Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Kuopio viikko 18/2022

ti toukok. 03 15:31:14 2022

Tässä uutiskirjeessä kerromme ensi viikolla pidettävästä ISYYn työelämäpäivästä, avoinna olevasta luottamushenkilöpaikasta sekä ajankohtaisista SILLAT-tapahtumista.
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Kuopio 18/2022

Vko 18 / 2.-8.5.2022
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

Toukokuu on täällä! 🌷

Tässä uutiskirjeessä kerromme ensi viikolla pidettävästä ISYYn työelämäpäivästä, avoinna olevasta luottamushenkilöpaikasta sekä ajankohtaisista SILLAT-tapahtumista.

Viikon teemat ovat:

  • ISYYn ajankohtaiset
  • SYKETTÄ
  • SILLAT ajankohtaiset
  • Pinnalla nyt
  • Tulevia tapahtumia
  • Tapahtumakalenteri

Iloa viikkoosi! ✨

 

 
 
     
 

 
 

 

Kesän 2022 Studentian bändivuorojen haku on auki!

Haku on auki tiistaihin 17.5.2022 klo 9 asti. Kesän bändivuorot ovat voimassa 1.6.- 31.8.2022. Vuoroa hakeneille tiedotetaan uusista vuoroista viikolla 20.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

ISYYn toinen työelämäpäivä järjestetään 10.5.!

Tervetuloa osallistumaan ISYYn toiseen työelämäpäivään 10.5. klo 9:15 alkaen! Päivän ensimmäinen luento on yleisestä työttömyyskassasta ja toinen luento LikedIn-verkostoitumisesta. Luennot striimataan ISYYn YouTube-kanavalle. Luentojen välissä sinulla on mahdollisuus käydä valokuvauttamassa itsensä ilmaiseksi ISYYn CV-valokuvauspisteellä kampuksilla! Voit lukea ohjelmasta tarkemmin alla olevan linkin kautta! 

Ohjelma:

  • 9:15-11:00 Työttömyyskassa-luento - YTK (suomeksi)
  • 11:00-13:00 CV-valokuvaus
    • Joensuu: Carelia-rakennuksen aula
    • Kuopio: ISYYn toimisto (Lukema, Studentia-rakennus, C-ovi)
  • 13:30-14:30 LinkedIn-luento - Suvi Pesonen, Pohjois-Savon ELY-keskus (englanniksi)
  Lue lisää  
 
 
     
 
 

ISYY hakee opiskelijavaraedustajaa filosofisen tiedekunnan tiedekuntaneuvostoon

ISYY hakee yhtä opiskelijavaraedustajaa filosofisen tiedekunnan tiedekuntaneuvostoon vuoden 2023 loppuun kestävälle toimikaudelle.

Tiedekuntaneuvoston opiskelijavaraedustajaksi on hakukelpoinen henkilö, jolla on oikeus suorittaa Itä-Suomen yliopistossa alempi tai ylempi korkeakoulututkinto tai lisensiaatin tai tohtorin tieteellinen jatkotutkinto. 

Opiskelijaedustajalta toivotaan reipasta otetta tarttua asioihin, opiskelijanäkökulman esiin tuomista opiskelijoita koskevassa päätöksenteossa sekä syvällistä perehtymistä käsiteltäviin asioihin.

Perustellut hakemukset mahdollisine ansioluetteloineen tulee lähettää ylioppilaskunnan koulutus- ja sosiaalipolitiikan asiantuntija Mikko Aaltoselle osoitteeseen koso@isyy.fi torstaihin 5.5.2022 klo 12.00 mennessä.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Suunnittele ISYYn lukuvuosikalenterille uniikki kansi!

Luonnistuuko sinulta graafinen suunnittelu, piirtäminen tai valokuvaus? Sykkiikö rinnassasi luova sydän? ISYY kutsuu kaikki opiskelijat seuraavan lukuvuosikalenterin kannen (2022-2023) suunnittelukilpailuun. Voittajaksi valittu design julkaistaan kalenterin kantena ja palkitaan 100€ lahjakortilla S-ryhmään. 

Kilpailu on auki nyt ja päättyy 15.5.2022.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Hae ryhmäliikunnanohjaajaksi syksylle 2022

Haemme SYKETTÄ Kuopion tiimiin ohjaajakokemusta omaavia, tsemppaavia ja iloisia ryhmäliikunnanohjaajia määräaikaiseen työsuhteeseen syyskaudelle 2022. Ohjatuilla tunneillamme innostetaan korkeakoulujen henkilöstöä ja opiskelijoita liikkumaan matalalla kynnyksellä.
Lue lisää ja täytä hakulomake 11.5.2022 mennessä.

 
 
     
 
 

Toukokuun alun ryhmäliikuntatunnit

-  ke 4.5. Twerk klo 16.00
-  ke 4.5. KickFit klo 17.00 ja 18.5. sekä 25.5.
-  ma 9.5. Iltarentoutus klo 19.00
-  ke 11.5. Taekwon-Don lajikokeilu klo 17.00

 

Spinning-Maraton, katso onko paikkoja vapautunut? 🔥

🚴 SYKETTÄ-kevätkauden lopuksi poljetaan suorastaan eeppinen 2,5 tunnin spinning-maraton, joka kuljettaa sinut läpi vuosikymmenten ja musiikkityylien!
Lue lisätiedot ja ilmoittaudu mukaan SYKETTÄ-liikuntakalenterin kautta.

 
 
     
 
 

Hei pyöräilijä, lähde mukaan Kilometrikisaan! 👋

🚴 Luvassa on jälleen 145 päivää pyöräilyn iloa ja riemua!
1.5.-22.9.2022 poljetaan leikkimielinen kilometrikisa, johon ovat tervetulleita polkemaan niin työyhteisöt, kaveriporukat kuin kuntien avoimet joukkueet. Kisassa joukkueet mittelöivät siitä kuka polkee eniten kilometrejä ja/tai minuutteja.
SYKETTÄ- Kuopio, Iisalmi ja Varkaus joukkueeseen voivat liittyä Itä-Suomen yliopiston ja Savonia-ammattikorkeakoulun henkilöstö sekä opiskelijat.
Lukaise ohjeet ja ilmoittaudu mukaan SYKETTÄ-verkkosivuilla.

 
 
     
 

 
 

 

ISYY on mukana toteuttamassa Pohjois-Karjalan Pridea 21.5.

Yhdenvertaisuus ja avoimuus ovat ISYYlle tärkeitä arvoja. ISYY kannustaakin kaikkia jäseniään osallistumaan lauantaina 21.5. Pride-kulkueeseen ja puistojuhlaan Joensuussa, sekä pukemaan päällensä opiskelijahaalarit muodostaakseen sateenkaarevan joukon. SILLAT-hanke järjestää myös excursion Kuopion kampukselta Joensuuhun, jotta Kuopiossa opiskelevilla on mahdollisuus osallistua Prideen. Puistojuhlassa klo 16 alkaen on ohjelmassa live-musiikkia sekä ISYYn villtialueella mahdollisuus hengailla muiden opiskelijoiden kanssa. 100 ensimmäistä saavat ISYYn Pride Hemmo-haalarimerkin. Lisäksi haemme tällä hetkellä talkoolaisia toteuttamaan kulkuetta ja puistojuhlaa kanssamme, ja kiitokseksi avusta vapaaehtoiset saavat mm. ruuan Ravintola Kerubista.

Tervetuloa juhlimaan Pridea muiden opiskelijoiden kanssa!

Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Pohjois-Karjalan Seta ry:n kanssa.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Tervetuloa excursiolle Joensuun Prideen lauantaina 21.5.!

ISYY on mukana järjestämässä Pride-kulkuetta ja puistojuhlaa lauantaina 21.5. Joensuussa, ja SILLAT-hanke järjestää Kuopion kampuksella opiskeleville mahdollisuuden osallistua myös Prideen!

ISYY kannustaa kaikkia jäseniään osallistumaan kulkueeseen sekä puistojuhlaan, ja pukemaan päällensä opiskelijahaalarit muodostaakseen sateenkaarevan joukon. Kulkueen jälkeen puistojuhlan ohjelmassa on piknikkiä, elävää musiikkia sekä tietysti loistavaa seuraa: ISYYllä on oma vilttialueensa, joka kerää kampusrajat ylittävästi yhteen opiskelijat. Lisäksi puistojuhlassa otetaan yhteiskuva, jossa opiskelijahaalarit muodostavat sateenkaaren.

Ilmoittautuminen excursiolle päättyy 17.5. Kide.appissa. Ilmoittautuminen on sitova, jonka vuoksi osallistumisesta joutuu maksamaan etukäteen 10 € pantin + 0,4 € palvelumaksun. Pantin voi maksaa myös ISYYn toimistolla.

Ilmoittaudu mukaan exculle ja tule viettämään Pridea kampusrajat ylittävästi Joensuuhun! 

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Opiskelija, haluatko kirjoittaa itsellesi tärkeästä asiasta ISYYn blogiin?

ISYYn blogissa kirjoitetaan opiskeluun ja opiskelijoiden hyvinvointiin liittyvistä ajankohtaisista asioista ja onnistumisen kokemuksista. Blogin tavoitteena on, että kirjoittajat pääsevät ottamaan kantaa, herättämään keskustelua ja saavat oman äänensä kuuluviin. Kirjoittajina toimivat opiskelijat, ISYYn toimijat sekä eri asiantuntijat. Julkaisemme pyynnöstä myös anonyymejä kirjoituksia.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

YTHS tiedottaa

Yhdessä kohti energisempää arkea!
Haluatko matkalle kohti energisempää arkea? Lataa sinäkin mobiili YTHS Ravitsemus –palvelu ja löydä itsellesi sopivat tavat syödä hyvin. #ythsravitsemus

Kannustetaan yhdessä palvelun käyttöönottoon! Laita sana leviämään somessa hyödyntämällä valmiita markkinointiaineistoja.
YTHS Ravitsemuksen materiaalipankki

***

SelfChatin palveluaikoihin muutoksia 
SelfChatin palveluajat muuttuivat huhtikuun alussa. Chatiin avattiin myös lisää palvelulinjoja asioinnin nopeuttamiseksi ja sujuvoittamiseksi. Kuulovammaisille avattiin oma chat-linja. Lue lisää

***

Hyödynnä matalan kynnyksen mielenterveyspalveluja
Hyödynnä asiantuntijoiden konkreettiset vinkit hyvinvoinnin vahvistamiseen ja mielen hyvinvoinnin haasteiden kohtaamiseen. Katsottavanasi on yli 90 Lifeclass-videota – löydät ne Self-verkkopalvelun kautta. MieliChatissä voit keskustella anonyymisti mieltäsi painavista asioista ja saada neuvoja ja tukea mielenterveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä. Self-verkkopalvelusta löytyvä MieliChat palvelee ma-pe klo 8–14.
Lue lisää

 

 
 
     
 
 

Miten yliopisto voisi tukea yrittäjyyttä Joensuussa? Osallistu etätyöpajaan ja vaikuta!

Haluatko vaikuttaa siihen, minkälaisia palveluja Itä-Suomen yliopisto tarjoaa yrittäjyyden tukemiseen tulevaisuudessa? Käynnissä olevassa projektissa haetaan opiskelijoiden näkemyksiä yrittäjyyden palveluihin. Projekti keskittyy pääasiassa Joensuun kampuksen toimintaan.

Osallistu ja vaikuta etätyöpajassa keskiviikkona 11.5. klo 15:00-17:00. 

Ilmoittaudu mukaan Zoomissa järjestettävään työpajaan täältä

 
 
     
 
 

Tutkimus: Yliopisto-opiskelijoiden reaktiot Ukrainan sotaan

Itä-Suomen yliopistossa toteutetaan ”Yliopisto-opiskelijoiden reaktiot Ukrainan sotaan” -tutkimus. Yliopisto lähestyy opiskelijoita tiedekuntien kautta tutkimuskyselyllä, joka käsittelee reaktioita Ukrainan sotaan. Vastuututkijana toimii Filosofisen tiedekunnan tutkimuksesta vastaava varadekaani, terveyspsykologian professori Taina Hintsa. 

Tutkimuksen tavoitteena on edistää sekä psykologisen tiedon karttumista että opiskelijoiden hyvinvointiin liittyvien tukitoimien kehittämistä. Tutkimukseen osallistuminen voi auttaa myös pohtimaan ja kartoittamaan omaan hyvinvointiin liittyviä asioita. Tutkimuksesta on mahdollista saada myös kansainvälistä vertailutietoa. Siksi toivomme erittäin aktiivista osallistumista tähän tutkimukseen.

Opiskelijat saavat kutsun kyselyyn vastaamiseen tiedekuntakohtaisesti Yammerin tai sähköpostijakelun kautta. Kyselyyn vastataan nimettömänä eikä yhteystietoja kerätä. Kyselyyn vastaaminen vie aikaa noin 15 minuuttia. Tervetuloa mukaan vaikuttamaan ja edistämään yliopisto-opiskelijoiden hyvinvointia!

Huom! Vastaathan kyselyyn vain kerran.

Linkki kyselyyn

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

KYYLÄ 20-v vuosijuhla 20.5.

Verkkopelikerho KYYLÄ kutsuu teidät juhlistamaan 20-vuotista taivaltaan Lukemalle. Luvassa mm. muisteloita, tunnelmapaloja vuosien varrelta ja pientä purtavaa. Virallisen tilaisuuden jälkeen jatkamme viikonloppua lanien merkeissä.
Ilmoittaudu juhliin su 8.5.2022 mennessä.

Kysy lisää FB:sta.

Paikka: Lukema, Studentia
Aika: pe 20.5. klo 18-21
Pukeutuminen: toivottavaa, smart casual

Ps. Ilmoittaudu myös laneille! [kyyla.org] Lanit 20.5. klo 21 - 22.5. klo 18.

 
 
     
 
 

Kuopion kaupunginteatterin Marialla saa ensi-iltansa visuaalinen soolotanssiteos I´m the Monster sekä siihen nivoutuva debyyttialbumi EHKÄLEVY

Tanssiteatteri Minimin kevään 2022 ainoa ensi-ilta tapahtuu Minimin kotinäyttämö Marialla Kuopion kaupunginteatterissa keskiviikkona 4.5.2022 klo 19.15. Tällöin ensi-iltansa saa taiteilija Katja-Maria / Kay Taavitsaisen uusin sooloteos, joka muuntautuu kokemuksellisesta keho-installaatiosta videon ja äänen kuljettamana somaattiseksi konsertiksi.

Esitykset Kuopion kaupunginteatterissa 4.5. (ensi-ilta) - 5.5.2022. // www.minimi.fi
Esitykset Zodiak Stagella Helsingissä 1.9.-14.9.2022. // www.zodiak.fi

 
 
     
 
 

Kino Kuvakukon tulevaa ohjelmistoa

Keskiviikkona 4.5. klo 17.30 ensi-illassa maailmanlaajuiseksi ilmiöksi nousseen Downton Abbey-draamasarjan toinen elokuvaosa 'Downton Abbey: Uusi aikakausi'. 

Perjantaina 6.5. klo 19.15. alkaen on tarjolla saksalaista fatalismia Dominik Grafin elokuvassa 'Fabian - moralistin tarina', joka perustuu Erich Kästnerin romaaniin.

11.5. klo 12 järjestetään Kuvakukossa musiikkikonsertti yhteistyössä Kuopion musiikkikeskuksen kanssa. Kuusihenkiinen Lugano Percussion Ensemble esittää osana Sho Music Festivalia konsertin, jossa kuullaan teoksia paitsi muusikoilta itseltään, myös muun muassa Steve Reichiltä.

Hyvät Kuvat-kerhossa tänään 'French Dispatch' klo 17.30 ja torstaina 5.5. 'Persian oppitunnit'.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

English Havuja#!@%&! Bootcamp coming in May!

Havuja#!@%&! Bootcamp is the 1st stage of the Havuja business accelerator programme by Business Center North Savo. 

For the first time 1,5 years Havuja Bootcamp will be actualized in English! Therefore, we welcome all exchange and international degree students in our schools to participate. Finnish students are naturally welcome as well.

Bootcamp is meant for anyone who has an initial business idea and would like to work on it. Participants get to develop their business idea in four intensive 2,5h workshops with the help of experts from Business Center North Savo. You don’t have to have a clear business idea ready. In the final session all teams get to present their business idea to the Bootcamp jury.

 

 
 
 

You can participate by yourself or as a team. You get two (2) credits from participating to your elective studies.

Dates:
Tues 03.05. Havuja Bootcamp session 1: Idea crystallization. 4:00 - 6:30 pm 
Thur 05.05. Havuja Bootcamp session 2: Market research. 4:00 - 6:30 pm
Tues 10.05. Havuja Bootcamp session 3: Project planning. 4:00 - 6:30 pm
Thur 12.05. Havuja Bootcamp session 4: Pitching training. 4:00 - 6:30 pm
Thur 19.05. Havuja Bootcamp session 5: Pitching day. 4:00 - 6:30 pm

All sessions will be held via Zoom. Optional hybrid execution is considered.

What: Havuja#!@%&! Bootcamp, the 1st stage of Havuja business accelerator program by Business Center North Savo.
When: In May 2022. 
For whom: For anyone who has a business idea they would like to work on. 
Why: Interesting elective course to work on a business idea + you get 2 credits for your studies.
 
Interested or got questions? Enrol now by sending an email:
tomi.tuovinen@uef.fi
p. +358505715046

PS. Maximum number of participants is limited to around 15 teams, so be fast!

 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

Toukokuu
3.5
. Havuja Bootcamp session 1: Idea crystallization. 4:00 - 6:30 pm
4.5. I´m the Monster -ensi-ilta Kuopion kaupunginteatterissa klo 19.15
5.5. Havuja Bootcamp session 2: Market research. 4:00 - 6:30 pm
10.5. ISYYn työelämäpäivä
10.5. Havuja Bootcamp session 3: Project planning. 4:00 - 6:30 pm
11.5. Haku SYKETTÄ-ryhmäliikunnanohjaajaksi syksylle 2022 päättyy
12.5. Havuja Bootcamp session 4: Pitching training. 4:00 - 6:30 pm
17.5. Bändivuodohaku päättyy klo 9
19.5. Havuja Bootcamp session 5: Pitching day. 4:00 - 6:30 pm
20.5. KYYLÄ 20-v vuosijuhla klo 18-21
21.5. Excursio Joensuun Prideen

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko