Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Joensuu 15/2019

ti 23. huhtikuuta 2019 16.15.19

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) edustajisto valitsi 16.4. kokouksessaan ISYYlle uuden hallituksen. Löydät uudesta hallituksesta lisätietoa tästä uutiskirjeestä.
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Joensuu 15/2019

Vko 17-18, 23.4.-6.5.2019
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
     
 
 

ISYYn uusi hallitus on valittu

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) edustajisto valitsi 16.4. kokouksessaan ISYYlle uuden hallituksen. Löydät uudesta hallituksesta lisätietoa tästä uutiskirjeestä.

Vappua juhlitaan virallisesti ensi viikolla, mutta sekä Joensuussa että Kuopiossa vapun juhlinta on jo käynnistynyt. Jos et ole vielä ehtinyt tarkistaa, kuinka vappua juhlitaan omalla kampuksellasi, löydät aiheesta listätietoa tästä uutiskirjeestä.

Uutiskirjeessä on tuttuun tapaan myös seuraavat osiot:

 • ISYYn ajankohtaiset
 • Pinnalla nyt
 • Tulevia tapahtumia
 • Sekalaista
 • Työelämä ja harjoittelu

Riemukasta vapun odotusta!

 

 
 
     
 
 

Uutiskirjeet eivät ilmesty viikolla 18

ISYYn uutiskirjeet Wiikko-Ärsyke ja Weekly Feed ovat tauolla viikon 18, eivätkä ilmesty tiistaina 30.4. Tämä uutiskirje on tuplanumero ja kattaa myös viikon 18.

Seuraavat uutiskirjeet ilmestyvät tiistaina 7.5. Mikäli sinulla on materiaalia, jonka haluat julkaistavan tällöin, toimitathan sen uutiskirjetiimille viimeistään 30.4. osoitteisiin:

Joensuun Wiikko-Ärsyke: vapaa-aika@isyy.fi
Kuopion Wiikko-Ärsyke: tiedotus@isyy.fi
Joensuun Weekly Feed: kv.joensuu@isyy.fi
Kuopion Weekly Feed: kv.kuopio@isyy.fi

 
 
     
 

 
 

ISYY valitsi hallituksen loppuvuodelle 2019

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) edustajisto valitsi 16.4.2019 pidetyssä kokouksessaan ylioppilaskunnan hallituksen loppuvuodelle 2019. Uusi hallitus valittiin, koska ISYYn edellisen hallituksen puheenjohtaja erosi luottamustoimestaan.  

Ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Aleksi Kinnunen (sit.). Kinnunen opiskelee kauppatieteitä Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksella ja on toiminut ISYYn edellisessä hallituksessa varapuheenjohtajana. 

Hallituksen kahdeksan muuta jäsentä ovat:

 • Ella Partanen (Vihreä lista), varapuheenjohtaja ja Joensuun kampuspuheenjohtaja
 • Matti Averio (Kuopion Luonnontieteellinen Edustajistolista)
 • Ada Hyytiäinen (Puolueettomat)
 • Saara Loukiainen (sit.)
 • Aino Peltonen (FaBio)
 • Susanna Remes (sit.)
 • Miska Tanskanen (Puolueettomat)
 • Saara Tenhovuori (Puolueettomat) 

Suurin osa väistyvän hallituksen jäsenistä jatkaa uudessa hallituksessa.

Edustajiston kokouksen tallenne löytyy ISYYn YouTube-kanavalta.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Poikkeuksia ISYYn toimistojen aukioloajoissa

ISYYn toimistojen aukioloajoissa on seuraavia poikkeuksia huhti–toukokuussa:

 • Kuopion toimisto suljetaan ke 24.4. klo 14, Joensuun toimisto on suljettuna koko päivän
 • Toimistot ovat suljettuina ti–ke 30.4.–1.5.
 • Toimistot sulkeutuvat to 23.5. klo 14
 • Toimistot ovat suljettuina to–pe 30.–31.5.

Poikkeuksista ilmoitetaan ISYYn nettisivujen etusivulla.

 

 
 
     
 
 

 

Europarlamenttivaalit 2019

Tämä kevät on hyvää vaikuttamisen aikaa. Olemme päässeet äänestämään jo siitä, millaista politiikkaa Suomessa tullaan tekemään seuraavan neljän vuoden aikana, ja nyt pääsemme äänestämään siitä, millaista politiikkaa europarlamentissa tehdään seuraavan viiden vuoden ajan!

Euroopan parlamentti (EP) on yksi Euroopan unionin lainsäädäntöelimistä. EU-kansalaiset valitsevat parlamentin jäsenet suorilla vaaleilla, jotka järjestetään kaikissa jäsenvaltioissa joka viides vuosi. Edelliset vaalit järjestettiin vuonna 2014. 

 
 
 

Europarlamenttivaalien ennakkoäänestys järjestetään Suomessa 15.–21.5. ja ulkomailla 15.–18.5. Varsinainen vaalipäivä on Suomessa sunnuntaina 26.5.2019.

Yleisessä ennakkoäänestyspaikassa voi äänestää kuka tahansa äänioikeutettu riippumatta kotikunnasta. Myös ulkomailla Suomen edustustoissa voi äänestää kuka tahansa äänioikeutettu. Varsinaisena vaalipäivänä äänestys tulee toimittaa sinulle määrätyssä paikassa!

ISYYn vaalitapahtumat Joensuussa ja Kuopiossa

Mitkä europarlamenttivaalit ovat? Mistä Euroopan parlamentissa päätetään? Miten päätökset vaikuttavat sinuun? Oletko epävarma vastauksista? Ei hätää, ISYY on mukana järjestämässä molemmilla kampuksillaan vaalitapahtumia, joissa voit saada lisää tietoa Europpan parlamentista ja vaaleista! 

Joensuun kampuksella järjestetään perjantaina 26.4. Eurooppanuorten ja ISYYn vaalitori ja vaalipaneeli. Vaalitori järjestetään klo 10–14 Carelian aulassa. Vaalitorin yhteydessä pidetään paneeli klo 11.30–12.30. 

Kuopion kampuksella ISYY järjestää vaalitorin torstaina 9.5. klo 10–13 Snellmanian aulassa. Samana päivänä ISYY ja SAVOTTA järjestävät eurovaalipaneelin cafeSAVOTTAssa (Microkatu 1 E, 3 krs.) Savonia ammattikorkeakoulun tiloissa klo 16–18. 

Molemmilla kampuksilla ISYYn hallitus järjestää eduskuntavaali-infojen tapaan eurovaali-infot 14.5. klo 10–14 Joensuussa Carelialla ja Kuopiossa Snellmanialla. Tarjolla on kahvia ja teetä. Lisäksi Joensuussa järjestetään ennakkoäänestystempaus 15.5. kello 14. 

Tapahtumat ovat kaikille avoimia.

 
 
     
 
 

Korista ylioppilaslakkisi tänä vappuna ISYYn lyyralla!

Tiesitkö, että voit ostaa ylioppilaslakkiisi Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) lyyran toimistoiltamme? Kuopiossa myös itse Velj'mies on käynyt hankkimassa ylioppilaslakkiinsa ylioppilaskuntamme lyyran, joten osta sinäkin omasi!

Lyyra maksaa 16 euroa ja on ostettavissa toimistoilta niiden aukioloaikoina.

 

 
 
     
 
 

 

Järjestöavustushaku on auki 26.4. asti!

ISYYn järjestöavustushaku syksylle 2019 käynnistyi maanantaina 1.4. Haussa on hankeavustukset, joiden erityisinä kriteereinä ovat tällä kertaa kestävä kehitys, ainejärjestöjen välinen yhteistyö sekä kansainvälisyys.

Avustuksissa suositaan ympäristöystävällisyyttä, yhdenvertaisuutta, hyvinvointia, päihteettömyyttä sekä työelämätaitoja edistäviä tapahtumia.

Haku on auki 26.4. asti! 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

ISYYn Savo-Karjala excursio 2019 - paikkoja jäljellä!

Savo-Karjala excursio on yksi ISYYn tunnetuimmista ja suosituimmista vappuperinteistä, joka järjestetään vapun aatonaattona eli maanantaina 29.4. Excursion aikana opiskelijat kiertävät busseilla ennalta määrättyä, mutta lähtöhetkeen saakka salaista reittiä ympäri Itä-Suomen anniskelupaikkoja.

Pysähtymisaika kussakin anniskelupaikassa on noin puoli tuntia, tarkka aikataulu selviää matkan alkaessa. Kaikissa kohteissa sinulla on mahdollisuus nauttia omakustanteisesti haluamaasi juotavaa. Matkalla on myös ruokailumahdollisuus. Kaikkien mukana olevien anniskeluravintoloiden kanssa on neuvoteltu excursion osanottajille sopivat hinnat.

Busseja on varattu kaksi kappaletta: ensimmäinen lähtee Carelian liikenneympyrästä klo 11.30 ja toinen klo 12.00. Molemmissa busseissa on 50 paikkaa. Matkan kokonaiskesto on noin 9 h.

Liput myytävänä ISYYn toimistolla hintaan 15 € (sis. haalarimerkki).

Katso tapahtuma Facebookista.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Kilometrikisa alkaa 15.5.

SYKETTÄ on jälleen mukana Kilometrikisassa, joka poljetaan 1.5.-22.9.2019. Mukaan Joensuun SYKETTÄ-joukkueeseen ovat tervetulleita Karelia-ammattikorkeakoulun ja Itä-Suomen yliopiston henkilökunta sekä opiskelijat.

Kilometrikisa on yritysten, työyhteisöjen, osastojen, yhdistysten, seurojen tai minkä tahansa joukkueiden välinen leikkimielinen kilpailu, jossa osallistujat kirjaavat pyöräilykilometrejään ylös ja kartuttavat oman joukkueen kilometrisaldoa. Palkintoja arvotaan kaikkien osallistujien kesken ja kisan loputtua palkitaan parhaat joukkueet. Jokaiselle osallistujalle on varmasti luvassa kohonnutta kuntoa ja hyvää mieltä!

  Lue lisää  
 

 
 

 
 

 

Opiskelija - oletko sinä uusi UEF-lähettiläs?

Tule kertomaan opiskelukokemuksistasi tuleville opiskelijoille! UEF-lähettiläänä saat palkkaa, arvokasta työkokemusta, uusia kontakteja, koulutuksen tehtävään ja iPadin käyttöösi. Tutustu hakuilmoitukseen.

Viimevuotisiin tunnelmiin voit tutustua UEF-lähettiläiden blogista.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Kerro mielipiteesi opiskelupaikkakunnastasi ja sen palveluista

Opiskelija, miten hyvin viihdyt opiskelukaupungissasi? Kulkeeko bussit kuten kuuluu? Pääsetkö harrastamaan lempilajiasi?

Anna arvokas mielipiteesi opiskelukaupunkisi tarjoamista palveluista ja vastaa nopeaan kyselyyn 30.4. mennessä. Vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvomme festarilippuja Ilosaarirockiin ja Kuopiorockiin sekä Finnkinon leffalippuja.

Kyselyn toteuttavat Joensuu, Kuopio, Varkaus, Iisalmi ja Siilinjärvi sekä alueen oppilaitokset Itä-Suomen yliopisto, Karelia AMK, Riveria, Savonia, Savon Ammattiopisto ja Ysao.

 

 
 
     
 
 

 

Draft-ohjelmasta jopa 4000 € rahoitus ideasi kehittämiseen ja testaamiseen – Hae 5.5.2019 mennessä!

Draft-ohjelmassa voit kokeilla helposti, miten pitkälle ideasi kantaa. Idea voi olla uusi tuote, palvelu, ohjelmisto tai bisnesmalli. Idea voi olla vielä alkutekijöissään. Kokoa oma tiimisi ja hae ohjelmaan netissä 5.5.2019 mennessä.

Draft-ohjelma Facebookissa.

Katso myös lyhyt video Draft-ohjelmasta.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Kukkarot esiin, kirjasto laskuttaa!

Laskutamme lainauksen maksuja viikolla 19 (6.5.–10.5.2019). Hoitamalla maksusi huhtikuun aikana vältyt laskutukselta.

Verkkomaksaminen on nopea tapa hoitaa myöhästymis- ja varausmaksut. Kirjaudu UEF-Finnaan ja valitse omista tiedoistasi Maksut-osio. Verkkomaksaminen on mahdollista, jos maksuja on kertynyt vähintään kolme euroa. Maksamisen jälkeen maksut poistuvat asiakastiedoistasi välittömästi, kun palaat omiin tietoihisi. Verkkomaksaminen ei ole mahdollista UEF-Finnan lyhyiden huoltokatkojen aikana.

Voit maksaa maksut myös asioimalla kampuskirjastoissa, maksuvälineenä käy käteinen ja maksukortti. KYSin tieteellisessä kirjastossa voit maksaa vain käteisellä.

Lisätietoja: kirjasto(at)uef.fi

 
 
     
 
 

Kampuskirjastojen aukiolo vappuna

Kampuskirjastot ja KYSin tieteellinen kirjasto ovat avoinna ti 30.4. 2019 klo 8–16 ja suljettu ke 1.5.2019.

Joensuun kampuksella Carelia 24/7 -tila on suljettu 30.4.–1.5.2019.

Lisätietoja: kirjasto(at)uef.fi

 

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Opintohallinnon asiakaspalvelun poikkeusaukioloaikoja

Opintohallinnon asiakaspalvelun poikkeusaukioloajat huhtikuussa:

 • molemmat kampukset: avoinna 30.4. klo 12-14 (vapunaatto)
  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Koe tietoisuustaitoharjoitus Opiskelijoiden mielenterveyspäivänä 25.4.

Nyyti ry:n organisoima Opiskelijoiden mielenterveyspäivä järjestetään tänä vuonna 25.4.2019. Kampanjan teemana on stressi – #ruuhkakevät. Teemavalinnalla halutaan nostaa esiin stressin tunnistamisen ja siihen vaikuttamisen merkitystä mielenterveydelle. Kampanja kestää 15.–26.4.2019.

Mindfulness-hetki opiskelijoille

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) toteuttamassa Korkeakouluopiskelijoiden terveystutkimuksessa (KOTT) 2016 noin kolmannes yliopisto-opiskelijoista ilmoitti kokevansa runsaasti ja viidennes erittäin runsaasti stressiä arjessaan. KOTT:n mukaan opiskelijat toivoivat eniten apua juuri stressinhallintaan. Tästäkin näkökulmasta Opiskelijoiden mielenterveyspäivän tämän vuoden teema on keskeinen opiskelijoiden hyvinvoinnin kannalta. Opiskelijoiden stressinhallintakeinoja tukemalla voidaan ennaltaehkäistä ja hoitaa heidän sairastavuuttaan ja lisätä opiskelukykyä.

YTHS osallistuu Opiskelijoiden mielenterveyspäivään tarjoamalla opiskelijoille hengähdystauon tietoisuustaitoharjoituksen muodossa. Tietoisuustaidoista (mindfulness) on kehitetty useita erilaisia menetelmiä ja sovelluskohteita, ja se on tutkitusti tehokas keino mm. stressin, masennuksen ja ahdistuksen hoidossa. Tietoisuustaidot ovat helposti omaksuttava työkalu epämiellyttävien tunteiden käsittelemiseen sekä psykologisen joustavuuden vahvistamiseen.

Opiskelijoiden mielenterveyspäivänä YTHS tarjoaa yliopistoille psykologi, psykoterapeutti Arto Pietikäisen lukeman tietoisuustaitoharjoituksen. Harjoituksen kesto on kolme minuuttia ja löydät sen esimerkiksi Kamun kautta.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

 

Säbäliigan finaalit 24.4.

Joensuun kampuksen salibandyliiga 2018-2019 huipentuu jälleen kerran finaalitapahtumaan Joensuu Areenassa. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy!

Ohjelma:

 • klo 16-17 Rentosarjan finaali (Varnitsa vs Team Mestarit)
 • klo 17-18 Kilpasarjan finaali (RDc vs Guggenheim)

Ota siis kaverisi mukaan ja ole osa opiskelijaurheilun juhlaa!

Tervetuloa!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Toivotamme sinut tervetulleeksi JoES:in Big Part: Hunger Games – Tapahtumaan!

JoES:in Big Part palaa jälleen! Tämän vuoden mielenkiintoinen aihe koskee varmasti jokaista
opiskelijaa tulevaisuudessa, sillä tämän vuoden aihe käsittelee yritysten välistä kilpailua!

Näkökulmiaan meille tulee avaamaan Nolwentures Oy:n toimitusjohtaja Rob Connell, joka kertoo
kilpailuedun luomisesta ja digitaalisesta innovaatiosta kilpailun näkökulmasta. Illan toinen upea puhujamme on markkinointitoimisto Tovarin projektipäällikkö ja #Mimmitkoodaa-projektin vetäjä Milja Köpsi. Tapahtumassa Köpsi jakaa ajatuksiaan ihmisten merkityksestä yritysten menestyksen avaimena. Tätä et tahdo missata!

Tapahtuma järjestetään 24.4 klo. 17-21  Tiedepuistolla Länsikatu 15. Lipun hinta 9€, johon sisältyy koko illan ohjelma, ravintola Sulon herkulliset ruoat, kahvit ja oheistoimintaa! Nähdään siellä!

Tapahtuma järjestetään englanniksi.

Lisätietoa tapahtuman Big Part 2019 Facebook-sivulla ja JoES:in Instagramissa.

 

 
 
     
 
 

Nyytin chatissa jaetaan ajatuksia, kokemuksia ja fiiliksiä – tuu mukaan!

Tulevat chatit:
25.4.  Kiire ja hoppu – oon ihan loppu
  9.5.  Riittäkö rahat?
23.5.  Teetkö opintoja kesällä?
  6.6.  Elämää sinkkuna
20.6.  Kesä ja yksinäisyys

Chatit löytyvät Nyytin sivuilta ja niihin voi osallistua nimimerkillä.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Opiskelijoiden mielenterveyspäivä

Valtakunnallista opiskelijoiden mielenterveyspäivää vietetään torstaina 25.4.
Tänä vuonna kampanjan teemana on stressi. Kampanjalla pyritään tuomaan esille stressin tunnistamisenkeinoja sekä tietoisuutta stressin vaikutuksesta mielenterveydelle.

Joensuun kampuksella YTHS järjestää opiskelijoille tietoisuustaitoharjoituksia. Tietoisuustaitoharjoitukset järjestetään klo 9, 10 sekä 12 YTHS:n toimipisteen neuvotteluhuoneessa. Tietoisuustaitoharjoitukset ovat kestoltaan 15 minuuttia ja etukäteisilmoittautumista ei tarvita.

Myös Joensuun kampuksen edunvalvontajaosto tavattavissa Carelian aulassa klo 10-14.
#ruuhkakevät #opiskelijoidenmielenterveyspäivä

 
 
     
 
 

 

Vappu 2019 Joensuussa

Vappu, tuo monen opiskelijan vuoden kohokohta, on jälleen täällä! Joensuun vappuun kuuluvat olennaisesti sekä ISYYn järjestämät että ainejärjestöjen omat tapahtumat.

Vappu alkaa perinteisesti jo hyvissä ajoin huhtikuussa ja huipentuu vappuaattoon ja ISYYn perinteiseen vappukulkueeseen, jonka päätöstapahtuma pidetään Ilosaaressa.

Vedä haalarit niskaasi, serpentiiniä kaulaasi ja ylioppilashattu päähäsi, ja heittäydy vappufiiliksen vietäväksi!

 
 
 

ISYYn vapputapahtumat Joensuussa

 •  29.4. Savo-Karjala excursio (järj. ISYY)
 • 30.4. Vappuaaton tapahtumia:

- klo 12 Metsäylioppilaiden forstikaste Ilosaaressa(järj. Joensuun Metsäylioppilaat)
- klo 15 Alkukivien lakitus (järj. Täky ry)
- klo 15.15  Kulkueen lähtö Alkukiviltä, matkalla Torson lakitus (järj. ISYY)
- klo 16-18 Ilosaari (järj. ISYY): 
- klo 16 Ylioppilaskunnan puhe
- klo 16.05 Itä-Suomen yliopiston kuoro Joy
- klo 16.20 SYKETTÄ-tanssiryhmän esitys
- klo 16.25 Rytmihäiriköt

1.5. Vappupäivän piknik klo 12 alkaen Ilosaaressa (järj. Rytmihäiriköt ry)

Ainejärjestöjen, kerhojen ja muiden tahojen järjestämiä muita vappuun liittyviä tapahtumia löydät Facebook-tapahtumasta Joensuun opiskelijavappu 2019 sekä täsä uutiskirjeestä. 

Vappuisaa mieltä kaikille!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Joensuun vappusoudut 27.4. klo 12

Nyt on jälleen aika katsoa, mistä joukkueesta löytyy Joensuun vahvimmat hauikset ja paras yhteinen rytmi, sillä Joensuun metsäylioppilaat järjestää jälleen Vappusoudut! Kilpailussa eri ainejärjestöt tai muut organisaatiot pääsevät mittelemään toisiaan vastaan kirkkovenesoudussa.

Kilpa käydään 14-henkisillä joukkueilla ja järjestäjän tarjoamilla veneillä. Kilpailu tapahtuu perinteisesti Jokiasemalla, ja paikalla on oheisaktiviteettia myös odottelun ajaksi! Lisää informaatiota luvassa ihan kohta, joten ei kuin vaan joukkueita kokoamaan!

Nopeimman kierroksen lisäksi palkitaan tottakai perinteiseen tapaan paras meininki!

Netti-ilmoittautuminen avataan huhtikuun alussa, joten pysy kuulolla!

Kysymykset ym. yhteydenotot sähköpostitse vappusoudut@jmyo.fi

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Vappusitsit 29.4.

Etkö malttaisi millään odottaa vappua? Syyhyävätkö sormesi jo simapullon korkilla? Tule ottamaan varaslähtö vappuun Sulon poikkitieteellisillä vappusitseillä 29.4.! Riehakas meno on taattu näillä megapitkillä karkeloilla. Ilmoittautuminen on auki 18.4. kello 23:55 asti tai niin kauan kuin paikkoja riittää.

Terveisin Itä-Suomen yliopiston varhaiskasvatuksen ainejärjestö Sulo Ry,

Tiedotus- ja somevastaava Lauri Malkamäki

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Wapun Torisitsit 2019

Wappuaattona tavataan Kauppatorilla! 

Kotex ry tuo Kuopiossa ja Helsingissä tutut opiskelijoiden vappuperinteisiin kuuluvat Torisitsit Joensuun uudistetulle Kauppatorille. Jokaisen opiskelijan kuuluu kokea edes kerran elämässään nämä poikkitieteelliset suursitsit! Wapun Torisitsejä juhlitaan Joensuun Kauppatorilla tiistaina 30.4.2019 klo 12-14.30. Pukukoodina toimii haalareiden lisäksi wappu.

Liput 25€/22€ Kide.appin kautta 25.4. asti.

#wapputorilla

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Tanssinpäivä Joensuussa 29.4.2019

TANSSIBUFFET 15:00-17:00, Taidekeskus Ahjo
Tarjolla kattaus maistiaistunteja, joilla pääset kokeilemaan erilaisia tyylejä tanssia! 

TANSSIA TORILAVALLA
15:00 Motora: Vinhakat & Pieni Balettistudio Releve
16:00 ISLO: Medley of Performances

DANCEWALK 17:00
Dancewalk kulkee läpi kaupungin porukalla tanssien! Tule omien muuviesi kera!

TANSSINPÄIVÄN JUHLANÄYTÖS KLO 18:00, Tapio 2

Tapahtumaa tukee Joensuun kaupunki, Sirkus Supiainen

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

RytmiHäiriköt presents: Vappupäivän Piknik-konsertti Ilosaaressa 1.5.2019 klo 12-16

Jälleen on aika RytmiHäiriköiden perinteiselle Vappupäivän piknik-konsertille. Mukana esiintymässä on omaa musiikkiaan esittävä Heiduška sekä paluun keikkalavoille tekevä joensuulaisen funkin sanansaattaja Voyagers.

Aikataulu:

 • klo 12 RytmiHäiriköt
 • klo 13 Heiduška
 • klo 14 RytmiHäiriköt
 • klo 15 Voyagers

Ota mukaan mieleisesi piknik-kori ja tule nauttimaan live-musiikin mukaantempaavista tunnelmissa! Tapahtuma on ilmainen.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Poikkitieteelliset postwabukalyptiset sitsit 2.5.

Mitä jää jäljelle, kun vappu on ohi? Valvottavatko liskot öitäsi? Vapun jälkeiseen olotilaan on hyvä alkaa valmistautumaan hyvissä ajoin. Oidipus ryn vappu ei lopu, vaan se jatkuu poikkitieteellisillä sitseillä. Maailmanloppu koittaa postwabukalyptisillä sitseillä vappupäivän jälkeen 2.5.! Ilmoittautuminen on auki 25.3.-8.4.2019 tai niin kauan kuin paikat ovat täynnä!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Opintotukikoris 5.5.2019

Järjestyksessään kahdeksas Opintotukikoris pelataan sunnuntaina 5.5.2019 Joensuussa. Kaikille korkeakouluopiskelijoille avoin turnaus on tarkoitettu eritasoisille liikkujille vasta-alkajista kokeneisiin pelaajiin. Turnaus pelataan katukorissäännöillä 3 vastaan 3 yhteen koriin. Tämänkin vuoden turnauksessa joukkueilla on mahdollisuus osallistua taitotasonsa mukaan joko rento- tai kilpasarjaan sukupuolesta riippumatta eikä vaihtopelaajien määrää ole rajoitettu. Turnaukseen mahtuu 16 joukkuetta kilpasarjaan 8 joukkuetta ja rentosarjaan 8 joukkuetta. Palkintoja voi voittaa myös parhaalla pukeutumisella tai hyvällä urheiluhengellä.  

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Tervetuloa ilmastotunnetyöpajaan!

Pysähdymme luottamuksellisessa ja vertaistuellisessa ilmapiirissä kohtaamaan ilmastonmuutoksen herättämiä tunteita ja toivonpilkahduksia. Käsittelemme ilmastoahdistusta luovien ja toiminnallisten menetelmien sekä keskustelujen avulla. Jaamme oivalluksia voimavaroista ja välineistä, joiden avulla toivoa ja toimintakykyä voi tukea ja herätellä tulevaisuuden epävarmuuden edessä. 

Ryhmä on sopiva kaikille, jotka ovat kiinnostuneita käsittelemään ilmastonmuutoksen aiheuttamia tunteita. Kevään viimeinen työpaja järjestetään 9.5. Osallistuminen on maksutonta.

Ilmoittautuminen: juni.sinkkonen@gmail.com

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

ONNI - Itä-Suomen yliopiston kuoro Joyn 50-vuotisjuhlakonsertti 18.5.

Itä-Suomen yliopiston kuoro Joy ry on tuonut iloa ja musiikin riemua jo vuodesta 1969. Nyt on aika juhlistaa 50-vuotiasta kuoroamme, joka toimii myös Itä-Suomen yliopiston virallisena edustuskuorona. Kuoron historiaan mahtuu monenlaista aina perinteisestä kuoromusiikista kansanlauluihin ja hengellisistä lauluista rockiin. Tervetuloa nauttimaan läpileikkauksesta kuoron perinteisiin ja tuleviin klassikoihin.

Kuoroa johtaa Mari-Annika Heikkilä.

Ennakkolipunmyynti nettikaupassamme.
Opiskelijat 8€, muut 15€

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Opiskelijakortilla Joensuun kaupunginteatteriin vain 6-7,50 eurolla esityspäivinä!

Joensuun kaupunginteatteri tarjoaa opiskelijoille opiskelijalipun esityspäivinään vain 6-7,50 euron hintaan.
 
Äkkilähtö-hinta on voimassa esityspäivinä ja koskee teatterin omaa tuotantoa.

Lipun saa ostaa esityspäivinä Carelicum palveluista, Koskikatu 5 tai teatterin ovilipunmyynnistä tuntia ennen esitysten alkua, kaupungintalo, Rantakatu 20. Vaivattomimmin saat lipun suoraan kännykkääsi esityspäivänä Ticketmaster Suomen verkkokaupasta!

P.S. Jos haluat varmistaa teatterilipun jo ennen esityspäivää, maksaa opiskelijalippu tuolloin 12-15 euroa näytelmästä riippuen.

 

 
 
     
 
 

Osallistu vuoden suurimpaan juoksutapahtumaan!

Lumet sulavat vinhaa vauhtia, joten nyt on oivallinen hetki kaivaa lenkkarit naftaliinista! Potkua juoksutreeneihin saat Helsinki City Running Day -tapahtumasta 18.5. OLL:n jäsenenä ja opiskelijakortilla saat tuntuvan alennuksen vuoden suurimpaan juoksutapahtumaan. Tsekkaa tarkemmat tiedot OLL:n sivuilta.

#helsinkicityrunningday2019

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Applications for Transparency International School on Integrity 2019 are now open!

Transparency School is the leading summer course on anti-corruption in the world. Since 2010, it has already welcomed more than 1000 future leaders from around 120 countries worldwide.

This year the School will take place on 8-14 July 2019 in Vilnius, Lithuania.

Transparency School is organized in cooperation with Mykolas Romeris Law School. After successfully completing the course, students receive 6 ECTS (European Credit Transfer System) credits. The School features three teaching modules aimed at participants from academia, civic society as well as from the public and private sectors.

University students of Nordplus Law Network partner universities are entitled to receive a Nordplus mobility grant of 400 EUR, once selected for the Transparency School 2019. 

The deadline for applications is 20 May 2019.   

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Tule opettamaan suomea maahanmuuttajille!

Joensuun monikulttuurisuusyhdistys JoMoni ry järjestää jälleen suomen kielen kesäkurssin kesä-heinäkuussa 2019.

Pyydämme Sinua opettajaksi kesäkurssille. Kurssista on mahdollista saada opintopisteitä, sillä se hyväksytään S2- opintokokonaisuuteen työharjoitteluksi. Lisäksi tarjolla on arvokasta kokemusta opetustyöstä monenlaisten ihmisten parissa. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä Maija Luhtaselaan (maijalu@uef.fi) tai Milla Sundelliin (milsun@uef.fi).

 
 
     
 

 
 

Someta Duuniin -tapahtuma verkossa Slack-alustalla 15.4.–3.5.2019

Tapahtuman ydin on levittää tietoa sosiaalisen median hyödyntämisestä rekrytoitumisen apuna.

Tule verkostoitumaan eri alojen opiskelijoiden, työnantajien ja asiantuntijoiden kanssa. Keskustele, osallistu striimeihin tai seuraa webinaareja – vaikka kotisohvaltasi. Silloin, kun sinulle sopii.
Tapaa yrityksiä ja asiantuntijoita sekä tutustu Sometaduuniin-hankkeen teemoihin ja tuloksiin.
Tule mukaan! Tapahtuma on ilmainen.

Ilmoittautuminen

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Opiskelija-avustajaksi Kv-kevätpäiville 16.–17.5.2019?

Etsimme nyt vapaaehtoisia opiskelija-avustajia Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampukselle auttamaan päivien toteuttamisessa. Opiskelija-avustajat voivat avustaa vieraita mm. kampuksella liikkumisessa, ilmoittautumispisteellä, tavarasäilytyksessä sekä saleissa. Tehtäviin opastetaan, eikä aiempaa kokemusta vaadita. Jokainen avustaja saa itselleen työpaidan sekä lounaan ja kahvin työskentelypäivinä. Lisäksi saat toimestasi työtodistuksen ja pääset tutustumaan ison tapahtuman järjestelyihin.

Voit valita, haluatko toimia avustajana puoli päivää vai koko päivän.

Jos kiinnostuit tehtävästä, ilmoittauduthan lomakkeella 23.4.2019 mennessä.

Korkeakoulujen kansainvälisten asioiden kevätpäivät (tuttavallisesti siis kv-kevätpäivät) pidetään Joensuussa 15.–17.5.2019. Tapahtuman järjestävät yhteisvoimin Itä-Suomen yliopisto, Karelia-ammattikorkeakoulu ja Opetushallitus. Vuosittain järjestettävä Kevätpäivät kokoaa yhteen noin 200-300 kansainvälisten asioiden parissa työskentelevää Suomen eri korkeakouluista. Voit tutustua päiviin ja niiden ohjelmaan jo etukäteen.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Lääketeollisuuden Pharma Industry Future Stars verkostoitumisohjelma

Lääketeollisuus ry ja sen jäsenyritykset järjestävät syksyllä 2019 jo kuudetta kertaa korkeakouluopiskelijoille suunnatun Pharma Industry Future Stars verkostoitumisohjelman, joka tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden tutustua kansainvälisen tutkivan lääketeollisuuden työtehtäviin ja uravaihtoehtoihin.

Osallistujat saavat tietoa lääketeollisuuden työtehtävistä ja uramahdollisuuksista kattavasti eri näkökulmista ja tutustuvat erilaisiin yrityskulttuureihin. Käsiteltäviä teemoja ovat mm. lääkekehitys ja -tutkimus, tuotanto ja jakelu, markkinointi ja myynti, kansainvälisyys sekä lääketeollisuuden toimintaympäristö ja yhteiskuntavastuu.

Ohjelmassa on ollut mukana enimmäkseen kaupallisen alan, biotieteiden, farmasian, terveystaloustieteen ja lääketieteen opiskelijoita, mutta mukaan voi hakea muiltakin aloilta. Lääketeollisuudessa tarvitaan monenlaisia osaajia!

Ohjelmaan voivat hakea opintojensa loppuvaiheessa olevat opiskelijat (vähintään 75 % opinnoista suoritettu). Ohjelma on pääosin suomenkielinen, mutta sisältää myös englanninkielisiä osiota.

Ohjelmaan kuuluu seitsemän opintopäivää. Ohjelmaan osallistuminen on maksutonta. Kustannamme ruokailut opintopäivien aikana, matkat opiskelupaikkakunnalta ja tarvittaessa majoituksen muualta kuin pääkaupunkiseudulta tuleville.

Lisätietoa ohjelmasta ja hakulomake löytyy Lääketeollisuus ry:n verkkosivuilta. Haku ohjelmaan on avoinna huhtikuun loppuun asti.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Haluatko toimia vapaaehtoisena sairaalassa?

Nyt sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus toimia vapaaehtoisena KYSissä Kuopiossa. Voit toimia vaikkapa aula-avustajana, juttukaverina tai esiintyjänä.

Kirjoita vapaamuotoinen hakemus, jossa kerrot:

 • Miksi haluat toimia vapaaehtoisena?
 • Mitä odotat vapaaehtoistoiminnalta?
 • Millaista kokemusta sinulla on ihmisten kanssa toimimisesta?

Lähetä hakemus 3.5.2019 mennessä osoitteeseen olka (AT) kuh.fi

Haastattelemme kaikki vapaaehtoiseksi haluavat touko-kesäkuussa, jonka jälkeen valitsemme 20 hakijaa koulutukseen. Sairaalavapaaehtoiskoulutus järjestetään syyskuussa 2019, jonka jälkeen tehdään lopullinen valinta. Vapaaehtoisilta edellytetään täysi-ikäisyyttä.

Lisätietoja: olka (AT) kuh.fi

Vapaaehtoistoimintaa sairaalassa koordinoivat yhteistyössä KYS, Tukipilari ja OLKA-toiminta.

 
 
     
 
 

Tule WWF-lähettilääksi syksyllä 2019 käynnistyvälle koulukiertueelle!

WWF-lähettiläät tekevät merkittävää ympäristökasvatustyötä kouluissa ja toimivat WWF:n kasvoina eri-ikäisten oppijoiden parissa. Vuodesta 2009 lähtien WWF:n koulukiertueet ovat tavoittaneet jo yli 150 000 lasta ja nuorta. Haemme nyt uusia lähettiläitä syksyllä 2019 käynnistyvälle, yläkouluille, lukioille ja ammatillisille oppilaitoksille suunnatulle kiertueelle. Ensimmäistä kertaa tarjoamme vierailuja myös ammattikorkeakouluille ja yliopistoille. Kiertue jatkuu kaksi vuotta. Sen tavoitteena on tarjota yli tuhat oppituntia ja tavoittaa nuoria mahdollisimman kattavasti eri puolilla maata.

Lähettilään toimenkuvaan kuuluu toiminnallisten oppituntien pitäminen WWF:n laatimien sisältöjen pohjalta sekä itsenäinen tuntien sopiminen oppilaitosten kanssa. WWF-lähettiläät tekevät vierailuita oman aikataulunsa ja elämäntilanteensa mukaisesti. Koulutukseen osallistuneiden lähettiläiden toivotaan kuitenkin pitävän vähintään kymmenen oppituntia kiertueen aikana.

Kiertueen teema on ruoka, sillä ympäristön kannalta tärkeimmät arjen valintamme koskevat ruokaa. Ruuantuotanto on tällä hetkellä maailmanlaajuisesti yksi suurimmista yksittäisistä kasvihuonekaasujen aiheuttajista. Ruuantuotanto on myös suurimpia syitä maailman villieläinten määrän romahtamiseen.

Kaksipäiväinen lähettiläskoulutus pidetään pe–la 20.–21.9. Helsingissä. Koulutuksessa käydään läpi WWF-lähettiläänä toimimisen käytäntöjä, perehdytään perusteellisesti kiertueen teemaan, opetellaan ruokakiertueen oppitunnin sisältö aktiviteetteineen ja harjoitellaan esiintymistä.

Lähettiläiksi toivotaan esiintymistaitoisia ja innostavia persoonia eri puolilta Suomea. Kokemus nuorten kanssa toimimisesta sekä ruoka- tai ympäristöosaaminen ovat eduksi, mutta eivät välttämättömiä.

Kouluvierailuista maksetaan tuntipalkkio. Lisäksi lähettiläiden matkat koulutukseen ja oppilaitoksiin korvataan. Lähettiläitä koulutetaan enintään 40.

Jos olet kiinnostunut ryhtymään WWF-lähettilääksi, lähetä vapaamuotoinen hakemus 12.5.2019 mennessä ympäristökasvatuksen harjoittelija Siiri Jaakkolalle sähköpostitse siiri.jaakkola(at)wwf.fi.

Lisätiedot: Sanna Koskinen, ympäristökasvatuksen johtava asiantuntija, p. 050 5165 404, sanna.koskinen(at)wwf.fi

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Lyhyet

Apurahat, stipendit ja palkinnot:
- Julkisesti haettavana olevat apurahat UEFin sivuilla 
- Grants for Graduate Students to Khalifa University- Abu Dhabi UAE (deadline 30.4.2019)

Kilpailut:

- Suomen Kuntaliiton valtakunnallinen Klash-haastekilpailu hakee konkreettisia ratkaisuja kuntien elinvoiman parantamiseen (deadline 18.6.2019)
- Eurooppalainen Green Alley Award 2019 -kilpailu kiertotalouden startup-yrityksille (deadline 25.6.2019)

 

 
 
     
 
 

Kampuskalenteri

23.4. MTG-killan pelikerta klo 15-20 ISYYn neuvoteluhuoneessa
23.4. Joensuu Debate Societyn viikottainen väittely klo 17-19 salissa AU202
24.4. Säbäliigan finaalit klo 16-18 Joensuu Areenassa
24.4. Big Part: Hunger Games klo 17-21, Temple of Challenge, Tiedepuisto
24.4. RajaSpeksi 2019: Schoolbusters klo 19 Kerubissa
25.4. Opiskelijoiden tietoisuusharjoituksia klo 9, klo 10 ja klo 12 YTHS:n neuvotteluhuoneessa
25.4. Aikahyppy (järj. Joensuun ylioppilasteatteri) klo 19, Pakkahuone
25.4. 8-Appro 2019
26.4. RajaSpeksi 2019: Schoolbusters klo 19 Kerubissa
27.4. Joensuun vappusoudut
29.4. Joensuun Savo-Karjala excursio 2019
29.4. Vappusitsit (järj. Sulo ry)
30.4.–1.5. ISYYn toimistot ovat suljettuina 
30.–31.5. ISYYn toimistot ovat suljettuina
30.4. ISYYn vappuaaton tapahtumat
30.4. Wapun torisitsit 2019
2.5. Poikkitieteelliset postwabukalyptiset sitsit
5.5. Opintotukikoris
9.5. Ilmastoahdistus ja voimavarat -työpaja klo 18, Rantakatu 23 B, Joensuu (järj. Savo-Karjalan Luonto-Liitto)
18.5. ONNI - Itä-Suomen yliopiston kuoro Joyn 50-vuotisjuhlakonsertti
23.5. ISYYn toimistot sulkeutuvat klo 14
30.–31.5. ISYYn toimistot ovat suljettuina

Joensuun kaupunginorkesterin konsertit
Joensuun kaupunginteatterin ohjelmisto
Joensuun taidemuseo Onnin ohjelmisto
Kerubin tuleva ohjelma
Pohjois-Karjalan museo Hilman ohjelmisto

 

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Joensuun kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Joensuun kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon maanantai) osoitteeseen vapaa-aika@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.
 

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko