Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Joensuu 3/2019

ti 22. tammikuuta 2019 16.23.15

Tämän viikon uutiskirjeestä löydät tietoa mm. opintopisteiden hakemisesta luottamustoimista vuodelta 2018, avoinna olevista hallinnon opiskelijaedustajien paikoista sekä ISYYn tulevista kerho- ja järjestökoulutuksista. Uutiskirjeessä kerrotaan myös tuutorihausta, joka käynnistyy ihan kohta.
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Joensuu 3/2019

Vko 4, 22.-28.1.2019
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

 

Opintopisteitä, luottamustehtäviä ja koulutusta tarjolla!

Tämän viikon uutiskirjeestä löydät tietoa mm. opintopisteiden hakemisesta luottamustoimista vuodelta 2018, avoinna olevista hallinnon opiskelijaedustajien paikoista sekä ISYYn tulevista kerho- ja järjestökoulutuksista. Uutiskirjeessä kerrotaan myös tuutorihausta, joka käynnistyy ihan kohta.

Mukavaa viikkoa!

PS: Kuopion kampuksen Weekly Feed on työntekijävaihdoksen vuoksi edelleen tauolla toistaiseksi. 

 
 
     
 

 
 

Opintopisteet luottamustoimista vuodelta 2018 haettavissa

Osallistuitko viime vuonna aktiivisesti ainejärjestön tai kerhon toimintaan tai halllinto- ja työryhmätyöskentelyyn? Tiesitkö, että toiminnasta on mahdollista saada myös opintopisteitä?

Opintopisteet luottamustoimista vuodelta 2018 ovat nyt haettavissa. Katso tarkemmat tiedot ja oheet ISYYn sivuilta. Lisätietoja voit kysyä myös ISYYn edunvalvonta-asiantuntijoilta.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Hakukuulutus: Opiskelijajäsen yliopistokollegioon sekä varajäsen yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvostoon

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) hakee yhtä (1) opiskelijajäsentä Itä-Suomen yliopiston yliopistokollegioon sekä yhtä (1) opiskelijavarajäsenta yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvostoon vapautuneiden opiskelijaedustuspaikkojen tilalle vuoden 2019 loppuun kestävälle toimikaudelle.

 
 
 

Kollegion ja tiedekuntaneuvoston opiskelijajäseneksi ja -varajäseneksi on hakukelpoinen henkilö, jolla on oikeus suorittaa Itä-Suomen yliopistossa alempi tai ylempi korkeakoulututkinto tai lisensiaatin tai tohtorin tieteellinen jatkotutkinto. Henkilö, joka on yliopistoon yli 50 %:ssa palvelussuhteessa, ei ole oikeutettu hakemaan toimielimeen opiskelijoiden ryhmässä.

Opiskelijaedustajalta toivotaan reipasta otetta tarttua asioihin, opiskelijanäkökulman esiin tuomista opiskelijoita koskevassa päätöksenteossa sekä syvällistä perehtymistä käsiteltäviin asioihin.

Perustellut hakemukset tulee jättää ylioppilaskunnan koulutus- ja sosiaalipolitiikan asiantuntija Mikko Aaltoselle osoitteeseen koso(at)isyy.fi perjantaihin 1.2.2019 klo 12.00 mennessä.

Päätöksen yliopistokollegioon valittavasta henkilöstä tekee ylioppilaskunnan edustajisto ylioppilaskunnan hallituksen esityksen perusteella. Tiedekuntaneuvoston opiskelijavarajäsenen valitsee ylioppilaskunnan hallitus.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

ISYYn kerhokoulututus 30.1.

ISYY järjestää kerhojen toimijoille kerhokoulutusta 30.1.2019 klo 10.00–13.00 ja nyt onkin aika ilmoittautua mukaan! Koulutuksessa käydään läpi mm. kerhon taloudenpitoon, viestintään ja hallintoon liittyviä asioita, jotta kerhon päivittäisen toiminnan pyörittäminen olisi toimijoille selkeämpää.

Jotta kerho voi käyttää ISYYn sille myöntämää budjettia ja avustuksia vuonna 2019, on kerhon johtokunnasta tai aktiivisista toimijoista vähintään kahdella oltava kerhokoulutus käytynä. Tähän riittää, jos kerhon uudessa johtokunnassa tai aktiivisissa toimijoissa on kaksi henkilöä, jotka ovat käyneet koulutuksen vuonna 2018. 

Kuopiossa koulutus on tilassa CA500 ja Joensuussa N111. Ilmoittautumislomake on auki 29.1. klo 12.00 asti.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

ISYYn järjestökoulutukset 5.2. ja 6.2.

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) järjestää vuoden 2019 järjestökoulutukset helmikuussa. Järjestökoulutuksen tarkoituksena on antaa uusille hallituslaisille työkaluja vuoden toiminnan toteuttamista varten. Mukaan ovat tervetulleita sekä aine- että kampusjärjestöjen hallituslaiset. Koulutus toteutetaan Joensuun kampuksella tiistaina 5.2. ja Kuopion kampuksella keskiviikkona 6.2.

Huom! GDPR-koulutus pidetään 5.2. kello 14.15-15.15 videoyhteydellä samaan aikaan molemmilla kampuksilla.

Koulutukseen osallistuminen on edellytys opintopisteiden saamiseen ainejärjestötoiminnasta.

Kampuskohtaiset ohjelmat ja ilmoittautumislinkit löydät ISYYn sivuilta.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Save the date: ISYY 9v

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) täyttää tänä vuonna 9 vuotta! Vuosijuhlat ovat niin opiskelijoiden, henkilökunnan kuin alumnienkin yhteinen juhla, jossa syödään ja juodaan hyvin, pidetään puheita ja lauletaan akateemisen perinteen mukaisesti.

ISYY järjestää vuosijuhlat joka toinen vuosi, kampuskaupunkien isännöidessä juhlia vuorotellen. Tänä vuonna pääsemmekin pitkästä aikaa juhlistamaan vuosipäivää Kuopiossa!

Merkkaahan jo vuosijuhlat kalenteriisi 16.3.2019! Lisätietoa tulossa pian!

 

 
 
     
 

 
 

Liikuntailtapäivän ohjelma on julkaistu!

Itä-Suomen yliopiston, Karelia-ammattikorkeakoulun ja Savonia-ammattikorkeakoulun yhteistä liikuntailtapäivää vietetään Joensuussa ja Kuopiossa tiistaina 12.2.2019. Liikuntailtapäivän tarkoituksena on tarjota opiskelijoille ja henkilökunnalle yhteinen hengähdystauko arjen aherruksen keskelle. Ohjelmassa on jälleen monipuolinen kattaus erilaisia liikuntavaihtoehtoja normaalin SYKETTÄ-liikunnan lisäksi.

Kerran lukukaudessa järjestettävä liikuntailtapäivä on vapautettu rehtoreiden päätöksellä opetuksesta klo 12.15 eteenpäin.

Kampuskohtaiset ohjelmat:

Joensuu
Kuopio

Liikuntailtapäivän jatkobileet Joensuussa

Liikuntailtapäivän lisäksi Joensuussa järjestetään liikuntailtapäivän jatkobileet Ilonassa. Liput ovat myytävänä 21.1. alkaen ISYYn toimistolla hintaan 5 €. Ennakkolippu sisältää liikuntailtapäivän haalarimerkin (rajoitettu määrä!). Lippuja myydään lisäksi 8.2. klo 11-13 Carelian aulassa.

Lue lisää:

Liikuntailtapäivän Facebook-tapahtuma
Liikuntailtapäivän jatkobileet Joensuussa

 

 
 
     
 
 

 

SYKETTÄ tiedottaa

Tammikuun SYKETTÄ-uutiskirje on julkaistu! Uutiskirje on luettavissa SYKETTÄ-sivuilta.

 
 
     
 
 

Vertaistuutori- ja kv-tuutorihaku 28.1.–10.2.2019

Haluatko auttaa uutta opiskelijaa sujuvaan
opintojen alkuun? Oletko halukas oppimaan uutta, kehittämään itseäsi ja sitoutumaan vertaistuutorin tehtävään? Haluatko olla mukana kehittämässä UEFopiskelijan hyvää ensimmäistä opiskeluvuotta?

Etsimme yli 300 tuutoria auttamaan perustutkinto-opiskelijat, kansainväliset maisteriopiskelijat ja vaihto-opiskelijat opintojen alkuun Joensuun ja Kuopion kampuksilla. Tule rakentamaan UEF-henkeä tuutorityölläsi. Saat arvokasta osaamista tulevaisuutta ajatellen ja luot uusia ystävyyssuhteita. Tuutoroinnilla kerrytät myös opintopisteitä.

Lisätietoja:
Joensuun kampus | Mari Tirronen, 050 569 1806, mari.tirronen(at)uef.fi
Kuopion kampus | Niina Rissanen, 040 355 3058, niina.rissanen(at)uef.fi
Kansainvälisten maisteriohjelmien ja vaihto-opiskelijoiden tuutorit:
Kirsi Konttinen, 029 44 58170, international(at)uef.fi

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Opiskelijakysely

UEF on mukana Europe Teaching Rankingissa, johon oleellisena osana kuuluu oheinen kaikille Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille suunnattu opiskelijakysely. Vastaathan kyselyyn 28.2.2019 mennessä. Kyselyyn vastaaminen vie vain n. 10 minuuttia. Kyselyllä kartoitetaan opiskelijoiden sitoutuneisuutta opintoihinsa, vuorovaikutusta opetushenkilökunnan kanssa, yliopiston palveluiden laatua sekä opintojen tuottamia valmiuksia työelämään.

Linkki kyselyyn

 
 
     
 
 

Hauska ilman kaskua ei ole hauskaa!

Tiedätkö, millaisella metodilla opintosihteerit arpovat kurssiarvosanat, mikäli tentaattori ei anna arvosanaa määräpäivään mennessä? Haluaisitko opiskella Ohtaansalmen tai Pogostan kampuksella? Mistä kurssista saa kaikkein helpoiten ja nopeiten viisi noppaa ja miten se käytännössä tapahtuu? Entä mitä hauskaa muistat kuulleesi tai itse tokaisseesi luennolla?

Nämä ja monet muut kaskut kootaan yksiin kansiin – UEFin kaskukirjaan – kaikkien luettaviksi. Ohjeet osallistumiseen ja lisätietoa UEFin sivuilta.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Airueksi Joensuun tohtoripromootioon 6.-8.6.2019

Joensuun kampuksen opiskelija, haluatko ansaita opintopisteitä osallistumalla Itä-Suomen yliopiston akateemiseen juhlaan? Yliopistomme seuraava tohtoripromootio järjestetään Joensuussa 6.-8.6.2019. Kolmipäiväisessä juhlassa on useita erilaisia tilaisuuksia, joihin tarvitaan opiskelija-airuita avustamaan järjestelyissä.

Lue tarkemmin täältä ja ilmoittaudu mukaan 31.1.2019 mennessä!

 
 
     
 

 
 

Kansainvälinen viikko Joensuun ja Kuopion kampuksella 21. -
25.1.2019

UEF Kansainväliset liikkuvuuspalvelut ja ISYY järjestävät yhteistyössä kansainvälisen viikon
Joensuun ja Kuopion kampuksella (vko 4 eli 21. – 25.1.).

Kansainvälisen viikon ohjelma:

- Vaihtoaiheinen näyttely Carelian ja Canthian aulassa koko viikon ajan
Joensuun vaihtoinfo keskiviikkona 23.1. klo 14–17 Careliassa, sali C2
Kuopion vaihtoinfo keskiviikkona 23.1. klo 15–18 Canthiassa, sali CA101
- Vaihtoinfo-webinaari torstaina 24.1. klo 15–17
-Vaihtoaiheinen paneelikeskustelu:
Joensuussa tiistaina 22.1. klo 13–15 salissa M100
Kuopiossa keskiviikkona 23.1. klo 12–14 salissa CA400

Paneelikeskustelussa on paikalla useita aiemmin vaihdossa olleita UEF-opiskelijoita, jotka
vastaavat paneelin vetäjän sekä yleisön esittämiin kysymyksiin. Kannattaa tulla kuulolle!

 
 
     
 
 

 

Joensuun ylioppilasteatteri esittää: Pisarat XVI – Eläimellistä menoa.

Pisarat on Joensuun ylioppilasteatterin pitkän linjan näytelmäkokonaisuus, joka on vuosittain
tarjonnut Joensuun ylioppilasteatterin lyhytnäytelmiä erilaisten teemojen ympäriltä.
Tämän vuoden teemana on eläimellisyys, jota sivutaan eri kanteilta lyhytnäytelmissä.

 
 
 

Pääsemme vierailemaan lieksalaisessa Liskopihassa, tutustumaan Puolen hehtaarin parkkipaikan asukkaisiin, jännittämään kirouksen uhrien puolesta sekä seuraamaan luontodokumenttia
ylioppilasteatterilaisten elämästä.

Esitykset Joensuun Pakkahuoneella

la 26.1. klo 14
ti 29.1. klo 19
ke 30.1. klo 19
pe 1.2. klo 19
pe 8.2. klo 19
la 9.2. klo 14
ke 13.2. klo 19
to 14.2. klo 19

Esityksen kesto: noin 60 min
Esitykseen on esteetön pääsy pyörätuolilla.
Liput: 12€, 9€ (alennus), 7€ (ISYY-opiskelijat)
Lippuvaraukset: tuotanto.joyt@gmail.com / 045 112 9205

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Lunta Ilosaaressa 15.-16.3. 

Lunta Ilosaaressa tapahtuma palailee tänä vuonna juurilleen. Maaliskuun 15.-16. päivinä järjestettävä talvifestivaali pidetään uudistuneeseen Ilosaareen  nousevassa lämmitetyssä tapahtumateltassa.

 

 
 
 

- Tavoitteena on osoittaa, että talvi ei ole Ilosaaressa järjestettäville tapahtumille este, ja festivaali voidaan järjestää myös lumen ja jään keskellä. Kertoo Kerubin tuottaja Erkka Parkkinen.

Lunta Ilosaaressa tuo kaupunkiin kiinnostavan esiintyjäkattauksen joka tällä kertaa jakaantuu kahdelle illalle. Perjantaina 15.3 jo aikaisemmin julkaistujen J. Karjalaisen sekä Jarkko Martikainen & Luotetut miehet kokoonpanon lisäksi ohjemassa on stand upia. Lavalle hauskuuttamaan nousevat koomikot Anitta Ahonen sekä Ville Saarenketo.

Lauantaina festivaalilla kuullaan maakunnan tuoretta musiikkisukupolvea kun illan aloittaa energistä rockia soittava joensuulaisbändi Luukas Oja. Musiikkialan medioissa orkesteri on saanut hyvän vastaanoton, ja sitä onkin verrattu hengeltään muun muassa alkuaikojen PMMP:hen. Luukas Ojan jälkeen lauantai-iltaa jatkaa elektropoppia esittävä Ruusut ja illan huipentumana lavalle nousee Sanni.

Tapahtuman liput ovat myynnissä ja niitä on saatavilla Kerubilta, Levy-Eskoilta sekä Lippu.fi ja Tiketti –palveluista. Karelia AMK:n ja Itä-Suomen yliopiston opiskelijat saavat lippunsa 25 euron opiskelijahintaan POKA:n tai ISYYn toimipisteistä Joensuussa.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Erätauko-dialogi ilmastonmuutoksesta

Aika ja paikka: 29.1. klo 18-20, Itä-Suomen yliopiston Naturan N113-sali

Tervetuloa mukaan rakentamaan ymmärrystä ja käytännön keinoja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi! Erätauko-dialogin tavoitteena on selvittää, mikä estää meitä ryhtymästä vaikuttaviin toimenpiteisiin nyt heti ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Mikä estää juuri sinua, yhteisöäsi, organisaatiotasi tai päättäjää? Tilaisuutta vetää Fingo ry:n Jaana Viirimäki. Tapahtuma on ilmainen. Tapahtuma on Facebookissa nimellä Erätauko-dialogi ilmastonmuutoksesta.

 
 
     
 
 

Nyytin chatissa jaetaan ajatuksia, kokemuksia ja fiiliksiä – tuu mukaan!

Tammikuussa chateissa jutellaan arkeen ja palautumiseen liittyvistä asioista:

to 17.1. Teitkö uudenvuodenlupauksen? Chatissa jutellaan millaisia lupauksia on tullut tehtyä tai mikä voisi olla itselle mieluinen hyvinvointilupaus alkavalle vuodelle. Chatissa mukana myös Nyytin Päivi ja vapari Pasi.

to 31.1. Uni + opiskelija = mahdoton yhdistelmä? Chatissa jutellaan unesta, uneen liittyvistä hankaluuksista ja siitä, miten unta voisi parantaa. Chatissa mukana myös Nyytin Marjo ja vapari Anne.

Chatit löytyvät Nyytin sivuilta ja niihin voi osallistua nimimerkillä.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Tahkofest vol.2 Opiskelijoiden valtakunnallinen poikkitieteellinen talvirieha 1.– 3.2.2019 Tahkolla

Tiedossa on hauskanpitoa muiden opiskelijoiden kanssa lauantaina mm. Hupellusrinneriehan ja tajunnanräjäyttävien iltabileiden merkeissä. Perjantaina järjestetään kautta aikain historian ensimmäiset viralliset Tahkon opiskelijasitsit meksikolaisteemalla. Myös perjantai-illalle on tiedossa iltabileet ravintola Piazzassa. Tapahtuman ohjelmaa päivitetään syksyn aikana, joten nettisivuja sekä Facebook-tapahtumaa kannattaa seurata aktiivisesti.

Löydät meidät Facebookista ja Instagramista.

Opiskelijoiden Alppilajien SM-kisat Tahkolla lauantaina 2.2.2019

Tahkolla järjestetään 2.2.2019 opiskelijoiden SM-kisat alppilajeissa. Kisamuotona on suurpujottelu ja lajeina sukset, lauta ja telemark. Sarjoina toimii naisten ja miesten kilpasarjat, joissa lasketaan SkiSport Finlandin mukaisilla välineillä ja Unisex rentosarja, jossa välineet ovat normaalit laskuvälineet eivätkä ole tarkasti määriteltyjä.  

Lisätiedot ja ilmoittautumiset

 
 
     
 
 

Lasinen lapsuus -vertaisryhmä Joensuussa

Ryhmästä saavat tukea pienten lasten vanhemmat ja perhettä perustavat, jotka ovat lapsuudessa kärsineet vanhempien päihteiden käytöstä. Ryhmän teemat: lapsuuden kokemusten käsittely, apu arkeen ja vanhemmuuteen.

Ryhmä kokoontuu 5.2.19 alkaen FinFamin tiloissa, Karjalankatu 4. Ohjaajina Tiia Lakanen ja Saila Musikka. Ilmoittautuminen tiia.lakanen(at)siunsote.fi

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Nuorten asumisen ajankohtaispäivä

Aika: 6.2. klo 12.30–16.00
Paikka: Tieteiden talo, sali 104, Kirkkokatu 6, 00170 Helsinki.

Seminaarin teemana on mielenterveys. Pureudumme nuorten mielenterveysongelmiin vaikuttaviin tekijöihin. Mitkä asiat lisäävät nuorten voimavaroja, mitkä syövät niitä? Miten kohdata nuori, jolla on mielenterveydellisiä haasteita? Miten nuoret voivat? Muun muassa näihin kysymyksiin etsimme vastauksia ensi helmikuun tilaisuudessa.

Tilaisuus on suunnattu nuoria työssään kohtaaville ammattilaisille sekä muille nuorisotyön kehittämisestä kiinnostuneille.

Sitovat ilmoittautumiset ke 30.1.2019 mennessä.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Tapahtuma striimataan. Voit seurata tilaisuutta suorana.

 

 
 
     
 
 

Lautta-ryhmä jännittäjille

Porina-hankkeen Lautta-ryhmässä (Pikku-KAKE, ESR) tuetaan toisen asteen ja korkea-asteen opiskelijoita, joilla jännitys hankaloittaa tai estää opinnoissa suoriutumista. Ryhmät ovat pienryhmiä (4-8 hlöä riippuen ryhmästä), jolloin turvallinen ja luottamuksellinen ilmapiiri mahdollistuu. Vertaistuki kannattelee ja antaa samaistumisen pintaa. Yksilöohjauksessa voit pohtia luottamuksellisesti henkilökohtaisimpia juttuja. Tämä ei ole esiintymiskoulutusta- täällä saat luvan jännittää. Luodaan hyväksyvää suhdetta itseen ja rakennetaan yhdessä uutta viestijäkuvaa pienten itse asetettujen altistustehtävien avulla! Kokoontumiset torstaisin klo 17.00 – 20.00 toimistossamme Suvantokatu 20.

Ensimmäinen tapaaminen 7.2.2019
Kurssien pituus: 10x3h
Kysy/lue lisää: Sallamari 0442820035 sallamari.siitonen@lukijose.fi

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Voimavaroja päivään -vertaisryhmä

Tule voimaantumaan psykologian opiskelijoiden ohjaamaan vertaisryhmään!

Aiheena opiskelu- ja työpaineet, arjessa jaksaminen, voimavarojen oivaltaminen ja omien vahvuuksien löytäminen. Tapaamme Joensuun kampuksella pe 8.2. klo 16-18, pe 15.2. klo 16-18 ja la 16.2. klo 9:30-14:30.

Ilmoittaudu 30.1. mennessä täällä.

Lisätietoja voi kysyä opintopsykologilta: opintopsykologi-joensuu@uef.fi

 
 
     
 
 

Minun tarina -ryhmä

Ryhmä on nuorille suunnattu aikuisille (18-29 v.). Huoli omasta tai läheisen hyvinvoinnista herättää usein monenlaisia tunteita ja kysymyksiä. Omia tunteita on hyvä oppia tunnistamaan, nimeämään ja ilmaisemaan.

Ryhmässä käytetään toiminnallisia menetelmiä keskustelun lisänä.

Paikkana Karjalankatu 4 a 2, Joensuu.

12.2 klo 16.00
19.2 klo 16.00
26.2 klo 16.00
05.3 klo 16.00 
12.3 klo 16.00 

Ohjaajina Johanna Meriläinen ja Viivi Kemppainen

Ilmottautuminen Viiville p. 0503376282 tai info@tukitupa.fi

 
 
     
 
 

Aikamatka amerikkalaiseen musiikkiin Joensuun Musiikkitalvessa

Joensuun Musiikkitalvea vietetään 21.-24.2.2019 teemalla Uudesta maailmasta. Neljän päivän aikana eri puolilla Joensuuta soi musiikki klassisesta jazziin.

- Kun kuuntelee Atlantin toiselta puolelta tulevia uutisia, voi helposti unohtua, kuinka uskomaton ja kiehtova maa Amerikka on, ja mikä loputon inspiraation lähde tämä maa on ollut musiikille. Orjuuden kurjuudesta syntyi gospel, blues ja jazz, perustelee Joensuun kaupunginorkesterin taiteellinen johtaja Jurjen Hempel.

Musiikkitalven ohjelma kokonaisuudessaan löytyy kaupunginorkesterin verkkosivulta ja Facebookista nimellä Joensuun Musiikkitalvi.

 

 

 
 
     
 
 

Opiskelijakortilla Joensuun kaupunginteatteriin vain 6-7,50 eurolla esityspäivinä!

Joensuun kaupunginteatteri tarjoaa opiskelijoille opiskelijalipun esityspäivinään vain 6-7,50 euron hintaan.
 
Äkkilähtö-hinta on voimassa esityspäivinä ja koskee teatterin omaa tuotantoa.

Lipun saa ostaa esityspäivinä Carelicum palveluista, Koskikatu 5 tai teatterin ovilipunmyynnistä tuntia ennen esitysten alkua, kaupungintalo, Rantakatu 20. Vaivattomimmin saat lipun suoraan kännykkääsi esityspäivänä Ticketmaster Suomen verkkokaupasta!

P.S. Jos haluat varmistaa teatterilipun jo ennen esityspäivää, maksaa opiskelijalippu tuolloin 12-15 euroa näytelmästä riippuen.

 

 
 
     
 
 

Nyyti ry:n Hyvinvoinnin iltakoulut

Nyyti ry järjestää kevään aikana kaksi Hyvinvoinnin iltakoulua, jotka toteutetaan yhdessä Mielenterveyden keskusliiton kanssa. Tilaisuudet ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. 

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Ajankohdat:
Torstai 14.3.2019 klo 17.00–18.30
Helsingin Yliopiston Tiedekulman Think Lounge -tila osoitteessa Yliopistonkatu 4, Helsinki.

Teemana: Tulevaisuuden matkasuunnitelma – Mikä minusta tulee isona?  

Tilaisuudessa kuullaan ja keskustellaan mm. seuraavista kysymyksistä: Kuka minä olen? Mihin olen menossa? Mitä halun opinnoilta ja työelämältä? Kuinka löytää oma suunta ja polku elämässä? Ahdistaako suunnan etsiminen ja se, jos oma polku on hukassa?
Puhumassa on psykologi Elina Marttinen Nyyti ry:stä. Lisäksi luvassa on omakohtaisia kokemuksia ja tarinoita tulevaisuuden suunnan sekä oman polun etsimisestä.

Torstai 25.4.2019 klo 17.00–18.30
Helsingin yliopiston Pääkirjaston Ohjauskulma osoitteessa Fabianinkatu 30, Helsinki

Teemana: #Ruuhkakevät – Uskalla olla kiireetön! 

Tilaisuudessa kuullaan ja keskustellaan mm. seuraavista kysymyksistä: Haittaako kiire ja suorittaminen elämää? Voisiko välillä ottaa iisimmin? Kuinka palautua ja jaksaa paremmin ruuhkaisessa opiskeluarjessa? Tilaisuus järjestetään vuorovaikutteisena paneelikeskusteluna, jossa on mukana mm. asiantuntija Päivi Kohta Nyyti ry:stä sekä opiskelijoita ja kokemusasiantuntijoita.

 
 
     
 

 
 

/files/download/isyy-viestipohja/nyytin-logo.jpg

 

Elämäntaitokurssi verkossa

Pohditko, miten jaksaa paremmin opinnoissa ja arjessa? Miten löytää aikaa rentoutumiselle? Kuinka tunnistaa omia voimavaroja? Entä mietitkö, millaista on omannäköinen elämä ja itselle hyvä arki?

Tule mukaan Nyyti ry:n Elämäntaitokurssille verkossa (11.2.–15.3.2019). Viisi viikkoa kestävällä ryhmämuotoisella kurssilla käsitellään arjen- ja elämänhallintaan sekä itsetuntemukseen liittyviä kysymyksiä. Elämäntaitokurssin aikana sinulla on mahdollisuus löytää uusia oivalluksia ja keinoja, jotka tukevat jaksamistasi arjessa ja opinnoissa.

Ryhmä on tarkoitettu kaikille 18–35 -vuotiaille opiskelijoille. Se toteutetaan suojatussa ympäristössä eli keskusteluihin pääsevät osallistumaan vain ryhmän jäsenet. Ryhmässä esiinnytään nimimerkeillä.

Ilmoittautuminen alkaa 2.1.2019.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Tule mukaan iloiseen ja reippaaseen vapaaehtoistoimintaan!

 

Sporttikummitoiminta on Pelastakaa Lapset järjestön uusi ehkäisevän työn muoto Itä-Suomessa, jossa valmennetaan täysi-ikäisiä vapaaehtoistoimijoita (= sporttikummeja) lasten/nuorten tueksi. Sporttikummin tärkein tehtävä on kannustaa ja innostaa lasta liikkumaan yhdessä valitun liikkumisen kautta (uinti, sulkapallo, kävelylenkki tms.).  Järjestämme Sporttikummi-valmennuksen Joensuussa la 23.2.2019. Mukaan pääset täyttämällä ilmoittautumislomakkeen.

 
 
 

Lapsiperheen tukihenkilönä tapaat omaat nimikkoperhettäsi keskimäärin pari kertaa kuukaudessa muutaman tunnin ajan. Voit olla apuna arjen pyörityksessä esim. viettämällä aikaa lasten kanssa kanssa – tai toimia koko perheen harrastuskaverina. Omat kiinnostuksen kohteesi otetaan luonnollisesti huomioon. Seuraava tukihenkilövalmennus järjestetään helmikuussa. Ilmoittaudu tästä.

Tarkistamme kaikkien vapaaehtoisten rikostaustaotteet sekä pyydämme heistä sosiaalitoimen lausunnon.

Pelastakaa Lapset vakuuttaa kaikki vapaaehtoiset  ja valmennuksen lisäksi korvaamme toiminnasta aiheutuvat matkakulut sekä tuemme vapaaehtoisen ja lapsen harrastamisesta aiheutuvia kustannuksia. Toivomme vapaaehtoisten sitoutumista vähintään vuodeksi.

 
 
     
 

 
 

Haku EU-komission harjoittelupaikkoihin on alkanut

Etsitkö harkkapaikkaa tai kiinnostaako kansainvälinen työkokemus?

Haku Euroopan Komission harjoittelupaikkoihin on alkanut 10.1.2019 ja jatkuu 4.2.2019 asti. Harjoittelumahdollisuuksia tarjotaan laajasti alasta riippumatta. Harjoittelu on kestoltaan noin puoli vuotta ja tältä ajalta maksetaan myös palkkaa. Lisätietoa harjoittelusta ja hakuprosessista löydät täältä.

Voit laittaa myös sähköpostia minulle, Itä-Suomen yliopiston EU-uralähettiläälle osoitteeseen: uef.eucareers@gmail.com, jos on kysyttävää.

Tsemppiä hakuprosessiin!

 

 
 
     
 
 

 

Contact Forum -rekrytointimessut korkeakouluopiskelijoille ja valmistuneille 24.1.

Suomen suurin yksipäiväinen kokeakouluopiskelijoille suunnattu rekrytointitapahtuma on täällä taas! Tammikuun messuille saapuu ennätyksellisesti yli 140 työnantajaa. Messuilla pääset jututtamaan eri alojen asiantuntijoita ja kuulet yritysten avoimista rekryistä.

Me tiedämme, kuinka yksinäistä puuhaa työnhaku on välillä. Ei hätää. Jokainen työtä hakeva opiskelija painii samojen ongelmien kanssa keväisin. Rohkaisua hakuihin löydät Contact Forumista, josta löydät lukuisan määrän uusia ideoita hakemiseen. Messuilla saatat törmätä urapolkuihin, joita et läppärin ääreltä pysty näkemään!

Contact Forum -rekrytointimessut 24.1. Helsingin messukeskuksessa klo 10–18.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Kansallisarkiston viestintä hakee korkeakouluharjoittelijaa

Kansallisarkistossa on avoinna työsopimussuhteinen viestinnän korkeakouluharjoittelijan paikka ajalle 1.6.–31.8.2019. Tehtävä sijoittuu hallintopalveluiden palvelualueelle.

Harjoittelusi aikana pääset osallistumaan tiimimme monipuolisiin viestinnän tehtäviin, kuten sisällöntuotantoon eri kanaviin, mediaseurantaan, sometukseen ja tapahtumajärjestelyihin. Osallistut Arkistopäivät 2019 -tapahtuman viestintään ja EU-puheenjohtajuuskauden alamme pääkokouksen valmisteluihin.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Haetaan vaalitoimitsijoita eduskunta- ja europarlamenttivaaleihin

Joensuun kaupungin keskusvaalilautakunta hakee opiskelijoita
vaalitoimitsijoiksi vuoden 2019 eduskunta- ja europarlamenttivaalien
yleisen ennakkoäänestyksen toimittamiseen. Yleinen eduskuntavaalien
ennakkoäänestys järjestetään aikavälillä 3.-9.4.2019 ja
europarlamenttivaalien ennakkoäänestys aikavälillä
15.-21.5.2019. Toivomuksena on, että sama henkilö voi toimia
vaalitoimitsijana sekä eduskunta- että europarlamenttivaaleissa.

Vaalitoimitsijoista on säädetty vaalilain (714/1998) 17 §:ssä. Eduskunta- ja
europarlamenttivaaleissa vaalitoimitsijana ei voi toimia vaaleissa ehdolla
oleva eikä ehdokkaan puoliso, lapsi, sisarus tai vanhempi. Ehdokkuus
tarkoittaa ehdokkuutta missä tahansa vaalipiirissä. Vaalitoimitsijan on
oltava 18 vuotta täyttänyt henkilö.Työstä maksetaan tuntipalkka.

Tiedustelut arkistopäällikkö Terhi Tuononen-Sinkkonen p. 050 4415662

Joensuun kaupungin keskusvaalilautakunnnalle osoitetut vapaamuotoiset
hakemukset on lähetettävä 25.1.2019 klo 16:00 mennessä sähköpostitse
osoitteeseen vaalit@joensuu.fi.

 
 
     
 
 

Vaihdosta duuniin-tapahtuma Pietarissa suomalaisille opiskelijoille ja harjoittelijoille 1.3.2019

Paikka: Suomen pääkonsulaatti, Pietari (Preobrazhenskaja pl.4)
Aika: perjantai 1.3.2019  alkaen klo 17:00

Oletko Venäjästä kiinnostunut ja vailla kesätöitä tai siirtymässä työelämään? Tule tutustumaan Venäjällä toimiviin suomalaisiin työnantajiin ja tapaamaan paikan päällä työskenteleviä nuoria, mutta kokeneita ammattilaisia.

Tapahtumassa Venäjällä toimivat suomalaisyritykset kertovat toiminnastaan ja työtehtävistä Venäjällä. Aiempina vuosina tilaisuudessa on myös esitelty konkreettisia harjoittelu-, lopputyö- ja kesätyöpaikkoja, joihin haetaan opiskelijoita ja vastavalmistuneita. Tilaisuus verkostoitumiseen.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen alkaa parin viikon päästä. Silloin lisätietoja ja ilmoittautumislinkki.

Lisätietoja: Jaana Mutanen / EDUFI Traineeships – EDUFI-harjoittelu, Internationalisation for Higher Education Cooperation, jaana.mutanen(at)oph.f

 
 
     
 
 

Palkallinen kesätyöpaikkaa USA:ssa 2019

Hei, sinä 21-26 -vuotias ammattikorkeakoulu-, korkeakoulu- tai yliopisto-opiskelija! Haaveiletko kesätyöstä Yhdysvalloissa?

Vuodesta 1997 järjestetyn Work & Travel-ohjelman kautta on lähtenyt Yhdysvaltoihin kesätöihin jo yli 1000 suomalaisnuorta. Kauttamme järjestyy palkallinen kesätyöpaikka ja mahdollisuus tutustua amerikkalaiseen kulttuuriin 50 suomalaiselle korkeakouluopiskelijalle.

Voit tehdä Yhdysvalloissa noin 3 kuukautta töitä ja halutessasi matkustella töiden päätyttyä kuukauden ajan. SAM järjestää työpaikat ja viisumiasiat, amerikkalainen työnantaja/viisumisponsori majoituksen. Työpaikat ovat asiakaspalvelutehtäviä Wisconsin Dellsissä (WI) ja Ocean Cityssä (MD). Viisumi tulee kansainvälisen Work & Travel -ohjelman kautta viisumisponsori ASSE International, Inc./ASPIRE Worldwide, LLC.tukemana.

Kesän 2019 työpaikkojen hakuaika päättyy 31.1.2019.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Kesätyönhaku energiayhtiö Gasumille on käynnissä

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasualan ja energiamarkkinoiden asiantuntija, joka kumppaniensa kanssa rakentaa siltaa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa maalla ja merellä.

Yhtiö palkkaa kymmenittäin kesätyöntekijöitä monipuolisiin työtehtäviin pääkonttoriimme Espooseen sekä muihin Suomen toimipisteisiimme Imatralle, Jyväskylään, Kouvolaan, Kuopioon, Lempäälään, Mäntsälään, Ouluun ja Vantaalle. Kesätyöpaikkoja on tarjolla laajasti esimerkiksi Portfolio Assistantin ja Energy Specialistin tehtävistä sähkö- ja automaatioasennukseen, biokaasulaitoksen kunnossapitoon ja kaasulinjojen linjaraivaukseen. 

Hae kesätyöpaikkoja viimeistään helmikuun loppuun mennessä 28.2.2019. Merkitse tehtävä ja toimipaikka, jossa haluaisit työskennellä. Kerro myös, miksi tehtävä kiinnostaa sinua ja miksi haluaisit juuri meille töihin.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Lyhyet

Apurahat ja stipendit ja palkinnot:
- Julkisesti haettavana olevat apurahat UEFin sivuilla

Tapahtumat:
Warsaw Negotiation Round 2019, 12th and 
14th of April 2019 (deadline 3.2.2019)
Opiskelijoiden mielenterveyspäivä 25.4.2019 - tule mukaan!

Tiedotteet:
SYL: SYL:n hallitus 2019 järjestäytyi! (11.1.2019)

 

 

 

 
 
     
 
 

Kampuskalenteri

21.-25.2. Kansainvälinen viikko Joensuun ja Kuopion kampuksella
21.-25.2. Vaihtoaineinen näyttely Carelian aulassa
21.1. MTG-killan pelikerta klo 15-20 ISYYn neuvoteluhuoneessa
22.1. Joensuu Debate Societyn viikottainen väittely klo 17-19 salissa AU202
22.1. Vaihtoaiheinen paneelikeskustelu Joensuussa klo 13-15 salissa M100
23.1. Vaihtoinfo klo 14–17 Careliassa, sali C2
24.1. Vaihtoinfo-webinaari torstaina klo 15–17
26.1. Pisarat XVI klo 14 Pakkahuoneella (järj. Joensuun ylioppilasteatteri)
29.1. MTG-killan pelikerta klo 15-20 ISYYn neuvoteluhuoneessa
29.1. Joensuu Debate Societyn viikottainen väittely klo 17-19 salissa AU202
29.1. Pisarat XVI klo 19 Pakkahuoneella (järj. Joensuun ylioppilasteatteri)
29.1. Erätauko-dialogi ilmastonmuutoksesta klo 18-20 salissa N113
30.1. ISYYn kerhokoulutus klo 10.00–13.00, Kuopio CA500 ja Joensuu N111
30.1. Pisarat XVI klo 19 Pakkahuoneella (järj. Joensuun ylioppilasteatteri)
1.2. Pisarat XVI klo 19 Pakkahuoneella (järj. Joensuun ylioppilasteatteri)
1.-3.2. Tahkofest vol.2 Opiskelijoiden valtakunnallinen poikkitieteellinen talvirieha, Tahko
5.2. MTG-killan pelikerta klo 15-20 ISYYn neuvoteluhuoneessa
5.2. ISYYn järjestökoulutus Joensuun kampuksella
6.2. ISYYn järjestökoulutus Kuopion kampuksella
5.2. Joensuu Debate Societyn viikottainen väittely klo 17-19 salissa AU202
8.2. Pisarat XVI klo 19 Pakkahuoneella (järj. Joensuun ylioppilasteatteri)
9.2. Pohjois-Karjalan maakuntaviesti
9.2. Pisarat XVI klo 14 Pakkahuoneella (järj. Joensuun ylioppilasteatteri)
12.2. Liikuntailtapäivä
12.2. Liikuntailtapäivän jatkobileet Ilonassa
12.2. MTG-killan pelikerta klo 15-20 ISYYn neuvoteluhuoneessa
12.2. Joensuu Debate Societyn viikottainen väittely klo 17-19 salissa AU202
12.2. Liikuntailtapäivän jatkobileet Ilonassa
13.2. Pisarat XVI klo 19 Pakkahuoneella (järj. Joensuun ylioppilasteatteri)
14.2. Pisarat XVI klo 19 Pakkahuoneella (järj. Joensuun ylioppilasteatteri)
19.2. MTG-killan pelikerta klo 15-20 ISYYn neuvoteluhuoneessa
19.2. Joensuu Debate Societyn viikottainen väittely klo 17-19 salissa AU202
21.-24.2. Joensuun musiikkitalvi
15.-16.3. Lunta Ilosaaressa
16.3. ISYYn 9-v vuosijuhlat

Joensuun kaupunginorkesterin konsertit
Joensuun kaupunginteatterin ohjelmisto
Kerubin tuleva ohjelma

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Joensuun kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Joensuun kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon maanantai) osoitteeseen vapaa-aika@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.
 

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko