Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Joensuu viikko 40/2021

ti 5. lokakuuta 2021 18.15.31

Huomenna 6.10. vietetään liikuntailtapäivää!
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Joensuu 40/2021

Vko 40 / 5.-11.10.2021
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
     
 
 

Iloista lokakuuta! 

Tervetuloa lukemaan Joensuun kampuksen Ärsykettä eli Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirjettä. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta 
verkkosivuiltamme sekä uutiskirjeen lopusta.

Tästä uutiskirjeestä löydät tietoa muun muassa poikkeusaukioloista, liikuntailtapäivästä ja kuulet SILLAT-hankkeen ajankohtaisia kuulumisia!

Uutiskirjeessä on seuraavat osiot:

 • ISYYn ajankohtaiset
 • SILLAT ajankohtaiset
 • Pinnalla nyt
 • Tulevia tapahtumia
 • Sekalaista
 • Työelämä ja harjoittelu
 • Tapahtumakalenteri

Lähde siekin huomenna liikkumaan! 

 

 
 
     
 

 
 

Poikkeuksia toimistojen aukioloajoissa

ISYYn toimistot ovat suljettuna 6.10.2021 korkeakoulujen yhteisen Liikuntailtapäivän johdosta sekä viikon 42 (18.-24.10.) syysloman vuoksi.

Viikolla 42 ei ilmesty myöskään uutiskirjeitä. Hoidathan tarvittavat asiat toimistolla kuntoon edellisen viikon aikana! Jos haluat toimittaa materiaalia viikolla 41 julkaistaviin uutiskirjeisiin, teethän sen viimeistään perjantaina 8. lokakuuta. 

 

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Anna palautetta hymy- ja valitusviikolla 4.-10.10.2021

Vihdoin pääsee antamaan palautetta! Kevään hymy- ja valitusviikkoa vietetään ensi viikolla, eli 4.-10.10.2021.

Viikon aikana sinulla on mahdollisuus antaa Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan kautta palautetta ISYY:lle, yliopistolle, YTHS:lle, kampusravintoloille tai mille tahansa opiskelijan elämään vaikuttavalle toimijalle.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

ISYYn ja UEFin Hyvinvointiviikko 4.-8.10.2021

Hyvinvointiviikkoa vietetään jälleen viikolla 40 Itä-Suomen yliopistossa. Hyvinvointiviikon aikana järjestetään monipuolisesti useita hyvinvointia tukevia tapahtumia. Paikallisiin hyvinvointitoimijoihin on mahdollista tutustua poster-näyttelyissä kampuksilla ja Kennelliiton Kaverikoirat saapuvat molemmille kampuksille opiskelijoiden rapsutettavaksi.

Viikon aikana järjestetään myös perinteinen liikuntailtapäivä ja englanninkielinen kaamosinfo. Hyvinvointiviikon aikana on myös käynnissä ISYYn Hymy- ja valitusviikko.

 

 
 
     
 
 

Hae hallinnon opiskelijaedustajaksi loppuvuodelle 2021!

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) on avannut täydennyshaun yliopiston hallinnon toimielimiin.

ISYY hakee opiskelijaedustajia filosofisen, terveystieteiden ja luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvostoon, yliopistokollegioon sekä muutoksenhakulautakuntaan loppuvuodeksi 2021.

Hakukelpoinen kaikkiin toimielimiin on henkilö, jolla on oikeus suorittaa Itä-Suomen yliopistossa alempi tai ylempi korkeakoulututkinto tai lisensiaatin tai tohtorin tieteellinen jatkotutkinto ja on ilmoittautunut läsnä olevaksi. Henkilö, joka on yli 50 % palvelussuhteessa yliopistoon, ei ole oikeutettu hakemaan toimielimiin opiskelijoiden ryhmässä. (Itä-Suomen yliopiston vaalijohtosääntö § 2).

Hakemukset tulee toimittaa sähköpostitse tiistaisin 12.10.2021 klo 12.00 mennessä.  

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Hakuaikaa jatkettu: Hae hallinnon opiskelijaedustajaksi

ISYYn hallitus päätti jatkaa hallinnon opiskelijaedustajien hakua 8.10. saakka, sillä kollegioon tai tiedekuntaneuvostoihin ei tullut tarpeeksi hakijoita. Tämä implikoi sitä, että mikäli nyt hakee luottamustehtäviin, on myös suuri todennäköisyys tulla valituksi. 

Hallinnon opiskelijaedustajaksi ryhtyminen on opiskelijan kannalta hyvä diili, sillä siten voi hankkia itselleen a) kokouspalkkiota b) opintopisteitä c) arvokasta kokemusta hallinnollisesta työskentelystä. Aikaisempaa kokemusta hallintotyöskentelystä ei vaadita, vaan kaikki opiskelijat ovat lähtökohtaisesti samalla viivalla.  

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

ISYYn edustajistovaaleihin 128 ehdokasta

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) edustajistovaaleissa on tänä vuonna ehdolla yhteensä 128 ehdokasta 10 eri ehdokaslistalta.

ISYYn edustajistovaalit järjestetään tänä syksynä molemmilla kampuksilla Joensuussa ja Kuopiossa. Edustajistovaalien ennakkoäänestys pidetään 25.10.–29.10.2021 ja varsinainen äänestyspäivä on 3.11.2021.

  Lue lisää  
 

 
 
 

Äänioikeutettuja edustajistovaaleissa ovat kaikki Itä-Suomen yliopistoon 18.10.2021 mennessä läsnäolevaksi ilmoittautuneet opiskelijat, jotka ovat ylioppilaskunnan jäseniä. Äänestäminen tapahtuu kokonaan sähköisesti. Jokaiselle äänioikeutetulle lähetetään ennen vaalien ennakkoäänestystä sähköpostiin henkilökohtainen linkki, jonka kautta sähköinen äänestys tapahtuu.

Katso edustajistovaalien ehdokkaat ISYYn nettisivuilta: Vaalilistat ja ehdokkaat

 
 
     
 
 

Tervetuloa ISYYn EV-kahveille maanantaina 11.10.2021 klo 15-17!

EV-kahvit ovat kaikille avoimia juttutuokioita, jossa pääsee kuulemaan edunvalvonnan ajankohtaisia kuulumisia ja jakamaan omia kokemuksiaan. Paikalla ovat myös ISYYn hallituksen koulutus- ja sosiaalipoliittiset vastaavat sekä ISYYn edunvalvonta-asiantuntijat kertomassa edunvalvonnan ajankohtaisia uutisia ja vastaamassa mahdollisiin kysymyksiin.

EV-kahvien alustana toimii ISYYn Discord-kanava, jonne jokainen ISYYläinen on tervetullut!

Kahvit ovat molempien kampusten yhteiset, joten tilaisuudessa pääset kuulemaan edunvalvonnan ajankohtaisia kuulumisia myös poikkitieteellisesti yli kampusrajojen!

  Liity isyyn discordiin  
 
 
     
 
 

 

ISYYn kielikahvilavalikoima on nyt ISYYn nettisivuilla! 

Kielikahvilat on nyt julkaistu! Valitse kielikahvila, jossa haluat opiskella, ja liity sen Facebook-ryhmään, niin pääset toimintaan mukaan.

Lue lisää ISYYn nettisivuilta ja ilmoittaudu mukaan!

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Syksyn 2021 liikuntailtapäivä tulee 6.10! 📷

Syksyn 2021 liikuntailtapäivää vietetään 6.10.2021. Liikuntailtapäivä on kaksi kertaa vuodessa järjestettävä korkeakoulujen yhteinen tapahtuma, opiskelijoille ja henkilöstölle, joka on vapautettu kokonaan opetuksesta klo 12.15 jälkeen rehtoreiden päätöksellä. 

👍 Liikuntailtapäivänä on tarjolla runsaasti erilaisia liikuntamahdollisuuksia ja -tarjouksia ympäri kaupunkia. Liikuntailtapäivän ohjelma on SYKETTÄ-liikuntapalveluiden järjestämää, mutta osallistuminen ei vaadi SYKETTÄ-tarraa.

😍 Ohjelman lisäksi myös kaikki SYKETTÄ-liikuntakalenterin tunnit 6.10. ovat osa liikuntailtapäivän ohjelmaa! Osallistuaksesi liikuntakalenterin tunneille ja vuoroille liikuntailtapäivänä sinun tulee olla rekisteröitynyt käyttäjäksi sekä ilmoittautua tunneille ja vuoroille itse.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

SÄBÄLIIGA is back!

Joensuussa järjestettävä opiskelijoiden Salibandyliiga, tuttavallisemmin Säbäliiga, on Joensuun suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä opiskelijaliiga. 

Säbäliigalle ja Liikuntakerholle etsitään samalla uutta vetäjää, kysy lisää vapaa-aika@isyy.fi

Säbäliigan 2021-2022 ilmoittautuminen on käynnissä 👍

Lähde mukaan!

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Maailman mielenterveyspäivä 10.10.2021 ja Vihreää valoa yhdenvertaisuudelle-kampanja!

Tänä vuonna päivän teemana erityisesti kannustetaan kohtaamaan nuoria aidosti, arvostaen ja yhdenvertaisesti, sillä jokaisen nuoren mieli on arvokas. Koko viikon ajan on käynnissä somekamppanja #vihreäävaloa, jolla näytetään vihreää valoa yhdenvertaisuudelle! Myös ISYY osallistuu päivän viettoon ja kampanjaan omissa some-kanavissaan.

Näin sinäkin voit osallistua:

 • Järjestä vihreä valaistus 10.10. klo 18 tai koristaudu vihreään kampanjan aikana. 
 • Jaa vihreät kuvasi tunnisteilla #vihreäävaloa #yhdenvertaisuus #kymppikymppi #maailmanmielenterveyspäivä
 • Tägää myös ISYY somessa (IG: @isyyuef), niin jaamme opiskelijoidemme vihreitä kuvia viikon aikana
 

 
 
     
 
 

 

Matalalla kynnyksellä ihmisiin tutustumista!

Tuu mukaan valtakunnalliseen lokakuussa alkavaan kaveritaitoja-verkkoryhmään, jossa voidaan vaihtaa luottamuksellisesti ajatuksia. Ryhmässä käydään eri teemoja kuten; uuteen ihmiseen tutustuminen, itsetuntemus, itsemyötätunto, kaveritaidot, yksinäisyys ja vastoinkäymisten kohtaaminen. Ryhmässä pääset tutustumaan uusiin ihmisiin ja oppimaan itsestäsi lisää! Ryhmä kokoontuu zoomissa, joten voit tulla mukaan anonyymina. Ryhmä on suunnattu nuorille aikuisille, sitä ohjaavat koulutetut Punaisen Ristin vapaaehtoiset. Pidetään ilmapiiri rentona! 

Ryhmään pääset ilmoittautumaan täältä:
Ilmoittautuminen kaveritaitoja-verkkoryhmään

 
 
 

Mistä kaikki lähti?
Punainen Risti teetti 13-29 -vuotiaille kyselyn, jossa kartoitettiin yksinäisyyttä ja erilaisia haasteita vuorovaikutustilanteissa. Kyselyissä nousi esille, että nuorten ja nuorten aikuisten on vaikea tutustua uuteen ihmiseen ujouden tai sosiaalisten tilanteiden jännittämisen vuoksi. Punainen Risti loi Kaveritaitoja-ohjelman, joka julkaistiin helmikuussa 2021. Ohjelman tavoitteena on ehkäistä yksinäisyyttä ja syrjäytymistä sekä vahvistaa vuorovaikutus- ja kaveritaitoja. Kaveritaitoja-ohjelmaa voi suorittaa yksin, kaverin kanssa tai ryhmässä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Opiskelija, kirjoita ISYYn blogiin!

Oletko halunnut kirjoittaa jostain sinulle tärkeästä asiasta tai ottaa kantaa ympärillä käytävään keskusteluun? Kirjoituksesi aihe voi liittyä esim. opiskeluun, opiskelijoiden hyvinvointiin ja mielenterveyteen sekä muihin ajankohtaisiin opiskelijoita koskettaviin teemoihin.

Tällä hetkellä kaipaamme erityisesti kirjoituksia liittyen opiskelijoiden taloudelliseen tilanteeseen, yhteisöllisyyden merkitykseen sekä ajatuksista liittyen mielenterveyteen.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Haetaan vaalitoimitsijoita aluevaaleihin

Joensuun kaupungin keskusvaalilautakunta hakee opiskelijoita vaalitoimitsijoiksi vuoden 2022 aluevaalien yleisen ennakkoäänestyksen toimittamiseen. Yleinen aluevaalien ennakkoäänestys toimitetaan aikavälillä 12.–18.1.2022. Varsinainen vaalipäivä on 23.1.2022.

Vaalitoimitsijoista on säädetty vaalilain (714/1998) 17 §:ssä. Aluevaaleissa vaalitoimitsijana ei voi toimia vaaleissa ehdolla oleva eikä ehdokkaan puoliso, lapsi, sisarus tai vanhempi. Ehdokkuus tarkoittaa ehdokkuutta missä hyvinvointialueessa tahansa. Vaalitoimitsijan on oltava 18 vuotta täyttänyt henkilö. Työstä maksetaan tuntipalkka. 

Tiedustelut asiakirjahallintopäällikkö Anne Lipponen, p. 050-3031215.
Joensuun kaupungin keskusvaalilautakunnnalle osoitetut vapaamuotoiset hakemukset on lähetettävä 24.10.2021 klo 16:00 mennessä sähköpostitse osoitteeseen vaalit@joensuu.fi.

Mikäli sinulla on oma auto käytössäsi, mainitse tästä hakemuksessasi.

 
 
     
 
 

Ilmoittautuminen kevään kieli- ja viestintäopintoihin on auki WebOodissa lokakuun puoliväliin saakka

Kielikeskuksen kevään kursseille ilmoittaudutaan poikkeuksellisesti jo syys-lokakuussa. Kurssi-ilmoittautumiset ovat auki WebOodissa.

Kevään opetuksen ilmoittautumisaikataulu on pääsääntöisesti seuraava:

 • 13.9.–15.10. priorisointiin kuuluvat
 • 14.9.–16.10. ei-priorisoinnissa olevat

Tarvittaessa ilmoittautuminen jatkuu Pepissä joulukuussa. Kevään näyttökokeisiin ja uusintakokeisiin ilmoittautuminen jatkuu Pepissä."

 

 
 
     
 
 

 

Hae YUFEen nyt! 

Haluaisitko suorittaa opintojaksoja muissa eurooppalaisissa yliopistoissa?

Voit opiskella esimerkiksi Essexin tai Bremenin yliopistoissa (tarjontaa myös etänä) ja sisällyttää opintojaksot tutkintoosi joko hyväksilukuina tai vapaasti valittavina opintoina.

YUFEen voivat hakea kaikki toisen ja
kolmannen vuoden kandidaattivaiheen opiskelijat, maisterivaiheen opiskelijat sekä
tohtorikoulutettavat. 

Tutustu hakukuulutukseen ja hae mukaan 7.10. mennessä!

Otathan yhteyttä: yufe@uef.fi

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Uusi opintotietojärjestelmä Peppi otetaan käyttöön syksyllä!

Uusi opintotietojärjestelmä Peppi otetaan UEFissa käyttöön vaiheittain loka-marraskuussa ja samalla vilkutetaan heipat WebOodille. Peppi on opetuksen suunnittelun, tila- ja muiden resurssien varauksen sekä opiskelija- ja opintorekisterin muodostama kokonaisuus, jonka toiminnot jaotellaan työpöydittäin eri käyttäjäryhmille.

Opiskelijan työpöydällä voit suunnitella opintojasi, katsoa lukujärjestystäsi, seurata edistymistäsi, varata tapaamisaikoja, ilmoittautua opintoihin, hankkia opiskelutodistuksen ja opintosuoritusotteen, sekä tarkastella ja muokata omia yhteystietojasi. Myös opintojen hyväksiluku hoidetaan jatkossa Pepissä.

WebOodin käyttö päättyy 31.10.2021 ja Pepin opinto-oppaat ja Lukkarikone avautuvat käyttöön jo 25.10. alkavalla viikolla.

Opiskelijoille järjestetään erilaisia infoja ja koulutuksia Pepin käyttöönottoon ja käyttöön liittyen. Tule mukaan!

Lukkarikoneinfo maanantaina 25.10. klo 15-16 Zoomissa
Peppi käyttöön -info keskiviikkona 1.12. klo 15-16 Zoomissa

Lokakuun käyttökatko 4.-24.10.

Kurssi- ja tentti-ilmoittautumiset tehdään WebOodissa 31.10. asti. Ilmoittautumisten tiedot siirretään Peppiin seuraavalla viikolla. Lokakuun käyttökatkon jälkeen opetuksen tietoja pääsee katsomaan Pepistä Lukkarikoneen kautta. 

Mahdollisia opetuksen aikataulumuutoksia ei enää välttämättä päivitetä WebOodiin. Ajantasaisia opetusohjelmatietoja ei siis näe enää WebOodista tai NettiLukarista (eikä vielä Pepistä). Mahdollisista opetusohjelman muutoksista tiedotetaan sinulle käyttökatkojen aikana oman oppiaineesi kautta. Mahdolliset opetustapahtumien muutokset päivitetään Peppiin 25.10. alkaen.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Ilmoittaudu mukaan StressLess -ryhmään

StressLess – ryhmä on suunnattu opiskelijoille, jotka kamppailevat hankalien ajatusten ja tunteiden sekä stressin kanssa. Valmennus perustuu hyväksymis- ja omistautumisterapiaan (HOT- menetelmä) ja se on varhaisen puuttumisen valmennus. Valmennuksessa opiskelija oppii suhtautumaan uudella tavalla vaikeisiin ajatuksiin sekä hyväksymään ja ottamaan vastaan hankaliakin tunteita.

Tapaamiset ovat pääsääntöisesti viikon välein. Yhden tapaamisen kesto on 1,5h.

StressLess -etäryhmä kokoontuu 26.10.-14.12.2021 tiistaisin klo 09:30-11:00 (8 krt). Ilmoittautumisaika 06.10. asti, ota yhteyttä puhelimitse tai Self Chatissä.
Ryhmä kokoontuu Teamsin välityksellä.

Stressless -taitovalmennus on sopivaa varhaisena tukena, se ei ole terapiaa eikä psykiatrista hoitoa. Aiempaa kokemusta tietoisuustaitojen harjoittamisesta ei tarvitse olla. Edellytys ryhmään osallistumiselle on sitoutuminen ryhmätapaamisiin ja välitehtävien tekemiseen tapaamisten välillä.

Ryhmän vetäjinä psykologi Taina Pelttari ja terveydenhoitaja Anne Pellikka.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Kirjasto on nyt Tuudo- mobiilisovelluksessa!

Kirjasto on ottanut käyttöönsä Tuudo-mobiilisovelluksen — tee sinä samoin!

Tuudossa saat digitaalisen kirjastokortin (ei enää muovikortteja!) ja pääset mm. uusimaan lainasi, näkemään varauksesi ja tarkistamaan kirjastojen aukioloajat. Saat Tuudon kautta myös kirjaston nouto- ja myöhästymisilmoitukset. 

Lisätietoja Tuudosta löydät kirjaston verkkosivulta.

Mikäli sinulla on kysyttävää Tuudon kirjasto-ominaisuuksista, ota yhteyttä kirjasto@uef.fi.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Puhtia opintoihin -tsemppihetket

Mistä on kyse?
Syksyllä 2021 kaikille Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille on tarjolla tsemppihetkiä, joissa saat
vinkkejä ja motivaatiota itsenäiseen työskentelyyn. Hetket järjestetään Zoomissa ja ne kestävät
kaksi tuntia. 

 
 
 

Ensimmäisen tunnin ajan käsitellään vierailevien asiantuntijoiden kanssa yhteistä teemaa ja toinen tunti käytetään itsenäiseen työskentelyyn Pomodoro-tekniikkaa käyttäen. Teemat vaihtelevat viikoittain ja niistä tiedotetaan etukäteen. Teemoja voi myös ehdottaa. Voit tulla ihan vaan seuraamaan, ei tarvitse pitää kameraa tai mikkiä päällä. Tsemppihetket auttavat sinua selkeyttämään tavoitteitasi, rytmittämään työskentelyäsi, vähentämään viivyttelyä ja vahvistamaan opiskelumotivaatiota. Vertaistuellisessa ja kannustavassa ilmapiirissä saamme yhdessä hommia eteenpäin!

Missä ja miten?
Tapaamiset järjestetään Zoomissa tiistaisin 5.10.-7.12 klo 15-17. Voit osallistua yhteen tai
useampaan tapaamiseen. Ilmoittautumista ei vaadita. Zoom-linkki: Tsemppihetket.

  ueF zoom  
 
 
     
 
 

Student2Student -vertaisohjaus on käynnistynyt

Vertaisohjaajat tukevat sinua esimerkiksi kun:

 • haluat jutella jostain mieltä painavasta asiasta
 • kaipaat tsemppausta hommiin tarttumiseen
 • et tiedä, mistä kysyä neuvoa
 • korona-aika tuntuu vieneen viimeisetkin voimat.

Mikä tahansa mieltäsi painaakaan, ota rohkeasti yhteyttä. Me vertaisohjaajat olemme tehtävään koulutettuja tulevia ohjauksen, sosiaalipsykologian ja psykologian ammattilaisia Itä-Suomen yliopistosta. Keskustelut kanssamme ovat aina luottamuksellisia ja maksuttomia.

 

 
 
 

Voit soittaa meille numeroon 0294458580 tiistaista torstaihin klo 14–17. Voit myös jättää soittopyynnön milloin vaan, ja soitamme Sinulle päivystysaikoina. Voit jutella kanssamme myös anonyymissa chatissa Kamun kautta. Chattiin voit jättää myös kysymyksen tai yhteydenottopyynnön, ja soitamme tai laitamme Sinulle sähköpostia takaisin.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

Luomio-sanataidekerhon kokoontumiset jatkuvat

Tervetuloa mukaan milloin tahansa!

 • 4.10. Vertaispalautekerta. Mukaan omia tuotoksia, jotka voivat olla proosaa, runoja, lyriikkaa tai mitä tahansa omaa kirjallista tuotantoa. Sopiva pituus on 1–8 sivua. 

Lisää tietoa Luomion kokoontumisista löydät Luomion julkisesta Facebook-ryhmästä! 

  facebook  
 
 
     
 
 

Nyytin chatit syksyllä

Nyytin chat on paikka yhteiselle ajatusten ja kokemusten vaihdolle. Ryhmämuotoisessa chatissa jutellaan erilaisista opiskelijan arkea ja elämää koskettavista aihepiireistä. Chatissa on mukana aina Nyytin vaparit tai työntekijät.

Seuraavien chattien aiheet:

 • to 7.10. Tuliko elämästäsi yhtä suurta suoritusta?
 • to 14.10. Osaanko sanoa ei, osaanko kertoa mitä tarvitsen?
 • to 21.10. Itsekritiikki ja riittämättömyyden tunne
 • to 28.10. Pitääkö olla huolissaan?
  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

L3DNARDO DA VINCI -luento: Mona Lisan salaisuudet ke 6.10. klo 17

Leonardo da Vincin (1452-1519) maalaus Mona Lisa on askarruttanut ihmisten mieliä vuosisatojen ajan. Tieteellinen tutkimus on tuottanut teoksesta paljon uutta tietoa, mutta samalla on herännyt mielenkiintoisia kysymyksiä. Taidehistorioitsija Tiina Koivulahti kertoo Mona Lisaan liittyvästä uusimmasta tutkimuksesta, joista osa liittyy maalauksen muihin, mahdollisesti samanaikaisiin versioihin.

Zoomin kautta järjestettävä etäluento liittyy Kuopion taidemuseon ja Kuopion museon L3DNARDO DA VINCI -näyttelyyn. 

Luentojen järjestämisen mahdollistavat Kuopion Isänmaallinen seura ja Kuopion Rouvasväen yhdistys. Luennot järjestetään keskiviikkoisin klo 17-18 etäluentoina Zoomin kautta ja ne ovat maksuttomia. 

Aika: ke 6.10. klo 17-18
Meeting ID: 988 7284 2652 
Passcode: 097006 

  Linkki luennolle  
 
 
     
 
 

JOVINOn kantapöytä

Joensuun vihreiden nuorten kantapöydät ovat kuukausittainen matalankynnyksen tapahtuma, jonne ovat tervetulleita niin vanhat jovinolaiset kuin uudetkin tyypit, joita kiinnostaa meidän toiminta.

Kantapöydissä keskustellaan - joskus politiikkaa, joskus ihan muuta, saatetaan myös pelata lautapelejä. Lämpimästi tervetuloa! 💚

Syksyn kantapöydät:
Bar 60's Palaveri (Kauppakatu 22)

 • to 7.10. klo 18
 • to 4.11. klo 18
 • to 2.12. klo 18

Lokakuun kantapöydän facebook-tapahtuma:

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

JOKEn Syysstartti 7.10.

Joensuun Opiskelevat Keskustalaiset,  tuttavallisemmin JOKE, toivottaa kaikki toiminnasta kiinnostuneet uudet ja vanhat opiskelijat tervetulleiksi perinteiseen Syysstarttiin Suvakselle (Suvantokatu 6, 80100 Joensuu) torstaina 7.10. klo 18 alkaen.

Tarjolla on juotavaa ja pientä purtavaa rennon tutustumisen merkeissä. Tapahtumassa on myös mahdollisuus saunomiseen: otathan omat saunakamppeet mukaan.
Osallistuminen on maksutonta ja tapahtuma on alkoholiton.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Laitesukelluskokeilu la 16.10. klo 11

Paikkana Virkistysuimala Vesikko.
Kokeiluun sisältyy lyhyt teoriaosuus, jonka jälkeen on mahdollista kokeilla laitesukellusta.

10 ensimmäistä mahtuu mukaan.
Kokeilun hinta 20 euroa.

Summa hyvitetään laitesukelluskurssille
osallistujille kurssin hinnassa.

ILMOITTAUTUMISET JA LISÄTIETOJA:
Aleksi Kuronen, koulutusvastaava
koulutus.jursuk@gmail.com
p. 050 345 3357

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Tule kokeilemaan vauhdikasta Cheerleadingiä rennosti ja ilon kautta

Aikuisten uusi cheerleadingryhmä Snow Storm aloitti toimintansa maanantaina 20.9. klo 20.00. Ryhmä treenaa Kuurna Cheer Centerissä
(Kuurnankatu 43 B) maanantaisin klo 20–21 ja perjantaisin klo 19–20 kuukausimaksu 35 €

Ilmoittaudu mukaan: joensuuncheerleading@gmail.com

Katso lisää Instagramista: @jcsfinland

Ei haittaa vaikka kärrynpyörät eivät vielä onnistuisikaan, opetellaan yhdessä. Tule mukaan sellaisena kuin olet!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Mitä saat 7,50 eurolla?

”Kesäfiiliksen”! ”Muistutuksen kiitollisuuden aiheista”! ”Viettelysvalmennusta”! ”Tylsyyden karkotuksen”!

Tule turvallisesti Joensuun kaupunginteatterin esityksiin kaupungintalolle!

Opiskelijan äkkilähtölippu maksaa vain 7,50 euroa esityspäivinä ostettuna

ja ennakkoonkin vain 15 euroa!

Liput Ticketmasterista tai Carelicum palveluista,

Koskikatu 5, p. 013 267 5222, carelicum.palvelut@joensuu.fi

www.joensuunteatteri.fi

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

"9 Hyvää syytä elää" Joensuun kaupunginteatterilla

Anna Krogeruksen käsikirjoittama näytelmä kertoo nuoresta Klara Harmaasta, joka painii herkän mielensä kanssa suorituskeskeisen yhteiskunnan odotusten keskellä. Esitys käsittelee yksinäisyy-den, syrjäytymisen ja mielenterveysongelmien kaltaisia vakavia teemoja kuitenkin lohdullisella ja toiveikkaalla tavalla.

Näytelmän teemat jatkuvat yleisölämpiössä esillä olevassa taidenäyttelyssä. Joensuun Taiteilija-seuran “9 hyvää syytä elää”-näyttelyssä on esillä teoksia outokumpulaiselta kuvataiteilijalta Esko-Pekka Tiitiseltä ja joensuulaiselta kuvataiteilijalta Satu Laaniselta.

Tulevat esitykset:

 • Pe 8.10. klo 18.00
 • La 9.10. klo 13.00
 • La 9.10. klo 17.00
  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

 

UEF:n matkatapakysely

Viime vuonna laskimme ensimmäistä kertaa yliopiston hiilijalanjäljen. Kodin ja yliopiston välisten matkojen vaikutus jäi vielä kuitenkin arvioimatta tarvittavan aineiston puuttuessa. Kutsummekin sinut nyt vastaamaan kyselyyn, jonka avulla voimme arvioida opiskelijoiden kodin ja yliopiston välisten matkojen ilmastovaikutuksia. Tuloksia hyödynnetään myös liikkumisen olosuhteiden kehittämiseen sekä kestävän kehityksen raportointiin. Tämä kysely on tarkoitettu vain opiskelijoille.

Kyselyyn vastaaminen on vapaaehtoista. Vastaaminen on anonyymiä ja vastaukset käsitellään luottamuksellisesti. Jättämällä yhteystiedot voi osallistua arvontaan, jossa voi voittaa pienen palkinnon.

Pyydämme sinua vastaamaan kyselyyn viimeistään keskiviikkona 6.10.2021.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Sinustako lapsen tai nuoren sporttikummi?

Sporttikummitoiminta on Pelastakaa Lapset järjestön ehkäisevän työn muoto, jossa valmennetaan täysi-ikäisiä vapaaehtoistoimijoita (= Sporttikummeja) lapsiperheiden tueksi liikuttamaan lapsia ja nuoria, jotka eivät liiku arjessaan tarpeeksi.

Sporttikummina liikut yhdessä lapsen kanssa tai mahdollistat lapsen liikkumisen hänen harrastuksessaan. 

Tule mukaan toiminnalliseen ja aktiiviseen vapaaehtoistoimintaan – tuemme sinua toiminnassa eri muodoin!

Pidämme seuraavan Joensuussa uusien Sporttikummien valmennuksen to 28.10 klo 16-20:30. Ilmoittaudu 22.10. mennessä!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Harjoittelupaikat haussa nyt!

Yliopisto-opiskelijoille suunnatut harjoittelupaikat julkisella, yksityisellä ja järjestösektorilla ilmoitetaan keskitetysti JobTeaser-palvelussa. Erityisesti nyt alkuvuonna on paljon harjoittelu- ja kesätyöpaikkoja haussa!

Eri alojen harjoittelupaikkoja on tarjolla esim. ministeriöissä, Suomen suurlähetystöissä yliopistoissa sekä ELY-keskusksissa.

Huom! Kun luot profiilin, valitse koulutusalaksi Opiskelijat ja alumnit, niin näet suomalaiset harjoittelu-, työ- ja opinnäytetyöpaikkailmoitukset.

Ohjeet JobTeaserin käyttöönottoon ja linkki palveluun Kamussa.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

Lokakuu
4.-8.10.
Hyvinvointiviikko
4.-10.10. Hymy ja valitusviikko, anna palautetta
6.10. Liikuntailtapäivä klo 12 ->
7.10. Nyytin chat: Tuliko elämästäsi yhtä suurta suoritusta? klo 18
10.10. Maailman mielenterveyspäivä
14.10. Nyytin chat: Osaanko sanoa ei, osaanko kertoa mitä tarvitsen? klo 18
18.-24.10. Toimistot viettävät syyslomaa
21.10. Nyytin chat: Itsekritiikki ja riittämättömyyden tunne klo 18
26.10. Järjestöpäivät Joensuussa
27.10. Järjestöpäivät Joensuussa
28.10. Nyytin chat: Pitääkö olla huolissaan?

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Joensuun kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Joensuun kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen vapaa-aika@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko