Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Kuopio 2/2019

ti 15. tammikuuta 2019 16.28.36

Vuosijuhlat ja kv- ja hallintokoordinaattorin haku
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Kuopio 2/2019

Vko 3, 15.–21.1.2019
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
     
 
 

 

Vuosijuhlat ja kv- ja hallintokoordinaattorin haku

Tämän viikon uutiskirjeestä löydät tietoa mm. ISYYn tulevista vuosijuhlista, Kuopion kampuksella avoinna olevasta kansainvälisten asioiden ja hallintokoordinaattorin paikasta sekä ISYYn puhelinnumeromuutoksista. Katso myös kampuksen ja kampuskaupungin ajankohtaiset tapahtumat Tulevia tapahtumia -osiosta.  

Mukavaa viikkoa!

PS: Kuopion kampuksen Weekly Feed on työntekijävaihdoksen vuoksi tauolla toistaiseksi. Sen ilmestymisestä tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

 
 
     
 

 
 

ISYY hakee kansainvälisten asioiden ja hallinnon koordinaattoria Kuopioon

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta hakee toistaiseksi voimassaolevaan työsuhteeseen 1.2.2019 alkaen tai sopimuksen mukaan Kansainvälisten asioiden ja hallinnon koordinaattoria (Kuopio) kokopäivätoimiseen tehtävään (37,5 tuntia viikossa). Tehtävä on jaettu kahteen osaan; kansainvälisten asioiden koordinaattorin (50 %) ja hallinnon (50 %) tehtäviin.

Hakuaika tehtävään päättyy 22.1.2019 kello 12.00. Katso tarkemmat tiedot ja oheet hakemiseen ISYYn sivuilta.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Save the date: ISYY 9v

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) täyttää tänä vuonna 9 vuotta! Vuosijuhlat ovat niin opiskelijoiden, henkilökunnan kuin alumnienkin yhteinen juhla, jossa syödään ja juodaan hyvin, pidetään puheita ja lauletaan akateemisen perinteen mukaisesti.

ISYY järjestää vuosijuhlat joka toinen vuosi, kampuskaupunkien isännöidessä juhlia vuorotellen. Tänä vuonna pääsemmekin pitkästä aikaa juhlistamaan vuosipäivää Kuopiossa!

Merkkaahan jo vuosijuhlat kalenteriisi 16.3.2019! Lisätietoa tulossa pian!

 
 
     
 
 

ISYYn viestintäkysely 2018: Viestintä on vahvistunut, mutta kehitettävääkin löytyy

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) järjesti loka–marraskuussa 2018 viestintäkyselyn. Viestintäkyselyn avulla pyrittiin kartoittamaan, mitä ylioppilaskunnan viestintäkanavia seurataan ja miten ylioppilaskunnasta saadaan tietoa. Kyselyssä kerättiin myös palautetta ja toiveita tulevaa varten.

Kyselyyn oli mahdollista vastata suomeksi ja englanniksi ja se sisälsi sekä valmiita vastausvaihtoehtoja, jossa esimerkiksi viestinnän tavoittavuutta ja toimivuutta piti arvioida asteikolla 1–5, että avovastauksia.

Viestintäkyselyyn tuli yhteensä 247 vastausta. Kyselyn mukaan ISYYn viestintä on entistä tehokkaampaa ja näkyvämpää, mutta tekemistäkin vielä löytyy. 

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Muutoksia ISYYn henkilökunnan puhelinnumeroissa

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan henkilöstön puhelinnumeroissa on tapahtunut joitakin muutoksia 7.1.2019 alkaen. Muutoksia on sekä Joensuun että Kuopion kampuksella.

Uudet puhelinnumerot on päivitetty ISYYn verkkosivuille Yhteys > Henkilökunta.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

Studentian kappeli suljettu remontin ajaksi

Studentian 2. kerroksen kappeli on suljettu sisustusremontin ajaksi.

Kappeli on käytössä jälleen 4.2.2019 alkaen.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Kevätlukukaudelle yliopistoon ilmoittautuminen

Kevätlukukaudelle yliopstoon ilmoittautuvien ilmoittautumisaika päättyy 15.1.2019.

Ylioppilaskunnan jäsenmaksun kevätlukukauden osalta voi maksaa WebOodissa. Maksulomakkeen voi myös tulostaa WebOodista tai sen voi pyytää opintopalveluista. Tällöin tosite maksusta on toimitettava opintopalveluihin, koska maksutiedot eivät siirry automaattisesti pankista opiskelijarekisteriin.

Kevätlukukaudelle ilmoittautumisen voi tehdä WebOodissa, jos opiskelijalla on syyslukukaudelle 2018 ilmoittautuminen opiskelijarekisterissä. Jos ilmoittautumistieto puuttuu syyslukukaudelta 2018, opiskelijan on haettava uudelleen kirjoille.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Liikuntailtapäivä 12.2.2019

Itä-Suomen yliopiston, Karelia-ammattikorkeakoulun ja Savonia-ammattikorkeakoulun yhteistä liikuntailtapäivää vietetään Joensuussa ja Kuopiossa tiistaina 12.2.2019. Liikuntailtapäivän tarkoituksena on tarjota opiskelijoille ja henkilökunnalle yhteinen hengähdystauko arjen aherruksen keskelle. Ohjelmassa on jälleen monipuolinen kattaus erilaisia liikuntavaihtoehtoja normaalin SYKETTÄ-liikunnan lisäksi.

Kerran lukukaudessa järjestettävä liikuntailtapäivä on vapautettu rehtoreiden päätöksellä opetuksesta klo 12.15 eteenpäin.

Kampuskohtaiset SYKETTÄ-korkeakoululiikuntapalvelut julkaisevat liikuntailtapäivien päiväohjelmat 22.1.

Joensuu
Kuopio
Iisalmi
Varkaus

Liikuntailtapäivään osallistuminen ei edellytä SYKETTÄ-liikuntatarraa.

Tapahtuma Facebookissa

 
 
     
 
 

SYKETTÄ tiedottaa

Muistathan, että 14.1.2019 alkaen sinulla tulee olla voimassaoleva SYKETTÄ-tarra liikkuessasi liikuntatiloissamme! Kevään tarrat ovat voimassa elokuun loppuun asti, ei lainkaan huono diili :) Tarraostoksille pääset kätevästi verkkokaupastamme tai jossain myyntipisteessämme.

Toivotut uintikurssit alkavat tiistaina 29.1.!

Tekniikkakurssi I ja tekniikkakurssi II ovat samaan aikaan, eli tiistaisin klo 20.30 - 21.30 Niiralan uimahallissa. Ohjaajina Kuopion Uimaseuran uimaopettajat. Ilmoittaudu kurssille liikuntakalenterin tapahtuman ti 29.1. kautta:
Tekniikkakurssi I
Tekniikkakurssi II

Hae SYKETTÄ Dream Teamiin!

Haku päättyy 18.1.2019.

Dream Team on SYKETTÄ-korkeakoululiikunnan käyttäjistä koostuva ryhmä, joka nauttii liikunnasta (tai haluaisi oppia nauttimaan siitä!) ja haluaa jakaa liikunnan ilosanomaa Kuopion korkeakouluyhteisölle. Dream Team näkyy erityisesti SYKETTÄ-palveluiden somessa, blogissa ja markkinointitempauksissa.  
Lue lisää

 

 
 
 

Pyöräiletkö talvella? Osallistu talvikilometrikisaan!

Talvikilometrikisa poljetaan 1.1.–28.2.2019. Tule mukaan SYKETTÄ Kuopio, Iisalmi ja Varkaus -joukkueeseen ja voit voittaa palkintoja. Jokainen kirjaa itse polkemansa kilometrit ja muut eivät niitä näe. Osallistumalla kisaan voit seurata kalorien kulutustasi kalorilaskurilla.

Liity SYKETTÄ joukkueeseen (ei tarvitse olla SYKETTÄ-tarraa)
Kisa: Talvikilometrikisa 2019
Joukkueen nimi: SYKETTÄ Kuopio, Iisalmi, Varkaus
Osallistumiskoodi: 2802

Kilometrikisa Facebookissa.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Haku Kuopion kampuksen Gradutalliryhmään on käynnissä!

Gradutalli on avoin kaikkien alojen opiskelijoille ja tarkoitettu niille opiskelijoille, joiden gradun aloittamisesta on kulunut vähintään 2 vuotta. Ohjaus tapahtuu ryhmämuotoisesti, ks. lisätietoja Kamusta hakusanalla Gradutalli. Hae Gradutalliin e-lomakkeella 21.1.2019 mennessä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Vertaistuutoriksi 2019?

Haku syksyn 2019 vertaistuutoreille toteutetaan 28.1.–10.2.2019.

Pohdi jo nyt, haluaisitko mukaan tekemään tärkeää fuksien ohjaustyötä, joka on hyödyllistä myös itsellesi. Vertaistuutorit koulutetaan monipuolisesti ja he pääsevät auttamaan uusia opiskelijoita sujuvaan opintojen alkuun. Samalla vertaistuutorit saavat unohtamattomia kokemuksia sekä hyödyllistä kokemusta ohjaustyöstä.

Tuutoreita haetaan sekä perustutkinto-opiskelijoille että kv-opiskelijoille, tarvitsemme yhteensä yli kolmesataa tuutoria!

Tule sinäkin mukaan, lisää tietoa tammikuussa!

 
 
     
 
 

YTHS tiedottaa:

Kuopion YTHS:n ajanvarauksen uudet aukioloajat 2.1.2019 alkaen ovat klo 8–10.

Muuten tavoitat meidät aukioloaikoinamme puhelimitse takaisinsoittopalvelun kautta.

Kuopion YTHS on kiinni 23.01.2019 klo 10.15–11.45 välisen ajan.

 

 
 
     
 
 

Kuka saa käyttää YTHS:n palveluja?

Voit käyttää YTHS:n palveluja, mikäli olet perustutkintoa suorittava yliopisto- tai korkeakouluopiskelija, ja olet maksanut jäsenmaksusi YTHS:n toimipiiriin kuuluvalle ylioppilaskunnalle.

Ylioppilaskunnat tilittävät YTHS:lle jokaisesta jäsenestään vakuutusmaksuluonteisen terveydenhoitomaksun. Perustutkinto-opiskelijaa kohden terveydenhoitomaksutilitys on 54 €. Summa on osa ylioppilaskunnan jäsenmaksua, joten sitä ei tarvitse maksaa erikseen.

Voit käyttää YTHS:n palveluja saman ajan kuin ylioppilaskuntajäsenyytesikin on voimassa. Palvelut ovat käytettävissäsi, kun jäsenmaksu on maksettu. Kevätlukukauden jäsenyys alkaa 1.1. ja päättyy 31.7.

Muistathan, että ylioppilaskunnan jäsenmaksu tulee olla aina maksettuna kun käytät YTHS:n palveluja, vaikka vastaanottoaika olisi ennen ylioppilaskunnan jäsenmaksun eräpäivää. Myöskään Self-palvelua ei pysty käyttämään, jos maksua ei ole maksettu. 

Tieto jäsenmaksun maksamisesta siirtyy YTHS:lle muutaman päivän sisällä maksun maksamisesta. Varaudu todistamaan voimassa oleva ylioppilaskunnan jäsenyys joko voimassa olevalla opiskelijakortilla, yliopiston opiskelutodistuksella tai maksukuitilla ylioppilaskunnan jäsenmaksun/terveydenhoitomaksun maksamisesta.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Elämäntaitokurssi verkossa

Pohditko, miten jaksaa paremmin opinnoissa ja arjessa? Miten löytää aikaa rentoutumiselle? Kuinka tunnistaa omia voimavaroja? Entä mietitkö, millaista on omannäköinen elämä ja itselle hyvä arki?

Tule mukaan Nyyti ry:n Elämäntaitokurssille verkossa (11.2.–15.3.2019). Viisi viikkoa kestävällä ryhmämuotoisella kurssilla käsitellään arjen- ja elämänhallintaan sekä itsetuntemukseen liittyviä kysymyksiä. Elämäntaitokurssin aikana sinulla on mahdollisuus löytää uusia oivalluksia ja keinoja, jotka tukevat jaksamistasi arjessa ja opinnoissa.

Ryhmä on tarkoitettu kaikille 18–35 -vuotiaille opiskelijoille. Se toteutetaan suojatussa ympäristössä eli keskusteluihin pääsevät osallistumaan vain ryhmän jäsenet. Ryhmässä esiinnytään nimimerkeillä.

Ilmoittautuminen alkaa 2.1.2019.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Nyytin Elämäntaitokurssi® -ohjaajakoulutus

Kaksipäivänen Elämäntaitokurssin ohjaajakoulutus järjestetään Helsingissä keskiviikkona 6.3. ja tiistaina 12.3.2019.

Kiinnostuitko? Lue lisää verkkosivuiltamme. Ilmoittautuminen alkaa 14.1.2019.

  Lue lisää  
 

Starttikoulutus elämäntaitojen ohjaamiseen verkossa

Koulutuspäivä on tarkoitettu kaikille opiskelijoiden ja/tai nuorten/nuorten aikuisten parissa työskenteleville ammattilaisille, jotka ovat kiinnostuneita elämäntaitojen käsittelystä verkkomuotoisissa ryhmissä. Koulutukseen osallistuminen ei edellytä NYYTIN ELÄMÄNTAITOKURSSI® ohjaajakoulutuksen käymistä.

Koulutuksessa kuullaan kokemuksia Elämäntaitokurssin järjestämisestä verkossa sekä harjoitellaan myös käytännössä elämäntaitojen verkko-ohjaamista.

Koulutuspäivä pidetään Helsingissä. Tarkempaa tietoa koulutuksesta löytyy verkkosivuiltamme tammikuussa. 

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

ESN KISA General Meeting

15.1.2019 at 17.00–19.00

Are you interested in meeting a wonderful group of Finnish and international students and joining their awesome family? Do you enjoy behind-the-scenes experiences? Do you like planning events? Then you definitely will want to become an ESN KISA board or active member!

ESN KISA is a section of the Erasmus Student Network, a student association for international students. If you want to read more about us, get to know to our current board or learn about ESN in general, check out the websites: www.esnkisa.eu and www.esn.org.

We will hold our General Meeting on 15.1.2019 at 17:00 at University of Eastern Finland, Lukema (Studentia building).

During this meeting, we'll get to know each other, discuss ESN KISA rules, hold elections for new board positions, and start planning this awesome semester!

Degree and exchange students often enjoy being active members (help planning and organizing events when they can, but no major obligation) or holding board positions. Available board positions are:

President
Vice-president
Local Representative
Communications Manager
Event Manager (3)

Come learn what ESN KISA is all about! There is no obligation to join the board or active members by attending the meeting, so why not try?

Event on Facebook

 
 
     
 
 

UEF Kuopion ylioppilaskuoro etsii uusia laulajia!

Tammikuun koelaulut järjestetään:
ti 15.1. klo 18–20, SN100
ti 22.1. klo 18–20, SN100

Koelaulupäivänä osallistut ensin harjoituksiin (klo 18-20), joiden jälkeen pidetään koelaulut. Koelauluissa laulat yhden vapaavalintaisen laulun, jonka jälkeen kuoronjohtaja testaa äänialasi.

Olemme Kuopion kampuksella toimiva sekakuoro. Jäsenistömme koostuu yliopiston opiskelijoista, jatko-opiskelijoista, vaihto-opiskelijoista ja työntekijöistä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Poikkitieteelliset Las Palmas - Hubailut 16.1.

Poikkitieteelliset Hubailut tuo etelän lämmön ja lomafiiliksen keskelle Kuopiota Las Palmas -Hubailujen muodossa! Näitä hulvattomia kemuja juhlitaan keskiviikkona 16.1. itse Las Palmasien syntysijoilla, nimittäin legendaarisessa Pasarissa! Saavu siis yhdeksi illaksi nauttimaan lomatunnelmasta ja eksoottisista drinkeistä. Ennakkolipunmyyntiajat ja -paikat FB-tapahtumasta.

Lipun voi lunastaa myös bailataan.fi-palvelun (nykyisin Kide.app) kautta. 

100 ensimmäistä lomalaista saa upean Las Palmas-haalarimerkin ovelta! 

MITÄ: Las Palamas -Hubailut
MISSÄ: Passion Clubilla (eli Pasarissa)
MILLOIN: Keskiviikkona 16.1.
MITÄ MAKSAA: Ennakkoon 3 €, bailataan.fi 3 € (+ palvelumaksu), ovelta 4 €
DRESSCODE: Haalarit ja/tai jotain lomaisaa
MIKSI: Koska kuka ei olisi loman tarpeessa?

 
 
     
 
 

Nyytin chatissa jaetaan ajatuksia, kokemuksia ja fiiliksiä – tuu mukaan!

Tammikuussa chateissa jutellaan arkeen ja palautumiseen liittyvistä asioista:

to 17.1. Teitkö uudenvuodenlupauksen? Chatissa jutellaan millaisia lupauksia on tullut tehtyä tai mikä voisi olla itselle mieluinen hyvinvointilupaus alkavalle vuodelle. Chatissa mukana myös Nyytin Päivi ja vapari Pasi.

to 31.1. Uni + opiskelija = mahdoton yhdistelmä? Chatissa jutellaan unesta, uneen liittyvistä hankaluuksista ja siitä, miten unta voisi parantaa. Chatissa mukana myös Nyytin Marjo ja vapari Anne.

Chatit löytyvät Nyytin sivuilta ja niihin voi osallistua nimimerkillä.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Kansainvälinen viikko Kuopion kampuksella 21.–25.1.2019

UEF Kansainväliset liikkuvuuspalvelut ja ISYY järjestävät yhteistyössä Kansainvälisen viikon Joensuun ja Kuopion kampuksella (vko 4 eli 21.–25.1.). 

Kuopion kampuksen kansainvälisen viikon ohjelma:

  • Vaihtoaiheinen näyttely Canthian aulassa koko viikon ajan
  • Vaihtoaiheinen paneelikeskustelu keskiviikkona 23.1. klo 12–14 salissa CA400. Paneelikeskustelussa on paikalla useita aiemmin vaihdossa olleita UEF-opiskelijoita, jotka vastaavat paneelin vetäjän sekä yleisön esittämiin kysymyksiin. Kannattaa tulla kuulolle!
  • Vaihtoinfo keskiviikkona 23.1. klo 15–18 Canthiassa, sali CA101
  • Vaihtoinfo-webinaari torstaina 24.1. klo 15–17 
 
 
     
 
 

 

Kuopion Ylioppilasteatterin KevätStartti 2019

Kuopion ylioppilasteatteri hakee innokkaita tekijöitä kevään produktioon: Kultainen Vasikka (Maria Jotuni, 1918)

Oletko joskus ollut kiinnostunut teatterin tekemisestä? Oletko joskus kuulunut teatteriin, mutta harrastus on jäänyt?

Tarjoamme rooleja niin lavalle kuin lavan taakse, esimerkiksi puvustukseen, lavastukseet, tekniikkaan jne.

TULE siis kuulolle ja tutustumaan teatterimme toimintaan, sekä kuulemaan kevään aikatauluista ja mahdollisuuksista:

Maanantaina 21.1. klo 17.00 eteenpäin, Lukemalle, Yliopistonranta 3.

Torstaina 24.1. klo 17.00 jatkamme samassa osoitteessa. Silloin tutustumme tekstiin ja toisiimme.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Kuopaksen savusaunaillat Rauhalahdessa

Kuopas tarjoaa Rauhalahdessa sijaitsevassa Katiskan (Katiskaniementie 6) kohteessa asuville
kansainvälisille vaihto-oppilaille Kylpylähotelli Rauhalahden savusaunan ja avantouinnin ilmaiseksi kerran
aina syksyllä ja keväällä. Tapahtuman ideana on antaa uusille vaihto-oppilaille maistiainen suomalaisesta
kulttuurista ja samalla tutustuttaa heitä toisiinsa mukavan ilta-aktiviteetin ohella.

Kevään 2019 tapahtuma on maanantaina 21.1. kello 18.00. Tilaisuuteen tulee ottaa omat pyyhkeet sekä
uimapuvut. Saunatiloihin ei voi ottaa omia alkoholijuomia.

Saunojat saavat olla tapahtuman ajan täydessä rauhassa, sillä sauna on varattu kokonaan Katiskan
asukkaille.

 
 
     
 
 

Palapelit vol.3: Hawaii 23.1.

Paleltaako? Niin meitäkin, mutta ei enää kauaa! Palapelit palaa joululomalta ja lennättää Palapelikansan trooppiselle Havaijille, jossa lämpöä riittää ja tunnelma on kuumaakin kuumempi. Nyt on aika kaivaa hulavanteet, leit ja aurinkorasvat kaappien pohjilta ja alkaa valmistautua talven kuumimpiin bileisiin!

Ilta käynnistyy aikaisen lennon napanneille sitsaajille Hawaii-sitsien merkeissä.

Palapelit Hawaii tapahtuma Facebookissa
Palapelit vol.3: Hawaii -bileiden tapahtuma Facebookissa

Lippuja myydään ennakkoon kampuksilla 3 € hintaan, Kide.app (ent. bailataan.fi) -sivustolla 3,5 € (+ palvelumaksu) hintaan ja bileiltana Bar Nousun sekä Henry's Pubin ovilta 4 € hintaan. Mikä parasta, jokainen lippu sisältää tämän vuoden Palapelisarjaa jatkavan mielettömän hienon haalarimerkin! Haalarimerkin saa baarin ovelta sisääntulon yhteydessä.

Kide.app (ent. Bailataan.fi) -lipunmyynti

Ennakkolipunmyyntiajat ja -paikat:
Ti 22.1 klo 12.15–13.15 Snellmania ja Opistotie
Ke 23.1 klo 12.15–13.15 Snellmania ja Cafe Savotta

Valitettavasti emme pysty myymään lippuja Canthialla kansainvälisen viikon vuoksi.

Haalarimerkeistä muodostuu tuttuun tapaan vuoden aikana upea merkkien yhdistelmä koristamaan haalareitasi. Aikaisempien bileiden merkkejä myymme lipunmyynnin yhteydessä hintaan 1 euro/kappale, niin ennakkolipunmyynnissä kuin baarienkin ovilla. Hanki siis ne kaikki!

Jännittävänä lisänä tähän kaikkeen saat halutessasi Bar Nousun sekä Henry's Pubin lipunmyynnistä Palapelipassin, johon saat merkintöjä Palapeleissa käytyäsi. Neljä merkintää kerättyäsi voit lunastaa passia vastaan Jokeri-merkin palkinnoksi loistavasta menestyksestä juhlimisen saralla! Jokeri-merkkejä jaetaan näille ahkerille, neljä merkintää lunastaneille Palapelaajille kevään edetessä Bar Nousussa, Henry's Pubissa, Albatrossissa sekä opistoilla myöhemmin ilmoitettavina ajankohtina. Merkintöjen keräilylle aikaa on vielä tämä kevät 2019, joten passeja jaetaan vielä myös näissä Palapelit vol. 3 -bileissä.

MITÄ: Hawaii-bileet
MISSÄ: Bar Nousu ja Henry's Pub
MILLOIN: 23.1.2019
LIPUT: Ennakkoon 3e, Kide.app (ent. bailataan.fi) 3,5e (+palvelumaksu), ovelta 4e. Lippu sisältää haalarimerkin.
PUKUKOODI: Haalarit ja jotain kesäistä

Tapahtuma on K18.

 

 
 
     
 
 

 

Tahkofest vol.2 Opiskelijoiden valtakunnallinen poikkitieteellinen talvirieha 1.– 3.2.2019 Tahkolla

Tiedossa on hauskanpitoa muiden opiskelijoiden kanssa lauantaina mm. Hupellusrinneriehan ja tajunnanräjäyttävien iltabileiden merkeissä. Perjantaina järjestetään kautta aikain historian ensimmäiset viralliset Tahkon opiskelijasitsit meksikolaisteemalla. Myös perjantai-illalle on tiedossa iltabileet ravintola Piazzassa.

Löydät meidät Facebookista ja Instagramista.

Opiskelijoiden Alppilajien SM-kisat Tahkolla lauantaina 2.2.2019
Tahkolla järjestetään 2.2.2019 opiskelijoiden SM-kisat alppilajeissa. Kisamuotona on suurpujottelu ja lajeina sukset, lauta ja telemark. Sarjoina toimii naisten ja miesten kilpasarjat, joissa lasketaan SkiSport Finlandin mukaisilla välineillä ja Unisex rentosarja, jossa välineet ovat normaalit laskuvälineet eivätkä ole tarkasti määriteltyjä.  

Lisätiedot ja ilmoittautumiset

 
 
     
 
 

4.2.2019 Osaaminen ja tieto hyötykäyttöön – Teoriasta innovaatioksi -tilaisuus Kuopion kampuksella

Tervetuloa maksuttomaan innovaatioaiheiseen tapahtumaan, jossa mukana puhumassa Millennium Technology -palkinnon 2018 voittanut Tuomo Suntola!

Tilaisuudessa opiskelijoilla mahdollisuus saada innovaatiotoiminnan pikamentorointia Tuomo Suntolalta.

Maksuton kahvitarjoilu. Tilaisuuteen tulee ilmoittautua etukäteen, ohjeet löytyvät tilaisuuden ohjelmasta.

 
 
     
 
 

Nuorten asumisen ajankohtaispäivä

Aika: 6.2. klo 12.30–16.00
Paikka: Tieteiden talo, sali 104, Kirkkokatu 6, 00170 Helsinki.

Seminaarin teemana on mielenterveys. Pureudumme nuorten mielenterveysongelmiin vaikuttaviin tekijöihin. Mitkä asiat lisäävät nuorten voimavaroja, mitkä syövät niitä? Miten kohdata nuori, jolla on mielenterveydellisiä haasteita? Miten nuoret voivat? Muun muassa näihin kysymyksiin etsimme vastauksia ensi helmikuun tilaisuudessa.

Tilaisuus on suunnattu nuoria työssään kohtaaville ammattilaisille sekä muille nuorisotyön kehittämisestä kiinnostuneille.

Sitovat ilmoittautumiset ke 30.1.2019 mennessä.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Tapahtuma striimataan. Voit seurata tilaisuutta suorana.

Jos tarvitset esteetöntä kulkua, otathan yhteyttä allekirjoittaneeseen ennen tilaisuutta. Tilassa on induktiosilmukka.

 

 
 
     
 

 
 

Winterfest 2019 ti 19.2. – Lipunmyynti alkaa 4.2. klo 8

Opiskelijoiden talvirieha Winterfest 2019 kokoaa lähialueen korkeakouluopiskelijat jo kahdettatoista kertaa Kuopion Savilahdelle talviseen hauskanpitoon tiistaina 19.2.2019.

Talvirieha alkaa Savilahdella kello 12.00 pilkkikilpailun, kyykän ja hankifutiksen merkeissä. Joukkuekisa starttaa kello 13.00 ja jatkuu aina kello 18.00 saakka. Lisäksi Savilahdella on tarjolla tapahtuman aikana erilaista oheisohjelmaa sekä makkaraa ja mehua. Savilahdelta ilta jatkuu välilaskujen merkeissä Apteekkarissa ja sieltä suunnistetaan jatkobileisiin Ilonaan.

Winterfestin tapahtumapassit ja ennakkoliput tulevat myyntiin maanantaina 4.2.2019 klo 8.00 ennakkomyyntipisteisiin (cafeSAVOTTA, ISYYn toimisto, KUTOP kirjakauppa).

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Nyyti ry:n Hyvinvoinnin iltakoulut

Nyyti ry järjestää kevään aikana kaksi Hyvinvoinnin iltakoulua, jotka toteutetaan yhdessä Mielenterveyden keskusliiton kanssa. Tilaisuudet ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. 

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Ajankohdat:
Torstai 14.3.2019 klo 17.00–18.30
Helsingin Yliopiston Tiedekulman Think Lounge -tila osoitteessa Yliopistonkatu 4, Helsinki.

Teemana: Tulevaisuuden matkasuunnitelma – Mikä minusta tulee isona?  

Tilaisuudessa kuullaan ja keskustellaan mm. seuraavista kysymyksistä: Kuka minä olen? Mihin olen menossa? Mitä halun opinnoilta ja työelämältä? Kuinka löytää oma suunta ja polku elämässä? Ahdistaako suunnan etsiminen ja se, jos oma polku on hukassa?
Puhumassa on psykologi Elina Marttinen Nyyti ry:stä. Lisäksi luvassa on omakohtaisia kokemuksia ja tarinoita tulevaisuuden suunnan sekä oman polun etsimisestä.

Torstai 25.4.2019 klo 17.00–18.30
Helsingin yliopiston Pääkirjaston Ohjauskulma osoitteessa Fabianinkatu 30, Helsinki

Teemana: #Ruuhkakevät – Uskalla olla kiireetön! 

Tilaisuudessa kuullaan ja keskustellaan mm. seuraavista kysymyksistä: Haittaako kiire ja suorittaminen elämää? Voisiko välillä ottaa iisimmin? Kuinka palautua ja jaksaa paremmin ruuhkaisessa opiskeluarjessa? Tilaisuus järjestetään vuorovaikutteisena paneelikeskusteluna, jossa on mukana mm. asiantuntija Päivi Kohta Nyyti ry:stä sekä opiskelijoita ja kokemusasiantuntijoita.

 
 
     
 
 

Opiskelijoiden mielenterveyspäivä 25.4.2019 - tule mukaan!

Valtakunnallinen Opiskelijoiden mielenterveyspäivä järjestetään 25.4.2019 ja sen hengessä kampanjoidaan kahden viikon ajan 15.–26.4.2019. Tarkoituksena on lisätä tietoisuutta ja herättää keskustelua opiskelijoiden mielenterveyden kannalta tärkeistä sekä ajankohtaisista aiheista. Samalla kutsutaan kaikki mukaan toimimaan mielen hyvinvoinnin puolesta opiskeluyhteisöissä kaikkialla Suomessa. 

Vuoden 2019 kampanjateemana on stressi. Teemavalinnalla halutaan lisätä tietoisuutta opiskelijoiden kokemasta stressistä sekä sen vaikutuksesta mielenterveyteen ja hyvinvointiin.

Osallistu kampanjaan! 
Kampanjoinnin lähtökohtana on yhdessä tekeminen ja kaikki ovat lämpimästi tervetulleita mukaan. Opiskelijoiden mielenterveyspäivänä haastamme kaikki levittämään hyvää mieltä ja puhumaan mielenterveydestä opiskeluyhteisöissä eri puolilla Suomea. 

Toimintaa voi järjestää kuka vain, niin opiskelijat kuin henkilökunta. Toiminta voi olla rentoa ja pop up -henkistä, kuten pienimuotoinen tapahtuma ja tempaus tai vaikkapa leikkimielinen kisailu ja visailu. Toiminnan ideoinnin rajana on vain mielikuvitus!

Opiskelijoiden mielenterveyspäivään voi osallistua myös vaikuttamisen keinoin, kuten laatimalla kantaa ottavan blogipostauksen, mielipidekirjoituksen tai vetoomuksen. Voit myös järjestää aihepiiriä käsittelevän vaikuttamistapahtuman, osallistua kampanjan some-haasteeseen tai ylipäänsä kampanjaa käsittelevään keskusteluun sosiaalisessa mediassa tunnisteella #ruuhkakevät.

Opiskelijoiden mielenterveyspäivä tehdään yhdessä. Mitä laajempi porukka saadaan mukaan kampanjointiin, sen loistavampi juttu tästä tulee. Pienetkin teot ovat tärkeitä, ja niillä voidaan saada valtavasti hyvää aikaan - tule siis mukaan! :)

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Opiskelijoille ja nuorille uusi etuhinta Kuopion kaupunginorkesterin konsertteihin

Kuopion kaupunginorkesteri kannustaa opiskelijoita ja nuoria orkesterimusiikin pariin uudella etuhinnalla. Opiskelijat ja muut alle 20-vuotiaat pääsevät sinfoniakonsertteihin tapahtumapäivänä 4 €:n hintaan, mikäli salissa on vielä tilaa.

Uusi etuhinta opiskelijoille ja muille nuorille tulee voimaan heti kevään ensimmäisenä Sinfoniasarjapäivänä, torstaina 17.1. Kuopion kaupunginorkesterin Sinfoniasarja-konsertteihin opiskelijat sekä alle 20–vuotiaat henkilöt voivat ostaa pääsylipun konserttipäivänä 4 € hintaan (sis. lipun, palvelumaksun, käsiohjelman ja narikan) seuraavin ehdoin:
- lippu hankitaan Musiikkikeskuksen lipunmyynnistä konserttipäivänä
- opiskelijakortti tulee esittää lippua lunastaessa
- etuhinta on voimassa, mikäli konserttilippuja on vielä jäljellä
- etu koskee vain Sinfoniasarjan konsertteja (8 konserttia keväällä, 8 syksyllä)
- etu ei koske erikoiskonsertteja
- sama etu koskee myös kaikkia alle 20-vuotiaita henkilöitä (ikä todistettava lippua ostettaessa).

 
 
     
 
 

Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Savon rahaston apurahat 2019 haettavina 10.1.–8.2.2019 klo 16 asti

Pohjois-Savon rahasto tukee maakunnassa tehtävää tai siihen kohdistuvaa tieteellistä tutkimusta, taiteellista työtä sekä kulttuuritoimintaa. Taiteen tai tieteen suureen hankkeeseen on haettavana 40 000 euroa, joka jaetaan yhtenä tai kahtena apurahana. Näihin toivotaan erityisesti hakemuksia, jotka käsittelevät ilmastonmuutosta taiteen ja/tai tieteen keinoin.

Taidetta hoitolaitoksiin -apurahana jaetaan 20 000 euroa yhtenä tai kahtena apurahana. Tukimuodon tavoitteena on edistää kulttuuristen oikeuksien yhdenvertaista toteutumista ja parantaa erityistä tukea tai hoitoa tarvitsevien ihmisten elämänlaatua taiteen keinoin. Pelit ovat ensi kertaa mukana omana hakualanaan. 

Ennakkotietona ilmoitetaan, että Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakuntarahastot myöntävät yhdessä vuonna 2020 korkeintaan 100 000 euron suuruisen apurahan korkeatasoiselle, eri tieteenaloja yhdistävälle hankkeelle, jossa on toimijoita kummastakin maakunnasta

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Keksi uusi idea ruokabisnekseen, jaossa 5000 €

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa on jälleen startannut Food Business Challenge –liikeideakilpailu, jossa etsitään ruokaketjuun liittyviä uusia liikeideoita ja innovaatioita pellolta pöytään. 

Kilpailussa haetaan tuote- ja palveluratkaisuja aina alkutuotannosta jalostukseen ja kuluttajien lautaselle asti. Myös esim. logistiikka- ja tuotantoteknologiaan, agroteknologiaan sekä digitaalisiin ratkaisuihin liittyvät ideat ovat tervetulleita kilpailuun. Kilpailu on avoin korkeakouluopiskelijoille, ja siihen voi osallistua yksin tai tiiminä. Kilpailun ensimmäinen vaihe sulkeutuu 28.2.2019. Tuomaristo valitsee finalistit, jotka esittelevät ideansa Food Business Summitissa Seinäjoella 26.3.2019, missä myös voittaja valitaan ja julkistetaan! Palkintorahaa jaossa yhteensä 5000 €.

Kurssi auki 14.1.-28.2.2019: Food Business Challenge -liikeideakilpailu

Kurssilla tarjotaan työkaluja liikeidean tai ideanjyväsen kehittämiseen ja työstämiseen. Kurssin laajuus 2op, finalisteille 3op. Etäopetus. Avoin AMK. Hinta kurssille avoimen AMK:n kautta 10 €/op. Kilpailutyön voi halutessaan jättää myös ilman kurssille osallistumista. 

Tule mukaan! Kilpailun ja kurssin järjestää SeAMK Ruoka ja yhteistyökumppanit. 

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

IKEA kesätyöinfo 17.1. Technopoliksen aulassa

Haluatko olla osana hienoa IKEA kesää?

Tule kuulemaan IKEA – kesätyöpaikoista

torstaina 17.1.2019 klo 9.30–15.30 Technopoliksen A-aulaan.

 

 
 
     
 
 

Future Talent Roadshow Kuopiossa 17.1.

Oletko innostunut kehittyvästä teknologiasta? Kiinnostaisiko sinua harjoittelupaikka yhdessä maailman ja Suomen johtavia IT-alan palveluntarjoajia?

CGI on tammikuussa Roadshowlla ja pysähtyy Itä-Suomen yliopistolla, Kuopiossa. Tule tapaamaan meitä TKT-laitoksen aulaan, Microkadulle (2krs.), torstaina 17. tammikuuta klo 12–15!

Mukana on CGI:n membereitä, jotka ovat työllistyneet Future Talent –traineeohjelman kautta. Tule kuulemaan harjoittelupaikoista ja työstä CGI:llä ja voit samalla ilmoittautua mukaan opiskelijoille ja vastavalmistuneille suunnattuun Future Talent –tapahtumaan.

Future Talent -tapahtuma järjestetään Helsingissä, Finlandia –talolla perjantaina 25.1.19.

Tapahtumassa opit CGI:stä ja esimerkiksi siitä miten vaikutamme yhteiskunnan eri osa-alueilla. Voit osallistua työpajoihin, joissa ratkotaan yhteiskunnallisia sekä globaaleja haasteita teknologian avulla, sekä pääset verkostoitumaan asiantuntijoidemme sekä esimiestemme kanssa. Tavoitteemme on palkata tapahtumasta 100 uutta harjoittelijaa trainee-ohjelmaan. Korvaamme tapahtumaan saapuville 50 % matkakuluista kuitteja vastaan (bussi ja juna).

Tule siis Roadshow:lle kuulemaan lisää!.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Contact Forum -rekrytointimessut korkeakouluopiskelijoille ja valmistuneille 24.1.

Suomen suurin yksipäiväinen kokeakouluopiskelijoille suunnattu rekrytointitapahtuma on täällä taas! Tammikuun messuille saapuu ennätyksellisesti yli 140 työnantajaa. Messuilla pääset jututtamaan eri alojen asiantuntijoita ja kuulet yritysten avoimista rekryistä.

Me tiedämme, kuinka yksinäistä puuhaa työnhaku on välillä. Ei hätää. Jokainen työtä hakeva opiskelija painii samojen ongelmien kanssa keväisin. Rohkaisua hakuihin löydät Contact Forumista, josta löydät lukuisan määrän uusia ideoita hakemiseen. Messuilla saatat törmätä urapolkuihin, joita et läppärin ääreltä pysty näkemään!

Contact Forum -rekrytointimessut 24.1. Helsingin messukeskuksessa klo 10–18. 

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Kansallisarkiston viestintä hakee korkeakouluharjoittelijaa

Kansallisarkistossa on avoinna työsopimussuhteinen viestinnän korkeakouluharjoittelijan paikka ajalle 1.6.–31.8.2019. Tehtävä sijoittuu hallintopalveluiden palvelualueelle.

Harjoittelusi aikana pääset osallistumaan tiimimme monipuolisiin viestinnän tehtäviin, kuten sisällöntuotantoon eri kanaviin, mediaseurantaan, sometukseen ja tapahtumajärjestelyihin. Osallistut Arkistopäivät 2019 -tapahtuman viestintään ja EU-puheenjohtajuuskauden alamme pääkokouksen valmisteluihin.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Etsitkö harkkapaikkaa tai kiinnostaako kansainvälinen työkokemus?

Haku Euroopan Komission harjoittelupaikkoihin on alkanut 10.1.2019 ja jatkuu 4.2.2019 asti.

Harjoittelumahdollisuuksia tarjotaan laajasti alasta riippumatta. Harjoittelu on kestoltaan noin puoli vuotta ja tältä ajalta maksetaan myös palkkaa.

Voit laittaa myös sähköpostia Itä-Suomen yliopiston EU-uralähettiläälle osoitteeseen: uef.eucareers@gmail.com, jos on kysyttävää.

Tsemppiä hakuprosessiin!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Palkallinen kesätyöpaikkaa USA:ssa 2019

Hei, sinä 21-26 -vuotias ammattikorkeakoulu-, korkeakoulu- tai yliopisto-opiskelija! Haaveiletko kesätyöstä Yhdysvalloissa?

Vuodesta 1997 järjestetyn Work & Travel-ohjelman kautta on lähtenyt Yhdysvaltoihin kesätöihin jo yli 1000 suomalaisnuorta. Kauttamme järjestyy palkallinen kesätyöpaikka ja mahdollisuus tutustua amerikkalaiseen kulttuuriin 50 suomalaiselle korkeakouluopiskelijalle.

Voit tehdä Yhdysvalloissa noin 3 kuukautta töitä ja halutessasi matkustella töiden päätyttyä kuukauden ajan. SAM järjestää työpaikat ja viisumiasiat, amerikkalainen työnantaja/viisumisponsori majoituksen. Työpaikat ovat asiakaspalvelutehtäviä Wisconsin Dellsissä (WI) ja Ocean Cityssä (MD). Viisumi tulee kansainvälisen Work & Travel -ohjelman kautta viisumisponsori ASSE International, Inc./ASPIRE Worldwide, LLC.tukemana.

Kesän 2019 työpaikkojen hakuaika päättyy 31.1.2019.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Lyhyet

Apurahat, stipendit ja palkinnot:
- Julkisesti haettavana olevat apurahat UEFin sivuilla

Koulutus- ja opiskelumahdollisuudet:
- Post-Master training at European College of Cluny (deadline 15.1.2019) 

Tapahtumat:
Warsaw Negotiation Round 2019, 12th and 
14th of April 2019 (deadline 3.2.2019)

Tiedotteet:
Kela: Muutoksia Suomeen töihin tulevien ja ulkomaille lähtevien oikeuksiin saada etuuksia (15.1.2019)

 

 
 
     
 
 

Tapahtumakalenteri

15.1. ESN General Meeting at 17, Lukema (Studentia)
15.1. UEF Kuopion ylioppilaskuoron tammikuun koelaulut klo 18–20, SN100
16.1. Poikkitieteelliset Las Palmas - Hubailut klo 21 alkaen, Passion Club 
17.1. IKEA kesätyöinfo klo 9.30–15.30, Technopoliksen A-aula
17.1. CGI Future Talent Roadshow klo 12–15, TKT-laitoksen aula, Microkatu (2. krs.)
21.–25.1. Kansainvälinen viikko: Vaihtoaiheinen näyttely Canthian aulassa koko viikon ajan
21.1. Kuopion Ylioppilasteatterin KevätStartti 2019 klo 17.00 eteenpäin, Lukema (Yliopistonranta 3)
21.1. Kuopaksen järjestämä savusaunailta Katiskan (Katiskaniementie 6) kohteessa asuville
kansainvälisille vaihto-oppilaille klo 18.00
22.1. UEF Kuopion ylioppilaskuoron tammikuun koelaulut klo 18–20, SN100
23.1. Kansainvälisen viikon vaihtoaiheinen paneelikeskustelu klo 12–14, CA400 
23.1. Kansainvälisen viikon vaihtoinfo klo 15–18, sali CA101  
23.1. Palapelit vol.3: Hawaii, Bar Nousu ja Henry's Pub
24.1. Kansainvälisen viikon Vaihtoinfo-webinaari klo 15–17 
24.1. Kuopion Ylioppilasteatterin KevätStartti 2019 klo 17.00 eteenpäin, Lukema (Yliopistonranta 3)
1.–3.2. Tahkofest vol.2 Opiskelijoiden valtakunnallinen poikkitieteellinen talvirieha, Tahko
4.2. Winterfestin tapahtumapassit ja ennakkoliput tulevat myyntiin klo 8.00, ennakkomyyntipisteet cafeSAVOTTA, ISYYn toimisto, KUTOP kirjakauppa
4.2. Osaaminen ja tieto hyötykäyttöön – Teoriasta innovaatioksi -tilaisuus klo 12–15.15, SN201-auditorio
12.2. Liikuntailtapäivä 
19.2. Winterfest 2019 klo 12.00 alkaen, Savilahti 

Kino Kuvakukon ohjelmisto
Henry's Pubin keikat (liput ISYYn toimistolta ilman toimituskuluja)
Kirkonmenot
Opiskelijankuopio.fi

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen tiedotus@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko