Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Kuopio 1/2019

ti 8. tammikuuta 2019 16.24.36

Hyvää alkanutta vuotta!
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Kuopio 1/2019

Vko 2, 8.–14.1.2019
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

 

Hyvää alkanutta vuotta!

Vuosi on vaihtunut ja ISYYn kampustoimistot sekä uutiskirjeet ovat palanneet lomilta. Tästä vuoden 2019 ensimmäisestä Kuopion Wiikko-Ärsykkeestä löydät jälleen tietoa ISYYn, yliopiston, kampusten ja kampuskaupunkien ajankohtaisista asioista. 

Tsemppiä opintoihisi ja kevätlukukauteen!

PS: Kuopion kampuksen Weekly Feed on työntekijävaihdoksen vuoksi tauolla toistaiseksi. Sen ilmestymisestä tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

 
 
     
 

 
 

ISYYn toimistot ovat palanneet joululomilta

ISYYn Joensuun ja Kuopion toimistot ovat palanneet lomilta ja palvelevat taas normaalisti. Toimistot ovat auki seuraavasti:

Joensuu
Ma, Ti, To klo 10–15, Ke suljettu, Pe klo 10–13

Kuopio
Ma, Ti, To klo 10–15, Ke suljettu, Pe klo 10–13

Poikkeukset aukioloajoissa löydät ISYYn sivujen etusivulta.

 

 
 
     
 
 

 

ISYYn hallitus 2019 on järjestäytynyt

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) hallitus 2019 on järjestäytynyt ja sopinut vastuualueistaan järjestäytymiskokouksessaan 19.12.2019.

Hallituksen vastuualueet jakautuvat vuonna 2019 seuraavasti:

- Susanna Haverinen (Joensuu): hallituksen puheenjohtaja, Joensuun kampuspuheenjohtaja
- Aleksi Kinnunen (Kuopio): hallituksen varapuheenjohtaja, Kuopion kampuspuheenjohtaja
- Ada Hyytiäinen (Joensuu): hallituksen jäsen, viestintä, kansainväliset asiat
- Ella Partanen (Joensuu): hallituksen jäsen, vapaa-aika, liikunta, ympäristö, kehitysyhteistyö
- Aino Peltonen (Kuopio): hallituksen jäsen, työelämä- ja yritysyhteistyö, kansainväliset asiat
- Peeta Piiparinen (Joensuu): hallituksen jäsen, talous, työelämä- ja yritysyhteistyö
- Susanna Remes (Joensuu): hallituksen jäsen, sosiaalipolitiikka, kehitysyhteistyö
- Saara Tenhovuori (Joensuu): hallituksen jäsen, koulutuspolitiikka

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Muutoksia ISYYn häirintäyhdyshenkilöissä

ISYYn häirintäyhdyshenkilöissä on tapahtunut muutoksia henkilövaihdoksen vuoksi. ISYYn häirintäyhdyshenkilönä toimii toistaiseksi ISYYn Joensuun kampuksen edunvalvontasihteeri Pekka Koivaara. 

Ylioppilaskunnan häirintäyhdyshenkilöön voit ottaa yhteyttä, mikäli koet yliopiston piirissä kiusaamista, syrjintää, rasismia, seksuaalista häirintää tai asiatonta käytöstä. Kaikki yhteydenotot käsitellään luottamuksellisesti.

Häirintäyhdyshenkilö:

Pekka Koivaara, ISYYn edunvalvontasihteeri
puh. 050 535 3376, soko(at)isyy.fi

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Kevätlukukaudelle yliopistoon ilmoittautuminen

Kevätlukukaudelle yliopstoon ilmoittautuvien ilmoittautumisaika päättyy 15.1.2019.

Ylioppilaskunnan jäsenmaksun kevätlukukauden osalta voi maksaa WebOodissa. Maksulomakkeen voi myös tulostaa WebOodista tai sen voi pyytää opintopalveluista. Tällöin tosite maksusta on toimitettava opintopalveluihin, koska maksutiedot eivät siirry automaattisesti pankista opiskelijarekisteriin.

Kevätlukukaudelle ilmoittautumisen voi tehdä WebOodissa, jos opiskelijalla on syyslukukaudelle 2018 ilmoittautuminen opiskelijarekisterissä. Jos ilmoittautumistieto puuttuu syyslukukaudelta 2018, opiskelijan on haettava uudelleen kirjoille.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Liikuntailtapäivä 12.2.2019

Itä-Suomen yliopiston, Karelia-ammattikorkeakoulun ja Savonia-ammattikorkeakoulun yhteistä liikuntailtapäivää vietetään Joensuussa ja Kuopiossa tiistaina 12.2.2019. Liikuntailtapäivän tarkoituksena on tarjota opiskelijoille ja henkilökunnalle yhteinen hengähdystauko arjen aherruksen keskelle. Ohjelmassa on jälleen monipuolinen kattaus erilaisia liikuntavaihtoehtoja normaalin SYKETTÄ-liikunnan lisäksi.

Kerran lukukaudessa järjestettävä liikuntailtapäivä on vapautettu rehtoreiden päätöksellä opetuksesta klo 12.15 eteenpäin.

Kampuskohtaiset SYKETTÄ-korkeakoululiikuntapalvelut julkaisevat liikuntailtapäivien päiväohjelmat 21.1.

Joensuu
Kuopio
Iisalmi
Varkaus

Liikuntailtapäivään osallistuminen ei edellytä SYKETTÄ-liikuntatarraa.

Tapahtuma Facebookissa

 
 
     
 
 

SYKETTÄ toivottaa sinut tervetulleeksi ilmaiselle kokeiluviikolle 7.–13.1.19

Ota vuoden alkuun virkistävä laskeutuminen arkeen osallistumalla SYKETTÄ ilmaiselle viikolle 7.1.–13.1. Saat viikon aikana kokeilla ilmaiseksi kaikkia palvelujamme (ryhmäliikunta, kuntosali, avoimet lajivuorot).

Lisätietoja SYKETTÄ-sivuilta

MISTÄ saan SYKETTÄ tarran?
Paras, helpoin ja nopein tapa on ostaa tarra nyt heti verkkokaupasta!

Verkkokaupasta ostetun tarran voit noutaa myyntipisteestä sinulle sopivana aikana tai ottaa käyttöön ilmaisen SYKETTÄ Kuopio -sovelluksen, jonka voit ladata Google Play -kaupasta. Ostettu tarra on heti voimassa, eli tunneille ilmoittautuminen onnistuu välittömästi.

Myyntipisteet kampuksilla:
- ISYYn kampustoimisto Lukema / Yliopistonranta 3
- CafeSAVOTTA, Microkatu 1, E-osa, 3. krs
- KUTOPin kirjakauppa, Opistotie 2, 1. kerros

MUISTA, että sinulla on oltava voimassa oleva SYKETTÄ-tarra 14.1.2019 alkaen!

Katso kevään 2019 liikuntakalenteri!

 

 
 
 

Pyöräiletkö talvella? Osallistu talvikilometrikisaan!

Talvikilometrikisa poljetaan 1.1.–28.2.2019. Tule mukaan SYKETTÄ Kuopio, Iisalmi ja Varkaus -joukkueeseen ja voit voittaa palkintoja. Jokainen kirjaa itse polkemansa kilometrit ja muut eivät niitä näe. Osallistumalla kisaan voit seurata kalorien kulutustasi kalorilaskurilla.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Haku Kuopion kampuksen Gradutalliryhmään on käynnissä!

Gradutalli on avoin kaikkien alojen opiskelijoille ja tarkoitettu niille opiskelijoille, joiden gradun aloittamisesta on kulunut vähintään 2 vuotta. Ohjaus tapahtuu ryhmämuotoisesti, ks. lisätietoja Kamusta hakusanalla Gradutalli. Hae Gradutalliin e-lomakkeella 21.1.2019 mennessä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Äänestä Ässätuutoria 2018!

Hei syksyllä 2018 opintosi aloittanut 1. vuoden opiskelija!

Anna äänesi sille huippuhyvälle fuksien ohjauksessa ansioituneelle vertaistuutorille, joka hoiti hommansa hienosti ja ansaitsee toiminnastaan erityismaininnan. Äänestä vuoden 2018 Ässätuutoria!

Äänestää voit lomakkeen kautta.

Äänestysaikaa on 13.1.2019 saakka.

Ässätuutoreita muistamme vertaistuutoreiden Tuutorithanks-tapaamisissa tammikuussa 2019.

Käytäthän ääntäsi!

 
 
     
 
 

Vertaistuutoriksi 2019?

Haku syksyn 2019 vertaistuutoreille toteutetaan 28.1.–10.2.2019.

Pohdi jo nyt, haluaisitko mukaan tekemään tärkeää fuksien ohjaustyötä, joka on hyödyllistä myös itsellesi. Vertaistuutorit koulutetaan monipuolisesti ja he pääsevät auttamaan uusia opiskelijoita sujuvaan opintojen alkuun. Samalla vertaistuutorit saavat unohtamattomia kokemuksia sekä hyödyllistä kokemusta ohjaustyöstä.

Tuutoreita haetaan sekä perustutkinto-opiskelijoille että kv-opiskelijoille, tarvitsemme yhteensä yli kolmesataa tuutoria!

Tule sinäkin mukaan, lisää tietoa tammikuussa!

 
 
     
 
 

Sähköisesti varmennettu opintosuoritusote ja opiskelutodistus Oodissa

17.12.2018 alkaen opiskelija on voinut saada WebOodista itselleen opintosuoritusotteen ja opiskelijatodistuksen sähköisesti varmennettuna. 

Sähköisesti varmennettu dokumentti on virallinen siinä missä paperille tulostettu, leimattu ja allekirjoitettu opintosuoritusote tai opiskelijatodistus. Sähköisesti varmennetun dokumentin pitäisi kelvata virallisena asiakirjana useimmissa yhteyksissä, ainakin Suomessa.

Opiskelija, jolla on voimassaoleva UEF-tunnus ja pääsy WebOodiin, tilaa opintosuoritusotteen ja/tai opiskelutodistuksen WebOodissa kuten ennenkin, samasta paikasta, mistä epävirallinenkin opintosuoritusote tilattiin (Työkalut -> Suoritusote ja opiskelutodistus). 

Opintosuoritusotteen/opiskelutodistuksen voi saada suomeksi tai englanniksi. Lisäksi opintosuoritusotteeseen voi luoda linkin, jonka lähettää eteenpäin esim. työnantajalle. Linkki on voimassa rajatun ajan. Vaihtoehtoisesti otteen/todistuksen voi tallentaa itselle pdf-tiedostona ja lähettää eteenpäin esim. sähköpostin liitetiedostona. Sähköisesti varmennettu dokumentti on virallinen vain sähköisenä, ja niin kauan kuin siihen ei tee muutoksia. Jos dokumentin tulostaa tai siihen tekee muutoksia, varmenne rikkoutuu, eikä dokumentti ole enää virallinen. Vastaanottaja voi tarkistaa dokumentin eheyden/virallisuuden varmenteen tiedoista.

Opintopalveluissa voidaan luoda sähköisesti varmennettu opintosuoritusote ja opiskelijatodistus opiskelijalle, jos opiskelija ei jostakin syystä voi itse tilata otetta/todistusta WebOodista. Kyselyt voi ohjata osoitteeseen opiskelu(at)uef.fi.

Tarkemmat pdf-muotoiset ohjeet opintosuoritusotteen ja/tai opiskelutodistuksen tilaamisesta ja varmenteen tiedoista on lisätty Kamuun. Ohjeet löytyvät myös Heimosta Oodi-sivuilta.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

YTHS tiedottaa:

Kuopion YTHS:n ajanvarauksen uudet aukioloajat 2.1.2019 alkaen ovat klo 8–10.

Muuten tavoitat meidät aukioloaikoinamme puhelimitse takaisinsoittopalvelun kautta.

Influenssan riskiryhmien joukkorokotuksia ei ole mahdollista järjestää enää kaudelle 2018–2019 YTHS:n toimesta. Kuopion kaupunki järjestää pääterveysasemalla vielä yhden joukkorokotustapahtuman 9.1.2019 klo 10–17. Ohjaamme riskiryhmiin kuuluvat opiskelijat, joilta influenssarokote on vielä saamatta, hakemaan rokotuksen terveyskeskuksesta tuolloin.

Kuopion YTHS:n Suunterveys on kiinni 10.–11.01.2019 koulutuksen vuoksi. Kiireellisissä asioissa ota yhteyttä Terveyskeskukseen p. 017–186 611.

Kuopion YTHS on kiinni 23.01.2019 klo 10.15–11.45 välisen ajan.

 

 
 
     
 
 

Kuka saa käyttää YTHS:n palveluja?

Voit käyttää YTHS:n palveluja, mikäli olet perustutkintoa suorittava yliopisto- tai korkeakouluopiskelija, ja olet maksanut jäsenmaksusi YTHS:n toimipiiriin kuuluvalle ylioppilaskunnalle.

Ylioppilaskunnat tilittävät YTHS:lle jokaisesta jäsenestään vakuutusmaksuluonteisen terveydenhoitomaksun. Perustutkinto-opiskelijaa kohden terveydenhoitomaksutilitys on 54 €. Summa on osa ylioppilaskunnan jäsenmaksua, joten sitä ei tarvitse maksaa erikseen.

Voit käyttää YTHS:n palveluja saman ajan kuin ylioppilaskuntajäsenyytesikin on voimassa. Palvelut ovat käytettävissäsi, kun jäsenmaksu on maksettu. Kevätlukukauden jäsenyys alkaa 1.1. ja päättyy 31.7.

Muistathan, että ylioppilaskunnan jäsenmaksu tulee olla aina maksettuna kun käytät YTHS:n palveluja, vaikka vastaanottoaika olisi ennen ylioppilaskunnan jäsenmaksun eräpäivää. Myöskään Self-palvelua ei pysty käyttämään, jos maksua ei ole maksettu. 

Tieto jäsenmaksun maksamisesta siirtyy YTHS:lle muutaman päivän sisällä maksun maksamisesta. Varaudu todistamaan voimassa oleva ylioppilaskunnan jäsenyys joko voimassa olevalla opiskelijakortilla, yliopiston opiskelutodistuksella tai maksukuitilla ylioppilaskunnan jäsenmaksun/terveydenhoitomaksun maksamisesta.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Pää pystyyn!

Jumittaako niskasi? Särkeekö päätäsi?

Jos vastasit kyllä, et ole yksin. Varsin monella opiskelijalla on samanlaisia ongelmia. Joka kolmannella on viikoittaisia oireita niska-hartiaseudussa ja yläselässä sekä päänsärkyä. Näiden vaivojen taustalla on usein huono asento. 

  Lue lisää  
 

Onko olosi heavy? Haluatko olla StressLess?

Tule mukaan HeVi-orkesteriin, suosittuun virtuaaliseen painonhallinnan vertaistukiryhmään! Ilmoittautuminen kevään 2019 Hevi-ryhmiin on alkanut.

YTHS:n taitovalmennus StessLess puolestaan tarjoaa käytännön työkaluja stressinhallintaan. Keväällä 2019 järjestämme StressLess-taitovalmennusta eri paikkakunnilla.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Elämäntaitokurssi verkossa

Pohditko, miten jaksaa paremmin opinnoissa ja arjessa? Miten löytää aikaa rentoutumiselle? Kuinka tunnistaa omia voimavaroja? Entä mietitkö, millaista on omannäköinen elämä ja itselle hyvä arki?

Tule mukaan Nyyti ry:n Elämäntaitokurssille verkossa (11.2.–15.3.2019). Viisi viikkoa kestävällä ryhmämuotoisella kurssilla käsitellään arjen- ja elämänhallintaan sekä itsetuntemukseen liittyviä kysymyksiä. Elämäntaitokurssin aikana sinulla on mahdollisuus löytää uusia oivalluksia ja keinoja, jotka tukevat jaksamistasi arjessa ja opinnoissa.

Ryhmä on tarkoitettu kaikille 18–35 -vuotiaille opiskelijoille. Se toteutetaan suojatussa ympäristössä eli keskusteluihin pääsevät osallistumaan vain ryhmän jäsenet. Ryhmässä esiinnytään nimimerkeillä.

Ilmoittautuminen alkaa 2.1.2019.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Nyytin Elämäntaitokurssi® -ohjaajakoulutus

Kaksipäivänen Elämäntaitokurssin ohjaajakoulutus järjestetään Helsingissä keskiviikkona 6.3. ja tiistaina 12.3.2019.

Kiinnostuitko? Lue lisää verkkosivuiltamme. Ilmoittautuminen alkaa 14.1.2019.

  Lue lisää  
 

Starttikoulutus elämäntaitojen ohjaamiseen verkossa

Koulutuspäivä on tarkoitettu kaikille opiskelijoiden ja/tai nuorten/nuorten aikuisten parissa työskenteleville ammattilaisille, jotka ovat kiinnostuneita elämäntaitojen käsittelystä verkkomuotoisissa ryhmissä. Koulutukseen osallistuminen ei edellytä NYYTIN ELÄMÄNTAITOKURSSI® ohjaajakoulutuksen käymistä.

Koulutuksessa kuullaan kokemuksia Elämäntaitokurssin järjestämisestä verkossa sekä harjoitellaan myös käytännössä elämäntaitojen verkko-ohjaamista.

Koulutuspäivä pidetään Helsingissä. Tarkempaa tietoa koulutuksesta löytyy verkkosivuiltamme tammikuussa. 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Verovapaat apurahat eivät enää vaikuta opintotukeen

Eduskunta on hyväksynyt opintotukilain muutokset. Vuoden 2019 alusta alkaen verovapaat apurahat eivät enää vaikuta opintotukeen.  

Opiskelijan saama verovapaa apuraha ei ole opintotuessa huomioitavaa tuloa, jos apuraha on maksettu 1.1.2019 tai sen jälkeen. Apurahojen huomioimista on pidetty epäoikeudenmukaisena, koska apuraha on usein myönnetty kannustimena tai palkintona hyvästä opintomenestyksestä. Muutoksen jälkeen apuraha ei enää pienennä opintotuen määrää. Veronalaiset apurahat ovat kuitenkin jatkossakin opintotukeen vaikuttavia vuosituloja.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Muista opiskelija-alennukset heti alkuvuodesta!

Muista tarkistaa Frankin kautta saamasi opiskelija-alennukset jo heti alkuvuodesta.

Katso alennukset Frankin sivuilta.

 

 
 
     
 
 

Lisäpotkua opiskelijakorttiisi: Kirmaa maailmalle ISIC taskussasi!

Miksi hankkia kansainvälinen opiskelijakortti ISIC?

1. Opiskelijahintaiset lentoliput
2. 150.000 opiskelija-alennusta maailmalla, aina paikallisesta smoothiekioskista Adoben, Microsoftin ja WD:n tuotteisiin
3. Kattavasti tietoa kansainvälisestä opiskelijaelämästä.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

SPR-hengailuilta 14.1: peli-ilta

SPR-hengailuillat ovat SPR Kuopion osaston järjestämiä nuorille ja opiskelijoille tarkoitettuja maksuttomia illanviettoja. Vuoden ensimmäisessä hengailuillassa vietetään peli-iltaa ja luvassa on lautapelien pelailua. Omia lempparipelejä voi ottaa mukaan, tai sitten pelata paikan päältä löytyviä lautapelejä. Tarjolla myös iltapalaa. Tervetuloa mukaan!

Paikka: SPR:n tilat osoitteessa Puijonkatu 1
Aika: 14.1. kello 18–21

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

ESN KISA General Meeting

15.1.2019 at 17.00–19.00

Are you interested in meeting a wonderful group of Finnish and international students and joining their awesome family? Do you enjoy behind-the-scenes experiences? Do you like planning events? Then you definitely will want to become an ESN KISA board or active member!

ESN KISA is a section of the Erasmus Student Network, a student association for international students. If you want to read more about us, get to know to our current board or learn about ESN in general, check out the websites: www.esnkisa.eu and www.esn.org.

We will hold our General Meeting on 15.1.2019 at 17:00 at University of Eastern Finland, Lukema (Studentia building).

During this meeting, we'll get to know each other, discuss ESN KISA rules, hold elections for new board positions, and start planning this awesome semester!

Degree and exchange students often enjoy being active members (help planning and organizing events when they can, but no major obligation) or holding board positions. Available board positions are:

President
Vice-president
Local Representative
Communications Manager
Event Manager (3)

Come learn what ESN KISA is all about! There is no obligation to join the board or active members by attending the meeting, so why not try?

Event on Facebook

 
 
     
 
 

Kuopaksen savusaunaillat Rauhalahdessa

Kuopas tarjoaa Rauhalahdessa sijaitsevassa Katiskan (Katiskaniementie 6) kohteessa asuville
kansainvälisille vaihto-oppilaille Kylpylähotelli Rauhalahden savusaunan ja avantouinnin ilmaiseksi kerran
aina syksyllä ja keväällä. Tapahtuman ideana on antaa uusille vaihto-oppilaille maistiainen suomalaisesta
kulttuurista ja samalla tutustuttaa heitä toisiinsa mukavan ilta-aktiviteetin ohella.

Kevään 2019 tapahtuma on maanantaina 21.1. kello 18.00. Tilaisuuteen tulee ottaa omat pyyhkeet sekä
uimapuvut. Saunatiloihin ei voi ottaa omia alkoholijuomia.

Saunojat saavat olla tapahtuman ajan täydessä rauhassa, sillä sauna on varattu kokonaan Katiskan
asukkaille.

 
 
     
 
 

 

Tahkofest vol.2 Opiskelijoiden valtakunnallinen poikkitieteellinen talvirieha 1.– 3.2.2019 Tahkolla

Tiedossa on hauskanpitoa muiden opiskelijoiden kanssa lauantaina mm. Hupellusrinneriehan ja tajunnanräjäyttävien iltabileiden merkeissä. Perjantaina järjestetään kautta aikain historian ensimmäiset viralliset Tahkon opiskelijasitsit meksikolaisteemalla. Myös perjantai-illalle on tiedossa iltabileet ravintola Piazzassa.

Löydät meidät Facebookista ja Instagramista.

Opiskelijoiden Alppilajien SM-kisat Tahkolla lauantaina 2.2.2019
Tahkolla järjestetään 2.2.2019 opiskelijoiden SM-kisat alppilajeissa. Kisamuotona on suurpujottelu ja lajeina sukset, lauta ja telemark. Sarjoina toimii naisten ja miesten kilpasarjat, joissa lasketaan SkiSport Finlandin mukaisilla välineillä ja Unisex rentosarja, jossa välineet ovat normaalit laskuvälineet eivätkä ole tarkasti määriteltyjä.  

Lisätiedot ja ilmoittautumiset

 
 
     
 
 

4.2.2019 Osaaminen ja tieto hyötykäyttöön – Teoriasta innovaatioksi -tilaisuus Kuopion kampuksella

Tervetuloa maksuttomaan innovaatioaiheiseen tapahtumaan, jossa mukana puhumassa Millennium Technology -palkinnon 2018 voittanut Tuomo Suntola!

Tilaisuudessa opiskelijoilla mahdollisuus saada innovaatiotoiminnan pikamentorointia Tuomo Suntolalta.

Maksuton kahvitarjoilu. Tilaisuuteen tulee ilmoittautua etukäteen, ohjeet löytyvät tilaisuuden ohjelmasta.

 
 
     
 
 

Nuorten asumisen ajankohtaispäivä

Aika: 6.2. klo 12.30–16.00
Paikka: Tieteiden talo, sali 104, Kirkkokatu 6, 00170 Helsinki.

Seminaarin teemana on mielenterveys. Pureudumme nuorten mielenterveysongelmiin vaikuttaviin tekijöihin. Mitkä asiat lisäävät nuorten voimavaroja, mitkä syövät niitä? Miten kohdata nuori, jolla on mielenterveydellisiä haasteita? Miten nuoret voivat? Muun muassa näihin kysymyksiin etsimme vastauksia ensi helmikuun tilaisuudessa.

Tilaisuus on suunnattu nuoria työssään kohtaaville ammattilaisille sekä muille nuorisotyön kehittämisestä kiinnostuneille.

Sitovat ilmoittautumiset ke 30.1.2019 mennessä.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Tapahtuma striimataan. Voit seurata tilaisuutta suorana.

Jos tarvitset esteetöntä kulkua, otathan yhteyttä allekirjoittaneeseen ennen tilaisuutta. Tilassa on induktiosilmukka.

 

 
 
     
 
 

Nyyti ry:n Hyvinvoinnin iltakoulut

Nyyti ry järjestää kevään aikana kaksi Hyvinvoinnin iltakoulua, jotka toteutetaan yhdessä Mielenterveyden keskusliiton kanssa. Tilaisuudet ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. 

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Ajankohdat:
Torstai 14.3.2019 klo 17.00–18.30
Helsingin Yliopiston Tiedekulman Think Lounge -tila osoitteessa Yliopistonkatu 4, Helsinki.

Teemana: Tulevaisuuden matkasuunnitelma – Mikä minusta tulee isona?  

Tilaisuudessa kuullaan ja keskustellaan mm. seuraavista kysymyksistä: Kuka minä olen? Mihin olen menossa? Mitä halun opinnoilta ja työelämältä? Kuinka löytää oma suunta ja polku elämässä? Ahdistaako suunnan etsiminen ja se, jos oma polku on hukassa?
Puhumassa on psykologi Elina Marttinen Nyyti ry:stä. Lisäksi luvassa on omakohtaisia kokemuksia ja tarinoita tulevaisuuden suunnan sekä oman polun etsimisestä.

Torstai 25.4.2019 klo 17.00–18.30
Helsingin yliopiston Pääkirjaston Ohjauskulma osoitteessa Fabianinkatu 30, Helsinki

Teemana: #Ruuhkakevät – Uskalla olla kiireetön! 

Tilaisuudessa kuullaan ja keskustellaan mm. seuraavista kysymyksistä: Haittaako kiire ja suorittaminen elämää? Voisiko välillä ottaa iisimmin? Kuinka palautua ja jaksaa paremmin ruuhkaisessa opiskeluarjessa? Tilaisuus järjestetään vuorovaikutteisena paneelikeskusteluna, jossa on mukana mm. asiantuntija Päivi Kohta Nyyti ry:stä sekä opiskelijoita ja kokemusasiantuntijoita.

 
 
     
 
 

Opiskelijoiden mielenterveyspäivä 25.4.2019 - tule mukaan!

Valtakunnallinen Opiskelijoiden mielenterveyspäivä järjestetään 25.4.2019 ja sen hengessä kampanjoidaan kahden viikon ajan 15.–26.4.2019. Tarkoituksena on lisätä tietoisuutta ja herättää keskustelua opiskelijoiden mielenterveyden kannalta tärkeistä sekä ajankohtaisista aiheista. Samalla kutsutaan kaikki mukaan toimimaan mielen hyvinvoinnin puolesta opiskeluyhteisöissä kaikkialla Suomessa. 

Vuoden 2019 kampanjateemana on stressi. Teemavalinnalla halutaan lisätä tietoisuutta opiskelijoiden kokemasta stressistä sekä sen vaikutuksesta mielenterveyteen ja hyvinvointiin.

Osallistu kampanjaan! 
Kampanjoinnin lähtökohtana on yhdessä tekeminen ja kaikki ovat lämpimästi tervetulleita mukaan. Opiskelijoiden mielenterveyspäivänä haastamme kaikki levittämään hyvää mieltä ja puhumaan mielenterveydestä opiskeluyhteisöissä eri puolilla Suomea. 

Toimintaa voi järjestää kuka vain, niin opiskelijat kuin henkilökunta. Toiminta voi olla rentoa ja pop up -henkistä, kuten pienimuotoinen tapahtuma ja tempaus tai vaikkapa leikkimielinen kisailu ja visailu. Toiminnan ideoinnin rajana on vain mielikuvitus!

Opiskelijoiden mielenterveyspäivään voi osallistua myös vaikuttamisen keinoin, kuten laatimalla kantaa ottavan blogipostauksen, mielipidekirjoituksen tai vetoomuksen. Voit myös järjestää aihepiiriä käsittelevän vaikuttamistapahtuman, osallistua kampanjan some-haasteeseen tai ylipäänsä kampanjaa käsittelevään keskusteluun sosiaalisessa mediassa tunnisteella #ruuhkakevät.

Opiskelijoiden mielenterveyspäivä tehdään yhdessä. Mitä laajempi porukka saadaan mukaan kampanjointiin, sen loistavampi juttu tästä tulee. Pienetkin teot ovat tärkeitä, ja niillä voidaan saada valtavasti hyvää aikaan - tule siis mukaan! :)

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Snellman-kesäyliopiston gradusparraus-ryhmä

Oletko jumissa viivästyneen tai keskeytyneen gradun/päättötyön kanssa? Oletko juuri aloittamassa kirjoittamista ja et tiedä mistä lähteä liikkeelle? Suositussa gradusparraus- verkkokoulutuksessa paneudutaan ammattilaisen ohjaamana mm. prosessin aikatauluttamiseen, motivaatioon, tutkimusmenetelmiin ja raportin muotoiluun. Saat myös kehittävää palautetta kirjoituksistasi ja vertaistukea muilta ryhmän opiskelijoilta. Sparrausryhmä on toiminut jo 7 vuoden ajan verkossa auttaen satoja opiskelijoita.

Ilmoittautuminen päättyy 11.1.2019 (joustava) ja verkkosparraus alkaa lauantaina 19.1.2019. Katso lisää ja ilmoittaudu pian mukaan!

 
 
     
 
 

Nyytin Hyvinvointilivet jatkuvat keväällä

Suositut Hyvinvointilivet saavat jatkoa keväällä 2019. Facebookin Live-lähetyksissä käsitellään erilaisia opiskelijan elämään ja hyvinvointiin liittyviä ajankohtaisia teemoja.
 
#Hyvinvointilive ilmestyy kerran kuussa Nyytin Facebook-sivulla, josta lähetykset ovat katseltavissa myös jälkikäteen. Liveä voi tulla seuraamaan myös paikanpäälle, Helsingin yliopiston pääkirjaston Ohjauskulmaan. Tervetuloa! 

Kevään lähetysten aiheet ja ajankohdat ilmoitetaan alkuvuodesta verkkosivuillamme.

Hyvinvointilivejä järjestävät yhdessä Suomen opiskelijakuntien liitto - SAMOK ry, Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS, Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry ja Nyyti ry.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimisto tarjoaa MessiLive-rekrytointilähetyksiä

Lähetyksiämme voi seurata joko paikan päällä studiosta TE-Palvelut Messissä Kauppakeskus Apajassa Kuopiossa tai Iisalmen Messissä Karjalankatu 3. Etänä omalta päätteeltä lähetyksiä voi seurata MessiLive.fi -sivulta tai YouTube-kanavaltamme tai Facebook-sivuiltamme. Tällä hetkellä suurin osa lähetyksistämme on suomeksi, mutta tulevaisuudessa teemme englanninkielisiä lähetyksiä entistä enemmän. Lähetysten tallenteet ovat katsottavissa YouTube-kanavalla.

Mikä MessiLive.fi -lähetys on?

Työpaikkaa hakiessa on tärkeää tietää mahdollisimman paljon sekä työnantajasta että työtehtävistä. Jos työnhakija on perinteisen työpaikkailmoituksen varassa, voi paljon jäädä arvailujen varaan. 

Kun seuraat rekrylähetystämme verkossa, voit esittää työpaikkaa ja hakua koskevat kysymyksesi anonyymisti. Juontajamme poimii kysymyksesi chatista ja välittää ne työnantajan edustajalle. Jos asia ei sillä vastauksella selviä, voit pyytää tarkentamaan vastausta. Lisäksi kuulet vastaukset myös kaikkiin toisten työnhakijoiden esittämiin kysymyksiin, joita et välttämättä itse keksisi kysyä.

Rekrylähetyksen keskustelun ja saamiesi vastausten pohjalta saat riittävän kuvan sekä työnantajasta että haettavasta tehtävästä, jotta näet, vastaako haettava paikka juuri sinun toiveitasi ja vahvuuksiasi. Keskustelu auttaa sinua myös laatimaan hakemuksen, jossa sinun ei tarvitse arvailla, mitä osaamista, kokemusta ja muita seikkoja työnantaja arvostaa tai missä määrin jokin rajoite on este tai haitta työn tekemiselle.

Lähetyksiä on tehty jo toistasataa ja kaikista niistä löytyvät tallenteet YouTube -kanavaltamme.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Palkallinen kesätyöpaikkaa USA:ssa 2019

Hei, sinä 21-26 -vuotias ammattikorkeakoulu-, korkeakoulu- tai yliopisto-opiskelija! Haaveiletko kesätyöstä Yhdysvalloissa?

Vuodesta 1997 järjestetyn Work & Travel-ohjelman kautta on lähtenyt Yhdysvaltoihin kesätöihin jo yli 1000 suomalaisnuorta. Kauttamme järjestyy palkallinen kesätyöpaikka ja mahdollisuus tutustua amerikkalaiseen kulttuuriin 50 suomalaiselle korkeakouluopiskelijalle.

Voit tehdä Yhdysvalloissa noin 3 kuukautta töitä ja halutessasi matkustella töiden päätyttyä kuukauden ajan. SAM järjestää työpaikat ja viisumiasiat, amerikkalainen työnantaja/viisumisponsori majoituksen. Työpaikat ovat asiakaspalvelutehtäviä Wisconsin Dellsissä (WI) ja Ocean Cityssä (MD). Viisumi tulee kansainvälisen Work & Travel -ohjelman kautta viisumisponsori ASSE International, Inc./ASPIRE Worldwide, LLC.tukemana.

Kesän 2019 työpaikkojen hakuaika päättyy 31.1.2019.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Lyhyet

Apurahat, stipendit ja palkinnot:
- Julkisesti haettavana olevat apurahat UEFin sivuilla

Koulutus- ja opiskelumahdollisuudet:
- Applications for Study of the U.S. Institutes for Student Leaders from Europe –Program wanted! (deadline 9.1.2019)
- Post-Master training at European College of Cluny (deadline 15.1.2019) 

Tapahtumat:
Warsaw Negotiation Round 2019, 12th and 
14th of April 2019 (deadline 3.2.2019)

Tiedotteet:
- Kela: Muutoksia Kelan etuuksiin vuonna 2019 (21.12.2018)
- Kela: Suurin osa kansaneläkeindeksiin sidotuista etuuksista säilyy määrältään samoina vuonna 2019 (19.12.2018)
- Kela: Opintotuki lakkautetaan 3 000 korkeakouluopiskelijalta (18.12.2018)

 

 
 
     
 
 

Tapahtumakalenteri

7.–13.1. Ilmaiset SYKETTÄ-kokeiluviikot
14.1. SPR-hengailuilta: peli-ilta klo 18–21, SPR:n tilat (Puijonkatu 1)
15.1. ESN General Meeting at 17, Lukema (Studentia)
21.1. Kuopaksen järjestämä savusaunailta Katiskan (Katiskaniementie 6) kohteessa asuville
kansainvälisille vaihto-oppilaille klo 18.00
1.–3.2. Tahkofest vol.2 Opiskelijoiden valtakunnallinen poikkitieteellinen talvirieha, Tahko
4.2. Osaaminen ja tieto hyötykäyttöön – Teoriasta innovaatioksi -tilaisuus klo 12–15.15, SN201-auditorio
12.2. Liikuntailtapäivä

Kino Kuvakukon ohjelmisto
Henry's Pubin keikat (liput ISYYn toimistolta ilman toimituskuluja)
Kirkonmenot
Opiskelijankuopio.fi

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen tiedotus@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko