Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Joensuu viikko 36/2021

ti 7. syyskuuta 2021 16.52.48

Kaupunkisuunnistus tulee!
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Joensuu 36/2021

Vko 36 / 7.-13.9.2021
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
     
 
 

Kaupunkisuunnistus tulee! 

Tervetuloa lukemaan Joensuun kampuksen Ärsykettä eli Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirjettä. Saat uutiskirjeen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Joensuun kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja 
tietosuojasta verkkosivuiltamme sekä uutiskirjeen lopusta.

Tästä uutiskirjeestä löydät tietoa Kaupunkisuunnistuksesta, ISYYn edustajistovaaleista sekä edunvalvontakahveista!

Uutiskirjeessä on seuraavat osiot:

 • ISYYn ajankohtaiset
 • SILLAT ajankohtaiset
 • Pinnalla nyt
 • Tulevia tapahtumia
 • Sekalaista
 • Työelämä ja harjoittelu
 • Tapahtumakalenteri

Aurinkoista kaupunkisuunnistusta 🌞

 

 
 
     
 

 

 
 

Kaupunkisuunnistus käynnistää lukuvuoden tulevana syksynä Joensuussa ja Kuopiossa 8.–9.9.2021! 🤩

Kaupunkisuunnistuksen aikana uudet ja vanhat opiskelijat pääsevät tutustumaan opiskelutovereihinsa, suorittamaan ryhmässä hauskoja rastitehtäviä ympäri kaupunkia sekä osallistumaan arvontoihin. 🗺

Tapahtuman järjestävät Itä-Suomen yliopisto (UEF) ja Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY).

Tapahtuma järjestetään jo kymmenettä kertaa! Turvallisuussyistä tapahtuma on jaettu kahteen päivään ja kampusrysäystä tai jatkoja ei tänä vuonna järjestetä. ❤

Kaupunkisuunnistukseen mukaan mahtuvat kaikki uudet opiskelijat, tapahtuma on käytännössä loppuun myyty. Jos tuutorina kuitenkin huomaat, että ryhmäsi ei vielä ole ilmoittautunut mukaan ota yhteys Joensuun toimistolle!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Uutta ISYYllä - kirjanvaihtopiste! 

Voit tuoda ISYYn toimistolle vanhoja kirjojasi, joista haluat eroon tai ottaa mukaasi uutta lukemista opiskelun vastapainoksi.

Ensimmäiset 50 kirjantuojaa per kampus saavat kiitokseksi upouuden haalarimerkin, joka on suunniteltu vain kirjanvaihtoa varten.

Tätä haalarimerkkiä et saa mistään muualta!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Toimistot ovat avoinna!

ISYYn toimistot poikkeuksellisesti avoinna myös perjantaina 10.9. klo 10-15

Pyydämme käyttämään maskia sekä toimistolta löytyvää käsidesiä ja pitämään kahden metrin turvavälin. Asioithan toimistolla vain terveenä.

Tervetuloa asioimaan ja hakemaan esimerkiksi lukuvuosi- ja SYKETTÄ-tarroja! Muistathan, että voit käyttää myös Pivon tai Frankin digitaalista opiskelijakorttia sekä Sykettä-appia tarran sijaan.

Joensuussa ISYYn toimisto on Haltia-rakennuksen 2. kerroksesta (Yliopistokatu 7)

 • Ma, ti: 10 - 15
 • Ke: 12 - 16
 • To: 10 - 15

Puhelin: 044 576 8449
Sähköposti: toimisto.joensuu@isyy.fi

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Vuosijulatiimiin - hae mukaan!

Rakastatko vuosijuhlia? Haluatko olla mukana toteuttamassa ISYYn vuosijuhlaperinteitä tai jopa kehittämässä jotain aivan uutta?

Jos tapahtumajärjestäminen on juttusi ja haluat olla mukana tekemässä ISYYn vuoden 2021 vuosijuhlia, tämä haku on sinulle! Aiempaa kokemusta ISYYstä ei vaadita.

Tiimin toimikausi on 16.9.2021–15.12.2021.
 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Hae rahoitusta järjestösi kansainvälisyyden kehittämiseen!

ISYY avaa järjestöjen ja kerhojen kansainvälisen toiminnan kehityshankeavustuksen! Avustus on tarkoitettu vuonna 2021 toteutettaviin, kotikansainvälistymistä edistäviin tapahtumiin ja projekteihin. Esimerkkeinä hankkeista voisi olla mm. uudenlaiset tavat, jolla saa kansainvälisiä opiskelijoita paremmin mukaan ainejärjestön toimintaan, kielikylpy tai kansainvälisten ja kotimaisten opiskelijoiden ryhmäyttäminen keskenään. Saa olla luova! 

Parhaista hakemuksista kaksi saa 500€ avustuksen ja kolme 250€ avustuksen. 
Hakuaika on 24.8.-21.9.2021. Hakemukset tulee jättää sähköisesti hankeavustushakulomakkeella. Muista lähettää tarvittavat liitteet sähköpostilla, tarkemmat ohjeet löydät uutisesta. 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Haku auki ISYYn kansainvälisyystiimiin

Haluatko olla edistämässä inklusiivisempaa ja kansainvälisempää opiskelijayhteisöä? Kansainvälisellä sektorilla on suunnitteilla tapahtumia, joiden tarkoituksena on tukea erityisesti kansainvälisten opiskelijoidemme työllistymistä Suomeen ja kampuskaupunkein!

Tiimiin haetaan noin kolmea jäsentä, jotka voivat lisäksi kerätä ympärilleen laajemman porukan toimintaa suunnittelemaan ja toteuttamaan. 
Hae 12.9. mennessä

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Tour de Itä-Suomi

Tour de Itä-Suomi on ISYYn Joensuussa ja Kuopiossa tänä syksynä ensimmäistä kertaa järjestämä kuntopyöräilytapahtuma.

Tarjolla on molemmissa kaupungeissa kolme eri pituista reittiä: 20km, 40km ja yli 75km. Kuopiossa poljetaan lauantaina 18.9. ja Joensuussa pyöräillään sunnuntaina 19.9.

Osallistuminen on maksutonta Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle. Ilmoittautuminen Kide.appin kautta 25.8. - 15.9.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Oletko kiinnostunut edunvalvontaan liittyvistä teemoista? 

Tule mukaan ISYYn edunvalvontakahveille!

EV-kahvit ovat kaikille avoimia juttutuokioita, jossa pääset kuulemaan edunvalvonnan ajankohtaisia kuulumisia ja jakamaan omia kokemuksiasi.

Paikalla ovat myös ISYYn edunvalvonta-asiantuntijat sekä hallituksen koulutus- ja sosiaalipoliittiset vastaavat.

Seuraavat edunvalvontakahvit järjestetään 13.9. klo 15–17 Discordissa (ISYYn edunvalvonta-asiantuntijat myös paikalla)

  Kutsu ISYYN Discordiin  
 
 
     
 
 

Kuinka asetut ehdolle ISYYn edustajistovaaleihin?

Jos edustajiston toiminta ei ole vielä tuttua, käy ISYYn nettisivuilla lukemassa lisää!

 • Ehdokkaaksi asettuminen syksyn vaaleihin käy käden käänteessä joko sähköisesti tai perinteisemmin paperisella lomakkeella! Ehdokkaaksi täytyy asettua 29.9. klo 15 mennessä.
 • Valitse sähköisestä vaalijärjestelmästä ehdokaslista, jolle haluat asettua ehdolle. Jos et löydä sopivaa listaa, voit perustaa sellaisen myös itse. Ohjeet listan perustamiseen löytyvät ISYYn nettisivuilta.
 

 
 
 
 • Täytä sähköisessä vaalijärjestelmässä ehdokkaan suostumus ja vakuutus. Vaihtoehtoisesti voit tulostaa tai hakea paperisen lomakkeen ISYYn toimistoilta ja täyttää sen. Lomake palautetaan toimistolle.
 • Kun olet saanut vahvistuksen ehdokaslistan vaaliasiavastaavalta sähköpostitse, olet ehdokkaana ISYYn edustajistovaaleissa.
  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Ehdokaslistojen kampanjointipäivät

Edustajistovaalien ehdokaslistoilla on tilaisuus esitellä toimintaansa ja kampanjoida yliopiston tiloissa ennalta ilmoitettuina ajankohtina sekä Kuopion, että Joensuun kampuksella. Ehdokaslistoja pyydetään ilmoittautumaan kampanjointiin etukäteen tilojen resursseja varten.

Ehdokasasettelun aikana listojen käytössä ovat tiettyinä päivinä klo 10–14 Carelian ja Futuran aulat Joensuussa. Tsekkaa kampanjointipäivien päivämäärät ISYYn nettisivuilta ja ilmoittaudu mukaan!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

ISYYn vaalikoordinaattorina on aloittanut Oskari Jalkanen 

Odotan innolla edustajistovaalien parissa työskentelyä! Lisäksi on mahtavaa päästä mukaan jo ainejärjestötoiminnan paristakin tutuksi tulleeseen ISYYn porukkaan, iloitsee Oskari.

Vaalikoordinaattorin tehtävien lisäksi Oskariin voit törmätä Lukeman toimistolla hänen toimiessa myös asiakaspalvelun kiireapulaisena 15.9 asti.

Tervetuloa mukaan! 

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

🌞 Tervetuloa käyttämään SYKETTÄ-palveluita!🌞

SYKETTÄ on Joensuun monipuolisin, edullisin ja yksinkertaisesti paras liikuntapalvelu!

Syksyn kaikki SYKETTÄ-palvelut alkavat 1.9.2021. SYKETTÄ-palveluiden käytön aloittaminen on helppoa: Ota haltuun SYKETTÄ ABC, josta löydät ohjeet rekisteröitymiseen, liikuntatarran ostamiseen ja tunneille ilmoittautumiseen.

Koronatilanteesta johtuen liikuntakalenterin osallistuja- ja tuntimäärät ovat syyskuussa vielä normaalia rajoitetummat. Siksi on ERITYISEN tärkeää noudattaa laatimiamme hygienia- ja turvallisuusohjeita sekä ilmoitettuja paikkamääriä tunneilla, vuoroilla ja kuntosaleilla, jotta saamme pitää palvelut auki.

SYKETTÄ Appro 1.-15.9.2021

Kerää liikuntasuorituksia, tutustu SYKETTÄ-liikuntapalveluihin, löydä liikunnan ilo ja voita mahtavia palkintoja! Appropassin palauttaneet saavat suoritusmäärää vastaavan tutkintotason haalarimerkin. Lisäksi jokainen passin palauttanut osallistuu palkintojen arvontaan!

SYKETTÄ Appro järjestetään syyslukukauden alussa 1.-15.9. osana ilmaisia kokeiluviikkoja.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Hanki syksyksi liikuntakaveri!

Syksy tulossa ja aikaa liikkua, mutta ei ketään kaveria? Eipä hätää! 

Liikuntakaveri on SYKETTÄ-korkeakoululiikunnan tarjoama palvelu kaikille Joensuun korkeakouluopiskelijoille, jotka haluavat harrastaa liikuntaa, mutta kaipaavat siihen kaveria tai pienryhmää. Palvelun avulla halutaan yhdistää samoista liikuntaharrastuksista kiinnostuneita opiskelijoita. Etkä tarvitse edes SYKETTÄ-tarraa!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Pyöräilystä arkea 🚲

Tule mukaan Kilometrikisaan, jota poljetaan  22.09.2021 asti.

Joensuun joukkue on toistaiseksi
polkenut jo yli 23 500 kilometriä!

Liity mukaan täältä (kilometrikisa.fi)
Joukkue: SYKETTÄ Joensuu
Liittymiskoodi: syketta-kesa-21

Osallistu ja haasta mukaan kaverisi!
Tavoitteena Joensuun kampuksen uusi ennätys (nykyinen vuoden 2014: 36 279 km)

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

SILLAT-hankkeen toiminnot käynnistyvät! 

SILLAT-hankkeessa laitetaan pyörät pyörimään. Hankkeen aikana ISYY tarjoaa opiskelijoille tapahtumia ja toimintoja, joilla edistetään opiskelijoiden hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä.

Tulevat tapahtumat:

 • Kaupunkisuunnistus 8.-9.9. ja SILLAT-ryhmät
 • Itsemurhien ehkäisypäivä 10.9. webinaari
 • Harrastuskaveritoiminta käynnistyy 14.9.
 • Aamupalahetket starttaavat 16.9.
  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

ISYYn blogi käynnistyy! 

ISYYn blogissa kirjoitetaan opiskeluun ja opiskelijoiden hyvinvointiin liittyvistä ajankohtaisista asioista, selviytymistarinoista ja onnistumisen kokemuksista.

Blogin tavoitteena on, että kirjoittajat pääsevät kertomaan oman asiansa, ottamaan kantaa sekä herättämään keskustelua. Kirjoittajina toimivat opiskelijat, ISYYn toimijat sekä eri asiantuntijat.

Ensimmäinen blogi-teksti julkaistaan maanantaina 6. syyskuuta.

Haluatko oman kirjoituksesi ISYYn blogiin? Lue nettisivuiltamme ohjeet ja lähetä valmis tekstisi lomakkeen kautta. Julkaisemme pyynnöstä myös anonyymejä kirjoituksia.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

SILLAT-aamupalat tulevat!

SILLAT-hankkeen ensimmäisiä tapahtumia ovat rennot aamupalahetket, jotka ovat yhteisöllisiä hengailuhetkiä.

Aamupaloille ovat tervetulleita kaikki Itä-Suomen yliopiston opiskelijat. Aamupalahetkiä järjestetään kuusi kertaa syksyn aikana molemmilla kampuksilla 22.9. alkaen. Joensuussa aamupalat ovat Auroralla takkahuoneella (AU110 I-rakennus).

Tilaisuuksiin ilmoittaudutaan etukäteen, jotta mahdolliset erityisruokavaliot saadaan huomioitua tarjoiluissa. Ilmoittautuminen päättyy kaksi päivää ennen jokaista kertaa.

 

 
 
     
 

 
 

Itsemurhien ehkäisypäivä

Itsemurhien ehkäisypäivää vietetään syyskuun 10. päivänä. Itsemurhien ehkäisypäivän tavoitteena on lisätä tietämystä itsemurhista, levittää tietoa ja vähentää itsemurhiin liittyvää leimautumista.

Ennen kaikkea päivän tarkoituksena on tuoda esille sanomaa siitä, että itsemurha on estettävissä, itsetuhoisiin ajatuksiin on saatavissa apua ja itsemurhasta voidaan puhua turvallisesti.

Suomessa päivän viettoa koordinoi MIELI ry.

  Lue lisää  
 

“Mitä kuuluu?”-kampanja?

Itsemurhien ehkäisypäivänä syyskuussa kysytään tänäkin vuonna sosiaalisessa mediassa “Mitä kuuluu?”.

Kampanjan kohderyhmänä ovat tänä vuonna erityisesti nuoret ja nuoret aikuiset, joiden elämää korona-ajan haasteet ovat kuormittaneet. Itsetuhoisista ajatuksista saa ja pitää kysyä suoraan, siksi kannustamme kaikkia tänäkin vuonna kysymään 10.9. sosiaalisessa mediassa: ”Mitä kuuluu?”.
Seuraa tai osallistu kampanjaan hashtageilla #mitäkuuluu #itsemurhienehkäisypäivä.

 
 
 

Pohjois-Savon itsemurhien ehkäisyverkosto järjestää webinaarin nuorten itsetuhoisuudesta 10.9.

Webinaarissa esillä itsemurhateemaan liittyviä kysymyksiä, kuten mitä tehdä, kun itsellä on ajatuksia itsensä vahingoittamisesta ja miten toimia, jos lähipiirissäni jollain on itsemurha-ajatuksia. Tilaisuudessa mukana UEF.

  Lue lisää

 


Webinaari on katsottavissa suorana
10.9. klo 12-14:30

  Katso webinaaria  
 

 
 
     
 

 
 

Itä-Suomen yliopiston lukuvuoden 2021–2022 avajaiset

Itä-Suomen yliopiston lukuvuoden 2021–2022 avajaisia vietetään keskiviikkona 8. päivänä syyskuuta 2021 kello 14.15 alkaen Aurora-rakennuksen auditoriossa AU100, osoitteessa Yliopistokatu 2, Joensuu. Tervetuloa!

Avajisia voi seurata klo 14.15 alkaen myös virtuaalisena tapahtumana!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Uusi lukukausi alkaa – Milloin UEFissa pitikään pitää maskia?

Kampusten ovet ovat avoinna normaalisti. Kaikkien kampuksella kävijöiden (opiskelijat, henkilöstö, vierailijat) on noudatettava seuraavia perusohjeita: 

 • Tule kampukselle vain terveenä. 
 • Pese kädet heti kampukselle tultuasi sekä säännöllisesti usean kerran päivässä. Käsidesiä käytetään, kun käsien peseminen ei ole mahdollista. 
 • Pidä riittävä turvaväli muihin.
 • Käytä maskia kaikissa tiloissa, myös luennoilla.
 • Älä kättele äläkä halaa muita.
  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Jäikö rokote saamatta?
Ei hätää!

Siun sote ja Itä-Suomen yliopisto järjestävät toisen walk in -koronarokotustilaisuuden Joensuun kampuksella torstaina 16.9.2021. Rokotuksia annetaan Carelia-rakennuksen aulassa klo 9–11 ja 12.30–14.30.

Walk in -rokotuksessa koronarokote annetaan ilman ajanvarausta saapumisjärjestyksessä. Rokotteita tarjotaan kaikille Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille ja työntekijöille kotipaikkakunnasta
riippumatta, myös kansainvälisille opiskelijoille ja henkilöstölle.

Tilaisuudessa pistetään 1. rokoteannoksia ja 2. rokoteannoksia. Toinen rokoteannos eli tehosterokote voidaan antaa aikaisintaan kahdeksan viikon kuluttua ensimmäisestä koronarokotuksesta.

 

 
 
     
 

 
 

Student2Student -vertaisohjaus opiskelijoiden hyvinvoinnin tueksi käynnistyy 1.9.2021!

Student2Student -palvelun vertaisohjaajat ovat tehtävään koulutettuja sosiaalipsykologian, psykologian ja ohjausalan opiskelijoita Itä-Suomen yliopistosta. Vertaisohjaajat päivystävät puhelimitse kolmena päivänä viikossa. Opiskelijat voivat olla heihin yhteydessä missä tahansa opiskelijaelämään ja hyvinvointiin liittyvässä kysymyksessä. Vertaisohjaajat tarjoavat vertaistuellista keskusteluapua sekä opastavat tarvittavan tuen piiriin. Toimintamallia tuetaan OKM:n Sillat -hankkeella.

Palvelu on avoin kaikille Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille, fukseista jatko-opiskelijoihin. Keskustelut ovat luottamuksellisia, vapaaehtoisia ja maksuttomia.

Toiminta käynnistyy keskiviikkona 1.9. ja palvelu on avoinna tiistaista torstaihin klo 14–17 numerossa 029 445 8580. Soittamalla numeroon voi jättää myös yhteydenottopyynnön vastaajaan, ja vertaisohjaajat soittavat päivystysaikana takaisin.

Lisätiedot:

Marinia Sorjonen-Ward, opintopsykologiharjoitteija, marinia.sorjonen-ward@uef.fi

Tuija Pasanen, opiskelijapalvelun päällikkö, tuija.pasanen@uef.fi

 
 
     
 
 

Olethan muistanut maksaa opiskelijan terveydenhuoltomaksun? 

Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun määrä tarkistetaan vuosittain. Maksu on 35,80 euroa lukukaudessa vuonna 2021. Se maksetaan Kelalle lukukausittain eli 2 kertaa vuodessa. Sinulle ei lähetetä laskua, vaan maksu pitää maksaa oma-aloitteisesti.

Terveydenhoitomaksun eräpäivä määräytyy sen mukaan, milloin ilmoittaudut läsnä olevaksi. Opiskelijoiden, jotka ilmoittautuvat läsnä olevaksi syyslukukaudelle 30.9. mennessä, tulee maksaa maksu viimeistään 30.9. Ajalla 1.10.–31.12.2021 läsnä olevaksi syyslukukaudelle ilmoittautuvat maksavat maksun viimeistään 31.12.

Jos terveydenhoitomaksu maksetaan eräpäivän jälkeen, Kela perii 5 euron kiinteän viivästymismaksun.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Ilmoittautuminen urasuunnittelun ja työnhaun syksyn koulutuksiin alkaa ma 16.08.

Pohditko omia vahvuuksiasi ja työnhakuun liittyviä asioita? Millaiset työtehtävät sinua kiinnostavat ja millaista osaamista niissä tarvitaan? Kuinka voisit opintojesi aikana edistää tulevaa työllistymistäsi? Tiedätkö millaisissa tehtävissä muut alaltasi valmistuneet työskentelevät? Kaipaatko tietoa siitä, miten työmarkkinat toimivat?

Kaikkia näitä asioita ei tarvitse pohtia yksin – voit tulla etsimään vastauksia urasuunnittelun ja työnhaun kysymyksiin urapalvelujen koulutuksista. Tutustu linkkien kautta tarkemmin opintojaksojen opetussuunnitelmiin sekä aikatauluihin. Syksyn opintojaksot toteutetaan etäopintoina! Kuvaukset löytyvät myös WebOodista.

Sitova ilmoittautuminen WebOodissa ma 16.08. alkaen

1130006 Urasuunnittelu ja portfolio 3 op, 06.09. - 25.10.2021

Opintojakso soveltuu parhaiten kandidaattivaiheen opiskelijoille, toisesta opintovuodesta alkaen.

1130003 Työnhakuvalmennus 3 op, 25.10. -14.12.2021

Opintojakso soveltuu parhaiten opiskelijoille, joille työelämään siirtyminen ja työnhaku ovat ajankohtaista.

1130008 Urasuunnitteluryhmä 1 op

 • Ryhmä 1.  4.10.-1.11.2021
 • Ryhmä 2.  3.11.-1.12.2021

Pienryhmät ovat avoinna kaikille opiskelijoille, jotka haluavat pohtia henkilökohtaista opiskelu- ja elämäntilannettaan sekä urasuunnitelmiaan. Yhteen ryhmään voidaan ottaa enintään 12 opiskelijaa. Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

 
 
     
 
 

Kirjasto on nyt Tuudo- mobiilisovelluksessa!

Kirjasto on ottanut käyttöönsä Tuudo-mobiilisovelluksen — tee sinä samoin!

Tuudossa saat digitaalisen kirjastokortin (ei enää muovikortteja!) ja pääset mm. uusimaan lainasi, näkemään varauksesi ja tarkistamaan kirjastojen aukioloajat. Saat Tuudon kautta myös kirjaston nouto- ja myöhästymisilmoitukset. 

Lisätietoja Tuudosta löydät kirjaston verkkosivulta.

Mikäli sinulla on kysyttävää Tuudon kirjasto-ominaisuuksista, ota yhteyttä kirjasto@uef.fi.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Oletko pyötälaatikkokirjailija tai haluatko sellaiseksi?

Pidätkö runoista?

Suuntaa Luomioon, jonne ovat tervetulleet kaikki kirjoittamisesta ja lukemisesta kiinnostuneet!

Tutustumme erilaisiin hengentuotteisiin ja tuotamme niitä myös itse erilaisten harjoitusten ja vertaispalautteen avulla. 

Luomio! -sanataidekerhon tapaamiset alkavat Haltialla ma 13.9.2021 klo 18–20. Tapaamiset viikoittain maanantaisin klo 18–20.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Hello, hallo, moi, hola! 

ESN Joensuu kutsuu sinutkin mukaan Get to Know Each Other -iltaan!

Tutustu kansainvälisiin opiskelijoihin ja löydä uusia ystäviä. Tule mukaan tiistaina 7.9 kello 17:30 - 19:30 Metria-rakennuksen aulaan.

Nähdään siellä! 

P.S. Jääthän flunssaisena kotiin. Tapahtumassa on maskeja ja käsidesiä. 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

JOKEn illanvietto Kuhasalon Kalmonkatiskalla la 18.9.

Tervetuloa mukaan JOKEn illanviettoon  Kuhasalon Kalmonkatiskalle lauantaina klo 17-20.

Kävelyetkot klo 16:30 Ylisoutajan sillalta

Ohjelmassa mm. makkaran paistoa, synkkiä tarinoita ja sirkushuveja?
Vai sittenkin kunnon kestit & broilerointia? 

Mitä ihmettä tämä tarkoittaa ja mikä on JOKE, otapa siitä selvää osallistumalla! 

PS. Kysyä saapi IG:ssäkin 💚

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Kampussuunnistus

Kampussuunnistus on tarkoitettu kaikille Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille, jotka haluavat tutustua kampuksen palveluihin paremmin.

Kampussuunnistus koostuu rasteista, joissa on lyhyesti tietoa palveluista sekä vapaaehtoisia tehtäviä. Sen voi suorittaa itsenäisesti tai yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa.

Suunnistus on tarjolla suomeksi ja englanniksi 30.9. asti. Kampussuunnistuksen tarkempiin ohjeisiin pääsee tutustumaan Moodlessa.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Nyytin chatit syksyllä

Nyytin chat on paikka yhteiselle ajatusten ja kokemusten vaihdolle. Ryhmämuotoisessa chatissa jutellaan erilaisista opiskelijan arkea ja elämää koskettavista aihepiireistä. Chatissa on mukana aina Nyytin vaparit tai työntekijät.

Seuraavien chattien aiheet:

 • to 9.9. Millä mielellä opintoihin?

 • to 16.9. Kelpaanko minä kaveriksi? 
 • to 23.9.Treenaa sosiaalisia taitojasi 
 • to 30.9. Opiskelutekniikat kuntoon 
  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Mitä saat 7,50 eurolla?

”Kesäfiiliksen”! ”Muistutuksen kiitollisuuden aiheista”! ”Viettelysvalmennusta”! ”Tylsyyden karkotuksen”!

Tule turvallisesti Joensuun kaupunginteatterin esityksiin kaupungintalolle!

Opiskelijan äkkilähtölippu maksaa vain 7,50 euroa esityspäivinä ostettuna

ja ennakkoonkin vain 15 euroa!

Liput Ticketmasterista tai Carelicum palveluista,

Koskikatu 5, p. 013 267 5222, carelicum.palvelut@joensuu.fi

www.joensuunteatteri.fi

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Henkilökohtaiseksi avustajaksi urheilijalle?

Haetaan henkilökohtaista avustajaa paralympia-tasolla urheilevalle 50-vuotiaalle CP-vammaiselle miehelle päivittäisissä toimissa avustamiseen sekä harrastuksiin.

Viikoittainen työmäärä on kaksi työvuoroa - työvuoro on 6 tunnin mittainen, joko klo 8-14 tai 16-22. Tuntipalkka 12,31€/h + ilta- ja viikonloppulisät.

Vapaamuotoiset hakemukset sähköpostitse 30.9. mennessä.

Kysy lisää ja hae:
Jari Rummukainen
jari.rummukainen@kolumbus.fi

 

 
 
     
 
 

 

Hyvä opiskelija - tule mukaan tukihenkilötoimintaan!

”Mukavinta oli, kun mentiin pulkkamäkeen ja sitten tehtiin hyppyri. Sitten tultiin parin päivän päästä uudelleen ja laskettiin siitä hyppyristä. Se oli huippukivaa.” (7-vuotiaan pojan palaute tukihenkilötoiminnasta)

Olisitko sinä tuleva tukihenkilö?

Tukihenkilöltä toivomme, jos sinulla olisi aikaa toimintaan pari kertaa kuukaudessa muutama tunti kerrallaan. Toivoisimme myös, että pystyisit sitoutumaan vähintään vuodeksi. 

 
 
 

Lisätietoja: 
Eeva-Liisa Wallius
Pelastakaa Lapset ry / Itä-Suomen aluetoimisto
Länsikatu 15, rakennus 4 A, 80110 JOENSUU
eeva-liisa.wallius@pelastakaalapset.fi
puh +358 40 739 2323

 

Valmennamme sinut tehtävään sekä tuemme sinua toiminnan aikana. Kaikilta tukihenkilöitä pyydetään sosiaalitoimen lausunto sekä rikostaustaote. Korvaamme toiminnasta aiheutuvia matka- ja toimintakuluja järjestömme käytännön mukaisesti. 

 
 
     
 
 

Tule mukaan pelaamaan naisten harrastekiekkoa!

Olisitko valmis aloittamaan hauskan ja vauhdikkaan liikuntaharrastuksen? Haluaisitko viettää aikaa rennossa ja iloisessa porukassa?

Mikäli vastauksesi on kyllä, niin tervetuloa jengiin
ilman lajitaustaakin! 

Varusteita löydämme sinulle lainaan, eli mukaasi tarvitset aluksi vain luistimet ja iloisen asenteen!

Kuulostaako hyvältä?

Ota yhteyttä ja tule kokeilemaan ilmaiseksi 👍
Marie Vainikainen
marievainikainen@msn.com
+358 45 133 3990

 

 
 
     
 
 

 

Joko olet ladannut itsellesi Pivon digitaalisen opiskelijakortin? 

Se kannattaa! Nimittäin Pivon opiskelijakortilla saat käyttöösi kaikki opiskelijan edut, mm. Kelan ateriatuen sekä VR:n ja Matkahuollon alennukset

Lisäksi opiskelijakortti on täysin ilmainen ja sen lataaminen on helppoa ja nopeaa!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Tukea opiskeluun?

Jose tarjoaa matalan kynnyksen tukea oppimisen haasteisiin. Joselta saat oppimisen tueksi henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa maksutta.

Josella on myös pienryhmille kurssitoimintaa, kuten kielten kursseja, opiskelutaitokursseja sekä harrastekursseja.

Lue lisää nettisivuiltamme ja tutustu tarjontaan.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

 

Liisa ja Inkeri Hiltusen säätiön työskentelyapuraha väitöskirjan tekemiseen metsätieteiden osastossa

Liisa ja Inkeri Hiltusen säätiö julistaa haettavaksi metsätieteiden osaston jatko-opiskelijoille väitöskirjan tekemiseen tarkoitetun kahden kuukauden työskentelyapurahan. Apuraha on 1 500 euroa kuukaudessa. Apuraha on käytettävissä vuosien 2021–2022 aikana. 
Apuraha on henkilökohtainen apuraha ja tarkoitettu käytettäväksi kokopäiväiseen työskentelyyn.

 
 
 

Apurahaa ei ole tarkoitettu käytettäväksi matkoihin, laite- tai materiaalihankintoihin taikka painatuskuluihin. 
Vapaamuotoinen hakemus osoitetaan Liisa ja Inkeri Hiltusen säätiölle. Hakemuksessa on ilmoitettava: 

 • mille ajanjaksolle vuonna 2021 apurahaa haetaan 
 • muut samalle ajalle myönnetyt apurahat ja muut rahoitukset 
 • hakijan henkilö- ja yhteystiedot sekä sähköpostiosoite, johon päätös voidaan lähettää.

Hakemukseen tulee liittää tohtoriohjelman aikaisemmin hyväksymä tutkimussuunnitelma. 
Hakemus ja liite on toimitettava viimeistään keskiviikkona 22.9.2021 sähköpostilla osoitteeseen paula.jussila@uef.fi. 

Apurahan saanut jatko-opiskelija sitoutuu antamaan lyhyen kirjallisen selostuksen säätiölle apurahan käytöstä apurahakauden päätyttyä.

Lisätietoja:
säätiön asiamieheltä Paula Jussilalta, paula.jussila@uef.fi

 
 
     
 
 

Harjoittelupaikat haussa nyt!

Yliopisto-opiskelijoille suunnatut harjoittelupaikat julkisella, yksityisellä ja järjestösektorilla ilmoitetaan keskitetysti JobTeaser-palvelussa. Erityisesti nyt alkuvuonna on paljon harjoittelu- ja kesätyöpaikkoja haussa!

Eri alojen harjoittelupaikkoja on tarjolla esim. ministeriöissä, Suomen suurlähetystöissä yliopistoissa sekä ELY-keskusksissa.

Huom! Kun luot profiilin, valitse koulutusalaksi Opiskelijat ja alumnit, niin näet suomalaiset harjoittelu-, työ- ja opinnäytetyöpaikkailmoitukset.

Ohjeet JobTeaserin käyttöönottoon ja linkki palveluun Kamussa.

  Lue lisää  

 

 

 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

Syyskuu
1.5.-22.9
. Kilometrikisa 2021 --> liity mukaan
1.-15.9. Ilmaiset SYKETTÄ kokeiluviikot
1.-15.9. SYKETTÄ Appro 2021
8.-9.9. Kaupunkisuunnistus
9.9. Nyytin chat: Millä mielellä opintoihin? klo 18-20
18.9. Tour de Itä-Suomi Kuopio
19.9. Tour de Itä-Suomi Joensuu
->30.9. Kampussuunnistus

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Joensuun kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Joensuun kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen vapaa-aika@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko