Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Kuopio viikko 37/2021

ti 14. syyskuuta 2021 15.04.11

Hae opiskelijaedustajaksi yliopiston hallinnon toimielimiin!
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Kuopio 37/2021

Vko 37, 14.9.–20.9.2021
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
     
 
 

Hae opiskelijaedustajaksi yliopiston hallinnon toimielimiin!

Tervetuloa lukemaan Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsykettä eli Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirjettä. Saat uutiskirjeen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme sekä uutiskirjeen lopusta.

Tästä uutiskirjeestä löydät tietoa hallinnon opiskelijaedustajahausta, edustajistovaaleista, SILLAT-hankkeen aamupalahetkistä sekä muista ajankohtaisista tapahtumista!

 • ISYYn ajankohtaiset
 • Pinnalla nyt
 • Tulevia tapahtumia
 • Sekalaista
 • Työelämä ja harjoittelu
 • Tapahtumakalenteri

Värikästä syysviikkoa!

 

 
 
     
 

 
 

 

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi pyydämme välttämään ylimääräistä oleskelua ISYYn toimistoilla. Tällä hetkellä Lukema ei toimi hengailutilana. Sen sijaan voit tutustua Kuopion toimistoon videolta! Kurkkaa keitä kaikkia ISYYn Kuopion toimistolla työskentelee.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Haluaisitko työskennellä ISYYn Kuopion toimistolla yhden päivän viikossa?

Nyt siihen on loistomahdollisuus! ISYY etsii Kuopioon toimistotyöntekijää syksylle 2021 yhdeksi päiväksi viikossa, työ soveltuu siis hyvin toteutettavaksi esimerkiksi opintojen ohella. Paikka täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä, joten ole nopea!

Tarkemmat tiedot paikasta ja hakemisesta löydät ISYYn verkkosivuilta.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Kansainväliset kahvitauot palaavat!

Uusi lukuvuosi on alkanut ja kansainväliset kahvitauotkin palaavat kesätauolta! Syksyn ensimmäisen kansainvälisen kahvitauon yhteydessä on rento Kahoot -visailu, jonka aiheena ovat Suomi sekä molemmat kampuskaupungit. Tervetuloa mukaan!

ISYY järjestää kansainvälisiä kahvitaukoja ISYYn Discord-kanavalla, jossa voi vapaamuotoisesti jutella ja tutustua eri alojen opiskelijoihin. Discord️-kanava ja kahvitauot ovat tarkoitettu kaikille ISYYn jäsenille eli mukaan ovat tervetulleita myös suomalaiset opiskelijat tutustumaan kv-opiskelijoihin!

Linkki Discordiin: ISYYn Discord

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

ISYYn kielikahvilatoiminta starttaa jälleen!

Haluaisitko opetella uuden vieraan kielen, kerrata jo oppimaasi kieltä tai opettaa suomea kansainvälisille opiskelijoille? ISYYn kielikahvilatoiminta on oiva tilaisuus tähän! Ja mikä parasta, toiminnasta voi saada opintopisteitä!

Kielikahviloiden ideana on, että opiskelija opettaa valitsemaansa kieltä toisille opiskelijoille vapaamuotoisesti ja rennossa ilmapiirissä. Palauttamalla muutaman pienen tehtävän Moodleen, voit ansaita 1 op osallistujana ja/tai 2 op kielikahvilan vetäjänä. Lisätietoja saa ISYYn kv-koordinaattoreilta!

Infotilaisuus kielikahvilatoiminnasta järjestetään maanantaina 20.9.2021 kello 16 Google Meetissä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Haku hallinnon opiskelijaedustajaksi on auki!

Hallopedit eli hallinnon opiskelijaedustajat toimivat päätöksentekijöinä yliopiston eri toimielimissä ja valvovat niissä opiskelijoiden etua. Heidän työnsä ei kuitenkaan aina näy opiskelijoille.

Siksi ISYY nostaa kahden seuraavan viikon aikana some-kanavillaan esiin halloped-tarinoita, joissa avataan, miksi opiskelijaedustajien työ on tärkeää, millaisia onnistumisia he ovat halloped-toiminnan aikana kokeneet ja miksi juuri sinun kannattaisi hakea hallopediksi.

Nyt voit tutustua jo avoinna oleviin halloped-paikkoihin, sillä haku on auki 13.–27.9.2021. Hakukuulutuksen ja lisätiedot avoinna olevista paikoista löydät ISYYn sivuilta. 

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Muistathan ilmoittautua läsnäolevaksi viimeistään 15.9.2021!

Ilmoittautumisen yhteydessä maksat samalla ylioppilaskunnan jäsenmaksun, jonka myötä saat käyttöösi ISYYn omat palvelut kuten vapaa-ajanpalvelut sekä opiskelijakortin.
Muistathan myös maksaa YTHS:n palvelumaksun, joka maksetaan itse Kelalle. Maksusta ei lähetetä laskua, vaan se tehdään oma-aloitteisesti.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

ISYYn edustajisto kokoustaa!

Syksyn ensimmäinen edustajiston kokous pidetään torstaina 16.9.2021 klo 17.00. Kokouksessa käsitellään esimerkiksi ylioppilaskunnan sääntöjä ja SYL:n liittokokousdelegaatiota vuodelle 2021.

Kokousta voit seurata UEFlive1 kautta: Seuraa kokousta

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Uusi lukuvuosi alkaa – Milloin UEFissa pitikään pitää maskia?

Kampusten ovet ovat avoinna normaalisti. Kaikkien kampuksella kävijöiden (opiskelijat, henkilöstö, vierailijat) on noudatettava seuraavia perusohjeita: 

 • Tule kampukselle vain terveenä. 
 • Pese kädet heti kampukselle tultuasi sekä säännöllisesti usean kerran päivässä. Käsidesiä käytetään, kun käsien peseminen ei ole mahdollista. 
 • Pidä riittävä turvaväli muihin.
 • Käytä maskia kaikissa tiloissa, myös luennoilla.
 • Älä kättele äläkä halaa muita.
  Lue lisää  
 
 
     
 
 

12 vinkkiä opintojen aloitukseen

ISYY eli Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta haluaa toivottaa kaikille tsemppiä opintoihin ja puhtia syksyyn. 

Opintojen alku voi olla kuumottava paikka, mutta siitä selviää oikealla asenteella ja oikeilla välineillä. Olemme koonneet sinulle ISYYssä 12 vinkkiä, joiden avulla selviät opintojesi alusta sujuvammin.

Lukaise kaikki vinkit verkkosivuiltamme ja muista, että me täällä ISYYllä olemme tukenasi opintojesi aikana!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Anna palautetta kaupunkisunnistuksesta!

Kiitos kaikille Kaupunkisuunnistuksen 2021 osallistujille ja rastinpitäjille! Nyt on aika antaa palautetta, jotta voimme kehittää tapahtumaa jatkossa. Vastaaminen on anonyymia, mutta jättämällä yhteystietosi osallistut arvontaan, jossa viisi onnekasta voittaa itselleen UEF-tuotepaketin! Vastausaikaa on 17.9. klo 12 asti. Linkki lomakkeeseen: Anna palautetta kaupunkisuunnistuksesta.

 
 
     
 
 

 

Tule kuulolle ISYYn vaali-infoon 21.9. klo 17!

Mikä on edustajisto? Mitkä ovat edustajistovaalit? Ketä edustajistoon valitaan? Miten voi asettua ehdolle edustajistovaaleissa? Miten voi perustaa oman listan edustajistovaaleihin?

ISYYn edustajistovaalit toteutetaan 3.11., mutta mitä ne ovat ja miksi niiden pitäisi kiinnostaa opiskelijaa. Näihin kysymyksiin voit saada vastauksen ISYYn edustajistovaali-infossa, joka toteutetaan etänä. Paikalla on ISYYn vaalilautakunnan jäseniä sekä asiantuntijoita vastaamassa mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin ja kertomassa maanläheisesti siitä, mitä edustajisto oikein tekee ja kuinka se vaikuttaa ISYYn toimintaan.
Osallistu: ISYYn vaali-info

  Lue lisää  

 

 
 
     
 
 

Kuinka asetut ehdolle ISYYn edustajistovaaleihin?

 • Ehdokkaaksi asettuminen syksyn vaaleihin käy käden käänteessä joko sähköisesti tai perinteisemmin paperisella lomakkeella! Ehdokkaaksi täytyy asettua 29.9. klo 15 mennessä.
 • Valitse sähköisestä vaalijärjestelmästä ehdokaslista, jolle haluat asettua ehdolle. Jos et löydä sopivaa listaa, voit perustaa sellaisen myös itse. Ohjeet listan perustamiseen löytyvät ISYYn nettisivuilta.
 • Täytä sähköisessä vaalijärjestelmässä ehdokkaan suostumus ja vakuutus. Vaihtoehtoisesti voit tulostaa tai hakea paperisen lomakkeen ISYYn toimistoilta ja täyttää sen. Lomake palautetaan toimistolle.
 • Kun olet saanut vahvistuksen ehdokaslistan vaaliasiavastaavalta sähköpostitse, olet ehdokkaana ISYYn edustajistovaaleissa.

Jos edustajiston toiminta ei ole vielä tuttua, käy ISYYn nettisivuilla lukemassa lisää!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Ehdokaslistojen kampanjointipäivät

Edustajistovaalien ehdokaslistoilla on tilaisuus esitellä toimintaansa ja kampanjoida yliopiston tiloissa ennalta ilmoitettuina ajankohtina sekä Kuopion, että Joensuun kampuksella. Ehdokaslistoja pyydetään ilmoittautumaan kampanjointiin etukäteen tilojen resursseja varten.

Ehdokasasettelun aikana listojen käytössä ovat tiettyinä päivinä klo 10–14 Canthian ja Snellmanian aulat Kuopiossa sekä Carelian ja Futuran aulat Joensuussa. Tsekkaa kampanjointipäivien päivämäärät ISYYn nettisivuilta ja ilmoittaudu mukaan!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Hae rahoitusta järjestösi kansainvälisyyden kehittämiseen!

ISYY avaa järjestöjen ja kerhojen kansainvälisen toiminnan kehityshankeavustuksen! Avustus on tarkoitettu vuonna 2021 toteutettaviin, kotikansainvälistymistä edistäviin tapahtumiin ja projekteihin.

Esimerkkeinä hankkeista voisi olla mm. uudenlaiset tavat, jolla saa kansainvälisiä opiskelijoita paremmin mukaan ainejärjestön toimintaan, kielikylpy tai kansainvälisten ja kotimaisten opiskelijoiden ryhmäyttäminen keskenään. Saa olla luova! 

Parhaista hakemuksista kaksi saa 500€ avustuksen ja kolme 250€ avustuksen. Hakuaika on 24.8.-21.9.2021. Hakemukset tulee jättää sähköisesti hankeavustushakulomakkeella. Muista lähettää tarvittavat liitteet sähköpostilla, tarkemmat ohjeet löydät uutisesta. 

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Uutta ISYYllä - kirjanvaihtopiste!

Voit tuoda ISYYn toimistolle vanhoja kirjojasi, joista haluat eroon tai ottaa mukaasi uutta lukemista opiskelun vastapainoksi. Kaiken kielinen kirjallisuus on tervetullutta. Kirjanvaihtopiste on avoinna toimistojen aukioloaikojen puitteissa. 

Ensimmäiset 50 kirjantuojaa per kampus saavat kiitokseksi upouuden haalarimerkin, joka on suunniteltu vain kirjanvaihtoa varten. Tätä haalarimerkkiä et saa mistään muualta!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Rakastatko vuosijuhlia?

Haluatko olla mukana toteuttamassa ISYYn vuosijuhlaperinteitä tai jopa kehittämässä jotain aivan uutta?

Jos tapahtumajärjestäminen on juttusi ja haluat olla mukana tekemässä ISYYn vuoden 2021 vuosijuhlia, tämä haku on sinulle! Aiempaa kokemusta ISYYstä ei vaadita.

Tiimin toimikausi on 16.9.2021–15.12.2021.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Tour de Itä-Suomi

Tour de Itä-Suomi on Joensuussa ja Kuopiossa tänä syksynä ensimmäistä kertaa järjestettävä kuntopyöräilytapahtuma.
Tarjolla on molemmissa kaupungeissa kolme eri pituista reittiä: 20km, 40km ja yli 75km. Kuopiossa poljetaan lauantaina 18.9. ja Joensuussa pyöräillään sunnuntaina 19.9.

Tour de Itä-Suomi ei ole kilpailu eli tärkeintä ei ole siis nopeus vaan maaliin pääseminen omassa tahdissa. Reitti ajetaan pitkin asfaltoitua maantietä, lyhyemmillä reiteillä pääosin pyöräilyteitä ja kevyenliikenteenväyliä pitkin.

Tapahtumaan osallistuminen on maksutonta Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle ja tapahtuu Kide.appin kautta 25.8. - 15.9.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Poljetaan SYKETTÄ kartalle - liity mukaan kilometrikisaan!

Suomen suurin pyöräilykampanja Kilometrikisa 2021 poljetaan 1.5. - 22.9.2021.
Kilometrikisassa polkijat kirjaavat pyöräilykilometrinsä oman joukkueen saldoon. 
Viime vuonna polkijoita oli huikeat 35 000.

SYKETTÄ Joensuun ja Kuopion kampuksilla on omat joukkueet, joihin voivat liittyä sekä henkilöstön jäsenet että opiskelijat. Osallistuminen ei edellytä voimassa olevaa SYKETTÄ-liikuntatarraa.  

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Olethan hankkinut jo SYKETTÄ-tarran?

Nyt on aika pitää SYKETTÄ-tarrat voimassa ja näyttää se pyydettäessä, kun käytät liikuntatiloja ja SYKETTÄ-palveluja! 

P.s. Jos tunneilla on tungosta, niin muista katsoa peruutuspaikat ennen tunnin alkua. 
 

Hintatiedot ja myyntipiteiden aukioloajat löydät SYKETTÄ-verkkosivuilta: Liikuntamaksut ja myyntipisteet

 
 
 

LEMPEÄSTI LIIKKEELLE -ryhmät käynnistyvät

Haluamme auttaa sinut alkuun liikunnan ottamisessa mukaan oman hyvinvointisi tueksi. Tule mukaan SYKETTÄ Kuopion järjestämiin Lempeästi liikkeelle -pienryhmiin, joissa pääset yhdessä ryhmän kanssa kokeilemaan erilaisia liikkumisen vaihtoehtoja. Lisäksi sinulla on mahdollisuus käydä Savonian Viretorilla terveyttä edistävässä ohjauksessa tai erilaisissa mittauksissa. Ryhmään osallistuminen on maksutonta eikä osallistujalla tarvitse olla SYKETTÄ-tarraa.

Lempeästi liikkeelle -ryhmät on tarkoitettu Kuopion korkeakoulujen opiskelijoille, jotka kaipaavat yhteisöllistä tekemistä, neuvoa ja tukea liikkumisen aloittamiseen.

Ryhmien teemat ovat:

 1. Lähde lempeästi liikkeelle
 2. Luonnosta hyvinvointia
 3. Liikutaan lempeästi lajeja kokeillen

Lue lisää ryhmien toiminnasta: Lempeästi liikkeelle syksy 2021

Hae valitsemaasi ryhmään 19.9.2021 klo 24.00 mennessä: Lempeästi liikkeelle -hakulomake
 

TULOSSA: Syksyn ensimmäinen ravitsemusluento

Aihe: Liikkujan ravintolisät

Aika: keskiviikkona 29.9. klo 17.00.

Luennoitsija: SYKETTÄ ravitsemusasiantuntija Taru Lindholm 

Lisätiedot ja ilmoittautumiset liikuntakalenterin kautta.

Ota viestintäkanavat seurantaan:
Instagram @syketta_kpo
Facebook SYKETTÄ – Kuopion korkeakoululiikunta

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

SILLAT-hankkeen toiminnot käynnistyvät! 

Uuden lukuvuoden alkaessa ja opiskelijoiden palatessa kampuksille, myös SILLAT-hankkeessa laitetaan pyörät pyörimään. Hankkeen aikana ISYY tarjoaa opiskelijoille tapahtumia ja toimintoja, joilla edistetään opiskelijoiden hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä.

Tulevat tapahtumat:

 • Harrastuskaveritoiminta käynnistyy 14.9.
 • Aamupalahetket starttaavat 22.9.
 
 
     
 
 

 

Harrastuskaveritoiminta starttaa tänään 14.9.!

Harrastuskaveritoiminta on tarkoitettu kaikille Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille, jotka haluavat saada uusia kavereita yhteisten harrastusten ja mielenkiintojen kautta. Kyseessä voi olla vanhan harrastuksen jatkaminen tai uuden aloittaminen. Täyttämällä harrastuskaverihakemuksen etsimme sinulle sopivan kaverin. Voit myös etsiä useampaa kaveria!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

SILLAT-aamupalat tulevat!

SILLAT-hankkeen ensimmäisiä tapahtumia ovat rennot aamupalahetket, jotka ovat yhteisöllisiä hengailuhetkiä. Aamupaloille ovat tervetulleita kaikki Itä-Suomen yliopiston opiskelijat. Aamupalahetkiä järjestetään kuusi kertaa syksyn aikana molemmilla kampuksilla 22.9. alkaen. Kuopiossa aamupalahetket järjestetään Studentian Kappelissa. Tilaisuuksiin ilmoittaudutaan etukäteen, jotta mahdolliset erityisruokavaliot saadaan huomioitua tarjoiluissa. Ilmoittautuminen päättyy kaksi päivää ennen jokaista kertaa.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Blogi: Itsemurhien ehkäisypäivä 10.9. - Toivosta ja toivottomuudesta

“Olen niin pahoillani, ettei tämä maailma kohdellut sinua paremmin, ettei se kohdellut sinua niin että olisit tahtonut jäädä. Ettet tuntenut itseäsi osaksi sitä.”

Viime perjantaina 10.9. vietettiin Itsemurhien ehkäisypäivää, johon ISYY osallistui mm. julkaisemalla blogikirjoituksen teemaan liittyen. Käy lukemassa sovelletun fysiikan opiskelijan ja ISYYn hallituslaisen Maria Laurikainen koskettava kirjoitus.

  Lue lisää  
 
 
 

Opiskelija, haluatko kirjoittaa itsellesi tärkeästä asiasta ISYYn blogiin?

ISYYn blogissa kirjoitetaan opiskeluun ja opiskelijoiden hyvinvointiin liittyvistä ajankohtaisista asioista, selviytymistarinoista ja onnistumisen kokemuksista. Blogin tavoitteena on, että kirjoittajat pääsevät ottamaan kantaa, herättämään keskustelua ja saavat oman äänensä kuuluviin.

Kirjoittajina toimivat opiskelijat, ISYYn toimijat sekä eri asiantuntijat. Julkaisemme pyynnöstä myös anonyymejä kirjoituksia.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Uusi opintotietojärjestelmä Peppi otetaan käyttöön syksyllä!

Uusi opintotietojärjestelmä Peppi otetaan UEFissa käyttöön vaiheittain loka-marraskuussa ja samalla vilkutetaan heipat WebOodille. Peppi on opetuksen suunnittelun, tila- ja muiden resurssien varauksen sekä opiskelija- ja opintorekisterin muodostama kokonaisuus, jonka toiminnot jaotellaan työpöydittäin eri käyttäjäryhmille.

Opiskelijan työpöydällä voit suunnitella opintojasi, katsoa lukujärjestystäsi, seurata edistymistäsi, varata tapaamisaikoja, ilmoittautua opintoihin, hankkia opiskelutodistuksen ja opintosuoritusotteen, sekä tarkastella ja muokata omia yhteystietojasi. Myös opintojen hyväksiluku hoidetaan jatkossa Pepissä.

WebOodin käyttö päättyy 31.10.2021 ja Pepin opinto-oppaat ja Lukkarikone avautuvat käyttöön jo 25.10. alkavalla viikolla.

Opiskelijoille järjestetään erilaisia infoja ja koulutuksia Pepin käyttöönottoon ja käyttöön liittyen. Tule mukaan!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Kampussuunnistus

Kampussuunnistus on tarkoitettu kaikille Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille, jotka haluavat tutustua kampuksen palveluihin paremmin.

Kampussuunnistus koostuu rasteista, joissa on lyhyesti tietoa palveluista sekä vapaaehtoisia tehtäviä. Sen voi suorittaa itsenäisesti tai yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa.

Suunnistus on tarjolla suomeksi ja englanniksi 30.9. asti. Kampussuunnistuksen tarkempiin ohjeisiin pääsee tutustumaan Moodlessa.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Student2Student -vertaisohjaus opiskelijoiden hyvinvoinnin tueksi käynnistyy uudelleen.

Vertaisohjaajiksi koulutetut sosiaalipsykologian, psykologian ja ohjausalan opiskelijat päivystävät puhelimitse kolmena päivänä viikossa. Opiskelijat voivat olla heihin yhteydessä missä tahansa opiskelijaelämään ja hyvinvointiin liittyvässä kysymyksessä. Vertaisohjaajat tarjoavat vertaistuellista keskusteluapua sekä opastavat tarvittavan tuen piiriin. Palvelu on avoin kaikille Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille.

Palvelu käynnistyy 1.9. ja on avoinna tiistaista torstaihin klo 14–17 numerossa 029 445 8580. 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Kirjasto on nyt Tuudo- mobiilisovelluksessa!

Kirjasto on ottanut käyttöönsä Tuudo-mobiilisovelluksen — tee sinä samoin! Tuudossa saat digitaalisen kirjastokortin (ei enää muovikortteja!) ja pääset mm. uusimaan lainasi, näkemään varauksesi ja tarkistamaan kirjastojen aukioloajat. Saat Tuudon kautta myös kirjaston nouto- ja myöhästymisilmoitukset.

Huomioithan myös, että Kuopion ja Joensuun kampuskirjastoissa voit jatkossa maksaa vain maksukortilla tai verkkomaksuna.

Lisätietoja Tuudosta löydät kirjaston verkkosivulta.

Mikäli sinulla on kysyttävää Tuudon kirjasto-ominaisuuksista, ota yhteyttä kirjasto@uef.fi.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Olethan muistanut maksaa opiskelijan terveydenhuoltomaksun? 

Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun määrä tarkistetaan vuosittain. Maksu on 35,80 euroa lukukaudessa vuonna 2021. Se maksetaan Kelalle lukukausittain eli 2 kertaa vuodessa. Sinulle ei lähetetä laskua, vaan maksu pitää maksaa oma-aloitteisesti.

Terveydenhoitomaksun eräpäivä määräytyy sen mukaan, milloin ilmoittaudut läsnä olevaksi. Opiskelijoiden, jotka ilmoittautuvat läsnä olevaksi syyslukukaudelle 30.9. mennessä, tulee maksaa maksu viimeistään 30.9. Ajalla 1.10.–31.12.2021 läsnä olevaksi syyslukukaudelle ilmoittautuvat maksavat maksun viimeistään 31.12.

Jos terveydenhoitomaksu maksetaan eräpäivän jälkeen, Kela perii 5 euron kiinteän viivästymismaksun.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Mukaan laulamaan UEF Kuopion ylioppilaskuoroon!

UEF Kuopion ylioppilaskuoro on Kuopion kampuksella toimiva sekakuoro, jonka jäsenistö koostuu pääasiassa yliopiston nykyisistä ja entisistä opiskelijoista, jatko-opiskelijoista, vaihto-opiskelijoista ja työntekijöistä. 

Avoimia harjoituksia järjestetään:

 • ti 14.9. klo 18–20 SN100
 • ti 21.9. klo 18–20 SN100

Avoimissa harjoituksissa pääset tutustumaan kuoron toimintaan ja lopuksi antamaan ääninäytteen valitsemastasi laulusta. Tervetuloa!

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

Nyytin chatit syksyllä

Nyytin syksy on taas täynnä vertaistoimintaa kaikille opiskelijoille verkossa! Chatit pyörivät tiistaisin ja torstaisin klo 18-20, joihin osallistuminen on maksutonta sekä anonyymia. Chatteihin ei myöskään tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Järjestämme syksyllä myös vertaistuellista kurssitoimintaa verkossa, johon ilmoittautumisesta lisätietoja luvassa myöhemmin.

Seuraavien chattien aiheet:
to16.9. Kelpaanko minä kaveriksi? 
to 23.9.Treenaa sosiaalisia taitojasi 
to 30.9. Opiskelutekniikat kuntoon 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Koulutusta tarjolla - ilmoittaudu mukaan!

Itä-Suomen yliopisto osallistuu Pohjois-Karjalan Pride-viikkoon ja järjestää henkilöstölle ja opiskelijoille avoimen verkkokoulutuksen, jossa perehdytään seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuuden kysymyksiin perusteista lähtien. Koulutuksen aikana pohditaan myös sukupuoli- ja heteronormatiivisuutta sekä moninaisuuden kunnioittamiselle rakentuvia kohtaamisia. Osallistujilta ei vaadita aikaisempaa tietoa aiheesta. Koulutuksen toteuttaa Pohjois-Karjalan Seta ry.

Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu verkkokoulutukseen. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 20.9.2021.

 
 
     
 
 

Taitoja ajanhallintaan –ryhmässä verkossa 20.9.22.–10.2021


Onko sinulla olo, ettei vuorokaudessasi riitä tunnit? Mietitkö usein, miten kaikki muut suorittavat paljon enemmän kuin sinä? Pohditko myös, että pitäisi pystyä parempaan, mutta oikeasti haluaisit vain levätä hetken? Helpottaisiko oloasi, jos tietäisit ettet ole ainut, joka kokee näin ja että arkeasi on mahdollista muokata itsellesi sopivammaksi?

Tervetuloa tekemään mielenTEKoja omalle elämällesi Taitoja ajanhallintaan –ryhmässä verkossa 20.9.-22.10.2021!

Ryhmä on tarkoitettu tekniikan ja matemaattis-luonnontieteellisten alojen korkeakouluopiskelijoille. Ryhmään osallistuminen on ilmaista ja anonyymia.

Ilmoittaudu 15.9. mennessä!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Hyvää työtä nuori -tapahtuma

Löytyykö nuorilta luottoa tulevaisuuteen? Pelottaako työelämä vai odottavatko nuoret työelämää luottavaisin mielin ja innolla? Mikä on nuorille merkityksellistä työelämässä?

Tervetuloa ilmaiseen Hyvää työtä nuori -verkkotapahtumaan keskiviikkona 29.9.2021 kello 12–16.

Ilmoittaudu ja tule mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan, mitä nuoret ajattelevat tulevaisuudesta ja työelämästä. Miten eri yhteiskunnan toimijat voisivat tukea nuorten hyvinvointia ja työelämään kiinnittymistä entistä paremmin? Suuri osa puhujista on itse nuoria! Juontajana toimii Ronja Salmi ja musiikista vastaa Yeboyah.

Linkki online-tapahtumaan lähetetään ilmoittautumisen jälkeen. Ilmoittaudu: Hyvää työtä nuori -ilmoittautuminen.

 

 
 
     
 
 

Sosped-säätiön Digipelirajaton (DPR) Ctrl-keskusteluryhmä on alkamassa Discordissa! 

Etsimme mukaan paljon digipelejä pelaavia nuoria aikuisia. 10 viikon aikana keskustellaan ja etsitään keinoja hallita ja vähentää omaa digipelaamista itse asetetun tavoitteen mukaisesti. 
Discordissa alkavaan ryhmään ovat tervetulleita nuoret aikuiset kaikkialta Suomesta. Ensimmäisen kerran tavataan Discordissa maanantaina 27.9. klo 16-18. Ryhmä kokoontuu maanantaisin 27.9.-29.11.2021. 

Ctrl-ryhmä voi auttaa nuorta aikuista miettimään oman digipelaamisensa syitä ja merkityksiä sekä asettamaan tavoitteita oman pelaamisen hallintaan liittyen. Ctrl -ryhmässä tarkastellaan digipelaamiseen ja digipeliriippuvuuden vaikutuksia omassa arjessa. 

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Hyvät Kuvat -elokuvakerhon syyskausi starttaa!

Kiinnostaako elokuvat? Haluatko heittää aivot narikkaan opiskelupäivän päätteeksi?

ISYYn Hyvät Kuvat -kerho palaa pelikentille syyskauden merkeissä jo tällä viikolla! Hyvät Kuvat järjestävät elokuvanäytöksiä Kuopion Kuvakukossa. Elokuviin pääsee kausikortilla ja syyskausi sisältää kaikkiaan 12 elokuvaa. Kausikortin hinta on opiskelijoille ja muille alennusryhmille 25e. Näytökset ovat aina torstaisin klo 17:30 ja 20.00.

Hanki oma kausikortti ISYYn toimistolta tai näytökseen tullessasi Kuvakukosta.

Kuvakukon muista tulevista näytöksista ja ensi-illoista löydät tieoa elokuvateatterin verkkosivuilta: Kuvakukko

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Herkuttele suosittujen sankarielokuvien tunnareita 24.9. opiskelijahintaan!

We Can Be Heroes on seikkailuntäyteinen konsertti, jossa soivat suosituimpien sankarielokuvien tunnussävelmät.

Pe 24.9.2021 klo 19 Kuopion Musiikkikeskus
WE CAN BE HEROES
Kuopion kaupunginorkesteri – Atso Almila, joht.
Sabina Zweiacker, laulusolisti
Orvar Säfström, juontaja (juonnot englanniksi)
Opiskelijaetuhinta: 11 €
Myynti: Lippu.fi, Kuopion Musiikkikeskus, Sokos Kuopio ja Kuopion kaupunginteatteri

Etuliput seuraaviin konsertteihin vain 4 €

16.9. Virtuoso Brautigam 
30.9. David Grimal 
7.10. Kolmen kesken 
14.10. Jukka Eskola 
28.10. Temperamenttia ja kansansävelmiä 
11.11. Uusia tulkintoja 
2.12. Kätketty aarre

Syksyn etuja täsmennetään kauden aikana.

Myynti vain konserttipäivänä Kuopion Musiikkikeskuksen lippukassalta klo 15-19. Etuhinta voimassa, mikäli
salissa tilaa. Opiskelijakortti esitettävä lunastuksen yhteydessä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Auttamisen iloa, onnistumisen hetkiä ja liikkumisen riemua – sitä tarjoaa vapaaehtoisena oleminen

Haemme henkilöitä, joilla on aikaa ja halua olla konkreettisella, ihmisläheisellä tavalla lasten ja perheiden apuna.

Sporttikummivalmennus 

 • Osa 1: keskiviikkona 22.9. klo 17:00–20:00 
 • Osa 2: maanantai 27.9. klo 17­:00–20:00 

Pelastakaa Lapset ry, Kuopion toimipiste, Suokatu 36 B 36, 70110 Kuopio 

Ilmoittautuminen valmennukseen ja lisätietoa: 

Mervi Hakkarainen p. 050 433 0559 tai mervi.hakkarainen@pelastakaalapset.fi   

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Joko olet ladannut itsellesi Pivon digitaalisen opiskelijakortin? 

Se kannattaa! Nimittäin Pivon opiskelijakortilla saat käyttöösi kaikki opiskelijan edut, mm. Kelan ateriatuen sekä VR:n ja Matkahuollon alennukset

Lisäksi opiskelijakortti on täysin ilmainen ja sen lataaminen on helppoa ja nopeaa!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Draft-ohjelmasta rahoitusta idean testaamiseen - Hae 27.9.2021 mennessä!

Onko sinulla yritysidea, jonka kantavuutta haluat testata? Draft Program® –ohjelmasta voit saada siihen tukea jopa 4000 €! 

Kokoa oma tiimisi (min. 2 hlöä) Savon ammattiopiston, Savonia-ammattikorkeakoulun ja/tai Itä-Suomen yliopiston opiskelijoista, opettajista, muusta henkilökunnasta tai alumneista ja hae mukaan ohjelmaan. Apunanne ovat Draft-ohjelman asiantuntijat. Syksyn haku toteutetaan verkossa.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Tienaa matkustaessasi!

Matkustatko paljon kaupungin sisällä tai niiden välillä? Haluatko tienata liikkuessasi rahaa?
Nappaa MyXline-paketti kyytiisi ja saat reilun korvauksen. Alle 30 km kuljetuksesta saat 10 €
ja yli 30 km kuljetuksesta 60 €. Lataa MyXline-sovellus sovelluskaupastasi ja ryhdy kuljettajaksi.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Äänestä suosikkiasi Suomen Parhaaksi Hostelliksi 2022! Saat ilmaisen Kotimaan hostellikortin!

Suomen Paras Hostelli 2022 -äänestys on alkanut! Kerro meille mikä verkostomme hostelli ansaitsisi mielestäsi Suomen Parhaan Hostellin tittelin?

Äänestä suosikkihostelliasi perusteluineen 30.11.2021 mennessä ja ja saat ilmaiseksi Kotimaan hostellikortin.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Sinustako teatterilainen?

Kuopion ylioppilasteatteri on Kuopiossa vuodesta 1977 asti toiminut harrastajateatteri. Etsimme jälleen joukkoomme uusia teatterilaisia! Kaikenlainen osaaminen on tervetullutta, näytteleminen, lavastus, puvustus, musiikki, tanssi, maskeeraus, ääni- ja valotekniikka, kirjoittaminen... Ja ei, ei tarvitse olla ylioppilas ollakseen ylioppilasteatterilainen! Tärkeintä on, että sinulla riittää intoa ja halua teatterin tekemiseen. 

Vuoden 2021 Starttiviikko:

KYT-info torstaina 23.9. klo 18.00–20.00
Tule kuuntelemaan, keitä me olemme ja mitä me teemme. 
Lukema (Yliopistonranta 3, C-ovi)

Aloitusviikonloppu ja rekrytointi 25.9. klo 14–19 ja 26.9. klo 12–17
Viikonlopun aikana tutustumme teatterin toimintaan, syksyn produktioon ja tietysti toisiimme. Uusille jäsenille järjestämme valintatilaisuuden. 
Lukema (Yliopistonranta 3, C-ovi)
Ilmoittaudu aloitusviikonloppuun sähköpostilla kuopionylioppilasteatteri@gmail.com

Facebook-tapahtuma

 
 
     
 
 

Ilmastonuorten ilmastomielenosoitus Kuopion torilla 25.9.2021

Kuopion ilmastonuoret järjestävät ilmastomielenosoituksen Kuopion torilla lauantaina 25.9. kello 11-14. 

Mielenosoituksen tarkoituksena on vaatia parempaa ilmastopolitiikkaa ja järeämpiä toimia ilmastokriisin hillitsemiseen. Tänä syksynä aiomme kiinnittää huomiota erityisesti heikoimmassa asemassa oleviin maihiin ja ihmisiin, jotka kärsivät jo nyt dramaattisesti ilmastokriisin vaikutuksista. Lisäksi haluamme nostaa esille tämän syksyn tuoretta IPCC-raporttia, joka kertoo hälyyttävää viestiä. Haluamme myös painostaa Kuopiota tekemään kuntatasolla merkittäviä ilmastopoliittisia päätöksiä.

 
 
     
 

 
 

 

Harjoittelupaikat haussa!

Yliopisto-opiskelijoille suunnatut harjoittelupaikat julkisella, yksityisellä ja järjestösektorilla ilmoitetaan keskitetysti JobTeaser-palvelussa. Erityisesti nyt alkuvuonna on paljon harjoittelu- ja kesätyöpaikkoja haussa!

Eri alojen harjoittelupaikkoja on tarjolla esim. ministeriöissä, Suomen suurlähetystöissä yliopistoissa sekä ELY-keskusksissa.

Huom! Kun luot profiilin, valitse koulutusalaksi Opiskelijat ja alumnit, niin näet suomalaiset harjoittelu-, työ- ja opinnäytetyöpaikkailmoitukset.

Ohjeet JobTeaserin käyttöönottoon ja linkki palveluun Kamussa.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Genelecin mentorointiohjelmaan tai lopputyö heidän kanssa?

Tuotamme yhdessä Pondin ja Genelecin kanssa uudenlaisen tavan rekrytoida osaajia ja päästä opiskelijana mukaan yhteistyöhön Genelecin kanssa. Mukaan voi hakea oppilaitoksista ympäri Suomen (Kuopio, Oulu, Lappeenranta). Discovery Event on kaksipäiväinen yhteiskehittämistapahtuma, johon valitaan 20 hlöä. (Mukana on kaksi hakulinjaa, opiskelijat ja jo työelämässä pidemmällä olevat.)

Miksi?

Jos sinun kiinnostuksesi aiheet kohtaavat Genelecin kanssa, sinulla on mahdollisuus päästä Genelecin ohjaukseen opintojesi loppuvaiheessa, tai tehdä lopputyö heille. Onko mielenkiintoisempaa, kuin päästä ison kansainvälisen yrityksen ohjaukseen?

Miten?

Tutustu Genelecin määrittämiin aiheisiin osoitteessa pondi.fi, ja jätä hakemuksesi syyskuun aikana. Genelec valitsee jatkoon menijät hakemusten perusteella. Varsinainen Pondi Discovery Event (valituille) on Kuopiossa 4.-5.11. Mentor -ohjelma alkaa sen jälkeen.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

16.9. ISYYn edustajiston kokous
16.9. Nyytin chat: Kelpaanko minä kaveriksi? klo 18
16.9ESN KISA Hangout and General Meeting klo 17
18.9. Tour de Itä-Suomi
1.5. - 22.9Kilometrikisa
21.9. ISYYn vaali-info
22.9. SILLAT-aamupalahetket alkavat
23.9. Nyytin chat: Treenaa sosiaalisia taitojasi klo 18
22.9. Iltapuku-outlet Raittiustalolla klo 11-19
30.9. Nyytin chat: Opiskelutekniikat kuntoon klo 18

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen tiedotus@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko