Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Kuopio 3/2019

ti 22. tammikuuta 2019 14.43.56

Opintopisteitä, luottamustehtäviä ja koulutusta tarjolla!
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Kuopio 3/2019

Vko 4, 22.–28.1.2019
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
     
 
 

 

Opintopisteitä, luottamustehtäviä ja koulutusta tarjolla!

Tämän viikon uutiskirjeestä löydät tietoa mm. opintopisteiden hakemisesta luottamustoimista vuodelta 2018, avoinna olevista hallinnon opiskelijaedustajien paikoista sekä ISYYn tulevista kerho- ja järjestökoulutuksista. Uutiskirjeessä kerrotaan myös tuutorihausta, joka käynnistyy ihan kohta.

Mukavaa viikkoa!

PS: Kuopion kampuksen Weekly Feed on työntekijävaihdoksen vuoksi edelleen tauolla toistaiseksi. 

 
 
     
 

 
 

Opintopisteet luottamustoimista vuodelta 2018 haettavissa

Osallistuitko viime vuonna aktiivisesti ainejärjestön tai kerhon toimintaan tai halllinto- ja työryhmätyöskentelyyn? Tiesitkö, että toiminnasta on mahdollista saada myös opintopisteitä?

Opintopisteet luottamustoimista vuodelta 2018 ovat nyt haettavissa. Katso tarkemmat tiedot ja oheet ISYYn sivuilta. Lisätietoja voit kysyä myös ISYYn edunvalvonta-asiantuntijoilta.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Hakukuulutus: Opiskelijajäsen yliopistokollegioon sekä varajäsen yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvostoon

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) hakee yhtä (1) opiskelijajäsentä Itä-Suomen yliopiston yliopistokollegioon sekä yhtä (1) opiskelijavarajäsenta yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvostoon vapautuneiden opiskelijaedustuspaikkojen tilalle vuoden 2019 loppuun kestävälle toimikaudelle.

 
 
 

Kollegion ja tiedekuntaneuvoston opiskelijajäseneksi ja -varajäseneksi on hakukelpoinen henkilö, jolla on oikeus suorittaa Itä-Suomen yliopistossa alempi tai ylempi korkeakoulututkinto tai lisensiaatin tai tohtorin tieteellinen jatkotutkinto. Henkilö, joka on yliopistoon yli 50 %:ssa palvelussuhteessa, ei ole oikeutettu hakemaan toimielimeen opiskelijoiden ryhmässä.

Opiskelijaedustajalta toivotaan reipasta otetta tarttua asioihin, opiskelijanäkökulman esiin tuomista opiskelijoita koskevassa päätöksenteossa sekä syvällistä perehtymistä käsiteltäviin asioihin.

Perustellut hakemukset tulee jättää ylioppilaskunnan koulutus- ja sosiaalipolitiikan asiantuntija Mikko Aaltoselle osoitteeseen koso(at)isyy.fi perjantaihin 1.2.2019 klo 12.00 mennessä.

Päätöksen yliopistokollegioon valittavasta henkilöstä tekee ylioppilaskunnan edustajisto ylioppilaskunnan hallituksen esityksen perusteella. Tiedekuntaneuvoston opiskelijavarajäsenen valitsee ylioppilaskunnan hallitus.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

ISYYn kerhokoulututus 30.1.

ISYY järjestää kerhojen toimijoille kerhokoulutusta 30.1.2019 klo 10.00–13.00 ja nyt onkin aika ilmoittautua mukaan! Koulutuksessa käydään läpi mm. kerhon taloudenpitoon, viestintään ja hallintoon liittyviä asioita, jotta kerhon päivittäisen toiminnan pyörittäminen olisi toimijoille selkeämpää.

Jotta kerho voi käyttää ISYYn sille myöntämää budjettia ja avustuksia vuonna 2019, on kerhon johtokunnasta tai aktiivisista toimijoista vähintään kahdella oltava kerhokoulutus käytynä. Tähän riittää, jos kerhon uudessa johtokunnassa tai aktiivisissa toimijoissa on kaksi henkilöä, jotka ovat käyneet koulutuksen vuonna 2018. 

Kuopiossa koulutus on tilassa CA500 ja Joensuussa N111. Ilmoittautumislomake on auki 29.1. klo 12.00 asti.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

ISYYn järjestökoulutukset 5.2. ja 6.2.

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) järjestää vuoden 2019 järjestökoulutukset helmikuussa. Järjestökoulutuksen tarkoituksena on antaa uusille hallituslaisille työkaluja vuoden toiminnan toteuttamista varten. Mukaan ovat tervetulleita sekä aine- että kampusjärjestöjen hallituslaiset. Koulutus toteutetaan Joensuun kampuksella tiistaina 5.2. ja Kuopion kampuksella keskiviikkona 6.2.

Huom! GDPR-koulutus pidetään 5.2. kello 14.15-15.15 videoyhteydellä samaan aikaan molemmilla kampuksilla.

Koulutukseen osallistuminen on edellytys opintopisteiden saamiseen ainejärjestötoiminnasta.

Kampuskohtaiset ohjelmat ja ilmoittautumislinkit löydät ISYYn sivuilta.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Save the date: ISYY 9v

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) täyttää tänä vuonna 9 vuotta! Vuosijuhlat ovat niin opiskelijoiden, henkilökunnan kuin alumnienkin yhteinen juhla, jossa syödään ja juodaan hyvin, pidetään puheita ja lauletaan akateemisen perinteen mukaisesti.

ISYY järjestää vuosijuhlat joka toinen vuosi, kampuskaupunkien isännöidessä juhlia vuorotellen. Tänä vuonna pääsemmekin pitkästä aikaa juhlistamaan vuosipäivää Kuopiossa!

Merkkaahan jo vuosijuhlat kalenteriisi 16.3.2019! Lisätietoa tulossa pian!

 
 
     
 

 

 
 

Liikuntailtapäivä 12.2.2019

Itä-Suomen yliopiston, Karelia-ammattikorkeakoulun ja Savonia-ammattikorkeakoulun yhteistä liikuntailtapäivää vietetään Joensuussa ja Kuopiossa tiistaina 12.2.2019. Liikuntailtapäivän tarkoituksena on tarjota opiskelijoille ja henkilökunnalle yhteinen hengähdystauko arjen aherruksen keskelle. Ohjelmassa on jälleen monipuolinen kattaus erilaisia liikuntavaihtoehtoja normaalin SYKETTÄ-liikunnan lisäksi.

Kerran lukukaudessa järjestettävä liikuntailtapäivä on vapautettu rehtoreiden päätöksellä opetuksesta klo 12.15 eteenpäin.

Kampuskohtaiset SYKETTÄ-korkeakoululiikuntapalvelut julkaisevat liikuntailtapäivien päiväohjelmat 22.1.

Joensuu
Kuopio

Liikuntailtapäivään osallistuminen ei edellytä SYKETTÄ-liikuntatarraa.

Tapahtuma Facebookissa

 
 
     
 
 

SYKETTÄ tiedottaa

SYKETTÄ tammikuun uutiskirje on ilmestynyt, lue uutiskirje SYKETTÄ-sivuilta.

P.S. Hei pyöräilijä, kartuta SYKETTÄ-joukkueen kilometrejä Talvikilometrikisassa!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Vertaistuutori- ja kv-tuutorihaku 28.1.–10.2.2019

Haluatko auttaa uutta opiskelijaa sujuvaan
opintojen alkuun? Oletko halukas oppimaan uutta, kehittämään itseäsi ja sitoutumaan vertaistuutorin tehtävään? Haluatko olla mukana kehittämässä UEFopiskelijan hyvää ensimmäistä opiskeluvuotta?

Etsimme yli 300 tuutoria auttamaan perustutkinto-opiskelijat, kansainväliset maisteriopiskelijat ja vaihto-opiskelijat opintojen alkuun Joensuun ja Kuopion kampuksilla. Tule rakentamaan UEF-henkeä tuutorityölläsi. Saat arvokasta osaamista tulevaisuutta ajatellen ja luot uusia ystävyyssuhteita. Tuutoroinnilla kerrytät myös opintopisteitä.

Lisätietoja:
Joensuun kampus | Mari Tirronen, 050 569 1806, mari.tirronen(at)uef.fi
Kuopion kampus | Niina Rissanen, 040 355 3058, niina.rissanen(at)uef.fi
Kansainvälisten maisteriohjelmien ja vaihto-opiskelijoiden tuutorit:
Kirsi Konttinen, 029 44 58170, international(at)uef.fi

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Opiskelijakysely

UEF on mukana Europe Teaching Rankingissa, johon oleellisena osana kuuluu oheinen kaikille Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille suunnattu opiskelijakysely. Vastaathan kyselyyn 28.2.2019 mennessä. Kyselyyn vastaaminen vie vain n. 10 minuuttia. Kyselyllä kartoitetaan opiskelijoiden sitoutuneisuutta opintoihinsa, vuorovaikutusta opetushenkilökunnan kanssa, yliopiston palveluiden laatua sekä opintojen tuottamia valmiuksia työelämään.

Linkki kyselyyn

 
 
     
 
 

Hauska ilman kaskua ei ole hauskaa!

Tiedätkö, millaisella metodilla opintosihteerit arpovat kurssiarvosanat, mikäli tentaattori ei anna arvosanaa määräpäivään mennessä? Haluaisitko opiskella Ohtaansalmen tai Pogostan kampuksella? Mistä kurssista saa kaikkein helpoiten ja nopeiten viisi noppaa ja miten se käytännössä tapahtuu? Entä mitä hauskaa muistat kuulleesi tai itse tokaisseesi luennolla?

Nämä ja monet muut kaskut kootaan yksiin kansiin – UEFin kaskukirjaan – kaikkien luettaviksi. Ohjeet osallistumiseen ja lisätietoa UEFin sivuilta.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Studentian kappeli suljettu remontin ajaksi

Studentian 2. kerroksen kappeli on suljettu sisustusremontin ajaksi.

Kappeli on käytössä jälleen 4.2.2019 alkaen.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

YTHS tiedottaa:

Kuopion YTHS:n ajanvarauksen uudet aukioloajat 2.1.2019 alkaen ovat klo 8–10.

Muuten tavoitat meidät aukioloaikoinamme puhelimitse takaisinsoittopalvelun kautta.

Kuopion YTHS on kiinni 23.01.2019 klo 10.15–11.45 välisen ajan.

 

 
 
     
 

 
 

Winterfest 2019 ti 19.2. – Lipunmyynti alkaa 4.2. klo 8

Opiskelijoiden talvirieha Winterfest 2019 kokoaa lähialueen korkeakouluopiskelijat jo kahdettatoista kertaa Kuopion Savilahdelle talviseen hauskanpitoon tiistaina 19.2.2019.

Talvirieha alkaa Savilahdella kello 12.00 pilkkikilpailun, kyykän ja hankifutiksen merkeissä. Joukkuekisa starttaa kello 13.00 ja jatkuu aina kello 18.00 saakka. Lisäksi Savilahdella on tarjolla tapahtuman aikana erilaista oheisohjelmaa sekä makkaraa ja mehua. Savilahdelta ilta jatkuu välilaskujen merkeissä Apteekkarissa ja sieltä suunnistetaan jatkobileisiin Ilonaan.

Winterfestin tapahtumapassit ja ennakkoliput tulevat myyntiin maanantaina 4.2.2019 klo 8.00 ennakkomyyntipisteisiin (cafeSAVOTTA, ISYYn toimisto, KUTOP kirjakauppa).

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

TAHKOFEST 2019 – Opiskelijaystävällinen viikonloppu Tahkolla 1.–3.2.2019!

Opiskelijat kokoontuvat 1.–3.2.2019 Tahkolle pitämään hauskaa urheilun, rinneriehan, sitsien ja bileiden merkeissä. Viikonlopun sana on opiskelijakortti, jota näyttämällä monet Tahkon alueen yritykset antavat tuotteistaan ja palveluistaan opiskelija-alennuksia.

Tahkofestin kuljetukset hoitaa opiskelijaystävälliseen hintaan Onnibus. Matkaan pääset perjantaina Helsingin linjalta (F5) sekä Turun linjalta (F9). Nämä linjat vievät Tahkolle saakka, joten jatkokuljetuksia ei tarvitse miettiä. Paluukyyditykset lähtevät Tahkolta sunnuntaina. Jatkokuljetukset varataan erikseen välille Kuopio–Tahko, joten myös Kuopiosta lähtevät voivat hyödyntää tätä edullista kyytivaihtoehtoa.

Sitsit, opiskelijoiden SM-kisat alppilajeissa, oheistapahtumia ja iltabileet

Tahkolla järjestetään kautta historian ensimmäiset viralliset opiskelijasitsit perjantaina 1.2. klo 19.00–22.00. Sokos Hotellin ravintola Hillside viritetään meksikolaistunnelmaan sinua varten! Tahkofestin viralliset iltabileet järjestetään perjantaina ravintola Piazzassa. Illan tahdit takaa loistava bilebändi Joku Paikallinen Bändi.

Lauantaina 2.2. ohjelma käynnistyy Tahkonrinteissä järjestettävän OSM Alppilajien SM-kisoilla. Menoa lämmittämään ja loistavaa fiilistä ylläpitämään rinnealueen alaosaan saapuu rinnehupellus. Rinnehupelluksen yhteydessä järjestetään leikkimielinen HUBAILUfutisturnaus. 

Tahkofestin ohjelmaan kuuluu myös Official Rock Paper Scissors Society of Finland ry:n järjestämä Kivi-paperi-sakset opiskelijoiden SM-kilpailu. Osallistuminen ei vaadi muuta kuin tervettä kilpailuhenkeä ja vakaata tahtoa olla historian ensimmäinen RPS:n opiskelijoiden Suomen mestari.  

Tahkofest huipentuu tajunnanräjäyttäviin iltabileisiin ravintola Piazzassa, missä esiintyy Redrama.

Molempien iltojen bileisiin opiskelijat voivat hankkia edullisen lipun Kide.app-palvelun kautta. Etukäteen ostettu mobiililippu sisältää Tahkofestin haalarimerkin, jonka saa tapahtumailtana Piazzan lipunmyynnistä. 

Kaikki Kide.app-palvelun kautta ennakkolipun ostaneet osallistuvat 500 euron arvoisen S-ryhmän lahjakortin arvontaan. Eli joku opiskelija poistuu Tahkolta sunnuntaina parin kuukauden opintotuki taskussaan.

Löydät meidät Facebookista ja Instagramista.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Kansainvälinen viikko Kuopion kampuksella 21.–25.1.2019

UEF Kansainväliset liikkuvuuspalvelut ja ISYY järjestävät yhteistyössä Kansainvälisen viikon Joensuun ja Kuopion kampuksella (vko 4 eli 21.–25.1.). 

Kuopion kampuksen kansainvälisen viikon ohjelma:

  • Vaihtoaiheinen näyttely Canthian aulassa koko viikon ajan
  • Vaihtoaiheinen paneelikeskustelu keskiviikkona 23.1. klo 12–14 salissa CA400. Paneelikeskustelussa on paikalla useita aiemmin vaihdossa olleita UEF-opiskelijoita, jotka vastaavat paneelin vetäjän sekä yleisön esittämiin kysymyksiin. Kannattaa tulla kuulolle!
  • Vaihtoinfo keskiviikkona 23.1. klo 15–18 Canthiassa, sali CA101
  • Vaihtoinfo-webinaari torstaina 24.1. klo 15–17 
 
 
     
 
 

Nuoret vaikuttavat tulevaisuudessa 22.1. Kuopiossa!

Hjallis Harkimo saapuu Itä-Suomen yliopistolle Kuopion kampukselle 22.1.2019! Monipuolinen ja innostava tilaisuus tulossa.

Aiheina mm. yrittäjyys ja vaikuttamismahdollisuudet kokonaisvaltaisesti.

Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan yhdessä liikemies, kansanedustaja Hjallis Harkimon kanssa!

Paikka: Itä-Suomen yliopisto Kuopio klo 15:00
SN100 luentosali Snellmania-rakennus 

Tapahtuma on ilmainen!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

UEF Kuopion ylioppilaskuoro etsii uusia laulajia!

Tammikuun koelaulut järjestetään:
ti 22.1. klo 18–20, SN100

Koelaulupäivänä osallistut ensin harjoituksiin (klo 18-20), joiden jälkeen pidetään koelaulut. Koelauluissa laulat yhden vapaavalintaisen laulun, jonka jälkeen kuoronjohtaja testaa äänialasi.

Olemme Kuopion kampuksella toimiva sekakuoro. Jäsenistömme koostuu yliopiston opiskelijoista, jatko-opiskelijoista, vaihto-opiskelijoista ja työntekijöistä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Kuopion Ylioppilasteatterin KevätStartti 2019

Kuopion ylioppilasteatteri hakee innokkaita tekijöitä kevään produktioon: Kultainen Vasikka (Maria Jotuni, 1918)

Oletko joskus ollut kiinnostunut teatterin tekemisestä? Oletko joskus kuulunut teatteriin, mutta harrastus on jäänyt?

Tarjoamme rooleja niin lavalle kuin lavan taakse, esimerkiksi puvustukseen, lavastukseet, tekniikkaan jne.

TULE siis kuulolle ja tutustumaan teatterimme toimintaan, sekä kuulemaan kevään aikatauluista ja mahdollisuuksista:

Maanantaina 21.1. klo 17.00 eteenpäin, Lukemalle, Yliopistonranta 3.

Torstaina 24.1. klo 17.00 jatkamme samassa osoitteessa. Silloin tutustumme tekstiin ja toisiimme.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Palapelit vol.3: Hawaii 23.1.

Paleltaako? Niin meitäkin, mutta ei enää kauaa! Palapelit palaa joululomalta ja lennättää Palapelikansan trooppiselle Havaijille, jossa lämpöä riittää ja tunnelma on kuumaakin kuumempi. Nyt on aika kaivaa hulavanteet, leit ja aurinkorasvat kaappien pohjilta ja alkaa valmistautua talven kuumimpiin bileisiin!

Ilta käynnistyy aikaisen lennon napanneille sitsaajille Hawaii-sitsien merkeissä.

Palapelit Hawaii-sitsit tapahtuma Facebookissa
Palapelit vol.3: Hawaii -bileiden tapahtuma Facebookissa

Lippuja myydään ennakkoon kampuksilla 3 € hintaan, Kide.app (ent. bailataan.fi) -sivustolla 3,5 € (+ palvelumaksu) hintaan ja bileiltana Bar Nousun sekä Henry's Pubin ovilta 4 € hintaan. Mikä parasta, jokainen lippu sisältää tämän vuoden Palapelisarjaa jatkavan mielettömän hienon haalarimerkin! Haalarimerkin saa baarin ovelta sisääntulon yhteydessä.

Kide.app (ent. Bailataan.fi) -lipunmyynti

Ennakkolipunmyyntiajat ja -paikat:
Ti 22.1 klo 12.15–13.15 Snellmania ja Opistotie
Ke 23.1 klo 12.15–13.15 Snellmania ja Cafe Savotta

Valitettavasti emme pysty myymään lippuja Canthialla kansainvälisen viikon vuoksi.

Haalarimerkeistä muodostuu tuttuun tapaan vuoden aikana upea merkkien yhdistelmä koristamaan haalareitasi. Aikaisempien bileiden merkkejä myymme lipunmyynnin yhteydessä hintaan 1 euro/kappale, niin ennakkolipunmyynnissä kuin baarienkin ovilla. Hanki siis ne kaikki!

Jännittävänä lisänä tähän kaikkeen saat halutessasi Bar Nousun sekä Henry's Pubin lipunmyynnistä Palapelipassin, johon saat merkintöjä Palapeleissa käytyäsi. Neljä merkintää kerättyäsi voit lunastaa passia vastaan Jokeri-merkin palkinnoksi loistavasta menestyksestä juhlimisen saralla! Jokeri-merkkejä jaetaan näille ahkerille, neljä merkintää lunastaneille Palapelaajille kevään edetessä Bar Nousussa, Henry's Pubissa, Albatrossissa sekä opistoilla myöhemmin ilmoitettavina ajankohtina. Merkintöjen keräilylle aikaa on vielä tämä kevät 2019, joten passeja jaetaan vielä myös näissä Palapelit vol. 3 -bileissä.

MITÄ: Hawaii-bileet
MISSÄ: Bar Nousu ja Henry's Pub
MILLOIN: 23.1.2019
LIPUT: Ennakkoon 3e, Kide.app (ent. bailataan.fi) 3,5e (+palvelumaksu), ovelta 4e. Lippu sisältää haalarimerkin.
PUKUKOODI: Haalarit ja jotain kesäistä

Tapahtuma on K18.

 

 
 
     
 
 

Nyytin chatissa jaetaan ajatuksia, kokemuksia ja fiiliksiä – tuu mukaan!

Tammikuussa chateissa jutellaan arkeen ja palautumiseen liittyvistä asioista:

to 31.1. Uni + opiskelija = mahdoton yhdistelmä? Chatissa jutellaan unesta, uneen liittyvistä hankaluuksista ja siitä, miten unta voisi parantaa. Chatissa mukana myös Nyytin Marjo ja vapari Anne.

Chatit löytyvät Nyytin sivuilta ja niihin voi osallistua nimimerkillä.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

4.2.2019 Osaaminen ja tieto hyötykäyttöön – Teoriasta innovaatioksi -tilaisuus Kuopion kampuksella

Tervetuloa maksuttomaan innovaatioaiheiseen tapahtumaan, jossa mukana puhumassa Millennium Technology -palkinnon 2018 voittanut Tuomo Suntola!

Tilaisuudessa opiskelijoilla mahdollisuus saada innovaatiotoiminnan pikamentorointia Tuomo Suntolalta.

Maksuton kahvitarjoilu. Tilaisuuteen tulee ilmoittautua etukäteen, ohjeet löytyvät tilaisuuden ohjelmasta.

 
 
     
 
 

SPR-hengailuilta 4.2: pulkkamäki

SPR-hengailuillat ovat SPR Kuopion osaston järjestämiä opiskelijoille ja nuorille tarkoitettuja maksuttomia illanviettoja. Helmikuussa lähdemme ulkoilemaan mäenlaskun merkeissä.

Tavataan kuudelta SPR:llä (osoite Puijonkatu 9) ja siirrytään siitä yhdessä Brahenpuistoon (Brahenkatu 3) pulkkailemaan. Toki seuraan voi liittyä myös myöhemmin puistossa. Liukureita löytyy paikan päältä, mutta myös omia mäenlaskuvälineitä voi ottaa mukaan. Jos kiinnostusta (ja pallo) löytyy myös hankijalkapallon pelaaminen on mahdollista.

Mikäli sää on liian kylmä ulkoiluun, luvassa on vaihtoehtoista sisätekemistä SPR:n tiloissa. Lopullisesta tapahtumapaikasta ilmoitetaan tapahtumapäivänä Facebookissa.

Laita siis lämpimästi vaatetta päälle ja lähde viettämään hauska ilta ulkona mäenlaskun parissa! 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Nuorten asumisen ajankohtaispäivä

Aika: 6.2. klo 12.30–16.00
Paikka: Tieteiden talo, sali 104, Kirkkokatu 6, 00170 Helsinki.

Seminaarin teemana on mielenterveys. Pureudumme nuorten mielenterveysongelmiin vaikuttaviin tekijöihin. Mitkä asiat lisäävät nuorten voimavaroja, mitkä syövät niitä? Miten kohdata nuori, jolla on mielenterveydellisiä haasteita? Miten nuoret voivat? Muun muassa näihin kysymyksiin etsimme vastauksia ensi helmikuun tilaisuudessa.

Tilaisuus on suunnattu nuoria työssään kohtaaville ammattilaisille sekä muille nuorisotyön kehittämisestä kiinnostuneille.

Sitovat ilmoittautumiset ke 30.1.2019 mennessä.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Tapahtuma striimataan. Voit seurata tilaisuutta suorana.

 

 
 
     
 
 

Nyyti ry:n Hyvinvoinnin iltakoulut

Nyyti ry järjestää kevään aikana kaksi Hyvinvoinnin iltakoulua, jotka toteutetaan yhdessä Mielenterveyden keskusliiton kanssa. Tilaisuudet ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. 

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Ajankohdat:
Torstai 14.3.2019 klo 17.00–18.30
Helsingin Yliopiston Tiedekulman Think Lounge -tila osoitteessa Yliopistonkatu 4, Helsinki.

Teemana: Tulevaisuuden matkasuunnitelma – Mikä minusta tulee isona?  

Tilaisuudessa kuullaan ja keskustellaan mm. seuraavista kysymyksistä: Kuka minä olen? Mihin olen menossa? Mitä halun opinnoilta ja työelämältä? Kuinka löytää oma suunta ja polku elämässä? Ahdistaako suunnan etsiminen ja se, jos oma polku on hukassa?
Puhumassa on psykologi Elina Marttinen Nyyti ry:stä. Lisäksi luvassa on omakohtaisia kokemuksia ja tarinoita tulevaisuuden suunnan sekä oman polun etsimisestä.

Torstai 25.4.2019 klo 17.00–18.30
Helsingin yliopiston Pääkirjaston Ohjauskulma osoitteessa Fabianinkatu 30, Helsinki

Teemana: #Ruuhkakevät – Uskalla olla kiireetön! 

Tilaisuudessa kuullaan ja keskustellaan mm. seuraavista kysymyksistä: Haittaako kiire ja suorittaminen elämää? Voisiko välillä ottaa iisimmin? Kuinka palautua ja jaksaa paremmin ruuhkaisessa opiskeluarjessa? Tilaisuus järjestetään vuorovaikutteisena paneelikeskusteluna, jossa on mukana mm. asiantuntija Päivi Kohta Nyyti ry:stä sekä opiskelijoita ja kokemusasiantuntijoita.

 
 
     
 

 
 

Elämäntaitokurssi verkossa

Pohditko, miten jaksaa paremmin opinnoissa ja arjessa? Miten löytää aikaa rentoutumiselle? Kuinka tunnistaa omia voimavaroja? Entä mietitkö, millaista on omannäköinen elämä ja itselle hyvä arki?

Tule mukaan Nyyti ry:n Elämäntaitokurssille verkossa (11.2.–15.3.2019). Viisi viikkoa kestävällä ryhmämuotoisella kurssilla käsitellään arjen- ja elämänhallintaan sekä itsetuntemukseen liittyviä kysymyksiä. Elämäntaitokurssin aikana sinulla on mahdollisuus löytää uusia oivalluksia ja keinoja, jotka tukevat jaksamistasi arjessa ja opinnoissa.

Ryhmä on tarkoitettu kaikille 18–35 -vuotiaille opiskelijoille. Se toteutetaan suojatussa ympäristössä eli keskusteluihin pääsevät osallistumaan vain ryhmän jäsenet. Ryhmässä esiinnytään nimimerkeillä.

Ilmoittautuminen alkaa 2.1.2019.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Opiskelijoille ja nuorille uusi etuhinta Kuopion kaupunginorkesterin konsertteihin

Kuopion kaupunginorkesteri kannustaa opiskelijoita ja nuoria orkesterimusiikin pariin uudella etuhinnalla. Opiskelijat ja muut alle 20-vuotiaat pääsevät sinfoniakonsertteihin tapahtumapäivänä 4 €:n hintaan, mikäli salissa on vielä tilaa.

Kuopion kaupunginorkesterin Sinfoniasarja-konsertteihin opiskelijat sekä alle 20–vuotiaat henkilöt voivat ostaa pääsylipun konserttipäivänä 4 € hintaan (sis. lipun, palvelumaksun, käsiohjelman ja narikan) seuraavin ehdoin:
- lippu hankitaan Musiikkikeskuksen lipunmyynnistä konserttipäivänä
- opiskelijakortti tulee esittää lippua lunastaessa
- etuhinta on voimassa, mikäli konserttilippuja on vielä jäljellä
- etu koskee vain Sinfoniasarjan konsertteja (8 konserttia keväällä, 8 syksyllä)
- etu ei koske erikoiskonsertteja
- sama etu koskee myös kaikkia alle 20-vuotiaita henkilöitä (ikä todistettava lippua ostettaessa).

 
 
     
 
 

 

Kamarimusiikkiseuran konsertteihin käsiohjelmat opiskelijoille vain 2 €!

Kuopion kamarimusiikkiseura haluaa tarjota opiskelijoille mahdollisuuden virkistyä konserteissa edulliseen hintaan, käsiohjelmat vain 2 € opiskelijoille.

Kauden avauskonsertti on ensi sunnuntaina  
kaupungintalolla klo 16, ohjelmassa venäläistä musiikkia!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Savon rahaston apurahat 2019 haettavina 10.1.–8.2.2019 klo 16 asti

Pohjois-Savon rahasto tukee maakunnassa tehtävää tai siihen kohdistuvaa tieteellistä tutkimusta, taiteellista työtä sekä kulttuuritoimintaa. Taiteen tai tieteen suureen hankkeeseen on haettavana 40 000 euroa, joka jaetaan yhtenä tai kahtena apurahana. Näihin toivotaan erityisesti hakemuksia, jotka käsittelevät ilmastonmuutosta taiteen ja/tai tieteen keinoin.

Taidetta hoitolaitoksiin -apurahana jaetaan 20 000 euroa yhtenä tai kahtena apurahana. Tukimuodon tavoitteena on edistää kulttuuristen oikeuksien yhdenvertaista toteutumista ja parantaa erityistä tukea tai hoitoa tarvitsevien ihmisten elämänlaatua taiteen keinoin. Pelit ovat ensi kertaa mukana omana hakualanaan. 

Ennakkotietona ilmoitetaan, että Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakuntarahastot myöntävät yhdessä vuonna 2020 korkeintaan 100 000 euron suuruisen apurahan korkeatasoiselle, eri tieteenaloja yhdistävälle hankkeelle, jossa on toimijoita kummastakin maakunnasta

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Contact Forum -rekrytointimessut korkeakouluopiskelijoille ja valmistuneille 24.1.

Suomen suurin yksipäiväinen kokeakouluopiskelijoille suunnattu rekrytointitapahtuma on täällä taas! Tammikuun messuille saapuu ennätyksellisesti yli 140 työnantajaa. Messuilla pääset jututtamaan eri alojen asiantuntijoita ja kuulet yritysten avoimista rekryistä.

Me tiedämme, kuinka yksinäistä puuhaa työnhaku on välillä. Ei hätää. Jokainen työtä hakeva opiskelija painii samojen ongelmien kanssa keväisin. Rohkaisua hakuihin löydät Contact Forumista, josta löydät lukuisan määrän uusia ideoita hakemiseen. Messuilla saatat törmätä urapolkuihin, joita et läppärin ääreltä pysty näkemään!

Contact Forum -rekrytointimessut 24.1. Helsingin messukeskuksessa klo 10–18. 

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Vaihdosta duuniin-tapahtuma Pietarissa suomalaisille opiskelijoille ja harjoittelijoille 1.3.2019

Paikka: Suomen pääkonsulaatti, Pietari (Preobrazhenskaja pl.4)
Aika: perjantai 1.3.2019  alkaen klo 17:00

Oletko Venäjästä kiinnostunut ja vailla kesätöitä tai siirtymässä työelämään? Tule tutustumaan Venäjällä toimiviin suomalaisiin työnantajiin ja tapaamaan paikan päällä työskenteleviä nuoria, mutta kokeneita ammattilaisia.

Tapahtumassa Venäjällä toimivat suomalaisyritykset kertovat toiminnastaan ja työtehtävistä Venäjällä. Aiempina vuosina tilaisuudessa on myös esitelty konkreettisia harjoittelu-, lopputyö- ja kesätyöpaikkoja, joihin haetaan opiskelijoita ja vastavalmistuneita. Tilaisuus verkostoitumiseen.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen alkaa parin viikon päästä. Silloin lisätietoja ja ilmoittautumislinkki.

Lisätietoja: Jaana Mutanen / EDUFI Traineeships – EDUFI-harjoittelu, Internationalisation for Higher Education Cooperation, jaana.mutanen(at)oph.fi
 
 
     
 
 

Palkallinen kesätyöpaikkaa USA:ssa 2019

Hei, sinä 21-26 -vuotias ammattikorkeakoulu-, korkeakoulu- tai yliopisto-opiskelija! Haaveiletko kesätyöstä Yhdysvalloissa?

Vuodesta 1997 järjestetyn Work & Travel-ohjelman kautta on lähtenyt Yhdysvaltoihin kesätöihin jo yli 1000 suomalaisnuorta. Kauttamme järjestyy palkallinen kesätyöpaikka ja mahdollisuus tutustua amerikkalaiseen kulttuuriin 50 suomalaiselle korkeakouluopiskelijalle.

Voit tehdä Yhdysvalloissa noin 3 kuukautta töitä ja halutessasi matkustella töiden päätyttyä kuukauden ajan. SAM järjestää työpaikat ja viisumiasiat, amerikkalainen työnantaja/viisumisponsori majoituksen. Työpaikat ovat asiakaspalvelutehtäviä Wisconsin Dellsissä (WI) ja Ocean Cityssä (MD). Viisumi tulee kansainvälisen Work & Travel -ohjelman kautta viisumisponsori ASSE International, Inc./ASPIRE Worldwide, LLC.tukemana.

Kesän 2019 työpaikkojen hakuaika päättyy 31.1.2019.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Etsitkö harkkapaikkaa tai kiinnostaako kansainvälinen työkokemus?

Haku Euroopan Komission harjoittelupaikkoihin on alkanut 10.1.2019 ja jatkuu 4.2.2019 asti.

Harjoittelumahdollisuuksia tarjotaan laajasti alasta riippumatta. Harjoittelu on kestoltaan noin puoli vuotta ja tältä ajalta maksetaan myös palkkaa.

Voit laittaa myös sähköpostia Itä-Suomen yliopiston EU-uralähettiläälle osoitteeseen: uef.eucareers@gmail.com, jos on kysyttävää.

Tsemppiä hakuprosessiin!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International etsii Kuopion paikallisryhmälleen vapaaehtoista koordinaattoria

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International etsii Kuopion paikallisryhmälleen vapaaehtoista koordinaattoria. Koordinaattorin tehtäviin kuuluu ryhmän tapahtumien suunnitteluvastuu ja tapahtumien toteuttaminen yhdessä vapaaehtoisten kanssa.

Lähetä vapaamuotoinen hakemus sähköpostitse kampanjakoordinaattori Outi Pallasojalle (outi.pallasoja(at)amnesty.fi) 15.2. mennessä.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Kansallisarkiston viestintä hakee korkeakouluharjoittelijaa

Kansallisarkistossa on avoinna työsopimussuhteinen viestinnän korkeakouluharjoittelijan paikka ajalle 1.6.–31.8.2019. Tehtävä sijoittuu hallintopalveluiden palvelualueelle.

Harjoittelusi aikana pääset osallistumaan tiimimme monipuolisiin viestinnän tehtäviin, kuten sisällöntuotantoon eri kanaviin, mediaseurantaan, sometukseen ja tapahtumajärjestelyihin. Osallistut Arkistopäivät 2019 -tapahtuman viestintään ja EU-puheenjohtajuuskauden alamme pääkokouksen valmisteluihin.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Kesätyönhaku energiayhtiö Gasumille on käynnissä

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasualan ja energiamarkkinoiden asiantuntija, joka kumppaniensa kanssa rakentaa siltaa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa maalla ja merellä.

Yhtiö palkkaa kymmenittäin kesätyöntekijöitä monipuolisiin työtehtäviin pääkonttoriimme Espooseen sekä muihin Suomen toimipisteisiimme Imatralle, Jyväskylään, Kouvolaan, Kuopioon, Lempäälään, Mäntsälään, Ouluun ja Vantaalle. Kesätyöpaikkoja on tarjolla laajasti esimerkiksi Portfolio Assistantin ja Energy Specialistin tehtävistä sähkö- ja automaatioasennukseen, biokaasulaitoksen kunnossapitoon ja kaasulinjojen linjaraivaukseen. 

Hae kesätyöpaikkoja viimeistään helmikuun loppuun mennessä 28.2.2019. Merkitse tehtävä ja toimipaikka, jossa haluaisit työskennellä. Kerro myös, miksi tehtävä kiinnostaa sinua ja miksi haluaisit juuri meille töihin.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Lyhyet

Apurahat, stipendit ja palkinnot:
- Julkisesti haettavana olevat apurahat UEFin sivuilla

Tapahtumat:
Warsaw Negotiation Round 2019, 12th and 
14th of April 2019 (deadline 3.2.2019)
Opiskelijoiden mielenterveyspäivä 25.4.2019 - tule mukaan!

Tiedotteet:
SYL: SYL:n hallitus 2019 järjestäytyi! (11.1.2019)

 

 
 
     
 
 

Tapahtumakalenteri

21.–25.1. Kansainvälisen viikon vaihtoaiheinen näyttely, Canthian aula 
22.1. Nuoret vaikuttavat tulevaisuudessa! klo 15:00, SN100
22.1. UEF Kuopion ylioppilaskuoron tammikuun koelaulut klo 18–20, SN100
23.1. Kansainvälisen viikon vaihtoaiheinen paneelikeskustelu klo 12–14, CA400 
23.1. Kansainvälisen viikon vaihtoinfo klo 15–18, sali CA101  
23.1. Palapelit vol.3: Hawaii, Bar Nousu ja Henry's Pub
24.1. Kansainvälisen viikon Vaihtoinfo-webinaari klo 15–17 
24.1. Kuopion Ylioppilasteatterin KevätStartti 2019 klo 17.00 eteenpäin, Lukema (Yliopistonranta 3)
30.1. ISYYn kerhokoulutus klo 10.00–13.00, Kuopio CA500 ja Joensuu N111
1.–3.2. Tahkofest vol.2 Opiskelijoiden valtakunnallinen poikkitieteellinen talvirieha, Tahko
4.2. Winterfestin tapahtumapassit ja ennakkoliput tulevat myyntiin klo 8.00, ennakkomyyntipisteet cafeSAVOTTA, ISYYn toimisto, KUTOP kirjakauppa
4.2. Osaaminen ja tieto hyötykäyttöön – Teoriasta innovaatioksi -tilaisuus klo 12–15.15, SN201-auditorio
4.2. SPR-hengailuilta: pulkkamäki, lähtö klo 18 SPR:ltä (osoite Puijonkatu 9)
5.2. ISYYn järjestökoulutus Joensuun kampuksella
6.2. ISYYn järjestökoulutus Kuopion kampuksella
12.2. Liikuntailtapäivä 
19.2. Winterfest 2019 klo 12.00 alkaen, Savilahti 
16.3. ISYYn 9-v vuosijuhlat

Kino Kuvakukon ohjelmisto
Henry's Pubin keikat (liput ISYYn toimistolta ilman toimituskuluja)
Kirkonmenot
Opiskelijankuopio.fi

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen tiedotus@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko