Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Kuopio viikko 36/2021

ti 7. syyskuuta 2021 14.58.59

Kaupunkisuunnistus käynnistyy!
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Kuopio 36/2021

Vko 36, 7.9.–13.9.2021
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
     
 
 

Kaupunkisuunnistus käynnistyy!

Tervetuloa lukemaan Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsykettä eli Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirjettä. Saat uutiskirjeen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme sekä uutiskirjeen lopusta.

Tästä uutiskirjeestä löydät tietoa Kaupunkisuunnistuksesta, ISYYn edustajistovaaleista sekä edunvalvontakahveista!

 • ISYYn ajankohtaiset
 • Pinnalla nyt
 • Tulevia tapahtumia
 • Sekalaista
 • Työelämä ja harjoittelu
 • Tapahtumakalenteri

Aurinkoa viikkoosi!

 

 
 
     
 

 
 

 

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi pyydämme välttämään ylimääräistä oleskelua ISYYn toimistoilla. Tällä hetkellä Lukema ei toimi hengailutilana. Sen sijaan voit tutustua Kuopion toimistoon videolta! Kurkkaa keitä kaikkia ISYYn Kuopion toimistolla työskentelee.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Poikkeuksia ISYYn aukioloajoissa!

Pyydämme käyttämään maskia sekä toimistolta löytyvää käsidesiä ja pitämään kahden metrin turvavälin. Asioithan toimistolla vain terveenä.

Tervetuloa asioimaan ja hakemaan esimerkiksi lukuvuosi- ja SYKETTÄ-tarroja! Muistathan, että voit käyttää myös Pivon tai Frankin digitaalista opiskelijakorttia sekä Sykettä-appia tarran sijaan.

Seuraamme koronatilannetta ja teemme tarvittavia muutoksia toimistopalveluihin syksyn mittaan. Tiedotamme mahdollisista muutoksista verkkosivuillamme. 

Huomaathan, että toimistot palvelevat poikkeuksellisesti myös perjantaina 10.9.2021 klo 10–15. 

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Uusi lukuvuosi alkaa – Milloin UEFissa pitikään pitää maskia?

Kampusten ovet ovat avoinna normaalisti. Kaikkien kampuksella kävijöiden (opiskelijat, henkilöstö, vierailijat) on noudatettava seuraavia perusohjeita: 

 • Tule kampukselle vain terveenä. 
 • Pese kädet heti kampukselle tultuasi sekä säännöllisesti usean kerran päivässä. Käsidesiä käytetään, kun käsien peseminen ei ole mahdollista. 
 • Pidä riittävä turvaväli muihin.
 • Käytä maskia kaikissa tiloissa, myös luennoilla.
 • Älä kättele äläkä halaa muita.
  Lue lisää  
 
 
     
 
 

12 vinkkiä opintojen aloitukseen

ISYY eli Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta haluaa toivottaa kaikille tsemppiä opintoihin ja puhtia syksyyn. 

Opintojen alku voi olla kuumottava paikka, mutta siitä selviää oikealla asenteella ja oikeilla välineillä. Olemme koonneet sinulle ISYYssä 12 vinkkiä, joiden avulla selviät opintojesi alusta sujuvammin.

Lukaise kaikki vinkit verkkosivuiltamme ja muista, että me täällä ISYYllä olemme tukenasi opintojesi aikana!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Kaupunkisuunnistus käynnistää lukuvuoden Joensuussa ja Kuopiossa 8.–9.9.2021!

Kaupunkisuunnistuksen aikana uudet ja vanhat opiskelijat pääsevät tutustumaan opiskelutovereihinsa, suorittamaan ryhmässä hauskoja rastitehtäviä ympäri kaupunkia sekä osallistumaan arvontoihin.

Tapahtuma järjestetään jo kymmenettä kertaa! Turvallisuussyistä tapahtuma on jaettu kahteen päivään ja kampusrysäystä tai jatkoja ei tänä vuonna järjestetä.

Tapahtuman järjestävät Itä-Suomen yliopisto (UEF) ja Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY).

Kuopion SILLAT-ryhmässä on vielä muutama paikka jäljellä!

Tule mukaan SILLAT-ryhmään, jossa pääset tutustumaan muihin kanssaopiskelijoihin suunnistuksen merkeissä! Ryhmä suunnistaa Joensuussa ke 8.9. klo 16 ja Kuopiossa to 9.9. klo 16. SILLAT-hankekoordinaattorimme Riina toimii ryhmänvetäjänä. Ilmoittautuminen SILLAT-ryhmään Kide.appissa päättyy 8.9. klo 12. Joensuun SILLAT-ryhmä on jo täynnä, mutta Kuopiossa on muutamia paikkoja jäljellä!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Kuinka asetut ehdolle ISYYn edustajistovaaleihin?

 • Ehdokkaaksi asettuminen syksyn vaaleihin käy käden käänteessä joko sähköisesti tai perinteisemmin paperisella lomakkeella! Ehdokkaaksi täytyy asettua 29.9. klo 15 mennessä.
 • Valitse sähköisestä vaalijärjestelmästä ehdokaslista, jolle haluat asettua ehdolle. Jos et löydä sopivaa listaa, voit perustaa sellaisen myös itse. Ohjeet listan perustamiseen löytyvät ISYYn nettisivuilta.
 • Täytä sähköisessä vaalijärjestelmässä ehdokkaan suostumus ja vakuutus. Vaihtoehtoisesti voit tulostaa tai hakea paperisen lomakkeen ISYYn toimistoilta ja täyttää sen. Lomake palautetaan toimistolle.
 • Kun olet saanut vahvistuksen ehdokaslistan vaaliasiavastaavalta sähköpostitse, olet ehdokkaana ISYYn edustajistovaaleissa.

Jos edustajiston toiminta ei ole vielä tuttua, käy ISYYn nettisivuilla lukemassa lisää!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Ehdokaslistojen kampanjointipäivät

Edustajistovaalien ehdokaslistoilla on tilaisuus esitellä toimintaansa ja kampanjoida yliopiston tiloissa ennalta ilmoitettuina ajankohtina sekä Kuopion, että Joensuun kampuksella. Ehdokaslistoja pyydetään ilmoittautumaan kampanjointiin etukäteen tilojen resursseja varten.

Ehdokasasettelun aikana listojen käytössä ovat tiettyinä päivinä klo 10–14 Canthian ja Snellmanian aulat Kuopiossa sekä Carelian ja Futuran aulat Joensuussa. Tsekkaa kampanjointipäivien päivämäärät ISYYn nettisivuilta ja ilmoittaudu mukaan!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

ISYYn vaalikordinaattorina on aloittanut Oskari Jalkanen 

Vaalikoordinaattorin tärkeimpänä tehtävänä on vastata molempien kampusten edustajistovaalien vaalityöstä ja sen suunnittelusta. 

– Odotan innolla edustajistovaalien parissa työskentelyä! Lisäksi on mahtavaa päästä mukaan jo ainejärjestötoiminnan paristakin tutuksi tulleeseen ISYYn porukkaan, iloitsee Oskari.

Vaalikordinaattorin tehtävien lisäksi Oskariin voit törmätä Lukeman toimistolla hänen toimiessa myös asiakaspalvelun kiireapulaisena 15.9 asti.
Tervetuloa mukaan! 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Hae rahoitusta järjestösi kansainvälisyyden kehittämiseen!

ISYY avaa järjestöjen ja kerhojen kansainvälisen toiminnan kehityshankeavustuksen! Avustus on tarkoitettu vuonna 2021 toteutettaviin, kotikansainvälistymistä edistäviin tapahtumiin ja projekteihin.

Esimerkkeinä hankkeista voisi olla mm. uudenlaiset tavat, jolla saa kansainvälisiä opiskelijoita paremmin mukaan ainejärjestön toimintaan, kielikylpy tai kansainvälisten ja kotimaisten opiskelijoiden ryhmäyttäminen keskenään. Saa olla luova! 

Parhaista hakemuksista kaksi saa 500€ avustuksen ja kolme 250€ avustuksen. Hakuaika on 24.8.-21.9.2021. Hakemukset tulee jättää sähköisesti hankeavustushakulomakkeella. Muista lähettää tarvittavat liitteet sähköpostilla, tarkemmat ohjeet löydät uutisesta. 

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Uutta ISYYllä - kirjanvaihtopiste!

Voit tuoda ISYYn toimistolle vanhoja kirjojasi, joista haluat eroon tai ottaa mukaasi uutta lukemista opiskelun vastapainoksi. Kaiken kielinen kirjallisuus on tervetullutta. Kirjanvaihtopiste on avoinna toimistojen aukioloaikojen puitteissa. 

Ensimmäiset 50 kirjantuojaa per kampus saavat kiitokseksi upouuden haalarimerkin, joka on suunniteltu vain kirjanvaihtoa varten. Tätä haalarimerkkiä et saa mistään muualta!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Oletko kiinnostunut edunvalvontaan liittyvistä teemoista? 

Tule mukaan ISYYn edunvalvontakahveille!

EV-kahvit ovat kaikille avoimia juttutuokioita, jossa pääset kuulemaan edunvalvonnan ajankohtaisia kuulumisia ja jakamaan omia kokemuksiasi.

Paikalla ovat myös ISYYn edunvalvonta-asiantuntijat sekä hallituksen koulutus- ja sosiaalipoliittiset vastaavat.

Seuraavat edunvalvontakahvit järjestetään 13.9. klo 15–17 Discordissa. ISYYn edunvalvonta-asiantuntijat myös paikalla.

 

 
 
     
 
 

 

Lukuvuosikalenterit ovat saapuneet – hae omasi!

Uusia lukuvuosikalentereita saa nyt ISYYn toimistoilta Joensuusta ja Kuopiosta! 

ISYYn jäsenenä saat hakea ilmaisen kalenterin toimistoiltamme niiden aukioloaikoina. 

Kalenterin sivuilta löydät paljon hyödyllistä tietoa ISYYn ja UEF:n palveluista ja haalarikarttojen avulla voit opetella tunnistamaan haalaripukeisia opiskelijoita!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Rakastatko vuosijuhlia?

Haluatko olla mukana toteuttamassa ISYYn vuosijuhlaperinteitä tai jopa kehittämässä jotain aivan uutta?

Jos tapahtumajärjestäminen on juttusi ja haluat olla mukana tekemässä ISYYn vuoden 2021 vuosijuhlia, tämä haku on sinulle! Aiempaa kokemusta ISYYstä ei vaadita.

Tiimin toimikausi on 16.9.2021–15.12.2021.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Haku auki ISYYn kansainvälisyystiimiin

Haluatko olla edistämässä inklusiivisempaa ja kansainvälisempää opiskelijayhteisöä? Kansainvälisellä sektorilla on suunnitteilla tapahtumia, joiden tarkoituksena on tukea erityisesti kansainvälisten opiskelijoidemme työllistymistä Suomeen ja kampuskaupunkeihimme.

Pyrkimyksenämme on myös auttaa ainejärjestöjä tavoittamaan kansainväliset opiskelijansa, saada heidät mukaan omiin tapahtumiinsa ja tätä kautta mahdollistaa kansainvälisten ystävyyssuhteiden solmimista.

Tiimiin haetaan noin kolmea jäsentä, jotka voivat lisäksi kerätä ympärilleen laajemman porukan toimintaa suunnittelemaan ja toteuttamaan.

Lue lisää ja hae 12.9. mennessä!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Tour de Itä-Suomi

Tour de Itä-Suomi on Joensuussa ja Kuopiossa tänä syksynä ensimmäistä kertaa järjestettävä kuntopyöräilytapahtuma.
Tarjolla on molemmissa kaupungeissa kolme eri pituista reittiä: 20km, 40km ja yli 75km. Kuopiossa poljetaan lauantaina 18.9. ja Joensuussa pyöräillään sunnuntaina 19.9.

Tour de Itä-Suomi ei ole kilpailu eli tärkeintä ei ole siis nopeus vaan maaliin pääseminen omassa tahdissa. Reitti ajetaan pitkin asfaltoitua maantietä, lyhyemmillä reiteillä pääosin pyöräilyteitä ja kevyenliikenteenväyliä pitkin.

Tapahtumaan osallistuminen on maksutonta Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle ja tapahtuu Kide.appin kautta 25.8. - 15.9.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Poljetaan SYKETTÄ kartalle - liity mukaan kilometrikisaan!

Suomen suurin pyöräilykampanja Kilometrikisa 2021 poljetaan 1.5. - 22.9.2021.
Kilometrikisassa polkijat kirjaavat pyöräilykilometrinsä oman joukkueen saldoon. 
Viime vuonna polkijoita oli huikeat 35 000.

SYKETTÄ Joensuun ja Kuopion kampuksilla on omat joukkueet, joihin voivat liittyä sekä henkilöstön jäsenet että opiskelijat. Osallistuminen ei edellytä voimassa olevaa SYKETTÄ-liikuntatarraa.  

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Tutustu Kuopion SYKETTÄ palveluihin ilmaiseksi sunnuntaihin 12.9. asti! 

 
 
 

Haluatko saada ilmaisen SYKETTÄ-tarran!

Tule meille lajivastaavaksi, jotta saadaan alla olevat vuorot pyörimään kunnolla. Lisätietoja Sirpa Ristolta sirpa.risto@isyy.fi

 • ma klo 16-17 koripallo ,Rajala 
 • ke klo 20-22 vaihtuva palloilu, Minna Canthin koulu
 • ma klo 16-17.55 Lentopallo, Studentia
 • ma klo 18-18.55 Futsal, Studentia
 • ke klo 21-22 salibandy, Studentia
 • to klo 18-18.55 Futsal, Studentia
 • su klo 18.30-19.30 Futsal, Studentia

Ota viestintäkanavat seurantaan:
Instagram @syketta_kpo
Facebook SYKETTÄ – Kuopion korkeakoululiikunta

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

SILLAT-hankkeen toiminnot käynnistyvät! 

Uuden lukuvuoden alkaessa ja opiskelijoiden palatessa kampuksille, myös SILLAT-hankkeessa laitetaan pyörät pyörimään. Hankkeen aikana ISYY tarjoaa opiskelijoille tapahtumia ja toimintoja, joilla edistetään opiskelijoiden hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä.

Tulevat tapahtumat:

 • Kaupunkisuunnistus 8.-9.9. ja SILLAT-ryhmät
 • Itsemurhien ehkäisypäivä 10.9. webinaari
 • Harrastuskaveritoiminta käynnistyy 14.9.
 • Aamupalahetket starttaavat 16.9.
 
 
     
 
 

SILLAT-aamupalat tulevat!

SILLAT-hankkeen ensimmäisiä tapahtumia ovat rennot aamupalahetket, jotka ovat yhteisöllisiä hengailuhetkiä. Aamupaloille ovat tervetulleita kaikki Itä-Suomen yliopiston opiskelijat. Aamupalahetkiä järjestetään kuusi kertaa syksyn aikana molemmilla kampuksilla 22.9. alkaen. Joensuussa aamupalat ovat Auroralla takkahuoneella (AU110 I-rakennus) ja Kuopiossa Studentian Kappelissa. Tilaisuuksiin ilmoittaudutaan etukäteen, jotta mahdolliset erityisruokavaliot saadaan huomioitua tarjoiluissa. Ilmoittautuminen päättyy kaksi päivää ennen jokaista kertaa.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Tästä se käynnistyy - uusi lukuvuosi ja ISYYn blogi!

Uusia alkuja ei kukaan koe yksin, vaan olemme samassa tilanteessa, vaikka koemmekin alut eri tavalla. Jokainen tarvitsee oman aikansa ja siitä meidän kaikkien pitää olla armollisia ennen kaikkea itsellemme. Uuden alun edessä SILLAT-hanke tulee tukemaan opiskelijoita erilaisilla toiminnoilla.

SILLAT-hankekoordinaattori Riina kertoo ISYYn ensimmäisessä blogikirjoituksessa ajatuksiaan lukuvuoden käynnistymisestä ja uusista aluista. Käy lukemassa koko kirjoitus!

  Lue lisää  
 
 
 

Opiskelija, haluatko kirjoittaa itsellesi tärkeästä asiasta ISYYn blogiin?

ISYYn blogissa kirjoitetaan opiskeluun ja opiskelijoiden hyvinvointiin liittyvistä ajankohtaisista asioista, selviytymistarinoista ja onnistumisen kokemuksista. Blogin tavoitteena on, että kirjoittajat pääsevät ottamaan kantaa, herättämään keskustelua ja saavat oman äänensä kuuluviin.

Kirjoittajina toimivat opiskelijat, ISYYn toimijat sekä eri asiantuntijat. Julkaisemme pyynnöstä myös anonyymejä kirjoituksia.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Itsemurhien ehkäisypäivää vietetään syyskuun 10. päivänä.

Itsemurhien ehkäisypäivän tavoitteena on lisätä tietämystä itsemurhista, levittää tietoa ja vähentää itsemurhiin liittyvää leimautumista. Ennen kaikkea päivän tarkoituksena on tuoda esille sanomaa siitä, että itsemurha on estettävissä, itsetuhoisiin ajatuksiin on saatavissa apua ja itsemurhasta voidaan puhua turvallisesti. Suomessa päivän viettoa koordinoi MIELI ry.

Pohjois-Savon itsemurhien ehkäisyverkosto järjestää webinaarin nuorten itsetuhoisuudesta 10.9. kello 12-14.30. Webinaarissa esillä itsemurhateemaan liittyviä kysymyksiä, kuten mitä tehdä, kun itsellä on ajatuksia itsensä vahingoittamisesta ja miten toimia, jos lähipiirissäni jollain on itsemurha-ajatuksia. Tilaisuudessa mukana UEF.

  Lue lisää  
 
 
 

“Mitä kuuluu?”-kampanja? 

Itsemurhien ehkäisypäivänä syyskuussa kysytään tänäkin vuonna sosiaalisessa mediassa “Mitä kuuluu?”.

Kampanjan kohderyhmänä ovat tänä vuonna erityisesti nuoret ja nuoret aikuiset, joiden elämää korona-ajan haasteet ovat kuormittaneet. Itsetuhoisista ajatuksista saa ja pitää kysyä suoraan, siksi kannustamme kaikkia tänäkin vuonna kysymään 10.9. sosiaalisessa mediassa: ”Mitä kuuluu?”.

Seuraa tai osallistu kampanjaan hashtageilla #mitäkuuluu #itsemurhienehkäisypäivä.

 

 
 
     
 

 
 

 

Itä-Suomen yliopiston lukuvuoden 2021–2022 avajaiset

Itä-Suomen yliopiston lukuvuoden 2021–2022 avajaisia vietetään keskiviikkona 8.9.2021 klo 13.00 alkaen Aurora-rakennuksen auditoriossa AU100, osoitteessa Yliopistokatu 2, Joensuu. 

Avajaisia voi seurata klo 14.15 alkaen myös virtuaalisena tapahtumana täältä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Kampussuunnistus

Kampussuunnistus on tarkoitettu kaikille Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille, jotka haluavat tutustua kampuksen palveluihin paremmin.

Kampussuunnistus koostuu rasteista, joissa on lyhyesti tietoa palveluista sekä vapaaehtoisia tehtäviä. Sen voi suorittaa itsenäisesti tai yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa.

Suunnistus on tarjolla suomeksi ja englanniksi 30.9. asti. Kampussuunnistuksen tarkempiin ohjeisiin pääsee tutustumaan Moodlessa.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Student2Student -vertaisohjaus opiskelijoiden hyvinvoinnin tueksi käynnistyy uudelleen.

Vertaisohjaajiksi koulutetut sosiaalipsykologian, psykologian ja ohjausalan opiskelijat päivystävät puhelimitse kolmena päivänä viikossa. Opiskelijat voivat olla heihin yhteydessä missä tahansa opiskelijaelämään ja hyvinvointiin liittyvässä kysymyksessä. Vertaisohjaajat tarjoavat vertaistuellista keskusteluapua sekä opastavat tarvittavan tuen piiriin. Palvelu on avoin kaikille Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille.

Palvelu käynnistyy 1.9. ja on avoinna tiistaista torstaihin klo 14–17 numerossa 029 445 8580. 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Kirjasto on nyt Tuudo- mobiilisovelluksessa!

Kirjasto on ottanut käyttöönsä Tuudo-mobiilisovelluksen — tee sinä samoin! Tuudossa saat digitaalisen kirjastokortin (ei enää muovikortteja!) ja pääset mm. uusimaan lainasi, näkemään varauksesi ja tarkistamaan kirjastojen aukioloajat. Saat Tuudon kautta myös kirjaston nouto- ja myöhästymisilmoitukset.

Huomioithan myös, että Kuopion ja Joensuun kampuskirjastoissa voit jatkossa maksaa vain maksukortilla tai verkkomaksuna.

Lisätietoja Tuudosta löydät kirjaston verkkosivulta.

Mikäli sinulla on kysyttävää Tuudon kirjasto-ominaisuuksista, ota yhteyttä kirjasto@uef.fi.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Olethan muistanut maksaa opiskelijan terveydenhuoltomaksun? 

Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun määrä tarkistetaan vuosittain. Maksu on 35,80 euroa lukukaudessa vuonna 2021. Se maksetaan Kelalle lukukausittain eli 2 kertaa vuodessa. Sinulle ei lähetetä laskua, vaan maksu pitää maksaa oma-aloitteisesti.

Terveydenhoitomaksun eräpäivä määräytyy sen mukaan, milloin ilmoittaudut läsnä olevaksi. Opiskelijoiden, jotka ilmoittautuvat läsnä olevaksi syyslukukaudelle 30.9. mennessä, tulee maksaa maksu viimeistään 30.9. Ajalla 1.10.–31.12.2021 läsnä olevaksi syyslukukaudelle ilmoittautuvat maksavat maksun viimeistään 31.12.

Jos terveydenhoitomaksu maksetaan eräpäivän jälkeen, Kela perii 5 euron kiinteän viivästymismaksun.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Mukaan laulamaan UEF Kuopion ylioppilaskuoroon!

UEF Kuopion ylioppilaskuoro on Kuopion kampuksella toimiva sekakuoro, jonka jäsenistö koostuu pääasiassa yliopiston nykyisistä ja entisistä opiskelijoista, jatko-opiskelijoista, vaihto-opiskelijoista ja työntekijöistä. 

Avoimia harjoituksia järjestetään:

 • ti 14.9. klo 18–20 SN100
 • ti 21.9. klo 18–20 SN100

Avoimissa harjoituksissa pääset tutustumaan kuoron toimintaan ja lopuksi antamaan ääninäytteen valitsemastasi laulusta. Tervetuloa!

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

Nyytin chatit syksyllä

Nyytin syksy on taas täynnä vertaistoimintaa kaikille opiskelijoille verkossa! Chatit pyörivät tiistaisin ja torstaisin klo 18-20, joihin osallistuminen on maksutonta sekä anonyymia. Chatteihin ei myöskään tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Järjestämme syksyllä myös vertaistuellista kurssitoimintaa verkossa, johon ilmoittautumisesta lisätietoja luvassa myöhemmin.

Seuraavien chattien aiheet:
to 9.9. Millä mielellä opintoihin? 
to16.9. Kelpaanko minä kaveriksi? 
to 23.9.Treenaa sosiaalisia taitojasi 
to 30.9. Opiskelutekniikat kuntoon 

  Lue lisää  
 
 
 

Taitoja ajanhallintaan –ryhmässä verkossa 20.9.22.–10.2021


Onko sinulla olo, ettei vuorokaudessasi riitä tunnit? Mietitkö usein, miten kaikki muut suorittavat paljon enemmän kuin sinä? Pohditko myös, että pitäisi pystyä parempaan, mutta oikeasti haluaisit vain levätä hetken? Helpottaisiko oloasi, jos tietäisit ettet ole ainut, joka kokee näin ja että arkeasi on mahdollista muokata itsellesi sopivammaksi?

Tervetuloa tekemään mielenTEKoja omalle elämällesi Taitoja ajanhallintaan –ryhmässä verkossa 20.9.-22.10.2021!

Ryhmä on tarkoitettu tekniikan ja matemaattis-luonnontieteellisten alojen korkeakouluopiskelijoille. Ryhmään osallistuminen on ilmaista ja anonyymia.

Ilmoittaudu 15.9. mennessä!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Minimin syksyn ensimmäinen ensi-ilta torstaina 9.9.2021 Kuopion kaupunginteatterissa

Minimin ja Pori Dance Companyn yhteistuotanto
S T R E A M on kohtaukseton, tarinaton paluu kehon äärelle informaation aikakaudella.

Lukuisten peruuntuneiden ensi-iltojen jälkeen teos saa vihdoin ensi-iltansa Kuopion kaupunginteatterin Maria-näyttämöllä torstaina 9.9.2021 klo 19.15.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

 

Tervetuloa turvallisesti Kuopion kaupunginorkesterin konsertteihin Kuopion Musiikkikeskukseen! 

Lataa ajattoman orkesterimusiikin äärellä lisäenergiaa opintoihin & arkeen! 

Etuliput seuraaviin konsertteihin vain 4 € 

8.9. Lemminkäinen 
16.9. Virtuoso Brautigam 
30.9. David Grimal 
7.10. Kolmen kesken 
14.10. Jukka Eskola 
28.10. Temperamenttia ja kansansävelmiä 
11.11. Uusia tulkintoja 
2.12. Kätketty aarre

Syksyn etuja täsmennetään kauden aikana.

Lunastus konserttipäivänä Kuopion Musiikkikeskuksen lipunmyynnistä (ma-pe klo 15-17 tai esityksen alkuun sekä viikonloppuisin esityspäivinä 1h ennen esitystä). Etuhinta voimassa, mikäli salissa on tilaa. Opiskelijakortti esitettävä lunastuksen yhteydessä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Auttamisen iloa, onnistumisen hetkiä ja liikkumisen riemua – sitä tarjoaa vapaaehtoisena oleminen

Haemme henkilöitä, joilla on aikaa ja halua olla konkreettisella, ihmisläheisellä tavalla lasten ja perheiden apuna.

Sporttikummivalmennus 

 • Osa 1: keskiviikkona 22.9. klo 17:00–20:00 
 • Osa 2: maanantai 27.9. klo 17­:00–20:00 

Pelastakaa Lapset ry, Kuopion toimipiste, Suokatu 36 B 36, 70110 Kuopio 

Ilmoittautuminen valmennukseen ja lisätietoa: 

Mervi Hakkarainen p. 050 433 0559 tai mervi.hakkarainen@pelastakaalapset.fi   

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

OLL:n Varapuheenjohtaja bloggaa: Opiskelijoita ei saa jättää epätietoisuuteen rajoitusten jatkumisesta

Koronarajoitukset jatkuvat eri puolilla Suomea, joten opiskelijat tarvitsevat selkeää tiedotusta tilanteen kehittymisestä: mikä on vallitseva tilanne ja miten se muuttuu, jos tartuntaluvut laskevat tai nousevat. Lue varapuheenjohtaja Essi Lumpeen blogikirjoitus lähiopetuksen ja liikuntapalvelujen merkityksestä hyvinvoinnille!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Hae mukaan syksyn rauhanlähettiläskoulutukseen!

 • Oletko 18-29-vuotias? Kiinnostavatko rauhantyö ja globaalit haasteet?
 • Ovatko kansainväliset kysymykset ja kansalaisvaikuttaminen lähellä sydäntäsi?
 • Rauhanlähettiläskoulutus on tarkoitettu juuri sinulle!

Rauhanjärjestö Sadankomitea järjestää tänä syksynä 25.9.-11.12. rauhanlähettiläskoulutuksen, joka tarjoaa rauhantyötä tukevaa tietotaitoa, osaamista ja verkostoja rauhantyöstä kiinnostuneille nuorille. 

Koulutuksen aikana rauhanlähettiläät perehtyvät monipuolisesti rauhanjärjestöjen tekemän rauhantyön ydinkysymyksiin ja vaikuttamiskeinoihin. Kouluttajina toimii rauhankysymysten asiantuntijoita, jotka toimivat esimerkiksi kansalaisjärjestöissä, tutkijoina, viranomaisina ja päättäjinä.

Koulutus koostuu 12 etätapaamisesta ja kotitehtävistä. Alku- ja lopputapaamiset järjestetään lauantaisin klo 13.00-16.00 (25.9. ja 11.12.), muuten koulutuskerrat pidetään tiistaisin 28.9.-30.11. klo 17.00-18.30. Koulutuksen osallistujamaksu on 50 euroa. 

Jos kiinnostuit, täytä hakulomake 13.9. klo 21 mennessä Sadankomitean kotisivuilla

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Joko olet ladannut itsellesi Pivon digitaalisen opiskelijakortin? 

Se kannattaa! Nimittäin Pivon opiskelijakortilla saat käyttöösi kaikki opiskelijan edut, mm. Kelan ateriatuen sekä VR:n ja Matkahuollon alennukset

Lisäksi opiskelijakortti on täysin ilmainen ja sen lataaminen on helppoa ja nopeaa!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Vielä ehdit vierailla Kuopion taidemuseon Sielu ja tietoisuus -näyttelyssä

Sielu ja tietoisuus – Kurkistus näkymättömään -näyttelyssä renessanssi kohtaa nykyajan. Kuopion taidemuseon ja Kuopion museon L3DNARDO DA VINCI -näyttelyyn liittyvä nykytaidetta esittelevä kokonaisuus on avoinna Kuopion taidemuseossa sunnuntaihin 12.9. saakka.

 
 
     
 
 

Hokutoryu ju-jutsun peruskurssi alkaa 7.9. klo 18:00

Tervetuloa Hokutoryu ju-jutsun peruskurssille ti 7.9. klo 18:00 alkaen! Harjoitukset ovat tiistaisin 18-19:30 sekä torstaisin (19-20:30) Kuopion Liikunta- ja Kamppailukeskus LIIKEllä (Väliköntie 4, alakerta). Voit kokeilla lajia ilmaiseksi syyskuun ajan. Treeneihin riittää aluksi verkkarit ja t-paita. Ota mukaan myös juomapullo ja pieni pyyhe jalkojen pesua varten. (Tatamilla treenataan paljain jaloin.)

Hokutoryu on kehitetty perinteisestä japanilaisesta ju-jutsusta. Monipuolisen lajin perustekniikoita ovat lyönnit ja potkut, heitot, lukot ja kuristukset sekä erilaiset vapautumis- ja kuljetustekniikat.  Katso lajiesittely täältä.

SYKETTÄ-tarralla saat peruskurssista 10e alennuksen!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Äänestä suosikkiasi Suomen Parhaaksi Hostelliksi 2022! Saat ilmaisen Kotimaan hostellikortin!

Suomen Paras Hostelli 2022 -äänestys on alkanut! Kerro meille mikä verkostomme hostelli ansaitsisi mielestäsi Suomen Parhaan Hostellin tittelin?

Äänestä suosikkihostelliasi perusteluineen 30.11.2021 mennessä ja ja saat ilmaiseksi Kotimaan hostellikortin.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Sinustako teatterilainen?

Kuopion ylioppilasteatteri on Kuopiossa vuodesta 1977 asti toiminut harrastajateatteri. Etsimme jälleen joukkoomme uusia teatterilaisia! Kaikenlainen osaaminen on tervetullutta, näytteleminen, lavastus, puvustus, musiikki, tanssi, maskeeraus, ääni- ja valotekniikka, kirjoittaminen... Ja ei, ei tarvitse olla ylioppilas ollakseen ylioppilasteatterilainen! Tärkeintä on, että sinulla riittää intoa ja halua teatterin tekemiseen. 

Vuoden 2021 Starttiviikko:

KYT-info torstaina 23.9. klo 18.00–20.00
Tule kuuntelemaan, keitä me olemme ja mitä me teemme. 
Lukema (Yliopistonranta 3, C-ovi)

Aloitusviikonloppu ja rekrytointi 25.9. klo 14–19 ja 26.9. klo 12–17
Viikonlopun aikana tutustumme teatterin toimintaan, syksyn produktioon ja tietysti toisiimme. Uusille jäsenille järjestämme valintatilaisuuden. 
Lukema (Yliopistonranta 3, C-ovi)
Ilmoittaudu aloitusviikonloppuun sähköpostilla kuopionylioppilasteatteri@gmail.com

Facebook-tapahtuma

 
 
     
 

 
 

 

Harjoittelupaikat haussa!

Yliopisto-opiskelijoille suunnatut harjoittelupaikat julkisella, yksityisellä ja järjestösektorilla ilmoitetaan keskitetysti JobTeaser-palvelussa. Erityisesti nyt alkuvuonna on paljon harjoittelu- ja kesätyöpaikkoja haussa!

Eri alojen harjoittelupaikkoja on tarjolla esim. ministeriöissä, Suomen suurlähetystöissä yliopistoissa sekä ELY-keskusksissa.

Huom! Kun luot profiilin, valitse koulutusalaksi Opiskelijat ja alumnit, niin näet suomalaiset harjoittelu-, työ- ja opinnäytetyöpaikkailmoitukset.

Ohjeet JobTeaserin käyttöönottoon ja linkki palveluun Kamussa.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

8.–9.8. Kaupunkisuunnistus klo 15.30
9.9. Nyytin chat: Millä mielellä opintoihin? klo 18
30.8.–12.9. SYKETTÄ ilmaiset kokeiluviikot ja APPRO
8.9. Itä-Suomen yliopiston lukuvuoden 2021–2022 avajaiset klo 13 alkaen
16.9. Nyytin chat: Kelpaanko minä kaveriksi? klo 18
16.9ESN KISA Hangout and General Meeting klo 17
18.9. Tour de Itä-Suomi
1.5. - 22.9. Kilometrikisa
23.9. Nyytin chat: Treenaa sosiaalisia taitojasi klo 18
22.9. Iltapuku-outlet Raittiustalolla klo 11-19
30.9. Nyytin chat: Opiskelutekniikat kuntoon klo 18

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen tiedotus@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko