Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Joensuu viikko 35/2021

ti 31. elokuuta 2021 16.39.22

Kaupunkisuunnistus tulee 8.-9.9!
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Joensuu 35/2021

Vko 35 / 31.8.-6.9.2021
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
     
 
 

Kaupunkisuunnistus tulee! 

Tervetuloa lukemaan Joensuun kampuksen syksyn 2021 ensimmäistä Wiikko-Ärsykettä eli Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirjettä. Saat uutiskirjeen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Joensuun kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta tiistaisin.

Uutiskirjeessä on seuraavat osiot:

 • ISYYn ajankohtaiset
 • SILLAT ajankohtaiset
 • Pinnalla nyt
 • Tulevia tapahtumia
 • Sekalaista
 • Työelämä ja harjoittelu
 • Tapahtumakalenteri

Mukavaa syksyn alkua 🐵

 

 
 
     
 

 
 

12-vinkkiä opiskeluun 

Orientaatioviikko on pyörähtänyt mukavasti käyntiin ja ISYY eli Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta haluaa toivottaa kaikille tsemppiä opintoihin ja puhtia syksyyn. 

Opintojen alku voi olla kuumottava paikka, mutta siitä selviää oikealla asenteella ja oikeilla välineillä. Olemme koonneet sinulle ISYYssä 12 vinkkiä, joiden avulla selviät opintojesi alusta sujuvammin.

Lukaise kaikki vinkit verkkosivuiltamme ja muista, että me täällä ISYYllä olemme tukenasi opintojesi alusta loppuun!

  VinkiT uudelle opiskelijalle  
 

 
 
     
 
 

 

Uusia lukuvuosikalentereita saa nyt ISYYn toimistoilta Joensuusta ja Kuopiosta! 

ISYYn jäsenenä saat hakea ilmaisen kalenterin toimistoiltamme niiden aukioloaikoina. 

Kalenterin sivuilta löydät paljon hyödyllistä tietoa ISYYn ja UEF:n palveluista ja haalarikarttojen avulla voit opetella tunnistamaan haalaripukeisia opiskelijoita! 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Toimistot ovat avoinna!

ISYYn toimistot poikkeuksellisesti avoinna myös perjantaina 3.9 ja 10.9.

Joensuussa ISYYn toimiston löydät Haltia-rakennuksen 2. kerroksesta
(Yliopistokatu 7 PL 111, 80100 Joensuu)
Puhelinnumero: 044 576 8449

 • Ma, ti: 10 - 15
 • Ke: 12 - 16
 • To, Pe: 10 - 15
  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Uutta ISYYllä - kirjanvaihtopiste! 

Voit tuoda ISYYn toimistolle vanhoja kirjojasi, joista haluat eroon tai ottaa mukaasi uutta lukemista opiskelun vastapainoksi.

Ensimmäiset 50 kirjantuojaa per kampus saavat kiitokseksi upouuden haalarimerkin, joka on suunniteltu vain kirjanvaihtoa varten.

Tätä haalarimerkkiä et saa mistään muualta!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Opiskelijaedustaja YHKA-tiedekunnan koulutuksen kehittämisen toimikuntaan 

Opiskelijaedustajalta toivotaan halua perehtyä kokouksissa käsiteltäviin asioihin sekä rohkeutta tuoda opiskelijoiden näkemyksiä esille. Eduksi katsotaan hyvät vuorovaikutustaidot ja opiskelijamyönteisyys.

Haku 1.9. klo 12 asti!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Vuosijulatiimiin - hae mukaan!

Rakastatko vuosijuhlia? Haluatko olla mukana toteuttamassa ISYYn vuosijuhlaperinteitä tai jopa kehittämässä jotain aivan uutta?

Jos tapahtumajärjestäminen on juttusi ja haluat olla mukana tekemässä ISYYn vuoden 2021 vuosijuhlia, tämä haku on sinulle! Aiempaa kokemusta ISYYstä ei vaadita.

Tiimin toimikausi on 16.9.2021–15.12.2021.
 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Hae rahoitusta järjestösi kansainvälisyyden kehittämiseen!

ISYY avaa järjestöjen ja kerhojen kansainvälisen toiminnan kehityshankeavustuksen! Avustus on tarkoitettu vuonna 2021 toteutettaviin, kotikansainvälistymistä edistäviin tapahtumiin ja projekteihin. Esimerkkeinä hankkeista voisi olla mm. uudenlaiset tavat, jolla saa kansainvälisiä opiskelijoita paremmin mukaan ainejärjestön toimintaan, kielikylpy tai kansainvälisten ja kotimaisten opiskelijoiden ryhmäyttäminen keskenään. Saa olla luova! 

Parhaista hakemuksista kaksi saa 500€ avustuksen ja kolme 250€ avustuksen. 
Hakuaika on 24.8.-21.9.2021. Hakemukset tulee jättää sähköisesti hankeavustushakulomakkeella. Muista lähettää tarvittavat liitteet sähköpostilla, tarkemmat ohjeet löydät uutisesta. 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Haku auki ISYYn kansainvälisyystiimiin

Haluatko olla edistämässä inklusiivisempaa ja kansainvälisempää opiskelijayhteisöä? Kansainvälisellä sektorilla on suunnitteilla tapahtumia, joiden tarkoituksena on tukea erityisesti kansainvälisten opiskelijoidemme työllistymistä Suomeen ja kampuskaupunkein!

Pyrkimyksenämme on myös auttaa ainejärjestöjä tavoittamaan kansainväliset opiskelijansa, saada heidät mukaan omiin tapahtumiinsa ja tätä kautta mahdollistaa kansainvälisten ystävyyssuhteiden solmimista.

Tiimiin haetaan noin kolmea jäsentä, jotka voivat lisäksi kerätä ympärilleen laajemman porukan toimintaa suunnittelemaan ja toteuttamaan. 
Hae 12.9. mennessä

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Kaupunkisuunnistus käynnistää lukuvuoden tulevana syksynä Joensuussa ja Kuopiossa 8.–9.9.2021! 🤩

Kaupunkisuunnistuksen aikana uudet ja vanhat opiskelijat pääsevät tutustumaan opiskelutovereihinsa, suorittamaan ryhmässä hauskoja rastitehtäviä ympäri kaupunkia sekä osallistumaan arvontoihin. 🗺
Tapahtuma järjestetään jo kymmenettä kertaa! Turvallisuussyistä tapahtuma on jaettu kahteen päivään ja kampusrysäystä tai jatkoja ei tänä vuonna järjestetä. ❤

  Lue lisää  

 

 
 
     
 
 

Tour de Itä-Suomi

Tour de Itä-Suomi on ISYYn Joensuussa ja Kuopiossa tänä syksynä ensimmäistä kertaa järjestämä kuntopyöräilytapahtuma.

Tarjolla on molemmissa kaupungeissa kolme eri pituista reittiä: 20km, 40km ja yli 75km. Kuopiossa poljetaan lauantaina 18.9. ja Joensuussa pyöräillään sunnuntaina 19.9.

Osallistuminen on maksutonta Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle. Ilmoittautuminen Kide.appin kautta 25.8. - 15.9.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Oletko kiinnostunut edunvalvontaan liittyvistä teemoista? 

Tule mukaan ISYYn edunvalvontakahveille!

EV-kahvit ovat kaikille avoimia juttutuokioita, jossa pääset kuulemaan edunvalvonnan ajankohtaisia kuulumisia ja jakamaan omia kokemuksiasi.

Paikalla ovat myös ISYYn edunvalvonta-asiantuntijat sekä hallituksen koulutus- ja sosiaalipoliittiset vastaavat.

Seuraavat edunvalvontakahvit järjestetään 13.9. klo 15–17 Discordissa (ISYYn edunvalvonta-asiantuntijat myös paikalla)

  Kutsu ISYYN Discordiin  
 
 
     
 
 

Asetu ehdolle ISYYn edustajistovaaleihin 29.9. mennessä

Lähde rohkeasti ehdolle ISYYn edustajistovaaleihin! Edustajistovaaleihin osallistumalla voit parhaiten vaikuttaa opiskelija-aikasi tärkeimpiin asioihin ja osallistua yhteiseen päätöksentekoon.

Edustajisto on ylioppilaskunnan ylin päättävä toimielin, joka muodostuu 39 jäsenestä eli opiskelijasta. Kaikki ISYYn jäsenet voivat äänestää edustajistovaaleissa eli opiskelijat valitsevat edustajiston jäsenet ehdolle asettuneista opiskelijoista. 

Edustajistovaalit järjestetään tänäkin syksynä sähköisesti. Vaalien ennakkoäänestys käydään 25.–29.10.2021 ja varsinainen äänestyspäivä on 3.11.2021.

Aikaa asettua ehdolle on 29.9. klo 15 asti! 

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

ISYYn vaalikoordinaattorina on aloittanut Oskari Jalkanen 

Odotan innolla edustajistovaalien parissa työskentelyä! Lisäksi on mahtavaa päästä mukaan jo ainejärjestötoiminnan paristakin tutuksi tulleeseen ISYYn porukkaan, iloitsee Oskari.

Vaalikoordinaattorin tehtävien lisäksi Oskariin voit törmätä Lukeman toimistolla hänen toimiessa myös asiakaspalvelun kiireapulaisena 15.9 asti.

Tervetuloa mukaan! 

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

🌞 Tervetuloa käyttämään SYKETTÄ-palveluita!🌞

SYKETTÄ on Joensuun monipuolisin, edullisin ja yksinkertaisesti paras liikuntapalvelu!

Syksyn kaikki SYKETTÄ-palvelut alkavat 1.9.2021. SYKETTÄ-palveluiden käytön aloittaminen on helppoa: Ota haltuun SYKETTÄ ABC, josta löydät ohjeet rekisteröitymiseen, liikuntatarran ostamiseen ja tunneille ilmoittautumiseen.

Koronatilanteesta johtuen liikuntakalenterin osallistuja- ja tuntimäärät ovat syyskuussa vielä normaalia rajoitetummat. Siksi on ERITYISEN tärkeää noudattaa laatimiamme hygienia- ja turvallisuusohjeita sekä ilmoitettuja paikkamääriä tunneilla, vuoroilla ja kuntosaleilla, jotta saamme pitää palvelut auki.

 

SYKETTÄ Appro 1.-15.9.2021

Kerää liikuntasuorituksia, tutustu SYKETTÄ-liikuntapalveluihin, löydä liikunnan ilo ja voita mahtavia palkintoja!

SYKETTÄ Appron perusajatuksena on kerätä liikuntasuorituksista appropassiin merkintöjä osallistumalla SYKETTÄ-liikuntatarjonnan lajeihin, joista jokainen suoritus on yhden merkinnän arvoinen. Appropassin palauttaneet saavat suoritusmäärää vastaavan tutkintotason haalarimerkin. Lisäksi jokainen passin palauttanut osallistuu palkintojen arvontaan!

SYKETTÄ Appro järjestetään syyslukukauden alussa 1.-15.9. osana ilmaisia kokeiluviikkoja.

Ilmaisen appropassin voit noutaa 30.8. alkaen ISYYn ja POKAn toimistojen ulkopuolelta.
Passeja rajoitettu määrä!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Hanki syksyksi liikuntakaveri!

Syksy tulossa ja aikaa liikkua, mutta ei ketään kaveria? Eipä hätää! 

Liikuntakaveri on SYKETTÄ-korkeakoululiikunnan tarjoama palvelu kaikille Joensuun korkeakouluopiskelijoille, jotka haluavat harrastaa liikuntaa, mutta kaipaavat siihen kaveria tai pienryhmää. Palvelun avulla halutaan yhdistää samoista liikuntaharrastuksista kiinnostuneita opiskelijoita. Etkä tarvitse edes SYKETTÄ-tarraa!

Liikuntakaveri-lomakkeessa voit kertoa, mitkä lajit sinua kiinnostavat ja millaista liikuntakaveria etsit. Otamme sinuun yhteyttä heti sopivan kaverin löydyttyä!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Liikuntatarrat myynnissä!

Syksyn ja lukuvuoden 2021-2022 liikuntatarrat ovat myynnissä SYKETTÄ-verkkokaupassa. Mobiilitarran saat käyttöösi heti lataamalla SYKETTÄ-mobiilisovelluksen puhelimeen.

Fyysisiä tarroja voi hankkia ISYYn ja POKAn toimistoilta. Toimistojen aukioloajat ilmoitetaan tarkemmin ISYYn ja POKAn viestintäkanavissa.

ISYYn toimisto
(Yliopistokatu 7, Haltia-rakennus, 2. krs)

 • Ma, ti ja to klo 10-15
 • Ke klo 12-16
 • Pe suljettu

POKAn toimisto Tikkarinne-kampuksella (Tikkarinne 9, A-rakennus)

 • Ti-to klo 10-14 (31.8. alkaen)

POKAn toimisto Wärtsilä-kampuksella (Karjalankatu 3)

 • Ti-ke klo 10-14 (31.8. alkaen)
  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Pyöräilystä arkea 🚲

Tule mukaan Kilometrikisaan, jota poljetaan  22.09.2021 asti.

Joensuun joukkue on toistaiseksi
polkenut jo yli 20 000 kilometriä!

Liity mukaan täältä (kilometrikisa.fi)
Joukkue: SYKETTÄ Joensuu
Liittymiskoodi: syketta-kesa-21

Osallistu ja haasta mukaan kaverisi!
Tavoitteena Joensuun kampuksen uusi ennätys (nykyinen vuoden 2014: 36 279 km)

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

SILLAT-hankkeen toiminnot käynnistyvät! 

SILLAT-hankkeessa laitetaan pyörät pyörimään. Hankkeen aikana ISYY tarjoaa opiskelijoille tapahtumia ja toimintoja, joilla edistetään opiskelijoiden hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä.

Tulevat tapahtumat:

 • ISYYn blogi käynnistyy 6.9.
 • Kaupunkisuunnistus 8.-9.9. ja SILLAT-ryhmät
 • Itsemurhien ehkäisypäivä 10.9. webinaari
 • Harrastuskaveritoiminta käynnistyy 14.9.
 • Aamupalahetket starttaavat 16.9.
  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

SILLAT-ryhmät Kaupunkisuunnistuksessa! 

Vanhempi opiskelija, haluatko osallistua Kaupunkisuunnistukseen, mutta et ole saanut kasaan suunnistusjoukkuetta?

Tule mukaan SILLAT-ryhmään, jossa pääset tutustumaan muihin kanssaopiskelijoihin suunnistuksen merkeissä! Ryhmä suunnistaa Joensuussa ke 8.9. klo 16 ja Kuopiossa to 9.9. klo 16. SILLAT-hankekoordinaattorimme Riina toimii ryhmänvetäjänä.

Ilmoittautuminen SILLAT-ryhmään aukeaa Kide.appissa 3.9. klo 12 ja päättyy 8.9. klo 12. Riina on erikseen ilmoittautuneisiin yhteydessä ennen suunnistusta. Ryhmä on avoin myös kansainvälisille opiskelijoille, joten varaudu mahdollisesti puhumaan myös englantia.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

ISYYn blogi käynnistyy! 

ISYYn blogissa kirjoitetaan opiskeluun ja opiskelijoiden hyvinvointiin liittyvistä ajankohtaisista asioista, selviytymistarinoista ja onnistumisen kokemuksista.

Blogin tavoitteena on, että kirjoittajat pääsevät kertomaan oman asiansa, ottamaan kantaa sekä herättämään keskustelua. Kirjoittajina toimivat opiskelijat, ISYYn toimijat sekä eri asiantuntijat.

Ensimmäinen blogi-teksti julkaistaan maanantaina 6. syyskuuta.

Haluatko oman kirjoituksesi ISYYn blogiin? Lue nettisivuiltamme ohjeet ja lähetä valmis tekstisi lomakkeen kautta. Julkaisemme pyynnöstä myös anonyymejä kirjoituksia.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Itsemurhien ehkäisypäivä

Itsemurhien ehkäisypäivää vietetään syyskuun 10. päivänä. Itsemurhien ehkäisypäivän tavoitteena on lisätä tietämystä itsemurhista, levittää tietoa ja vähentää itsemurhiin liittyvää leimautumista.

Ennen kaikkea päivän tarkoituksena on tuoda esille sanomaa siitä, että itsemurha on estettävissä, itsetuhoisiin ajatuksiin on saatavissa apua ja itsemurhasta voidaan puhua turvallisesti.

Suomessa päivän viettoa koordinoi MIELI ry.

  Lue lisää  
 

“Mitä kuuluu?”-kampanja?

Itsemurhien ehkäisypäivänä syyskuussa kysytään tänäkin vuonna sosiaalisessa mediassa “Mitä kuuluu?”.

Kampanjan kohderyhmänä ovat tänä vuonna erityisesti nuoret ja nuoret aikuiset, joiden elämää korona-ajan haasteet ovat kuormittaneet. Itsetuhoisista ajatuksista saa ja pitää kysyä suoraan, siksi kannustamme kaikkia tänäkin vuonna kysymään 10.9. sosiaalisessa mediassa: ”Mitä kuuluu?”.
Seuraa tai osallistu kampanjaan hashtageilla #mitäkuuluu #itsemurhienehkäisypäivä.

 
 
 

Pohjois-Savon itsemurhien ehkäisyverkosto järjestää webinaarin nuorten itsetuhoisuudesta 10.9.

Webinaarissa esillä itsemurhateemaan liittyviä kysymyksiä, kuten mitä tehdä, kun itsellä on ajatuksia itsensä vahingoittamisesta ja miten toimia, jos lähipiirissäni jollain on itsemurha-ajatuksia. Tilaisuudessa mukana UEF.

  Lue lisää

 


Webinaari on katsottavissa suorana
10.9. klo 12-14:30

  Katso webinaaria  
 

 
 
     
 

 
 

Itä-Suomen yliopiston lukuvuoden 2021–2022 avajaiset

Itä-Suomen yliopiston lukuvuoden 2021–2022 avajaisia vietetään keskiviikkona 8. päivänä syyskuuta 2021 kello 14.15 alkaen Aurora-rakennuksen auditoriossa AU100, osoitteessa Yliopistokatu 2, Joensuu. Tervetuloa!

Avajisia voi seurata klo 14.15 alkaen myös virtuaalisena tapahtumana!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Uusi lukukausi alkaa – Milloin UEFissa pitikään pitää maskia?

Kampusten ovet ovat avoinna normaalisti. Kaikkien kampuksella kävijöiden (opiskelijat, henkilöstö, vierailijat) on noudatettava seuraavia perusohjeita: 

 • Tule kampukselle vain terveenä. 
 • Pese kädet heti kampukselle tultuasi sekä säännöllisesti usean kerran päivässä. Käsidesiä käytetään, kun käsien peseminen ei ole mahdollista. 
 • Pidä riittävä turvaväli muihin.
 • Käytä maskia kaikissa tiloissa, myös luennoilla.
 • Älä kättele äläkä halaa muita.
  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Student2Student -vertaisohjaus opiskelijoiden hyvinvoinnin tueksi käynnistyy 1.9.2021!

Student2Student -palvelun vertaisohjaajat ovat tehtävään koulutettuja sosiaalipsykologian, psykologian ja ohjausalan opiskelijoita Itä-Suomen yliopistosta. Vertaisohjaajat päivystävät puhelimitse kolmena päivänä viikossa. Opiskelijat voivat olla heihin yhteydessä missä tahansa opiskelijaelämään ja hyvinvointiin liittyvässä kysymyksessä. Vertaisohjaajat tarjoavat vertaistuellista keskusteluapua sekä opastavat tarvittavan tuen piiriin. Toimintamallia tuetaan OKM:n Sillat -hankkeella.

Palvelu on avoin kaikille Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille, fukseista jatko-opiskelijoihin. Keskustelut ovat luottamuksellisia, vapaaehtoisia ja maksuttomia.

Toiminta käynnistyy keskiviikkona 1.9. ja palvelu on avoinna tiistaista torstaihin klo 14–17 numerossa 029 445 8580. Soittamalla numeroon voi jättää myös yhteydenottopyynnön vastaajaan, ja vertaisohjaajat soittavat päivystysaikana takaisin.

Lisätiedot:

Marinia Sorjonen-Ward, opintopsykologiharjoitteija, marinia.sorjonen-ward@uef.fi

Tuija Pasanen, opiskelijapalvelun päällikkö, tuija.pasanen@uef.fi

 
 
     
 
 

 

Walk in - koronarokotus opiskelijoille 7.9.2021

Siun sote ja Itä-Suomen yliopisto järjestävät
walk in -koronarokotustilaisuuden tiistaina 7.9.

Rokotuksia annetaan Carelia-rakennuksen aulassa klo 9–11 ja 12:30–14:30.

Rokote annetaan ilman ajanvarausta saapumisjärjestyksessä. Tilaisuudessa on tarjolla 200 Biontech-Pfizerin Comirnaty-koronarokotetta. Rokotteita tarjotaan kaikille Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille ja työntekijöille kotipaikkakunnasta riippumatta, myös kansainvälisille opiskelijoille ja henkilöstölle.

 
 
 

Tilaisuudessa pistetään 1. rokoteannoksia ja 2. rokoteannoksia. Toinen rokoteannos eli tehosterokote voidaan antaa aikaisintaan kahdeksan viikon kuluttua ensimmäisestä koronarokotuksesta. Yliopiston walk in -rokotustilaisuudessa tehosterokotteen voivat näin ollen ottaa 13.7.2021 tai sitä ennen 1. koronarokotteen saaneet henkilöt.

 

– Vain riittävä rokotekattavuus mahdollistaa koronarajoituksista vapaan toiminnan kampuksillamme. Sen vuoksi kannustamme koko henkilöstöä ja opiskelijoita ottamaan rokotteen heti, kun se on saatavilla. Walk in -rokotusten tavoitteena on tehdä se mahdollisimman helpoksi, Itä-Suomen yliopiston rehtori Jukka Mönkkönen kertoo.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

KELA tiedottaa: YTHS maksu

Korkeakouluopiskelijoiden täytyy maksaa terveydenhoitomaksu Kelalle jokaiselta lukukaudelta. Maksu täytyy muistaa maksaa itse, Kela ei lähetä siitä erillistä laskua. 

Maksuvelvollisia ovat ne korkeakouluopiskelijat, jotka ovat ilmoittautuneet läsnä olevaksi ja jotka suorittavat tutkintoa. Heillä on oikeus käyttää Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palveluita.

Terveydenhoitomaksu täytyy maksaa myös, jos opiskelija on vaihto-opiskelun tai muun ulkomailla suoritettavan opiskelujakson ajan läsnä oleva opiskelija suomalaisessa korkeakoulussa.

 

 
 
 

Maksu on 35,80 euroa lukukaudessa vuonna 2021. Se maksetaan Kelalle lukukausittain eli 2 kertaa vuodessa. Sinulle ei lähetetä laskua, vaan maksu pitää maksaa oma-aloitteisesti.

Terveydenhoitomaksun eräpäivä määräytyy sen mukaan, milloin ilmoittaudut läsnä olevaksi. Syyslukukauden eräpäivä on 30.9., jos olet siihen mennessä ilmoittautunut läsnä olevaksi. Jos ilmoittaudut syyslukukaudelle 1.10. tai sen jälkeen, eräpäivä on 31.12. Jos terveydenhoitomaksu maksetaan eräpäivän jälkeen, Kela perii 5 euron kiinteän viivästymismaksun.

Maksun voi maksaa OmaKelassa. Maksu löytyy kohdasta Omat etuudet > Muut etuusasiat > Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu.

  Lue lisää  

 

 
 
     
 
 

 

Haku syksyllä aloittavaan Gradutalliin on auki!

Onko gradusi jumissa? Tarvitsetko lisämotivaatiota tekemiseen? Kaipaisitko ryhmässö tekemistä? Hae gradutalliin!

Gradutalli on monitieteinen gradun tekemisen tueksi tarkoitettu ryhmä. Ryhmän tapaamiset tapahtuvat etänä (Zoom), mutta aloitustapaamiset ovat paikan päällä Joensuussa 21.9.2021 ja Kuopiossa 27.9.2021.

Ryhmän käynnistämiseen tarvitaan vähintään 7 osallistujaa ja enintään ryhmään voidaan ottaa 15 opiskelijaa. Hakuaikaa on 6.9.2021 saakka.

  Lue lisää  
 
 
 

Ilmoittautuminen urasuunnittelun ja työnhaun syksyn koulutuksiin alkaa ma 16.08.

Pohditko omia vahvuuksiasi ja työnhakuun liittyviä asioita? Millaiset työtehtävät sinua kiinnostavat ja millaista osaamista niissä tarvitaan? Kuinka voisit opintojesi aikana edistää tulevaa työllistymistäsi? Tiedätkö millaisissa tehtävissä muut alaltasi valmistuneet työskentelevät? Kaipaatko tietoa siitä, miten työmarkkinat toimivat?

Kaikkia näitä asioita ei tarvitse pohtia yksin – voit tulla etsimään vastauksia urasuunnittelun ja työnhaun kysymyksiin urapalvelujen koulutuksista. Tutustu linkkien kautta tarkemmin opintojaksojen opetussuunnitelmiin sekä aikatauluihin. Syksyn opintojaksot toteutetaan etäopintoina! Kuvaukset löytyvät myös WebOodista.

Sitova ilmoittautuminen WebOodissa ma 16.08. alkaen

1130006 Urasuunnittelu ja portfolio 3 op, 06.09. - 25.10.2021

Opintojakso soveltuu parhaiten kandidaattivaiheen opiskelijoille, toisesta opintovuodesta alkaen.

1130003 Työnhakuvalmennus 3 op, 25.10. -14.12.2021

Opintojakso soveltuu parhaiten opiskelijoille, joille työelämään siirtyminen ja työnhaku ovat ajankohtaista.

1130008 Urasuunnitteluryhmä 1 op

 • Ryhmä 1.  4.10.-1.11.2021
 • Ryhmä 2.  3.11.-1.12.2021

Pienryhmät ovat avoinna kaikille opiskelijoille, jotka haluavat pohtia henkilökohtaista opiskelu- ja elämäntilannettaan sekä urasuunnitelmiaan. Yhteen ryhmään voidaan ottaa enintään 12 opiskelijaa. Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

 
 
     
 
 

Kirjasto on nyt Tuudo- mobiilisovelluksessa!

Kirjasto on ottanut käyttöönsä Tuudo-mobiilisovelluksen — tee sinä samoin!

Tuudossa saat digitaalisen kirjastokortin (ei enää muovikortteja!) ja pääset mm. uusimaan lainasi, näkemään varauksesi ja tarkistamaan kirjastojen aukioloajat. Saat Tuudon kautta myös kirjaston nouto- ja myöhästymisilmoitukset. 

Lisätietoja Tuudosta löydät kirjaston verkkosivulta.

Mikäli sinulla on kysyttävää Tuudon kirjasto-ominaisuuksista, ota yhteyttä kirjasto@uef.fi.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Yliopiston kampussuunnistus

Kampussuunnistus on tarkoitettu kaikille Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille, jotka haluavat tutustua kampuksen palveluihin paremmin. Kampussuunnistus koostuu rasteista, joissa on lyhyesti tietoa palveluista sekä vapaaehtoisia tehtäviä. Sen voi suorittaa itsenäisesti tai yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa.

Kampussuunnistuksen tarkempiin ohjeisiin pääsee tutustumaan Moodlessa. Suunnistus on tarjolla suomeksi ja englanniksi 30.9. ast

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Tule mukaan ketun ja koiran matkaan!

Joensuun ylioppilasteatteri palaa kesälaitumilta lavalle musiikkia sisältävän lastennäytelmän voimin. Kettu ja koira on hauska koko perheen seikkailu, jolla tapaat monenlaisia hauskoja eläinhahmoja.

Uudet eläinystävykset ovat matkalla ketunkololle, mutta joutuvat kaikenlaisiin kommelluksiin. Nälkä vaivaa ja jälkkärikolokin pitäisi saada täytettyä. Kettu palaa halusta kokeilla ihmeellisiä tulitikkuja, joilla ruuasta pitäisi tulla makoisampaa. Kaikki ei kuitenkaan mene suunnitelmien mukaan. 

 
 
 

Näytelmässä riittää hupia niin lapsille kuin aikuisillekin.

 • Kesto noin 45 minuuttia.
 • Näytännöt: ke 1.9. klo 9:30.
 • Kaikki näytännöt Kulttuuritehdas Siihtalan Korjaamo-tilassa
  Lue lisää  
 

Liput voi ostaa osoitteesta tai ovelta puoli tuntia ennen näytännön alkua

 • normaali 6 €
 • ISYY 5 €
 • Perhelippu 20 € (neljä henkilöä)
 • alle 3-vuotiaat ilmaiseksi
  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Ilmoittaudu pelaamaan Akateemisten Legendojen Liigaan (LoL) S3:lle (DL 5.9.)! 

Tr3 Gamers Ry järjestää Akateemisten Legendojen Liigan (ALL) jo neljättä kertaa peräjälkeen näin puolivuosittain ALL S3 merkeissä! Kokoa kaikenkaikkiaan vähintään viisi pelaajaa ja vähintään kolme akateemista henkilöä peluuttavasi joukkue ja lähde osallistumaan huikeimpaan kaikentasoisille suunnattuun täysin netissä pelattavaan League of Legends – liigaan.  

Tällä kertaa turnausta pelataan swiss formaatilla, jota pelataan ensin 8 viikkoa best-of-3- sarjoja, jonka jälkeen parhaat 16 joukkuetta jatkavat double elimination -pudotuspeleihin, jotka kestävät 5 viikkoa. Liiga ei kuitenkaan välttämättä ole lopuillekaan joukkueille siinä vaiheessa ohi, vaan pudotuspeleistä rannalle jääneille joukkueille järjestetään varjoplayoffit, joiden formaatti selkiytyy osallistujamäärän perusteella. Turnauksen voittajajoukkueelle ja finaalin parhaalle pelaajalle on tarjolla turnauksessa erikoispalkintoja! Liigan läpikäynti voi olla mukautuva tiimien osallistumisen määrään perustuva.

Ilmoittautumislomakkeita joukkueilta on alettu ottamaan jo vastaan ja voit käydä täyttämässä omasi pikimmiten osoitteessa sunnuntaihin 5.9. klo 23:59 saakka. Jos et saa koottua kokonaista joukkuetta omasta piiristäsi, niin ei hätää! ALLin discordissa voit hakea tiimiisi jäseniä tai hakea paikkaa johonkin muuhun joukkueeseen discordin #all-lft kanavalta johon pääsette käsiksi linkistä joka löytyy ilmoittautumislomakkeen sivulta. Sieltä löytyy linkki myös liigan sääntöihin, joita pelaajien sekä joukkueiden on noudatettava

Double bracket jatkoon päässedein joukkueiden kuviota ajatellen olemme kaavoitelleet finaali viikonlopun asettuvan 3.-5.11.-21. Asiaan voi tulla muutoksia liigaan osallistuvien joukkueiden määrän perusteella.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Hello, hallo, moi, hola! 

ESN Joensuu kutsuu sinutkin mukaan Get to Know Each Other -iltaan!

Tutustu kansainvälisiin opiskelijoihin ja löydä uusia ystäviä. Tule mukaan tiistaina 7.9 kello 17:30 - 19:30 Metria-rakennuksen aulaan.

Nähdään siellä! 

P.S. Jääthän flunssaisena kotiin. Tapahtumassa on maskeja ja käsidesiä. 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

JOKEn illanvietto Kuhasalon Kalmonkatiskalla la 18.9.

Tervetuloa mukaan JOKEn illanviettoon  Kuhasalon Kalmonkatiskalle lauantaina klo 17-20.

Kävelyetkot klo 16:30 Ylisoutajan sillalta

Ohjelmassa mm. makkaran paistoa, synkkiä tarinoita ja sirkushuveja?
Vai sittenkin kunnon kestit & broilerointia? 

Mitä ihmettä tämä tarkoittaa ja mikä on JOKE, otapa siitä selvää osallistumalla! 

PS. Kysyä saapi IG:ssäkin 💚

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Dokkaripaja  21 – 26.9.2021

 • Kesto: 26 opintotuntia (á 45 minuuttia) / 26 x 45 minutes
 • Paikka: Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys, koulutustila Helmi, Rantakatu 23 B, 80100 Joensuu
 • Maksu: 145 € 
 • Osallistujamäärä: enintään 10
 • Ilmoittautuminen: 6.9. mennessä

Todellisuuden käsitteleminen dokumenttielokuvan kautta auttaa meitä ymmärtämään ja kiinnittymään ympäröivään maailmaan monella tapaa. Se antaa meille mahdollisuuden tuoda mielipiteemme esiin persoonallisella ja koskettavalla tavalla. Dokumenttielokuva voi myös muuttaa maailmankuvaamme ja sitä kautta toimintaamme yksilöinä tai jopa yhteiskuntana. Se auttaa meitä hahmottamaan totuuden käsitettä.

Dokkaripajassa tutustutaan dokumenttielokuvaan ilmaisun välineenä teoriassa ja kokemuksellisesti, osallistujien kiinnostuksen kohteet ja lähtötaidot huomioiden. Katsomme yhdessä lyhyitä dokumenttielokuvia ja tutustumme sitä kautta elokuvatyylien ja metodien laajaan kirjoon. Näiden inspiroimana ja ohjaajan tukemana osallistujat tekevät omat dokumenttielokuvat, itsekseen tai pienryhmässä. Kurssilla käydään läpi dokumenttielokuvan prosessi idean kehittelystä elokuvaksi, käsikirjoittamisesta editointiin. Viimeisen kurssipäivän iltana tehdyt elokuvat katsotaan yhdessä osallistujaryhmän kanssa. 

Dokkaripajaan voi tulla ilman aiempaa kokemusta tai valmista ideaa. Kurssilla käytetään kurssilaisten omia välineitä, esimerkiksi älypuhelimia. Välineistä puhutaan tarkemmin kurssin alussa.

Opetuskielenä kurssilla on englanti. Ilmoittautuneille lähetetään ennen kurssia sähköpostitse infokirje tulo-ohjeineen. Koulutustilaan on esteetön kulku. 

Kouluttajana toimii dokumenttielokuvaohjaaja Pieter-Jan van Damme.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Nyytin chatit syksyllä

Nyytin chat on paikka yhteiselle ajatusten ja kokemusten vaihdolle. Ryhmämuotoisessa chatissa jutellaan erilaisista opiskelijan arkea ja elämää koskettavista aihepiireistä. Chatissa on mukana aina Nyytin vaparit tai työntekijät.

Seuraavien chattien aiheet:

 • to 2.9. Toivechat: Voiko opiskelija olla sairaslomalla?

 • to 9.9. Millä mielellä opintoihin?

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Mitä saat 7,50 eurolla?

”Kesäfiiliksen”! ”Muistutuksen kiitollisuuden aiheista”! ”Viettelysvalmennusta”! ”Tylsyyden karkotuksen”!

Tule turvallisesti Joensuun kaupunginteatterin esityksiin kaupungintalolle!

Opiskelijan äkkilähtölippu maksaa vain 7,50 euroa esityspäivinä ostettuna

ja ennakkoonkin vain 15 euroa!

Liput Ticketmasterista tai Carelicum palveluista,

Koskikatu 5, p. 013 267 5222, carelicum.palvelut@joensuu.fi

www.joensuunteatteri.fi

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

Joko olet ladannut itsellesi Pivon digitaalisen opiskelijakortin? 

Se kannattaa! Nimittäin Pivon opiskelijakortilla saat käyttöösi kaikki opiskelijan edut, mm. Kelan ateriatuen sekä VR:n ja Matkahuollon alennukset

Lisäksi opiskelijakortti on täysin ilmainen ja sen lataaminen on helppoa ja nopeaa!

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

Liisa ja Inkeri Hiltusen säätiön työskentelyapuraha väitöskirjan tekemiseen metsätieteiden osastossa

Liisa ja Inkeri Hiltusen säätiö julistaa haettavaksi metsätieteiden osaston jatko-opiskelijoille väitöskirjan tekemiseen tarkoitetun kahden kuukauden työskentelyapurahan. Apuraha on 1 500 euroa kuukaudessa. Apuraha on käytettävissä vuosien 2021–2022 aikana. 
Apuraha on henkilökohtainen apuraha ja tarkoitettu käytettäväksi kokopäiväiseen työskentelyyn.

 
 
 

Apurahaa ei ole tarkoitettu käytettäväksi matkoihin, laite- tai materiaalihankintoihin taikka painatuskuluihin. 
Vapaamuotoinen hakemus osoitetaan Liisa ja Inkeri Hiltusen säätiölle. Hakemuksessa on ilmoitettava: 

 • mille ajanjaksolle vuonna 2021 apurahaa haetaan 
 • muut samalle ajalle myönnetyt apurahat ja muut rahoitukset 
 • hakijan henkilö- ja yhteystiedot sekä sähköpostiosoite, johon päätös voidaan lähettää.

Hakemukseen tulee liittää tohtoriohjelman aikaisemmin hyväksymä tutkimussuunnitelma. 
Hakemus ja liite on toimitettava viimeistään keskiviikkona 22.9.2021 sähköpostilla osoitteeseen paula.jussila@uef.fi. 

Apurahan saanut jatko-opiskelija sitoutuu antamaan lyhyen kirjallisen selostuksen säätiölle apurahan käytöstä apurahakauden päätyttyä.

Lisätietoja:
säätiön asiamieheltä Paula Jussilalta, paula.jussila@uef.fi

 
 
     
 
 

Harjoittelupaikat haussa nyt!

Yliopisto-opiskelijoille suunnatut harjoittelupaikat julkisella, yksityisellä ja järjestösektorilla ilmoitetaan keskitetysti JobTeaser-palvelussa. Erityisesti nyt alkuvuonna on paljon harjoittelu- ja kesätyöpaikkoja haussa!

Eri alojen harjoittelupaikkoja on tarjolla esim. ministeriöissä, Suomen suurlähetystöissä yliopistoissa sekä ELY-keskusksissa.

Huom! Kun luot profiilin, valitse koulutusalaksi Opiskelijat ja alumnit, niin näet suomalaiset harjoittelu-, työ- ja opinnäytetyöpaikkailmoitukset.

Ohjeet JobTeaserin käyttöönottoon ja linkki palveluun Kamussa.

  Lue lisää  

 

 

 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

Syyskuu
1.5.-22.9
. Kilometrikisa 2021 --> liity mukaan
1.-15.9. Ilmaiset SYKETTÄ kokeiluviikot
1.-15.9. SYKETTÄ Appro 2021
2.9. Nyytin chat: Toivechat: Voiko opiskelija olla sairaslomalla? klo 18-20
8.-9.9. Kaupunkisuunnistus
9.9. Nyytin chat: Millä mielellä opintoihin? klo 18-20
18.9. Tour de Itä-Suomi Kuopio
19.9. Tour de Itä-Suomi Joensuu
->30.9. Kampussuunnistus

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Joensuun kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Joensuun kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen vapaa-aika@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko