Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Joensuu viikko 44/2022

ti marrask. 01 15:36:30 2022

Tässä uutiskirjeessä kerromme esimerkiksi avoinna olevista luottamustoimista, ISYYn kerhoesittelyistä sekä ensi viikolla vietettävästä kestävän kehityksen viikosta.
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Joensuu 32/2022

Vko 44 / 31.10.-6.11.2022
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

Luottamustoimia avoinna

Tässä uutiskirjeessä kerromme esimerkiksi avoinna olevista luottamustoimista, ISYYn kerhoesittelyistä sekä ensi viikolla vietettävästä kestävän kehityksen viikosta.

Kivaa marraskuun alkua ja tsemppiä opintoihin! 💪

 

 
 
     
 

 
 

 

Opiskelijaedustajia haetaan

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta hakee kolmea opiskelijaedustajaa kielikeskuksen tehtäväntäytön arvostelulautakuntiin, yhtä varajäsentä filosofisen tiedekunnan tiedekuntaneuvostoon sekä yhtä varajäsentä yliopistokollegioon.

Tärkeän vaikuttamispaikan lisäksi näistä kaikista tehtävistä maksetaan myös kokouspalkkiot.

Mitä opiskelijaedustajat tekevät?

Hallinnon opiskelijaedustajat tuovat opiskelijanäkökulmaa esiin yliopiston päätöksenteossa. Opiskelijaedustajilta toivotaan reipasta otetta tarttua asioihin sekä syvällistä perehtymistä käsiteltäviin asioihin. Nyt haussa olevissa Kielikeskuksen arvostelulautakunnissa opiskelijaedustaja pääsee mukaan arvioimaan opettajaksi hakevien opetustaitoa.

Haku kielikeskuksen paikkoihin päättyy 8.11. klo 12 ja yliopistokollegioon ja filosofiseen tiedekunnan tiedekuntaneuvostoon 16.11. kello 12.

Lue lisää: Hakukuulutus filosofisen tiedekunnan tiedekuntaneuvostoon sekä yliopistokollegioon

Lue lisää: Hakukuulutus opiskelijajäseneksi kielikeskuksen tehtäväntäytön arvostelulautakuntiin

 
 
     
 
 

ISYYn kestävän kehityksen viikko 7.–13. marraskuuta

Miten yritykset ottavat toiminnassaan huomioon ilmaston, ympäristön ja ihmisoikeudet? Löytyykö kaupoista vastuullisesti tuotettuja vaatteita? Entä läppäreitä tai puhelimia?

Tule mukaan oppimaan lisää vastuullisesta kuluttamisesta ja tutustumaan muihin aiheesta kiinnostuneisiin opiskelijoihin!

ISYY järjestää yhdessä SYL:n kanssa Kestävän kehityksen viikon 7.-13. marraskuuta (viikko 45). Yhteisessä ohjelmassa on Eetti ry:n järjestämä yritysvastuutyöpaja sekä Reilun kaupan Miten varmistamme, että ruoka riittää kaikille? -keskustelutilaisuus (etänä) joka pidetään yhdessä Åbo Akademi Studentkårin (ÅAS) opiskelijoiden kanssa.

Näiden lisäksi ISYYn SILLAT-hanke järjestää excursion Omavaraopistolle edeltävän viikon lauantaina 5. marraskuuta. Omavaraopisto on Nurmeksessa sijaitseva opisto, joka toimii omavaraisesti ja järjestää omavaraisuuteen opastavia kursseja. Excursiolla pääset tutustumaan opiston toimintaan sekä oppimaan miten itse voit elää omavaraisempaa elämää. Matkaan voi osallistua molemmilta kampuksilta.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Sinustako ISYYn hallituslainen vuodelle 2023?

Oletko valmis viettämään opiskeluaikasi parhaimman ja antoisimman vuoden? Haluatko kartuttaa työelämävalmiuksia, joita ei opi luennoilla istumalla? Tai päästä kehittämään itseäsi ainutlaatuisella tavalla työnantajan roolissa? Kokemaan yhdessä tekemisen meininkiä ja edistämään opiskelijoiden hyvinvointia myös valtakunnallisesti?

Jos vastasit yhteenkin kysymykseen kyllä, hae mukaan ylioppilaskunnan hallitukseen vuodelle 2023. Hallitushaku on avoinna 28.10.–13.11.2022. Hallitus valitaan edustajiston kokouksessa 24.11.2022. 

  Lue lisää  
 
 
 

Mikä on ISYYn hallitus?

  • ISYYn hallitus tekee tärkeää vaikuttamis- ja edunvalvontatyötä ISYYssä, yliopistolla ja kampuskaupungeissa sekä tarvittaessa myös valtakunnallisesti.

  • Jäsenillä on omat vastuualueensa, jotta kaikki erilaiset opiskelijaryhmät ja opiskelijaelämän puolet tulevat huomioiduiksi päätöksenteossa.

  • Hallituslaiset ovat UEF:n opiskelijoita, ISYYn jäseniä, ja kokoonpanossa on edustusta sekä Joensuun että Kuopion kampuksilta.

  • ISYYn edustajisto valitsee hallituksen kalenterivuodeksi, eli toimikausi kestää tammikuusta joulukuuhun.

  • Hallituksessa toimimisesta maksetaan palkkio ja jäsenten odotetaan sitoutuvan aktiivisesti hallitustyöskentelyyn.

Jos vielä pohdit, mikä sektori voisi olla sinun juttusi, seuraathan ISYYn sosiaalisen median kanavia (@isyyuef) seuraavien viikkojen ajan. Kerromme kanavissamme hallituksen eri sektoreista hallitushaun päättymiseen asti. 

 
 
     
 
 

Tutustu ISYYn kerhoihin somessa!

Esittelemme syksyn aikana kerhojemme toimintaa somekanavissamme. ISYYn kerhojen toiminta on avointa kaikille jäsenillemme ja kerhojen tarkoitus onkin toteuttaa matalan kynnyksen vapaa-ajan toimintaa opiskelijalta toiselle ja tarjota poikkitieteellisiä yhteisöjä samanlaisten mielenkiinnonkohteiden ympärille.

Seuraa ISYYn Instagramia tai Facebookkia ja tutustu meidän kerhoihin. ISYYn järjestöasiantuntija antaa mielellään vinkkejä kerhoihin liittyen tai vaikkapa ohjeita kerhon perustamisee

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Opiskelijaedustajaksi YTHS:n itäisen alueen johtokuntaan

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta hakee yhtä (1) opiskelijaedustajaa itäisen alueen johtokuntaan toimikaudelle 1.1.2023 – 31.12.2024.

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö toimii opiskeluterveydenhuollosta säädetyn lain (659/2019) mukaisena opiskeluterveydenhuollon palveluiden tuottajana. Säätiön tarkoituksena on sen sääntöjen mukaan ”huolehtia yliopistoissa ja korkeakouluissa…opiskelevien terveydenhuollosta samoin kuin tukea ja edistää sellaista tieteellistä tutkimustyötä, mikä tavalla tai toisella palvelee tätä tarkoitusta.”

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Tervehdys hankekoordinaattorilta

Heips! Kuten ehkä huomaatkin, hankkeen tapahtumat ovat vähentyneet alkusyksystä, lukuun ottamatta joka tiistaisin tapahtuvia yhteisiä opiskelutuokioita “Tomaattitiistaita” Zoomissa. Ne ovat avoimia kaikille UEF:n opiskelijoille vuosikurssista ja pääaineesta riippumatta. Tuokioista on tullut paljon myönteistä palautetta, joten tervetuloa mukaan - lisätietoa löydät alempaa. Mukavaa viikkoa kaikille!

-Riina

 
 
     
 
 

 

Vielä ehdit mukaan!

SILLAT-hanke järjestää Saara Närän (TtM) Jaksamista opiskeluarkeen -workshopin 9.11. AU111:ssa klo 15-17. Workshopissa perehdytään oman jaksamisen edistämiseen, stressinhallintaan ja arjessa palautumiseen. Workshopissa on luento-osuus sekä tehtäviä, joiden avulla pääset pohtimaan omaa opiskeluarkeasi ja siihen liittyvää kuormitusta.

Workshop on avoin UEF:n opiskelijoille oppiaineesta ja vuosikurssista riippumatta. Osallistuminen on maksutonta. Ilmoittautuminen on auki vielä tämän päivän (1.11.), joten äkkiä ilmoittautumaan!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Tiesitkö ISYYn podcastista?

ISYYn podcast-sarjassa “Straight Outta Itä-Suomi - Opiskelijaelämää Savo-Karjalassa” SILLAT-hankekoordinaattori Riina keskustelee yhdessä vaihtuvien puhujien kanssa opiskelijoita koskevista asioista, etenkin hyvinvoinnin ja mielenterveyden näkökulmasta. Jaksoja on mm. virkamiesruotsin selättämisestä, yksinäisyydestä, överisuorittamisesta sekä digipelaamisen vaikutuksista hyvinvointiin.

Kaikki tähän mennessä julkaistut jaksot löydät Spotifysta ja Soundcloudista. Linkit löydät ISYYn verkkosivuilta.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Yhteiset opiskelutuokiot Tomaattitiistait 🍅

Tiistaisin järjestetään klo 10.15-12.00 kaikille opiskelijoille yhteisiä Pomodoro-tekniikkaan perustuvia opiskelutuokioita Zoomissa.

Pomodoro tarkoittaa tomaattia ja tekniikka perustuu ajanhallintaan. Tekniikka auttaa sinua keskittymään tehtäviisi ja saamaan enemmän aikaan. Tule ihmeessä edes kokeilemaan! Tuokion aikana jaetaan myös muita opiskeluun ja aikaansaamiseen liittyviä vinkkejä.

Voit osallistua tuokioihin liittymällä Zoom-kokouksiin nettisivuilta löytyvän linkin kautta. Lisätietoa alempaa. Tervetuloa!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Tule mukaan Harrastuskaveritoimintaan!

Harrastuskaveritoiminta on tarkoitettu kaikille Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille, jotka haluavat saada uusia kavereita yhteisten harrastusten ja mielenkiintojen kautta. Täyttämällä Harrastuskaverihakemuksen etsimme sinulle sopivan kaverin!

Harrastuksia on monenlaisia - voit etsiä kaveria vaikka kahvittelu-, leffa- tai juttuseuraksi. ISYYn verkkosivuilta löytyy listaa kampuskohtaisesti etsityistä harrastuskavereista sekä hakemuslomake.

Olemme yhteydessä, kun sopiva kaveri löytyy. Luemme hakemuksia ja yhdistelemme niitä keskenään kerran viikossa.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

Vaalitoimitsijaksi eduskuntavaaleihin

Joensuun kaupungin keskusvaalilautakunta hakee opiskelijoita vaalitoimitsijoiksi vuoden 2023
eduskuntavaalien yleisen ennakkoäänestyksen toimittamiseen. Yleinen eduskuntavaalien
ennakkoäänestys toimitetaan aikavälillä 22.–28.3.2023. Varsinainen vaalipäivä on 2.4.2023.

Vaalitoimitsijoista on säädetty vaalilain (714/1998) 17 §:ssä. Eduskuntavaaleissa vaalitoimitsijana ei voi toimia vaaleissa ehdolla oleva eikä ehdokkaan puoliso, lapsi, sisarus tai vanhempi. Ehdokkuus
tarkoittaa ehdokkuutta missä äänestysalueessa tahansa. Vaalitoimitsijan on oltava 18 vuotta täyttänyt henkilö. Työstä maksetaan tuntipalkka.
Tiedustelut asiakirjahallintopäällikkö Anne Lipponen, p. 050-3031215.

Joensuun kaupungin keskusvaalilautakunnnalle osoitetut vapaamuotoiset hakemukset on lähetettävä 8.1.2023 klo 16:00 mennessä sähköpostitse osoitteeseen vaalit@joensuu.fi. Mikäli sinulla on oma auto käytössäsi, mainitse tästä hakemuksessasi.

 
 
     
 
 

Haluaisitko toimia lapsen tai nuoren tukena ja saada uutta mukavaa tekemistä arkeesi?

Koulutamme toimintaan mukaan uusia MLL:n aikuiskavereita ja sosiaalihuoltolain mukaisia tukihenkilöitä marraskuussa. Koulutus on verkkovälitteinen ja tapahtuu Zoomissa.

Kiinnostuitko?

💙Tukihenkilönä autat lasta tai nuorta antamalla yksilöllistä aikaa ja huomiota mukavan tekemisen parissa.

✅Saat koulutuksen ja taustatuen MLL:ltä.

✅Läsnäolo riittää – et tarvitse erityistaitoja!

 

 
 
 

Toimintaa järjestetään Keski-Suomessa, Etelä-Savossa, Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa.

Olethan yhteydessä mikäli olisit kiinnostunut toiminnasta, mutta et pääse osallistumaan koulutukseen juuri nyt, sillä perehdytämme vapaaehtoisia myös yksilöllisesti mukaan toimintaan!

Voit osallistua koulutukseen ja päättää vasta sen jälkeen olisiko MLL:n tukihenkilötoiminta sinulle sopiva vapaaehtoistoiminnan muoto! Toiminnan voi aloittaa heti koulutuksen jälkeen tai myöhemmin sinulle sopivana aikana.

Koulutuspäivät ovat 14.11., 16.11. ja 21.11. klo 17-19.30.

Ilmoittaudu mukaan koulutukseen täältä

Lue lisää tukihenkilötoiminnasta täältä

 
 
     
 
 

 

Kohti oppimisen tulevaisuutta – Tervetuloa mukaan Digivisio 2030 -roadshow´n webinaariin!

Itä-Suomen yliopisto järjestää Digivisio 2030 -webinaarin maanantaina 21. marraskuuta 2022 kello 12.00–13.30. Digivisio 2030 on kaikkien suomalaisten korkeakoulujen yhteinen hanke, jossa viitoitetaan oppimisen tulevaisuutta. Digivisioon voit tutustua jo etukäteen hankkeen verkkosivuilla.

UEFin Digivisio -webinaarissa esitellään hanketta, sen tavoitteita ja miten digivisiota toteutetaan Itä-Suomen yliopistossa. Webinaari avoin koko yliopistoyhteisölle. Tilaisuus on suomeksi.

Webinaariin pääset osallistumaan tästä linkistä.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

Marraskuun Kantapöytä 10.11.

Seuraava Joensuun seudun Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden kantapöytä torstaina 10.11. klo 18-20, 60's Palaverissa.

Kantapöydät ovat kuukausittainen matalan kynnyksen tapahtuma, jonne ovat tervetulleita kaikki toiminnastamme kiinnostuneet. Kantapöydissä keskustellaan - joskus politiikkaa, joskus ihan muuta, saatetaan myös pelata lautapelejä. Lämpimästi tervetuloa! 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Rokumentti 16.-20.11. - lipunmyynti startannut!

Lipunmyynti on nyt auki! Lippuja voi ostaa Savon Kinojen verkkokaupasta ja elokuvateatteri Tapiosta. Rokumentin lippupaketit löytyvät täältä!

Tsekkaa kaikki Rokumentin leffat! Muistakaa ostaa lippunne ajoissa, paikkoja on rajoitetusti.

Rokumentissa nähdään!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

ESN Joensuu Got Talent (7.11)

HEY THERE! ESN Joensuu is waiting for you and your hidden talents! We are looking for performers!

Can you do Magic show? Comedy? Circus tricks?
How about dancing? Singing? Playing instruments? Theater ?
To be done by an individual or by group?

Well! This is your time to show your amazing talent! You also have the chance to win amazing prizes too!  Register now as a PERFORMER!

To participate, kindly fill out the form

***************************
WHAT? ESN Joensuu Got Talent
WHEN? Monday, November 7th at 6:00 PM onwards
WHERE? Educa E200, UEF Joensuu
PRICE? Free for all ESN/ISYY members

 
 
     
 
 

 

Opiskelukykypäivä 2022 - Buustia opiskeluun!

Essee myöhässä, tenttiin luku tökkii, opinnot eivät etene niin kuin haluaisit? Kaipaatko keinoja, joilla saada buustia opiskeluun?

Tule mukaan YTHS:n opiskelukykypäivän webinaariin Buustia opiskeluun! keskiviikkona 16.11.2022 klo 12-15. Kuulet opiskelukykyysi vaikuttavista asioista ja saat käytännön vinkkejä

📚 opiskelutekniikasta

🧘 jaksamista tukevista hengitysharjoituksista

💙 omien voimavarojen tunnistamisesta

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu nyt ➡️

Tapahtuma on suomenkielinen.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

Marraskuu
3.11.
Kulttuuriperintötyöpaja klo 10-12, Carelicumin auditorio
7.-13.11. ISYYn kestävän kehityksen viikko
7.11. ESN Joensuu Got Talent klo 18.00 @ E200
9.11. Jaksamista opiskeluarkeen -workshop klo 15-17, AU111 (järj. SILLAT)
10.11. Marraskuun Kantapöytä klo 18-20, 60's Palaverissa (järj. JoViNO ry)
12.11. klo 13-15: Leffahetki klo 13-15, Kauppakatu 35, 3. krs (järj. SPR Joensuu)
16.-20.11. Rokumentti
24.11. ISYYn edustajiston kokous
26.11. klo 13-15: Pipareiden leivonta klo 13-15, Rantakatu 15, Perheentalo (järj. SPR Joensuu)

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Joensuun kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Joensuun kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko