Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Kuopio viikko 46/2022

ti marrask. 15 15:17:43 2022

Tämän viikon uutiskirjeessä kerromme ISYYn kannanotosta, jossa vaaditaan lisää rahoitusta opiskelijoiden harjoittelupaikkoihin. Lisäksi kerromme myös avoimista luottamustoimista sekä itsenäisyyspäivän perinteisestä soihtukulkueesta.
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Kuopio 34/2022

Vko 46 / 14.-20.11.2022
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

Kannanotto harjoittelupaikkojen lisärahoituksesta julkaistu

Tämän viikon uutiskirjeessä kerromme ISYYn kannanotosta, jossa vaaditaan lisää rahoitusta opiskelijoiden harjoittelupaikkoihin. 💪

Lisäksi kerromme myös avoimista luottamustoimista sekä itsenäisyyspäivän perinteisestä soihtukulkueesta. 🔥

Mukavaa viikkoa!

 

 
 
     
 

 
 

 

Kannanotto: Alueelle ei jäädä ilman työllistymismahdollisuuksia - tarvitsemme lisää rahoitusta opiskelijoiden harjoitteluihin!

Itä-Suomen, Jyväskylän, Lapin, Oulun ja Vaasan yliopistojen sekä LUT-yliopiston ylioppilaskunnat vaativat työ- ja elinkeinoministeriöltä (TEM) korvamerkittyä lisärahoitusta ohjattujen ja palkallisten korkeakouluharjoittelupaikkojen lisäämiseen.

Lue koko kannanotto ISYYn verkkosivuilta.

 
 
     
 
 

Vastaa jäsenkyselyyn ja osallistu arvontaan!

Minkälaista palvelua olet saanut ylioppilaskunnasta? Tiedätkö mitä jäsenmaksullasi saat? Ovatko ISYYn vaikuttamismahdollisuudet sinulle tuttuja? Miten ISYY voisi parantaa tapahtumatarjontaa tai toimistopalveluita? Kerro meille!

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) on käynnistänyt jäsenkyselyn, jonka avulla kartoitamme ylioppilaskuntamme tunnettuutta, palveluiden laatua sekä kehitysideoita toimintaamme. Kyselyyn voi vastata 4.12.2022 asti ja kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan Joensuussa lippuja Lunta Ilosaaressa 2023 -konserttiin ja Kuopiossa sarjalippupaketteja Finnkinoon. Kummaltakin kampukselta arvotaan kaksi voittajaa.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Hakukuulutus: Opiskelijaedustajia YTHS:n valtuuskuntaan

Oletko kiinnostunut valtakunnallisesta vaikuttamisesta opiskelijaterveydenhuoltoon, YTHS:n strategiaan sekä opiskelijoiden terveys- ja hyvinvointikysymyksiin? Meillä on paikka auki! 

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta hakee kahta (2) ehdokasta YTHS:n valtuuskunnan jäseneksi toimikaudelle 2023–2024. Hakukelpoinen valtuuskunnan ehdokkaaksi on jokainen ISYYn jäsen, joka on ilmoittautunut läsnäolevaksi ja maksanut jäsenmaksunsa ajallaan. Valtuuskunta kokoontuu Helsingissä ja jäsenelle korvataan kokouksesta aiheutuneet matkakulut julkisen kulkuneuvon mukaan.

 
 
 

Mitä YTHS:n valtuuskunta tekee?

  • YTHS:n valtuuskunta kokoontuu sääntömääräisesti kaksi kertaa vuodessa tai milloin valtuuskunnan puheenjohtaja, säätiön hallitus tai jos ⅓ valtuuskunnan jäsenistä sitä vaatii.
  • Valtuuskunnan kevätkokouksessa käsitellään menneen vuoden tilinpäätös; hallituksen toimintakertomus sekä päätetään näiden aiheuttamista toimenpiteistä.
  • Valtuuskunnan syyskokouksessa käsitellään säätiön tulevan vuoden toimintasuunnitelma sekä talousarvio; valitaan valtuuskunnan puheenjohtaja sekä varapuheenjohtaja sekä nimitetään mahdolliset säätiön hallituksen jäsenet. 

Lue lisää ISYYn verkkosivuilta ja hae ehdokkaaksi keskiviikkoon 23.11. klo 12.00 mennessä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Suomen ylioppilaskuntien liiton liittokokous 18.-19.11.

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) edustajisto valitsema delegaatio lähtee tällä viikolla edustamaan ISYYtä Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) liittokokoukseen, joka järjestetään Espoon Korpilammella 18.11.2022 – 19.11.2022.

Liittokokouksessa käsitellään mm. SYL:n toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2023 sekä valitaan liitolle hallitus tulevalle vuodelle. ISYYn ehdokas SYL:n hallitukseen on Pauliina Ryökäs. Lauantaina selviää kuinka ISYYn ehdokkaalle käy!

Liittokokouksessa ovat edustettuina kaikki 14 ylioppilaskuntaa, jotka edustavat noin 130 000 yliopisto-opiskelijaa. Yhteensä ylioppilaskunnat nimeävät 139 varsinaista liittokokousedustajaa, ja kaikkiaan kokoukseen osallistuu lähes 300 henkilöä. Tänä vuonna SYL:n hallitukseen ja puheenjohtajaksi on ennätysmäärä hakijoita!

ISYYn delegaatio SYL-liittokokoukseen
ISYY esittää Pauliina Ryökästä SYL:n hallitukseen vuodelle 2023

 
 
     
 
 

Seuraa edustajiston kokousta tänään klo 17 alkaen!

Kokous pidetään kampuksilla tiloissa N100 (Joensuu) ja SN201 (Kuopio). Kokousta voi seurata paikan päällä tai ISYYn Youtube-kanavalla.

Kokouksessa mm. päätetään ISYYn jäsenmaksu lukuvuodelle 2023-2024, käydään lähetekeskustelu ensi vuoden talousarviosta ja valitaan keskusvaalilautakunta 2023 edustajistovaaleihin.

Kokouskutsu

 

 
 
 

Muutoksia edustajiston kokousaikataulussa

Edustajiston loppuvuoden kokousaikataulussa on muutoksia!

ISYYn edustajisto pitää aiemmasta suunnitelmasta poiketen kokouksen vielä joulukuussa 13.12.2022.

Tällä lisäyksellä on vaikutusta ensi vuoden hallituksen valintaan, sillä ISYYn sääntöjen mukaan hallitus valitaan vuoden viimeisessä kokouksessa. Alunperin hallitus oli määrä valita parin viikon päästä 24.marraskuuta.

Edustajiston loppuvuoden kokoukset:

  • 15.11.2022 klo 17.00
  • 24.11.2022 klo 17.00
  • 13.12.2022 klo 17.00
  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Uusi kasvo toimistolla - tervetuloa Remo! 

ISYYn järjestöasiantuntijan sijaisena on aloittanut marraskuussa Remo Saaristo. Remo on aiemmin toiminut esimerkiksi biolääketieteen ainejärjestön Kulti ry:n rahastonhoitajana. Remo sijaisuus ISYYllä kestää ensi elokuuhun saakka.

Remoon voit olla yhteyksissä esimerkiksi järjestöihin ja ISYYn kerhoihin liittyen ja törmäät häneen Kuopion toimiston asiakaspalvelussa.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Itsenäisyyspäivän soihtukulkue 6.12.

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnalla (ISYY) on kunnia kutsua kaikki opiskelijat mukaan ylioppilaskunnan Kuopion kampuksen itsenäisyyspäivän soihtukulkueeseen 6.12.2022.

Soihtukulkue on ylioppilaskunnan vanhimpia ja kunnioitetuimpia perinteitä.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

SYKETTÄ Kuopio tiedottaa

👉 Ota opiskelu- tai työkaveri mukaan liikkumaan ti 15.11. 🙋
SYKETTÄ-tarralainen
: Saat ottaa Kuopion korkeakouluyhteisöön kuuluvan työ- tai opiskelukaverin mukaan liikkumaan Studentialle tiistaina 15.11.2022 klo 7-16. Voitte käydä pelaamassa sulkapalloa tai kuntosalilla.

Toimi näin: SYKETTÄ-käyttäjä varaa vuoron liikuntakalenterin kautta. Kuntosalille voitte mennä treenaamaan klo 7–16 välisenä aikana.

👉Vinkkaa samalla kaveria ostamaan oma SYKETTÄ-tarra super edulliseen hintaan!  SYKETTÄ-tarra kätevästi verkkokaupastamme, joka palvelee 24/7:

Hinnat marraskuun alusta vuoden 2022 loppuun asti
🏀 Palloilu & kuntosalitarra maksaa vain 17€ (36 snt/pv)
🤸 Palloilu&ryhmäliikunta&kuntosalitarra maksaa 35€ (76 snt/pv)

Koko vuoden tarralla palvelut vielä edullisemmin marraskuun alusta elokuun 2023 loppuun asti
🏀 Palloilu & kuntosalitarra maksaa vain 33€ (11 snt/pv)
🤸 Palloilu&ryhmäliikunta&kuntosalitarra maksaa 66€ (22 snt/pv)

👉 Haemme SYKETTÄ-traineria
 Etsimme joukkoomme henkilökohtaisia ohjaajia, jotka laativat asiakkaille räätälöidyn saliohjelman, opastavat oikeat tekniikat ja tsemppaavat salilla. Trainerilla tulee olla koulutusta liikunta- tai terveysalalta ja kyky ohjata myös englanniksi.

Hakuinfo verkkosivuiltamme ja hae tehtävään viimeistään 15.11.2022!

👉Anna palautetta SYKETTÄ Kuopion syksyn toiminnasta!
Mitä tykkäsit syyskauden liikuntatarjonnasta ja palveluiden sujuvuudesta? Löytyikö liikuntakalenterista jokin ehdoton suosikki, vai puuttuiko lempituntisi valikoimasta? Jaa ajatuksesi padlet-seinällä ja auta meitä kehittämään palveluitamme entistä paremmiksi! Voit antaan palautteita 20.11.2022 asti.

👉Liikuntaneuvonta palvelumme on juuri sinulle Itä-Suomen yliopiston opiskelija, jos haluat tukea ja neuvoa liikkumisen aloittamiseen? SYKETTÄ Kuopion uusin palvelu on henkilökohtainen liikuntaneuvonta. Liikuntaneuvonta toteutetaan SILLAT-hankkeen avulla ja se on ilmainen Itä-Suomen yliopiston tutkinto-opiskelijoille. Lue lisää täältä.

Seuraa meitä somessa: 
👉instagram @syketta_kpo
👉Facebook-page SYKETTÄ – Kuopion korkeakoululiikunta

 
 
     
 

 
 

Tervehdys hankekoordinaattorilta

Moikka! Tästä osiosta saat tietoa SILLAT-hankkeen tulevista tapahtumista. Laskeskelin tässä, että SILLAT-tapahtumia on järjestetty tänä vuonna yhteensä 102 kappaletta, jos lasketaan siis mukaan myös viikottaiset opintopiirit ja molempien kampuksien tapahtumat. Aika hullua - ei ihme, että tapahtumaähkyä on havaittavissa myös järjestäjän näkövinkkelistä. Loppusyksy onkin hyvää aikaa rauhoitettua, niin jaksaa sitten suunnitella ensi vuodeksi kivoja tapahtumia. Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

-Riina

 
 
     
 
 

 

Ensi viikolla lautapeli-ilta

SILLAT-hanke ja Kärmes-lautapelikerho järjestävät yhteistyössä lautapeli-illan maanantaina 21.11. klo 17-21 Lukemalla (Studentia-rakennus, C-ovi).

Illan aikana on tarkoitus pelailla porukalla eri lautapelejä. Pelaamaan ovat tervetulleita kaikki sekä aloittelijat tai kokeneet konkarit. Pelit löytyvät paikan päältä, mutta voit tuoda myös oman lempipelisi mukaan. Osallistuminen on maksutonta ja saat muistoksi illasta SILLAT-hankkeen haalarimerkin. 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Tukea yksinäisyyteen

UEF:n opiskelijoilla on kampuksesta ja asuinpaikkakunnasta riippumatta mahdollisuus saada maksutonta yksilöllistä keskusteluapua yksinäisyyteen Kuopion kriisikeskukselta, joko lähivastaanotolla, videoyhteydellä tai puhelimitse. Viiden kerran yksinäisyystyöskentelyn tavoitteena on yksinäisyyden kokemuksen ymmärtäminen ja lieventäminen. Työskentelyn avulla voi löytää uusia näkökulmia ihmissuhteisiin ja keinoja yksinäisyyden lieventämiseen, ja oppia ymmärtämään yksinäisyyteen liittyviä ajatuksia sekä niiden yhteyttä tunteisiin ja toimintatapoihin.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Tuntuuko tehtävien aloittaminen tai loppuun saattaminen hankalalta? Jumittaako kandin teko? Tarvitsetko tukea opintojen tai arjen hallintaan?

Itä-Suomen yliopiston urapalvelut järjestää opiskelijoille Otetta opintoihin –ryhmän kevätlukukaudella 2023. Ryhmän tavoitteena on tarjota matalan kynnyksen tukea kandivaiheen opiskelijoille erilaisten opiskeluun tai arjen hallintaan liittyvien pulmien ratkaisemiseen. Ryhmän toiminta perustuu ratkaisukeskeisiin työskentelytapoihin ja vertaistukeen. Ryhmän ohjaajilla on valmius huomioida ja tukea osallistujia myös mahdollisissa neuropsykiatrisissa haasteissa (esim. Aspergerin syndrooma, ADHD, ADD, Touretten syndrooma, tai epäily em. oireyhtymistä.) Diagnoosia tai lähetettä ei kuitenkaan tarvita, oma kokemus arjen haasteista riittää. Neuropsykiatriset haasteet voivat aiheuttaa muun muassa oppimisvaikeuksia, hankaluuksia kiinnittyä koulutukseen ja työhön sekä ongelmia sosiaalisissa tilanteissa.

Ryhmä kokoontuu verkossa (Zoom).

Tapaamisten ajat aina torstaisin klo 14-16 aikavälillä 12.1. – 9.3. (kerran viikossa, yhteensä 9 kertaa)

Ryhmään voidaan ottaa enintään 10 opiskelijaa. Ryhmän käynnistyminen edellyttää vähintään 8 opiskelijaa. Valinta tehdään hakemuksen ja haastattelun perusteella. Ryhmään pääsemisestä ilmoitetaan sähköpostilla. Etusijalla ovat ne opiskelijat, joilla opinnot ovat viivästyneet tai uhkaavat viivästyä opintojen ja/tai arjen hallinnan haasteiden vuoksi ja jotka pystyvät sitoutumaan ryhmän tapaamisiin.

Haku ryhmään 9.12.2022 mennessä tällä lomakkeella.

Lisätietoja: uraohjaaja Kirsi Vallius-Leinonen ja suunnittelija Outi Suorsa

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Tulevaisuuden kirkko

Maailman myllerrysten keskellä kirkkoa tarvitaan. Seurakuntavaaleissa valittavat luottamushenkilöt vaikuttavat siihen, mitä seurakunnassasi tulevina vuosina tapahtuu. Mistä säästetään, mitä toteutetaan. Avaa ovet tulevaisuuteen. Vaikuta seurakuntavaaleissa, sellaisena kuin olet.

Äänestyspaikat ja vaalikone: seurakuntavaalit.fi

ENNAKKOÄÄNESTYS 8.-12.11.2022 VAALIPÄIVÄ 20.11.2022

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Vastaa kyselyyn pelihaitoista ja niihin liittyvien palveluiden käytöstä

Miten raha- ja digipelaaminen näkyy arjessasi? Mistä hakisit paikkakunnallasi apua, jos oma tai läheisesi pelaaminen aiheuttaisi huolta? Kerro meille vastaamalla kyselyyn pelihaitoista ja niihin saatavilla olevista palveluista.

Kyselyssä kerätään tietoa raha- ja digipelaamiseen liittyvien haittojen yleisyydestä Pohjois-Savossa ja asukkaiden kokemuksia siitä, mistä he hakisivat tai olisivat hakeneet apua ongelmalliseen pelaamiseen. Meitä kiinnostaa myös tietää, onko sinulta jossakin palvelussa kysytty pelaamisesta.

Kyselyyn vastaaminen vie sinulta noin 10 minuuttia ja voit täyttää sen sähköisesti 4.12.2022 saakka:

Linkki kyselylomakkeeseen

Kiitos vastauksestasi!

Kyselyn tuloksia voidaan hyödyntää palvelujen kehittämisessä hyvinvointialueellasi. Kyselyn toteuttavat Rahapeliongelman hoidon ja tuen alueellinen tuki (Aluetuki) ja Pelituki. Kysely on suunniteltu yhteistyössä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kanssa.

 
 
     
 
 

NERO-päivystys

Tuntuuko uuden aloittaminen työläältä tai koetko olevasi malttamaton, häiriöherkkä tai meneväsi lukkoon stressaavissa tilanteissa? Pohditko, onko sinulla neuropsykiatrisia piirteitä ja mistä saisit lisätietoa?

Nero-päivystys on tarkoitettu henkilöille, jotka epäilevät itsellään olevan neuropsykiatrisia piirteitä. Asiantuntijamme tarjoavat palveluneuvontaa sekä vinkkejä arkeen. Palvelu on maksutonta ja sitä saa ajanvarauksella. Yhteydenotot: navigaattori@kuopio.fi

 
 
     
 

 
 

Tervetuloa Kaverikahvilaan Kuopion kampukselle

Paikka:  Studentia--rakennuksen kappeli
Aika: marraskuussa tiistaisin klo 16-18

15.11. Opintojen ja vapaa-ajan yhteensovittaminen: voimaa ja energiaa arkeen 
22.11. Joulukorttiaskartelua & pipareita 
29.11. Joulukorttiaskartelu ja joululauluja

Tarjolla kahvia, teetä ja pientä purtavaa.

Kaverikahvila on Kuopion YTHS-terveystyöryhmän konsepti, jonka ideana on matalan kynnyksen hengailua luentojen jälkeen kahvin ja hyvän seuran merkeissä. Kaverikahvilaan voit tulla omana itsenäsi yksin tai kaverin kanssa.

 
 
     
 
 

 

SPR-hengailuilta 16.11: Ruoanlaittoa

SPR-hengailuillat ovat SPR Kuopion osaston järjestämiä nuorille ja opiskelijoille tarkoitettuja maksuttomia illanviettoja. Marraskuussa
kokoonnutaan yhteen ruoanlaiton äärelle ja kokkaillaan yhdessä ukrainalaista borssikeittoa. Tervetuloa mukaan!

Paikka: SPR:n tilat osoitteessa Puijonkatu 9
Aika: 16.11 kello 18-21

Lisätietoja sähköpostitse hengailu@sprkuopio.com

 
 
     
 
 

Runovartti Kuopion taidemuseolla 16.11. klo 13: Lauri Hei

Taidevartilla keskiviikkona 16.11. klo 13 koetaan jotain tavallisesta poikkeavaa, kun taiteilija Lauri Hei saapuu Kuopion taidemuseolle pitämään runovartin.

Runovartilla kuullaan erilaisista dialogeista kertovia runoja Lauri Hein vuonna 2020 ilmestyneestä esikoisteoksesta Paperi - lalivit, sekä muissa lähteissä ilmestyneitä uudempia runoja.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

Marraskuu
15.11. Kaverikahvila: Opintojen ja vapaa-ajan yhteensovittaminen: voimaa ja energiaa arkeen klo 16-18 Studentian kappeli
15.11. Edustajiston kokous klo 17 tilassa SN201
16.11. Mielitekopiiri klo 10-11 Kuopion kaupunginteatterilla
16.11. Hiiriä ja ihmisiä -teatteriesitys klo 12 Kuopion kaupunginteatterilla
16.11. Opiskelukykypäivä 2022 - Buustia opiskeluun! -webinaari klo 12-15
16.11. SPR-hengailuilta: ruoanlaittoa klo 18-21 (Puijonkatu 9, SPR:n tilat)
16.11. Somerajaton hengailumiitti klo 17-20.30, lähtö Kuopion museon edestä
17.11. Herkullista vegaaniruokaa -kokkauskurssi klo 17-20 (järj. SILLAT)
17.11. Maastamuuttajat (järj. Hyvät Kuvat)
17.11. Puhaltajien pauloissa Kuopion Musiikkikeskuksessa
21.11. Lautapeli-ilta klo 17-21 Studentialla (järj. SILLAT & Kärmes)
22.11. Kaverikahvila: Joulukorttiaskartelua & pipareita klo 16-18 Studentian kappeli
24.11. ISYYn edustajiston kokous klo 17
24.11. Licorize Pizza (järj. Hyvät Kuvat)
24.11. Meidän oma tähti Kuopion Musiikkikeskuksessa
24.11. ISYYn edustajiston kokous
29.11. Kaverikahvila: Joulukorttiaskartelu ja joululauluja klo 16-18 Studentian kappeli

Joulukuu
6.12.
Itsenäisyyspäivän soihtukulkue
13.12. ISYYn edustajiston kokous klo 17

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko