Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Joensuu viikko 41-42/2021

ti 12. lokakuuta 2021 15.58.49

Edustajistovaalien vaalikone aukeaa!
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Joensuu 41-42/2021

Vko 41-42 / 12.-25.10.2021
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
     
 
 

Iloista lokakuuta! 

Tervetuloa lukemaan Joensuun kampuksen Ärsykettä eli Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirjettä. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta 
verkkosivuiltamme sekä uutiskirjeen lopusta.

Tästä uutiskirjeestä löydät tietoa muun muassa poikkeusaukioloista ja edustajistovaaleista!

Uutiskirjeessä on seuraavat osiot:

 • ISYYn ajankohtaiset
 • SILLAT ajankohtaiset
 • Pinnalla nyt
 • Tulevia tapahtumia
 • Sekalaista
 • Työelämä ja harjoittelu
 • Tapahtumakalenteri

Vaalikone aukeaa jo perjantaina! 

 

 
 
     
 
 

Poikkeuksia toimistojen aukioloajoissa

ISYYn toimistot ovat suljettuna viikolla 42 (18.-24.10.) syysloman vuoksi.

Viikolla 42 ei ilmesty myöskään uutiskirjeitä. Viikon 43 uutiskirjeen materiaalit tulee 13.10. mennessä.

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla osoitteeseen
vapaa-aika@isyy.fi. Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px. 

 
 

 

 
 

 

Vaalikone aukeaa perjantaina!

Etkö tiedä, ketä äänestäisit ISYYn edustajistovaaleissa? Haluaisitko tietää ehdokkaista enemmän? Apunasi on edustajistovaalien vaalikone!

Vaalikone avautuu äänestäjille ISYYn nettisivuilla perjantaina 15.10. Käy tsekkaamassa kenen ehdokkaan näkemykset ovat lähimpänä omiasi ja valitse ketä äänestät.

Vaalien ennakkoäänestys tapahtuu 25.10.–29.10.2021 ja varsinainen äänestyspäivä on 3.11.2021. Äänioikeutettuja ovat kaikki Itä-Suomen yliopistoon 18.10.2021 mennessä läsnäoleviksi ilmoittautuneet opiskelijat, jotka ovat ylioppilaskunnan jäseniä. Äänioikeutetut saavat sähköpostiin linkin, jonka kautta äänestäminen tapahtuu. 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Edustajistovaalien vaalipaneelit Joensuussa ja Kuopiossa viikolla 43

ISYY järjestää vaalipaneelin edustajistovaalien ehdokkaille Joensuussa maanantaina 25.10. ja Kuopiossa tiistaina 26.10. Paneelikeskustelussa ehdokkaat vastaavat suomeksi tai englanniksi kysymyksiin eri teemoihin liittyen. Myös paneelin yleisöllä on mahdollisuus esittää ehdokkaille kysymyksiä. Voit esittää kysymyksiä panelisteille myös ennakkoon tämän Google Formsin kautta.

Joensuun vaalipaneeli: maanantaina 25.10. klo 14-16 Carelian aulassa.

Kuopion vaalipaneeli: tiistaina 26.10. klo 14-16 Snellmanian aulassa.

Tule vaalipaneeliin, sillä näissä vaaleissa sinä päätät, kuka päättää. Tarjolla kahvia, karkkia ja haalarimerkkejä!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

ISYYn edustajiston kokous 5/2021 keskiviikkona 13.10.2021

Kokousta saa tulla seuraamaan myös paikanpäälle

Syksyn toinen edustajiston kokous lähestyy! 🙋‍♀️
Kokous pidetään keskiviikkona 13.10.2021 klo 17. Kokouksessa päätetään esimerkiksi ISYYn jäsenmaksu lukuvuodelle 2022–2023 ja valitaan opiskelijaedustajat.
Kokous pidetään kampuksilla: Joensuu (AU100) ja Kuopio (SN201). Kokousta voi seurata paikan päällä tai verkon kautta. Linkki lähetykseen löytyy ISYYn verkkosivuilta lähempänä kokousta.

Tutustu kokouksen esityslistaan

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Opiskelijoiden toimeentulokysely

Mistä opiskelijan toimeentulo koostuu, mitä syitä opiskelijalla on käydä töissä ja millaisia asumisjärjestelyjä opiskelijoilla on? Esimerkiksi näitä asioita selvitetään opiskelijoiden toimeentulokyselyn avulla, johon pääset vastaamaan nyt! 📢

Kysely tuottaa tarpeellista ja ajankohtaista tietoa yliopisto-opiskelijoiden taloudellisesta tilanteesta ympäri Suomen, ja sen vastauksia käytetään toimeentuloselvityksessä ja opiskelijoiden edunvalvonnassa. Vastauksesi on siis arvokas ja auttaa vaikuttamistyössä. 🙏

Tutkimuksen toteuttaa Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö Otus, ja sen ovat tilanneet ISYY, JYY,  TREY, TYY sekä Åbo Akademin ylioppilaskunta.

Vastaa kyselyyn 31.10. mennessä. Voit halutessasi osallistua myös arvontaan, jossa ISYYn vastaajien kesken arvotaan 150 euron arvoinen lahjakortti S-ryhmään.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Save the date!
11-vuotiaan ISYYn vuosijuhlat Joensuussa 4.12.2021!

Juhlistamme 11-vuotiasta Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskuntaa 4.12.2021 Joensuun teatteriravintolassa.

Akateemista silliaamiaista vietetään 5.12.2021 klo 12 alkaen. 

Pistä siis päivämäärä jo ylös! Jäsenistölle tulee tietoa vuosijuhlista piakkoin. 

 
 
     
 
 

ISYYn edustajistovaaleihin 128 ehdokasta

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) edustajistovaaleissa on tänä vuonna ehdolla yhteensä 128 ehdokasta 10 eri ehdokaslistalta.

ISYYn edustajistovaalit järjestetään tänä syksynä molemmilla kampuksilla Joensuussa ja Kuopiossa. Edustajistovaalien ennakkoäänestys pidetään 25.10.–29.10.2021 ja varsinainen äänestyspäivä on 3.11.2021.

  Lue lisää  
 

 
 
 

Äänioikeutettuja edustajistovaaleissa ovat kaikki Itä-Suomen yliopistoon 18.10.2021 mennessä läsnäolevaksi ilmoittautuneet opiskelijat, jotka ovat ylioppilaskunnan jäseniä. Äänestäminen tapahtuu kokonaan sähköisesti. Jokaiselle äänioikeutetulle lähetetään ennen vaalien ennakkoäänestystä sähköpostiin henkilökohtainen linkki, jonka kautta sähköinen äänestys tapahtuu.

Katso edustajistovaalien ehdokkaat ISYYn nettisivuilta: Vaalilistat ja ehdokkaat

 
 
     
 
 

 

ISYYn kielikahvilavalikoima on nyt ISYYn nettisivuilla! 

Kielikahvilat on nyt julkaistu! Valitse kielikahvila, jossa haluat opiskella, ja liity sen Facebook-ryhmään, niin pääset toimintaan mukaan.

Lue lisää ISYYn nettisivuilta ja ilmoittaudu mukaan!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Tule tutustumaan järjestöihin ja kerhoihin ISYYn järjestöpäiville

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) järjestää syksyn 2021 järjestöpäivät 26.-27.10.2021 Joensuun kampuksella ja 27.10.2021 Kuopion kampuksella. Järjestöpäivillä ainejärjestöt, kerhot, kampusjärjestöt sekä muut järjestöt esittelevät toimintaansa ja verkostoituvat.

Perinteisesti järjestöpäivillä on ollut myös mm. haalarimerkkimyyntiä! Järjestöpäivät on kaikille avoin tapahtuma eikä sinne ole erillistä pääsymaksua.

Tule ottamaan selvää, mitä kaikkea ISYY ja sille läheiset järjestöt tarjoavat tekemiseksi! Tiedä vaikka lähtisit itse mukaan toimintaan?

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Tilaa SYKETTÄ -uutiskirje

SYKETTÄ-korkeakoululiikunnan ajankohtaisista liikunta-asioista tiedotetaan kuukausittain ilmestyvässä SYKETTÄ Susirajalla -uutiskirjeessä. Uutiskirjeestä löydät tietoa tulevista liikuntakursseista ja -tapahtumista, poikkeusaikatauluista sekä yhteistyötahojemme tapahtumista. Materiaalit uutiskirjeeseen tulee toimittaa sähköpostilla osoitteeseen vapaa-aika@isyy.fi.

  Liity listalle  
 
 
     
 
 

 

SÄBÄLIIGA is back!

Joensuussa järjestettävä opiskelijoiden Salibandyliiga, tuttavallisemmin Säbäliiga, on Joensuun suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä opiskelijaliiga. 

Säbäliigalle ja Liikuntakerholle etsitään samalla uutta vetäjää, kysy lisää vapaa-aika@isyy.fi

Säbäliigan 2021-2022 ilmoittautuminen on käynnissä lokakuun loppuun asti 👍

Lähde mukaan!

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Kaipaatko yhdessä opiskelua? Tule mukaan SILLAT-opintopiireihin!

SILLAT-hankkeen kautta ISYY järjestää opintopiiritoimintaa, jolla tuetaan opiskelijoiden opiskelukykyä sekä annetaan mahdollisuus tutustua uusiin ihmisiin.

Opintopiiritoimintaan ilmoittautumisessa voi toivoa erikseen, minkälaiseen tilanteeseen tarvitsee vertaistukea, esimerkiksi opinnäytetyön työstämiseen. Ilmoittautuneille ja muodostetuille ryhmille tarjotaan tiloja kokoontumista varten sekä pientä purtavaa opiskeluinnon ylläpitämiseen.

Opintopiirit kokoontuvat 1. kerran yhteisesti  Joensuussa Haltialla 28.10. klo 13.30. Muodostetut ryhmät sopivat keskenään, milloin kokoontuvat ja lopuksi marras-joulukuun vaihteessa pidetään yhteinen karonkka! Ilmoittautuminen on auki 25.10. asti, jonka jälkeen otamme yhteyttä ilmoittautuneisiin.

  ilmoittaudu  
 

 
 
     
 
 

 

Harrastuskaveritoiminta: Näihin harrastuksiin etsitään kavereita!

Harrastuskaveritoiminnalla yhdistetään opiskelijoita keskenään yhteisten mielenkiintojen ja harrastusten kautta. Toiminta on käynnissä ympäri vuoden ja mm. näihin harrastuksiin etsitään juuri nyt Joensuussa yhtä tai useampaa harrastuskaveria:

 • Bändisoittoa,
 • roolipeli D&D,
 • avantouinti,
 • ratsastus,
 • luontokuvaus

Harrastuskaveritoiminta on tarkoitettu kaikille Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille, jotka haluavat saada uusia kavereita yhteisten harrastusten ja mielenkiintojen kautta.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Anna palautetta Hyvinvointiviikosta 2021! ☀️

Palautteella kehitämme viikon tapahtumia ja toimintoja tulevaa varten. Jokainen palaute on arvokas! Palautelomake sulkeutuu 25.10.

  anna palautetta  
 
 
     
 
 

Opiskelija, kirjoita ISYYn blogiin!

Oletko halunnut kirjoittaa jostain sinulle tärkeästä asiasta tai ottaa kantaa ympärillä käytävään keskusteluun? Kirjoituksesi aihe voi liittyä esim. opiskeluun, opiskelijoiden hyvinvointiin ja mielenterveyteen sekä muihin ajankohtaisiin opiskelijoita koskettaviin teemoihin.

Tällä hetkellä kaipaamme erityisesti kirjoituksia liittyen opiskelijoiden taloudelliseen tilanteeseen, yhteisöllisyyden merkitykseen sekä ajatuksista liittyen mielenterveyteen.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Haetaan vaalitoimitsijoita aluevaaleihin

Joensuun kaupungin keskusvaalilautakunta hakee opiskelijoita vaalitoimitsijoiksi vuoden 2022 aluevaalien yleisen ennakkoäänestyksen toimittamiseen. Yleinen aluevaalien ennakkoäänestys toimitetaan aikavälillä 12.–18.1.2022. Varsinainen vaalipäivä on 23.1.2022.

Vaalitoimitsijoista on säädetty vaalilain (714/1998) 17 §:ssä. Aluevaaleissa vaalitoimitsijana ei voi toimia vaaleissa ehdolla oleva eikä ehdokkaan puoliso, lapsi, sisarus tai vanhempi. Ehdokkuus tarkoittaa ehdokkuutta missä hyvinvointialueessa tahansa. Vaalitoimitsijan on oltava 18 vuotta täyttänyt henkilö. Työstä maksetaan tuntipalkka. 

Tiedustelut asiakirjahallintopäällikkö Anne Lipponen, p. 050-3031215.
Joensuun kaupungin keskusvaalilautakunnnalle osoitetut vapaamuotoiset hakemukset on lähetettävä 24.10.2021 klo 16:00 mennessä sähköpostitse osoitteeseen vaalit@joensuu.fi.

Mikäli sinulla on oma auto käytössäsi, mainitse tästä hakemuksessasi.

 
 
     
 
 

Ilmoittautuminen kevään kieli- ja viestintäopintoihin on auki WebOodissa lokakuun puoliväliin saakka

Kielikeskuksen kevään kursseille ilmoittaudutaan poikkeuksellisesti jo syys-lokakuussa. Kurssi-ilmoittautumiset ovat auki WebOodissa.

Kevään opetuksen ilmoittautumisaikataulu on pääsääntöisesti seuraava:

 • 13.9.–15.10. priorisointiin kuuluvat
 • 14.9.–16.10. ei-priorisoinnissa olevat

Tarvittaessa ilmoittautuminen jatkuu Pepissä joulukuussa. Kevään näyttökokeisiin ja uusintakokeisiin ilmoittautuminen jatkuu Pepissä."

 

 
 
     
 
 

 

Hae YUFEen nyt! 

Haluaisitko suorittaa opintojaksoja muissa eurooppalaisissa yliopistoissa?

Voit opiskella esimerkiksi Essexin tai Bremenin yliopistoissa (tarjontaa myös etänä) ja sisällyttää opintojaksot tutkintoosi joko hyväksilukuina tai vapaasti valittavina opintoina.

YUFEen voivat hakea kaikki toisen ja
kolmannen vuoden kandidaattivaiheen opiskelijat, maisterivaiheen opiskelijat sekä
tohtorikoulutettavat. 

Tutustu hakukuulutukseen ja hae mukaan 20.10. mennessä!

Otathan yhteyttä: yufe@uef.fi

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Uusi opintotietojärjestelmä Peppi otetaan käyttöön syksyllä!

Uusi opintotietojärjestelmä Peppi otetaan UEFissa käyttöön vaiheittain loka-marraskuussa ja samalla vilkutetaan heipat WebOodille. Peppi on opetuksen suunnittelun, tila- ja muiden resurssien varauksen sekä opiskelija- ja opintorekisterin muodostama kokonaisuus, jonka toiminnot jaotellaan työpöydittäin eri käyttäjäryhmille.

Opiskelijan työpöydällä voit suunnitella opintojasi, katsoa lukujärjestystäsi, seurata edistymistäsi, varata tapaamisaikoja, ilmoittautua opintoihin, hankkia opiskelutodistuksen ja opintosuoritusotteen, sekä tarkastella ja muokata omia yhteystietojasi. Myös opintojen hyväksiluku hoidetaan jatkossa Pepissä.

WebOodin käyttö päättyy 31.10.2021 ja Pepin opinto-oppaat ja Lukkarikone avautuvat käyttöön jo 25.10. alkavalla viikolla.

Opiskelijoille järjestetään erilaisia infoja ja koulutuksia Pepin käyttöönottoon ja käyttöön liittyen. Tule mukaan!

Lukkarikoneinfo maanantaina 25.10. klo 15-16 Zoomissa
Peppi käyttöön -info keskiviikkona 1.12. klo 15-16 Zoomissa

Lokakuun käyttökatko 4.-24.10.

Kurssi- ja tentti-ilmoittautumiset tehdään WebOodissa 31.10. asti. Ilmoittautumisten tiedot siirretään Peppiin seuraavalla viikolla. Lokakuun käyttökatkon jälkeen opetuksen tietoja pääsee katsomaan Pepistä Lukkarikoneen kautta. 

Mahdollisia opetuksen aikataulumuutoksia ei enää välttämättä päivitetä WebOodiin. Ajantasaisia opetusohjelmatietoja ei siis näe enää WebOodista tai NettiLukarista (eikä vielä Pepistä). Mahdollisista opetusohjelman muutoksista tiedotetaan sinulle käyttökatkojen aikana oman oppiaineesi kautta. Mahdolliset opetustapahtumien muutokset päivitetään Peppiin 25.10. alkaen.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Puhtia opintoihin -tsemppihetket

Mistä on kyse?
Syksyllä 2021 kaikille Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille on tarjolla tsemppihetkiä, joissa saat
vinkkejä ja motivaatiota itsenäiseen työskentelyyn. Hetket järjestetään Zoomissa ja ne kestävät
kaksi tuntia. 

 
 
 

Ensimmäisen tunnin ajan käsitellään vierailevien asiantuntijoiden kanssa yhteistä teemaa ja toinen tunti käytetään itsenäiseen työskentelyyn Pomodoro-tekniikkaa käyttäen. Teemat vaihtelevat viikoittain ja niistä tiedotetaan etukäteen. Teemoja voi myös ehdottaa. Voit tulla ihan vaan seuraamaan, ei tarvitse pitää kameraa tai mikkiä päällä. Tsemppihetket auttavat sinua selkeyttämään tavoitteitasi, rytmittämään työskentelyäsi, vähentämään viivyttelyä ja vahvistamaan opiskelumotivaatiota. Vertaistuellisessa ja kannustavassa ilmapiirissä saamme yhdessä hommia eteenpäin!

Missä ja miten?
Tapaamiset järjestetään Zoomissa tiistaisin 5.10.-7.12 klo 15-17. Voit osallistua yhteen tai
useampaan tapaamiseen. Ilmoittautumista ei vaadita. Zoom-linkki: Tsemppihetket.

  ueF zoom  
 
 
     
 
 

Student2Student -vertaisohjaus on käynnistynyt

Vertaisohjaajat tukevat sinua esimerkiksi kun:

 • haluat jutella jostain mieltä painavasta asiasta
 • kaipaat tsemppausta hommiin tarttumiseen
 • et tiedä, mistä kysyä neuvoa
 • korona-aika tuntuu vieneen viimeisetkin voimat.

Mikä tahansa mieltäsi painaakaan, ota rohkeasti yhteyttä. Me vertaisohjaajat olemme tehtävään koulutettuja tulevia ohjauksen, sosiaalipsykologian ja psykologian ammattilaisia Itä-Suomen yliopistosta. Keskustelut kanssamme ovat aina luottamuksellisia ja maksuttomia.

 

 
 
 

Voit soittaa meille numeroon 0294458580 tiistaista torstaihin klo 14–17. Voit myös jättää soittopyynnön milloin vaan, ja soitamme Sinulle päivystysaikoina. Voit jutella kanssamme myös anonyymissa chatissa Kamun kautta. Chattiin voit jättää myös kysymyksen tai yhteydenottopyynnön, ja soitamme tai laitamme Sinulle sähköpostia takaisin.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Kataja Basket Talents kotiottelu 17.10. klo 17 ->

Tule seuraamaan Itä-Suomen opiskelijaystävällisintä urheilujoukkuetta!

Kataja Basket Talents pelaa Miesten I-divisioona B:ssä ja tarjoaa opiskelijoille ilmaisen 
kotiottelun Joensuun Urheilutalolle sunnuntaina 17.10. klo 17.00 alkaen! 

Ainutkertaisen tapahtumaan paikalle saapuvat 
opiskelijat saavat voimassa olevaa opiskelijakorttia näyttämällä Talents-tarran, joka 
oikeuttaa ilmaiseen sisäänpääsyyn kauden jokaisessa Talents-kotiottelussa! 

Tule siis paikalle nauttimaan huippukoriksesta ilmaiseksi ja ota kaverisikin mukaan! 

  instagram  
 

 
 
     
 
 

 

ESN Joensuu General Meeting 19.10 kello 16:00 @Google Meet 

ESN Joensuun General Meeting järjestetään tiistaina 19.10 kello 16:00 - tervetuloa! Kokous pidetään Google Meetissä.

ESN Joensuu on ISYYn kansainvälinen kerho, jonka toimintaan ovat tervetulleita sekä suomalaiset että kansainväliset opiskelijat. Viikottaiset kokoukset ilmoitetaan ESN Joensuun Facebook-sivulla, tervetuloa mukaan! 

  Liity kokoukseen  
 
 
     
 
 

Sijoituswebinaari ti 26.10.
klo 17.30-19.00

OP Pohjois-Savon asiantuntijat kertovat webinaarissa mm. eri sijoitusvaihtoehdoista, käyvät läpi syksyn sijoitusmarkkinoiden tilannetta ja antavat ajankohtaisia sijoitusvinkkejä.

Vastaamme webinaarissa mm. näihin kysymyksiin:

 • Syksyn sijoitusmarkkinoiden tilanne - mihin kannattaa juuri nyt sijoittaa?
 • Millaisia erilaiset sijoitusvaihtoehtoja on?; osakesijoittaminen, rahastot, vastuulliset rahastot, vaihtoehtoinen sijoittaminen...
 • Kannattaako sijoittaminen lainarahalla?
 • Millaisia ovat sijoittamisen rahoitusratkaisut?
 • Mitä tarkoittaa ASP-säästäminen?
 • Miten sijoitusasuntolaina ja oman kodin laina eroavat toisistaan?

Ilmoittautumisen yhteydessä voi lähettää illan asiantuntijoille kysymyksiä, joihin pyrimme vastaamaan tilaisuuden keskusteluosuudessa.

Ilmoittaudu mukaan webinaariin viimeistään pe 22.10. klo 17.00 mennessä. Webinaari järjestetään Teamsissä.

Lisätietoa ohjelmasta sekä ilmoittautuminen:

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Be our guest -piirroselokuvakonsertti 27.10. klo 18-19 Carelia-salissa

Itä-Suomen yliopiston kuoro Joy tuo lavalle värikkään kattauksen eri elokuvissa esiintyvistä hahmoista ja lauluista. Lippuja myydään sekä ovelta tuntia ennen konsertin alkua että ennakkoon. Konsertti sopii kaikenikäisille elävän musiikin ystäville!

ENNAKKOLIPUT:

 • aikuiset 10 €
 • opiskelijat 5 €
 • alle 16 v. lapset 5 €
 • (0-2 v. ilmaiseksi)

LIPUT OVELTA (jos jää myyntiin):

 • aikuiset 13 €
 • opiskelijat 8 €
 • alle 16 v. lapset 5 €

Muista ostaa lippusi nopeasti, sillä myös aiemmin nämä konsertit on myyty loppuun!

  ennakkoliput  
 
 
     
 
 

Nyytin chatit syksyllä

Nyytin chat on paikka yhteiselle ajatusten ja kokemusten vaihdolle. Ryhmämuotoisessa chatissa jutellaan erilaisista opiskelijan arkea ja elämää koskettavista aihepiireistä. Chatissa on mukana aina Nyytin vaparit tai työntekijät.

Seuraavien chattien aiheet:

 • to 14.10. Osaanko sanoa ei, osaanko kertoa mitä tarvitsen?
 • to 21.10. Itsekritiikki ja riittämättömyyden tunne
 • to 28.10. Pitääkö olla huolissaan?
  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Mitä saat 7,50 eurolla?

”Kesäfiiliksen”! ”Muistutuksen kiitollisuuden aiheista”! ”Viettelysvalmennusta”! ”Tylsyyden karkotuksen”!

Tule turvallisesti Joensuun kaupunginteatterin esityksiin kaupungintalolle!

Opiskelijan äkkilähtölippu maksaa vain 7,50 euroa esityspäivinä ostettuna ja ennakkoonkin vain 15 euroa!

Liput Ticketmasterista tai Carelicum palveluista,

Koskikatu 5, p. 013 267 5222, carelicum.palvelut@joensuu.fi

www.joensuunteatteri.fi

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

"9 Hyvää syytä elää" Joensuun kaupunginteatterilla

Anna Krogeruksen käsikirjoittama näytelmä kertoo nuoresta Klara Harmaasta, joka painii herkän mielensä kanssa suorituskeskeisen yhteiskunnan odotusten keskellä. Esitys käsittelee yksinäisyyden, syrjäytymisen ja mielenterveysongelmien kaltaisia vakavia teemoja kuitenkin lohdullisella ja toiveikkaalla tavalla.

Näytelmän teemat jatkuvat yleisölämpiössä esillä olevassa taidenäyttelyssä. Joensuun Taiteilija-seuran “9 hyvää syytä elää”-näyttelyssä on esillä teoksia outokumpulaiselta kuvataiteilijalta Esko-Pekka Tiitiseltä ja joensuulaiselta kuvataiteilijalta Satu Laaniselta.

Tulevat esitykset:

 • Pe 22.10. klo 18.00
 • La 23.10. klo 13.00
 • La 23.10. klo 17.00
  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Sinustako lapsen tai nuoren sporttikummi?

Sporttikummitoiminta on Pelastakaa Lapset järjestön ehkäisevän työn muoto, jossa valmennetaan täysi-ikäisiä vapaaehtoistoimijoita (= Sporttikummeja) lapsiperheiden tueksi liikuttamaan lapsia ja nuoria, jotka eivät liiku arjessaan tarpeeksi.

Sporttikummina liikut yhdessä lapsen kanssa tai mahdollistat lapsen liikkumisen hänen harrastuksessaan. 

Tule mukaan toiminnalliseen ja aktiiviseen vapaaehtoistoimintaan – tuemme sinua toiminnassa eri muodoin!

Pidämme seuraavan Joensuussa uusien Sporttikummien valmennuksen to 28.10 klo 16-20:30. Ilmoittaudu 22.10. mennessä!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Teollisuusneuvos Heikki Väänäsen rahaston apurahat 2022

Hakuaika: 11.10.2021 – 11.11.2021

Teollisuusneuvos Heikki Väänäsen rahasto myöntää apurahoja Itä-Suomen yliopistossa tehtävää puuhun liittyvää tieteellistä tutkimusta varten. Apurahoja voidaan myöntää tutkimuksiin, jotka lisäävät tutkimukseen perustuvaa tietoa puusta ja edesauttavat uusien tuotteiden kehittämistä puusta tai edistävät puun käytettävyyttä ja käyttöä ihmiskunnan tarpeisiin.

Vuoden 2022 apurahoja voidaan myöntää näitä tarkoituksia tukevaan perus- tai soveltavaan tutkimukseen seuraavin edellytyksin:

 1. Väitöskirjatutkimukseen tai post doc -vaiheen tutkimukseen maksimissaan 23 000 euron suuruinen vuosiapuraha, johon on sisällytetty MYEL-vakuutusvelvollisuuden edellyttämä kustannus. Yliopisto ei peri vuosiapurahansaajalta ns. yliopistokorvausta.
 2. Väitöskirjan osatyön edistämiseen tarkoitettuja, maksimissaan 6 000 euron suuruisia apurahoja
 3. Lisäksi voidaan myöntää 1 000–2 000 euron suuruisia apurahoja pro gradu -työtä varten.

Väitöskirja-apurahat/post doc -apuraha ovat henkilökohtaisia työskentelyapurahoja, jotka on tarkoitettu kokopäiväiseen päätoimiseen työskentelyyn vapaana ansiotyöstä. Matka-apurahoja ei myönnetä. Samalle hakijalle voidaan myöntää rahaston vuosiapuraha vain kerran. Apurahan saajan tulee raportoida apurahan käytöstä erikseen ohjeistettavalla tavalla.

Apurahat ovat käytettävissä vuoden 2022 aikana.
Apurahan saajat julkistetaan Karelia Symposiumissa 7.4.2022.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Harjoittelupaikat haussa nyt!

Yliopisto-opiskelijoille suunnatut harjoittelupaikat julkisella, yksityisellä ja järjestösektorilla ilmoitetaan keskitetysti JobTeaser-palvelussa. Erityisesti nyt alkuvuonna on paljon harjoittelu- ja kesätyöpaikkoja haussa!

Eri alojen harjoittelupaikkoja on tarjolla esim. ministeriöissä, Suomen suurlähetystöissä yliopistoissa sekä ELY-keskusksissa.

Huom! Kun luot profiilin, valitse koulutusalaksi Opiskelijat ja alumnit, niin näet suomalaiset harjoittelu-, työ- ja opinnäytetyöpaikkailmoitukset.

Ohjeet JobTeaserin käyttöönottoon ja linkki palveluun Kamussa.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

Lokakuu

13.10. Edustajiston kokous klo 17 (AU100)
14.10. Nyytin chat: Osaanko sanoa ei, osaanko kertoa mitä tarvitsen? klo 18
18.-24.10. Toimistot viettävät syyslomaa
21.10. Nyytin chat: Itsekritiikki ja riittämättömyyden tunne klo 18
25.10.–29.10. Edustajistovaalien ennakkoäänestys
25.10. Joensuun vaalipaneeli klo 14-16 Carelian aulassa
26.10. Järjestöpäivät Joensuussa
27.10. Järjestöpäivät Joensuussa
28.10. Nyytin chat: Pitääkö olla huolissaan?

Myöhemmin

3.11. Edustajistovaalien äänestyspäivä
4.12. ISYYn vuosijuhlat

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Joensuun kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Joensuun kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen vapaa-aika@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko