Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Kuopio viikko 35/2021

ti 31. elokuuta 2021 15.06.02

Kaupunkisuunnistus ja SILLAT-hanke!
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Kuopio 35/2021

Vko 35, 31.8.–6.9.2021
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
     
 
 

Kaupunkisuunnistus ja SILLAT-hanke

Tervetuloa lukemaan Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsykettä eli Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirjettä. Saat uutiskirjeen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme sekä uutiskirjeen lopusta.

Tästä uutiskirjeestä löydät tietoa SYKETTÄ-korkeakoululiikunnan ilmaisista kokeiluviikoista, kaupunkisuunnistuksesta sekä SILLAT-hankkeesta. 

 • ISYYn ajankohtaiset
 • Pinnalla nyt
 • Tulevia tapahtumia
 • Sekalaista
 • Työelämä ja harjoittelu
 • Tapahtumakalenteri

Aurinkoa viikkoosi!

 

 
 
     
 

 
 

 

Onneksi olkoon ja tervetuloa uusi opiskelija!

okainen ylempää tai alempaa korkeakoulututkintoa suorittava Itä-Suomen yliopiston opiskelija on myös Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) jäsen eli myös uudet opiskelijat.

Ylioppilaskunta kulkee mukanasi ja tukenasi opintojen ajan – olemme sinun ylioppilaskuntasi ja ajamme sinun asioitasi. Tutustu ISYYn toimintaan tarkemmin nettisivujemme kautta, erityisesti uusille opiskelijoille kootun infon löydät Uudelle opiskelijalle -osiosta.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

12 vinkkiä opintojen aloitukseen

Orientaatioviikko on pyörähtänyt mukavasti käyntiin ja ISYY eli Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta haluaa toivottaa kaikille tsemppiä opintoihin ja puhtia syksyyn. 

Opintojen alku voi olla kuumottava paikka, mutta siitä selviää oikealla asenteella ja oikeilla välineillä. Olemme koonneet sinulle ISYYssä 12 vinkkiä, joiden avulla selviät opintojesi alusta sujuvammin.

Lukaise kaikki vinkit verkkosivuiltamme ja muista, että me täällä ISYYllä olemme tukenasi opintojesi aikana!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Kaupunkisuunnistus käynnistää lukuvuoden tulevana syksynä Joensuussa ja Kuopiossa 8.–9.9.2021!

Kaupunkisuunnistuksen aikana uudet ja vanhat opiskelijat pääsevät tutustumaan opiskelutovereihinsa, suorittamaan ryhmässä hauskoja rastitehtäviä ympäri kaupunkia sekä osallistumaan arvontoihin.

Tapahtuma järjestetään jo kymmenettä kertaa! Turvallisuussyistä tapahtuma on jaettu kahteen päivään ja kampusrysäystä tai jatkoja ei tänä vuonna järjestetä.

Tapahtuman järjestävät Itä-Suomen yliopisto (UEF) ja Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY).

  Lue lisää  
 
 
 

Vanhempi opiskelija, haluatko osallistua Kaupunkisuunnistukseen, mutta et ole saanut kasaan suunnistusjoukkuetta?

Tule mukaan SILLAT-ryhmään, jossa pääset tutustumaan muihin kanssaopiskelijoihin suunnistuksen merkeissä! Ryhmä suunnistaa Joensuussa ke 8.9. klo 16 ja Kuopiossa to 9.9. klo 16. SILLAT-hankekoordinaattorimme Riina toimii ryhmänvetäjänä. Ilmoittautuminen SILLAT-ryhmään aukeaa Kide.appissa 3.9. klo 12 ja päättyy 8.9. klo 12. Riina on erikseen ilmoittautuneisiin yhteydessä ennen suunnistusta. Ryhmä on avoin myös kansainvälisille opiskelijoille, joten varaudu mahdollisesti puhumaan myös englantia.

 
 
     
 
 

ISYYn kampustoimisto on jälleen avoinna!

Pyydämme käyttämään maskia sekä toimistolta löytyvää käsidesiä ja pitämään kahden metrin turvavälin. Asioithan toimistolla vain terveenä.

Tervetuloa asioimaan ja hakemaan esimerkiksi lukuvuosi- ja SYKETTÄ-tarroja! Muistathan, että voit käyttää myös Pivon tai Frankin digitaalista opiskelijakorttia sekä Sykettä-appia tarran sijaan.

Seuraamme koronatilannetta ja teemme tarvittavia muutoksia toimistopalveluihin syksyn mittaan. Tiedotamme mahdollisista muutoksista verkkosivuillamme. 

Huomaathan, että toimistot palvelevat poikkeuksellisesti myös perjantaina 3.9.2021 ja 10.9.2021 klo 10–15. 

Tsekkaa aukioloajat verkkosivujemme etusivulta!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Uutta ISYYllä - kirjanvaihtopiste!

Voit tuoda ISYYn toimistolle vanhoja kirjojasi, joista haluat eroon tai ottaa mukaasi uutta lukemista opiskelun vastapainoksi. Kaiken kielinen kirjallisuus on tervetullutta. Kirjanvaihtopiste on avoinna toimistojen aukioloaikojen puitteissa. 

Ensimmäiset 50 kirjantuojaa per kampus saavat kiitokseksi upouuden haalarimerkin, joka on suunniteltu vain kirjanvaihtoa varten. Tätä haalarimerkkiä et saa mistään muualta!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Rakastatko vuosijuhlia?

Haluatko olla mukana toteuttamassa ISYYn vuosijuhlaperinteitä tai jopa kehittämässä jotain aivan uutta?

Jos tapahtumajärjestäminen on juttusi ja haluat olla mukana tekemässä ISYYn vuoden 2021 vuosijuhlia, tämä haku on sinulle! Aiempaa kokemusta ISYYstä ei vaadita.

Tiimin toimikausi on 16.9.2021–15.12.2021.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Uusi lukuvuosi alkaa – Milloin UEFissa pitikään pitää maskia?

Kampusten ovet ovat avoinna normaalisti. Kaikkien kampuksella kävijöiden (opiskelijat, henkilöstö, vierailijat) on noudatettava seuraavia perusohjeita: 

 • Tule kampukselle vain terveenä. 
 • Pese kädet heti kampukselle tultuasi sekä säännöllisesti usean kerran päivässä. Käsidesiä käytetään, kun käsien peseminen ei ole mahdollista. 
 • Pidä riittävä turvaväli muihin.
 • Käytä maskia kaikissa tiloissa, myös luennoilla.
 • Älä kättele äläkä halaa muita.
  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Lukuvuosikalenterit ovat saapuneet – hae omasi!

Uusia lukuvuosikalentereita saa nyt ISYYn toimistoilta Joensuusta ja Kuopiosta! 

ISYYn jäsenenä saat hakea ilmaisen kalenterin toimistoiltamme niiden aukioloaikoina. 

Kalenterin sivuilta löydät paljon hyödyllistä tietoa ISYYn ja UEF:n palveluista ja haalarikarttojen avulla voit opetella tunnistamaan haalaripukeisia opiskelijoita!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

ISYY hakee opiskelijaedustajaa YHKA-tiedekunnan koulutuksen kehittämisen toimikuntaan 

Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnassa toimii opetuksen kehittämisen toimikunta, jonka tehtävinä ovat mm. opetuksen laadun ja oppimisympäristöjen kehittäminen sekä opetussuunnitelmien seuranta

Opiskelijaedustajalta toivotaan halua perehtyä kokouksissa käsiteltäviin asioihin sekä rohkeutta tuoda opiskelijoiden näkemyksiä esille. Eduksi katsotaan hyvät vuorovaikutustaidot ja opiskelijamyönteisyys

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Asetu ehdolle ISYYn edustajistovaaleihin 29.9. mennessä

Lähde rohkeasti ehdolle ISYYn edustajistovaaleihin! Edustajistovaaleihin osallistumalla voit parhaiten vaikuttaa opiskelija-aikasi tärkeimpiin asioihin ja osallistua yhteiseen päätöksentekoon.

Edustajisto on ylioppilaskunnan ylin päättävä toimielin, joka muodostuu 39 jäsenestä eli opiskelijasta. Kaikki ISYYn jäsenet voivat äänestää edustajistovaaleissa eli opiskelijat valitsevat edustajiston jäsenet ehdolle asettuneista opiskelijoista. Nykyisen edustajiston toimikausi päättyy vuoden 2021 lopussa, joten on aika valita uusi edustajisto!

Edustajistovaalit järjestetään tänä syksynä sähköisesti. Vaalien ennakkoäänestys käydään 25.–29.10.2021 ja varsinainen äänestyspäivä on 3.11.2021.Sinulla on aikaa asettua ehdolle 29.9. klo 15 asti! Lue lisää alta!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

ISYYn vaalikordinaattorina on aloittanut Oskari Jalkanen 

Vaalikoordinaattorin tärkeimpänä tehtävänä on vastata molempien kampusten edustajistovaalien vaalityöstä ja sen suunnittelusta. 

– Odotan innolla edustajistovaalien parissa työskentelyä! Lisäksi on mahtavaa päästä mukaan jo ainejärjestötoiminnan paristakin tutuksi tulleeseen ISYYn porukkaan, iloitsee Oskari.

Vaalikordinaattorin tehtävien lisäksi Oskariin voit törmätä Lukeman toimistolla hänen toimiessa myös asiakaspalvelun kiireapulaisena 15.9 asti.
Tervetuloa mukaan! 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Hae rahoitusta järjestösi kansainvälisyyden kehittämiseen!

ISYY avaa järjestöjen ja kerhojen kansainvälisen toiminnan kehityshankeavustuksen! Avustus on tarkoitettu vuonna 2021 toteutettaviin, kotikansainvälistymistä edistäviin tapahtumiin ja projekteihin.

Esimerkkeinä hankkeista voisi olla mm. uudenlaiset tavat, jolla saa kansainvälisiä opiskelijoita paremmin mukaan ainejärjestön toimintaan, kielikylpy tai kansainvälisten ja kotimaisten opiskelijoiden ryhmäyttäminen keskenään. Saa olla luova! 

Parhaista hakemuksista kaksi saa 500€ avustuksen ja kolme 250€ avustuksen. Hakuaika on 24.8.-21.9.2021. Hakemukset tulee jättää sähköisesti hankeavustushakulomakkeella. Muista lähettää tarvittavat liitteet sähköpostilla, tarkemmat ohjeet löydät uutisesta. 

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Haku auki ISYYn kansainvälisyystiimiin

Haluatko olla edistämässä inklusiivisempaa ja kansainvälisempää opiskelijayhteisöä? Kansainvälisellä sektorilla on suunnitteilla tapahtumia, joiden tarkoituksena on tukea erityisesti kansainvälisten opiskelijoidemme työllistymistä Suomeen ja kampuskaupunkeihimme.

Pyrkimyksenämme on myös auttaa ainejärjestöjä tavoittamaan kansainväliset opiskelijansa, saada heidät mukaan omiin tapahtumiinsa ja tätä kautta mahdollistaa kansainvälisten ystävyyssuhteiden solmimista.

Tiimiin haetaan noin kolmea jäsentä, jotka voivat lisäksi kerätä ympärilleen laajemman porukan toimintaa suunnittelemaan ja toteuttamaan.

Lue lisää ja hae 12.9. mennessä!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Tour de Itä-Suomi

Tour de Itä-Suomi on Joensuussa ja Kuopiossa tänä syksynä ensimmäistä kertaa järjestettävä kuntopyöräilytapahtuma.
Tarjolla on molemmissa kaupungeissa kolme eri pituista reittiä: 20km, 40km ja yli 75km. Kuopiossa poljetaan lauantaina 18.9. ja Joensuussa pyöräillään sunnuntaina 19.9.

Tour de Itä-Suomi ei ole kilpailu eli tärkeintä ei ole siis nopeus vaan maaliin pääseminen omassa tahdissa. Reitti ajetaan pitkin asfaltoitua maantietä, lyhyemmillä reiteillä pääosin pyöräilyteitä ja kevyenliikenteenväyliä pitkin.

Tapahtumaan osallistuminen on maksutonta Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle ja tapahtuu Kide.appin kautta 25.8. - 15.9.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Poljetaan SYKETTÄ kartalle - liity mukaan kilometrikisaan!

Suomen suurin pyöräilykampanja Kilometrikisa 2021 poljetaan 1.5. - 22.9.2021.
Kilometrikisassa polkijat kirjaavat pyöräilykilometrinsä oman joukkueen saldoon. 
Viime vuonna polkijoita oli huikeat 35 000.

SYKETTÄ Joensuun ja Kuopion kampuksilla on omat joukkueet, joihin voivat liittyä sekä henkilöstön jäsenet että opiskelijat. Osallistuminen ei edellytä voimassa olevaa SYKETTÄ-liikuntatarraa.  

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

TULE kokeilemaan Kuopion SYKETTÄ palveluja ilmaiseksi 30.8.–12.9.

 
 
 

- ma klo 16-17 koripallo,Rajala 
- ke klo 20-22 vaihtuva palloilu, Minna Canthin koulu
- ma klo 16-17.55 Lentopallo Studentia
- ma klo 18-18.55 Futsal, Studentia
- ke klo 21-22 salibandy, Studentia
- to klo 18-18.55 Futsal, Studentia
- su klo 18.30-19.30 Futsal, Studentia

Ota viestintäkanavat seurantaan:
Instagram @syketta_kpo
Facebook SYKETTÄ – Kuopion korkeakoululiikunta

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Oletko kiinnostunut edunvalvontaan liittyvistä teemoista? 

Tule mukaan ISYYn edunvalvontakahveille!

EV-kahvit ovat kaikille avoimia juttutuokioita, jossa pääset kuulemaan edunvalvonnan ajankohtaisia kuulumisia ja jakamaan omia kokemuksiasi.

Paikalla ovat myös ISYYn edunvalvonta-asiantuntijat sekä hallituksen koulutus- ja sosiaalipoliittiset vastaavat.

Seuraavat edunvalvontakahvit järjestetään 13.9. klo 15–17 Discordissa. ISYYn edunvalvonta-asiantuntijat myös paikalla.

 

 
 
     
 

 
 

 

ISYYn SILLAT-hankkeen koordinaattorina on 2.8.2021 aloittanut Riina Pääkkönen! 

Riina on juuri valmistunut Itä-Suomen yliopistosta kasvatustieteen maisteriksi, luokanopettajaksi sekä kotitalouden aineenopettajaksi. 
Odotan innolla, että tämän erittäin tärkeän hankkeen myötä pääsen kehittämään opiskelijoiden hyvinvointiin sekä yhteisöllisyyteen liittyviä toimintoja meillä täällä Itä-Suomen yliopistossa, iloitsee Riina.

Riina työskentelee Joensuun kampuksella hankkeen ajan 31.10.2022 asti.
SILLAT-hanke toteutetaan Opetus- ja kulttuuriministeriön Itä-Suomen yliopistolle myöntämän erityisavustuksen tuella ja ISYY on hankkeen osatoteuttaja.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

SILLAT-hankkeen toiminnot käynnistyvät! 

Uuden lukuvuoden alkaessa ja opiskelijoiden palatessa kampuksille, myös SILLAT-hankkeessa laitetaan pyörät pyörimään. Hankkeen aikana ISYY tarjoaa opiskelijoille tapahtumia ja toimintoja, joilla edistetään opiskelijoiden hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä.

Tulevat tapahtumat:

 • ISYYn blogi käynnistyy 6.9.
 • Kaupunkisuunnistus 8.-9.9. ja SILLAT-ryhmät
 • Itsemurhien ehkäisypäivä 10.9. webinaari
 • Harrastuskaveritoiminta käynnistyy 14.9.
 • Aamupalahetket starttaavat 16.9.

Lisätietoa hankkeen tapahtumista ja toiminnoista löydät osoitteesta ISYYn verkkosivuilta, jonne SILLAT-hanke on saanut oman osion. 

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

ISYYn blogi käynnistyy! 

ISYYn blogissa kirjoitetaan opiskeluun ja opiskelijoiden hyvinvointiin liittyvistä ajankohtaisista asioista, selviytymistarinoista ja onnistumisen kokemuksista. Blogin tavoitteena on, että kirjoittajat pääsevät kertomaan oman asiansa, ottamaan kantaa sekä herättämään keskustelua.

Kirjoittajina toimivat opiskelijat, ISYYn toimijat sekä eri asiantuntijat. Ensimmäinen blogi-teksti julkaistaan maanantaina 6. syyskuuta.

Opiskelija, haluatko kirjoittaa itsellesi tärkeästä asiasta ISYYn blogiin? Lue nettisivuiltamme ohjeet ja lähetä valmis tekstisi lomakkeen kautta. Julkaisemme pyynnöstä myös anonyymejä kirjoituksia.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Itsemurhien ehkäisypäivää vietetään syyskuun 10. päivänä.

Itsemurhien ehkäisypäivän tavoitteena on lisätä tietämystä itsemurhista, levittää tietoa ja vähentää itsemurhiin liittyvää leimautumista. Ennen kaikkea päivän tarkoituksena on tuoda esille sanomaa siitä, että itsemurha on estettävissä, itsetuhoisiin ajatuksiin on saatavissa apua ja itsemurhasta voidaan puhua turvallisesti. Suomessa päivän viettoa koordinoi MIELI ry.

Pohjois-Savon itsemurhien ehkäisyverkosto järjestää webinaarin nuorten itsetuhoisuudesta 10.9. kello 12-14.30. Webinaarissa esillä itsemurhateemaan liittyviä kysymyksiä, kuten mitä tehdä, kun itsellä on ajatuksia itsensä vahingoittamisesta ja miten toimia, jos lähipiirissäni jollain on itsemurha-ajatuksia. Tilaisuudessa mukana UEF.

  Lue lisää  
 
 
 

“Mitä kuuluu?”-kampanja? 

Itsemurhien ehkäisypäivänä syyskuussa kysytään tänäkin vuonna sosiaalisessa mediassa “Mitä kuuluu?”.

Kampanjan kohderyhmänä ovat tänä vuonna erityisesti nuoret ja nuoret aikuiset, joiden elämää korona-ajan haasteet ovat kuormittaneet. Itsetuhoisista ajatuksista saa ja pitää kysyä suoraan, siksi kannustamme kaikkia tänäkin vuonna kysymään 10.9. sosiaalisessa mediassa: ”Mitä kuuluu?”.

Seuraa tai osallistu kampanjaan hashtageilla #mitäkuuluu #itsemurhienehkäisypäivä.

 

 
 
     
 

 
 

 

Itä-Suomen yliopiston lukuvuoden 2021–2022 avajaiset

Itä-Suomen yliopiston lukuvuoden 2021–2022 avajaisia vietetään keskiviikkona 8.9.2021 klo 13.00 alkaen Aurora-rakennuksen auditoriossa AU100, osoitteessa Yliopistokatu 2, Joensuu. 

Avajaisia voi seurata klo 14.15 alkaen myös virtuaalisena tapahtumana täältä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Kampussuunnistus

Kampussuunnistus on tarkoitettu kaikille Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille, jotka haluavat tutustua kampuksen palveluihin paremmin.

Kampussuunnistus koostuu rasteista, joissa on lyhyesti tietoa palveluista sekä vapaaehtoisia tehtäviä. Sen voi suorittaa itsenäisesti tai yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa.

Suunnistus on tarjolla suomeksi ja englanniksi 30.9. asti. Kampussuunnistuksen tarkempiin ohjeisiin pääsee tutustumaan Moodlessa.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Student2Student -vertaisohjaus opiskelijoiden hyvinvoinnin tueksi käynnistyy uudelleen.

Vertaisohjaajiksi koulutetut sosiaalipsykologian, psykologian ja ohjausalan opiskelijat päivystävät puhelimitse kolmena päivänä viikossa. Opiskelijat voivat olla heihin yhteydessä missä tahansa opiskelijaelämään ja hyvinvointiin liittyvässä kysymyksessä. Vertaisohjaajat tarjoavat vertaistuellista keskusteluapua sekä opastavat tarvittavan tuen piiriin. Palvelu on avoin kaikille Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille.

Palvelu käynnistyy 1.9. ja on avoinna tiistaista torstaihin klo 14–17 numerossa 029 445 8580. 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Kirjasto on nyt Tuudo- mobiilisovelluksessa!

Kirjasto on ottanut käyttöönsä Tuudo-mobiilisovelluksen — tee sinä samoin! Tuudossa saat digitaalisen kirjastokortin (ei enää muovikortteja!) ja pääset mm. uusimaan lainasi, näkemään varauksesi ja tarkistamaan kirjastojen aukioloajat. Saat Tuudon kautta myös kirjaston nouto- ja myöhästymisilmoitukset.

Huomioithan myös, että Kuopion ja Joensuun kampuskirjastoissa voit jatkossa maksaa vain maksukortilla tai verkkomaksuna.

Lisätietoja Tuudosta löydät kirjaston verkkosivulta.

Mikäli sinulla on kysyttävää Tuudon kirjasto-ominaisuuksista, ota yhteyttä kirjasto@uef.fi.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Olethan muistanut maksaa opiskelijan terveydenhuoltomaksun? 

Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun määrä tarkistetaan vuosittain. Maksu on 35,80 euroa lukukaudessa vuonna 2021. Se maksetaan Kelalle lukukausittain eli 2 kertaa vuodessa. Sinulle ei lähetetä laskua, vaan maksu pitää maksaa oma-aloitteisesti.

Terveydenhoitomaksun eräpäivä määräytyy sen mukaan, milloin ilmoittaudut läsnä olevaksi. Opiskelijoiden, jotka ilmoittautuvat läsnä olevaksi syyslukukaudelle 30.9. mennessä, tulee maksaa maksu viimeistään 30.9. Ajalla 1.10.–31.12.2021 läsnä olevaksi syyslukukaudelle ilmoittautuvat maksavat maksun viimeistään 31.12.

Jos terveydenhoitomaksu maksetaan eräpäivän jälkeen, Kela perii 5 euron kiinteän viivästymismaksun.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Mukaan laulamaan UEF Kuopion ylioppilaskuoroon!

UEF Kuopion ylioppilaskuoro on Kuopion kampuksella toimiva sekakuoro, jonka jäsenistö koostuu pääasiassa yliopiston nykyisistä ja entisistä opiskelijoista, jatko-opiskelijoista, vaihto-opiskelijoista ja työntekijöistä. 

Avoimia harjoituksia järjestetään:

 • ti 14.9. klo 18–20 SN100
 • ti 21.9. klo 18–20 SN100

Avoimissa harjoituksissa pääset tutustumaan kuoron toimintaan ja lopuksi antamaan ääninäytteen valitsemastasi laulusta. Tervetuloa!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Haku syksyllä aloittavaan Gradutalliin on auki!

Onko gradusi jumissa? Tarvitsetko lisämotivaatiota tekemiseen?  Hae gradutalliin! Gradutalli on monitieteinen gradun tekemisen tueksi tarkoitettu ryhmä. Pääsääntöisesti ryhmän tapaamiset tapahtuvat etänä (Zoom), mutta aloitustapaamiset ovat paikan päällä Joensuussa 21.9.2021 ja Kuopiossa 27.9.2021.

Ryhmään voivat siis hakea molempien kampusten opiskelijat. Ryhmän käynnistämiseen tarvitaan vähintään 7 osallistujaa ja enintään ryhmään voidaan ottaa 15 opiskelijaa. Etusija on niillä opiskelijoilla, joilla gradun aloittamisesta on vähintään kaksi vuotta ja jotka hyötyvät ryhmämuotoisesta ohjauksesta. Hakuaikaa on 6.9.2021 saakka.

  Lue lisää  
 

Haku Otetta opintoihin -ryhmään on auki!

Tuntuuko tehtävien aloittaminen tai loppuun saattaminen hankalalta? Jumittaako kandin teko? 

Itä-Suomen yliopiston urapalvelut järjestää opiskelijoille Otetta opintoihin –ryhmän syyslukukaudella 2021. Ryhmän tavoitteena on tarjota matalan kynnyksen tukea kandivaiheen opiskelijoille erilaisten opiskeluun tai arjen hallintaan liittyvien pulmien ratkaisemiseen. 

Ryhmä kokoontuu verkossa (Teams) tiistaisin 21.9.2021 alkaen aina klo 13-15.30. Ryhmään voidaan ottaa enintään 10 opiskelijaa. Ryhmän käynnistyminen edellyttää vähintään 8 opiskelijaa.  Etusijalla ovat ne opiskelijat, joilla opinnot ovat viivästyneet tai uhkaavat viivästyä opintojen ja/tai arjen hallinnan haasteiden vuoksi ja jotka pystyvät sitoutumaan ryhmän tapaamisiin.

Haku ryhmään 31.8.2021 mennessä lomakkeella

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Ilmoittautuminen urasuunnittelun ja työnhaun syksyn koulutuksiin alkaa ma 16.08.

Pohditko omia vahvuuksiasi ja työnhakuun liittyviä asioita? Millaiset työtehtävät sinua kiinnostavat ja millaista osaamista niissä tarvitaan? Kuinka voisit opintojesi aikana edistää tulevaa työllistymistäsi? Tiedätkö millaisissa tehtävissä muut alaltasi valmistuneet työskentelevät? Kaipaatko tietoa siitä, miten työmarkkinat toimivat?

Kaikkia näitä asioita ei tarvitse pohtia yksin – voit tulla etsimään vastauksia u
Kaikkia näitä asioita ei tarvitse pohtia yksin – voit tulla etsimään vastauksia urasuunnittelun ja työnhaun kysymyksiin urapalvelujen koulutuksista. Tutustu linkkien kautta tarkemmin opintojaksojen opetussuunnitelmiin sekä aikatauluihin. Syksyn opintojaksot toteutetaan etäopintoina! Kuvaukset löytyvät myös WebOodista.

Sitova ilmoittautuminen WebOodissa ma 16.08. alkaen

 
 
 

Urasuunnittelu ja portfolio

1130006 Urasuunnittelu ja portfolio 3 op, 06.09. - 25.10.2021

Opintojakso soveltuu parhaiten kandidaattivaiheen opiskelijoille, toisesta opintovuodesta alkaen.

  Lue lisää  
 

Työnhakuvalmennus

1130003 Työnhakuvalmennus 3 op, 25.10. -14.12.2021

Opintojakso soveltuu parhaiten opiskelijoille, joille työelämään siirtyminen ja työnhaku ovat ajankohtaista.

  Lue lisää  
 

Urasuunnitteluryhmä

1130008 Urasuunnitteluryhmä 1 op, ryhmä 1.  4.10.-1.11.2021,
ryhmä 2.  3.11.-1.12.2021

Pienryhmät ovat avoinna kaikille opiskelijoille, jotka haluavat pohtia henkilökohtaista opiskelu- ja elämäntilannettaan sekä urasuunnitelmiaan. Yhteen ryhmään voidaan ottaa enintään 12 opiskelijaa. Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Opiskelijoille tarjotaan mahdollisuus koronarokotukseen

Kuopiossa opiskeleva voi hakea joko 1. tai 2. kierroksen koronarokotuksen Kuopio-hallin walk-in-tapahtumasta. Tehosterokotteen voi hakea, vaikka 1. annos olisi pistetty toisella paikkakunnalla.

Opiskelijan tulee huolehtia, että mahdollinen 1. kierroksen koronarokotustodistus on mukana tehosterokotukseen tullessa. Mukana tulee olla myös todistus opiskeluoikeudesta.

To-Pe 2.-3.9. klo 10-18 annetaan sekä ensimmäisen että toisen kierroksen rokotteita.

Rokotukset on tarkoitettu kaikille kuopiolaisille sekä Kuopiossa opiskeleville (lukiot, ammattiopisto, AMK, yliopisto.)

Rokottaja peruu aiemmin Kuopion kaupungin rokotepisteessä annetun 2. kierroksen rokotusajan rokotuksen yhteydessä.

Mikäli olet saanut 1. rokoteannoksen jossain muualla kuin Kuopion kaupungin rokotuspisteessä (esim. työterveys, toinen kunta), tulee sinun perua aiemmin varattu tehosterokotusaika itse.

 
 
     
 

 
 

 

Nyytin chatit syksyllä

Nyytin syksy on taas täynnä vertaistoimintaa kaikille opiskelijoille verkossa! Chatit pyörivät tiistaisin ja torstaisin klo 18-20, joihin osallistuminen on maksutonta sekä anonyymia. Chatteihin ei myöskään tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Järjestämme syksyllä myös vertaistuellista kurssitoimintaa verkossa, johon ilmoittautumisesta lisätietoja luvassa myöhemmin.

Seuraavien chattien aiheet:
to 2.9. Toivechat: Voiko opiskelija olla sairaslomalla?
to 9.9. Millä mielellä opintoihin? 

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Auttamisen iloa, onnistumisen hetkiä ja liikkumisen riemua – sitä tarjoaa vapaaehtoisena oleminen

Haemme henkilöitä, joilla on aikaa ja halua olla konkreettisella, ihmisläheisellä tavalla lasten ja perheiden apuna.

Sporttikummivalmennus 

 • Osa 1: keskiviikkona 22.9. klo 17:00–20:00 
 • Osa 2: maanantai 27.9. klo 17­:00–20:00 

Pelastakaa Lapset ry, Kuopion toimipiste, Suokatu 36 B 36, 70110 Kuopio 

Ilmoittautuminen valmennukseen ja lisätietoa: 

Mervi Hakkarainen p. 050 433 0559 tai mervi.hakkarainen@pelastakaalapset.fi 

Mikäli olet kiinnostunut tukihenkilötoiminnasta, ota yhteyttä Mervi Hakkaraiseen ja sovitaan yksilövalmennuksesta.  

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Joko olet ladannut itsellesi Pivon digitaalisen opiskelijakortin? 

Se kannattaa! Nimittäin Pivon opiskelijakortilla saat käyttöösi kaikki opiskelijan edut, mm. Kelan ateriatuen sekä VR:n ja Matkahuollon alennukset

Lisäksi opiskelijakortti on täysin ilmainen ja sen lataaminen on helppoa ja nopeaa!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Hokutoryu ju-jutsun peruskurssi alkaa 7.9. klo 18:00

Tervetuloa Hokutoryu ju-jutsun peruskurssille ti 7.9. klo 18:00 alkaen! Harjoitukset ovat tiistaisin 18-19:30 sekä torstaisin (19-20:30) Kuopion Liikunta- ja Kamppailukeskus LIIKEllä (Väliköntie 4, alakerta). Voit kokeilla lajia ilmaiseksi syyskuun ajan. Treeneihin riittää aluksi verkkarit ja t-paita. Ota mukaan myös juomapullo ja pieni pyyhe jalkojen pesua varten. (Tatamilla treenataan paljain jaloin.)

Hokutoryu on kehitetty perinteisestä japanilaisesta ju-jutsusta. Monipuolisen lajin perustekniikoita ovat lyönnit ja potkut, heitot, lukot ja kuristukset sekä erilaiset vapautumis- ja kuljetustekniikat.  Katso lajiesittely täältä.

SYKETTÄ-tarralla saat peruskurssista 10e alennuksen!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Sinustako teatterilainen?

Kuopion ylioppilasteatteri on Kuopiossa vuodesta 1977 asti toiminut harrastajateatteri. Etsimme jälleen joukkoomme uusia teatterilaisia! Kaikenlainen osaaminen on tervetullutta, näytteleminen, lavastus, puvustus, musiikki, tanssi, maskeeraus, ääni- ja valotekniikka, kirjoittaminen... Ja ei, ei tarvitse olla ylioppilas ollakseen ylioppilasteatterilainen! Tärkeintä on, että sinulla riittää intoa ja halua teatterin tekemiseen. 

Vuoden 2021 Starttiviikko:

KYT-info torstaina 23.9. klo 18.00–20.00
Tule kuuntelemaan, keitä me olemme ja mitä me teemme. 
Lukema (Yliopistonranta 3, C-ovi)

Aloitusviikonloppu ja rekrytointi 25.9. klo 14–19 ja 26.9. klo 12–17
Viikonlopun aikana tutustumme teatterin toimintaan, syksyn produktioon ja tietysti toisiimme. Uusille jäsenille järjestämme valintatilaisuuden. 
Lukema (Yliopistonranta 3, C-ovi)
Ilmoittaudu aloitusviikonloppuun sähköpostilla kuopionylioppilasteatteri@gmail.com

Facebook-tapahtuma

 
 
     
 

 
 

 

Harjoittelupaikat haussa!

Yliopisto-opiskelijoille suunnatut harjoittelupaikat julkisella, yksityisellä ja järjestösektorilla ilmoitetaan keskitetysti JobTeaser-palvelussa. Erityisesti nyt alkuvuonna on paljon harjoittelu- ja kesätyöpaikkoja haussa!

Eri alojen harjoittelupaikkoja on tarjolla esim. ministeriöissä, Suomen suurlähetystöissä yliopistoissa sekä ELY-keskusksissa.

Huom! Kun luot profiilin, valitse koulutusalaksi Opiskelijat ja alumnit, niin näet suomalaiset harjoittelu-, työ- ja opinnäytetyöpaikkailmoitukset.

Ohjeet JobTeaserin käyttöönottoon ja linkki palveluun Kamussa.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

8.–9.8. Kaupunkisuunnistus klo 15.30
30.8.–12.9. SYKETTÄ ilmaiset kokeiluviikot ja APPRO
8.9. Itä-Suomen yliopiston lukuvuoden 2021–2022 avajaiset klo 13 alkaen
18.9. Tour de Itä-Suomi
1.5. - 22.9. Kilometrikisa

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen tiedotus@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko