Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Joensuu viikko 38/2021

ti 21. syyskuuta 2021 17.44.37

ISYY etsii opiskelijaedustajia!
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Joensuu 38/2021

Vko 38 / 21.-27.9.2021
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
     
 
 

Pohjois-Karjala Pridea liputetaan kampuksella! 

Tervetuloa lukemaan Joensuun kampuksen Ärsykettä eli Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirjettä. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta 
verkkosivuiltamme sekä uutiskirjeen lopusta.

Tästä uutiskirjeestä löydät tietoa muun mussa Pride-viikon tapahtumista, hallinnon opiskelijaedustajahausta ja edustajistovaaleista.

Uutiskirjeessä on seuraavat osiot:

 • ISYYn ajankohtaiset
 • SILLAT ajankohtaiset
 • Pinnalla nyt
 • Tulevia tapahtumia
 • Sekalaista
 • Työelämä ja harjoittelu
 • Tapahtumakalenteri

Aurinkoista Pride-viikkoa 🎉

 

 
 
     
 

 
 

ISYY ja UEF mukana Pohjois-Karjala Pride -viikolla 

Pohjois-Karjalan Pride -viikkoa vietetään 22.9.-26.9.2021. Itä-Suomen yliopiston Pride-tapahtumat jakautuvat koko viikolle.

Itä-Suomen yliopisto on koostanut omaa ohjelmaansa yhteistyössä ISYYn ja Pohjois-Karjalan Setan kanssa. Pride-tapahtuman teemana on tänä vuonna Näe minut. Pride-tapahtumaan osallistuminen on yksi teko yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa ja monimuotoisuutta toteuttavassa Itä-Suomen yliopistossa.

 

 
 
 

Pride-viikon tapahtumia Itä-Suomen yliopistossa:

 • Ma 20.9. Sateenkaariliput vedettiin salkoihin molemmilla kampuksilla!
 • Ma 20.9. Itä-Suomen yliopiston kirjaston Pride-kirjanäyttely avautuu Joensuun kampuskirjaston 1. kerroksessa. Näyttely on avoinna 30.9. saakka
 • To 23.9. klo 13–14 Café Smart -tiedekahvila Carelia-rakennuksen ala-aulassa Joensuun kampuksella. Mistä ja miten puhumme, kun puhumme seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuudesta? Keskustelijoina ovat sukupuolentutkimuksen professori Jaana Vuori ja yhteiskuntatieteiden tutkijatohtori Annukka Lahti. Tiedekahvila striimataan ja tallennetaan. Striimiä voi seurata täältä: Café Smart.
 • Pe 24.9. klo 12 Pidä silmät auki sekä Joensuun että Kuopion kampuksella – voit törmätä Pride-teemaiseen flashmobiin!
  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Haku hallinnon opiskelijaedustajaksi on auki!

Hallopedit eli hallinnon opiskelijaedustajat toimivat päätöksentekijöinä yliopiston eri toimielimissä ja valvovat niissä opiskelijoiden etua. Heidän työnsä ei kuitenkaan aina näy opiskelijoille. 

Siksi ISYY nostaa kahden seuraavan viikon aikana some-kanavillaan esiin halloped-tarinoita, joissa avataan, miksi opiskelijaedustajien työ on tärkeää, millaisia onnistumisia he ovat halloped-toiminnan aikana kokeneet ja miksi juuri sinun kannattaisi hakea hallopediksi. 

Nyt voit tutustua jo avoinna oleviin halloped-paikkoihin, sillä haku on auki 13.–27.9.2021. Hakukuulutuksen ja lisätiedot avoinna olevista paikoista löydät ISYYn sivuilta.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

ISYYn toimistoille uusia työntekijöitä syksyn ajaksi!

ISYYn Kuopion toimistossa nähdään jatkossa tiistaisin Juulia Kokkonen asiakaspalvelutehtävissä ja Maiju Laukkanen Joensuussa. Vuoden 2021 vuosijuhlamestariksi on valittu Emmi Rajavuori.

 

  Lue lisää  

 

 

 
 
     
 
 

 

ISYYn edustajiston kokouksen 4/2021 päätökset

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) edustajiston kokous 4/2021 pidettiin torstaina 16.9.2021.

Kokouksessa päätettiin mm. seuraavista asioista:

 • ISYYn delegaatio Suomen ylioppilaskuntien liiton liittokokoukseen
 • Edustajiston työjärjestys
 • Sääntömuutoksia
  Lue lisää  
 
 
     
 
 

ISYYn ja UEFin Hyvinvointiviikko 4.-8.10.2021

Hyvinvointiviikkoa vietetään jälleen viikolla 40 Itä-Suomen yliopistossa. Hyvinvointiviikon aikana järjestetään monipuolisesti useita hyvinvointia tukevia tapahtumia. Paikallisiin hyvinvointitoimijoihin on mahdollista tutustua poster-näyttelyissä kampuksilla ja Kennelliiton Kaverikoirat saapuvat molemmille kampuksille opiskelijoiden rapsutettavaksi.

Viikon aikana järjestetään myös perinteinen liikuntailtapäivä ja englanninkielinen kaamosinfo. Hyvinvointiviikon aikana on myös käynnissä ISYYn Hymy- ja valitusviikko.

 

 
 
 

Anna palautetta ISYYn Hymy- ja valitusviikolla 4.–10.10.2021

Hymy- ja valitusviikon aikana sinulla on mahdollisuus antaa Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) kautta palautetta ISYYlle, yliopistolle, YTHS:lle, kampusravintoloille tai mille tahansa opiskelijan elämään vaikuttavalle toimijalle. Pääset antamaan palautteesi meille kätevästi sähköisellä lomakkeella.

Mitkä jutut toimivat ja ansaitsevat kiitosta? Entä mikä ärsyttää ja kaipaa parannusta? Kerro se meille, niin viemme palautteen eteenpäin! Palaute annetaan nimettömänä. Palautelomake aukeaa viikolla 40.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Kuinka asetut ehdolle ISYYn edustajistovaaleihin?

 • Ehdokkaaksi asettuminen syksyn vaaleihin käy käden käänteessä joko sähköisesti tai perinteisemmin paperisella lomakkeella! Ehdokkaaksi täytyy asettua 29.9. klo 15 mennessä.
 • Valitse sähköisestä vaalijärjestelmästä ehdokaslista, jolle haluat asettua ehdolle. Jos et löydä sopivaa listaa, voit perustaa sellaisen myös itse. Ohjeet listan perustamiseen löytyvät ISYYn nettisivuilta.
 • Täytä sähköisessä vaalijärjestelmässä ehdokkaan suostumus ja vakuutus. Vaihtoehtoisesti voit tulostaa tai hakea paperisen lomakkeen ISYYn toimistoilta ja täyttää sen. Lomake palautetaan toimistolle.
 • Kun olet saanut vahvistuksen ehdokaslistan vaaliasiavastaavalta sähköpostitse, olet ehdokkaana ISYYn edustajistovaaleissa.
  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Kansainväliset kahvitauot palaavat visailuillan muodossa! 

Uusi lukuvuosi on alkanut ja kansainväliset kahvitauotkin palaavat kesätauolta!

Syksyn ensimmäisen kansainvälisen kahvitauon yhteydessä on rento Kahoot -visailu, jonka aiheena ovat Suomi sekä molemmat kampuskaupungit. Tervetuloa mukaan! 

ISYY järjestää kansainvälisiä kahvitaukoja ISYYn Discord-kanavalla, jossa voi vapaamuotoisesti jutella ja tutustua eri alojen opiskelijoihin. Discord️-kanava ja kahvitauot ovat tarkoitettu kaikille ISYYn jäsenille eli mukaan ovat tervetulleita myös suomalaiset opiskelijat tutustumaan kv-opiskelijoihin!

  Liity discordiin  
 
 
     
 

 
 

Tarvitseko yksilöllistä liikuntaneuvontaa?

Joensuun SYKETTÄ-korkeakoululiikunnan liikuntaneuvonta on yksilöohjauksessa tapahtuvaa terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä, joka on aina asiakaslähtöistä ja tavoitteellista. Se on tarkoitettu erityisesti  terveytensä kannalta riittämättömästi liikkuville.

Liikuntaneuvonta on vaiheittain etenevä prosessi, joka sisältää tapaamisia liikuntaneuvojan ja asiakkaan kesken. Liikuntaneuvonnan tarkoituksena on motivoida asiakas edistämään omaa terveyttään ja hyvinvointiaan liikunnan avulla.

Liikuntaneuvonta toteutetaan SYKKEEN oman liikuntaneuvonnnan palveluketjumallin mukaisesti.

 

 
 
 

Liikuntaneuvonta sisältää maksimissaan viisi ohjattua tapaamista liikuntaneuvojan kanssa sekä itsenäisen liikuntajakson.

Tapaamisia voi olla vähemmänkin asiakkaan tarpeiden mukaan. Asiakas ja liikuntaneuvoja suunnittelevat tapaamiskertojen sisällöt yhdessä ja ne toteutetaan aina asiakkaan tarpeiden ja tavoitteiden mukaisesti.

Liikuntaneuvonnan tarkoituksena on motivoida asiakasta edistämään omaa terveyttään ja hyvinvointiaan liikunnan avulla.

 

Kohderyhmään kuuluvat terveytensä kannalta liian vähän liikkuvat ja/tai arjenhallinnassa tukea tarvitsevat Joensuun korkeakoulujen tutkinto-opiskelijat ja henkilökunta. Liikuntaneuvontaan osallistuvan asiakkaan tulee olla halukas muuttamaan liikuntakäyttäytymistään.

Hae mukaan lähettämällä vapaamuotoinen sähköposti, jossa kerrot nykytilanteestasi sekä tavoitteistasi ja toiveistasi. Hakemukset ja lisätietoa: liikuntaneuvonta@isyy.fi

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Hanki syksyksi liikuntakaveri!

Syksy tulossa ja aikaa liikkua, mutta ei ketään kaveria? Eipä hätää! 

Liikuntakaveri on SYKETTÄ-korkeakoululiikunnan tarjoama palvelu kaikille Joensuun korkeakouluopiskelijoille, jotka haluavat harrastaa liikuntaa, mutta kaipaavat siihen kaveria tai pienryhmää. Palvelun avulla halutaan yhdistää samoista liikuntaharrastuksista kiinnostuneita opiskelijoita. Etkä tarvitse edes SYKETTÄ-tarraa!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Lähde mukaan SYKETTÄ-korkeakoululiikunnan Pylly ylös -lähettilääksi NYT! 👋🏼

Pylly ylös -lähettiläät ohjaavat toiminnallisia taukoja korkeakoulujen opiskelijoille ja henkilökunnalle luennoilla, palavereissa ja erilaisissa tempauksissa. Pylly ylös -toiminnan tavoitteena on vähentää istumista ja lisätä fyysistä aktiivisuutta korkeakoulujemme toiminnassa. Voit hakea mukaan yksin, kaverin kanssa tai pienellä kaveriporukalla - taukoliikuntaa ei tarvitse ohjata yksin! Koulutamme Pylly ylös -lähettiläät työhön ja he saavat palkinnoksi toiminnasta ryhmäliikuntatarran. 🕺🏽

Kysy lisää ja ilmoittaudu mukaan lähettilääksi 22.9.2021 mennessä: liikuntasuunnittelija@pokapoka.fi

 

 
 
     
 
 

 

SÄBÄLIIGA is back!

Joensuussa järjestettävä opiskelijoiden Salibandyliiga, tuttavallisemmin Säbäliiga, on Joensuun suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä opiskelijaliiga. 

Säbäliigalle ja Liikuntakerholle etsitään samalla uutta vetäjää, kysy lisää vapaa-aika@isyy.fi

Säbäliigan 2021-2022 ilmoittautuminen alkoi perjantaina 17.9.

Lähde mukaan!

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Kevyempi arki -ryhmässä on vielä tilaa!

Ryhmään ilmoittaudutaan ensisijaisesti YTHS:n tai UEF:n opintopsykologien kautta, mutta hakea voi myös suoraan SYKKEEN kautta lähettämällä hakemus liikuntaneuvonta@isyy.fi. Mikäli haet suoraan, kerro hakemuksessa lyhyesti tilanteestasi, mihin ryhmään haet ja miksi haet. Lisätietoja sähköpostilla: liikuntaneuvonta@isyy.fi.

HUOM! Ryhmät ovat ilmaisia eivätkä vaadi SYKETTÄ-tarraa. Ryhmät toteutetaan Joensuussa.

Kevyempi arki:
Ryhmän tavoitteena on fyysisesti ja henkisesti kevyempi arki. Ryhmässä opetellaan kestäviä tapoja muutoksen tekemiseen ja painonhallintaan. Ryhmä sopii sinulle jos haluat saada työkaluja painonhallintaan liikunnan ja terveellisten elämäntapojen avulla.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Harrastuskaveritoiminta: Näihin harrastuksiin etsitään kavereita!

Toiminta käynnistyi viikko sitten 14.9. ja mm. näihin harrastuksiin etsitään juuri nyt yhtä tai useampaa harrastuskaveria:

Joensuu: Golf, vaellus, tv-sarjat, leivonta, livemusiikki, roolipeli D&D

Täyttämällä Harrastuskaverihakemuksen etsimme sinulle sopivan kaverin. Harrastuskaveritoiminta on tarkoitettu kaikille Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille, jotka haluavat saada uusia kavereita yhteisten harrastusten ja mielenkiintojen kautta.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

ISYYn blogi: Kokemusten jakaminen on vapauttavaa - jaetaan ne!

"Vertaistuen saaminen ja kiinnittyminen yliopistoyhteisöön on ollut vaikeaa. Tulee mietittyä, kuulunko yliopistoon ollenkaan, olenko oikealla alalla ja kuka edes huomaa ahkeran työni ja mitä merkitystä sillä on."

Lue sosiaalipsykologian maisteriopiskelijan Ronja Mäkisen koko blogikirjoitus "Kokemusten jakaminen on vapauttavaa - jaetaan ne!" nettisivuiltamme!

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

Uusi lukukausi alkaa – Milloin UEFissa pitikään pitää maskia?

Kampusten ovet ovat avoinna normaalisti. Kaikkien kampuksella kävijöiden (opiskelijat, henkilöstö, vierailijat) on noudatettava seuraavia perusohjeita: 

 • Tule kampukselle vain terveenä. 
 • Pese kädet heti kampukselle tultuasi sekä säännöllisesti usean kerran päivässä. Käsidesiä käytetään, kun käsien peseminen ei ole mahdollista. 
 • Pidä riittävä turvaväli muihin.
 • Käytä maskia kaikissa tiloissa, myös luennoilla.
 • Älä kättele äläkä halaa muita.
  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Uusi opintotietojärjestelmä Peppi otetaan käyttöön syksyllä!

Uusi opintotietojärjestelmä Peppi otetaan UEFissa käyttöön vaiheittain loka-marraskuussa ja samalla vilkutetaan heipat WebOodille. Peppi on opetuksen suunnittelun, tila- ja muiden resurssien varauksen sekä opiskelija- ja opintorekisterin muodostama kokonaisuus, jonka toiminnot jaotellaan työpöydittäin eri käyttäjäryhmille.

Opiskelijan työpöydällä voit suunnitella opintojasi, katsoa lukujärjestystäsi, seurata edistymistäsi, varata tapaamisaikoja, ilmoittautua opintoihin, hankkia opiskelutodistuksen ja opintosuoritusotteen, sekä tarkastella ja muokata omia yhteystietojasi. Myös opintojen hyväksiluku hoidetaan jatkossa Pepissä.

WebOodin käyttö päättyy 31.10.2021 ja Pepin opinto-oppaat ja Lukkarikone avautuvat käyttöön jo 25.10. alkavalla viikolla.

Opiskelijoille järjestetään erilaisia infoja ja koulutuksia Pepin käyttöönottoon ja käyttöön liittyen. Tule mukaan!

Lukkarikoneinfo maanantaina 25.10. klo 15-16 Zoomissa
Peppi käyttöön -info keskiviikkona 1.12. klo 15-16 Zoomissa

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Haku päälle 6 – Humanistien työelämäviikko 20.–24.9.2021

Kielten, kulttuurintutkimuksen tai historian opiskelija – miten käytät humanistin supervoimiasi tulevaisuudessa?

Syyskuun työelämäviikolla tutustutaan mm. kustannus- ja ohjelmistoalaan sekä erilaisiin työpaikkoihin Pohjois-Karjalassa. Lisäksi kuullaan ideoita työelämälähtöisiin opinnäytteisiin ja tutustutaan yrittäjyyden perusteisiin.

Viikon järjestää HUMUS – Humanistit uudistuvassa työelämässä -hanke (ESR) yhteistyökumppaneineen.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Valmennus humanisteille 24.9.2021: Oman työn johtaminen

Kielten, kulttuurintutkimuksen tai historian opiskelija – haluaisitko parantaa ajan- ja stressinhallinnan taitojasi?

Osallistu Teams-valmennukseen pe 24.9.2021 klo 10.00–14.30.

Valmennuksen järjestää HUMUS – Humanistit uudistuvassa työelämässä -hanke (ESR), ja valmentajana toimii Sirpa Puolakka Valmennustalo Virta oy:stä. Viimeinen ilmoittautumispäivä 22.9.2021.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Nuorten (alle 20v) maksuttoman ehkäisyn kokeilu alkaa 

Siun sote kokeilee maksuttoman ehkäisyn jakelua 20-vuotiaille ja sitä nuoremmille 20.9.-31.12.2021. Kokeilu koskee koko Siun soten aluetta.

Maksuttomana ehkäisynä nuorille tarjotaan ehkäisypillereitä 12 kuukauden ajalle, ensimmäistä pitkäkestoista ehkäisyä kuten ehkäisykierukkaa tai -kapselia sekä kondomeja tarpeen mukaan.

Maksuttoman raskauden ehkäisyn jakeluun ovat oikeutettuja kaikki vuonna 2001 ja sen jälkeen syntyneet raskauden ehkäisyn aloittajat, vaihtajat ja myös ne, joilla on jo käytössään toimiva ehkäisy, mikäli käytetty tuote tai sen rinnakkaisvalmiste löytyy sovitusta valikoimasta. Ilmaiseen pitkäkestoiseen ehkäisyyn on oikeutettu, vaikka olisi jo saanut maksutonta pilleriehkäisyä, jos kuuluu jakelun piirissä olevaan ikäryhmään, kertoo apulaisylilääkäri, naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Ulla Korhonen.

Maksutonta ehkäisyä saa kaikista Siun soten ehkäisyneuvoloista sekä YTHS:n kautta. Ajanvaraus on mahdollista tehdä 20.9.2021 lähtien Siunsoten verkkoajanvarauksessa tai YTHS:n digipalveluissa.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Kirjasto on nyt Tuudo- mobiilisovelluksessa!

Kirjasto on ottanut käyttöönsä Tuudo-mobiilisovelluksen — tee sinä samoin!

Tuudossa saat digitaalisen kirjastokortin (ei enää muovikortteja!) ja pääset mm. uusimaan lainasi, näkemään varauksesi ja tarkistamaan kirjastojen aukioloajat. Saat Tuudon kautta myös kirjaston nouto- ja myöhästymisilmoitukset. 

Lisätietoja Tuudosta löydät kirjaston verkkosivulta.

Mikäli sinulla on kysyttävää Tuudon kirjasto-ominaisuuksista, ota yhteyttä kirjasto@uef.fi.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Horse Inside Out

 • Taidekeskus Ahjossa 12.9. - 2.10.2021

Horse Inside Out on tanskalaisen Wunderland-kollektiivin kokemuksellinen, interaktiivinen ja performatiivinen installaatio. Yksi ihminen kerrallaan kulkee läpi installaation, kohdaten erilaisia aistimuksia sekä esiintyjän. Kokonaisuus on yhdistelmä ääntä, installaatiotaidetta, runoutta sekä tanssi- ja esitystaidetta.

Matka installaatiossa kestää n. 15 minuuttia. Oman aikasi voit varata alta tai paikan päällä Taidekeskus Ahjossa. Näyttelynvalvoja opastaa sinua ennen installaatioon menoa.

TÄRKEÄÄ!: Saavuthan paikalle viimeistään 10 minuuttia ennen varaamaasi aikaa, koska varaus pitää varmistaa näyttelynvalvojalle heti saapuessasi. Lisätietoja esityksestä.

  Varaa aika  
 

 
 
     
 
 

 

Oppimista sujuvoittavat apuvälineet

Tunnin tietoisku korkeakouluopiskelijoille, jotka kokevat oppimisessa pulmia. Jos sinua kiinnostaa, miten voit vaikuttaa omaan oppimiseesi korkeakoulussa ja millaisia oppimista sujuvoittavia apuvälineitä esimerkiksi tekstien kuunteluun tai saneluun on olemassa, niin tervetuloa linjoille!

 • Keskiviikkona 22.9. klo 18-19
  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Not a JOKE - Tiedeministeri Futuralla 24.9.

Tervetuloa JOKE:n eli Joensuun Opiskelevien Keskustalaisten järjestämään avoimeen keskustelutilaisuuteen Futuralle.

 • Perjantaina 24.9. F100 klo 12:30 alkaen

Kahvia on tarjolla luentosalissa klo 12:30. Tiedeministeri Antti Kurvinen avaa tilaisuuden klo 13, jonka jälkeen hän vastaa yleisön kysymyksiin.

  Facebook  
 

 
 
     
 
 

 

Opiskelijoiden Pride-flashmob Carelian ja Snellmanian edustalla 24.9.2021 klo 12!

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta ISYY järjestää pride-teemaisen liituväritystapahtuman molemmilla kampuksilla Joensuussa ja Kuopiossa.

Carelian ja Snellmanian edustalla pääsee värjäämään mukulakiviä sateenkaaren värisiksi klo 12–14 välillä perjantaina 24.9.2021. ISYY tuo tapahtumaan liidut ja on mukana julistamassa Pride-viikkoa yliopistolla!

Hyvää Pride-viikkoa!

 
 
     
 
 

Pridebänneripaja

Joensuun Demarinuoret, Joensuun seudun vasemmistonuoret ja Joensuun Vihreät Nuoret järjestävät yhteisen työpajan, jossa maalaamme ja piirrämme oman bannerin lauantaina 25.9. järjestettävään Pride-kulkueeseen!

Tervetuloa Joensuun Työväentalon tiloihin, Yläsatamakatu 7, 2. krs.

Lisäksi tarjolla on herkuteltavaa sekä erilaisia lautapelejä.

  Facebook  
 

 
 
     
 
 

 

Luomio-sanataidekerhon kokoontumiset jatkuvat

Tervetuloa mukaan milloin tahansa!

 • 27.9. Syksy. Syysaiheisia tarinoita ja kielikuvia. 
 • 4.10. Vertaispalautekerta. Mukaan omia tuotoksia, jotka voivat olla proosaa, runoja, lyriikkaa tai mitä tahansa omaa kirjallista tuotantoa. Sopiva pituus on 1–8 sivua. 

Lisää tietoa Luomion kokoontumisista löydät Luomion julkisesta Facebook-ryhmästä! 

  facebook  
 
 
     
 
 

Nyytin chatit syksyllä

Nyytin chat on paikka yhteiselle ajatusten ja kokemusten vaihdolle. Ryhmämuotoisessa chatissa jutellaan erilaisista opiskelijan arkea ja elämää koskettavista aihepiireistä. Chatissa on mukana aina Nyytin vaparit tai työntekijät.

Seuraavien chattien aiheet:

 • to 23.9.Treenaa sosiaalisia taitojasi 
 • to 30.9. Opiskelutekniikat kuntoon 
  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

JOVINO Utransaaressa

Joensuun seudun vihreät nuoret ja opiskelijat ry toivottaa lämpimästi tervetuloa

 • Lähiluontoretki Utransaareen to 30.9. klo 18.

Tervetuloa hengaamaan joensuulaisten vihreiden nuorten kanssa ja nauttimaan Joensuun lähiluonnosta. Tarjolla vegaanista makkaraa, vihistä ja mehua.

Yhteislähtö keskustasta Susipatsaalta klo 17:30. 

 

  facebook  
 
 
     
 
 

 

Mitä saat 7,50 eurolla?

”Kesäfiiliksen”! ”Muistutuksen kiitollisuuden aiheista”! ”Viettelysvalmennusta”! ”Tylsyyden karkotuksen”!

Tule turvallisesti Joensuun kaupunginteatterin esityksiin kaupungintalolle!

Opiskelijan äkkilähtölippu maksaa vain 7,50 euroa esityspäivinä ostettuna

ja ennakkoonkin vain 15 euroa!

Liput Ticketmasterista tai Carelicum palveluista,

Koskikatu 5, p. 013 267 5222, carelicum.palvelut@joensuu.fi

www.joensuunteatteri.fi

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Palkkaa opintojen ohessa?

Haetaan henkilökohtaista avustajaa paralympia-tasolla urheilevalle 50-vuotiaalle CP-vammaiselle miehelle päivittäisissä toimissa avustamiseen sekä harrastuksiin.

Viikoittainen työmäärä kaksi työvuoroa. Työvuoro on 6 tunnin mittainen, joko klo 8-14 tai 16-22. Tuntipalkka 12,31€/h + ilta- ja viikonloppulisät.

Kysy lisää ja hae:
Jari Rummukainen
jari.rummukainen@kolumbus.fi

Vapaamuotoiset hakemukset sähköpostitse 30.9. mennessä.

 

 
 
     
 
 

 

Hyvä opiskelija - tule mukaan tukihenkilötoimintaan!

”Mukavinta oli, kun mentiin pulkkamäkeen ja sitten tehtiin hyppyri. Sitten tultiin parin päivän päästä uudelleen ja laskettiin siitä hyppyristä. Se oli huippukivaa.” (7-vuotiaan pojan palaute tukihenkilötoiminnasta)

Olisitko sinä tuleva tukihenkilö?

Tukihenkilöltä toivomme, jos sinulla olisi aikaa toimintaan pari kertaa kuukaudessa muutama tunti kerrallaan. Toivoisimme myös, että pystyisit sitoutumaan vähintään vuodeksi. 

 
 
 

Lisätietoja: 
Eeva-Liisa Wallius
Pelastakaa Lapset ry / Itä-Suomen aluetoimisto
Länsikatu 15, rakennus 4 A, 80110 JOENSUU
eeva-liisa.wallius@pelastakaalapset.fi
puh +358 40 739 2323

 

Valmennamme sinut tehtävään sekä tuemme sinua toiminnan aikana. Kaikilta tukihenkilöitä pyydetään sosiaalitoimen lausunto sekä rikostaustaote. Korvaamme toiminnasta aiheutuvia matka- ja toimintakuluja järjestömme käytännön mukaisesti. 

 
 
     
 
 

Tukea opiskeluun?

Jose tarjoaa matalan kynnyksen tukea oppimisen haasteisiin. Joselta saat oppimisen tueksi henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa maksutta.

Josella on myös pienryhmille kurssitoimintaa, kuten kielten kursseja, opiskelutaitokursseja sekä harrastekursseja.

Lue lisää nettisivuiltamme ja tutustu tarjontaan.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Sosped-säätiön Digipelirajaton (DPR) Ctrl-keskusteluryhmä on alkamassa Discordissa! 

Etsimme mukaan paljon digipelejä pelaavia nuoria aikuisia. 10 viikon aikana keskustellaan ja etsitään keinoja hallita ja vähentää omaa digipelaamista itse asetetun tavoitteen mukaisesti. 
Discordissa alkavaan ryhmään ovat tervetulleita nuoret aikuiset kaikkialta Suomesta.

Ensimmäisen kerran tavataan Discordissa maanantaina 27.9. klo 16-18. Ryhmä kokoontuu maanantaisin 27.9.-29.11.2021. 

Ctrl-ryhmä voi auttaa nuorta aikuista miettimään oman digipelaamisensa syitä ja merkityksiä sekä asettamaan tavoitteita oman pelaamisen hallintaan liittyen. Ctrl -ryhmässä tarkastellaan digipelaamiseen ja digipeliriippuvuuden vaikutuksia omassa arjessa. 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Tule mukaan pelaamaan naisten harrastekiekkoa!

Olisitko valmis aloittamaan hauskan ja vauhdikkaan liikuntaharrastuksen? Haluaisitko viettää aikaa rennossa ja iloisessa porukassa?

Mikäli vastauksesi on kyllä, niin tervetuloa jengiin
ilman lajitaustaakin! 

Varusteita löydämme sinulle lainaan, eli mukaasi tarvitset aluksi vain luistimet ja iloisen asenteen!

Kuulostaako hyvältä?

Ota yhteyttä ja tule kokeilemaan ilmaiseksi 👍
Marie Vainikainen
marievainikainen@msn.com
+358 45 133 3990

 

 
 
     
 

 
 

 

Liisa ja Inkeri Hiltusen säätiön työskentelyapuraha väitöskirjan tekemiseen metsätieteiden osastossa

Liisa ja Inkeri Hiltusen säätiö julistaa haettavaksi metsätieteiden osaston jatko-opiskelijoille väitöskirjan tekemiseen tarkoitetun kahden kuukauden työskentelyapurahan. Apuraha on 1 500 euroa kuukaudessa. Apuraha on käytettävissä vuosien 2021–2022 aikana. 
Apuraha on henkilökohtainen apuraha ja tarkoitettu käytettäväksi kokopäiväiseen työskentelyyn.

 
 
 

Apurahaa ei ole tarkoitettu käytettäväksi matkoihin, laite- tai materiaalihankintoihin taikka painatuskuluihin. 
Vapaamuotoinen hakemus osoitetaan Liisa ja Inkeri Hiltusen säätiölle. Hakemuksessa on ilmoitettava: 

 • mille ajanjaksolle vuonna 2021 apurahaa haetaan 
 • muut samalle ajalle myönnetyt apurahat ja muut rahoitukset 
 • hakijan henkilö- ja yhteystiedot sekä sähköpostiosoite, johon päätös voidaan lähettää.

Hakemukseen tulee liittää tohtoriohjelman aikaisemmin hyväksymä tutkimussuunnitelma. 
Hakemus ja liite on toimitettava viimeistään keskiviikkona 22.9.2021 sähköpostilla osoitteeseen paula.jussila@uef.fi. 

Apurahan saanut jatko-opiskelija sitoutuu antamaan lyhyen kirjallisen selostuksen säätiölle apurahan käytöstä apurahakauden päätyttyä.

Lisätietoja:
säätiön asiamieheltä Paula Jussilalta, paula.jussila@uef.fi

 
 
     
 
 

Harjoittelupaikat haussa nyt!

Yliopisto-opiskelijoille suunnatut harjoittelupaikat julkisella, yksityisellä ja järjestösektorilla ilmoitetaan keskitetysti JobTeaser-palvelussa. Erityisesti nyt alkuvuonna on paljon harjoittelu- ja kesätyöpaikkoja haussa!

Eri alojen harjoittelupaikkoja on tarjolla esim. ministeriöissä, Suomen suurlähetystöissä yliopistoissa sekä ELY-keskusksissa.

Huom! Kun luot profiilin, valitse koulutusalaksi Opiskelijat ja alumnit, niin näet suomalaiset harjoittelu-, työ- ja opinnäytetyöpaikkailmoitukset.

Ohjeet JobTeaserin käyttöönottoon ja linkki palveluun Kamussa.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

Syyskuu
1.5.-22.9
. Kilometrikisa 2021 --> liity mukaan
21.9. ISYYn vaali-info klo 17
21.9. ESN Joensuu General Meeting klo 18:00 (AU205)
22.9. SILLAT-aamupalahetket alkavat
23.9. Nyytin chat: Treenaa sosiaalisia taitojasi klo 18
->30.9. Kampussuunnistus
30.9. Nyytin chat: Opiskelutekniikat kuntoon klo 18

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Joensuun kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Joensuun kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen vapaa-aika@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko