Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Kuopio viikko 20/2022

ti toukok. 17 14:40:39 2022

Kevään toiseksi viimeisessä uutiskirjeessä kerromme tällä viikolla pidettävästä UEFin tietotorista, SYKETTÄ-vakiovuorohausta sekä ajankohtaisista ISYYn asioista.
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Kuopio 20/2022

Vko 20 / 16.-22.5.2022
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

Uutiskirje kesätauolle ensi viikon jälkeen

Kevään toiseksi viimeisessä uutiskirjeessä kerromme tällä viikolla pidettävästä UEFin tietotorista, SYKETTÄ-vakiovuorohausta sekä ajankohtaisista ISYYn asioista. Mukana seuraavat osiot:

  • ISYYn ajankohtaiset
  • SYKETTÄ
  • SILLAT ajankohtaiset
  • Pinnalla nyt
  • Tulevat tapahtumat
  • Tapahtumakalenteri

Aurinkoista viikkoa! ☀️ 

 

 
 
     
 

 
 

Kevään viimeinen uutiskirje ilmestyy ensi viikolla

Kevätkauden viimeinen uutiskirje ilmestyy ensi viikolla 24.5. Tämän jälkeen uutiskirje jää kesätauolle ja ilmestyy seuraavan kerran jälleen elokuussa 16.8.

 

ISYYn toimistot kiinni helatorstaina 26.5.

ISYYn toimistojen aukioloajoissa on poikkeuksia touko-kesäkuussa. Huomaathan että ensi viikolla helatorstai vaikuttaa toimiston aukioloaikoihin. ISYYn toimistot palvelevat 16.6. viimeistä kertaa ennen kesälomaa ja palaamme taas 1.8. alkaen. Poikkeukset ISYYn toimistojen aukioloajoissa:

- to 26.5. suljettu (helatorstai)
- ke 15.6. suljettu
- ma 20.6.- to 28.7. suljettu (kesäloma)

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

ISYYn edustajiston kokous torstaina 19.5.2022 klo 17

👉 ISYYn edustajiston kokous 3/2022 pidetään torstaina 19.5.2022 klo 17.00 alkaen auditorioissa M100 (Joensuu) ja SN201 (Kuopio).

👉 Edustajisto käy kokouksessa lähetekeskustelut säätiön perustamisesta ja SYL:n liittokokousmateriaalista ja valitsee ylioppilaskunnalle uuden pääsihteerin.

👀 Kokousta voi seurata joko paikan päällä yllä mainituissa luokissa tai streamin välityksellä ISYYn YouTube-kanavalla. Tervetuloa seuraamaan!

Tutustu esityslistaan

✅ Seuraa kokousta ISYYn YouTube-kanavalta

 

 
 
     
 
 

 

Hae ISYYn vuosijuhlatiimiin 22.5. mennessä

Rakastatko vuosijuhlia? Haluatko päästä mukaan ISYYn vuosijuhlien toteutukseen tai olla kehittämässä jotain aivan uutta juhlaviikolle?

ISYYn 12. vuosijuhlat järjestetään 29.10.2022 Kuopiossa ja haemme tapahtuman toteutukseen vuosijuhlatiimiä. 

Jos tapahtumajärjestäminen on sinun juttusi, tämä haku on sinulle! Aiempaa kokemusta ISYYstä ei vaadita.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Toivo Kampusrysäyksen aktiviteetteja!

Uuden lukuvuoden starttaavan Kampusrysäyksen suunnittelu on aloitettu ja nyt sinulla on mahdollisuus vaikuttaa tapahtuman sisältöön. Kiinnostaisiko sinua esim. kokeilla mekaanisella rodeohärällä ratsastusta tai pomppia pomppulinnassa? Mitä sinä haluaisit tehdä Kampusrysäyksessä torstaina 8.9.2022? Vastaa alle linkatulla Formsilla ti 17.5.2022 klo 23:59 mennessä.

Kampusrysäys on kampusalueella järjestettävä ilmainen ulkotapahtuma, jossa on tarjolla monenlaista tekemistä uusille ja vanhoille opiskelijoille sekä yliopiston henkilökunnalle. Tapahtuman toteuttavat ISYY ja UEF yhdessä. Tarkka ohjelma julkaistaan myöhemmin UEF:n ja ISYYn viestintäkanavissa.

Vastaa kyselyyn

 
 
     
 

 
 

SYKETTÄ Kuopio tiedottaa

Vakiovuorohaku kesälle 2022 ja kaudelle 2022-2023 on avattu!
Vakiovuoro on opiskelija- tai henkilöstöryhmän oma vuoro, jonka sisällöstä voitte päättää itse. Vuoroja on jaossa Studentialle sekä Kuopion kaupungin koulujen saleihin. Vuoro ei maksa mitään, mutta kaikilla sen käyttäjillä on oltava vomassaoleva SYKETTÄ-tarra.

Vuorojen haku päättyy 25.5.2022. Jaamme vuorot toukokuun aikana ja ilmoitamme hakijoille kesävuorot 31.5.2022 mennessä ja lukuvuoden 22-23 vakiovuorot viimeistään ennen juhannusta.

Lue lisää

***

Kuntotestit maanantaina 23.5 Väinölänniemen stadionin  juoksuradalla
Kuopion korkeakoulujen henkilöstöllä  ja opiskelijoilla on mahdollisuuden tulla testaamaan kuntoaan Väinölänniemelle! Testi on maksuton ja voit osallistua ilman voimassaolevaa SYKETTÄ-tarraa.

Maanantai  23.5.
klo 15-16 Cooperin testi 
klo 16-17 UKK 6 minuutin kävelytesti
Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu etukäteen tällä lomakkeella

Lue lisää

***

☀ Kesän 2002 liikuntapalvelut ☀
👉Kuopion alkukesän ryhmäliikuntatunnit 16.5.–19.6.
👉Palloiluvuoroja kesä- ja heinäkuussa Studentialla
👉Kuntosalivuorot kesällä Snellmania, Studentia ja kaupallinen tarjonta
👉 Lue lisää täältä


SYKETTÄ Kuopio hakee liikuntaneuvojaa (n. 15h/vk) SILLAT-hankkeelle määräajaksi.
SYKETTÄ Kuopion korkeakoululiikunta hakee osa-aikaista liikuntaneuvojaa edistämään yliopisto-opiskelijoiden hyvinvointia liikunta- ja elintapaohjauksen keinoin. Liikuntaneuvonnan tarkoituksena on vahvistaa yksilön kykyä tehdä itse terveyttä edistäviä ratkaisuja. Tavoitteena on hyvinvoinnin edistäminen ja liikkumattomuudesta johtuvien psyykkisten ja fyysisten vaivojen ennaltaehkäisy. Liikuntaneuvonta on osa Itä-Suomen yliopiston SILLAT-hanketta.

Lue lisää

 
 
     
 

 
 

Oletko jäämässä kesäksi Joensuuhun/Kuopioon ja haluaisit tutustua uusiin ihmisiin? Ilmoittaudu mukaan harrastuskaveritoimintaan!

Harrastuskaveritoiminta on tarkoitettu kaikille Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille, jotka haluavat saada uusia kavereita yhteisten harrastusten ja mielenkiintojen kautta. Täyttämällä Harrastuskaverihakemuksen etsimme sinulle sopivan kaverin! 🕵️‍♀️
 
👀 Harrastuksia on monenlaisia - voit etsiä kaveria vaikka kahvittelu-, leffa- tai juttuseuraksi. Olemme yhteydessä, kun sopiva kaveri löytyy. Luemme hakemuksia ja yhdistelemme niitä keskenään kerran viikossa, yleensä perjantaisin.
 
👉 Lue lisää toiminnasta ja täytä hakemus jo tänään!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Valmistuva opiskelija, huolettaako tai jännittääkö valmistuminen?

Nyytin ryhmämuotoisessa chatissä jutellaan anonyymisti erilaisista opiskelijan arkea ja elämää koskettavista asioista vaihtuvin teemoin. Toukokuun chateissä pohditaan oman arjen armollisuutta ja tekemisemme mielekkyyttä sekä sitä, miten voisi kokea riittävänsä itselleen ja tuleville työnantajille poikkeuksellisista opiskeluoloista huolimatta. Kuun viimeisessä chatissä keskustellaan siitä, mitä ajatuksia askel kohti työelämää herättää.

  • To 19.5. Olenko pätevä työelämään etäopintojen jälkeen?
  • To 24.5. Pelottava työelämä?

Chatit toteutetaan torstaisin klo 18–20. Chatteihin pääset mukaan ilman ennakkoilmoittautumista sekä ilmaiseksi.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

UEF-tietotori 19.5.2022 klo 9-10.15

Tervetuloa UEF-tietotorille torstaina 19.5.2022 klo 9 alkaen. Tietotorilla esittäytyvät yliopiston uuden hallituksen jäsenet ja muita aiheita ovat yliopiston vuoden 2021 tilinpäätös sekä toiminnan ja talouden lähitulevaisuuden näkymät. Lisäksi kuullaan akateemisen rehtorin katsaus koulutuksen ajankohtaisiin asioihin.

Tilaisuudessa ovat mukana yliopiston hallituksen jäsenet, rehtorit, hallintojohtaja sekä talous- ja rahoitusjohtaja.

Tietotorille pääset tästä linkistä.

Kommentteja ja kysymyksiä voi esittää tietotorin aikana Yammer-ryhmässä.

Tietotorin Yammer-ryhmä löytyy myös videon katselusivun alalaidasta.

 
 
     
 
 

 

Digipaastoleiri nuorille aikuisille

Tuijotatko vain kännykkää? Katoaako aika someen, vaikka tahtoisit tehdä muutakin? Jumitatko tietokoneella pelaten aamuyöhön? Tahtoisitko kokeilla parin päivän breikkiä digilaitteista?

Haasta itsesi digipaastoon ja testaa DIGILOMA.

Neljän päivän digilomalla ollaan ohjatusti offline ja pohditaan omaa suhdetta digilaitteisiin. Lisäksi harrastetaan yhdessä ja nautitaan Backbyn kartanon tunnelmasta. Maksuton Digiloma on ensisijaisesti 18-29-vuotiaille.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Vaihto-opiskelun hakukierros toukokuussa!

Hakukierros vaihtoon kevätlukukauden 2023 aikana auki toukokuussa!

Hakukierros päättyy 31.5. kello 15:00 – myöhästyneitä hakemuksia ei oteta vastaan, joten huolehdi että teet hakemuksesi ajoissa.

Lue lisää hakukohteista Kamusta ja tee hakemuksesi SoleMOVE-järjestelmässä. Lisätietoja Kamun vaihto-opiskelu ja kansainvälistyminen -kokonaisuudessa!

 
 
     
 

 
 

Kansainvälisenä museopäivänä ke 18.5. Kuopion taidemuseoon vapaa pääsy

Keskiviikkona 18.5. vietämme kansainvälistä museopäivää ja toivotamme kaikki maksutta tervetulleiksi Kuopion taidemuseoon. Ovemme ovat avoinna klo 10-19. Esillä on juuri avautunut Osmo Monto (1938-2019) – Kasvokkain -näyttely, jonka keskiössä on taiteilijan kantaaottava tuotanto.

Katsottavaa löytyy myös aulatiloistamme, joiden yhteydessä toimivassa uudessa galleriatilassa on vielä viikon ajan esillä Kuopion taidemuseon uusimpia kokoelmahankintoja. Museokauppamme uusi ilme kalusteineen ja värikkäine seinineen on valmistunut ja kansainvälisenä museopäivänä myymälästä löytyy erikoistarjouksia.

 

 
 
     
 
 

 

SPR-hengailuilta 18.5: lautapeli-ilta

SPR-hengailuillat ovat SPR Kuopion osaston järjestämiä nuorille ja opiskelijoille tarkoitettuja maksuttomia illanviettoja. Toukokuun hengailuillassa pelataan lautapelejä porukalla. Paikan päältä löytyy joitain lautapelejä, mutta myös omia suosikkipelejä voi hyvin ottaa mukaan. Hengailuilta pidetään SPR Kuopion osaston tiloissa 18.5. kello 18-21. Tulethan paikalle vain terveenä.

Lisätietoja sähköpostitse hengailu@sprkuopio.com

Tervetuloa!

 
 
     
 

 
 

 

Navigaattorin kevätkarkelot 16.-20.5.

Kaipaatko uutta potkua työelämääsi tai kouluttautumiseen? Jos vastasit kyllä, niin tule Navigaattorin kevätkarkeloihin. Tarjolla on henkilökohtaista tukea ja opastusta työelämän ja koulutuksen kiemuroihin. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille työikäisille kuopiolaisille.

PSSTT...Luvassa myös arvontaa sekä kahvit!

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

Toukokuu
16.-20.5. Navigaattorin kevätkarkelot
17.5. Bändivuodohaku päättyy klo 9
18.5. Vapaa pääsy Kuopion taidemuseoon
18.5. SPR-hengailuilta: lautapeli-ilta
19.5. Havuja Bootcamp session 5: Pitching day. 4:00 - 6:30 pm
20.5. KYYLÄ 20-v vuosijuhla klo 18-21
21.5. Excursio Joensuun Prideen

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko