Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Joensuu viikko 37/2021

ti 14. syyskuuta 2021 18.29.38

ISYY etsii opiskelijaedustajia!
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Joensuu 37/2021

Vko 37 / 14.-20.9.2021
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
     
 
 

Hae opiskelijaedustajaksi yliopiston hallinnon toimielimiin!

Tervetuloa lukemaan Joensuun kampuksen Ärsykettä eli Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirjettä. 

Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja 
tietosuojasta verkkosivuiltamme sekä uutiskirjeen lopusta.

Tästä uutiskirjeestä löydät tietoa muun muassa hallinnon opiskelijaedustajahausta, edustajistovaaleista, SILLAT-hankkeen aamupalahetkistä sekä aktiivinen arki ryhmistä!

Uutiskirjeessä on seuraavat osiot:

 • ISYYn ajankohtaiset
 • SILLAT ajankohtaiset
 • Pinnalla nyt
 • Tulevia tapahtumia
 • Sekalaista
 • Työelämä ja harjoittelu
 • Tapahtumakalenteri

Iloa iltaasi 🍁

 

 
 
     
 

 
 

Muistathan ilmoittautua läsnäolevaksi viimeistään 15.9.2021!

Ilmoittautumisen yhteydessä maksat samalla ylioppilaskunnan jäsenmaksun, jonka myötä saat käyttöösi ISYYn omat palvelut kuten vapaa-ajanpalvelut sekä opiskelijakortin.

Muistathan myös maksaa YTHS:n palvelumaksun, joka maksetaan itse Kelalle. Maksusta ei lähetetä laskua, vaan se tehdään oma-aloitteisesti.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Haku hallinnon opiskelijaedustajaksi on auki!

Hallopedit eli hallinnon opiskelijaedustajat toimivat päätöksentekijöinä yliopiston eri toimielimissä ja valvovat niissä opiskelijoiden etua. Heidän työnsä ei kuitenkaan aina näy opiskelijoille. 

Siksi ISYY nostaa kahden seuraavan viikon aikana some-kanavillaan esiin halloped-tarinoita, joissa avataan, miksi opiskelijaedustajien työ on tärkeää, millaisia onnistumisia he ovat halloped-toiminnan aikana kokeneet ja miksi juuri sinun kannattaisi hakea hallopediksi. 

Nyt voit tutustua jo avoinna oleviin halloped-paikkoihin, sillä haku on auki 13.–27.9.2021. Hakukuulutuksen ja lisätiedot avoinna olevista paikoista löydät ISYYn sivuilta.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

ISYYn edustajisto kokoustaa!

Syksyn ensimmäinen edustajiston kokous pidetään torstaina 16.9.2021 klo 17.00.

Kokouksessa käsitellään esimerkiksi ylioppilaskunnan sääntöjä ja SYL:n liittokokousdelegaatiota vuodelle 2021.

Kokousta voit seurata UEFlive1 kautta: Seuraa kokousta

  Lue lisää  

 

 

 
 
     
 
 

 

Tule kuulolle ISYYn vaali-infoon 21.9. klo 17!

Mikä on edustajisto? Mitkä ovat edustajistovaalit? Ketä edustajistoon valitaan? Miten voi asettua ehdolle edustajistovaaleissa? Miten voi perustaa oman listan edustajistovaaleihin?

ISYYn edustajistovaalit toteutetaan 3.11., mutta mitä ne ovat ja miksi niiden pitäisi kiinnostaa opiskelijaa. Näihin kysymyksiin voit saada vastauksen ISYYn edustajistovaali-infossa, joka toteutetaan etänä. Paikalla on ISYYn vaalilautakunnan jäseniä sekä asiantuntijoita vastaamassa mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin ja kertomassa maanläheisesti siitä, mitä edustajisto oikein tekee ja kuinka se vaikuttaa ISYYn toimintaan.
Osallistu: ISYYn vaali-info

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Kuinka asetut ehdolle ISYYn edustajistovaaleihin?

Jos edustajiston toiminta ei ole vielä tuttua, käy ISYYn nettisivuilla lukemassa lisää!

 • Ehdokkaaksi asettuminen syksyn vaaleihin käy käden käänteessä joko sähköisesti tai perinteisemmin paperisella lomakkeella! Ehdokkaaksi täytyy asettua 29.9. klo 15 mennessä.
 • Valitse sähköisestä vaalijärjestelmästä ehdokaslista, jolle haluat asettua ehdolle. Jos et löydä sopivaa listaa, voit perustaa sellaisen myös itse. Ohjeet listan perustamiseen löytyvät ISYYn nettisivuilta.
 

 
 
 
 • Täytä sähköisessä vaalijärjestelmässä ehdokkaan suostumus ja vakuutus. Vaihtoehtoisesti voit tulostaa tai hakea paperisen lomakkeen ISYYn toimistoilta ja täyttää sen. Lomake palautetaan toimistolle.
 • Kun olet saanut vahvistuksen ehdokaslistan vaaliasiavastaavalta sähköpostitse, olet ehdokkaana ISYYn edustajistovaaleissa.
  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Ehdokaslistojen kampanjointipäivät

Edustajistovaalien ehdokaslistoilla on tilaisuus esitellä toimintaansa ja kampanjoida yliopiston tiloissa ennalta ilmoitettuina ajankohtina sekä Kuopion, että Joensuun kampuksella. Ehdokaslistoja pyydetään ilmoittautumaan kampanjointiin etukäteen tilojen resursseja varten.

Ehdokasasettelun aikana listojen käytössä ovat tiettyinä päivinä klo 10–14 Carelian ja Futuran aulat Joensuussa. Tsekkaa kampanjointipäivien päivämäärät ISYYn nettisivuilta ja ilmoittaudu mukaan!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Anna palautetta kaupunkisunnistuksesta!

Kiitos kaikille Kaupunkisuunnistuksen 2021 osallistujille ja rastinpitäjille!

Nyt on aika antaa palautetta, jotta voimme kehittää tapahtumaa jatkossa. Vastaaminen on anonyymia, mutta jättämällä yhteystietosi osallistut arvontaan, jossa viisi onnekasta voittaa itselleen UEF-tuotepaketin!

Vastausaikaa on 17.9. klo 12 asti. 

 

  Anna palautetta  
 

 
 
     
 
 

 

Vuosijulatiimiin - hae mukaan!

Rakastatko vuosijuhlia? Haluatko olla mukana toteuttamassa ISYYn vuosijuhlaperinteitä tai jopa kehittämässä jotain aivan uutta?

Jos tapahtumajärjestäminen on juttusi ja haluat olla mukana tekemässä ISYYn vuoden 2021 vuosijuhlia, tämä haku on sinulle! Aiempaa kokemusta ISYYstä ei vaadita.

Tiimin toimikausi on 16.9.2021–15.12.2021.
 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Hae rahoitusta järjestösi kansainvälisyyden kehittämiseen!

ISYY avaa järjestöjen ja kerhojen kansainvälisen toiminnan kehityshankeavustuksen! Avustus on tarkoitettu vuonna 2021 toteutettaviin, kotikansainvälistymistä edistäviin tapahtumiin ja projekteihin. Esimerkkeinä hankkeista voisi olla mm. uudenlaiset tavat, jolla saa kansainvälisiä opiskelijoita paremmin mukaan ainejärjestön toimintaan, kielikylpy tai kansainvälisten ja kotimaisten opiskelijoiden ryhmäyttäminen keskenään. Saa olla luova! 

Parhaista hakemuksista kaksi saa 500€ avustuksen ja kolme 250€ avustuksen. 
Hakuaika on 24.8.-21.9.2021. Hakemukset tulee jättää sähköisesti hankeavustushakulomakkeella. Muista lähettää tarvittavat liitteet sähköpostilla, tarkemmat ohjeet löydät uutisesta. 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Kansainväliset kahvitauot palaavat visailuillan muodossa! 

Uusi lukuvuosi on alkanut ja kansainväliset kahvitauotkin palaavat kesätauolta!

Syksyn ensimmäisen kansainvälisen kahvitauon yhteydessä on rento Kahoot -visailu, jonka aiheena ovat Suomi sekä molemmat kampuskaupungit. Tervetuloa mukaan! 

ISYY järjestää kansainvälisiä kahvitaukoja ISYYn Discord-kanavalla, jossa voi vapaamuotoisesti jutella ja tutustua eri alojen opiskelijoihin. Discord️-kanava ja kahvitauot ovat tarkoitettu kaikille ISYYn jäsenille eli mukaan ovat tervetulleita myös suomalaiset opiskelijat tutustumaan kv-opiskelijoihin!

  Liity discordiin  
 
 
     
 
 

Tour de Itä-Suomi

Tour de Itä-Suomi on ISYYn Joensuussa ja Kuopiossa tänä syksynä ensimmäistä kertaa järjestämä kuntopyöräilytapahtuma.

Tarjolla on molemmissa kaupungeissa kolme eri pituista reittiä: 20km, 40km ja yli 75km. Kuopiossa poljetaan lauantaina 18.9. ja Joensuussa pyöräillään sunnuntaina 19.9.

Osallistuminen on maksutonta Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle. Ilmoittautuminen Kide.appin kautta 25.8. - 15.9.

Huomenna viimeiset hetket ilmoittautua mukaan!

  Lue lisää  
 

 
 

 
 

SYKETTÄ Appro 1.-15.9.2021

Kerää liikuntasuorituksia, tutustu SYKETTÄ-liikuntapalveluihin, löydä liikunnan ilo ja voita mahtavia palkintoja! Appropassin palauttaneet saavat suoritusmäärää vastaavan tutkintotason haalarimerkin. Lisäksi jokainen passin palauttanut osallistuu palkintojen arvontaan!

SYKETTÄ Appro järjestetään syyslukukauden alussa 1.-15.9. osana ilmaisia kokeiluviikkoja.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Hanki syksyksi liikuntakaveri!

Syksy tulossa ja aikaa liikkua, mutta ei ketään kaveria? Eipä hätää! 

Liikuntakaveri on SYKETTÄ-korkeakoululiikunnan tarjoama palvelu kaikille Joensuun korkeakouluopiskelijoille, jotka haluavat harrastaa liikuntaa, mutta kaipaavat siihen kaveria tai pienryhmää. Palvelun avulla halutaan yhdistää samoista liikuntaharrastuksista kiinnostuneita opiskelijoita. Etkä tarvitse edes SYKETTÄ-tarraa!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Lähde mukaan SYKETTÄ-korkeakoululiikunnan Pylly ylös -lähettilääksi NYT! 👋🏼

Pylly ylös -lähettiläät ohjaavat toiminnallisia taukoja korkeakoulujen opiskelijoille ja henkilökunnalle luennoilla, palavereissa ja erilaisissa tempauksissa. Pylly ylös -toiminnan tavoitteena on vähentää istumista ja lisätä fyysistä aktiivisuutta korkeakoulujemme toiminnassa. Voit hakea mukaan yksin, kaverin kanssa tai pienellä kaveriporukalla - taukoliikuntaa ei tarvitse ohjata yksin! Koulutamme Pylly ylös -lähettiläät työhön ja he saavat palkinnoksi toiminnasta ryhmäliikuntatarran. 🕺🏽

Kysy lisää ja ilmoittaudu mukaan lähettilääksi 22.9.2021 mennessä: liikuntasuunnittelija@pokapoka.fi

 

 
 
     
 
 

 

SÄBÄLIIGA is back!

Joensuussa järjestettävä opiskelijoiden Salibandyliiga, tuttavallisemmin Säbäliiga, on Joensuun suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä opiskelijaliiga. 

Säbäliigalle ja Liikuntakerholle etsitään samalla uutta vetäjää, kysy lisää vapaa-aika@isyy.fi

Säbäliigan 2021-2022 ilmoittautuminen alkaa perjantaina 17.9. samalla myös kotisivulle päivitetään kauden 2021-2022 tiedot!

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Kaikissa Aktiivinen arki -ryhmissä on vielä tilaa!

SYKETTÄ Joensuu järjestää syksyllä 2021 kolme erilaista liikuntaneuvontaryhmää. Ryhmät on suunnattu korkeakouluopiskelijoille, jotka liikkuvat terveytensä kannalta liian vähän. Ryhmien maksimikoko 8 henkilöä ja kesto 10 viikkoa. Ryhmien ohjauksesta vastaavat liikuntaneuvojat, psykologiaharjoittelija sekä kotitalousasiantuntija. Ryhmät alkavat viikkojen 38-39 aikana ja ilmoittautumista on jatkettu 15.9. asti.

Ryhmiin ilmoittaudutaan ensisijaisesti YTHS:n tai UEF:n opintopsykologien kautta, mutta ryhmiin voi hakea suoraan SYKKEEN kautta lähettämällä hakemus liikuntaneuvonta@isyy.fi. Mikäli haet suoraan, kerro hakemuksessa lyhyesti tilanteestasi, mihin ryhmään haet ja miksi haet. Lisätietoja sähköpostilla: liikuntaneuvonta@isyy.fi.

HUOM! Ryhmät ovat ilmaisia eivätkä vaadi SYKETTÄ-tarraa. Ryhmät toteutetaan Joensuussa.

Kevyempi arki:
Ryhmän tavoitteena on fyysisesti ja henkisesti kevyempi arki. Ryhmässä opetellaan kestäviä tapoja muutoksen tekemiseen ja painonhallintaan. Ryhmä sopii sinulle jos haluat saada työkaluja painonhallintaan liikunnan ja terveellisten elämäntapojen avulla.

Rytmiä arkeen:
Ryhmän tavoitteena on tukea arjen hallintaa säännöllisen liikunnan, ruokailurytmin ja suunnittelun avulla. Ryhmässä luodaan hyvinvointia tukevia rutiineja. Ryhmä sopii sinulle jos haluat saada työkaluja arjenhallintaan liikunnan ja terveellisten elämäntapojen avulla.

Liikutaan yhdessä:
Ryhmän tavoitteena on yhteenkuuluvuuden ja sosiaalisen hyvinvoinnin lisääminen yhdessä liikkuen. Ryhmässä kokeillaan erilaisia liikuntamuotoja ja nautitaan yhdessä olosta. Ryhmä sopii sinulle jos kaipaat ryhmään kuulumisen tunnetta tai koet yksinäisyyden tunnetta.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Harrastuskaveritoiminta starttaa tänään 14.9.!

Harrastuskaveritoiminta on tarkoitettu kaikille Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille, jotka haluavat saada uusia kavereita yhteisten harrastusten ja mielenkiintojen kautta. Kyseessä voi olla vanhan harrastuksen jatkaminen tai uuden aloittaminen. Täyttämällä harrastuskaverihakemuksen etsimme sinulle sopivan kaverin. Voit myös etsiä useampaa kaveria!

Lue lisää nettisivuiltamme ja täytä hakemus jo tänään!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Blogi: Itsemurhien ehkäisypäivä 10.9. - Toivosta ja toivottomuudesta

“Olen niin pahoillani, ettei tämä maailma kohdellut sinua paremmin, ettei se kohdellut sinua niin että olisit tahtonut jäädä. Ettet tuntenut itseäsi osaksi sitä.”

Viime perjantaina 10.9. vietettiin Itsemurhien ehkäisypäivää, johon ISYY osallistui mm. julkaisemalla blogikirjoituksen teemaan liittyen. Käy lukemassa sovelletun fysiikan opiskelijan ja ISYYn hallituslaisen Maria Laurikainen koskettava kirjoitus.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

SILLAT-aamupalat käynnistyvät 22.9.!

SILLAT-hankkeen ensimmäisiä tapahtumia ovat rennot aamupalahetket, jotka ovat yhteisöllisiä hengailuhetkiä. Aamupalahetkiä järjestetään kuusi kertaa syksyn aikana molemmilla kampuksilla 22.9. alkaen. Vielä on tilaa neljään aamupalakertaan Joensuussa: 7.10., 13.10., 27.10. ja 3.11. 

Aamupalahetkiin ilmoittaudutaan etukäteen Kide.appissa ja niihin ovat tervetulleita kaikki Itä-Suomen yliopiston opiskelijat.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Uusi opintotietojärjestelmä Peppi otetaan käyttöön syksyllä!

Uusi opintotietojärjestelmä Peppi otetaan UEFissa käyttöön vaiheittain loka-marraskuussa ja samalla vilkutetaan heipat WebOodille. Peppi on opetuksen suunnittelun, tila- ja muiden resurssien varauksen sekä opiskelija- ja opintorekisterin muodostama kokonaisuus, jonka toiminnot jaotellaan työpöydittäin eri käyttäjäryhmille.

Opiskelijan työpöydällä voit suunnitella opintojasi, katsoa lukujärjestystäsi, seurata edistymistäsi, varata tapaamisaikoja, ilmoittautua opintoihin, hankkia opiskelutodistuksen ja opintosuoritusotteen, sekä tarkastella ja muokata omia yhteystietojasi. Myös opintojen hyväksiluku hoidetaan jatkossa Pepissä.

WebOodin käyttö päättyy 31.10.2021 ja Pepin opinto-oppaat ja Lukkarikone avautuvat käyttöön jo 25.10. alkavalla viikolla.

Opiskelijoille järjestetään erilaisia infoja ja koulutuksia Pepin käyttöönottoon ja käyttöön liittyen. Tule mukaan!

Lukkarikoneinfo maanantaina 25.10. klo 15-16 Zoomissa
Peppi käyttöön -info keskiviikkona 1.12. klo 15-16 Zoomissa

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Uusi lukukausi alkaa – Milloin UEFissa pitikään pitää maskia?

Kampusten ovet ovat avoinna normaalisti. Kaikkien kampuksella kävijöiden (opiskelijat, henkilöstö, vierailijat) on noudatettava seuraavia perusohjeita: 

 • Tule kampukselle vain terveenä. 
 • Pese kädet heti kampukselle tultuasi sekä säännöllisesti usean kerran päivässä. Käsidesiä käytetään, kun käsien peseminen ei ole mahdollista. 
 • Pidä riittävä turvaväli muihin.
 • Käytä maskia kaikissa tiloissa, myös luennoilla.
 • Älä kättele äläkä halaa muita.
  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Jäikö rokote saamatta?
Ei hätää!

Siun sote ja Itä-Suomen yliopisto järjestävät toisen walk in -koronarokotustilaisuuden Joensuun kampuksella torstaina 16.9.2021. Rokotuksia annetaan Carelia-rakennuksen aulassa klo 9–11 ja 12.30–14.30.

Walk in -rokotuksessa koronarokote annetaan ilman ajanvarausta saapumisjärjestyksessä. Rokotteita tarjotaan kaikille Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille ja työntekijöille kotipaikkakunnasta
riippumatta, myös kansainvälisille opiskelijoille ja henkilöstölle.

Tilaisuudessa pistetään 1. rokoteannoksia ja 2. rokoteannoksia. Toinen rokoteannos eli tehosterokote voidaan antaa aikaisintaan kahdeksan viikon kuluttua ensimmäisestä koronarokotuksesta.

 

 
 
     
 
 

 

Haku päälle 6 – Humanistien työelämäviikko 20.–24.9.2021

Kielten, kulttuurintutkimuksen tai historian opiskelija – miten käytät humanistin supervoimiasi tulevaisuudessa?

Syyskuun työelämäviikolla tutustutaan mm. kustannus- ja ohjelmistoalaan sekä erilaisiin työpaikkoihin Pohjois-Karjalassa. Lisäksi kuullaan ideoita työelämälähtöisiin opinnäytteisiin ja tutustutaan yrittäjyyden perusteisiin.

Viikon järjestää HUMUS – Humanistit uudistuvassa työelämässä -hanke (ESR) yhteistyökumppaneineen.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Valmennus humanisteille 24.9.2021: Oman työn johtaminen

Kielten, kulttuurintutkimuksen tai historian opiskelija – haluaisitko parantaa ajan- ja stressinhallinnan taitojasi?

Osallistu Teams-valmennukseen pe 24.9.2021 klo 10.00–14.30.

Valmennuksen järjestää HUMUS – Humanistit uudistuvassa työelämässä -hanke (ESR), ja valmentajana toimii Sirpa Puolakka Valmennustalo Virta oy:stä. Viimeinen ilmoittautumispäivä 22.9.2021.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Nuorten (alle 20v) maksuttoman ehkäisyn kokeilu alkaa 

Siun sote kokeilee maksuttoman ehkäisyn jakelua 20-vuotiaille ja sitä nuoremmille 20.9.-31.12.2021. Kokeilu koskee koko Siun soten aluetta.

Maksuttomana ehkäisynä nuorille tarjotaan ehkäisypillereitä 12 kuukauden ajalle, ensimmäistä pitkäkestoista ehkäisyä kuten ehkäisykierukkaa tai -kapselia sekä kondomeja tarpeen mukaan.

Maksuttoman raskauden ehkäisyn jakeluun ovat oikeutettuja kaikki vuonna 2001 ja sen jälkeen syntyneet raskauden ehkäisyn aloittajat, vaihtajat ja myös ne, joilla on jo käytössään toimiva ehkäisy, mikäli käytetty tuote tai sen rinnakkaisvalmiste löytyy sovitusta valikoimasta. Ilmaiseen pitkäkestoiseen ehkäisyyn on oikeutettu, vaikka olisi jo saanut maksutonta pilleriehkäisyä, jos kuuluu jakelun piirissä olevaan ikäryhmään, kertoo apulaisylilääkäri, naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Ulla Korhonen.

Maksutonta ehkäisyä saa kaikista Siun soten ehkäisyneuvoloista sekä YTHS:n kautta. Ajanvaraus on mahdollista tehdä 20.9.2021 lähtien Siunsoten verkkoajanvarauksessa tai YTHS:n digipalveluissa.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Ilmoittautuminen urasuunnittelun ja työnhaun syksyn koulutuksiin alkaa ma 16.08.

Pohditko omia vahvuuksiasi ja työnhakuun liittyviä asioita? Millaiset työtehtävät sinua kiinnostavat ja millaista osaamista niissä tarvitaan? Kuinka voisit opintojesi aikana edistää tulevaa työllistymistäsi? Tiedätkö millaisissa tehtävissä muut alaltasi valmistuneet työskentelevät? Kaipaatko tietoa siitä, miten työmarkkinat toimivat?

Kaikkia näitä asioita ei tarvitse pohtia yksin – voit tulla etsimään vastauksia urasuunnittelun ja työnhaun kysymyksiin urapalvelujen koulutuksista. Tutustu linkkien kautta tarkemmin opintojaksojen opetussuunnitelmiin sekä aikatauluihin. Syksyn opintojaksot toteutetaan etäopintoina! Kuvaukset löytyvät myös WebOodista.

Sitova ilmoittautuminen WebOodissa ma 16.08. alkaen

1130006 Urasuunnittelu ja portfolio 3 op, 06.09. - 25.10.2021

Opintojakso soveltuu parhaiten kandidaattivaiheen opiskelijoille, toisesta opintovuodesta alkaen.

1130003 Työnhakuvalmennus 3 op, 25.10. -14.12.2021

Opintojakso soveltuu parhaiten opiskelijoille, joille työelämään siirtyminen ja työnhaku ovat ajankohtaista.

1130008 Urasuunnitteluryhmä 1 op

 • Ryhmä 1.  4.10.-1.11.2021
 • Ryhmä 2.  3.11.-1.12.2021

Pienryhmät ovat avoinna kaikille opiskelijoille, jotka haluavat pohtia henkilökohtaista opiskelu- ja elämäntilannettaan sekä urasuunnitelmiaan. Yhteen ryhmään voidaan ottaa enintään 12 opiskelijaa. Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

 
 
     
 
 

Kirjasto on nyt Tuudo- mobiilisovelluksessa!

Kirjasto on ottanut käyttöönsä Tuudo-mobiilisovelluksen — tee sinä samoin!

Tuudossa saat digitaalisen kirjastokortin (ei enää muovikortteja!) ja pääset mm. uusimaan lainasi, näkemään varauksesi ja tarkistamaan kirjastojen aukioloajat. Saat Tuudon kautta myös kirjaston nouto- ja myöhästymisilmoitukset. 

Lisätietoja Tuudosta löydät kirjaston verkkosivulta.

Mikäli sinulla on kysyttävää Tuudon kirjasto-ominaisuuksista, ota yhteyttä kirjasto@uef.fi.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

 

ISYYn vihreän listan ja Joensuun seudun vihreät nuoret ja opiskelijat ry:n yhteinen Pitsaa & edarivaaleja -tapahtuma ke 15.9.

Kiinnostaako opiskelijapolitiikka, opiskelijoiden edunvalvonta ja hyvinvointi, vaikuttaminen ja vihreät arvot?

Lämpimästi tervetuloa ISYYn vihreän listan ja Joensuun seudun vihreät nuoret ja opiskelijat ry:n yhteiseen Pitsaa & edarivaaleja -tapahtumaan keskiviikkona 15.9. klo 18:00, Kirkkokatu 11. 

Seuraa meitä Facebookissa ja Instagramissa @joensuunvihreatnuoret

 
 
     
 
 

JOKEn illanvietto Kuhasalon Kalmonkatiskalla la 18.9.

Tervetuloa mukaan JOKEn illanviettoon  Kuhasalon Kalmonkatiskalle lauantaina klo 17-20.

Kävelyetkot klo 16:30 Ylisoutajan sillalta

Ohjelmassa mm. makkaran paistoa, synkkiä tarinoita ja sirkushuveja?
Vai sittenkin kunnon kestit & broilerointia? 

Mitä ihmettä tämä tarkoittaa ja mikä on JOKE, otapa siitä selvää osallistumalla! 

PS. Kysyä saapi IG:ssäkin 💚

  instagram  
 

 
 
     
 
 

 

ISYYn kielikahvilatoiminta starttaa jälleen!

Osallistu kielikahvilainfoon ma 20.9 kello 16 Google Meetissä niin kerromme lisää!

Voit täyttää alla olevan lomakkeen ja ilmoittautua vetäjäksi to 23.9. klo 12:00 mennessä.

Torstaina 23.9 pidämme vetäjäkoulutuksen Google Meetissä klo 16 kaikille kiinnostuneille vetäjille. 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuus, tiistaina 21.9. klo 14.15–15.45. Ilmoittaudu mukaan!

Itä-Suomen yliopisto osallistuu Pohjois-Karjalan Pride-viikkoon ja järjestää henkilöstölle ja opiskelijoille avoimen verkkokoulutuksen, jossa perehdytään seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuuden kysymyksiin perusteista lähtien.

Koulutuksen aikana pohditaan myös sukupuoli- ja heteronormatiivisuutta sekä moninaisuuden kunnioittamiselle rakentuvia kohtaamisia.

Osallistujilta ei vaadita aikaisempaa tietoa aiheesta.
Koulutuksen toteuttaa Pohjois-Karjalan Seta ry.

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 20.9.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

ESN Joensuu General Meeting 21.9 18:00 (AU205)

ESN Joensuu on ISYYn kansainvälinen kerho, jonka toimintaan ovat tervetulleita sekä suomalaiset että kansainväliset opiskelijat!

ESN Joensuu etsii uusia jäseniä aina lukukauden alussa, joten jos olet kiinnostunut liittymään ESN Joensuun hallitukseen, toimimaan aktiivijäsenenä tai haluat olla mukana äänestämässä uutta hallitusta, tule mukaan ESN Joensuun General Meeting -kokoukseen tiistaina 21.9 kello 18:00 Auroralle (Yliopistokatu 2, AU205)!

Kokouksessa kerromme lisää ESN toiminnasta, joten mukaan voi tulla vaikka ESN Joensuu ei olisikaan vielä tuttu. Muista ottaa mukaan opiskelijakorttisi tai ESN kortti äänestämistä varten. 

Hallitukseen etsitään seuraavia jäseniä:

 • President
 • Vice president / local representative
 • Treasurer / trip coordinator
 • 2 event managers
 • Communications manager
 • Photographer / Graphic Designer

Jos haluat hakea mukaan hallitukseen, valmistele 1 minuutin esitelmä jossa kerrot miksi sinut tulisi valita kyseiseen tehtävään. Voit myös ilmoittautua aktiivijäseneksi jos haluat olla mukana esimerkiksi tapahtumien järjestämisessä!

Tapahtumassa on tarjolla käsidesiä ja maskeja. Noudatathan turvavälejä ja jäät kotiin flunssaisena. 
See you there/nähdään pian! 

  Lue lisää Facebookissa  
 
 
     
 
 

 

Kampussuunnistus

Kampussuunnistus on tarkoitettu kaikille Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille, jotka haluavat tutustua kampuksen palveluihin paremmin.

Kampussuunnistus koostuu rasteista, joissa on lyhyesti tietoa palveluista sekä vapaaehtoisia tehtäviä. Sen voi suorittaa itsenäisesti tai yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa.

Suunnistus on tarjolla suomeksi ja englanniksi 30.9. asti. Kampussuunnistuksen tarkempiin ohjeisiin pääsee tutustumaan Moodlessa.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Nyytin chatit syksyllä

Nyytin chat on paikka yhteiselle ajatusten ja kokemusten vaihdolle. Ryhmämuotoisessa chatissa jutellaan erilaisista opiskelijan arkea ja elämää koskettavista aihepiireistä. Chatissa on mukana aina Nyytin vaparit tai työntekijät.

Seuraavien chattien aiheet:

 • to 16.9. Kelpaanko minä kaveriksi? 
 • to 23.9.Treenaa sosiaalisia taitojasi 
 • to 30.9. Opiskelutekniikat kuntoon 
  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Mitä saat 7,50 eurolla?

”Kesäfiiliksen”! ”Muistutuksen kiitollisuuden aiheista”! ”Viettelysvalmennusta”! ”Tylsyyden karkotuksen”!

Tule turvallisesti Joensuun kaupunginteatterin esityksiin kaupungintalolle!

Opiskelijan äkkilähtölippu maksaa vain 7,50 euroa esityspäivinä ostettuna

ja ennakkoonkin vain 15 euroa!

Liput Ticketmasterista tai Carelicum palveluista,

Koskikatu 5, p. 013 267 5222, carelicum.palvelut@joensuu.fi

www.joensuunteatteri.fi

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Palkkaa opintojen ohessa?

Haetaan henkilökohtaista avustajaa paralympia-tasolla urheilevalle 50-vuotiaalle CP-vammaiselle miehelle päivittäisissä toimissa avustamiseen sekä harrastuksiin.

Viikoittainen työmäärä kaksi työvuoroa. Työvuoro on 6 tunnin mittainen, joko klo 8-14 tai 16-22. Tuntipalkka 12,31€/h + ilta- ja viikonloppulisät.

Kysy lisää ja hae:
Jari Rummukainen
jari.rummukainen@kolumbus.fi

Vapaamuotoiset hakemukset sähköpostitse 30.9. mennessä.

 

 
 
     
 
 

 

Hyvä opiskelija - tule mukaan tukihenkilötoimintaan!

”Mukavinta oli, kun mentiin pulkkamäkeen ja sitten tehtiin hyppyri. Sitten tultiin parin päivän päästä uudelleen ja laskettiin siitä hyppyristä. Se oli huippukivaa.” (7-vuotiaan pojan palaute tukihenkilötoiminnasta)

Olisitko sinä tuleva tukihenkilö?

Tukihenkilöltä toivomme, jos sinulla olisi aikaa toimintaan pari kertaa kuukaudessa muutama tunti kerrallaan. Toivoisimme myös, että pystyisit sitoutumaan vähintään vuodeksi. 

 
 
 

Lisätietoja: 
Eeva-Liisa Wallius
Pelastakaa Lapset ry / Itä-Suomen aluetoimisto
Länsikatu 15, rakennus 4 A, 80110 JOENSUU
eeva-liisa.wallius@pelastakaalapset.fi
puh +358 40 739 2323

 

Valmennamme sinut tehtävään sekä tuemme sinua toiminnan aikana. Kaikilta tukihenkilöitä pyydetään sosiaalitoimen lausunto sekä rikostaustaote. Korvaamme toiminnasta aiheutuvia matka- ja toimintakuluja järjestömme käytännön mukaisesti. 

 
 
     
 
 

Sosped-säätiön Digipelirajaton (DPR) Ctrl-keskusteluryhmä on alkamassa Discordissa! 

Etsimme mukaan paljon digipelejä pelaavia nuoria aikuisia. 10 viikon aikana keskustellaan ja etsitään keinoja hallita ja vähentää omaa digipelaamista itse asetetun tavoitteen mukaisesti. 
Discordissa alkavaan ryhmään ovat tervetulleita nuoret aikuiset kaikkialta Suomesta.

Ensimmäisen kerran tavataan Discordissa maanantaina 27.9. klo 16-18. Ryhmä kokoontuu maanantaisin 27.9.-29.11.2021. 

Ctrl-ryhmä voi auttaa nuorta aikuista miettimään oman digipelaamisensa syitä ja merkityksiä sekä asettamaan tavoitteita oman pelaamisen hallintaan liittyen. Ctrl -ryhmässä tarkastellaan digipelaamiseen ja digipeliriippuvuuden vaikutuksia omassa arjessa. 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Tule mukaan pelaamaan naisten harrastekiekkoa!

Olisitko valmis aloittamaan hauskan ja vauhdikkaan liikuntaharrastuksen? Haluaisitko viettää aikaa rennossa ja iloisessa porukassa?

Mikäli vastauksesi on kyllä, niin tervetuloa jengiin
ilman lajitaustaakin! 

Varusteita löydämme sinulle lainaan, eli mukaasi tarvitset aluksi vain luistimet ja iloisen asenteen!

Kuulostaako hyvältä?

Ota yhteyttä ja tule kokeilemaan ilmaiseksi 👍
Marie Vainikainen
marievainikainen@msn.com
+358 45 133 3990

 

 
 
     
 
 

Educational Masters Major: CS:GO tulee jälleen!

Lokakuussa käynnistyy korkeakoulujen välinen Educational Masters Major CS:GO by Visma -liigasarja. Liigaan otetaan mukaan 64 koulujoukkuetta. Major-koululiigassa kilpailevat ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen opiskelijoista kootut korkeakoulukohtaiset joukkueet.

Kaudet sisältävät aktiivista sosiaalisen median viestintää, kumppaniaktivointeja ja erilaisia opiskelijoille suunnattuja kampanjoita. Liigan otteluista lähetetään järjestäjän toimesta tuotettuja ottelulähetyksiä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Tukea opiskeluun?

Jose tarjoaa matalan kynnyksen tukea oppimisen haasteisiin. Joselta saat oppimisen tueksi henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa maksutta.

Josella on myös pienryhmille kurssitoimintaa, kuten kielten kursseja, opiskelutaitokursseja sekä harrastekursseja.

Lue lisää nettisivuiltamme ja tutustu tarjontaan.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

 

Liisa ja Inkeri Hiltusen säätiön työskentelyapuraha väitöskirjan tekemiseen metsätieteiden osastossa

Liisa ja Inkeri Hiltusen säätiö julistaa haettavaksi metsätieteiden osaston jatko-opiskelijoille väitöskirjan tekemiseen tarkoitetun kahden kuukauden työskentelyapurahan. Apuraha on 1 500 euroa kuukaudessa. Apuraha on käytettävissä vuosien 2021–2022 aikana. 
Apuraha on henkilökohtainen apuraha ja tarkoitettu käytettäväksi kokopäiväiseen työskentelyyn.

 
 
 

Apurahaa ei ole tarkoitettu käytettäväksi matkoihin, laite- tai materiaalihankintoihin taikka painatuskuluihin. 
Vapaamuotoinen hakemus osoitetaan Liisa ja Inkeri Hiltusen säätiölle. Hakemuksessa on ilmoitettava: 

 • mille ajanjaksolle vuonna 2021 apurahaa haetaan 
 • muut samalle ajalle myönnetyt apurahat ja muut rahoitukset 
 • hakijan henkilö- ja yhteystiedot sekä sähköpostiosoite, johon päätös voidaan lähettää.

Hakemukseen tulee liittää tohtoriohjelman aikaisemmin hyväksymä tutkimussuunnitelma. 
Hakemus ja liite on toimitettava viimeistään keskiviikkona 22.9.2021 sähköpostilla osoitteeseen paula.jussila@uef.fi. 

Apurahan saanut jatko-opiskelija sitoutuu antamaan lyhyen kirjallisen selostuksen säätiölle apurahan käytöstä apurahakauden päätyttyä.

Lisätietoja:
säätiön asiamieheltä Paula Jussilalta, paula.jussila@uef.fi

 
 
     
 
 

Harjoittelupaikat haussa nyt!

Yliopisto-opiskelijoille suunnatut harjoittelupaikat julkisella, yksityisellä ja järjestösektorilla ilmoitetaan keskitetysti JobTeaser-palvelussa. Erityisesti nyt alkuvuonna on paljon harjoittelu- ja kesätyöpaikkoja haussa!

Eri alojen harjoittelupaikkoja on tarjolla esim. ministeriöissä, Suomen suurlähetystöissä yliopistoissa sekä ELY-keskusksissa.

Huom! Kun luot profiilin, valitse koulutusalaksi Opiskelijat ja alumnit, niin näet suomalaiset harjoittelu-, työ- ja opinnäytetyöpaikkailmoitukset.

Ohjeet JobTeaserin käyttöönottoon ja linkki palveluun Kamussa.

  Lue lisää  

 

 

 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

Syyskuu
1.5.-22.9
. Kilometrikisa 2021 --> liity mukaan
1.-15.9. Ilmaiset SYKETTÄ kokeiluviikot
1.-15.9. SYKETTÄ Appro 2021
16.9. ISYYn edustajiston kokous
16.9. Nyytin chat: Kelpaanko minä kaveriksi? klo 18
18.9. Tour de Itä-Suomi Kuopio
19.9. Tour de Itä-Suomi Joensuu
21.9. ISYYn vaali-info
21.9. ESN Joensuu General Meeting klo 18:00 (AU205)
22.9. SILLAT-aamupalahetket alkavat
23.9. Nyytin chat: Treenaa sosiaalisia taitojasi klo 18
->30.9. Kampussuunnistus
30.9. Nyytin chat: Opiskelutekniikat kuntoon klo 18

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Joensuun kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Joensuun kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen vapaa-aika@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko