Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Joensuu viikko 50/2021

ti jouluk. 14 17:04:19 2021

On vuoden viimeisen uutiskirjeen aika!
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Joensuu 50/2021

Vko 50 / 14.-20.12.2021
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
     
 
 

On vuoden viimeisen uutiskirjeen aika!

Tervetuloa lukemaan Joensuun kampuksen Ärsykettä eli Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirjettä. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta 
verkkosivuiltamme sekä uutiskirjeen lopusta.

Tämän viikon uutiskirjeistä saat tietoa muun muassa toimiston aukioloajoista, aluevaaleista sekä muista ajankohtaisista opiskelijoita koskettavista asioista.

Uutiskirjeessä on seuraavat osiot:

  • ISYYn ajankohtaiset
  • Pinnalla nyt
  • Tulevia tapahtumia
  • Työelämä ja harjoittelu
  • Sekalaista

Lämmintä joulua 🎅

 

 
 
     
 

 
 

Toimistot sulkeutuvat joulun viettoon!

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan toimistojen aukioloissa on joululomista ja joulu-tammikuun pyhäpäivistä johtuvia poikkeuksia. Poikkeusaukiolot näet alta. Hoidathan mahdolliset asioinnit ja yhteydenotot ajoissa.

Joululoma vaikuttaa myös uutiskirjeiden ilmestymiseen. Seuraava uutiskirje julkaistaan 11.1.2022.

Poikkeukset:

  • to 16.12.2021 - su 2.1.2021 (joululoma) suljettu
  • to 6.1.2022 (loppiainen) suljettu
  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Lainaa luistimia ISYYn toimistolta!

Tekisikö mieli lähteä luistelemaan, mutta et viitsisi hankkia omia luistimia? Ei hätää, lainaa meiltä! 

ISYYn Joensuun toimiston liikuntavälinevarastolta löytyy niin luistimia kuin mailojakin talvikauden jäille. Tarjolla myös monia muita välineitä!

ISYYn jäsenet voivat lainata liikuntavälineitä toimiston aukioloaikoina veloituksetta viikon ajaksi!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Opiskelija, aluevaalit koskettavat myös sinua!

Hyvinvointialueet tulevat tarjoamaan opiskelijoille kaikki sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut, jotka eivät kuulu YTHS:n tarjoaman perusterveydenhuollon piiriin. Näitä palveluita, kuten erikoissairaanhoitoa, päivystystä ja joitain perusterveydenhuollon tutkimuksia, monet opiskelijat tarvitsevat. Siksi opiskelijoiden äänen tulee kuulua hyvinvointialueiden päätöksenteossa.  
Ehdolle asettuminen oli mahdollista 14.12. saakka, ja äänestämään pääsee tammikuussa. 

 

 
 
     
 
 

 

Talvikilometrikisa on täällä!

Liity mukaan SYKETTÄ Joensuun joukkueeseen talvikilometrikisaan, joka poljetaan 01.01. ‐ 28.02.

Talvikisassa olemme mukana nyt seitsemättä kertaa!

Kilometrikisa on yritysten, työyhteisöjen, osastojen, yhdistysten, seurojen jne. välinen leikkimielinen kilpailu, jossa osallistujat kirjaavat pyöräilykilometrejään ylös ja kartuttavat oman joukkueen kilometrisaldoa. 

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

Kevään 2022 SYKETTÄ-tarrat tulivat myyntiin 1.12.

Voit ostaa kevään 2022 SYKETTÄ-tarran jo nettisivujen verkkokaupasta!

Lataamalla mobiilisovelluksen, voit ostaa liikuntatarran ja saat käyttöösi sovelluksessa olevan mobiilitarran. Sovelluksen avulla voit aloittaa SYKETTÄ-palvelujen käytön heti. Kevään SYKETTÄ-tarrat ovat myynnissä myös ISYYn ja POKAn toimistoilla. Suosittelemme lukemaan SYKETTÄ-käyttöehdot läpi ennen SYKETTÄ-tarran ostamista. 

Kevään tarrat ovat jo voimassa eli niillä voi osallistua vielä loppuvuoden tunneille ja vuoroille. Tarrat ovat voimassa 31.8.2022 asti eli tarralla pääset liikkumaan myös kesällä. 

Syksyn SYKETTÄ-tarrojen voimassaolo päättyy 31.12.2021!

 
 
     
 

 
 

 

SILLAT-joulukalenteri jatkuu: 3. luukku!

Kiitämme kaikkia viime viikon joulupuuroaterialle sekä piparinkoristelupajaan osallistuneita opiskelijoita! Nyt on aika äänestää luovin pipari ISYYn Instagramissa. Äänestäjien kesken arvotaan kaksi kahvilalahjakorttia paikallisiin kahviloihin. Äänestysaikaa on 13.-19.12.2021. Lue lisää 3. luukusta ja arvonnasta ISYYn Instagramista @isyyuef! 

Neljäs ja viimeinen luukku aukeaa 20.12. klo 8.

 
 
     
 
 

Tulossa tammikuussa 2022 SILLAT X SYKETTÄ webinaarisarja “Lempeästi kohti hyvinvoivaa arkea”

Haluaisitko saada enemmän motivaatiota liikkumiseen ja syödä terveellisemmin? ISYYn SILLAT-hanke ja SYKETTÄ-palvelut tarjoavat opiskelijoille 12.1. alkaen neljän kerran webinaarisarjan “Lempeästi kohti hyvinvoivaa arkea”:

  • 12.1. Liikkeelle lähteminen: Liikunnan aloittamisen askelmerkit
  • 19.1. Hyvän ravitsemuksen kulmakivet
  • 26.1. Liikuntasuhteeni: Mikä minua estää liikkumasta?
  • 2.2. Joustava ja terve ruokasuhde

Webinaarisarjan tavoitteena on muistuttaa, kuinka pienilläkin muutoksilla on pidemmän päälle suuret vaikutukset.

Webinaarit striimataan ISYYn YouTube-kanavalla. Lisätietoa tulossa vuoden vaihteen jälkeen!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Blogi: Paras on hyvän pahin vihollinen

"Tentti tulossa ja viimeisen illan paniikkiluku. Osaankohan mä nyt riittävästi? Ahistaa, jos en pääsekään läpi. Mitä kaikki sit aattelee? Onkohan mun tulevaisuus pilalla jos en nyt opiskele lisää? Miks mä oon tämmönen, miksen voi olla ahkerampi?" Kuulostaako edellinen ajatusketju tutulta?

ISYYn blogissa kirjoitetaan tällä kertaa, kuinka ihmisarvo ei määrity suorittamisen perusteella. Aina ei tarvitse olla menemässä eteenpäin, välillä on ihan ok vain pysähtyä hetkeksi ja ihmetellä elämää.

Lue koko blogikirjoitus nettisivuiltamme

 
 
     
 
 

Näihin harrastuksiin etsitään kavereita!

Harrastuskaveritoiminta on tarkoitettu kaikille Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille, jotka haluavat saada uusia kavereita yhteisten harrastusten ja mielenkiintojen kautta. Täyttämällä Harrastuskaverihakemuksen etsimme sinulle sopivan kaverin! 🕵️‍♀️

👀 Harrastuksia on monenlaisia - voit etsiä kaveria vaikka kahvittelu-, leffa- tai juttuseuraksi. Tällä hetkellä etsitään harrastuskavereita mm. seuraaviin harrastuksiin.
Kuopio: Salsa dancing, bänditoiminta, roolipeli D&D, freediving, taitoluistelu
Joensuu: Podcastit, videopelien pelaaminen, kirjoittaminen, luontokuvaus, avantouinti

Olemme yhteydessä, kun sopiva kaveri löytyy. Luemme hakemuksia ja yhdistelemme niitä keskenään kerran viikossa, yleensä perjantaisin.

👉 Lue lisää toiminnasta ja täytä hakemus jo tänään!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Kiitos!

SILLAT-hankekoordinaattori Riina toivottaa rentouttavaa loman aikaa opiskelijoille ja kiittää kaikkia opiskelijoita, jotka osallistuivat hankkeen tapahtumiin ja toimintoihin kuluneen syksyn aikana. Jatketaan taas ensi vuonna, luvassa on vaikka ja mitä!

 
 
     
 

 
 

Ilmoittautuminen kielikeskuksen kevään 2022 vajaisiin opetusryhmiin avataan uudelleen Pepissä 15.12.2021.

Ilmoittautuminen kielikeskuksen kevään 2022 vajaisiin ryhmiin aukeaa Peppi-järjestelmässä 15.12.2021 ja päättyy 3.1.2022. Vapaat paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

 
 
     
 
 

 

5 weeks in the U.S. in summer 2022?

An amazing opportunity for undergraduate students to expand their networks and get an experience of a life-time! This intensive academic program with all program related costs covered is aimed for highly motivated young students to learn more about the U.S. and environmental issues while developing their leadership skills.

Check out the program description and apply by December 16, 2021!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Ilmastoyliopiston opetusyhteistyö avautuu 18 korkeakoulun välillä – tutustu kurssitarjontaan!

Itä-Suomen yliopisto osallistuu Ilmastoyliopiston (Climate University) opetusyhteistyöhön ja tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden opiskella ilmasto- ja kestävyysaiheisia kursseja verkoston kautta. Ilmastoyliopistoa koordinoi Helsingin yliopisto, ja opetusyhteistyö kattaa suurimman osan Suomen korkeakouluopiskelijoista.
Verkoston yhteistyöyliopistojen opiskelijoille avoimet opiskeltavat kurssit käynnistyvät tammikuussa 2022 ja niiden ilmoittautuminen on käynnissä nyt. Kurssien opetussisällöt on suunniteltu eri korkeakoulujen asiantuntijoiden yhteistyönä. Tutustu kurssitarjontaan Ilmastoyliopiston verkkosivulla.

 
 
     
 
 

Millainen on hyvä liikuntapaikka?

Joensuun kaupunki selvittää kyselyllä kuntalaisten tyytyväisyyttä Joensuun kaupungin ylläpitämiin liikuntapaikkoihin. Kyselyn tuloksia hyödynnetään uusien liikuntapaikkojen suunnittelussa ja rakentamisessa sekä nykyisten liikuntapaikkojen kunnostamisessa.

Lisätietoa liikuntapaikkasuunnitelmasta, -kyselystä ja arvonnasta: joensuu.fi/

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Tutkija-apuraha

Vuonna 1941 perustettu Säätiö Gustaf B. Thordénin Karjalan Lahjarahasto tukee Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksen opiskelijoita myöntämällä vuosittain 1–2 apurahaa. Vuosittainen päätettävä apuraha on suuruudeltaan 15 000 euroa.

Säätiö Gustaf B. Thordénin Karjalan Lahjarahasto julistaa haettavaksi apurahan Pohjois-Karjalasta kotoisin olevalle opiskelijalle tutkimustyön tekemistä tai tohtorin tutkinnon suorittamista varten. Tutkimusaiheena tai suoritettavana tutkintona kysymykseen tulevat Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksen kaikki tieteenalat. Apurahaa voivat hakea Itä-Suomen yliopiston Joensuun
kampuksella jatko-opintoja suorittavat. Apurahan saajan edellytetään ainakin
osittain tekevän tutkimusta päätoimisesti.

Vapaamuotoiset, sähköiset hakemukset työ- ja tutkimussuunnitelmineen sekä mahdollisine lausuntoineen pyydetään toimittamaan säätiön sähköpostiin, os. thordensaatio@hotmail.com 15.1.2022 mennessä.

Säätiö Gustaf B. Thordénin Karjalan Lahjarahaston hallitus tekee päätöksen stipendinsaajista kokouksessaan helmi-maaliskuussa 2022.

Mahdollisiin tiedusteluihin vastaa säätiön asiamies Arto Pohjamo, arto.pohjamo@kolumbus.fi, puhelin 0400 448 035

 
 
     
 

 
 

Joylu on taas - Joy-kuoron joulukonsertti Carelia-salissa 14.12. klo: 18

Itä-Suomen yliopiston kuoro Joy esittää perinteisen joulukonsertin, jonka siivin laskeudumme joulun tunnelmaan rauhallisin mielin. Mukana on musiikkia maailmalta sekä muutama suomenkielinen kappale.

Konsertissa ei ole väliaikaa.

Kuoroa johtaa Mari-Annika Heikkilä.

Tervetuloa nauttimaan joulun tunnelmasta kanssamme!

LIPUT OVELTA: (rajoitetusti tuntia ennen esitystä)

  • aikuiset 13 €
  • opiskelijat 8 €
  • alle 16 v. lapset 5 €

HUOM! Noudatamme konsertissa THL:n koronaohjeistusta:

- Turvavälit: Mikäli mahdollista, jätäthän turvavälin yleisössä. (Henkilömäärää ei kuitenkaa rajoiteta, elleivät suositukset muutu ennen konserttia.)

- Kasvomaskit: Suosittelemme kaikkia konserttiin osallistuvia käyttämään hengityssuojia, etenkin mikäli sinulla ei ole riittävää suojaa koronatautia vastaan.

- Hygieniaohjeet: Pesethän kädet ja käytäthän käsihuuhdetta käsien desinfiointiin. 

Saavuthan konserttiin vain terveenä ja oireettomana, kiitos. 

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Karelia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta POKAn järjestämät pikkujoulut valtaavat Bepopin keskiviikkona 15.12.!

Illan meiningeistä pitää huolta MEGA-Ertsi ja hehkuhinnat takaavat, että kurkku ei pääse kuivumaan 

Liput:

  • Kide.app:in kautta, POKA:n jäsenille 4€ muille 6€
  • Bepop avoinna 22-05
  • K-18
  facebook  
 
 
     
 
 

Food Business Challenge 2022 on täällä!

Food Business Challenge on kaikkien alojen opiskelijoille avoin innovaatiokisa. Kilpailussa haetaan ruokasektorin tuote- ja palveluratkaisuja alkutuotannosta jalostukseen ja kuluttajien lautaselle asti. Myös esimerkiksi alan teknologiaan, hyvinvointiin ja digitaalisiin ratkaisuihin liittyvät ideat ovat tervetulleita kilpailuun.  

Palkinto - ja kehittämisrahaa jaossa lähes 5000 €! Kisaan rekisteröidytään CampusOnlinessa tarjolla olevan verkkokurssin kautta. 

  Lue lisää  
 

 

 

 
 
     
 
 

 

Nyt on sinun mahdollisuutesi päästä Talvipäiville!

Vapaaehtoisia tarvitaan SOOLin Talvipäivien 2022 järjestämiseen ja kaikki halukkaat voivat ilmoittautua vapaaehtoiseksi. Joten opiskelet mitä tahansa tai et ole opiskelija lainkaan, nyt on tilaisuutesi päästä kokemaan legendaariset Talvipäivät! Vapaaehtoisena teet Talvipäivä-viikonlopun aikana työvuoron ja korvaukseksi pääset osallistumaan kaikkeen Talvipäivien ohjelmaan, kuten Antti Tuiskun keikalle! Työtehtäviä on majoituksessa, ruokailussa ja tapahtumissa. Tarkemmat kuvaukset nettisivulla.

SOOLin Talvipäivät 2022 järjestetään 4.-6.3. Joensuussa.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Nyytin chatit joulukuussa

Nyytin chat on paikka yhteiselle ajatusten ja kokemusten vaihdolle. Ryhmämuotoisessa chatissa jutellaan erilaisista opiskelijan arkea ja elämää koskettavista aihepiireistä. Chatissa on mukana aina Nyytin vaparit tai työntekijät.

Seuraavien suomenkielisten chattien aiheet

  • to 16.12. Miten menee loppuvuodesta 2021 -ihan oikeesti?
  • ti 21.12. Miten erilaiset oppijat tulisi huomioida opinnoissa?
  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Mitä saat 7,50 eurolla?

”Kesäfiiliksen”! ”Muistutuksen kiitollisuuden aiheista”! ”Viettelysvalmennusta”! ”Tylsyyden karkotuksen”!

Tule turvallisesti Joensuun kaupunginteatterin esityksiin kaupungintalolle!

Opiskelijan äkkilähtölippu maksaa vain 7,50 euroa esityspäivinä ostettuna ja ennakkoonkin vain 15 euroa!

Liput Ticketmasterista tai Carelicum palveluista,

Koskikatu 5, p. 013 267 5222, carelicum.palvelut@joensuu.fi

www.joensuunteatteri.fi

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Kaipaako kaveriporukkasi
rentouttavan virkistäviä
yllätyksiä?

Varaa liput SitäSunTätä- improvisaatioesitykseen
Joensuun kaupunginteatterista!

Improvisaatioesitykset ovat aina ainutkertaisia, yleisön kanssa vuorovaikutuksessa syntyviä lyhyitä teatteriesityksiä. Yleisön antamista aiheista, paikoista, roolihenkilöistä, vuorosanoista yms. näyttelijät synnyttävät kreisejä kertomuksia, kummallisia kohtauksia, joskus jopa taiteellisia tanssinumeroita, mutta taatusti aina ainutlaatuisia hetkiä.

Jokainen esitys on ensi-ilta ja viimeinen esitys samalla kertaa. Näyttelijämme ja muusikkomme laittavat itsensä likoon, lakoon ja myös lokaan,
sillä mokaaminen ja itsensä nolaaminen on yleisön riemuksi improissa yleistä ja jopa suotavaa.

Vuoden viimeiset SitäSunTätä -improvisaatioesitykset:

  • ke 29.12. klo 18
  • to 30.12. klo 18.30
  • pe 31.12. klo 18.30 (lasten Satuimpro klo 16.30)

Varaa tai osta liput edullisesti -opiskelijalippu ennakkoon 10 euroa tai esityspäivän äkkilähtönä
5 euroa (Carelicumista, p. 013 267 5222)

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Harjoittelupaikat haussa nyt!

Yliopisto-opiskelijoille suunnatut harjoittelupaikat julkisella, yksityisellä ja järjestösektorilla ilmoitetaan keskitetysti JobTeaser-palvelussa. Erityisesti nyt alkuvuonna on paljon harjoittelu- ja kesätyöpaikkoja haussa!

Eri alojen harjoittelupaikkoja on tarjolla esim. ministeriöissä, Suomen suurlähetystöissä yliopistoissa sekä ELY-keskusksissa.

Huom! Kun luot profiilin, valitse koulutusalaksi Opiskelijat ja alumnit, niin näet suomalaiset harjoittelu-, työ- ja opinnäytetyöpaikkailmoitukset.

Ohjeet JobTeaserin käyttöönottoon ja linkki palveluun Kamussa.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Oletko syntynyt Venäjällä ja muuttanut lapsena Suomeen?

Tai oletko syntynyt Suomessa ja vanhempasi ovat venäläisiä? Jos vastasit kyllä, olet etsimämme henkilö! 

Teemme pro-gradu tutkimusta haastattelemalla venäläistaustaisia korkeakouluopiskelijoita heidän ura- ja koulutusvalinnoistaan ja niihin vaikuttavista tekijöistä. Tutkimuksen kautta lisäämme ymmärrystä venäläistaustaisten opiskelijoiden koulutuspoluista, suomalaisen koulutusjärjestelmän tarjoamista mahdollisuuksista sekä eriarvoistavista rakenteista. 

Jos koet olevasi sopiva tutkimukseen, ota meihin yhteyttä! 

Terveisin opo-opiskelijat 
Katariina Ohenoja (kataoh@uef.fi
Johanna Koistinen (johkoi@uef.fi

 
 
     
 
 

UEFin logotuotteiden verkkokauppa avattu!

Katso brändituotevalikoima ja tilaa omasi yliopiston uudesta verkkokaupasta!

Avajaiskampanja -10 % kaikista tuotteista 31.12.2021 saakka.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Joensuun kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Joensuun kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen vapaa-aika@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko