Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Joensuu viikko 48/2021

ti marrask. 30 19:30:44 2021

Lumista joulukuuta!
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Joensuu 48/2021

Vko 48 / 30.11-6.12.2021
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
     
 
 

Tervetuloa joulukuu!

Tervetuloa lukemaan Joensuun kampuksen Ärsykettä eli Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirjettä. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta 
verkkosivuiltamme sekä uutiskirjeen lopusta.

Tämän viikon uutiskirjeistä saat tietoa muun muassa ISYYltä lainattavista luistimista, itsenäisyyspäivän soihtukulkueesta, avoimista työpaikoista, sekä joulu-tammikuun pyhien ja joululoman vaikutuksista ISYYn toimistojen aukioloaikoihin!

Uutiskirjeessä on seuraavat osiot:

  • ISYYn ajankohtaiset
  • Pinnalla nyt
  • Tulevia tapahtumia
  • Työelämä ja harjoittelu
  • Sekalaista

Lumista joulukuuta ❄

 

 
 

 
 

 

Itsenäisyyspäivän soihtukulkue Joensuussa

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnalla (ISYY) on kunnia kutsua kaikki opiskelijat mukaan ylioppilaskunnan Joensuun kampuksen itsenäisyyspäivän soihtukulkueeseen 6.12.2021. Soihtukulkue on ylioppilaskunnan vanhimpia ja kunnioitetuimpia perinteitä.

Soihtukulkueen lähtöpaikkana toimii ISYYn kampustoimisto Haltialta (Yliopistokatu 7), johon osallistujia pyydetään saapumaan viimeistään klo 15.45. Kulkue lähtee liikkeelle klo 16 ja etenee keskustan läpi sankarihautausmaalle, jossa järjestetään juhlatilaisuus klo 16.30.

 
 
 

Haudoilla esiintyy Itä-Suomen yliopiston kuoro Joy. Lisäksi siellä kuullaan ylioppilaskunnan puheenjohtajan Ella Partasen puhe. Lopuksi lauletaan Maamme-laulu.
Soihtukulkue on tänäkin vuonna avoin kaikille joensuulaisille, ja siihen voi liittyä vaikka matkan varrelta.

Yleisohje kulkueeseen osallistujille:

  • Kulkue lähtee kulkemaan klo 16 kohti keskustaa Suomen lipun, airueiden ja ISYY-lipun johdolla. Näitä seuraavat seppeleenkantaja, puheenjohtajisto ja juhlapuhuja. Kulkue kulkee keskustan läpi klo 16.00–16.30 Joensuun keskustan läpi.
  • Pitäkää soihdut pystyssä, jotta terva ei valu ja ettei tuli sytytä mitään palamaan. Pitäkää myös riittävä etäisyys edellä kulkijoihin.
  • Kulkue saapuu hautausmaalle noin klo 16.30. Seremonian aloittaa Itä-Suomen yliopiston kuoro Joy. Lisäksi kuullaan Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan puheenjohtajan Ella Partasen puheenvuoro. Puheen jälkeen lasketaan seppele sankarihaudoille, minkä jälkeen lauletaan Suomen kansallislaulu Itä-Suomen yliopiston kuoro Joyn säestämänä.
  • Pue siis lämmintä vaatetta yllesi. Lisäksi voit pukea päähäsi ylioppilas- tai ammattilakin tai saapua paikalle myös ilman lakkia. Jätäthän haalarit kuitenkin tällä kertaa kotiin.

Tervetuloa tekemään itsenäisyyspäivästä opiskelijoiden näköinen!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Joululomien ja pyhien vaikutukset toimiston aukioloaikoihin ja uutiskirjeisiin

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan toimistojen aukioloissa on joululomista ja joulu-tammikuun pyhäpäivistä johtuvia poikkeuksia. Poikkeusaukiolot näet alta. Hoidathan mahdolliset asioinnit ja yhteydenotot ajoissa.

Joululoma vaikuttaa myös uutiskirjeiden ilmestymiseen. Tämän vuoden viimeiset uutiskirjeet julkaistaan 14.12. ja ensi vuoden ensimmäiset uutiskirjeet 11.1.2022.

Poikkeukset:

  • ma 6.12. (itsenäisyyspäivä) suljettu
  • to 16.12.2021 - su 2.1.2021 (joululoma) suljettu
  • to 6.1.2022 (loppiainen) suljettu
  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Lainaa luistimia ISYYn toimistolta!

Tekisikö mieli lähteä luistelemaan, mutta et viitsisi hankkia omia luistimia? Ei hätää, lainaa meiltä! 

ISYYn Joensuun toimiston liikuntavälinevarastolta löytyy niin luistimia kuin mailojakin talvikauden jäille. Tarjolla myös monia muita välineitä!

ISYYn jäsenet voivat lainata liikuntavälineitä toimiston aukioloaikoina veloituksetta viikon ajaksi!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) hakee tapahtumatuottajaa

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) hakee tapahtumatuottajaa määräaikaiseen työsuhteeseen ajalle 1.1.–31.12.2022. Etsimme tapahtumien teosta innostunutta opiskelijakulttuurin tuntevaa tekijä, joka haluaa kehittää ylioppilaskunnan tapahtumia ja yritysyhteistyötä sekä luoda ISYYläistä opiskelijakulttuuria positiivisella tekemisellä.

Tapahtumatuottaja vastaa sekä Joensuun että Kuopion tapahtumien suunnittelusta ja toteutuksesta sekä ISYYn yritysyhteistyön kehittämisestä.

 

 
 
 

Työaika on 26,25 tuntia viikossa. Työaika on joustava ja sisältää ajoittain myös työskentelyä iltaisin ja viikonloppuisin. Palkka maksetaan ISYYn palkkataulukon mukaan, lähtöpalkka 1431 €/kk, lisäksi palkkauksessa otetaan huomioon mahdolliset kokemus- ja koulutuslisät. Työpiste sijaitsee Kuopion kampustoimistolla.

 

Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen toimitetaan PDF-muodossa 1.12.2021 klo 16.00 mennessä osoitteeseen paasihteeri(at)isyy.fi

Haastattelut järjestetään Kuopiossa 7.–8.12.

Katso tarkemmat tiedot hakukuulutuksesta ISYYn sivuilta.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

ISYY hakee palvelusuunnittelijaa vuoden määräaikaiseen tehtävään (toimipaikkana Joensuu)

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta hakee palvelusuunnittelijaa määräaikaiseen työsuhteeseen 1.1.2022–31.12.2022 (37,5 h/viikko) Joensuuhun.

Työaika (37,5 h/vko) on joustava ja sisältää ajoittain myös työskentelyä iltaisin ja viikonloppuisin. Palkka maksetaan ISYYn palkkataulukon mukaan, lähtöpalkka on 2044 €/kk, lisäksi palkkauksessa otetaan huomioon mahdolliset kokemus- ja koulutuslisät.

 
 
 

Palvelusuunnittelijan tehtäviin kuuluu esimerkiksi SYKETTÄ-korkeakoululiikunnan järjestäminen Joensuussa yhdessä muiden SYKETTÄ-työntekijöiden kanssa, tapahtumien järjestäminen ja kehittäminen sekä ylioppilaskunnan viestinnän tuottamiseen osallistuminen etenkin tapahtumien osalta. Lisäksi palvelusuunnittelija toimii ylioppilaskunnan tietosuojayhteyshenkilönä sekä tietojärjestelmien pääkäyttäjänä. 

 

Hakuaika tehtävään päättyy 1.12.2021 kello 16.00. Vapaamuotoiset työhakemukset toimitetaan pdf-tiedostoina sähköpostitse osoitteeseen: paasihteeri(at)isyy.fi. Mahdolliset haastattelut järjestetään etäyhteydellä 7.12.

Katso tarkemmat tiedot hakukuulutuksesta ISYYn sivuilta.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Tutustu ISYYn hallitushakijoihin!

Joko olet ehtinyt tutustua ISYYn vuoden 2022 hallitushakijoihin?

Hakijoihin pääsee tutustumaan ISYYn sivuilla jo ennakkoon. Sivuilta löytyvät hakijoiden hakemukset sekä mahdolliset ansioluettelot ja videoidut haastattelut.

  Lue lisää  

 

 

 
 
     
 
 

Opiskelijaedustuspaikkoja 
haettavana Itä-Suomen yliopistossa: 

ISYY julistaa seuraavat opiskelijaeduspaikat haettavaksi:

  • Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnan perustutkintokoulutuksen työryhmään: 1 opiskelijaedustaja
  • Kielikeskuksen kehittämistyöryhmän opiskelijaedustaja: 1 edustaja per kampus
  • Yliopiston muutoksenhakulautakunnan opiskelijaedustajat (2 edustajaa sekä näille 2 henkilökohtaista varaedustajaa)
 

Kaikkiin edustuspaikkoihin on hakukelpoinen henkilö, jolla on oikeus suorittaa ylempi tai alempi korkeakoulututkinto tai tieteellinen jatkotutkinto Itä-Suomen yliopistossa sekä on ilmoittautunut läsnä olevaksi. Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnan perustutkintokoulutuksen kehittämisryhmään hakevan odotetaan olevan kyseisen tiedekunnan opiskelija. 

Tarkempi hakukuulutus on luettavissa ISYYn sivuilta.

Kaikista paikoista antaa lisätietoja ylioppilaskunnan koulutus- ja sosiaalipoliittinen asiantuntija Mikko Aaltonen
044-576 8414, koso@isyy.fi

 
 
     
 
 

Vastaa palautekyselyyn ISYYn edustajistovaaleista!

Keräämme 2021 edustajistovaaleista anonyymiä palautetta kehittääksemme edustajistovaalityötä. Edustajistovaalit ovat kahden vuoden välein ja vaaleissa voivat asettua ehdolle kaikki ISYYn jäsenet. Vaaleissa valitaan 39 edustajiston jäsentä, jotka päättävät mm. ISYYn jäsenmaksusta, toiminnan suutaviivoista ja talousarviosta.

Toivomme, että vastaisit alla olevaan kyselyyn 5.12.2021 klo 23:59 mennessä. Osallistuneiden kesken arvotaan leffalippuja.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

ISYYn uuden edustajiston järjestäytymiskokous 1.12.

Kokouksessa uusi edustajisto järjestäytyy ja valitsee itselleen puheenjohtajiston. Lisäksi edustajisto valitsee ensi vuodelle uuden hallituksen.

Edustajiston kokouskutsun löydät ISYYn materiaalipankista tai alla olevasta linkistä.

Kokousta voi tulla seuraamaan paikanpäälle luokkiin tai kokousta voi seurata streamin välityksellä ISYYn YouTube-kanavalla. Tervetuloa seuraamaan!

  lue lisää  
 
 
     
 

 
 

SYKETTÄ goes hoki:
JoKP - Ketterä 7.12.

SYKETTÄ tarjoaa 25 istumapaikkaa ja 25 seisomapaikkaa Joensuun Kiekko-Poikien ja Ketterän väliseen Mestiksen kärkiotteluun!

Ilmoittautuminen SYKETTÄ-tarralla varattaville paikoille tapahtuu liikuntakalenterin kautta.

SYKETTÄ on esillä ennen peliä jäähallin aulassa sekä järjestää ensimmäisellä erätauolla kilpailun, jossa tarjolla on mahtavia palkintoja!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Kilometrikisa

SYKETTÄ Joensuu oli menestyksekkäästi mukana Kilometrikisassa 01.05. ‐ 22.09.2021.

Joukkueemme kartutti yhteensä huikeat
26 058 kilometriä eli yli 500 km/pyöräilijä!

Kilometrikisa on yritysten, työyhteisöjen, osastojen, yhdistysten, seurojen tai minkä tahansa joukkueiden välinen leikkimielinen kilpailu, jossa osallistujat kirjaavat pyöräilykilometrejään ylös ja kartuttavat oman joukkueen kilometrisaldoa. 

Talvikilometrikisaa poljetaan 1.1.–28.2.2022 ja SYKETTÄ on tietenkin mukana (ilmoittautuminen alkaa joulukuussa)!

 
 
     
 

 
 

 

Joulu on taas, joulu on taas ja niin on myös ISYYn joulukalenteri! 

Tänä vuonna ylioppilaskunnan joulukalenteri on SILLAT-teemainen kalenteri, jonka kaikki luukut liittyvät hyvinvoinnin edistämiseen.

Joulukalenterissa on yhteensä neljä luukkua, joiden sisällöt paljastetaan ISYYn Instagram-tilillä 1.12. eteenpäin kolmena seuraavana maanantaina klo 8.

Luvassa on muun muassa erilaisia hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä tukevia aktiviteetteja molemmilla kampuksilla, joten muista seurata ISYYn Instaa!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Näihin harrastuksiin etsitään kavereita!

Harrastuskaveritoiminta on tarkoitettu kaikille Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille, jotka haluavat saada uusia kavereita yhteisten harrastusten ja mielenkiintojen kautta. Täyttämällä Harrastuskaverihakemuksen etsimme sinulle sopivan kaverin! 🕵️‍♀️

👀 Harrastuksia on monenlaisia - voit etsiä kaveria vaikka kahvittelu-, leffa- tai juttuseuraksi. Tällä hetkellä etsitään harrastuskavereita mm. seuraaviin harrastuksiin.
Kuopio: Salsa dancing, bänditoiminta, roolipeli D&D, freediving, taitoluistelu
Joensuu: Podcastit, videopelien pelaaminen, kirjoittaminen, luontokuvaus, avantouinti

Olemme yhteydessä, kun sopiva kaveri löytyy. Luemme hakemuksia ja yhdistelemme niitä keskenään kerran viikossa, yleensä perjantaisin.

👉 Lue lisää toiminnasta ja täytä hakemus jo tänään!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Rehtorin joulukahvit Joensuussa

Tervetuloa perinteiseen henkilökunnan ja opiskelijoiden yhteiseen joulukahvitilaisuuteen keskiviikkona 8.12. kello 14.00 Carelian ala-aulaan.

Ohjelmassa:

  • Tervehdyssanat - Rehtori Jukka Mönkkönen 
  • Jouluista musiikkia - Itä-Suomen yliopiston kuoro Joy, johtajana Mari-Annika Heikkilä
  • Kahvitarjoilu

Tervetuloa!

 
 
     
 
 

Millainen on hyvä liikuntapaikka?

Joensuun kaupunki selvittää kyselyllä kuntalaisten tyytyväisyyttä Joensuun kaupungin ylläpitämiin liikuntapaikkoihin. Kyselyn tuloksia hyödynnetään uusien liikuntapaikkojen suunnittelussa ja rakentamisessa sekä nykyisten liikuntapaikkojen kunnostamisessa.

Lisätietoa liikuntapaikkasuunnitelmasta, -kyselystä ja arvonnasta: joensuu.fi/

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Tuntuuko tehtävien aloittaminen tai loppuun saattaminen hankalalta? Jumittaako kandin teko? Tarvitsetko tukea opintojen tai arjen hallintaan?

Itä-Suomen yliopiston urapalvelut järjestää opiskelijoille Otetta opintoihin –ryhmän kevätlukukaudella 2022. Ryhmän tavoitteena on tarjota matalan kynnyksen tukea kandivaiheen opiskelijoille erilaisten opiskeluun tai arjen hallintaan liittyvien pulmien ratkaisemiseen.

Ryhmän toiminta perustuu ratkaisukeskeisiin työskentelytapoihin ja vertaistukeen. Ryhmän ohjaajilla on valmius huomioida ja tukea osallistujia myös mahdollisissa neuropsykiatrisissa haasteissa (esim. Aspergerin syndrooma, ADHD, ADD, Touretten syndrooma, tai epäily em. oireyhtymistä.) Diagnoosia tai lähetettä ei kuitenkaan tarvita, oma kokemus arjen haasteista riittää. Neuropsykiatriset haasteet voivat aiheuttaa muun muassa oppimisvaikeuksia, hankaluuksia kiinnittyä koulutukseen ja työhön sekä ongelmia sosiaalisissa tilanteissa.

Ryhmä kokoontuu verkossa (Teams tai Zoom, ilmoitetaan myöhemmin).

Tapaamisten ajat aina maanantaisin klo 13-15.30 seuraavasti:

  • 7.2., 14.2., 21.2., 28.2. (ei tapaamista viikolla 10), 14.3., 21.3., 28.3. ja 4.4. (yhteensä 8 kertaa)
  • Ryhmään voidaan ottaa enintään 10 opiskelijaa. Ryhmän käynnistyminen edellyttää vähintään 8 opiskelijaa. Valinta tehdään hakemuksen ja haastattelun perusteella. Haastattelut tapahtuvat viikoilla 2 ja 3 (10.-21.1.2022) ja ryhmään pääsemisestä ilmoitetaan viikolla 4. Etusijalla ovat ne opiskelijat, joilla opinnot ovat viivästyneet tai uhkaavat viivästyä opintojen ja/tai arjen hallinnan haasteiden vuoksi ja jotka pystyvät sitoutumaan ryhmän tapaamisiin.
  • Haku ryhmään 19.12.2021 mennessä lomakkeella

Lisätietoja: uraohjaaja Kirsi Vallius-Leinonen ja suunnittelija Outi Suorsa

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Lähde liikkeelle! -somekilpailu

YTHS:n Instagramissa on käynnissä Lähde liikkeelle! -kilpailu, jonka tavoitteena on innostaa opiskelijajärjestöjä tekemään leikkimielinen video (Instagramiin) matalan kynnyksen liikuntamahdollisuuksista.

Somekampanjan tavoitteena on muistuttaa liikunnan merkityksestä ja kannustaa hauskalla tavalla liikkumiseen näin vuoden pimeimmän ajan saapuessa.

Kaikkien kilpailuun osallistuneiden järjestöjen kesken arvomme 20 kpl peliliivejä järjestön käyttöön heidän omalla logolla varustettuna. Kilpailuaika on 17.11-10.12.2021.

 

Lue lisää

 

 
 
     
 

 
 

Invisible Demons - tuhon merkit

Huikea dokumentti ja pelottavan kaunis elokuva, Joensuun ainoa näytös Tapiossa ke 1.12. klo 16:30. Liput 10 € (Elokuvahommia Joensuussa -etukortilla 8 €). Liput myynnissä Tapiossa ja verkkokaupassa.

Vaikuttavan kuvakerronnan ja tavallisten asukkaiden kokemusten kautta (ohjaaja)
Rahul Jain kuvaa taloudellisen kasvun ja ilmastonmuutoksen dramaattisia vaikutuksia kotikaupunkinsa Delhin asukkaiden elämään.

Delhissä ilmastokriisin seuraukset eivät ole
tulevaisuuden uhkakuvia vaan nykyaikaa: sietämätöntä kuumuutta, tulvia ja keuhkoja tuhoavaa saastetta.

Cannesin elokuvajuhlilla ensi-iltansa
saanut dokumentti kysyy, onko tavoittelemamme kehitys tosiaan tämän näköistä. Saastuneen megakaupungin tarinat johdattelevat näkemään
kriisin vakavuuden kaikkialla maailmassa ja vaatimaan parempaa tulevaisuutta.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Opiskelijabileet 7.12. Mehtimäellä!

Joensuun Kiekko-Pojat järjestää yhdessä Jet Set -sporttibaarin kanssa opiskelijabileet 7.12.
Bileet Jet Setissä (Kauppakatu 35) klo 12.00 alkaen.

Linja-autokuljetus Jet Setin edestä noin kello 17.15  kuljettaa veloituksetta PKS Areenalle katsomaan JoKP - Ketterä ottelua. Otteluun lipun hinta opiskelijalle on 5,00€. PKS Areenalla Happy Hour 17.30 - 18.30.

15 minuuttia ottelun jälkeen linja-auto saapuu noutamaan PKS Areenalta veloituksetta vieden takaisin Jet Setiin jatkamaan iltaa. Varauduthan esittämään opiskelijakortin.

  Liput ennakkoon  
 
 
     
 
 

Ote kiipeilykeskuksella opiskelijapäivä ke 8.12.

Opiskelijapäivänä voimassa olevalla opiskelijakortilla kertakäynti on 5€
sisältäen kenkävuokran (Norm. 13€).

Ovet ovat auki opiskelijapäivänä klo 12-22.

Paikalla oleva henkilökuntamme opastaa ensikertalaiset alkuun ja antaa
tarvittaessa vinkkejä reiteille.

Päivän aikana on mahdollista osallistua leikkimieliseen kisailuun max 5
hengen kaveriporukoilla. Kisan tavoitteena on kiivetä mahdollisimman monta reittiä ja eniten
reittejä kiivennyt joukkue palkitaan kertakäynneillä.
Annamme halukkaille joukkueille kassoilla kisalaput.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Vapaaehtoistoiminnasta buustia työelämään 8.12. klo 16:30

Ohjelmassa:

  • Lisää hyvinvointia vapaaehtoistoiminnasta! Kristiina Vesama, lehtori, Humak.
  • Vapaaehtoistoiminta työllistymisen edistäjänä Hilkka Pirhonen, työllisyyskoordinaattori, Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry
  • Osaamismerkeillä tunnustusta vapaaehtoistoiminnassa kertyneestä osaamisesta Riina Kylmälahti, harrastustoiminnan suunnittelija, Suomen Nuorisoseurat ry
  • Vapaaehtoistoiminta osana työllistymispolkuani Mirja Hakkarainen, Varkauden seudun omaishoitajat ry
    Ansku Londell, Löytötori Helmi
  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Mistä puhumme, kun puhumme tieteestä? 9.12. klo 15:00

Mitä tutkijat eri tieteenaloilla tutkivat? Miten tutkimuskysymykset muotoillaan? Tuleeko tieteessä ikinä valmista? Voiko tutkija voi muuttaa näkemystään? Saako olla epävarma? 

UEF järjestää kaikille avoimen webinaarisarjan, jossa valotetaan tieteentekemistä monesta suunnasta. Tarkasteltavana aiheena on korona. Pengomme, miten sairautta, pandemiaa ja sen tuottamia yhteiskunnallisia ilmiöitä tutkitaan ja miten tutkimuksesta viestitään.  

Opiskelija, kasvata ymmärrystäsi tieteestä ja osallistu!  

Sarjan avaavat torstaina 9. joulukuuta kello 15.00-15.45 akateeminen rehtori Tapio Määttä ja tieteenfilosofian ja etiikan yliopistonlehtori Tuomas Pernu 

Molemmat tiivistävät aluksi, mistä puhumme, kun puhumme yliopistossa tieteen tekemisestä. Osallistujat kutsutaan tämän jälkeen mukaan keskusteluun. 

Webinaarisarjan on ideoinut sovelletun fysiikan yliopistonlehtori Lasse Heikkinen yhdessä erityistietoasiantuntija Tuulevi Ovaskan (kirjasto) ja yliopistonlehtori, digipedagogiikan fasilitaattori Susanna Kohonen (kielikeskus) kanssa. He haastavat yleisön mukaan keskusteluun. 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Avara luonto - Vihreät sitsit 9.12.

Tervetuloa vihreille sitseille torstaina 9.12. klo 18! Tällä kertaa sitsejä juhlitaan teemalla "Avara luonto". Kaikki tarjottava tapahtumassa on vegaanista. Ilmoittautuminen tapahtumaan on auki torstaihin 25.11. asti osoitteessa. Lipun hinta on 10 euroa. Euro osallistumismaksusta lahjoitetaan Joensuun alueen eläinsuojelutyöhön.

Tapahtuma on avoin kaikille Joensuun seudun vihreille ja vihreämielisille. Tapahtumassa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Jos sinulla on mitään kysyttävää, vastaamme mielellämme Facebookissa tai Instagrammissa.

MITÄ: Vihreät Sitsit: 'Avara Luonto'
MISSÄ: Laulutalo, Koulukatu 51, Joensuu
MILLOIN: Torstaina 9.12.2021 klo 18
HINTA: 10 euroa

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Joylu on taas - Joy-kuoron joulukonsertti Carelia-salissa 14.12. klo: 18

Itä-Suomen yliopiston kuoro Joy esittää perinteisen joulukonsertin, jonka siivin laskeudumme joulun tunnelmaan rauhallisin mielin. Mukana on musiikkia maailmalta sekä muutama suomenkielinen kappale.

Konsertissa ei ole väliaikaa.

Kuoroa johtaa Mari-Annika Heikkilä.

Tervetuloa nauttimaan joulun tunnelmasta kanssamme!

Lippuja myydään sekä ovelta ennen konsertin alkua, että ennakkoon.

ENNAKKOLIPUT:

  • aikuiset 10 €
  • opiskelijat 5 €
  • alle 16 v. lapset 5 €
  • (0-2 v. ilmaiseksi)

LIPUT OVELTA: (rajoitetusti tuntia ennen esitystä)

  • aikuiset 13 €
  • opiskelijat 8 €
  • alle 16 v. lapset 5 €

HUOM! Noudatamme konsertissa THL:n koronaohjeistusta:

- Turvavälit: Mikäli mahdollista, jätäthän turvavälin yleisössä. (Henkilömäärää ei kuitenkaa rajoiteta, elleivät suositukset muutu ennen konserttia.)

- Kasvomaskit: Suosittelemme kaikkia konserttiin osallistuvia käyttämään hengityssuojia, etenkin mikäli sinulla ei ole riittävää suojaa koronatautia vastaan.

- Hygieniaohjeet: Pesethän kädet ja käytäthän käsihuuhdetta käsien desinfiointiin. 

Saavuthan konserttiin vain terveenä ja oireettomana, kiitos. 

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Pohjois-Karjalan Seta - avointa sateenkaarevuutta susirajalla

Pohjois-Karjalan Seta ry on Setan maakunnallinen jäsenjärjestö Pohjois-Karjalassa ja järjestää sateenkaarevaa toimintaa alueen seksuaali- ja sukupuolivähemmistölle aina vertaisryhmistä ja lukupiiristä sateenkaaribileisiin ja elokuvailtoihin. Yhdistyksellä työskentelee kaksi koordinaattoria, mutta toimimme suurelta osin vapaaehtoisvoimin ja rivit ovat aina avoinna uusille kiinnostuneille. Ota yhteyttä ja kysy lisää! 

Järjestämme loppuvuonna runsaasti sateenkaarevia tapahtumia Joensuussa mm.sateenkaarevan elokuvafestivaali VinoKinon. Toimistomme sijaitsee Rantakadulla Joensuun keskustassa. Kaiken toimintamme löydät kootusti tapahtumakalenteristamme!

Lisätiedot: anna@pohjoiskarjalanseta.fi

 
 
     
 
 

Food Business Challenge 2022 on täällä!

Food Business Challenge on kaikkien alojen opiskelijoille avoin innovaatiokisa. Kilpailussa haetaan ruokasektorin tuote- ja palveluratkaisuja alkutuotannosta jalostukseen ja kuluttajien lautaselle asti. Myös esimerkiksi alan teknologiaan, hyvinvointiin ja digitaalisiin ratkaisuihin liittyvät ideat ovat tervetulleita kilpailuun.  

Palkinto - ja kehittämisrahaa jaossa lähes 5000 €! Kisaan rekisteröidytään CampusOnlinessa tarjolla olevan verkkokurssin kautta. 

  Lue lisää  
 

 

 

 
 
     
 
 

 

Väsyttääkö?

Onko sosiaalinen elämä kuin saavuttamaton kangastus horisontissa? Lipuuko urasuunnitelmat tai valmistuminen uhkaavasti kohti viemäriä? Kenelle tästä nyt edes kertoisi… Tätä varten on Miesten vuoro!

Tuokiot on suunnattu erityisesti tekniikan ja matemaattis-luonnontieteellisten alojen kaikille mieheksi itsensä identifioiville opiskelijoille.

Keskustelua luotsaa Henri Heikintalo Nyyti ry:stä. Voit osallistua omalla nimellä tai nimimerkillä. Ilmoittaudu mukaan ja tule jutulle Zoomiin!

  • ke 1.12. klo 17–19 Ihmissuhteet ja yksinäisyys
  • ke 8.12. klo 17–19 Avun pyytäminen
  • ke 15.12. klo 17–19 Epävarmuus tulevaisuudesta
  Lue lisää  
 
 
 

Nyytin chatit joulukuussa

Nyytin chat on paikka yhteiselle ajatusten ja kokemusten vaihdolle. Ryhmämuotoisessa chatissa jutellaan erilaisista opiskelijan arkea ja elämää koskettavista aihepiireistä. Chatissa on mukana aina Nyytin vaparit tai työntekijät.

Seuraavien suomenkielisten chattien aiheet:

  • to 2.12. Olen erilainen kuin muut – onko minulla paikkaa opiskeluyhteisössä?
  • to 9.12. Miten erottaa opiskelu- ja vapaa-aika toisistaan?
  • to 16.12. Miten menee loppuvuodesta 2021 -ihan oikeesti?
  • ti 21.12. Miten erilaiset oppijat tulisi huomioida opinnoissa?
  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Mitä saat 7,50 eurolla?

”Kesäfiiliksen”! ”Muistutuksen kiitollisuuden aiheista”! ”Viettelysvalmennusta”! ”Tylsyyden karkotuksen”!

Tule turvallisesti Joensuun kaupunginteatterin esityksiin kaupungintalolle!

Opiskelijan äkkilähtölippu maksaa vain 7,50 euroa esityspäivinä ostettuna ja ennakkoonkin vain 15 euroa!

Liput Ticketmasterista tai Carelicum palveluista,

Koskikatu 5, p. 013 267 5222, carelicum.palvelut@joensuu.fi

www.joensuunteatteri.fi

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Harjoittelupaikat haussa nyt!

Yliopisto-opiskelijoille suunnatut harjoittelupaikat julkisella, yksityisellä ja järjestösektorilla ilmoitetaan keskitetysti JobTeaser-palvelussa. Erityisesti nyt alkuvuonna on paljon harjoittelu- ja kesätyöpaikkoja haussa!

Eri alojen harjoittelupaikkoja on tarjolla esim. ministeriöissä, Suomen suurlähetystöissä yliopistoissa sekä ELY-keskusksissa.

Huom! Kun luot profiilin, valitse koulutusalaksi Opiskelijat ja alumnit, niin näet suomalaiset harjoittelu-, työ- ja opinnäytetyöpaikkailmoitukset.

Ohjeet JobTeaserin käyttöönottoon ja linkki palveluun Kamussa.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

 

Tarjous: HBO Max 50% alennuksella 30.11. asti

HBO Max on sarjoja ja elokuvia esittävä suoratoistopalvelu, joka tarjoaa käyttäjilleen uusimpia menestyssarjoja ja moderneja klassikkoja, kuten esim. Game of Thrones tai Sopranos. Lisäksi HBO Max tarjoaa ensi-iltakatseluun myös elokuvia – niin kansainvälisiä, paikallisia kuin indieitä.

HBO Max tarjoaa opiskelijoille uskomattoman edun: marraskuun loppuun asti on voimassa kampanja, josta saat pysyvän -50 % alennuksen palveluun. Kuukausiveloituksesi on siis 4,49 € / kk (norm. (8,99 €).

Alennus on voimassa niin kauan, kunnes perut tilauksen, muutat tilauksen tai muutat maksutapaasi.

  Lunasta etu  
 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Joensuun kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Joensuun kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen vapaa-aika@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko