Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Kuopio viikko 46/2020

ti 10. marraskuuta 2020 12.48.55

UEF Olohuone, yrittäjyyskurssi sekä SYL:n liittokokous
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Kuopio 46/2020

Vko 46, 10.–16.11.2020
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
     
 
 

UEF Olohuone, yrittäjyyskurssi sekä SYL:n liittokokous 

Tästä uutiskirjeestä löydät tietoa muun muassa UEF Olohuoneen livetapahtumasta ja yliopiston yrittäjyyskurssista. Tällä viikolla järjestetään myös SYL:n liittokokous, jossa selviää saako ISYY ehdokkaansa SYL:n hallitukseen vuodelle 2021. 

Löydät uutiskirjeestä tuttuun tapaan myös seuraavat osiot:

 • ISYYn ajankohtaiset
 • Pinnalla nyt
 • Tulevia tapahtumia
 • Sekalaista
 • Työelämä ja harjoittelu
 • Tapahtumakalenteri

Inspiroivaa viikkoa!

 

 
 
     
 

 
 

 

ISYYn Minä pystyn -päiviä vietetään somessa
10.–12.11.2020!

ISYYn Minä pystyn -päiviä vietetään ylioppilaskunnan sosiaalisen median kanavissa 10.–12.11.20020. #minäpystynpäivä2020

Teemapäivien tavoitteena on tuoda esille opiskelijoiden kokemuksia riittämättömyyden tunteista opintoihin liittyen ja herätellä keskustelua aiheesta.

Osallistu keskusteluun Instagramissa, Facebookissa ja Twitterissä!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

SYL:n liittokokous järjestetään etänä 12.–13.11.2020

Tällä viikolla selviää, saako ISYY ehdokkaansa, Saara Tenhovuoren, Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) hallitukseen vuodelle 2021.

SYL:n liittokokous eli liittari, jossa ensi vuoden hallitus valitaan, järjestetään tänä vuonna etänä 12.–13.11.2020.

Liittokokouksessa ovat edustettuina Suomen kaikki 14 ylioppilaskuntaa, jotka edustavat noin 132 000 yliopisto-opiskelijaa. ISYYtä on edustamassa liittokokouksessa oma delegaatio, joka koostuu ylioppilaskunnan valitsemista edustajista.

#SYLliittari #StudentsOfFinland

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

ISYYn edunvalvonnan kuulumisia viime viikoilta (viikot 44–45)

💎 Osallistuimme UEF:n orientaatiotoimijoiden yhteiseen keskustelu- ja palautetilaisuuteen, jossa käsiteltiin kokemuksia syksyn orientaatiosta ja siitä saatua palautetta. Samalla käytiin läpi myös ensi syksyn tuutoroinnin sekä orientaation suunnitelmia.

🩺 Järjestimme yhdessä YTHS:n kanssa infotilaisuuden ainejärjestötoimijoille ja edaattoreille koskien vuodenvaihteessa voimaan tulevaa YTHS-uudistusta.

 
 
     
 
 

Toimeentuloavustushaku ainejärjestöille vuodelle 2021

Sellaiset ainejärjestöt, jotka on hyväksytty tai jotka odottavat hyväksyntää ISYYn ainejärjestöluetteloon, ovat hakukelpoisia hakemaan ISYYn rahallista toimeentuloavustusta vuodelle 2021. Toimeentuloavustuksen tarkoitus on turvata ainejärjestön toiminta taloudellisesti haastavassa tilanteessa.

Hakuaika on 1.11.–15.11.2020. Hakemukset on jätettävä hakulomakkeella sähköisesti viimeistään 15.11.2020 klo 23.59.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Vietä opiskeluaikasi paras vuosi – hae ylioppilaskunnan hallitukseen!

Oletko valmis viettämään opiskeluaikasi parhaimman ja antoisimman vuoden? Haluatko kartuttaa työelämävalmiuksia, joita ei opi luennoilla istumalla? Tai päästä kehittämään itseäsi ainutlaatuisella tavalla työnantajan roolissa? Kokemaan yhdessä tekemisen meininkiä ja edistämään opiskelijoiden hyvinvointia myös valtakunnallisesti? 

Jos vastasit yhteenkin kysymykseen kyllä, hae mukaan ylioppilaskunnan hallitukseen vuodelle 2021. Aikaisempaa kokemusta luottamustoimista ei vaadita, motivaatio ratkaisee!

Ylioppilaskunnan hallitus vuodelle 2021 valitaan edustajiston kokouksessa 10.12.2020.

Hallituslaiset esittelevät omia toimintasektoreitaan ISYYn Instagramissa (@isyyuef)!

Hallituksen jäsenillä on kullakin yksi tai useampi sektori, jonka toiminnasta he vastaavat. Ylioppilaskunnan toimintasektoreita ovat esimerkiksi koulutuspolitiikka, viestintä, kansainväliset asiat sekä sosiaalipolitiikka.

Jos vielä pohdit, mikä sektori voisi olla sinun juttusi, seuraathan ISYYn Instagramia (@isyyuef) seuraavien viikkojen ajan. Hallituslaiset kertovat omista sektoreistaan hallitushakuun päättymiseen asti!

Haku päättyy 22.11.2020. Lisätietoja ja hakuohjeet ISYYn verkkosivuilta. 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Saisiko olla kuppi kuumaa kansainvälisessä seurassa?

ISYY järjestää yhdessä ESN Joensuun ja ESN KISA:n kanssa kansainvälisille opiskelijoille suunnatun Discord-kanavan, jossa voi vapaamuotoisesti jutella ja tutustua eri alojen opiskelijoihin.

Lisäksi ISYY ja ESN:t järjestävät Discordissa kansainvälisiä kahvitaukoja joka toinen keskiviikko (parillisilla viikoilla) aina klo 16:00 alkaen. Discord️-kanava ja kahvitauot ovat tarkoitettu kaikille ISYYn jäsenille eli mukaan ovat tervetulleita myös suomalaiset opiskelijat tutustumaan kv-opiskelijoihin!

Seuraava kahvitauko järjestetään keskiviikkona 11.11. klo 16.00. Tervetuloa!

Linkin Discord-kanavalle löydät ISYYn verkkosivuilta!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

ISYYn kampustoimiston aukioloajat

Muistathan vastuulliset toimintatavat asioidessasi toimistolla. Kannustamme kaikkia jäseniämme käyttämään ensisijaisesti digitaalista opiskelijakorttivaihtoehtoa sekä liikuntapalveluiden käyttäjiä hyödyntämään Sykettä Joensuu ja Sykettä Kuopio -sovellusta. 

Yliopiston tarjoamia kasvomaskeja on saatavilla kampusrakennuksissa sekä ISYYn Joensuun ja Kuopion kampustoimistoissa.

Yhdessä pakkauksessa on 10 kasvomaskia. Otathan koko 10 kpl maskipaketin itsellesi mukaan yhden yksittäisen kasvomaskin sijaan. 

Toimiston aukioloajat:
Ma, ti: 10-15
Ke: 12-16
To: 10-15
Pe: suljettu

Näet ISYYn toimiston aukioloajat sekä poikkeukset aina ISYYn verkkosivujen etusivulta.

 
 
     
 
 

ISYYn kioskista yksittäispakattuja siteitä
40 snt / kpl

Tiesithän, että ylioppilaskunnan kioskilta saat ostettua yksittäispakattuja siteitä, jos unohdit omat tykötarpeet kotiin.

Kioski on avoinna Kuopion kampuksella Canthialla seuraavasti:

Maanantai 10–15.30
Tiistai–Torstai 9–15.30
Perjantai 10–15

Tervetuloa!

 

 
 
     
 

 
 

SYKETTÄ tiedottaa:

 • Maskisuositus palloilu- ja vakiovuorojen käyttäjille Studentialla ja muissa Kuopion kaupungin tiloissa. Muistakaa ilmoittautua vuorolle SYKETTÄ-liikuntakalenterin kautta.

Lue tästä maskisuosituksesta ja yleisistä ohjeista.
Tutustu myös SYKETTÄ Kuopion hygieniaohjeistuksin.

 • Palaudu ja voi paremmin - workshop la 21.11. klo 14-16

Kaipaatko keinoja palautumisen tehostamiseksi, tule mukaan lauantaina 21.11. järjestettävään Palaudu ja voi hyvin -workshoppiin, jossa keskustellaan palautumisen merkityksestä asiantuntijan johdolla. Lisäksi saat vertaistukea ja pääset pohtimaan käsiteltäviä teemoja yhdessä SYKETTÄ ravitsemusasiantuntija Tiia Vuorenmaan ja fysioterapeutti Taru Kautton kanssa. Hinta 5€/hlö (sis. välipalan).
Lue lisää. 

 • Yhteistyökumppanimme liikunta- ja fysiostudio Tempo on avannut jälleen Timanttisen virtuaalipalvelunsa SYKETTÄ-käyttäjille! 

Päästäksesi käsiksi Tempon tunteihin, kirjaudu sisään kotisivullemme ja valitse Tarjonta-valikosta Materiaalipankki. Löydät ohjeet ja palvelun linkin sivulta. Samalta sivulta löydät myös SYKETTÄ-ohjaajien tekemiä treenivideoita 

 • Tällä viikolla vietetään ensi kertaa ravitsemusviikkoa! 

Viikon tarkoituksena on tehdä ravitsemustiedettä sekä yliopistokoulutettuja ravitsemusasiantuntijoita tutummaksi juuri sinulle. Meillä Sykkeelläkin työskentelee ravitsemusasiantuntija, joka opiskelee tällä hetkellä viidennettä vuotta ravitsemustiedettä. SYKETTÄ ravitsemusasiantuntijan palveluihin pääset tutustumaan täältä.  

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

Puijon ensilumenlatu – hiihtokausi avataan perjantaina 13.11.2020

Puijon hiihtokausi avataan perjantaina 13.11.2020. Puijon hiihtostadionilta lähtevä ensilumenlatu lähtee hiihtostadionin kentältä pysäköintialueen puoleisesta päästä. Ladun oikeassa reunassa on perinteisen ura, joten se sopii mainiosti niin vapaalle kuin perinteisellekin hiihtotavalle.

Avauspäivästä alkaen hiihtämään pääsee vaikka vuorokauden ympäri, latu on valaistu klo 7.00-21.00. Puijon ensilumenlatu on maksullinen, mutta opiskelijana saat alennusta hinnoista!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Viihdy ja virkisty UEF Olohuoneessa!

Suora lähetys Joensuun Kerubista torstaina 19.11.2020 klo 19 alkaen. 

Illan aikana luvassa 40-vuotistaiteilijajuhlaansa viettävän kunniatohtorimme Ismo Alangon ”Yksin” -keikka sekä asiaa hyvän elämän ääreltä UEF-maustein maustettuina. Hyvän elämän soppaa sekoittaa visionääri, apulaisprofessori Arto O. Salonen. 

Illan aikana voit lähettää omat terveisesi sivun alalaidan kommenttikentän kautta tiimiläisille, kavereille tai ihan vaan kaikille UEFilaisille. Tehdään tästä iltojen ilta yhdessä – me olemme UEF!

Lisätietoja yliopiston SharePointissa (vaatii kirjautumisen). 

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Osallistu kyselyyn ilmastolain uudistamisesta!

Ympäristöministeriö on 15.10. avannut verkkokyselyn, jolla kerätään kansalaisten näkemyksiä siitä, millä tavalla osallistuminen, tiedonsaanti ja oikeudenmukainen siirtymä hiilineutraaliin yhteiskuntaan tulisi huomioida uudessa ilmastolaissa.

Ministeriö toivoo vastauksia myös nuorilta ja opiskelijoilta. Kyselyn vastauksista koostetaan yhteenveto, joka toimitetaan lakia valmistelevalle työryhmälle ja julkaistaan ympäristöministeriön verkkosivuilla sekä Demokratiakiihdyttämössä. 

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Itä-Suomen yliopisto tiedottaa: Toimintaohjeita Vastaamo-tietomurron kohteille

Psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurto on nostanut esiin tarpeen toimintaohjeille henkilötietojen tietoturvaloukkauksissa. 

Jos tietojasi on päätynyt Vastaamo-tietomurron kohteeksi, neuvomme toimimaan seuraavien verkosta löytyvien ohjeiden mukaisesti.

Jos olet UEF henkilökuntaan kuuluva tai UEF opiskelija, voit halutessasi olla yhteydessä myös UEFin tietosuojavastaava Helena Eroseen, tietosuoja@uef.fi, p. 050 5760282 tai tietoturvapäällikkö Olavi Manniseen, olavi.manninen@uef.fi, p. 040 3566212.

 
 
     
 
 

Päivittyvä koronainfo ISYYn verkkosivuilla 

Lisätietoa vallitsevan tilanteen vaikutuksista ISYYn toimintaan ja UEF:n opiskelijoihin löydät koronainfosta ISYYn verkkosivuilta.

Löydät koronainfosta tietoja mm. seuraaviin toimintatapoihin liittyen:

 • Mitä teet, jos epäilet itselläsi koronavirustartuntaa?
 • Asiointi ISYYn toimistolla
 • ISYYn tapahtumat
 • Ainejärjestöt
 • Kerhot
 • ISYYn vuokratilat
  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Kuinka toimitaan, kun kampuksella olleella ilmenee koronatartunta?

Koronatartunnan saanut opiskelija tai muu yliopistoyhteisöön kuuluva: 

 • jää karanteeniin terveysviranomaisten määräyksellä ja
 • auttaa terveysviranomaisia jäljitystyössä.

Terveysviranomaiset aloittavat koronatartunnan saaneen kanssa altistuneiden jäljityksen ja  määräävät myös heidät karanteeniin. Terveysviranomaiset johtavat  prosessia ja ohjeistavat yliopistoa mm. tilojen puhdistamisessa.

Yliopisto auttaa terveysviranomaisten pyytäessä jäljitystyössä toimittamalla listat tartunnan saaneen kanssa yhtä aikaa samoissa tiloissa olleista.  Nämä tiedot tulee löytyä yksiköstä tai opettajalta. 

  Lue lisää  
 
 
     
 

 

 
 

Poikkitieteellinen verenluovutushaaste on käynnissä!

Seuraavan kolmen kuukauden ajan UEFin Kuopion kampuksen ainejärjestöt kilpailevat keskenään verenluovutusten määrässä. Jäsenmääräänsä nähden eniten luovuttanut ainejärjestö palkitaan! 500 ensimmäistä luovuttamassa käynyttä saavat haasteen haalarimerkin!

Lähde siis puolustamaan ainejärjestösi kunniaa ja tee samalla kuukauden hyvä työ! Lisätietoa haasteesta ja ohjeet luovuttamiseen tapahtuman Facebook-sivuilta.

Verenluovutushaaste alkaa 1.11.2020 ja päättyy 31.1.2021. 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Kärmeksen lautapeli-illat Lukemalla

ISYYn pelikerho Kärmes järjestää kaikille avoimia ja maksuttomia peli-iltoja.

Tervetuloa virkistäytymiseen
lauta-, kortti-, ja strategiapelien pariin. 

HUOM! Muista vastuulliset toimintatavat peli-iltaan saapuessa. Jos sinulla on flunssa-oireita, älä osallistu peli-iltaan.

Ti 10.11. klo 17–20
Ti 17.11. klo 17–20
Ke 25.11. klo 17–20

Löydät tapahtuman myös Facebookista. 

 

 
 
     
 

 
 

Poikkitieteelliset patikoijat vol. 1: Neulamäki
14.11.2020 klo 9.30

Kuulostaako Neulamäki utopistiselta opiskelukavereiden kauhulta, vai oletko kenties joutunut joskus pyöräilemään koko mäen ylös saakka? Fortis järjestää kaikille avoimen poikkitieteellisen vaelluksen, jonka tarkoitus on näyttää Neulamäestä se toinen, hieman tuntemattomampi puoli, nimittäin kauniit luontopolut ja ihana metsässä kulkemisen rauha!

Päiväretkelle tulee pituutta noin 10 kilometriä ja sen selvittää taitamattomampikin patikoija, kun välissä pysähdytään Tervaruukin majalle nuotion ääreen syömään eväitä. Maasto on helppokulkuista ja seura loistavaa. Vaikka tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua, toivoisimme että klikkaisit itsesi osallistuvien joukkoon Facebook-tapahtumaan, jotta osaamme varautua sopivalla määrällä taukoevästä! 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Itä-Suomen Akateeminen Shakki: Kerhoillat Lukemalla maanantaisin!

ISAS toivottaa kaikki opiskelijat tervetulleiksi kerhoiltoihin. 

Seuraavat tapaamiset:
16.11. klo 17–19 
23.11. 
klo 17–19 
30.11. 
klo 17–19 

Mukaan pääsee matalalla kynnyksellä. Tarjolla myös kahvia ja pullaa! Välineitä et tarvitse, sillä kerholta löytyy laudat, kellot ja nappulat.

Merkkaa päivämäärät kalenteriisi ja ota myös vasta avattu Instagram-sivumme seurantaan: itasuomenakateeminenshakki

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Mielenterveysmessut verkossa 17.–18.11.2020

Mielenterveysmessut järjestetään tänä vuonna verkossa ensimmäistä kertaa messujen yli 20-vuotisen historian aikana. Luvassa tuttuun tapaan huipputason ammattiseminaareja, kiinnostava näyttely sekä maksutonta, kaikille avointa ohjelmaa. 

Järjestämme kahdessa päivässä kahdeksan ajankohtaista ja asiantuntevaa seminaaria, joihin voit osallistua helposti omalta koneeltasi tai älypuhelimestasi. Seminaareihin pääset myös palaamaan verkkotallenteen muodossa marraskuun loppuun asti. Osallistumisohjeet saat ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi.

Mielenterveysmessujen opiskelija-alennuksen -50 % saa päivälipuista. Yhden päivän opiskelijalipulla (114,50 €) voit osallistua vapaavalintaisesti yhteen aamu- ja yhteen iltapäivän seminaariin. Kahden päivän opiskelijalippu (164,50 €) oikeuttaa samaan molempina päivinä. 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

4 eurolla Kuopion kaupunginorkesterin konsertteihin!

Monipuolinen nokkahuiluguru ja Linnan juhlilla Kaartin Combon solistinakin tutuksi tullut Eero Saunamäki on tuonut nokkahuilua esille uudella tavalla ja esittää tälläkin kertaa varta vasten hänelle sävellettyä musiikkia. Jukka Tiensuun Appo-nokkahuilukonserton ja Beethovenin neljännen sinfonian myötä konsertissa yhdistyvät Suomen Säveltäjien 75-vuotisjuhlat ja Beethovenin juhlavuosi. Juhlatunnelmaan johdattaa intiimejä sooloja ja suuria äänivalleja yhdistelevä Joan Towerin Chamber Dance vuodelta 2006. Orkesteria johtaa Tomas Djupsjöbacka.

Etuhinnat myös konsertteihin:
19.11. Rakastetuimmat hitit
3.12. Sellon legenda
14.12. Kauneimmat barokkijoululaulut

Etulippujen lunastus konserttipäivänä Musiikkikeskuksesta klo 15-19. Etuhinta voimassa, mikäli salissa tilaa. Opiskelijakortti esitettävä / ikä todistettava lunastuksen yhteydessä.

Facebook: Kuopion kaupunginorkesteri
Instagram: kuopionkaupunginorkesteri

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Mitä Punainen Risti tekee
-webinaarisarja

SPR Savo-Karjalan piiri järjestää webinaarisarjan. Teemat nuoret ja kansainväliset mahdollisuudet
sekä terveys tulossa.

 • Ke 18.11. Nuoret – nuorisodelegaatti Anni kertoo työstään Iso-Britannian Punaisessa Ristissä
 • Ke 2.12. Mikä on Punainen Risti?
 • Ke 16.12. Terveys – kätilöiden kokemukset avustustehtävistä kriisi- ja konfliktialueilta.

Webinaarit ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Tervetuloa!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Tule kaveriksi lapselle tai nuorelle tai kummiksi perheelle!

MLL:n Järvi-Suomen piiri kouluttaa vapaaehtoisia tukihenkilöitä toimimaan lapsiperheiden ilona ja tukena Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Suomen ja Etelä-Savon alueella. Koulutus toteutetaan etänä, ja ensimmäisen kerran jälkeen voit päättää, haluatko jatkaa koulutusta.

Koulutuspäivät:
26.11., 1.11. ja 7.12. klo 17.30-20.00.

Kaveritoiminnassa vapaaehtoinen aikuinen tapaa 4-17 -vuotiaille lasta tai nuorta kaksi kertaa kuukaudessa mukavien yhteisten puuhien, kuten ulkoilun, pelailun tai leikkimisen parissa.

Perhekummit toimivat tukena perheelle, jossa on alle kouluikäisiä lapsia. Perhekummi tapaa perhettä pari kertaa kuukaudessa ja auttaa perhettä arjessa, esimerkiksi juttelemalla tai yhteisen tekemisen ohessa.

Lue lisää tukihenkilötoiminnasta MLL:n verkkosivuilta.

Ilmoittautumislinkki koulutukseen. 

Kysy lisää: timo.soininen@mll.fi / 050 3271004

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Nyytin syksyn 2020 chatit

Nyytin chat on paikka yhteiselle ajatusten ja kokemusten vaihdolle. Ryhmämuotoisessa chatissa jutellaan erilaisista opiskelijan arkea ja elämää koskettavista aihepiireistä. Chatissa on mukana aina Nyytin vaparit tai työntekijät.

Seuraavien chattien aiheet:
ti 10.11. Vahvistuuko stressi stressaamalla – pyöriikö ajatukset kehää?
to 12.11. The Polar Night – How to handle ”kaamos” and seasonal affective disorder?
ti 17.11. Masentaako kaamos?
to 19.11. Onko motivaatio ja jaksaminen tahdosta kiinni?
ti 24.11. Miten selvitä uupumuksesta?

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Have you been wishing to learn more about becoming an entrepreneur?

Would you like to know more about start-ups and e-business? Is networking with entrepreneurial-minded people your thing? Have you always dreamed about innovating a new business idea in group and pitching it to real life judges?

Now this all can come true! Join the Entrepreneurship week -course!

Entrepreneurship week course (2cr) starts on Monday 16.11. in Kuopio/Zoom!

This course is part of basic studies in entrepreneur and it is open for all UEF students. Student places in the course are limited to 50.

If you have any questions, email:
anu-riikka.kolari@uef.fi

More information and registration by Thu 12.11. in Weboodi:

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Voimaantuminen, kristinusko, seksuaalisuus ja sukupuoli – osallistu tutkimukseen!

Itä-Suomen yliopiston teologian osastolla tutkitaan sukupuoleen ja seksuaalisuuteen liittyviä
voimaantumisen kokemuksia kristinuskon kontekstissa. Tule mukaan tutkimukseen!

Tutkimusta varten pyydämme Sinua, kristilliseen viitekehykseen kuuluva, kirjoittamaan
voimaantumisen kokemuksistasi liittyen seksuaalisuuteen ja sukupuoleen. Kirjoitelma voi olla
muodoltaan vapaa. Liitäthän kirjoitelmaasi tiedot iästäsi, sukupuolestasi, asuinpaikastasi sekä
hengellisestä taustastasi. Kirjoitelmia ja muita antamiasi tietoja käsitellään luottamuksellisesti ja
anonymiteettiä kunnioittaen.

Lähetäthän kirjoitelmasi 14.12.2020 mennessä.

Voit vastata sähköpostitse, e-lomakkeella tai kirjeitse: toivasenella@gmail.com

Annamme mielellämme lisätietoa tutkimuksesta:
Ella Toivanen, teologian opiskelija, toivasenella@gmail.com
Laura Kallatsa, tutkija, laura.kallatsa@uef.fi

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Verkkomedia MustRead
-opiskelijoiden luettavissa UEF:n tunnuksilla

Politiikan, talouden ja yhteiskunnalisten aiheiden verkkomedia MustRead on opiskelijoiden luettavissa.

Rekisteröidy lukijaksi uef-sähköpostiosoitteellasi, niin pääset lukemaan verkkomediaa maksuttomasti.

Rekisteröitymisen jälkeen voit myös ladata MustRead-sovelluksen App Storesta tai Play-kaupasta. 

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

YUFE Academy – Registration is now open!

For five weeks in November and December four online lectures a week will take place in the different YUFE universities, thus ‘travelling’ through ten European countries and giving a unique experience of twenty very different academic classes.

The YUFE Academy in 2020 will focus on YUFE’s first focus area, European identity and responsibilities in a global world.  

The lectures feature the values, culture, and roots of contemporary Europe, but also look ahead at the future of Europe, as well as at economic changes and education and tourism in the world of and after the COVID-19 pandemic. 

The Academy is open for everyone (registration is needed and there are a max. participants).

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Apurahahaku Saksassa pidettävään kielikurssiin on auki 1.12.2020 saakka

Haku tapahtuu DAAD-verkkoportaalin kautta. Kurssit järjestetään monissa saksalaisissa yliopistokaupungeissa kesällä 2021 ja ne tarjoavat mahdollisuuden tutustua tarkemmin maahan ja sen ihmisiin sekä syventää omia kielitaitojaan.

Jos kurssia pandemian vuoksi ei ole mahdollista järjestää, DAAD pidättää oikeuden peruuttaa stipendin ja muuttaa kurssin verkkokurssiksi.

Apurahat on tarkoitettu kaikkien opintoalojen tutkinto-opiskelijoille, joilla on kurssin alkaessa suoritettuna vähintään kahden lukuvuoden opinnot yliopistossa/korkeakoulussa. Hakijan tulee esittää todistus hyvästä saksan kielen taidosta (taitotaso B1 tai korkeampi), ja hänen tulee pystyä seuraamaan esitelmiä ja osallistumaan ryhmätyöskentelyyn saksan kielellä. 

Tärkeimmät valintakriteerit ovat aikaisemmat akateemiset saavutukset sekä vakuuttava motivaatiokirje, jossa viitataan myös omiin opintoihin.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Björkqvist-rahaston apurahat ja stipendit haettavissa 

Kangasalan kaupunki on laittanut jälleen hakuun Björkqvist-rahaston apurahat ja stipendit. Vuonna 2021 niitä on jaettavissa yhteensä 60 000€.

Apuraha voidaan myöntää Kangasalan peruskoulusta tai toisen asteen oppilaitoksesta päättötodistuksen saaneiden hakijoiden tieteelliseen tutkimukseen tai taiteelliseen toimintaan. Stipendi voidaan myöntää korkea-asteen opiskelusta aiheutuvaan erityistarpeeseen. Apuraha voidaan myöntää myös hakijalle, jolla ei ole Kangasalan peruskoulusta tai toisen asteen oppilaitoksesta saatua päättötodistusta, mutta jonka tieteellinen tai taiteellinen työ edistää kaupungin henkistä tai aineellista kulttuuria.

Apurahat ja stipendit ovat haettavissa 27.11.2020 klo 15.00 mennessä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Työ- ja harjoitteluhakuun:

 • Uusi työnhakupalvelu Boing
  Boing on digitaalinen alusta, jonne voivat rekisteröityä ilmaiseksi kaikki 18 vuotta täyttäneet työnhakijat ja kaikki työnantajat. Hakija täyttää yhden hakemuksen, ja työnantajat voivat vapaasti selata hakemuksia käyttäen haluamiaan ominaisuuksia suodattimina.
  Lue lisää. 
   
 • Opiskelijat töihin
  Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan alueella toimiva, Opiskelijan Itä-Suomi ry:n ylläpitämä työnhakupalvelu.
  Lue lisää. 
   
 • Aarresaari-sivuston työ- ja harjoittelupaikat
  Aarresaari on Suomen akateemisten rekrytointipalvelujen muodostama verkosto, johon kuuluvat yliopistoissa toimivat työelämä- ja urapalvelut
  Lue lisää. 
 

 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

Marraskuu
10.11. Kärmeksen lautapeli-ilta Lukemalla klo 17–20
11.11. ISYYn kansainvälinen kahvitauko Discordissa klo 16
14.11Poikkitieteelliset patikoijat vol. 1: Neulamäki, klo 9.30 alkaen
16.11. Itä-Suomen Akateeminen Shakki: Shakki-ilta Lukemalla klo 17–19 
17.11. Nyytin chat: Masentaako kaamos?
17.11. Kärmeksen lautapeli-ilta Lukemalla klo 17–20
19.11. Nyytin chat: Onko motivaatio ja jaksaminen tahdosta kiinni?
19.11. UEF Olohuone -livelähetys Joensuun Kerubista klo 19 alkaen
21.11. SYKETTÄ: Palaudu ja voi paremmin -workshop klo 14–16
23.11. Itä-Suomen Akateeminen Shakki: Shakki-ilta Lukemalla klo 17–19 
24.11. Nyytin chat: Miten selvitä uupumuksesta?
25.11. ISYYn kansainvälinen kahvitauko Discordissa klo 16
25.11. Kärmeksen lautapeli-ilta Lukemalla klo 17–20
30.11. Itä-Suomen Akateeminen Shakki: Shakki-ilta Lukemalla klo 17–19 

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen tiedotus@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko