Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Kuopio viikko 38/2021

ti 21. syyskuuta 2021 15.11.18

Pohjois-Karjala Pridea liputetaan myös Kuopion kampuksella!
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Kuopio 38/2021

Vko 38, 21.9.–27.9.2021
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
     
 
 

Pohjois-Karjala Pridea liputetaan myös Kuopion kampuksella! 

Tervetuloa lukemaan Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsykettä eli Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirjettä. Saat uutiskirjeen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme sekä uutiskirjeen lopusta.

 

 
 
 

Tästä uutiskirjeestä löydät tietoa muun mussa Pride-viikon tapahtumista, hallinnon opiskelijaedustajahausta ja edustajistovaaleista. Psst. SILLAT-hankkeen maksuttomiin aamupalahetkiin on Kuopiossa vielä reilusti tilaa!

 • ISYYn ajankohtaiset
 • Pinnalla nyt
 • Tulevia tapahtumia
 • Sekalaista
 • Työelämä ja harjoittelu
 • Tapahtumakalenteri

Pysykää terveinä!

 
 
     
 

 
 

 

ISYY ja UEF mukana Pohjois-Karjala Pride -viikolla 

Pohjois-Karjalan Pride -viikkoa vietetään 22.9.-26.9.2021. Itä-Suomen yliopiston Pride-tapahtumat jakautuvat koko viikolle. Tänä vuonna Kuopio Prideä ei järjestetä, mutta UEF viettää tapahtumaviikkoa tasapuolisesti molemmilla kampuksilla.

Itä-Suomen yliopisto on koostanut omaa ohjelmaansa yhteistyössä ISYYn ja Pohjois-Karjalan Setan kanssa. Pride-tapahtuman teemana on tänä vuonna Näe minut. Pride-tapahtumaan osallistuminen on yksi teko yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa ja monimuotoisuutta toteuttavassa Itä-Suomen yliopistossa.

 
 
 

Pride-viikon tapahtumia Itä-Suomen yliopistossa:

 • Ma 20.9. Sateenkaariliput vedettiin salkoihin molemmilla kampuksilla!
 • Ma 20.9. Itä-Suomen yliopiston kirjaston Pride-kirjanäyttely avautuu Joensuun kampuskirjaston 1. kerroksessa. Näyttely on avoinna 30.9. saakka
 • To 23.9. klo 13–14 Café Smart -tiedekahvila Carelia-rakennuksen ala-aulassa Joensuun kampuksella. Mistä ja miten puhumme, kun puhumme seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuudesta? Keskustelijoina ovat sukupuolentutkimuksen professori Jaana Vuori ja yhteiskuntatieteiden tutkijatohtori Annukka Lahti. Tiedekahvila striimataan ja tallennetaan. Striimiä voi seurata täältä: Café Smart.
 • Pe 24.9. klo 12 Pidä silmät auki sekä Joensuun että Kuopion kampuksella – voit törmätä Pride-teemaiseen flashmobiin!
  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Haku hallinnon opiskelijaedustajaksi on auki!

Hallopedit eli hallinnon opiskelijaedustajat toimivat päätöksentekijöinä yliopiston eri toimielimissä ja valvovat niissä opiskelijoiden etua. Heidän työnsä ei kuitenkaan aina näy opiskelijoille.

Siksi ISYY nostaa kahden seuraavan viikon aikana some-kanavillaan esiin halloped-tarinoita, joissa avataan, miksi opiskelijaedustajien työ on tärkeää, millaisia onnistumisia he ovat halloped-toiminnan aikana kokeneet ja miksi juuri sinun kannattaisi hakea hallopediksi.

Nyt voit tutustua jo avoinna oleviin halloped-paikkoihin, sillä haku on auki 13.–27.9.2021. Hakukuulutuksen ja lisätiedot avoinna olevista paikoista löydät ISYYn sivuilta. 

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

ISYYn toimistoille uusia työntekijöitä syksyn ajaksi!

ISYYn Kuopion toimistossa nähdään jatkossa tiistaisin Juulia Kokkonen asiakaspalvelutehtävissä ja Maiju Laukkanen Joensuussa. Vuoden 2021 vuosijuhlamestariksi on valittu Emmi Rajavuori.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

ISYYn ja UEFin Hyvinvointiviikko 4.-8.10.2021

Hyvinvointiviikkoa vietetään jälleen viikolla 40 Itä-Suomen yliopistossa. Hyvinvointiviikon aikana järjestetään monipuolisesti useita hyvinvointia tukevia tapahtumia. Paikallisiin hyvinvointitoimijoihin on mahdollista tutustua poster-näyttelyissä kampuksilla ja Kennelliiton Kaverikoirat saapuvat molemmille kampuksille opiskelijoiden rapsutettavaksi.

Viikon aikana järjestetään myös perinteinen liikuntailtapäivä ja englanninkielinen kaamosinfo. Hyvinvointiviikon aikana on myös käynnissä ISYYn Hymy- ja valitusviikko.

 

 
 
 

Anna palautetta ISYYn Hymy- ja valitusviikolla 4.–10.10.2021

Hymy- ja valitusviikon aikana sinulla on mahdollisuus antaa Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) kautta palautetta ISYYlle, yliopistolle, YTHS:lle, kampusravintoloille tai mille tahansa opiskelijan elämään vaikuttavalle toimijalle. Pääset antamaan palautteesi meille kätevästi sähköisellä lomakkeella.

Mitkä jutut toimivat ja ansaitsevat kiitosta? Entä mikä ärsyttää ja kaipaa parannusta? Kerro se meille, niin viemme palautteen eteenpäin! Palaute annetaan nimettömänä. Palautelomake aukeaa viikolla 40.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Kansainväliset kahvitauot palaavat!

Uusi lukuvuosi on alkanut ja kansainväliset kahvitauotkin palaavat kesätauolta! Syksyn ensimmäisen kansainvälisen kahvitauon yhteydessä on rento Kahoot -visailu, jonka aiheena ovat Suomi sekä molemmat kampuskaupungit. Tervetuloa mukaan!

ISYY järjestää kansainvälisiä kahvitaukoja ISYYn Discord-kanavalla, jossa voi vapaamuotoisesti jutella ja tutustua eri alojen opiskelijoihin. Discord️-kanava ja kahvitauot ovat tarkoitettu kaikille ISYYn jäsenille eli mukaan ovat tervetulleita myös suomalaiset opiskelijat tutustumaan kv-opiskelijoihin!

Linkki Discordiin: ISYYn Discord

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

ISYYn edustajiston kokouksen 4/2021 päätökset

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) edustajiston kokous 4/2021 pidettiin torstaina 16.9.2021.

Kokouksessa päätettiin mm. seuraavista asioista:

 • ISYYn delegaatio Suomen ylioppilaskuntien liiton liittokokoukseen
 • Edustajiston työjärjestys
 • Sääntömuutoksia
  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

ISYYn kielikahvilatoiminta starttaa jälleen!

Haluaisitko opetella uuden vieraan kielen, kerrata jo oppimaasi kieltä tai opettaa suomea kansainvälisille opiskelijoille? ISYYn kielikahvilatoiminta on oiva tilaisuus tähän! Ja mikä parasta, toiminnasta voi saada opintopisteitä!

Kielikahviloiden ideana on, että opiskelija opettaa valitsemaansa kieltä toisille opiskelijoille vapaamuotoisesti ja rennossa ilmapiirissä. Palauttamalla muutaman pienen tehtävän Moodleen, voit ansaita 1 op osallistujana ja/tai 2 op kielikahvilan vetäjänä. Lisätietoja saa ISYYn kv-koordinaattoreilta!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Tule kuulolle ISYYn vaali-infoon 21.9. klo 17!

Mikä on edustajisto? Mitkä ovat edustajistovaalit? Ketä edustajistoon valitaan? Miten voi asettua ehdolle edustajistovaaleissa? Miten voi perustaa oman listan edustajistovaaleihin?

ISYYn edustajistovaalit toteutetaan 3.11., mutta mitä ne ovat ja miksi niiden pitäisi kiinnostaa opiskelijaa. Näihin kysymyksiin voit saada vastauksen ISYYn edustajistovaali-infossa, joka toteutetaan etänä. Paikalla on ISYYn vaalilautakunnan jäseniä sekä asiantuntijoita vastaamassa mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin ja kertomassa maanläheisesti siitä, mitä edustajisto oikein tekee ja kuinka se vaikuttaa ISYYn toimintaan.
Osallistu: ISYYn vaali-info

  Lue lisää  

 

 
 
     
 
 

Kuinka asetut ehdolle ISYYn edustajistovaaleihin?

 • Ehdokkaaksi asettuminen syksyn vaaleihin käy käden käänteessä joko sähköisesti tai perinteisemmin paperisella lomakkeella! Ehdokkaaksi täytyy asettua 29.9. klo 15 mennessä.
 • Valitse sähköisestä vaalijärjestelmästä ehdokaslista, jolle haluat asettua ehdolle. Jos et löydä sopivaa listaa, voit perustaa sellaisen myös itse. Ohjeet listan perustamiseen löytyvät ISYYn nettisivuilta.
 • Täytä sähköisessä vaalijärjestelmässä ehdokkaan suostumus ja vakuutus. Vaihtoehtoisesti voit tulostaa tai hakea paperisen lomakkeen ISYYn toimistoilta ja täyttää sen. Lomake palautetaan toimistolle.
 • Kun olet saanut vahvistuksen ehdokaslistan vaaliasiavastaavalta sähköpostitse, olet ehdokkaana ISYYn edustajistovaaleissa.

Jos edustajiston toiminta ei ole vielä tuttua, käy ISYYn nettisivuilla lukemassa lisää!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Tänään on viimeinen päivä hakea avustusta kansainväliseen toimintaan!

Avustus on tarkoitettu vuonna 2021 toteutettaviin, kotikansainvälistymistä edistäviin tapahtumiin ja projekteihin.

Esimerkkeinä hankkeista voisi olla mm. uudenlaiset tavat, jolla saa kansainvälisiä opiskelijoita paremmin mukaan ainejärjestön toimintaan, kielikylpy tai kansainvälisten ja kotimaisten opiskelijoiden ryhmäyttäminen keskenään. Saa olla luova! 

Parhaista hakemuksista kaksi saa 500€ avustuksen ja kolme 250€ avustuksen. Hakuaika päättyy 21.9.2021 klo 23.59.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

SYKETTÄ Kuopio

Lempeästi liikkeelle -ryhmät käynnistyvät pian - muutamia paikkoja ryhmissä vielä jäljellä.

Haluamme auttaa sinut alkuun liikunnan ottamisessa mukaan oman hyvinvointisi tueksi. Tule mukaan SYKETTÄ Kuopion järjestämiin Lempeästi liikkeelle -pienryhmiin, joissa pääset yhdessä ryhmän kanssa kokeilemaan erilaisia liikkumisen vaihtoehtoja. Ryhmään osallistuminen on maksutonta eikä osallistujalla tarvitse olla SYKETTÄ-tarraa.

Ryhmien teemat ovat:
1. Lähde lempeästi liikkeelle
2. Luonnosta hyvinvointia
3. Liikutaan lempeästi lajeja kokeillen

 

 
 
 

Hae valitsemaasi ryhmään torstaihin 23.9.2021 klo 24.00 mennessä: Lempeästi liikkeelle -hakulomake

Lue lisää ryhmien toiminnasta: Lempeästi liikkeelle syksy 2021

SYKETTÄ esittelee Kuopion lähiliikuntapaikkoja!

Oletko etsinyt aluetta, jossa voit kävellä ohjattua luontopolkua, ihastella maisemia, tehdä lihaskuntoliikkeitä, pelata pallopelejä, treenata parkouria, luistella tekojäillä tai mennä piknikille?

Valitsimme kuusi erilaista lähiliikuntapaikkaa Kuopiosta,
kaksi luontoliikuntakohdetta ja neljä puistoa/lähiliikuntapaikkaa. Esittelemme nämä alueet teille videoiden avulla. Kerromme alueiden sijannit, mitä alueella voi tehdä ja videoiden avulla näet millainen alue on kyseessä.

Kuopion lähiliikuntapaikat tutuksi -videot on toteutettu Kuopion ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) hankerahalla vuonna 2021.

TULOSSA:

Kuopion korkeakoulujen yhteinen liikuntailtapäivä on keskiviikkona 6.10.2021

Liikuntailtapäivä on henkilökunnan ja opiskelijoiden yhteinen hyvinvointitapahtuma.
Liikuntailtapäivän ohjelma julkaistaan ke 22.9. SYKETTÄ Kuopion nettisivuilla.
Ilmoittautumiset eri tapahtumiin aukeavat ke 29.9. paitsi ratsastustuntien ilmoittautumiset aukeavat jo 22.9.2021.

Syksyn ensimmäinen ravitsemusluento

Aihe: Liikkujan ravintolisät
Aika: keskiviikkona 29.9. klo 17.00.
Luennoitsija: SYKETTÄ ravitsemusasiantuntija Taru Lindholm 
Lisätiedot ja ilmoittautumiset liikuntakalenterin kautta.

Ota viestintäkanavat seurantaan:
Instagram @syketta_kpo
Facebook SYKETTÄ – Kuopion korkeakoululiikunta

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

SILLAT-hankkeen toiminnot käynnistyvät! 

Uuden lukuvuoden alkaessa ja opiskelijoiden palatessa kampuksille, myös SILLAT-hankkeessa laitetaan pyörät pyörimään. Hankkeen aikana ISYY tarjoaa opiskelijoille tapahtumia ja toimintoja, joilla edistetään opiskelijoiden hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä.

Tulevat tapahtumat:.

 • Aamupalahetket starttaavat 22.9.
 
 
     
 
 

SILLAT-aamupalat alkavat 22.9.!

Vielä on tilaa Kuopion aamupalakertoihin, joten ilmoittaudu yhdelle kerralle tai vaikka kaikkiin! Aamupalakerrat järjestetään Kuopiossa Studentian Kappelissa: 30.9., 7.10., 13.10., 27.10., 3.11. sekä 10.11. Lue lisää nettisivuiltamme ja ilmoittaudu jo tänään!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Harrastuskaveritoiminta: näihin harrastuksiin etsitään kavereita!

Toiminta käynnistyi viikko sitten 14.9. ja mm. näihin harrastuksiin etsitään juuri nyt yhtä tai useampaa harrastuskaveria:
Kuopio: Ruuanlaitto, muodostelmaluistelu, rullahiihto, paritanssi, vaellus, teatteri
Joensuu: Golf, vaellus, tv-sarjat, leivonta, livemusiikki, roolipeli D&D

Täyttämällä Harrastuskaverihakemuksen etsimme sinulle sopivan kaverin. Harrastuskaveritoiminta on tarkoitettu kaikille Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille, jotka haluavat saada uusia kavereita yhteisten harrastusten ja mielenkiintojen kautta.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

ISYYn blogi: Kokemusten jakaminen on vapauttavaa - jaetaan ne!

"Vertaistuen saaminen ja kiinnittyminen yliopistoyhteisöön on ollut vaikeaa. Tulee mietittyä, kuulunko yliopistoon ollenkaan, olenko oikealla alalla ja kuka edes huomaa ahkeran työni ja mitä merkitystä sillä on."

Lue sosiaalipsykologian maisteriopiskelijan Ronja Mäkisen koko blogikirjoitus "Kokemusten jakaminen on vapauttavaa - jaetaan ne!"

  Lue lisää  
 
 
 

Opiskelija, haluatko kirjoittaa itsellesi tärkeästä asiasta ISYYn blogiin?

ISYYn blogissa kirjoitetaan opiskeluun ja opiskelijoiden hyvinvointiin liittyvistä ajankohtaisista asioista, selviytymistarinoista ja onnistumisen kokemuksista. Blogin tavoitteena on, että kirjoittajat pääsevät ottamaan kantaa, herättämään keskustelua ja saavat oman äänensä kuuluviin.

Kirjoittajina toimivat opiskelijat, ISYYn toimijat sekä eri asiantuntijat. Julkaisemme pyynnöstä myös anonyymejä kirjoituksia.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Kuopion Walk-in-koronarokotukset jatkuvat

Milloin? Torstai 23.9.2021, klo 8-15
Missä? Kuopio-halli
Mitä? 1. ja 2. kierroksen rokotuksia, rokotteena Moderna ja/tai Pfizer-BionTech.
Kenelle? Kaikille yli 12-vuotiaille kuopiolaisille sekä Kuopiossa opiskeleville (opiskelutodistus mukaan). Tehosteajat 1. rokotteen hakijoille annetaan 6-8 viikon päähän.

Kuopion kaupunki muistuttaa, että walk-in-tapahtumassa voi syntyä jonoja. Kasvomaskit on syytä ottaa mukaan ja turvaväleistä tulee huolehtia.

 
 
 

 

Mikäli tulet paikalle ottamaan aikaistetun 2. kierroksen rokotteen, muista, että 1. rokotteesta tulee olla kulunut vähintään 6 viikkoa. Mikäli olet saanut 1. rokotteen jossain muualla kuin Kuopion kaupungin rokotuspisteessä, muista perua muualta saamasi tehosteaika.

Perjantain 17.9. walk-in-rokotuspäivässä kävi runsaasti etenkin nuoria. Nuorten rokotekysynnän ja hyvän rokotesaatavuuden vuoksi Kuopion kaupunki jatkaa suosittujen walk-in-päivien järjestämistä.

Tervetuloa koronarokotukseen!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

UEF: Kuopion koronajäljitys on ruuhkautunut

Kuopion koronajäljitys on tällä hetkellä pahoin ruuhkautunut, eikä terveysviranomasilla ole mahdollisuutta ottaa kaikkiin altistuneisiin henkilökohtaisesti yhteyttä. Terveysviranomaiset pyytävät, että kaikki Kuopiossa viikolla 36 opiskelijatapahtumiin osallistuneet, joita ei vielä ole rokotettu kahdesti, jäisivät vapaaehtoisesti karanteeninomaisiin oloihin viikon 38 loppuun saakka, eli eivät liikkuisi julkisilla paikoilla ja välttäisivät lähikontaktia muihin ihmisiin.

 • Jos sinua ei vielä ole rokotettu kahdesti ja sinulla on koronavirusinfektioon sopivia oireita, hakeudu koronavirustestiin.

 • Jos saat tietää altistuneesi koronavirukselle ja sinulla on koronavirusinfektioon sopivia oireita, hakeudu koronavirustestiin.

 • Älä liiku julkisilla paikoilla tai tule kampukselle, jos sinulla on oireita. Käytä maskia hakeutuessasi koronavirustestiin.

 
 
     
 
 

Olethan muistanut maksaa opiskelijan terveydenhuoltomaksun? 

Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun määrä tarkistetaan vuosittain. Maksu on 35,80 euroa lukukaudessa vuonna 2021. Se maksetaan Kelalle lukukausittain eli 2 kertaa vuodessa. Sinulle ei lähetetä laskua, vaan maksu pitää maksaa oma-aloitteisesti.

Terveydenhoitomaksun eräpäivä määräytyy sen mukaan, milloin ilmoittaudut läsnä olevaksi. Opiskelijoiden, jotka ilmoittautuvat läsnä olevaksi syyslukukaudelle 30.9. mennessä, tulee maksaa maksu viimeistään 30.9. Ajalla 1.10.–31.12.2021 läsnä olevaksi syyslukukaudelle ilmoittautuvat maksavat maksun viimeistään 31.12.

Jos terveydenhoitomaksu maksetaan eräpäivän jälkeen, Kela perii 5 euron kiinteän viivästymismaksun.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Uusi opintotietojärjestelmä Peppi otetaan käyttöön syksyllä!

Uusi opintotietojärjestelmä Peppi otetaan UEFissa käyttöön vaiheittain loka-marraskuussa ja samalla vilkutetaan heipat WebOodille. Peppi on opetuksen suunnittelun, tila- ja muiden resurssien varauksen sekä opiskelija- ja opintorekisterin muodostama kokonaisuus, jonka toiminnot jaotellaan työpöydittäin eri käyttäjäryhmille.

Opiskelijan työpöydällä voit suunnitella opintojasi, katsoa lukujärjestystäsi, seurata edistymistäsi, varata tapaamisaikoja, ilmoittautua opintoihin, hankkia opiskelutodistuksen ja opintosuoritusotteen, sekä tarkastella ja muokata omia yhteystietojasi. Myös opintojen hyväksiluku hoidetaan jatkossa Pepissä.

WebOodin käyttö päättyy 31.10.2021 ja Pepin opinto-oppaat ja Lukkarikone avautuvat käyttöön jo 25.10. alkavalla viikolla.

Opiskelijoille järjestetään erilaisia infoja ja koulutuksia Pepin käyttöönottoon ja käyttöön liittyen. Tule mukaan!

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Student2Student -vertaisohjaus opiskelijoiden hyvinvoinnin tueksi käynnistyy uudelleen.

Vertaisohjaajiksi koulutetut sosiaalipsykologian, psykologian ja ohjausalan opiskelijat päivystävät puhelimitse kolmena päivänä viikossa. Opiskelijat voivat olla heihin yhteydessä missä tahansa opiskelijaelämään ja hyvinvointiin liittyvässä kysymyksessä. Vertaisohjaajat tarjoavat vertaistuellista keskusteluapua sekä opastavat tarvittavan tuen piiriin. Palvelu on avoin kaikille Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille.

Palvelu käynnistyy 1.9. ja on avoinna tiistaista torstaihin klo 14–17 numerossa 029 445 8580. 

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

Nyytin chatit syksyllä

Nyytin syksy on taas täynnä vertaistoimintaa kaikille opiskelijoille verkossa! Chatit pyörivät tiistaisin ja torstaisin klo 18-20, joihin osallistuminen on maksutonta sekä anonyymia. Chatteihin ei myöskään tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Järjestämme syksyllä myös vertaistuellista kurssitoimintaa verkossa, johon ilmoittautumisesta lisätietoja luvassa myöhemmin.

Seuraavien chattien aiheet:
to 23.9.Treenaa sosiaalisia taitojasi 
to 30.9. Opiskelutekniikat kuntoon 
to 7.10. Tuliko elämästäsi yhtä suurta suoritusta? 
ti 12.10. Har ditt liv blivit som ett stort presterande? 
to 14.10. Osaanko sanoa ei, osaanko kertoa mitä tarvitsen? 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Mimmit koodaa: This is not a webinar-tapahtuma 

Tervehdys täältä Mimmit koodaa kotitoimistolta!

Tiedätkö, mitä mahdollisuuksia ohjelmistokehitys nykyään tarjoaa? Miten softaa tehdään, kuka tekee, miten sitä opiskellaan? Mitä opiskelu ja työllistyminen vaatii?

Minulla on ilo vinkata oikotie onneen - toisin sanoen teknologia-alalle! Mimmit koodaa järjestää perjantaina 15.10.2020 This is not a webinar -tapahtuman, jossa puretaan teknologia- ja koodaristereotypioita. Tapahtuma toimii samalla tavalla, kuin kävisit fyysisesti messuilla - erona vaan, että kaikki on virtuaalista. Tästä tapahtumasta saat tutkimusten, uratarinoiden sekä toimialan työtehtäväkuvausten kautta paljon tietoa matalalla kynnyksellä - joka hyvin todennäköisesti innostaa oppimaan uutta!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Hyvää työtä nuori -tapahtuma

Löytyykö nuorilta luottoa tulevaisuuteen? Pelottaako työelämä vai odottavatko nuoret työelämää luottavaisin mielin ja innolla? Mikä on nuorille merkityksellistä työelämässä?

Tervetuloa ilmaiseen Hyvää työtä nuori -verkkotapahtumaan keskiviikkona 29.9.2021 kello 12–16.

Ilmoittaudu ja tule mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan, mitä nuoret ajattelevat tulevaisuudesta ja työelämästä. Miten eri yhteiskunnan toimijat voisivat tukea nuorten hyvinvointia ja työelämään kiinnittymistä entistä paremmin? Suuri osa puhujista on itse nuoria! Juontajana toimii Ronja Salmi ja musiikista vastaa Yeboyah.

Linkki online-tapahtumaan lähetetään ilmoittautumisen jälkeen. Ilmoittaudu: Hyvää työtä nuori -ilmoittautuminen.

 

 
 
     
 
 

Sosped-säätiön Digipelirajaton (DPR) Ctrl-keskusteluryhmä on alkamassa Discordissa! 

Etsimme mukaan paljon digipelejä pelaavia nuoria aikuisia. 10 viikon aikana keskustellaan ja etsitään keinoja hallita ja vähentää omaa digipelaamista itse asetetun tavoitteen mukaisesti. 
Discordissa alkavaan ryhmään ovat tervetulleita nuoret aikuiset kaikkialta Suomesta. Ensimmäisen kerran tavataan Discordissa maanantaina 27.9. klo 16-18. Ryhmä kokoontuu maanantaisin 27.9.-29.11.2021. 

Ctrl-ryhmä voi auttaa nuorta aikuista miettimään oman digipelaamisensa syitä ja merkityksiä sekä asettamaan tavoitteita oman pelaamisen hallintaan liittyen. Ctrl -ryhmässä tarkastellaan digipelaamiseen ja digipeliriippuvuuden vaikutuksia omassa arjessa. 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Zemppari-koulutus Kuopiossa

Tule mukaan tärkeään vapaaehtoistehtävään ja huippuporukkaan! Zemppari-koulutus Kuopiossa to 7.10. klo 17.00–20.00 & la 9.10. klo 9.30–15.30 (yht. 9 h).

Kysy lisää ja ilmoittaudu viimeistään 29.9.: milla.romppanen@nuortenpalvelu.fi, p. 040 023 1693

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Hyvät Kuvat -elokuvakerhon syyskausi starttaa!

Kiinnostaako elokuvat? Haluatko heittää aivot narikkaan opiskelupäivän päätteeksi?

ISYYn Hyvät Kuvat -kerho on palannut pelikentille syyskauden merkeissä! Hyvät Kuvat järjestävät elokuvanäytöksiä Kuopion Kuvakukossa. Elokuviin pääsee kausikortilla ja syyskausi sisältää kaikkiaan 12 elokuvaa. Kausikortin hinta on opiskelijoille ja muille alennusryhmille 25e. Näytökset ovat aina torstaisin klo 17:30 ja 20.00.

Hanki oma kausikortti ISYYn toimistolta tai näytökseen tullessasi Kuvakukosta.

Kuvakukon muista tulevista näytöksista ja ensi-illoista löydät tieoa elokuvateatterin verkkosivuilta: Kuvakukko

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Itä-Suomen parasta teatteria 11,50 eurolla – hyödynnä opiskelijaetu!

Kaipaatko glamouria tai rentoutumista opiskelija-arjen keskelle? Hyödynnä Kuopion kaupunginteatterin opiskelijaetu: voit ostaa viime hetken lipun esityspäivänä hintaan 11,50 €. Helpoiten lipunosto onnistuu verkosta lippu.fi näytöksen esityspäivänä. Voimassa oleva opiskelijakortti oltava mukana teatterissa.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

UEF Matkakysely

Vastaa kyselyyn kodin ja yliopiston välisistä matkoista ja voit voittaa pienen palkinnon! Kyselyn avulla voimme arvioida opiskelijoiden kodin ja yliopiston välisten matkojen ilmastovaikutuksia. Tuloksia hyödynnetään myös liikkumisen olosuhteiden kehittämiseen sekä kestävän kehityksen raportointiin. Kyselyyn vastaaminen on helppoa ja se kestää vain muutaman minuutin. Pääset vastaamaan tästä linkistä: Matkakysely. Viimeinen vastauspäivä 6.10.2021

 
 
     
 

 
 

Sinustako teatterilainen?

Kuopion ylioppilasteatteri on Kuopiossa vuodesta 1977 asti toiminut harrastajateatteri. Etsimme jälleen joukkoomme uusia teatterilaisia! Kaikenlainen osaaminen on tervetullutta, näytteleminen, lavastus, puvustus, musiikki, tanssi, maskeeraus, ääni- ja valotekniikka, kirjoittaminen... Ja ei, ei tarvitse olla ylioppilas ollakseen ylioppilasteatterilainen! Tärkeintä on, että sinulla riittää intoa ja halua teatterin tekemiseen. 

Vuoden 2021 Starttiviikko:

KYT-info torstaina 23.9. klo 18.00–20.00
Tule kuuntelemaan, keitä me olemme ja mitä me teemme. 
Lukema (Yliopistonranta 3, C-ovi)

Aloitusviikonloppu ja rekrytointi 25.9. klo 14–19 ja 26.9. klo 12–17
Viikonlopun aikana tutustumme teatterin toimintaan, syksyn produktioon ja tietysti toisiimme. Uusille jäsenille järjestämme valintatilaisuuden. 
Lukema (Yliopistonranta 3, C-ovi)
Ilmoittaudu aloitusviikonloppuun sähköpostilla kuopionylioppilasteatteri@gmail.com

Facebook-tapahtuma

 
 
     
 
 

 

Herkuttele suosittujen sankarielokuvien tunnareita 24.9. opiskelijahintaan!

We Can Be Heroes on seikkailuntäyteinen konsertti, jossa soivat suosituimpien sankarielokuvien tunnussävelmät.

Pe 24.9.2021 klo 19 Kuopion Musiikkikeskus
WE CAN BE HEROES
Kuopion kaupunginorkesteri – Atso Almila, joht.
Sabina Zweiacker, laulusolisti
Orvar Säfström, juontaja (juonnot englanniksi)
Opiskelijaetuhinta: 11 €
Myynti: Lippu.fi, Kuopion Musiikkikeskus, Sokos Kuopio ja Kuopion kaupunginteatteri

Etuliput seuraaviin konsertteihin vain 4 € 
30.9. David Grimal 
7.10. Kolmen kesken 
14.10. Jukka Eskola 
28.10. Temperamenttia ja kansansävelmiä 
11.11. Uusia tulkintoja 
2.12. Kätketty aarre

Syksyn etuja täsmennetään kauden aikana.

Myynti vain konserttipäivänä Kuopion Musiikkikeskuksen lippukassalta klo 15-19. Etuhinta voimassa, mikäli
salissa tilaa. Opiskelijakortti esitettävä lunastuksen yhteydessä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Auttamisen iloa, onnistumisen hetkiä ja liikkumisen riemua – sitä tarjoaa vapaaehtoisena oleminen

Haemme henkilöitä, joilla on aikaa ja halua olla konkreettisella, ihmisläheisellä tavalla lasten ja perheiden apuna.

Sporttikummivalmennus 

 • Osa 1: keskiviikkona 22.9. klo 17:00–20:00 
 • Osa 2: maanantai 27.9. klo 17­:00–20:00 

Pelastakaa Lapset ry, Kuopion toimipiste, Suokatu 36 B 36, 70110 Kuopio 

Ilmoittautuminen valmennukseen ja lisätietoa: 

Mervi Hakkarainen p. 050 433 0559 tai mervi.hakkarainen@pelastakaalapset.fi   

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Joko olet ladannut itsellesi Pivon digitaalisen opiskelijakortin? 

Se kannattaa! Nimittäin Pivon opiskelijakortilla saat käyttöösi kaikki opiskelijan edut, mm. Kelan ateriatuen sekä VR:n ja Matkahuollon alennukset

Lisäksi opiskelijakortti on täysin ilmainen ja sen lataaminen on helppoa ja nopeaa!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Pesäpuu-kysely

Valtakunnallinen lastensuojelun kehittämisyhteisö Pesäpuu ry selvittää osana #Kiinniveti-esiselvityshanketta lastensuojelun sijaishuollosta itsenäistyneiden nuorten koulutus- ja työllisyyspolkuja tukevia sekä haastavia tekijöitä Euroopan sosiaalirahaston tuella. Hankkeessa selvitetään yhdessä sijaishuollosta itsenäistyneiden nuorten, heidän kanssaan työskentelevien ja heitä kohtaavien ammattilaisten kanssa niitä asioita, jotka haastavat ja vaikeuttavat sijaishuollosta itsenäistyneiden nuorten kouluttautumista ja työllistymistä. Hankkeessa kiinnitetään huomiota myös siihen, mitkä tekijät nuorten ja ammattilaisten mukaan tukevat ja auttavat nuoria pääsemään kiinni koulutukseen ja työelämään sekä niiden tuottamaan hyvinvointiin.

Osana esiselvityshanketta haluamme selvittää näkemyksiä edellä mainituista tekijöistä suoraan nuorilta sähköisen kyselyn avulla. Suomessa ei ole koottu nuorten kokemuksia ja ajatuksia aiheesta aikaisemmin, joten jokainen vastaus on arvokas lisätiedon keräämiseksi. Kyselyyn voivat vastata sijaishuollosta itsenäistyneet 18–29-vuotiaat nuoret. Kysely koostuu taustatiedoista ja avoimista kysymyksistä koulutukseen, työelämään ja lastensuojelun jälkihuoltoon liittyen, ja siihen vastaamiseen menee noin 10-15 minuuttia. Kaikkien kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan 30 euron arvoisia S-ryhmän lahjakortteja.

Kyselyssä kerättyjä tietoja hyödynnetään tulevaisuudessa lastensuojelun sijais- ja jälkihuollon kehittämisessä. Lisäksi kyselyn tuloksista tehdään kooste, joka julkaistaan avoimesti Pesäpuu ry:n nettisivuilla. Koosteesta ei pysty tunnistamaan yksittäisiä vastaajia eli jokaisen vastaajan anonymiteetti säilyy.

Kyselyyn voi vastata tämän linkin kautta 26.9.2021 saakka: Pesäpuu-kysely 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Draft-ohjelmasta rahoitusta idean testaamiseen - Hae 27.9.2021 mennessä!

Onko sinulla yritysidea, jonka kantavuutta haluat testata? Draft Program® –ohjelmasta voit saada siihen tukea jopa 4000 €! 

Kokoa oma tiimisi (min. 2 hlöä) Savon ammattiopiston, Savonia-ammattikorkeakoulun ja/tai Itä-Suomen yliopiston opiskelijoista, opettajista, muusta henkilökunnasta tai alumneista ja hae mukaan ohjelmaan. Apunanne ovat Draft-ohjelman asiantuntijat. Syksyn haku toteutetaan verkossa.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Ilmastonuorten ilmastomielenosoitus Kuopion torilla 25.9.2021

Kuopion ilmastonuoret järjestävät ilmastomielenosoituksen Kuopion torilla lauantaina 25.9. kello 11-14. 

Mielenosoituksen tarkoituksena on vaatia parempaa ilmastopolitiikkaa ja järeämpiä toimia ilmastokriisin hillitsemiseen. Tänä syksynä aiomme kiinnittää huomiota erityisesti heikoimmassa asemassa oleviin maihiin ja ihmisiin, jotka kärsivät jo nyt dramaattisesti ilmastokriisin vaikutuksista. Lisäksi haluamme nostaa esille tämän syksyn tuoretta IPCC-raporttia, joka kertoo hälyyttävää viestiä. Haluamme myös painostaa Kuopiota tekemään kuntatasolla merkittäviä ilmastopoliittisia päätöksiä.

 
 
     
 

 
 

 

Harjoittelupaikat haussa!

Yliopisto-opiskelijoille suunnatut harjoittelupaikat julkisella, yksityisellä ja järjestösektorilla ilmoitetaan keskitetysti JobTeaser-palvelussa. Erityisesti nyt alkuvuonna on paljon harjoittelu- ja kesätyöpaikkoja haussa!

Eri alojen harjoittelupaikkoja on tarjolla esim. ministeriöissä, Suomen suurlähetystöissä yliopistoissa sekä ELY-keskusksissa.

Huom! Kun luot profiilin, valitse koulutusalaksi Opiskelijat ja alumnit, niin näet suomalaiset harjoittelu-, työ- ja opinnäytetyöpaikkailmoitukset.

Ohjeet JobTeaserin käyttöönottoon ja linkki palveluun Kamussa.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Genelecin mentorointiohjelmaan tai lopputyö heidän kanssa?

Tuotamme yhdessä Pondin ja Genelecin kanssa uudenlaisen tavan rekrytoida osaajia ja päästä opiskelijana mukaan yhteistyöhön Genelecin kanssa. Mukaan voi hakea oppilaitoksista ympäri Suomen (Kuopio, Oulu, Lappeenranta). Discovery Event on kaksipäiväinen yhteiskehittämistapahtuma, johon valitaan 20 hlöä. (Mukana on kaksi hakulinjaa, opiskelijat ja jo työelämässä pidemmällä olevat.)

Miksi?

Jos sinun kiinnostuksesi aiheet kohtaavat Genelecin kanssa, sinulla on mahdollisuus päästä Genelecin ohjaukseen opintojesi loppuvaiheessa, tai tehdä lopputyö heille. Onko mielenkiintoisempaa, kuin päästä ison kansainvälisen yrityksen ohjaukseen?

Miten?

Tutustu Genelecin määrittämiin aiheisiin osoitteessa pondi.fi, ja jätä hakemuksesi syyskuun aikana. Genelec valitsee jatkoon menijät hakemusten perusteella. Varsinainen Pondi Discovery Event (valituille) on Kuopiossa 4.-5.11. Mentor -ohjelma alkaa sen jälkeen.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

1.5. - 22.9Kilometrikisa
21.9. ISYYn vaali-info
22.9. SILLAT-aamupalahetket alkavat
22.9. Iltapuku-outlet Raittiustalolla klo 11-19
23.9. Kuopion Walk-in-koronarokotus klo 8-15
23.9. Nyytin chat: Treenaa sosiaalisia taitojasi klo 18
24.9. PRIDE Väriliitu-flashmob Snellmania klo 12-14
25.9. Ilmastomielenosoitus Kuopion torilla klo 11-14
30.9. Nyytin chat: Opiskelutekniikat kuntoon klo 18
to 7.10. Tuliko elämästäsi yhtä suurta suoritusta?
ti 12.10. Har ditt liv blivit som ett stort presterande? 
to 14.10. Osaanko sanoa ei, osaanko kertoa mitä tarvitsen? 

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen tiedotus@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko