Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Kuopio viikko 50/2021

ti jouluk. 14 15:02:11 2021

Vuoden viimeisten uutiskirjeiden aika!
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Kuopio 50/2021

Vko 50, 14.12.–10.1.2022
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
     
 
 

Vuoden viimeisen uutiskirjeen aika! 

Tervetuloa lukemaan Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsykettä eli Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirjettä. Saat uutiskirjeen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme sekä uutiskirjeen lopusta.

Tämän viikon uutiskirjeistä saat tietoa muun muassa toimiston aukioloajoista, aluevaaleista sekä muista ajankohtaisista opiskelijoita koskettavista asioista.

  • ISYYn ajankohtaiset
  • Pinnalla nyt
  • Tulevia tapahtumia
  • Sekalaista
  • Työelämä ja harjoittelu

Ihanaa joulun odotusta!

 

 
 
     
 

 
     
 
 

Toimistot sulkeutuvat joulun viettoon!

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan toimistojen aukioloissa on joululomista ja joulu-tammikuun pyhäpäivistä johtuvia poikkeuksia. Poikkeusaukiolot näet alta. Hoidathan mahdolliset asioinnit ja yhteydenotot ajoissa.

Joululoma vaikuttaa myös uutiskirjeiden ilmestymiseen. Seuraava uutiskirje julkaistaan 11.1.2022.

Poikkeukset

  • to 16.12.2021 - su 2.1.2021 (joululoma) suljettu
  • to 6.1.2022 (loppiainen) suljettu
  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Lainaa luistimia ISYYn toimistolta!

Tekisikö mieli lähteä luistelemaan, mutta et viitsisi hankkia omia luistimia? Ei hätää, lainaa meiltä! 

ISYYn Kuopion toimiston liikuntavälinevarastoa on tämän syksyn aikana täydennetty ja nyt voit lainata myös luistimia, joiden perään on edellisinä talvina monesti kyselty.

ISYYn jäsenet voivat lainata liikuntavälineitä toimiston aukioloaikoina veloituksetta viikon ajaksi! Tällä viikolla tehdyt lainaukset saa pitää tammikuun ensimmäiselle viikolle asti. 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Opiskelija, aluevaalit koskettavat myös sinua!

Hyvinvointialueet tulevat tarjoamaan opiskelijoille kaikki sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut, jotka eivät kuulu YTHS:n tarjoaman perusterveydenhuollon piiriin. Näitä palveluita, kuten erikoissairaanhoitoa, päivystystä ja joitain perusterveydenhuollon tutkimuksia, monet opiskelijat tarvitsevat. Siksi opiskelijoiden äänen tulee kuulua hyvinvointialueiden päätöksenteossa.  
Ehdolle asettuminen on mahdollista 14.12. saakka, ja äänestämään pääsee tammikuussa. 

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

 

SYKETTÄ Kuopio tiedottaa:

Kevään 2022 tarramyynti on nyt alkanut! 

  • Kevään 2022 liikuntatarran saat ostettua kätevästi verkkokaupasta tai kampusten palvelupisteltä!

SYKETTÄ Joulukalenteri

Tänä vuonna joulukalenterista paljastuu joka viikko uusi liikuntahaaste! Ota seurantaan SYKETTÄ Kuopion instagram-tili @syketta_kpo ja Facebook SYKETTÄ Kuopion korkeakoululiikunta ja nappaa joulukalenterin liikunnalliset ja hauskat haasteet testiin!  

 
 
 

SYKETTÄ Kuopion Discord-kanavalla voit etsiä liikunta- ja pelikaveria mm. sulkapalloon, lentopalloon ja koripalloon. Lisäksi #yleinen kanavan kautta voit kysyä kaveria esim. luontoretkelle tai kerätä porukkaa kasaan vaikkapa Tahkon hiihtoretkeä varten!

Luethan ensin kanavan ohjeet!

SYKETTÄ Kuopion Discord-kanavan löydät täältä: SYKETTÄ Kuopio Discord.

Ota viestintäkanavat seurantaan:
Instagram @syketta_kpo
Facebook SYKETTÄ – Kuopion korkeakoululiikunta

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

SILLAT-joulukalenteri jatkuu: 3. luukku!

Kiitämme kaikkia viime viikon joulupuuroaterialle sekä piparinkoristelupajaan osallistuneita opiskelijoita! Nyt on aika äänestää luovin pipari ISYYn Instagramissa. Äänestäjien kesken arvotaan kaksi kahvilalahjakorttia paikallisiin kahviloihin. Äänestysaikaa on 13.-19.12.2021. Lue lisää 3. luukusta ja arvonnasta ISYYn Instagramista @isyyuef! 

Neljäs ja viimeinen luukku aukeaa 20.12. klo 8.

 

 
 
     
 
 

 

Blogi: Paras on hyvän pahin vihollinen

"Tentti tulossa ja viimeisen illan paniikkiluku. Osaankohan mä nyt riittävästi? Ahistaa, jos en pääsekään läpi. Mitä kaikki sit aattelee? Onkohan mun tulevaisuus pilalla jos en nyt opiskele lisää? Miks mä oon tämmönen, miksen voi olla ahkerampi?" Kuulostaako edellinen ajatusketju tutulta?

ISYYn blogissa kirjoitetaan tällä kertaa, kuinka ihmisarvo ei määrity suorittamisen perusteella. Aina ei tarvitse olla menemässä eteenpäin, välillä on ihan ok vain pysähtyä hetkeksi ja ihmetellä elämää.

Lue koko blogikirjoitus nettisivuiltamme

 
 
     
 
 

Näihin harrastuksiin etsitään kavereita!

Harrastuskaveritoiminta on tarkoitettu kaikille Itä-Suomen yliopiston opiskelijoille, jotka haluavat saada uusia kavereita yhteisten harrastusten ja mielenkiintojen kautta. Täyttämällä Harrastuskaverihakemuksen etsimme sinulle sopivan kaverin! 

Harrastuksia on monenlaisia - voit etsiä kaveria vaikka kahvittelu-, leffa- tai juttuseuraksi. Tällä hetkellä Kuopiossa etsitään harrastuskavereita mm. seuraaviin harrastuksiin.

  • salsa dancing
  • bänditoiminta
  • roolipeli D&D
  • freediving
  • taitoluistelu
  • kahvilat
  • hiihto

Olemme yhteydessä, kun sopiva kaveri löytyy. Luemme hakemuksia ja yhdistelemme niitä keskenään kerran viikossa, yleensä perjantaisin.

Lue lisää toiminnasta ja täytä hakemus jo tänään!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Lempeästi kohti hyvinvoivaa arkea -webinaarisarja 12.1. alkaen!

ISYYn SILLAT-hanke ja SYKETTÄ-palvelut tarjoavat opiskelijoille webinaarisarjan, jossa SYKKEEn liikunta- ja ravitsemusneuvojat kertovat, kuinka pitää itsestään huolta arjessa pienin muutoksin unohtamatta lempeyttä itseään kohtaan.

Webinaarit järjestetään Teamsissa neljänä peräkkäisenä keskiviikkona 12.1. alkaen klo 15-16 ja ne ovat avoimia kaikille aiheesta kiinnostuneille UEFin opiskelijoille. Webinaareihin ilmoittaudutaan etukäteen ja osallistumislinkki lähetetään sähköpostiin esityspäivänä.

Sarja koostuu kahdesta liikuntakerrasta ja kahdesta ravitsemuskerrasta. Webinaareja vetävät SYKKEEn liikuntaneuvoja Helena Tietäväinen ja ravitsemusasiantuntija Taru Lindholm.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Kiitos!

SILLAT-hankekoordinaattori Riina toivottaa rentouttavaa loman aikaa opiskelijoille ja kiittää kaikkia opiskelijoita, jotka osallistuivat hankkeen tapahtumiin ja toimintoihin kuluneen syksyn aikana. Jatketaan taas ensi vuonna, luvassa on vaikka ja mitä!

 

 
 
     
 

 
 

 

Nyytin chatit joulukuussa

Tule mukaan juttelemaan Nyytin chatteihin loppuvuodesta torstaisin klo 18-20

Pääset liittymään chatteihin joko yllä chatin nimessä olevan linkin kautta tai verkkosivujemme Chat-osion kautta. Verkkosivuiltamme löydät myös lisätietoa chateistämme sekä kaikki tulevat chattimme.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Ilmoittautuminen kielikeskuksen kevään 2022 vajaisiin opetusryhmiin avataan uudelleen Pepissä 15.12.2021

Ilmoittautuminen kielikeskuksen kevään 2022 vajaisiin opetusryhmiin avataan uudelleen Pepissä 15.12.2021 ja päättyy 3.1.2022. Vapaat paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

 
 
     
 
 

Ilmastoyliopiston opetusyhteistyö avautuu 18 korkeakoulun välillä – tutustu kurssitarjontaan!

Itä-Suomen yliopisto osallistuu Ilmastoyliopiston (Climate University) opetusyhteistyöhön ja tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden opiskella ilmasto- ja kestävyysaiheisia kursseja verkoston kautta. Ilmastoyliopistoa koordinoi Helsingin yliopisto, ja opetusyhteistyö kattaa suurimman osan Suomen korkeakouluopiskelijoista.
Verkoston yhteistyöyliopistojen opiskelijoille avoimet opiskeltavat kurssit käynnistyvät tammikuussa 2022 ja niiden ilmoittautuminen on käynnissä nyt. Kurssien opetussisällöt on suunniteltu eri korkeakoulujen asiantuntijoiden yhteistyönä. Tutustu kurssitarjontaan Ilmastoyliopiston verkkosivulla.

 
 
     
 
 

5 weeks in the U.S. in summer 2022?

An amazing opportunity for undergraduate students to expand their networks and get an experience of a life-time! This intensive academic program with all program related costs covered is aimed for highly motivated young students to learn more about the U.S. and environmental issues while developing their leadership skills.

Check out the program description and apply by December 16, 2021!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Etsitään opiskelijoita mukaan ainutlaatuiseen yhteisöllisen asumisen kokeiluun

Olisitko kiinnostunut yhteisöllisestä asumisesta? Haemme vapaaehtoisia Itä-Suomen yliopiston opiskelijoita asumaan vanhusten asumisyksikköön Kuopiossa kevätlukukaudella 2022.

Tarjoamme

  • asunnon Niiralan kulman uudessa asuintalossa Kuopion Petosen kaupunginosassa kevätlukukaudella 2022 alennettuun hintaan (-50%, asunnon koosta riippuen n. 200-250€/kk) sekä bussikortin asumisen ajalle
  • hienon kokemuksen uudenlaisesta sosiaalisen asumisen tavasta sekä todistuksen panoksesta paikallisyhteisön tukemisessa

Yhteisöllisiin tehtäviin kuuluu

  • yhden tilaisuuden järjestäminen vanhuksille noin kerran viikossa tai kaksi kertaa kuussa (esim. jumppa, tms. aktiviteetti), asukkaiden auttaminen päivittäisissä asioissa
  • tehtäviin arvioidaan kuluvan korkeintaan 20h/ kuukausi

Kokeilu on osa YUFE (Young Universities for the future of Europe) yliopistoallianssin YUFE in our cities -toimintaa, joka pyrkii lisäämään yliopistojen ja kaupunkien/alueiden välistä yhteistyötä (www.yufe.eu).

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi 20.12.2021 mennessä lähettämällä vapaamuotoinen. max. A4 mittainen, hakemus sähköpostitse kansainvälisten asioiden kehittämispäällikölle, Kristiina Väänäselle (kristiina.vaananen@uef.fi). Osallistujilla tulee olla hyvä suomenkielentaito.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Tutkija-apuraha

Vuonna 1941 perustettu Säätiö Gustaf B. Thordénin Karjalan Lahjarahasto tukee Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksen opiskelijoita myöntämällä vuosittain 1–2 apurahaa. Vuosittainen päätettävä apuraha on suuruudeltaan 15 000 euroa.

Säätiö Gustaf B. Thordénin Karjalan Lahjarahasto julistaa haettavaksi apurahan Pohjois-Karjalasta kotoisin olevalle opiskelijalle tutkimustyön tekemistä tai tohtorin tutkinnon suorittamista varten. Tutkimusaiheena tai suoritettavana tutkintona kysymykseen tulevat Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksen kaikki tieteenalat. Apurahaa voivat hakea Itä-Suomen yliopiston Joensuun
kampuksella jatko-opintoja suorittavat. Apurahan saajan edellytetään ainakin
osittain tekevän tutkimusta päätoimisesti.

Vapaamuotoiset, sähköiset hakemukset työ- ja tutkimussuunnitelmineen sekä mahdollisine lausuntoineen pyydetään toimittamaan säätiön sähköpostiin, os. thordensaatio@hotmail.com 15.1.2022 mennessä.

Säätiö Gustaf B. Thordénin Karjalan Lahjarahaston hallitus tekee päätöksen stipendinsaajista kokouksessaan helmi-maaliskuussa 2022.

Mahdollisiin tiedusteluihin vastaa säätiön asiamies Arto Pohjamo, arto.pohjamo@kolumbus.fi, puhelin 0400 448 035.

 
 
     
 
 

Kuopion joulujuhla 15.12. siirtyy verkkoon

Kuopion kampuksen perinteinen joulujuhla keskiviikkona 15.12.2021 siirtyy Pohjois-Savon heikentyneen koronatilanteen ja Itä-Suomen aluehallintoviraston yleisötilaisuuksia rajoittavan päätöksen vuoksi suoraksi verkkolähetykseksi. 

Linkki verkkolähetykseen

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
     
 
 

SPR-hengailuilta 16.12. kävelylle porukalla

SPR-hengailuillat ovat SPR Kuopion osaston järjestämiä nuorille ja opiskelijoille tarkoitettuja maksuttomia illanviettoja. Joulu hengailuillassa lähdetään yhdessä kävelylle. Tavataan kaupungintalon edessä (Tulliportinkatu 31) 16.12. kello 18.00 ja päätetään yhdessä sopiva suunta illan kävelylle. Tulethan paikalle vain terveenä! Huom: ei säävarausta. Sopivalla vaatetuksella mikä vaan keli on ulkoilukeli, joten lähdetään reippailemaan säätilasta riippumatta. Lisätietoja sähköpostitse hengailu@sprkuopio.com. Tervetuloa!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Ikkunarunonäyttely Unenomainen Kreatoriossa 6.12.-5.1.

Kuopiolainen kirjoittajakollektiivi Rynorynnäkkö järjestää ikkunarunonäyttelyn Unenomainen 6.12.2021 - 5.1.2022. Näyttely koostuu Kreatorion ikkunoissa ja ovessa olevista runoista, joita katsotaan kadulta päin osoitteessa Kuninkaankatu 21, Kuopio.

Näyttelyn avajaiset järjestetään ma 6.12.2021 klo 14.30-15.30. Tarjolla on glögiä, pipareita ja runoutta. Myös avajaisvieraat voivat esittää runojaan.

Lisätietoja: Instagram ja Facebook @runorynnakko

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

UEFin logotuotteiden verkkokauppa avattu!

Katso brändituotevalikoima ja tilaa omasi yliopiston uudesta verkkokaupasta!

Avajaiskampanja -10 % kaikista tuotteista 31.12.2021 saakka.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Varmuutta vuorovaikutukseen -kurssi tammikuussa 2022

Kaikki ihmiset jännittävät joskus, mutta aiheuttavatko esimerkiksi seminaariesitykset tai ryhmätöiden puheenvuorot sinussa mielestäsi kohtuutonta jännitystä?

Kielikeskus järjestää Varmuutta vuorovaikutukseen -kurssin Kuopion kampuksella, jolla tutustutaan esiintymisjännitykseen ilmiönä, harjoitellaan erilaisissa viestintätilanteissa toimimista sekä etsitään kullekin sopivia tapoja oman vireytymisen käsittelemiseen.

Kurssin avainteemoja ovat:

  • vertaisryhmän tuki ja rohkaisu
  • kannustava, vahvuuksia korostava palaute
  • rennon ja sallivan harjoitteluasenteen löytäminen

Lisätietoa ja hakulomake Kamussa. Hakuaika päättyy 10.1.2022 kello 16:00

 

 
 
     
 

 
 

 

Draft -ohjelman vuoden 2022 ensimmäinen haku on auki!

Idea on aiemmilta kierroksilta tuttu: esittele liikeideasi jonka toimivuutta haluaisit selvittää asiantuntijoillemme Draft Program® –ohjelmassa niin voit saada ideallesi rahoitusta jopa 4000 €. Draftiin osallistuminen on ilmaista.

Hae mukaan 17.1.2022 mennessä! Ohjelmalla on online-toteutus.

  Lue lisää  
 
 
     
 

Wiikko-Ärsyke

 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen tiedotus@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko