ja arjessa? Miten löytää aikaa rentoutumiselle? Kuinka tunnistaa omia voimavaroja? Entä mietitkö, millaista on omannäköinen elämä ja itselle hyvä arki?

Tule mukaan Nyyti ry:n Elämäntaitokurssille verkossa (11.2.–15.3.2019). Viisi viikkoa kestävällä ryhmämuotoisella kurssilla käsitellään arjen- ja elämänhallintaan sekä itsetuntemukseen liittyviä kysymyksiä. Elämäntaitokurssin aikana sinulla on mahdollisuus löytää uusia oivalluksia ja keinoja, jotka tukevat jaksamistasi arjessa ja opinnoissa.

Ryhmä on tarkoitettu kaikille 18–35 -vuotiaille opiskelijoille. Se toteutetaan suojatussa ympäristössä eli keskusteluihin pääsevät osallistumaan vain ryhmän jäsenet. Ryhmässä esiinnytään nimimerkeillä.

Ilmoittautuminen alkaa 2.1.2019.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Nyytin Elämäntaitokurssi® -ohjaajakoulutus

Kaksipäivänen Elämäntaitokurssin ohjaajakoulutus järjestetään Helsingissä keskiviikkona 6.3. ja tiistaina 12.3.2019.

Kiinnostuitko? Lue lisää verkkosivuiltamme. Ilmoittautuminen alkaa 14.1.2019.

  Lue lisää  
 

Starttikoulutus elämäntaitojen ohjaamiseen verkossa

Koulutuspäivä on tarkoitettu kaikille opiskelijoiden ja/tai nuorten/nuorten aikuisten parissa työskenteleville ammattilaisille, jotka ovat kiinnostuneita elämäntaitojen käsittelystä verkkomuotoisissa ryhmissä. Koulutukseen osallistuminen ei edellytä NYYTIN ELÄMÄNTAITOKURSSI® ohjaajakoulutuksen käymistä.

Koulutuksessa kuullaan kokemuksia Elämäntaitokurssin järjestämisestä verkossa sekä harjoitellaan myös käytännössä elämäntaitojen verkko-ohjaamista.

Koulutuspäivä pidetään Helsingissä. Tarkempaa tietoa koulutuksesta löytyy verkkosivuiltamme tammikuussa. 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Hae mukaan RajaSpeksin lavastustiimiin

Kaipaatko elämääsi uusia kokemuksia? Pysyykö sinulla työkalu kädessä? Löytyykö intoa maalailuun? Haluaisitko olla avuksi tavaroiden roudaamisessa?

Jos vastasit edes johonkin näistä kyllä, niin meidän speksiperheemme tarvitsee juuri sinua! Lavastustiimiimme haetaan innokkaita tekijöitä ja tehtäviä löytyy laidasta laitaan. Aiempaa kokemusta ei tarvitse olla!

Kysele lisätietoja ja lähetä vapaamuotoinen hakemus 20.1.2019 mennessä lavastusvastaavalle:

Sandra Kinnarinen, rajaspeksi@gmail.com

 

 
 
     
 

 
 

Nyytin chatissa jaetaan ajatuksia, kokemuksia ja fiiliksiä – tuu mukaan!

Tammikuussa chateissa jutellaan arkeen ja palautumiseen liittyvistä asioista:

to 17.1. Teitkö uudenvuodenlupauksen? Chatissa jutellaan millaisia lupauksia on tullut tehtyä tai mikä voisi olla itselle mieluinen hyvinvointilupaus alkavalle vuodelle. Chatissa mukana myös Nyytin Päivi ja vapari Pasi.

to 31.1. Uni + opiskelija = mahdoton yhdistelmä? Chatissa jutellaan unesta, uneen liittyvistä hankaluuksista ja siitä, miten unta voisi parantaa. Chatissa mukana myös Nyytin Marjo ja vapari Anne.

Chatit löytyvät Nyytin sivuilta ja niihin voi osallistua nimimerkillä.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Kansainvälinen viikko Joensuun ja Kuopion kampuksella 21. -
25.1.2019

UEF Kansainväliset liikkuvuuspalvelut ja ISYY järjestävät yhteistyössä kansainvälisen viikon
Joensuun ja Kuopion kampuksella (vko 4 eli 21. – 25.1.).

Kansainvälisen viikon ohjelma:

- Vaihtoaiheinen näyttely Carelian ja Canthian aulassa koko viikon ajan
Joensuun vaihtoinfo keskiviikkona 23.1. klo 14–17 Careliassa, sali C2
Kuopion vaihtoinfo keskiviikkona 23.1. klo 15–18 Canthiassa, sali CA101
- Vaihtoinfo-webinaari torstaina 24.1. klo 15–17
-Vaihtoaiheinen paneelikeskustelu:
Joensuussa tiistaina 22.1. klo 13–15 salissa M100
Kuopiossa keskiviikkona 23.1. klo 12–14 salissa CA400

Paneelikeskustelussa on paikalla useita aiemmin vaihdossa olleita UEF-opiskelijoita, jotka
vastaavat paneelin vetäjän sekä yleisön esittämiin kysymyksiin. Kannattaa tulla kuulolle!

 
 
     
 
 

 

Tahkofest vol.2 Opiskelijoiden valtakunnallinen poikkitieteellinen talvirieha 1.– 3.2.2019 Tahkolla

Tiedossa on hauskanpitoa muiden opiskelijoiden kanssa lauantaina mm. Hupellusrinneriehan ja tajunnanräjäyttävien iltabileiden merkeissä. Perjantaina järjestetään kautta aikain historian ensimmäiset viralliset Tahkon opiskelijasitsit meksikolaisteemalla. Myös perjantai-illalle on tiedossa iltabileet ravintola Piazzassa. Tapahtuman ohjelmaa päivitetään syksyn aikana, joten nettisivuja sekä Facebook-tapahtumaa kannattaa seurata aktiivisesti.

Löydät meidät Facebookista ja Instagramista.

Opiskelijoiden Alppilajien SM-kisat Tahkolla lauantaina 2.2.2019

Tahkolla järjestetään 2.2.2019 opiskelijoiden SM-kisat alppilajeissa. Kisamuotona on suurpujottelu ja lajeina sukset, lauta ja telemark. Sarjoina toimii naisten ja miesten kilpasarjat, joissa lasketaan SkiSport Finlandin mukaisilla välineillä ja Unisex rentosarja, jossa välineet ovat normaalit laskuvälineet eivätkä ole tarkasti määriteltyjä.  

Lisätiedot ja ilmoittautumiset

 
 
     
 
 

Lasinen lapsuus -vertaisryhmä Joensuussa

Ryhmästä saavat tukea pienten lasten vanhemmat ja perhettä perustavat, jotka ovat lapsuudessa kärsineet vanhempien päihteiden käytöstä. Ryhmän teemat: lapsuuden kokemusten käsittely, apu arkeen ja vanhemmuuteen.

Ryhmä kokoontuu 5.2.19 alkaen FinFamin tiloissa, Karjalankatu 4. Ohjaajina Tiia Lakanen ja Saila Musikka. Ilmoittautuminen tiia.lakanen(at)siunsote.fi

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Lautta-ryhmä jännittäjille

Porina-hankkeen Lautta-ryhmässä (Pikku-KAKE, ESR) tuetaan toisen asteen ja korkea-asteen opiskelijoita, joilla jännitys hankaloittaa tai estää opinnoissa suoriutumista. Ryhmät ovat pienryhmiä (4-8 hlöä riippuen ryhmästä), jolloin turvallinen ja luottamuksellinen ilmapiiri mahdollistuu. Vertaistuki kannattelee ja antaa samaistumisen pintaa. Yksilöohjauksessa voit pohtia luottamuksellisesti henkilökohtaisimpia juttuja. Tämä ei ole esiintymiskoulutusta- täällä saat luvan jännittää. Luodaan hyväksyvää suhdetta itseen ja rakennetaan yhdessä uutta viestijäkuvaa pienten itse asetettujen altistustehtävien avulla! Kokoontumiset torstaisin klo 17.00 – 20.00 toimistossamme Suvantokatu 20.

Ensimmäinen tapaaminen 7.2.2019
Kurssien pituus: 10x3h
Kysy/lue lisää: Sallamari 0442820035 sallamari.siitonen@lukijose.fi

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Voimavaroja päivään -vertaisryhmä

Tule voimaantumaan psykologian opiskelijoiden ohjaamaan vertaisryhmään!

Aiheena opiskelu- ja työpaineet, arjessa jaksaminen, voimavarojen oivaltaminen ja omien vahvuuksien löytäminen. Tapaamme Joensuun kampuksella pe 8.2. klo 16-18, pe 15.2. klo 16-18 ja la 16.2. klo 9:30-14:30.

Ilmoittaudu 30.1. mennessä täällä.

Lisätietoja voi kysyä opintopsykologilta: opintopsykologi-joensuu@uef.fi

 
 
     
 
 

Minun tarina -ryhmä

Ryhmä on nuorille suunnattu aikuisille (18-29 v.). Huoli omasta tai läheisen hyvinvoinnista herättää usein monenlaisia tunteita ja kysymyksiä. Omia tunteita on hyvä oppia tunnistamaan, nimeämään ja ilmaisemaan.

Ryhmässä käytetään toiminnallisia menetelmiä keskustelun lisänä.

Paikkana Karjalankatu 4 a 2, Joensuu.

12.2 klo 16.00
19.2 klo 16.00
26.2 klo 16.00
05.3 klo 16.00 
12.3 klo 16.00 

Ohjaajina Johanna Meriläinen ja Viivi Kemppainen

Ilmottautuminen Viiville p. 0503376282 tai info@tukitupa.fi

 
 
     
 
 

Aikamatka amerikkalaiseen musiikkiin Joensuun Musiikkitalvessa

Joensuun Musiikkitalvea vietetään 21.-24.2.2019 teemalla Uudesta maailmasta. Neljän päivän aikana eri puolilla Joensuuta soi musiikki klassisesta jazziin.

- Kun kuuntelee Atlantin toiselta puolelta tulevia uutisia, voi helposti unohtua, kuinka uskomaton ja kiehtova maa Amerikka on, ja mikä loputon inspiraation lähde tämä maa on ollut musiikille. Orjuuden kurjuudesta syntyi gospel, blues ja jazz, perustelee Joensuun kaupunginorkesterin taiteellinen johtaja Jurjen Hempel.

Musiikkitalven ohjelma kokonaisuudessaan löytyy kaupunginorkesterin verkkosivulta ja Facebookista nimellä Joensuun Musiikkitalvi.

 

 

 
 
     
 
 

Opiskelijakortilla Joensuun kaupunginteatteriin vain 6-7,50 eurolla esityspäivinä!

Joensuun kaupunginteatteri tarjoaa opiskelijoille opiskelijalipun esityspäivinään vain 6-7,50 euron hintaan.
 
Äkkilähtö-hinta on voimassa esityspäivinä ja koskee teatterin omaa tuotantoa.

Lipun saa ostaa esityspäivinä Carelicum palveluista, Koskikatu 5 tai teatterin ovilipunmyynnistä tuntia ennen esitysten alkua, kaupungintalo, Rantakatu 20. Vaivattomimmin saat lipun suoraan kännykkääsi esityspäivänä Ticketmaster Suomen verkkokaupasta!

P.S. Jos haluat varmistaa teatterilipun jo ennen esityspäivää, maksaa opiskelijalippu tuolloin 12-15 euroa näytelmästä riippuen.

 

 
 
     
 
 

Nyyti ry:n Hyvinvoinnin iltakoulut

Nyyti ry järjestää kevään aikana kaksi Hyvinvoinnin iltakoulua, jotka toteutetaan yhdessä Mielenterveyden keskusliiton kanssa. Tilaisuudet ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. 

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Ajankohdat:
Torstai 14.3.2019 klo 17.00–18.30
Helsingin Yliopiston Tiedekulman Think Lounge -tila osoitteessa Yliopistonkatu 4, Helsinki.

Teemana: Tulevaisuuden matkasuunnitelma – Mikä minusta tulee isona?  

Tilaisuudessa kuullaan ja keskustellaan mm. seuraavista kysymyksistä: Kuka minä olen? Mihin olen menossa? Mitä halun opinnoilta ja työelämältä? Kuinka löytää oma suunta ja polku elämässä? Ahdistaako suunnan etsiminen ja se, jos oma polku on hukassa?
Puhumassa on psykologi Elina Marttinen Nyyti ry:stä. Lisäksi luvassa on omakohtaisia kokemuksia ja tarinoita tulevaisuuden suunnan sekä oman polun etsimisestä.

Torstai 25.4.2019 klo 17.00–18.30
Helsingin yliopiston Pääkirjaston Ohjauskulma osoitteessa Fabianinkatu 30, Helsinki

Teemana: #Ruuhkakevät – Uskalla olla kiireetön! 

Tilaisuudessa kuullaan ja keskustellaan mm. seuraavista kysymyksistä: Haittaako kiire ja suorittaminen elämää? Voisiko välillä ottaa iisimmin? Kuinka palautua ja jaksaa paremmin ruuhkaisessa opiskeluarjessa? Tilaisuus järjestetään vuorovaikutteisena paneelikeskusteluna, jossa on mukana mm. asiantuntija Päivi Kohta Nyyti ry:stä sekä opiskelijoita ja kokemusasiantuntijoita.

 
 
     
 
 

Opiskelijoiden mielenterveyspäivä 25.4.2019 - tule mukaan!

Valtakunnallinen Opiskelijoiden mielenterveyspäivä järjestetään 25.4.2019 ja sen hengessä kampanjoidaan kahden viikon ajan 15.–26.4.2019. Tarkoituksena on lisätä tietoisuutta ja herättää keskustelua opiskelijoiden mielenterveyden kannalta tärkeistä sekä ajankohtaisista aiheista. Samalla kutsutaan kaikki mukaan toimimaan mielen hyvinvoinnin puolesta opiskeluyhteisöissä kaikkialla Suomessa. 

Vuoden 2019 kampanjateemana on stressi. Teemavalinnalla halutaan lisätä tietoisuutta opiskelijoiden kokemasta stressistä sekä sen vaikutuksesta mielenterveyteen ja hyvinvointiin.

Osallistu kampanjaan! 
Kampanjoinnin lähtökohtana on yhdessä tekeminen ja kaikki ovat lämpimästi tervetulleita mukaan. Opiskelijoiden mielenterveyspäivänä haastamme kaikki levittämään hyvää mieltä ja puhumaan mielenterveydestä opiskeluyhteisöissä eri puolilla Suomea. 

Toimintaa voi järjestää kuka vain, niin opiskelijat kuin henkilökunta. Toiminta voi olla rentoa ja pop up -henkistä, kuten pienimuotoinen tapahtuma ja tempaus tai vaikkapa leikkimielinen kisailu ja visailu. Toiminnan ideoinnin rajana on vain mielikuvitus!

Opiskelijoiden mielenterveyspäivään voi osallistua myös vaikuttamisen keinoin, kuten laatimalla kantaa ottavan blogipostauksen, mielipidekirjoituksen tai vetoomuksen. Voit myös järjestää aihepiiriä käsittelevän vaikuttamistapahtuman, osallistua kampanjan some-haasteeseen tai ylipäänsä kampanjaa käsittelevään keskusteluun sosiaalisessa mediassa tunnisteella #ruuhkakevät.

Opiskelijoiden mielenterveyspäivä tehdään yhdessä. Mitä laajempi porukka saadaan mukaan kampanjointiin, sen loistavampi juttu tästä tulee. Pienetkin teot ovat tärkeitä, ja niillä voidaan saada valtavasti hyvää aikaan - tule siis mukaan! :)

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Snellman-kesäyliopiston gradusparraus-ryhmä

Oletko jumissa viivästyneen tai keskeytyneen gradun/päättötyön kanssa? Oletko juuri aloittamassa kirjoittamista ja et tiedä mistä lähteä liikkeelle? Suositussa gradusparraus- verkkokoulutuksessa paneudutaan ammattilaisen ohjaamana mm. prosessin aikatauluttamiseen, motivaatioon, tutkimusmenetelmiin ja raportin muotoiluun. Saat myös kehittävää palautetta kirjoituksistasi ja vertaistukea muilta ryhmän opiskelijoilta. Sparrausryhmä on toiminut jo 7 vuoden ajan verkossa auttaen satoja opiskelijoita.

Ilmoittautuminen päättyy 11.1.2019 (joustava) ja verkkosparraus alkaa lauantaina 19.1.2019. Katso lisää ja ilmoittaudu pian mukaan!

 
 
     
 
 

Nyytin Hyvinvointilivet jatkuvat keväällä

Suositut Hyvinvointilivet saavat jatkoa keväällä 2019. Facebookin Live-lähetyksissä käsitellään erilaisia opiskelijan elämään ja hyvinvointiin liittyviä ajankohtaisia teemoja.
 
#Hyvinvointilive ilmestyy kerran kuussa Nyytin Facebook-sivulla, josta lähetykset ovat katseltavissa myös jälkikäteen. Liveä voi tulla seuraamaan myös paikanpäälle, Helsingin yliopiston pääkirjaston Ohjauskulmaan. Tervetuloa! 

Kevään lähetysten aiheet ja ajankohdat ilmoitetaan alkuvuodesta verkkosivuillamme.

Hyvinvointilivejä järjestävät yhdessä Suomen opiskelijakuntien liitto - SAMOK ry, Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS, Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry ja Nyyti ry.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Keksi uusi idea ruokabisnekseen, jaossa 5000 €

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa on jälleen startannut Food Business Challenge –liikeideakilpailu, jossa etsitään ruokaketjuun liittyviä uusia liikeideoita ja innovaatioita pellolta pöytään. 

Kilpailussa haetaan tuote- ja palveluratkaisuja aina alkutuotannosta jalostukseen ja kuluttajien lautaselle asti. Myös esim. logistiikka- ja tuotantoteknologiaan, agroteknologiaan sekä digitaalisiin ratkaisuihin liittyvät ideat ovat tervetulleita kilpailuun. Kilpailu on avoin korkeakouluopiskelijoille, ja siihen voi osallistua yksin tai tiiminä. Kilpailun ensimmäinen vaihe sulkeutuu 28.2.2019. Tuomaristo valitsee finalistit, jotka esittelevät ideansa Food Business Summitissa Seinäjoella 26.3.2019, missä myös voittaja valitaan ja julkistetaan! Palkintorahaa jaossa yhteensä 5000 €.

Kurssi auki 14.1.-28.2.2019: Food Business Challenge -liikeideakilpailu

Kurssilla tarjotaan työkaluja liikeidean tai ideanjyväsen kehittämiseen ja työstämiseen. Kurssin laajuus 2op, finalisteille 3op. Etäopetus. Avoin AMK. Hinta kurssille avoimen AMK:n kautta 10 €/op. Kilpailutyön voi halutessaan jättää myös ilman kurssille osallistumista. 

Tule mukaan! Kilpailun ja kurssin järjestää SeAMK Ruoka ja yhteistyökumppanit. 

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Future Talent Roadshow 16.1. Joensuussa

Oletko innostunut kehittyvästä teknologiasta? Kiinnostaisiko sinua harjoittelupaikka yhdessä maailman ja Suomen johtavia IT-alan palveluntarjoajia?

CGI on tammikuussa Roadshowlla ja pysähtyy Itä-Suomen yliopistolle, Joensuuhun. Tule tapaamaan meitä Tiedepuistolle, 1. rakennuksen aulaan, keskiviikkona 16. tammikuuta klo 10-13!

Mukana on CGI:n membereitä, jotka ovat työllistyneet Future Talent –traineeohjelman kautta. Tule kuulemaan harjoittelupaikoista ja työstä CGI:llä ja voit samalla ilmoittautua mukaan opiskelijoille ja vastavalmistuneille suunnattuun Future Talent –tapahtumaan.

Future Talent -tapahtuma järjestetään Helsingissä, Finlandia –talolla perjantaina 25.1.19.

Tapahtumassa opit CGI:stä ja esimerkiksi siitä miten vaikutamme yhteiskunnan eri osa-alueilla. Voit osallistua työpajoihin, joissa ratkotaan yhteiskunnallisia sekä globaaleja haasteita teknologian avulla, sekä pääset verkostoitumaan asiantuntijoidemme sekä esimiestemme kanssa. Tavoitteemme on palkata tapahtumasta 100 uutta harjoittelijaa trainee-ohjelmaan. Korvaamme tapahtumaan saapuville 50% matkakuluista kuitteja vastaan (bussi ja juna).

Tule siis Roadshow:lle kuulemaan lisää! Lisätietoja tapahtumasta löydät osoitteesta:

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Haku EU-komission harjoittelupaikkoihin on alkanut

Etsitkö harkkapaikkaa tai kiinnostaako kansainvälinen työkokemus?

Haku Euroopan Komission harjoittelupaikkoihin on alkanut 10.1.2019 ja jatkuu 4.2.2019 asti. Harjoittelumahdollisuuksia tarjotaan laajasti alasta riippumatta. Harjoittelu on kestoltaan noin puoli vuotta ja tältä ajalta maksetaan myös palkkaa. Lisätietoa harjoittelusta ja hakuprosessista löydät täältä.

Voit laittaa myös sähköpostia minulle, Itä-Suomen yliopiston EU-uralähettiläälle osoitteeseen: uef.eucareers@gmail.com, jos on kysyttävää.

Tsemppiä hakuprosessiin!

 

 

 
 
     
 
 

 

Contact Forum -rekrytointimessut korkeakouluopiskelijoille ja valmistuneille 24.1.

Suomen suurin yksipäiväinen kokeakouluopiskelijoille suunnattu rekrytointitapahtuma on täällä taas! Tammikuun messuille saapuu ennätyksellisesti yli 140 työnantajaa. Messuilla pääset jututtamaan eri alojen asiantuntijoita ja kuulet yritysten avoimista rekryistä.

Me tiedämme, kuinka yksinäistä puuhaa työnhaku on välillä. Ei hätää. Jokainen työtä hakeva opiskelija painii samojen ongelmien kanssa keväisin. Rohkaisua hakuihin löydät Contact Forumista, josta löydät lukuisan määrän uusia ideoita hakemiseen. Messuilla saatat törmätä urapolkuihin, joita et läppärin ääreltä pysty näkemään!

Contact Forum -rekrytointimessut 24.1. Helsingin messukeskuksessa klo 10–18.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Kansallisarkiston viestintä hakee korkeakouluharjoittelijaa

Kansallisarkistossa on avoinna työsopimussuhteinen viestinnän korkeakouluharjoittelijan paikka ajalle 1.6.–31.8.2019. Tehtävä sijoittuu hallintopalveluiden palvelualueelle.

Harjoittelusi aikana pääset osallistumaan tiimimme monipuolisiin viestinnän tehtäviin, kuten sisällöntuotantoon eri kanaviin, mediaseurantaan, sometukseen ja tapahtumajärjestelyihin. Osallistut Arkistopäivät 2019 -tapahtuman viestintään ja EU-puheenjohtajuuskauden alamme pääkokouksen valmisteluihin.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Haetaan vaalitoimitsijoita eduskunta- ja europarlamenttivaaleihin

Joensuun kaupungin keskusvaalilautakunta hakee opiskelijoita
vaalitoimitsijoiksi vuoden 2019 eduskunta- ja europarlamenttivaalien
yleisen ennakkoäänestyksen toimittamiseen. Yleinen eduskuntavaalien
ennakkoäänestys järjestetään aikavälillä 3.-9.4.2019 ja
europarlamenttivaalien ennakkoäänestys aikavälillä
15.-21.5.2019. Toivomuksena on, että sama henkilö voi toimia
vaalitoimitsijana sekä eduskunta- että europarlamenttivaaleissa.

Vaalitoimitsijoista on säädetty vaalilain (714/1998) 17 §:ssä. Eduskunta- ja
europarlamenttivaaleissa vaalitoimitsijana ei voi toimia vaaleissa ehdolla
oleva eikä ehdokkaan puoliso, lapsi, sisarus tai vanhempi. Ehdokkuus
tarkoittaa ehdokkuutta missä tahansa vaalipiirissä. Vaalitoimitsijan on
oltava 18 vuotta täyttänyt henkilö.Työstä maksetaan tuntipalkka.

Tiedustelut arkistopäällikkö Terhi Tuononen-Sinkkonen p. 050 4415662

Joensuun kaupungin keskusvaalilautakunnnalle osoitetut vapaamuotoiset
hakemukset on lähetettävä 25.1.2019 klo 16:00 mennessä sähköpostitse
osoitteeseen vaalit@joensuu.fi.

 
 
     
 
 

 

Joensuun Setlementti hakee uusia vapaaehtoisia Isosisaruksiksi

Talven 1. koulutus:
Ti 5.2. ja ke 6.2.
Klo 16:30 – 20:00
(Yht. 7 h)

Koulutuspaikka:
Joensuun Setlementti
Niskakatu 4

Ilmoittaudu 30.1. mennessä:
annika.hyttinen(at)setlementtijoensuu.fi
045 1633380 (Annika)

 
 
 

Isosisko tai Isoveli toimii vapaaehtoisena aikuisena kaverina 7-16-vuotiaalle lapselle tai nuorelle. Isosisarustoiminnan tavoitteena on tukea lasten ja nuorten hyvinvointia tarjoamalla kuunteleva ja läsnäoleva aikuinen tueksi ja iloksi arkeen. Isosisaruksena toimiminen ei edellytä erityistaitoja. Riittää, että olet vähintään 18- vuotias ja sinulla on innostusta, aikaa, halua
ja voimavaroja toimia luotettavana kaverina ja tavata Pikkusisarustasi vähintään noin vuoden ajan, 1-4 kertaa kuukaudessa.

Isosisarustoimintaan kuuluu vapaaehtoisille järjestettävät ohjaustapaamiset. Tarjolla on myös virkistäytymisiltoja, vapaaehtoisten ja parien yhteisiä tapaamisia, sekä jatkokoulutuksia. Toimintaan mukaan lähteville tehdään rikostaustan selvitys lasten ja nuorten kanssa tehtävän vapaaehtoistoiminnan vuoksi.

Isosisarukseksi pääset käymällä Joensuun Setlementin järjestämän koulutuksen. Koulutukseen kuuluu
kaksi päivää (yht 7 h), sekä alkuhaastattelu. Koulutus on ilmainen ja siihen sisältyy brunssi. Kouluttajina toimivat Isosisarustoiminnan ohjaajat Annika Hyttinen ja Pekka Anttonen.

 
 
     
 
 

Palkallinen kesätyöpaikkaa USA:ssa 2019

Hei, sinä 21-26 -vuotias ammattikorkeakoulu-, korkeakoulu- tai yliopisto-opiskelija! Haaveiletko kesätyöstä Yhdysvalloissa?

Vuodesta 1997 järjestetyn Work & Travel-ohjelman kautta on lähtenyt Yhdysvaltoihin kesätöihin jo yli 1000 suomalaisnuorta. Kauttamme järjestyy palkallinen kesätyöpaikka ja mahdollisuus tutustua amerikkalaiseen kulttuuriin 50 suomalaiselle korkeakouluopiskelijalle.

Voit tehdä Yhdysvalloissa noin 3 kuukautta töitä ja halutessasi matkustella töiden päätyttyä kuukauden ajan. SAM järjestää työpaikat ja viisumiasiat, amerikkalainen työnantaja/viisumisponsori majoituksen. Työpaikat ovat asiakaspalvelutehtäviä Wisconsin Dellsissä (WI) ja Ocean Cityssä (MD). Viisumi tulee kansainvälisen Work & Travel -ohjelman kautta viisumisponsori ASSE International, Inc./ASPIRE Worldwide, LLC.tukemana.

Kesän 2019 työpaikkojen hakuaika päättyy 31.1.2019.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Lyhyet

Apurahat ja stipendit ja palkinnot:
- Julkisesti haettavana olevat apurahat UEFin sivuilla

Koulutus- ja opiskelumahdollisuudet:
- Post-Master training at European College of Cluny (deadline 15.1.2019)

Tiedotteet:
Kela: Muutoksia Suomeen töihin tulevien ja ulkomaille lähtevien oikeuksiin saada etuuksia (15.1.2019)

 

 

 
 
     
 
 

Kampuskalenteri

7.-20.1. Ilmaiset SYKETTÄ-kokeiluviikot
15.1. MTG-killan pelikerta klo 15-20 ISYYn neuvoteluhuoneessa
16.1. CGI roadshow klo 10-13 Tiedepuistolla, 1. rakennuksen aulassa
20.1. Back on track –brunssi 20.1. klo 11 Suvaksella (järj. ELSA Joensuu)
21.-25.2. Kansainvälinen viikko Joensuun ja Kuopion kampuksella
21.-25.2. Vaihtoaineinen näyttely Carelian aulassa
21.1. MTG-killan pelikerta klo 15-20 ISYYn neuvoteluhuoneessa
22.1. Vaihtoaiheinen paneelikeskustelu Joensuussa klo 13-15 salissa M100
23.1. Vaihtoinfo klo 14–17 Careliassa, sali C2
24.1. Vaihtoinfo-webinaari torstaina klo 15–17
29.1. MTG-killan pelikerta klo 15-20 ISYYn neuvoteluhuoneessa
1.-3.2. Tahkofest vol.2 Opiskelijoiden valtakunnallinen poikkitieteellinen talvirieha, Tahko
5.2. MTG-killan pelikerta klo 15-20 ISYYn neuvoteluhuoneessa
9.2. Pohjois-Karjalan maakuntaviesti
12.2. Liikuntailtapäivä
12.2. MTG-killan pelikerta klo 15-20 ISYYn neuvoteluhuoneessa
12.2. Liikuntailtapäivän jatkobileet Ilonassa
19.1. MTG-killan pelikerta klo 15-20 ISYYn neuvoteluhuoneessa
21.-24.2. Joensuun musiikkitalvi

Joensuun kaupunginorkesterin konsertit
Joensuun kaupunginteatterin ohjelmisto
Kerubin tuleva ohjelma

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Joensuun kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Joensuun kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon maanantai) osoitteeseen vapaa-aika@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.
 

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko