Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Joensuu viikko 21/2021

ti 24. elokuuta 2021 16.31.14

Tervetuloa syksy!
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Joensuu 21/2021

Vko 34 / 24.-30.8.2021
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
     
 
 

Tervetuloa opiskelemaan! 

Tervetuloa lukemaan Joensuun kampuksen syksyn 2021 ensimmäistä Wiikko-Ärsykettä eli Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirjettä. Saat uutiskirjeen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHSn ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista.

 

 
 
 

Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta tiistaisin.

Jos et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella.

Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 

Uutiskirjeessä on seuraavat osiot:

 • ISYYn ajankohtaiset
 • Pinnalla nyt
 • Tulevia tapahtumia
 • Sekalaista
 • Työelämä ja harjoittelu
 • Tapahtumakalenteri

Mukavaa syksyn alkua 🦄

 
 
     
 
 

Tämä on syksyn ensimmäinen uutiskirje

Mikäli haluat oman materiaalisi mukaan uutiskirjeeseen, lähetä materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen vapaa-aika@isyy.fi.

 
 
     
 

 
 

Onneksi olkoon uusi opiskelija

Jokainen ylempää tai alempaa korkeakoulututkintoa suorittava Itä-Suomen yliopiston opiskelija on myös Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) jäsen eli myös uudet opiskelijat.

Ylioppilaskunta kulkee mukanasi ja tukenasi opintojen ajan – olemme sinun ylioppilaskuntasi ja ajamme sinun asioitasi. Tutustu ISYYn toimintaan tarkemmin nettisivujemme kautta, erityisesti uusille opiskelijoille kootun infon löydät Uudelle opiskelijalle -osiosta.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Kaupunkisuunnistus käynnistää lukuvuoden tulevana syksynä Joensuussa ja Kuopiossa 8.–9.9.2021! 🤩

Kaupunkisuunnistuksen aikana uudet ja vanhat opiskelijat pääsevät tutustumaan opiskelutovereihinsa, suorittamaan ryhmässä hauskoja rastitehtäviä ympäri kaupunkia sekä osallistumaan arvontoihin. 🗺
Tapahtuma järjestetään jo kymmenettä kertaa! Turvallisuussyistä tapahtuma on jaettu kahteen päivään ja kampusrysäystä tai jatkoja ei tänä vuonna järjestetä. ❤

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Toimistot ovat avoinna!

Joensuussa ISYYn toimiston löydät Haltia-rakennuksen 2. kerroksesta
(Yliopistokatu 7 PL 111, 80100 Joensuu)
Puhelinnumero: 044 576 8449

 

 • Ma, ti: 10-15
 • Ke: 12-16
 • To: 10-15
 • Pe: suljettu

Toimistot palvelevat poikkeuksellisesti myös syyskuussa kahtena ensimmäisenä perjantaina, 3. ja 10. syyskuuta, kello 10-15.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Uusi lukukausi alkaa – Milloin UEFissa pitikään pitää maskia?

Kampusten ovet ovat avoinna normaalisti. Kaikkien kampuksella kävijöiden (opiskelijat, henkilöstö, vierailijat) on noudatettava seuraavia perusohjeita: 

 • Tule kampukselle vain terveenä. 
 • Pese kädet heti kampukselle tultuasi sekä säännöllisesti usean kerran päivässä. Käsidesiä käytetään, kun käsien peseminen ei ole mahdollista. 
 • Pidä riittävä turvaväli muihin.
 • Käytä maskia kaikissa tiloissa, myös luennoilla.
 • Älä kättele äläkä halaa muita.
  Lue lisää  
 
 
     
 
 

ISYY hakee opiskelijaedustajaa YHKA-tiedekunnan koulutuksen kehittämisen toimikuntaan 

Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnassa toimii opetuksen kehittämisen toimikunta, jonka tehtävinä ovat mm. opetuksen laadun ja oppimisympäristöjen kehittäminen sekä opetussuunnitelmien seuranta

Opiskelijaedustajalta toivotaan halua perehtyä kokouksissa käsiteltäviin asioihin sekä rohkeutta tuoda opiskelijoiden näkemyksiä esille. Eduksi katsotaan hyvät vuorovaikutustaidot ja opiskelijamyönteisyys.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Uusia lukuvuosikalentereita saa nyt ISYYn toimistoilta Joensuusta ja Kuopiosta! 

ISYYn jäsenenä saat hakea ilmaisen kalenterin toimistoiltamme niiden aukioloaikoina. 

Kalenterin sivuilta löydät paljon hyödyllistä tietoa ISYYn ja UEF:n palveluista ja haalarikarttojen avulla voit opetella tunnistamaan haalaripukeisia opiskelijoita! 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Tour de Itä-Suomi

Tour de Itä-Suomi on ISYYn Joensuussa ja Kuopiossa tänä syksynä ensimmäistä kertaa järjestämä kuntopyöräilytapahtuma.

Tarjolla on molemmissa kaupungeissa kolme eri pituista reittiä: 20km, 40km ja yli 75km. Kuopiossa poljetaan lauantaina 18.9. ja Joensuussa pyöräillään sunnuntaina 19.9.

Tour de Itä-Suomi ei ole kilpailu eli tärkeintä ei ole siis nopeus vaan maaliin pääseminen omassa tahdissa. Reitti ajetaan pitkin asfaltoitua maantietä, lyhyemmillä reiteillä pääosin pyöräilyteitä ja kevyenliikenteenväyliä pitkin.

Osallistuminen on maksutonta Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle. Ilmoittautuminen Kide.appin kautta 25.8. - 15.9.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

ISYYn SILLAT-hankkeen koordinaattorina on Riina Pääkkönen! 🥰

📚 Riina on juuri valmistunut Itä-Suomen yliopistosta kasvatustieteen maisteriksi, luokanopettajaksi sekä kotitalouden aineenopettajaksi. 
💬 Odotan innolla, että tämän erittäin tärkeän hankkeen myötä pääsen kehittämään opiskelijoiden hyvinvointiin sekä yhteisöllisyyteen liittyviä toimintoja meillä täällä Itä-Suomen yliopistossa, iloitsee Riina.
👉 Riina työskentelee Joensuun kampuksella hankkeen ajan 31.10.2022 asti.
SILLAT-hanke toteutetaan Opetus- ja kulttuuriministeriön Itä-Suomen yliopistolle myöntämän erityisavustuksen tuella ja ISYY on hankkeen osatoteuttaja.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Poljetaan yhdessä kohti parempaa hyvinvointia 🚲

Tule mukaan Kilometrikisaan, joka poljetaan 01.05.2021 ‐ 22.09.2021.

Joensuun joukkue on toistaiseksi
polkenut jo yli 19 800 kilometriä!

Liity mukaan täältä (kilometrikisa.fi)
Joukkue: SYKETTÄ Joensuu
Liittymiskoodi: syketta-kesa-21

Osallistu ja haasta mukaan kaverisi!
Tavoitteena on yhdessä polkea Joensuun kampuksen uusi ennätys (nykyinen on vuodelta 2014: 36 279 km)

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

SILLAT-hankkeelle on julkaistu oma osio ISYYn nettisivuilla!

Ai mikä SILLAT-hanke? Itä-Suomen yliopisto on saanut Opetus- ja kulttuuriministeriöltä erityisavustuksen vuosille 2021-2022 opiskelijoiden hyvinvoinnin ja yhteisöllisyyden edistämiseksi. ISYYn hankekoordinaattorina työskentelee Riina Pääkkönen (KM).

Lue lisää, mitä kaikkea kivaa onkaan luvassa hankkeen aikana - sivuja päivitetään jatkuvasti, joten pysy kuulolla tulevista käänteistä!"

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Asetu ehdolle ISYYn edustajistovaaleihin 29.9. mennessä

Lähde rohkeasti ehdolle ISYYn edustajistovaaleihin! Edustajistovaaleihin osallistumalla voit parhaiten vaikuttaa opiskelija-aikasi tärkeimpiin asioihin ja osallistua yhteiseen päätöksentekoon.

Edustajisto on ylioppilaskunnan ylin päättävä toimielin, joka muodostuu 39 jäsenestä eli opiskelijasta. Kaikki ISYYn jäsenet voivat äänestää edustajistovaaleissa eli opiskelijat valitsevat edustajiston jäsenet ehdolle asettuneista opiskelijoista. Nykyisen edustajiston toimikausi päättyy vuoden 2021 lopussa, joten on aika valita uusi edustajisto!

Edustajistovaalit järjestetään tänä syksynä sähköisesti. Vaalien ennakkoäänestys käydään 25.–29.10.2021 ja varsinainen äänestyspäivä on 3.11.2021.

Aikaa asettua ehdolle on 29.9. klo 15 asti! 

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Haku auki ISYYn kansainvälisyystiimiin

Haluatko olla edistämässä inklusiivisempaa ja kansainvälisempää opiskelijayhteisöä? Kansainvälisellä sektorilla on suunnitteilla tapahtumia, joiden tarkoituksena on tukea erityisesti kansainvälisten opiskelijoidemme työllistymistä Suomeen ja kampuskaupunkein!

Pyrkimyksenämme on myös auttaa ainejärjestöjä tavoittamaan kansainväliset opiskelijansa, saada heidät mukaan omiin tapahtumiinsa ja tätä kautta mahdollistaa kansainvälisten ystävyyssuhteiden solmimista.

Tiimiin haetaan noin kolmea jäsentä, jotka voivat lisäksi kerätä ympärilleen laajemman porukan toimintaa suunnittelemaan ja toteuttamaan. 
Hae 12.9. mennessä

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Hae rahoitusta järjestösi kansainvälisyyden kehittämiseen!

ISYY avaa järjestöjen ja kerhojen kansainvälisen toiminnan kehityshankeavustuksen! Avustus on tarkoitettu vuonna 2021 toteutettaviin, kotikansainvälistymistä edistäviin tapahtumiin ja projekteihin. Esimerkkeinä hankkeista voisi olla mm. uudenlaiset tavat, jolla saa kansainvälisiä opiskelijoita paremmin mukaan ainejärjestön toimintaan, kielikylpy tai kansainvälisten ja kotimaisten opiskelijoiden ryhmäyttäminen keskenään. Saa olla luova! 

Parhaista hakemuksista kaksi saa 500€ avustuksen ja kolme 250€ avustuksen. 
Hakuaika on 24.8.-21.9.2021. Hakemukset tulee jättää sähköisesti hankeavustushakulomakkeella. Muista lähettää tarvittavat liitteet sähköpostilla, tarkemmat ohjeet löydät uutisesta. 

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

🌞 Tervetuloa käyttämään SYKETTÄ-palveluita!🌞

SYKETTÄ on Joensuun monipuolisin, edullisin ja yksinkertaisesti paras liikuntapalvelu!

Syksyn kaikki SYKETTÄ-palvelut alkavat 1.9.2021. SYKETTÄ-palveluiden käytön aloittaminen on helppoa: Ota haltuun SYKETTÄ ABC, josta löydät ohjeet rekisteröitymiseen, liikuntatarran ostamiseen ja tunneille ilmoittautumiseen.

Koronatilanteesta johtuen liikuntakalenterin osallistuja- ja tuntimäärät ovat syyskuussa vielä normaalia rajoitetummat. Siksi on ERITYISEN tärkeää noudattaa laatimiamme hygienia- ja turvallisuusohjeita sekä ilmoitettuja paikkamääriä tunneilla, vuoroilla ja kuntosaleilla, jotta saamme pitää palvelut auki.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Hanki syksyksi liikuntakaveri!

Syksy tulossa ja aikaa liikkua, mutta ei ketään kaveria? Eipä hätää! 

Liikuntakaveri on SYKETTÄ-korkeakoululiikunnan tarjoama palvelu kaikille Joensuun korkeakouluopiskelijoille, jotka haluavat harrastaa liikuntaa, mutta kaipaavat siihen kaveria tai pienryhmää. Palvelun avulla halutaan yhdistää samoista liikuntaharrastuksista kiinnostuneita opiskelijoita. Sinulla ei tarvitse olla voimassa olevaa SYKETTÄ-liikuntatarraa osallistuaksesi liikuntakaveripalveluun.

Liikuntakaveri-lomakkeessa voit kertoa, mitkä lajit sinua kiinnostavat ja millaista liikuntakaveria etsit. Otamme sinuun yhteyttä heti sopivan kaverin löydyttyä!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Liikuntatarrat myynnissä!

Syksyn 2021 ja lukuvuoden 2021-2022 liikuntatarrat ovat nyt myynnissä SYKETTÄ-verkkokaupassa. Mobiilitarran saat käyttöösi heti lataamalla SYKETTÄ-mobiilisovelluksen joko iOS- tai Android-puhelimeen.

Fyysisiä tarroja voi hankkia ISYYn ja POKAn toimistoilta. Toimistojen aukioloajat ilmoitetaan tarkemmin ISYYn ja POKAn viestintäkanavissa.

ISYYn toimisto
(Yliopistokatu 7, Haltia-rakennus, 2. krs)

 • Ma, ti ja to klo 10-15
 • Ke klo 12-16
 • Pe suljettu

POKAn toimisto Tikkarinne-kampuksella (Tikkarinne 9, A-rakennus)

 • Ti-to klo 10-14 (31.8. alkaen)

POKAn toimisto Wärtsilä-kampuksella (Karjalankatu 3)

 • Ti-ke klo 10-14 (31.8. alkaen)
  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

SYKETTÄ Appro 1.-15.9.2021

Kerää liikuntasuorituksia, tutustu SYKETTÄ-liikuntapalveluihin, löydä liikunnan ilo ja voita mahtavia palkintoja!

SYKETTÄ Appron perusajatuksena on kerätä liikuntasuorituksista appropassiin merkintöjä osallistumalla SYKETTÄ-liikuntatarjonnan lajeihin, joista jokainen suoritus on yhden merkinnän arvoinen. Appropassin palauttaneet saavat suoritusmäärää vastaavan tutkintotason haalarimerkin. Lisäksi jokainen passin palauttanut osallistuu palkintojen arvontaan!

SYKETTÄ Appro järjestetään syyslukukauden alussa 1.-15.9. osana ilmaisia kokeiluviikkoja.

Ilmaisen appropassin voit noutaa 30.8. alkaen ISYYn ja POKAn toimistojen ulkopuolelta. Passeja rajoitettu määrä!

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Itä-Suomen yliopiston lukuvuoden 2021–2022 avajaiset

Itä-Suomen yliopiston lukuvuoden 2021–2022 avajaisia vietetään keskiviikkona 8. päivänä syyskuuta 2021 kello 14.15 alkaen Aurora-rakennuksen auditoriossa AU100, osoitteessa Yliopistokatu 2, Joensuu. Tervetuloa!

Avajisia voi seurata klo 14.15 alkaen myös virtuaalisena tapahtumana!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Walk in - koronarokotus opiskelijoille 7.9.2021

Siun sote ja Itä-Suomen yliopisto järjestävät
walk in -koronarokotustilaisuuden tiistaina 7.9.

Rokotuksia annetaan Carelia-rakennuksen aulassa klo 9–11 ja 12.30–14.30.

Rokote annetaan ilman ajanvarausta saapumisjärjestyksessä. Tilaisuudessa on tarjolla 200 Biontech-Pfizerin Comirnaty-koronarokotetta. Rokotteita tarjotaan kaikille Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille ja työntekijöille kotipaikkakunnasta riippumatta, myös kansainvälisille opiskelijoille ja henkilöstölle.

 
 
 

Tilaisuudessa pistetään 1. rokoteannoksia ja 2. rokoteannoksia. Toinen rokoteannos eli tehosterokote voidaan antaa aikaisintaan kahdeksan viikon kuluttua ensimmäisestä koronarokotuksesta. Yliopiston walk in -rokotustilaisuudessa tehosterokotteen voivat näin ollen ottaa 13.7.2021 tai sitä ennen 1. koronarokotteen saaneet henkilöt.

 

– Vain riittävä rokotekattavuus mahdollistaa koronarajoituksista vapaan toiminnan kampuksillamme. Sen vuoksi kannustamme koko henkilöstöä ja opiskelijoita ottamaan rokotteen heti, kun se on saatavilla. Walk in -rokotusten tavoitteena on tehdä se mahdollisimman helpoksi, Itä-Suomen yliopiston rehtori Jukka Mönkkönen kertoo.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Kampusravintolat

Opiskelijaravintola Carelia suljettu 31.3.-29.8.2021 Carelia-rakennuksen peruskorjauksen vuoksi.

Lounasta saat opiskelija hintaan niin ravintoloista kuin mukaan. Kampuksella toistaiseksi palvelevat:

Kampus Bistro

 • Avoinna ma - pe klo. 10.30 – 14.30
 • Lounas ma - pe klo. 10.30 – 14.00

Ravintola Aura

 • Avoinna ma - pe klo. 8.30 – 14.30
 • Lounas ma - pe klo. 10.30 – 14.00
  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Muista maksaa opiskelijan terveydenhuoltomaksu

Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun määrä tarkistetaan vuosittain. Maksu on 35,80 euroa lukukaudessa vuonna 2021. Se maksetaan Kelalle lukukausittain eli 2 kertaa vuodessa. Sinulle ei lähetetä laskua, vaan maksu pitää maksaa oma-aloitteisesti.

Terveydenhoitomaksun eräpäivä määräytyy sen mukaan, milloin ilmoittaudut läsnä olevaksi. Syyslukukauden eräpäivä on 30.9., jos olet siihen mennessä ilmoittautunut läsnä olevaksi. Jos ilmoittaudut syyslukukaudelle 1.10. tai sen jälkeen, eräpäivä on 31.12. Jos terveydenhoitomaksu maksetaan eräpäivän jälkeen, Kela perii 5 euron kiinteän viivästymismaksun.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Haku syksyllä aloittavaan Gradutalliin on auki!

Onko gradusi jumissa? Tarvitsetko lisämotivaatiota tekemiseen? Kaipaisitko ryhmässö tekemistä? Hae gradutalliin!

Gradutalli on monitieteinen gradun tekemisen tueksi tarkoitettu ryhmä. Ryhmän tapaamiset tapahtuvat etänä (Zoom), mutta aloitustapaamiset ovat paikan päällä Joensuussa 21.9.2021 ja Kuopiossa 27.9.2021.

Ryhmän käynnistämiseen tarvitaan vähintään 7 osallistujaa ja enintään ryhmään voidaan ottaa 15 opiskelijaa. Hakuaikaa on 6.9.2021 saakka.

  Lue lisää  
 
 
 

Haku Otetta opintoihin -ryhmään on auki!

Tuntuuko tehtävien aloittaminen tai loppuun saattaminen hankalalta?
Jumittaako kandin teko? Tarvitsetko tukea opintojen tai arjen hallintaan?

Itä-Suomen yliopiston urapalvelut järjestää opiskelijoille Otetta opintoihin –ryhmän syyslukukaudella 2021. Ryhmän tavoitteena on tarjota matalan kynnyksen tukea kandivaiheen opiskelijoille erilaisten opiskeluun tai arjen hallintaan liittyvien pulmien ratkaisemiseen. Ryhmän toiminta perustuu ratkaisukeskeisiin työskentelytapoihin ja vertaistukeen. Ryhmän ohjaajilla on valmius huomioida ja tukea osallistujia myös mahdollisissa neuropsykiatrisissa haasteissa (esim. Aspergerin syndrooma, ADHD, ADD, Touretten syndrooma, tai epäily em. oireyhtymistä.) Diagnoosia tai lähetettä ei kuitenkaan tarvita, oma kokemus arjen haasteista riittää. Neuropsykiatriset haasteet voivat aiheuttaa muun muassa oppimisvaikeuksia, hankaluuksia kiinnittyä koulutukseen ja työhön sekä ongelmia sosiaalisissa tilanteissa.

Ryhmä kokoontuu verkossa (Teams) tiistaisin 21.9.2021 alkaen aina klo 13-15.30 (8 tapaamista). Ryhmään voidaan ottaa enintään 10 opiskelijaa. Ryhmän käynnistyminen edellyttää vähintään 8 opiskelijaa. Valinta tehdään hakemuksen ja haastattelun perusteella. Haastattelut tapahtuvat viikoilla 36-37. Etusijalla ovat ne opiskelijat, joilla opinnot ovat viivästyneet tai uhkaavat viivästyä opintojen ja/tai arjen hallinnan haasteiden vuoksi ja jotka pystyvät sitoutumaan ryhmän tapaamisiin.

Haku ryhmään 31.8.2021 mennessä

  Lue lisää  

 

Ilmoittautuminen urasuunnittelun ja työnhaun syksyn koulutuksiin alkaa ma 16.08.


Pohditko omia vahvuuksiasi ja työnhakuun liittyviä asioita? Millaiset työtehtävät sinua kiinnostavat ja millaista osaamista niissä tarvitaan? Kuinka voisit opintojesi aikana edistää tulevaa työllistymistäsi? Tiedätkö millaisissa tehtävissä muut alaltasi valmistuneet työskentelevät? Kaipaatko tietoa siitä, miten työmarkkinat toimivat?

Kaikkia näitä asioita ei tarvitse pohtia yksin – voit tulla etsimään vastauksia urasuunnittelun ja työnhaun kysymyksiin urapalvelujen koulutuksista. Tutustu linkkien kautta tarkemmin opintojaksojen opetussuunnitelmiin sekä aikatauluihin. Syksyn opintojaksot toteutetaan etäopintoina! Kuvaukset löytyvät myös WebOodista.

Sitova ilmoittautuminen WebOodissa ma 16.08. alkaen

1130006 Urasuunnittelu ja portfolio 3 op, 06.09. - 25.10.2021

Opintojakso soveltuu parhaiten kandidaattivaiheen opiskelijoille, toisesta opintovuodesta alkaen.

1130003 Työnhakuvalmennus 3 op, 25.10. -14.12.2021

Opintojakso soveltuu parhaiten opiskelijoille, joille työelämään siirtyminen ja työnhaku ovat ajankohtaista.

1130008 Urasuunnitteluryhmä 1 op

 • Ryhmä 1.  4.10.-1.11.2021
 • Ryhmä 2.  3.11.-1.12.2021

Pienryhmät ovat avoinna kaikille opiskelijoille, jotka haluavat pohtia henkilökohtaista opiskelu- ja elämäntilannettaan sekä urasuunnitelmiaan. Yhteen ryhmään voidaan ottaa enintään 12 opiskelijaa. Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

 

 
 
     
 
 

Kirjasto on nyt Tuudo- mobiilisovelluksessa!

Kirjasto on ottanut käyttöönsä Tuudo-mobiilisovelluksen — tee sinä samoin!

Tuudossa saat digitaalisen kirjastokortin (ei enää muovikortteja!) ja pääset mm. uusimaan lainasi, näkemään varauksesi ja tarkistamaan kirjastojen aukioloajat. Saat Tuudon kautta myös kirjaston nouto- ja myöhästymisilmoitukset. 

Lisätietoja Tuudosta löydät kirjaston verkkosivulta.

Mikäli sinulla on kysyttävää Tuudon kirjasto-ominaisuuksista, ota yhteyttä kirjasto@uef.fi.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Yliopiston kampussuunnistus

Kampussuunnistus on tarkoitettu kaikille Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille, jotka haluavat tutustua kampuksen palveluihin paremmin. Kampussuunnistus koostuu rasteista, joissa on lyhyesti tietoa palveluista sekä vapaaehtoisia tehtäviä. Sen voi suorittaa itsenäisesti tai yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa.

Kampussuunnistuksen tarkempiin ohjeisiin pääsee tutustumaan Moodlessa. Suunnistus on tarjolla suomeksi ja englanniksi 30.9. ast

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

Tule mukaan ketun ja koiran matkaan!

Joensuun ylioppilasteatteri palaa kesälaitumilta lavalle musiikkia sisältävän lastennäytelmän voimin. Kettu ja koira on hauska koko perheen seikkailu, jolla tapaat monenlaisia hauskoja eläinhahmoja.

Uudet eläinystävykset ovat matkalla ketunkololle, mutta joutuvat kaikenlaisiin kommelluksiin. Nälkä vaivaa ja jälkkärikolokin pitäisi saada täytettyä. Kettu palaa halusta kokeilla ihmeellisiä tulitikkuja, joilla ruuasta pitäisi tulla makoisampaa. Kaikki ei kuitenkaan mene suunnitelmien mukaan. Kettu ja koira on kirjoitettu Aisopoksen eläinsatuja mukaillen.

 
 
 

Näytelmässä riittää hupia niin lapsille kuin aikuisillekin.

 • Kesto noin 45 minuuttia.
 • Ensi-ilta: ti 10.8.2021 klo 18
 • Näytännöt:  su 29.8. klo 14, ti 31.8. klo 9:30.
 • Kaikki näytännöt Kulttuuritehdas Siihtalan Korjaamo-tilassa
  Lue lisää  
 

Liput voi ostaa osoitteesta tai ovelta puoli tuntia ennen näytännön alkua

 • normaali 6 €
 • ISYY 5 €
 • Perhelippu 20 € (neljä henkilöä)
 • alle 3-vuotiaat ilmaiseksi
  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Kesä huipentuu Joensuun torilla 28.8. järjestettävään Mahdollisuuksien toriin!

Tapahtuman teemana on Voimaa vastoinkäymisten jälkeen. Tarkoituksena on vahvistaa yhteisöllisyyttä, toivoa ja toimintamahdollisuuksia omassa lähiympäristössä ja globaalisti. Myös YK:n Agenda 2030 kestävän kehityksen tavoitteet ovat esillä kaikilla Suomen Mahdollisuuksien toreilla. Ohjelmassa on luvassa työpajoja, järjestöjen esittelyitä sekä taidetta. Tapahtuma sopii koko perheelle. Ohjelma päivittyy Joensuun Mahdollisuuksien torin Facebook-sivulle.Tapahtuma on pääsymaksuton.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Minun tarinani -vertaisryhmä Joensuussa

Ryhmä on tarkoitettu sinulle nuori aikuinen (18-29v.), joka koet huolta omasta tai läheisen mielen
hyvinvoinnista. Se alkaa 30.8.2021 klo 16.30 ja kokoontuu 8 krt joka toinen viikko os. Karjalankatu 4 a 2.

Ohjaajat:
omaistyöntekijä Raija Korhonen-Pusa ja sosionomiopiskelija Kaisa Kasurinen.

Ilmoittautuminen ja lisätietoa:
raija.korhonen-pusa(at)tukitupa.fi,
p. 050-362 6818,
Pohjois-Karjalan mielenterveysomaiset –
FinFami ry, Voit tulla mukaan kun sinulle sopii.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Pohjois-Savon itsemurhien ehkäisyverkosto järjestää webinaarin nuorten itsetuhoisuudesta 10.9.

Miten nuoret kokevat itsemurhateemaan liittyvän keskustelun? Mitä kysymyksiä aihe herättää?

Webinaarissa esillä mm:

 • Mitä teen, kun itselläni on itsemurha-ajatuksia tai ajatuksia itsensä vahingoittamisesta?
 • Miten toimin, kun kaverilla tai jollain lähipiirissä on?
 • Miten toimia, jos omassa perheessä tai lähipiirissä ollut itsemurhayritys tai itsemurha?
 • Miten hoitosuositukset ovat toteutuneet?

Lue lisää

Webinaari on katsottavissa suorana
10.9. klo 12-14:30

  Katso webinaaria  
 

 
 
     
 
 

Nyytin chatit syksyllä

Nyytin chat on paikka yhteiselle ajatusten ja kokemusten vaihdolle. Ryhmämuotoisessa chatissa jutellaan erilaisista opiskelijan arkea ja elämää koskettavista aihepiireistä. Chatissa on mukana aina Nyytin vaparit tai työntekijät.

Nyytin chatteja tarjolla myös kesällä 2021

Seuraavien chattien aiheet:

 • to 26.8. Samoilla silmillä uuteen syksyyn?

 • to 2.9. Toivechat: Voiko opiskelija olla sairaslomalla?

 • to 9.9. Millä mielellä opintoihin?

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Mitä saat 7,50 eurolla?

”Kesäfiiliksen”! ”Muistutuksen kiitollisuuden aiheista”! ”Viettelysvalmennusta”! ”Tylsyyden karkotuksen”!

Tule turvallisesti Joensuun kaupunginteatterin esityksiin kaupungintalolle!

Opiskelijan äkkilähtölippu maksaa vain 7,50 euroa esityspäivinä ostettuna

ja ennakkoonkin vain 15 euroa!

Liput Ticketmasterista tai Carelicum palveluista,

Koskikatu 5, p. 013 267 5222, carelicum.palvelut@joensuu.fi

www.joensuunteatteri.fi

 

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

Joko olet ladannut itsellesi Pivon digitaalisen opiskelijakortin? 

Se kannattaa! Nimittäin Pivon opiskelijakortilla saat käyttöösi kaikki opiskelijan edut, mm. Kelan ateriatuen sekä VR:n ja Matkahuollon alennukset

Lisäksi opiskelijakortti on täysin ilmainen ja sen lataaminen on helppoa ja nopeaa!

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Harjoittelupaikat haussa nyt!

Yliopisto-opiskelijoille suunnatut harjoittelupaikat julkisella, yksityisellä ja järjestösektorilla ilmoitetaan keskitetysti JobTeaser-palvelussa. Erityisesti nyt alkuvuonna on paljon harjoittelu- ja kesätyöpaikkoja haussa!

Eri alojen harjoittelupaikkoja on tarjolla esim. ministeriöissä, Suomen suurlähetystöissä yliopistoissa sekä ELY-keskusksissa.

Huom! Kun luot profiilin, valitse koulutusalaksi Opiskelijat ja alumnit, niin näet suomalaiset harjoittelu-, työ- ja opinnäytetyöpaikkailmoitukset.

Ohjeet JobTeaserin käyttöönottoon ja linkki palveluun Kamussa.

  Lue lisää  

 

 

 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

Elokuu
26.8.
Nyytin chat: Samoilla silmillä uuteen syksyyn? klo 18-20

Syyskuu
1.5.-22.9
. Kilometrikisa 2021 --> liity mukaan
1.-15.9. Ilmaiset SYKETTÄ kokeiluviikot
1.-15.9. SYKETTÄ Appro 2021
2.9. Nyytin chat: Toivechat: Voiko opiskelija olla sairaslomalla? klo 18-20
8.-9.9. Kaupunkisuunnistus
9.9. Nyytin chat: Millä mielellä opintoihin? klo 18-20
18.9. Tour de Itä-Suomi Kuopio
19.9. Tour de Itä-Suomi Joensuu
->30.9. Kampussuunnistus

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Joensuun kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Joensuun kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen vapaa-aika@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko