Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Joensuu viikko 39/2021

ti 28. syyskuuta 2021 14.56.21

Lähde ehdolle edustajistovaaleissa!
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Joensuu 39/2021

Vko 39 / 28.9.-4.10.2021
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
     
 
 

Viimeiset hetket lähteä ehdolle! 

Tervetuloa lukemaan Joensuun kampuksen Ärsykettä eli Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirjettä. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta 
verkkosivuiltamme sekä uutiskirjeen lopusta.

Tästä uutiskirjeestä löydät tietoa muun mussa edustajistovaalien ehdokkuudesta, hallinnon opiskelijaedustajien täydennyshausta ja liikuntailtapäivästä 6.10.

Uutiskirjeessä on seuraavat osiot:

 • ISYYn ajankohtaiset
 • SILLAT ajankohtaiset
 • Pinnalla nyt
 • Tulevia tapahtumia
 • Sekalaista
 • Työelämä ja harjoittelu
 • Tapahtumakalenteri

Lähde siekin ehdolle edustajistovaaleissa! #ISYYvaalit2021

 

 
 
     
 

 
 

Vielä on aikaa asettua ehdolle ISYYn edustajistovaaleissa!

Ehdokasasettelu alkaa olla loppusuoralla ja ehdokaslistat ja niiden ehdokkaat täytyy ilmoittaa ISYYlle 29.9.2021 kello 15:00 mennessä. Muistathan toimittaa vaaliasiakirjat ISYYlle joko sähköisen vaalijärjestelmän kautta tai paperisina lomakkeina ISYYn toimistoille niiden aukioloaikojen puitteissa.

Kannustamme vielä kaikkia innokkaita lähtemään ehdolle joko luomalla oman listan, taikka valmiina olevien listojen avulla!

Lue vetoomuksemme täältä.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Täydennyshaku: ISYY hakee opiskelijaedustajia filosofisen, terveystieteiden ja luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvostoon, yliopistokollegioon sekä muutoksenhakulautakuntaan loppuvuodeksi 2021.

Hakukelpoinen kaikkiin toimielimiin on henkilö, jolla on oikeus suorittaa Itä-Suomen yliopistossa alempi tai ylempi korkeakoulututkinto tai lisensiaatin tai tohtorin tieteellinen jatkotutkinto ja on ilmoittautunut läsnä olevaksi. Henkilö, joka on yli 50 % palvelussuhteessa yliopistoon, ei ole oikeutettu hakemaan toimielimiin opiskelijoiden ryhmässä. (Itä-Suomen yliopiston vaalijohtosääntö § 2).

Hakemukset tulee toimittaa sähköpostitse tiistaisin 12.10.2021 klo 12.00 mennessä. 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

ISYYn ja UEFin Hyvinvointiviikko 4.-8.10.2021

Hyvinvointiviikkoa vietetään jälleen viikolla 40 Itä-Suomen yliopistossa. Hyvinvointiviikon aikana järjestetään monipuolisesti useita hyvinvointia tukevia tapahtumia. Paikallisiin hyvinvointitoimijoihin on mahdollista tutustua poster-näyttelyissä kampuksilla ja Kennelliiton Kaverikoirat saapuvat molemmille kampuksille opiskelijoiden rapsutettavaksi.

Viikon aikana järjestetään myös perinteinen liikuntailtapäivä ja englanninkielinen kaamosinfo. Hyvinvointiviikon aikana on myös käynnissä ISYYn Hymy- ja valitusviikko.

 

 
 
     
 
 

 

Anna palautetta hymy- ja valitusviikolla 4.-10.10.2021

Vihdoin pääsee antamaan palautetta! Kevään hymy- ja valitusviikkoa vietetään ensi viikolla, eli 4.-10.10.2021.

Viikon aikana sinulla on mahdollisuus antaa Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan kautta palautetta ISYY:lle, yliopistolle, YTHS:lle, kampusravintoloille tai mille tahansa opiskelijan elämään vaikuttavalle toimijalle.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Syksyn 2021 liikuntailtapäivä tulee 6.10! 📷

Syksyn 2021 liikuntailtapäivää vietetään 6.10.2021. Liikuntailtapäivä on kaksi kertaa vuodessa järjestettävä korkeakoulujen yhteinen tapahtuma, opiskelijoille ja henkilöstölle, joka on vapautettu kokonaan opetuksesta klo 12.15 jälkeen rehtoreiden päätöksellä. 

👍 Liikuntailtapäivänä on tarjolla runsaasti erilaisia liikuntamahdollisuuksia ja -tarjouksia ympäri kaupunkia. Liikuntailtapäivän ohjelma on SYKETTÄ-liikuntapalveluiden järjestämää, mutta osallistuminen ei vaadi SYKETTÄ-tarraa.

😍 Ohjelman lisäksi myös kaikki SYKETTÄ-liikuntakalenterin tunnit 6.10. ovat osa liikuntailtapäivän ohjelmaa! Osallistuaksesi liikuntakalenterin tunneille ja vuoroille liikuntailtapäivänä sinun tulee olla rekisteröitynyt käyttäjäksi sekä ilmoittautua tunneille ja vuoroille itse.

🎉 Syksyn 2021 liikuntailtapäivän ohjelma on nyt julkaistu ja löydät sen SYKETTÄ-nettisivuilta! Ilmoittautuminen ohjelman aktiviteetteihin alkaa huomenna 29.9.2021 (muutamaa poikkeusta lukuunottamatta). Tänä syksynä ei järjestetä liikuntailtapäivän jatkobileitä.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Lähde mukaan SYKETTÄ-korkeakoululiikunnan Pylly ylös -lähettilääksi NYT! 👋🏼

Pylly ylös -lähettiläät ohjaavat toiminnallisia taukoja korkeakoulujen opiskelijoille ja henkilökunnalle luennoilla, palavereissa ja erilaisissa tempauksissa. Pylly ylös -toiminnan tavoitteena on vähentää istumista ja lisätä fyysistä aktiivisuutta korkeakoulujemme toiminnassa. Voit hakea mukaan yksin, kaverin kanssa tai pienellä kaveriporukalla - taukoliikuntaa ei tarvitse ohjata yksin! Koulutamme Pylly ylös -lähettiläät työhön ja he saavat palkinnoksi toiminnasta ryhmäliikuntatarran. 🕺🏽

Kysy lisää ja ilmoittaudu mukaan lähettilääksi 22.9.2021 mennessä: liikuntasuunnittelija@pokapoka.fi

 

 
 
     
 
 

 

SÄBÄLIIGA is back!

Joensuussa järjestettävä opiskelijoiden Salibandyliiga, tuttavallisemmin Säbäliiga, on Joensuun suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä opiskelijaliiga. 

Säbäliigalle ja Liikuntakerholle etsitään samalla uutta vetäjää, kysy lisää vapaa-aika@isyy.fi

Säbäliigan 2021-2022 ilmoittautuminen alkoi perjantaina 17.9.

Lähde mukaan!

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Maailman mielenterveyspäivä 10.10.2021

Maailman mielenterveyspäivää vietetään taas 10.10., jonka tavoitteena on vähentää ennakkoluuloja ja leimaa, joka edelleen liittyy mielen sairauksiin. Tänä vuonna erityisesti muistutetaan, että jokaisen mieli on arvokas. Myös ISYY osallistuu päivän viettoon mm. kampanjoimalla somessa ja jakamalla tietoa viikon aikana.

Suomessa valtakunnallisen päivän viettoa on alusta alkaen koordinoinut ja tehnyt tunnetuksi MIELI Suomen Mielenterveys ry. Osallistu ja seuraa viikon tapahtumia somesta hashtageilla #vihreäävaloa #maailmanmielenterveyspäivä #kymppikymppi

Lue lisää MIELI ry:n nettisivuilta:

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

ISYYn blogi: Jokainen meistä saa näkyä – myös Pride-viikon ulkopuolella

“Yhdenvertaisempaan yhteiskuntaan pääseminen vaatiikin jokaiselta aktiivista työtä: itsereflektiota ja tapojen muuttamista, kielen muuttamista. Sillä millaista kieltä käytämme, sellaista maailmaa rakennamme.”

Lue ISYYn edustajiston puheenjohtajan Ella Partasen blogikirjoitus yhdenvertaisuuden edistämisestä nettisivuiltamme:

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

UEF vs Karelia AMK pesisturnaus 6.10.

Hei sinä Joensuun korkeakouluopiskelija: Tervetuloa liikuntailtapäivänä 6.10. pelaamaan UEFin joukkueisiin tai kannustamaan pelaajat voittoon Kerubi Stadionille! Turnauksen aikana pelataan kaksi eri ottelua ja ilmoittautuminen joukkueisiin on nyt käynnissä.

UEF vs Karelia AMK turnauksen järjestävät ISYYn SILLAT-hanke & Karelia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta POKAn NYT-hanke. Molempien hankkeiden tarkoitus on edistää opiskelijahyvinvointia ja yhteisöllisyyttä korkeakouluissa. Menossa mukana myös Joensuun korkeakoululiikunta SYKETTÄ.

Linkki lisätietoihin ja ilmoittatuminen:

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Haetaan vaalitoimitsijoita aluevaaleihin

Joensuun kaupungin keskusvaalilautakunta hakee opiskelijoita vaalitoimitsijoiksi vuoden 2022 aluevaalien yleisen ennakkoäänestyksen toimittamiseen. Yleinen aluevaalien ennakkoäänestys toimitetaan aikavälillä 12.–18.1.2022. Varsinainen vaalipäivä on 23.1.2022.

Vaalitoimitsijoista on säädetty vaalilain (714/1998) 17 §:ssä. Aluevaaleissa vaalitoimitsijana ei voi toimia vaaleissa ehdolla oleva eikä ehdokkaan puoliso, lapsi, sisarus tai vanhempi. Ehdokkuus tarkoittaa ehdokkuutta missä hyvinvointialueessa tahansa. Vaalitoimitsijan on oltava 18 vuotta täyttänyt henkilö. Työstä maksetaan tuntipalkka. 

Tiedustelut asiakirjahallintopäällikkö Anne Lipponen, p. 050-3031215.
Joensuun kaupungin keskusvaalilautakunnnalle osoitetut vapaamuotoiset hakemukset on lähetettävä 24.10.2021 klo 16:00 mennessä sähköpostitse osoitteeseen vaalit@joensuu.fi.

Mikäli sinulla on oma auto käytössäsi, mainitse tästä hakemuksessasi.

 
 
     
 
 

Ilmoittautuminen kevään kieli- ja viestintäopintoihin on auki WebOodissa lokakuun puoliväliin saakka

Kielikeskuksen kevään kursseille ilmoittaudutaan poikkeuksellisesti jo syys-lokakuussa. Kurssi-ilmoittautumiset ovat auki WebOodissa.

Kevään opetuksen ilmoittautumisaikataulu on pääsääntöisesti seuraava:

 • 13.9.–15.10. priorisointiin kuuluvat
 • 14.9.–16.10. ei-priorisoinnissa olevat

Tarvittaessa ilmoittautuminen jatkuu Pepissä joulukuussa. Kevään näyttökokeisiin ja uusintakokeisiin ilmoittautuminen jatkuu Pepissä."

 

 
 
     
 
 

Uusi opintotietojärjestelmä Peppi otetaan käyttöön syksyllä!

Uusi opintotietojärjestelmä Peppi otetaan UEFissa käyttöön vaiheittain loka-marraskuussa ja samalla vilkutetaan heipat WebOodille. Peppi on opetuksen suunnittelun, tila- ja muiden resurssien varauksen sekä opiskelija- ja opintorekisterin muodostama kokonaisuus, jonka toiminnot jaotellaan työpöydittäin eri käyttäjäryhmille.

Opiskelijan työpöydällä voit suunnitella opintojasi, katsoa lukujärjestystäsi, seurata edistymistäsi, varata tapaamisaikoja, ilmoittautua opintoihin, hankkia opiskelutodistuksen ja opintosuoritusotteen, sekä tarkastella ja muokata omia yhteystietojasi. Myös opintojen hyväksiluku hoidetaan jatkossa Pepissä.

WebOodin käyttö päättyy 31.10.2021 ja Pepin opinto-oppaat ja Lukkarikone avautuvat käyttöön jo 25.10. alkavalla viikolla.

Opiskelijoille järjestetään erilaisia infoja ja koulutuksia Pepin käyttöönottoon ja käyttöön liittyen. Tule mukaan!

Lukkarikoneinfo maanantaina 25.10. klo 15-16 Zoomissa
Peppi käyttöön -info keskiviikkona 1.12. klo 15-16 Zoomissa

Lokakuun käyttökatko 4.-24.10.

Kurssi- ja tentti-ilmoittautumiset tehdään WebOodissa 31.10. asti. Ilmoittautumisten tiedot siirretään Peppiin seuraavalla viikolla. Lokakuun käyttökatkon jälkeen opetuksen tietoja pääsee katsomaan Pepistä Lukkarikoneen kautta. 

Mahdollisia opetuksen aikataulumuutoksia ei enää välttämättä päivitetä WebOodiin. Ajantasaisia opetusohjelmatietoja ei siis näe enää WebOodista tai NettiLukarista (eikä vielä Pepistä). Mahdollisista opetusohjelman muutoksista tiedotetaan sinulle käyttökatkojen aikana oman oppiaineesi kautta. Mahdolliset opetustapahtumien muutokset päivitetään Peppiin 25.10. alkaen.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Ilmoittaudu mukaan StressLess -ryhmään

StressLess – ryhmä on suunnattu opiskelijoille, jotka kamppailevat hankalien ajatusten ja tunteiden sekä stressin kanssa. Valmennus perustuu hyväksymis- ja omistautumisterapiaan (HOT- menetelmä) ja se on varhaisen puuttumisen valmennus. Valmennuksessa opiskelija oppii suhtautumaan uudella tavalla vaikeisiin ajatuksiin sekä hyväksymään ja ottamaan vastaan hankaliakin tunteita.

Tapaamiset ovat pääsääntöisesti viikon välein. Yhden tapaamisen kesto on 1,5h.

StressLess -etäryhmä kokoontuu 26.10.-14.12.2021 tiistaisin klo 09:30-11:00 (8 krt). Ilmoittautumisaika 06.10. asti, ota yhteyttä puhelimitse tai Self Chatissä.
Ryhmä kokoontuu Teamsin välityksellä.

Stressless -taitovalmennus on sopivaa varhaisena tukena, se ei ole terapiaa eikä psykiatrista hoitoa. Aiempaa kokemusta tietoisuustaitojen harjoittamisesta ei tarvitse olla. Edellytys ryhmään osallistumiselle on sitoutuminen ryhmätapaamisiin ja välitehtävien tekemiseen tapaamisten välillä.

Ryhmän vetäjinä psykologi Taina Pelttari ja terveydenhoitaja Anne Pellikka.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Nuorten (alle 20v) maksuttoman ehkäisyn kokeilu alkaa 

Siun sote kokeilee maksuttoman ehkäisyn jakelua 20-vuotiaille ja sitä nuoremmille 20.9.-31.12.2021. Kokeilu koskee koko Siun soten aluetta.

Maksuttomana ehkäisynä nuorille tarjotaan ehkäisypillereitä 12 kuukauden ajalle, ensimmäistä pitkäkestoista ehkäisyä kuten ehkäisykierukkaa tai -kapselia sekä kondomeja tarpeen mukaan.

Maksuttoman raskauden ehkäisyn jakeluun ovat oikeutettuja kaikki vuonna 2001 ja sen jälkeen syntyneet raskauden ehkäisyn aloittajat, vaihtajat ja myös ne, joilla on jo käytössään toimiva ehkäisy, mikäli käytetty tuote tai sen rinnakkaisvalmiste löytyy sovitusta valikoimasta. Ilmaiseen pitkäkestoiseen ehkäisyyn on oikeutettu, vaikka olisi jo saanut maksutonta pilleriehkäisyä, jos kuuluu jakelun piirissä olevaan ikäryhmään, kertoo apulaisylilääkäri, naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Ulla Korhonen.

Maksutonta ehkäisyä saa kaikista Siun soten ehkäisyneuvoloista sekä YTHS:n kautta. Ajanvaraus on mahdollista tehdä 20.9.2021 lähtien Siunsoten verkkoajanvarauksessa tai YTHS:n digipalveluissa.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Kirjasto on nyt Tuudo- mobiilisovelluksessa!

Kirjasto on ottanut käyttöönsä Tuudo-mobiilisovelluksen — tee sinä samoin!

Tuudossa saat digitaalisen kirjastokortin (ei enää muovikortteja!) ja pääset mm. uusimaan lainasi, näkemään varauksesi ja tarkistamaan kirjastojen aukioloajat. Saat Tuudon kautta myös kirjaston nouto- ja myöhästymisilmoitukset. 

Lisätietoja Tuudosta löydät kirjaston verkkosivulta.

Mikäli sinulla on kysyttävää Tuudon kirjasto-ominaisuuksista, ota yhteyttä kirjasto@uef.fi.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Horse Inside Out

 • Taidekeskus Ahjossa 12.9. - 2.10.2021

Horse Inside Out on tanskalaisen Wunderland-kollektiivin kokemuksellinen, interaktiivinen ja performatiivinen installaatio. Yksi ihminen kerrallaan kulkee läpi installaation, kohdaten erilaisia aistimuksia sekä esiintyjän. Kokonaisuus on yhdistelmä ääntä, installaatiotaidetta, runoutta sekä tanssi- ja esitystaidetta.

Matka installaatiossa kestää n. 15 minuuttia. Oman aikasi voit varata alta tai paikan päällä Taidekeskus Ahjossa. Näyttelynvalvoja opastaa sinua ennen installaatioon menoa.

TÄRKEÄÄ!: Saavuthan paikalle viimeistään 10 minuuttia ennen varaamaasi aikaa, koska varaus pitää varmistaa näyttelynvalvojalle heti saapuessasi. Lisätietoja esityksestä.

  Varaa aika  
 

 
 
     
 
 

 

Luomio-sanataidekerhon kokoontumiset jatkuvat

Tervetuloa mukaan milloin tahansa!

 • 4.10. Vertaispalautekerta. Mukaan omia tuotoksia, jotka voivat olla proosaa, runoja, lyriikkaa tai mitä tahansa omaa kirjallista tuotantoa. Sopiva pituus on 1–8 sivua. 

Lisää tietoa Luomion kokoontumisista löydät Luomion julkisesta Facebook-ryhmästä! 

  facebook  
 
 
     
 
 

Nyytin chatit syksyllä

Nyytin chat on paikka yhteiselle ajatusten ja kokemusten vaihdolle. Ryhmämuotoisessa chatissa jutellaan erilaisista opiskelijan arkea ja elämää koskettavista aihepiireistä. Chatissa on mukana aina Nyytin vaparit tai työntekijät.

Seuraavien chattien aiheet:

 • to 30.9. Opiskelutekniikat kuntoon 
 • to 7.10. Tuliko elämästäsi yhtä suurta suoritusta?
 • to 14.10. Osaanko sanoa ei, osaanko kertoa mitä tarvitsen?
 • to 21.10. Itsekritiikki ja riittämättömyyden tunne
 • to 28.10. Pitääkö olla huolissaan?
  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

JOVINO Utransaaressa

Joensuun seudun vihreät nuoret ja opiskelijat ry toivottaa lämpimästi tervetuloa

 • Lähiluontoretki Utransaareen to 30.9. klo 18.

Tervetuloa hengaamaan joensuulaisten vihreiden nuorten kanssa ja nauttimaan Joensuun lähiluonnosta. Tarjolla vegaanista makkaraa, vihistä ja mehua.

Yhteislähtö keskustasta Susipatsaalta klo 17:30. 

 

  facebook  
 
 
     
 
 

Tahtoisitko perustaa oppilaitokseesi osuuskunnan?

Tule oppimaan lisää ja kuulemaan käytännön kokemuksia oppilaitososuuskunnista!
Mitä eroa on opiskelijaosuuskunnalla ja oppilaitososuuskunnalla?
Miten oppilaitososuuskunta toimii käytännössä? Mitä hyötyä siitä on opiskelijoille?
Mitä haasteita toimintaan liittyy?

Oppilaitososuuskunnista on asiantuntijoina puhumassa Pekka Hytinkoski ja Tytti Klén Helsingin yliopiston Ruralia-instituutista.

Yes ry:n Osuuskunta webinaari ti 5.10. klo 14:30-15:30. HUOM! Ilmoittautuminen ma 4.10. mennessä.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

L3DNARDO DA VINCI -luento: Mona Lisan salaisuudet ke 6.10. klo 17

Leonardo da Vincin (1452-1519) maalaus Mona Lisa on askarruttanut ihmisten mieliä vuosisatojen ajan. Tieteellinen tutkimus on tuottanut teoksesta paljon uutta tietoa, mutta samalla on herännyt mielenkiintoisia kysymyksiä. Taidehistorioitsija Tiina Koivulahti kertoo Mona Lisaan liittyvästä uusimmasta tutkimuksesta, joista osa liittyy maalauksen muihin, mahdollisesti samanaikaisiin versioihin.

Zoomin kautta järjestettävä etäluento liittyy Kuopion taidemuseon ja Kuopion museon L3DNARDO DA VINCI -näyttelyyn. 

Luentojen järjestämisen mahdollistavat Kuopion Isänmaallinen seura ja Kuopion Rouvasväen yhdistys. Luennot järjestetään keskiviikkoisin klo 17-18 etäluentoina Zoomin kautta ja ne ovat maksuttomia. 

Aika: ke 6.10. klo 17-18
Meeting ID: 988 7284 2652 
Passcode: 097006 

  Linkki luennolle  
 
 
     
 
 

JOVINOn kantapöytä

Joensuun vihreiden nuorten kantapöydät ovat kuukausittainen matalankynnyksen tapahtuma, jonne ovat tervetulleita niin vanhat jovinolaiset kuin uudetkin tyypit, joita kiinnostaa meidän toiminta.

Kantapöydissä keskustellaan - joskus politiikkaa, joskus ihan muuta, saatetaan myös pelata lautapelejä. Lämpimästi tervetuloa! 💚

Syksyn kantapöydät:
Bar 60's Palaveri (Kauppakatu 22)

 • to 7.10. klo 18
 • to 4.11. klo 18
 • to 2.12. klo 18

Lokakuun kantapöydän facebook-tapahtuma:

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Laitesukelluskokeilu la 16.10. klo 11

Paikkana Virkistysuimala Vesikko.
Kokeiluun sisältyy lyhyt teoriaosuus, jonka jälkeen on mahdollista kokeilla laitesukellusta.

10 ensimmäistä mahtuu mukaan.
Kokeilun hinta 20 euroa.

Summa hyvitetään laitesukelluskurssille
osallistujille kurssin hinnassa.

ILMOITTAUTUMISET JA LISÄTIETOJA:
Aleksi Kuronen, koulutusvastaava
koulutus.jursuk@gmail.com
p. 050 345 3357

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Tule kokeilemaan vauhdikasta Cheerleadingiä rennosti ja ilon kautta

Aikuisten uusi cheerleadingryhmä Snow Storm aloitti toimintansa maanantaina 20.9. klo 20.00. Ryhmä treenaa Kuurna Cheer Centerissä
(Kuurnankatu 43 B) maanantaisin klo 20–21 ja perjantaisin klo 19–20.
Kuukausimaksu 35 €, syyskuun treenit maksutta.

Ilmoittaudu mukaan: joensuuncheerleading@gmail.com

Katso lisää Instagramista: @jcsfinland

Ei haittaa vaikka kärrynpyörät eivät vielä onnistuisikaan, opetellaan yhdessä. Tule mukaan sellaisena kuin olet!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Mitä saat 7,50 eurolla?

”Kesäfiiliksen”! ”Muistutuksen kiitollisuuden aiheista”! ”Viettelysvalmennusta”! ”Tylsyyden karkotuksen”!

Tule turvallisesti Joensuun kaupunginteatterin esityksiin kaupungintalolle!

Opiskelijan äkkilähtölippu maksaa vain 7,50 euroa esityspäivinä ostettuna

ja ennakkoonkin vain 15 euroa!

Liput Ticketmasterista tai Carelicum palveluista,

Koskikatu 5, p. 013 267 5222, carelicum.palvelut@joensuu.fi

www.joensuunteatteri.fi

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

"9 Hyvää syytä elää" Joensuun kaupunginteatterilla

Keväällä 2020 koronan keskeyttämä  “9 hyvää syytä elää” aloittaa uudestaan Joensuun kaupunginteatterin ohjelmistossa. 

Anna Krogeruksen käsikirjoittama näytelmä kertoo nuoresta Klara Harmaasta, joka painii herkän mielensä kanssa suorituskeskeisen yhteiskunnan odotusten keskellä. Esitys käsittelee yksinäisyy-den, syrjäytymisen ja mielenterveysongelmien kaltaisia vakavia teemoja kuitenkin lohdullisella ja toiveikkaalla tavalla.

Näytelmän teemat jatkuvat yleisölämpiössä esillä olevassa taidenäyttelyssä. Joensuun Taiteilija-seuran “9 hyvää syytä elää”-näyttelyssä on esillä teoksia outokumpulaiselta kuvataiteilijalta Esko-Pekka Tiitiseltä ja joensuulaiselta kuvataiteilijalta Satu Laaniselta.

Tulevat esitykset:

 • Pe 1.10. klo 18.00
 • La 2.10. klo 13.00
 • La 2.10. klo 17.00
 • Pe 8.10. klo 18.00
 • La 9.10. klo 13.00
 • La 9.10. klo 17.00
  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

 

Hyvä opiskelija - tule mukaan tukihenkilötoimintaan!

”Mukavinta oli, kun mentiin pulkkamäkeen ja sitten tehtiin hyppyri. Sitten tultiin parin päivän päästä uudelleen ja laskettiin siitä hyppyristä. Se oli huippukivaa.” (7-vuotiaan pojan palaute tukihenkilötoiminnasta)

Olisitko sinä tuleva tukihenkilö?

Tukihenkilöltä toivomme, jos sinulla olisi aikaa toimintaan pari kertaa kuukaudessa muutama tunti kerrallaan. Toivoisimme myös, että pystyisit sitoutumaan vähintään vuodeksi. 

 
 
 

Lisätietoja: 
Eeva-Liisa Wallius
Pelastakaa Lapset ry / Itä-Suomen aluetoimisto
Länsikatu 15, rakennus 4 A, 80110 JOENSUU
eeva-liisa.wallius@pelastakaalapset.fi
puh +358 40 739 2323

 

Valmennamme sinut tehtävään sekä tuemme sinua toiminnan aikana. Kaikilta tukihenkilöitä pyydetään sosiaalitoimen lausunto sekä rikostaustaote. Korvaamme toiminnasta aiheutuvia matka- ja toimintakuluja järjestömme käytännön mukaisesti. 

 
 
     
 
 

Tukea opiskeluun?

Jose tarjoaa matalan kynnyksen tukea oppimisen haasteisiin. Joselta saat oppimisen tueksi henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa maksutta.

Josella on myös pienryhmille kurssitoimintaa, kuten kielten kursseja, opiskelutaitokursseja sekä harrastekursseja.

Lue lisää nettisivuiltamme ja tutustu tarjontaan.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Hae Nuorten Akatemialle kouluvierailijaksi!

Etsimme Matkalla maailmankansalaiseksi -hankkeeseen kouluvierailijoita ohjaamaan työpajoja 5.–6.-luokkalaisille, yläkoululaisille, toisen asteen opiskelijoille sekä nuorten vapaa-ajan puolelle. Matkalla maailmankansalaiseksi -hankkeessa lisätään nuorten tietoa ja ymmärrystä kestävän kehityksen Agenda 2030 -tavoitteista sekä vahvistetaan aktiivisen maailmankansalaisen taitoja.

Kylmiltään et joudu tositoimiin. Perehdytämme kouluvierailijat hankkeiden sisältöön ja työpajojen ohjaamiseen. Valituilta edellytämme osallistumista kahteen etäkoulutukseen, jotka järjestetään torstaina 28.10. klo 12.00–15.30 sekä perjantaina 29.10.2021 klo 9.00–15.00.

Mitä tarjoamme kouluvierailijalle?

 • Arvokasta työkokemusta nuorten ryhmien ohjaamisesta.
 • Mahdollisuuden hyödyntää ja syventää jo hankittua osaamista.
 • Tilaisuuden oppia uutta ja kehittyä. 
 • Joustavan työajan ja mahdollisuuden vaikuttaa työn määrään. Yhdelle kouluvierailijalle tulevien kouluvierailujen määrä riippuu meille saapuvista tilauksista ja vierailijan aikatauluista, mutta keskimäärin vierailuja tulee 3–5 / hanke / lukukausi. Kouluvierailuita voi helposti tulla enemmänkin erityisesti, jos kouluvierailija haluaa myös itse markkinoida kouluvierailuita!
 • Lisätienestejä opintojen ohelle: vierailuista maksetaan palkkio 56 e / 75-90 min työpaja.

Kuulostaako sinun jutultasi? Lue lisää Nuorten Akatemian nettisivuilta ja hae meille kouluvierailijaksi 3.10.2021 mennessä täyttämällä hakemuslomake!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

UEF:n matkatapakysely

Viime vuonna laskimme ensimmäistä kertaa yliopiston hiilijalanjäljen. Kodin ja yliopiston välisten matkojen vaikutus jäi vielä kuitenkin arvioimatta tarvittavan aineiston puuttuessa. Kutsummekin sinut nyt vastaamaan kyselyyn, jonka avulla voimme arvioida opiskelijoiden kodin ja yliopiston välisten matkojen ilmastovaikutuksia. Tuloksia hyödynnetään myös liikkumisen olosuhteiden kehittämiseen sekä kestävän kehityksen raportointiin. Tämä kysely on tarkoitettu vain opiskelijoille.

Kyselyyn vastaaminen on vapaaehtoista. Vastaaminen on anonyymiä ja vastaukset käsitellään luottamuksellisesti. Jättämällä yhteystiedot voi osallistua arvontaan, jossa voi voittaa pienen palkinnon.

Pyydämme sinua vastaamaan kyselyyn viimeistään keskiviikkona 6.10.2021.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Millaisia tulevaisuuden asumisen palvelut ovat? Vastaa kyselyyn ja vaikuta tulevaisuuteen!

Toivomme vastaajiksi nuoria, nuorten asioiden parissa työskenteleviä sekä muita aiheesta kiinnostuneita.

Kyselyn avulla keräämme tietoa nuorten toiveista ja odotuksista tulevaisuuteen liittyen. Tulevaisuustyön avulla tuomme nuorten äänen kuuluviin palveluita sekä asuinympäristöjä suunniteltaessa ja viemme viestiä päättäjille.

Vastaa kyselyyn 29.9. mennessä.

Vastaajien kesken arvomme 5 kpl lahjakortteja Spotify-musiikkipalveluun, joilla saat Premium-palvelun yhdeksi kuukaudeksi käyttöösi.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Hae YUFEen nyt! 

Haluaisitko suorittaa opintojaksoja muissa eurooppalaisissa yliopistoissa?

Voit opiskella esimerkiksi Essexin tai Bremenin yliopistoissa (tarjontaa myös etänä) ja sisällyttää opintojaksot tutkintoosi joko hyväksilukuina tai vapaasti valittavina opintoina.

YUFEen voivat hakea kaikki toisen ja
kolmannen vuoden kandidaattivaiheen opiskelijat, maisterivaiheen opiskelijat sekä
tohtorikoulutettavat. 

Tutustu hakukuulutukseen ja hae mukaan 7.10. mennessä!

Otathan yhteyttä: yufe@uef.fi

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Harjoittelupaikat haussa nyt!

Yliopisto-opiskelijoille suunnatut harjoittelupaikat julkisella, yksityisellä ja järjestösektorilla ilmoitetaan keskitetysti JobTeaser-palvelussa. Erityisesti nyt alkuvuonna on paljon harjoittelu- ja kesätyöpaikkoja haussa!

Eri alojen harjoittelupaikkoja on tarjolla esim. ministeriöissä, Suomen suurlähetystöissä yliopistoissa sekä ELY-keskusksissa.

Huom! Kun luot profiilin, valitse koulutusalaksi Opiskelijat ja alumnit, niin näet suomalaiset harjoittelu-, työ- ja opinnäytetyöpaikkailmoitukset.

Ohjeet JobTeaserin käyttöönottoon ja linkki palveluun Kamussa.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

Syyskuu
29.9.
Ilmoittautuminen liikuntailtapäivään alkaa klo 10
->30.9. Kampussuunnistus
30.9. Nyytin chat: Opiskelutekniikat kuntoon klo 18

Lokakuu
4.-8.10.
Hyvinvointiviikko
4.-10.10. Hymy ja valitusviikko, anna palautetta
6.10. Liikuntailtapäivä klo 12 ->
7.10. Nyytin chat: Tuliko elämästäsi yhtä suurta suoritusta? klo 18
10.10. Maailman mielenterveyspäivä
14.10. Nyytin chat: Osaanko sanoa ei, osaanko kertoa mitä tarvitsen? klo 18
18.-24.10. Toimistot viettävät syyslomaa
21.10. Nyytin chat: Itsekritiikki ja riittämättömyyden tunne klo 18
28.10. Nyytin chat: Pitääkö olla huolissaan?

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Joensuun kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Joensuun kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen vapaa-aika@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko