Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Joensuu 16/2019

ti 7. toukokuuta 2019 16.29.24

Kevään toiseksi viimeisestä uutiskirjeestä löydät tietoa muun muassa ISYYssä tällä hetkellä avoinna olevista työ- ja luottamustehtävistä sekä eurovaaleihin liittyvistä tapahtumista.
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Joensuu 16/2019

Vko 19, 7.5.-13.5.2019
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
     
 
 

ISYY hakee!

Kevään toiseksi viimeisestä uutiskirjeestä löydät tietoa muun muassa ISYYssä tällä hetkellä avoinna olevista työ- ja luottamustehtävistä sekä eurovaaleihin liittyvistä tapahtumista.  

Uutiskirjeessä on tuttuun tapaan myös seuraavat osiot:

 • ISYYn ajankohtaiset
 • Pinnalla nyt
 • Tulevia tapahtumia
 • Sekalaista
 • Työelämä ja harjoittelu

Kevään viimeiset uutiskirjeet ilmestyvät 14.5.

Mukavaa viikkoa!

 

 
 
     
 
 

Kevään viimeiset uutiskirjeet ilmestyvät 14.5.

ISYYn uutiskirjeiden Wiikko-Ärsykkeen ja Weekly Feedin kevään 2019 viimeiset numerot ilmestyvät tiistaina 14.5. Uutiskirjeet jäävät tämän jälkeen kesätauolle.

Syksyn ensimmäiset uutiskirjeet ilmestyvät tiistaina 20.8. Mikäli sinulla on materiaalia, jonka haluat julkaistavan tällöin, toimitathan sen uutiskirjetiimille viimeistään 13.8. osoitteisiin:

Joensuun Wiikko-Ärsyke: vapaa-aika@isyy.fi
Kuopion Wiikko-Ärsyke: tiedotus@isyy.fi
Joensuun Weekly Feed: kv.joensuu@isyy.fi
Kuopion Weekly Feed: kv.kuopio@isyy.fi

 
 
     
 

 
 

 

ISYY hakee jaostopuheenjohtajia loppuvuodelle 2019

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) hakee neljää jaostopuheenjohtajaa vuodelle 2019. Jaostopuheenjohtajia haetaan Joensuun järjestöjaostoon, Joensuun vapaa-ajan jaostoon sekä Kuopion vapaa-ajan jaostoon ja Kuopion edunvalvontajaostoon.

Jaostopuheenjohtajana olet osa Joensuun tai Kuopion kampusvaliokuntaa, joka toteuttaa ISYYn paikallista toimintaa. Kampusvaliokunnan jäsenenä osallistut kampusvaliokunnan kokouksiin sekä autat ISYYn tapahtumien (esim. vapun tapahtumat, Kampusrysäys ja Kaupunkisuunnistus, Itsenäisyyspäivän soihtukulkue) järjestämisessä. Tehtävästä maksetaan pieni korvaus. ISYY kouluttaa uudet toimijat tehtäviinsä. Alta löydät tarkemmat tiedot jaostoista.

Jaostopuheenjohtaja vastaa jaoston toiminnasta ja sen organisoimisesta. Pääasiallisena tehtävänä on kokousten järjestäminen ja puheenjohtaminen. 

Puheenjohtajaksi ehdolle asettumiseen et tarvitse ainejärjestö- tai kerhotaustaa. 

Hakuaika päättyy 10.05.2019 klo 12.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

ISYY hakee projektityöntekijää Kampusrysäykseen (Joensuu ja Kuopio)

Kiinnostaako sinua tapahtumien järjestäminen ja projektityö? Kaipaatko tekemistä kesäksi ja syksyksi? Oletko organisointitaitoinen, yhteistyökykyinen ja oma-aloitteinen tyyppi, jolta luonnistuu myös viestintä? Jos vastasit kyllä, tulee hommiin ISYYlle!

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) hakee projektityöntekijää Joensuuhun ja Kuopioon, yksi kummallekin kampukselle. Projektityöntekijän tehtävänä on opiskelijoiden lukuvuoden aloitustapahtuman, Kampusrysäyksen, suunnittelu ja toteuttaminen sekä muut siihen liittyvät tehtävät. Tehtävästä maksetaan 1000 euron palkka.

Katso tarkemmat tiedot ja hakuohjeet ISYYn sivuilta. Hakuaika päättyy 17.5.2019 kello 12.00.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

ISYY hakee koordinaattoreita kehitysyhteistyöviikolle 2019

Haemme koordinaattoreita molemmille kampuksille ylioppilaskuntamme ilmastonmuutosaiheisen kestävän kehityksen viikon järjestämiseksi syksyllä 2019. Koordinaattoreita palkataan yksi Joensuun kampukselle ja yksi Kuopion kampukselle.

SYL, HYY, ISYY, JYY, LYY, OYY ja TYY saivat EU-rahoitusta Frame. Voice. Report! -hankkeen kautta ilmastonmuutosteemaisen hankkeen toteuttamiseen. Haluatko tehdä jotain konkreettista ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi? Tule hankkeemme paikalliskoordinaattoriksi, niin pääset vaikuttamaan muihin opiskelijoihin, jotta ilmastotekoja ryhdytään tekemään tosissaan.

Viikon järjestämisestä ja raportista maksetaan koordinaattorille loppuraportin luovuttamisen jälkeen palkka 1010 €.

Hakuaika tehtävään päättyy 17.5.2019 kello 15.00.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Hae SYL:n kehitysyhteistyön neuvottelukuntaan!

Innostutko globaalista vaikuttamisesta ja koulutuksen edistämisestä kansainvälisesti? Välitätkö ilmastonmuutoksesta? Oletko sinnikäs viestijä, verkostoituja tai rahoituksen tuntija? Onko sinulla paloa antaa osaamisestasi pala maailmalle, olla osa muutosta?

Etsimme idearikkaita ja motivoituneita tekijöitä Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) kehitysyhteistyöasiain neuvottelukuntaan (KENKKU). SYL edustaa 15 jäsenjärjestöä ja 135 000 yliopisto-opiskelijaa. Kehitysyhteistyöasiain neuvottelukunta toimii SYL:n hallituksen neuvonantajana kehitysyhteistyöasioissa, ja hallinnoi SYL:n kehitysyhteistyöhankkeita yhdessä kehityspolitiikan asiantuntijan kanssa. 

Emme kuitenkaan odota sinun olevan kehitysyhteistyön ammattilainen – motivaatio ja halu oppia uutta kehitysyhteistyöstä tai globaalikasvatuksesta riittää. Edellytämme KENKKUn jäseniltä sitoutumista tehtäviinsä, mutta KENKKU on nimenomaan tarkoitettu oman osaamisen kartuttamiseen.

Hakuaika päättyy 16.5.2019 kello 15.00.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Hakukuulutus: Opiskelijavarajäsen luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvostoon

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta hakee luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunnan tiedekuntaneuvostoon yhtä (1) opiskelijavarajäsentä vapautuneen opiskelijajäsenen edustustehtävän tilalle 31.12.2019 päättyväksi toimikaudeksi. 

Opiskelijajäseneltä toivotaan reipasta otetta tarttua asioihin, opiskelijoita koskevassa päätöksenteossa, opiskelijanäkökulman esiin tuomista sekä syvällistä perehtymistä päätettäviin asioihin. 

Hakuaika päättyy 16.5.2018 klo 12.00. 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

ISYYn loppuvuoden 2019 hallitus on järjestäytynyt

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) hallitus 2019 on järjestäytynyt ja sopinut vastuualueistaan järjestäytymiskokouksessaan 25.4.2019.

Hallituksen vastuualueet jakautuvat  loppuvuonna 2019 seuraavasti:

 • Aleksi Kinnunen (Kuopio): hallituksen puheenjohtaja, Kuopion kampuspuheenjohtaja
 • Ella Partanen (Joensuu): hallituksen varapuheenjohtaja, Joensuun kampuspuheenjohtaja
 • Matti Averio (Kuopio): hallituksen jäsen, vapaa-aika, kulttuuri, talous
 • Ada Hyytiäinen (Joensuu): hallituksen jäsen, viestintä, kansainväliset asiat
 • Saara Loukiainen (Joensuu): hallituksen jäsen, viestintä, järjestöt
 • Aino Peltonen (Kuopio): hallituksen jäsen, työelämä, yritysyhteistyö, kansainväliset asiat
 • Susanna Remes (Joensuu): hallituksen jäsen, sosiaalipolitiikka, kehitysyhteistyö
 • Miska Tanskanen (Joensuu): hallituksen jäsen, vapaa-aika, liikunta, ympäristö
 • Saara Tenhovuori (Joensuu): hallituksen jäsen, koulutuspolitiikka

Hallitus on aloittanut työskentelynsä hallitusten vaihduttua 17.4.2019 alkaen.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Kevään 2019 Hymy- ja valitusviikolla annettiin yli 600 palautetta

Tämän kevään Hymy- ja valitusviikolla annettiin yli 600 kpl:tta eri aihealueisiin liittyvää palautetta. Eniten palautteita kertyi perinteiseen tapaan yliopistolle ja Fazer Food&Co:lle.

Palautteet on nyt koostettu ja toimitettu tahoille, joita ne koskevat. Palautteista sekä niihin saaduista vastauksista tullaan tiedottamaan loppukevään aikana erillisinä päivityksinä ISYYn viestintäkanavissa, joten pysy kuulolla!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

ISYY nostaa viestinnässään esiin hallinnon opiskelijaedustajien tarinoita

Tiedätkö hallopedisi? Hallopedit eli hallinnon opiskelijaedustajat toimivat päätöksentekijöinä yliopiston eri toimielimissä ja valvovat niissä opiskelijoiden etua. Heidän työnsä ei kuitenkaan aina näy opiskelijoille.

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) nostaakin tämän kevään ja tulevan syksyn aikana some-kanavillaan ja yliopiston infotauluilla esiin halloped-tarinoita, joissa avataan, miksi opiskelijaedustajien työ on tärkeää ja kuinka he ovat konkreettisesti pitäneet opiskelijoiden puolta yliopiston päätöksenteossa. 

Pistäthän jo muistiin, että halloped-paikat tulevat hakuun ensi syksynä!

Päätöksiä ilman opiskelijoita? HALL NO! 

Hallinnon opiskelijaedustajista voit lukea lisää ISYYn nettisivuilta.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Poikkeuksia ISYYn toimistojen aukioloajoissa

ISYYn toimistojen aukioloajoissa on seuraavia poikkeuksia toukokuussa:

 • Toimistot sulkeutuvat to 23.5. klo 14
 • Toimistot ovat suljettuina to–pe 30.–31.5.
 • Toimistot ovat kiinni 14.6.–4.8.

Poikkeuksista ilmoitetaan ISYYn nettisivujen etusivulla.

 

 
 
     
 
 

 

Europarlamenttivaalit 2019

Tämä kevät on hyvää vaikuttamisen aikaa. Olemme päässeet äänestämään jo siitä, millaista politiikkaa Suomessa tullaan tekemään seuraavan neljän vuoden aikana, ja nyt pääsemme äänestämään siitä, millaista politiikkaa europarlamentissa tehdään seuraavan viiden vuoden ajan!

Euroopan parlamentti (EP) on yksi Euroopan unionin lainsäädäntöelimistä. EU-kansalaiset valitsevat parlamentin jäsenet suorilla vaaleilla, jotka järjestetään kaikissa jäsenvaltioissa joka viides vuosi. Edelliset vaalit järjestettiin vuonna 2014. 

 
 
 

Europarlamenttivaalien ennakkoäänestys järjestetään Suomessa 15.–21.5. ja ulkomailla 15.–18.5. Varsinainen vaalipäivä on Suomessa sunnuntaina 26.5.2019.

Yleisessä ennakkoäänestyspaikassa voi äänestää kuka tahansa äänioikeutettu riippumatta kotikunnasta. Myös ulkomailla Suomen edustustoissa voi äänestää kuka tahansa äänioikeutettu. Varsinaisena vaalipäivänä äänestys tulee toimittaa sinulle määrätyssä paikassa!

ISYYn vaalitapahtumat Joensuussa ja Kuopiossa

Mitkä europarlamenttivaalit ovat? Mistä Euroopan parlamentissa päätetään? Miten päätökset vaikuttavat sinuun? Oletko epävarma vastauksista? Ei hätää, ISYY on mukana järjestämässä molemmilla kampuksillaan vaalitapahtumia, joissa voit saada lisää tietoa Europpan parlamentista ja vaaleista! 

ISYY järjestää Kuopion kampuksella vaalitorin torstaina 9.5. klo 10–13 Snellmanian aulassa. Samana päivänä ISYY ja SAVOTTA järjestävät eurovaalipaneelin cafeSAVOTTAssa (Microkatu 1 E, 3 krs.) Savonia ammattikorkeakoulun tiloissa klo 16–18. Joensuussa vastaava tapahtuma järjestettiin huhtikuun lopulla.

Molemmilla kampuksilla ISYYn hallitus järjestää eduskuntavaali-infojen tapaan eurovaali-infot 14.5. klo 10–14 Joensuussa Carelialla ja Kuopiossa Snellmanialla. Tarjolla on kahvia ja teetä.

Lisäksi ISYY järjestää ennakkoäänestystempaukset 15.5. kello 14. Joensuussa tempaus starttaa Carelian edestä, mistä suunnataan kohti pääkirjastoa. Tule paikalle hieman ennen 14, niin saat matkalle tai sitä ennen kahvia tai teetä! Kuopiossa tempaus järjestetään ISYYn toimistolla Lukemalla klo 14 alkaen. Tule äänestämään ja nauttimaan vaalikahvista!

Tapahtumat ovat kaikille avoimia.

 
 
     
 
 

ISYYn vappuaaton puheet 2019

Joensuussa ja Kuopiossa kuultiin jälleen vappuaattona 30.4. Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) edustajien perinteiset vappupuheet.

Ylioppilaskunnan vappuaaton allastapahtumassa Kuopion torilla puheen piti ISYYn hallituksen puheenjohtaja Aleksi Kinnunen ja Joensuun Ilosaaren vapputapahtumassa puhui Joensuun kampuspuheenjohtaja ja ISYYn hallituksen varapuheenjohtaja Ella Partanen. 

Lue puheet ISYYn sivuilta.

  Lue lisää  
 

Vuoden 2019 Uitettava proffa 

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) on valinnut vuoden 2019 Uitettavaksi proffaksi Merja Heinäniemen. Heinäniemi työskentelee apulaisprofessorina Itä-Suomen yliopiston lääketieteen laitoksella biolääketieteen yksikössä ja on opiskelijoiden keskuudessa tunnettu opiskelijamyönteisyydestään sekä innostavasta asenteestaan tiedettä kohtaan.

Ylioppilaskunta on valinnut ja uittanut professoreita vappuaaton allastapahtumassaan Velj'mies-patsaalla vuodesta 1974 lähtien.

  Lue lisää  
 

Vuoden 2019 Velj’mies ja Siskotyttö

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan Kuopion kampusvaliokunta on valinnut vuoden 2019 Velj’mieheksi ja Siskotytöksi Henri Hakkaraisen ja Heidi Hämäläisen.

Valitut pesivät ja lakittivat Velj’mies-patsaan ylioppilaskunnan vappuaaton tapahtumassa 30.4. Kuopion torilla.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Kevään ja kesän verenluovutusajat Joensuussa ja Kuopiossa

Kevään ja kesän verenluovutusajat Joensuussa ja Kuopiossa

ISYYllä on oma rekisteröity VeriRyhmä, ISYYn VeriRyhmä. Kerrothan kuuluvasi ISYYn VeriRyhmään saapuessasi luovuttamaan. 

Joensuu:

 • 9.5. klo 12-17
 • 13.6. klo 12-17
 • 4.7. klo 12-17
 • 25.7. klo 12-17
 • 15.8. klo 12-17

Paikkana seutukirjasto, Muikkusali (Koskikatu 25, 80100 Joensuu)

Kuopio:

Veripalvelutoimiston aukioloajat muuttuvat 6.5. alkaen. Jatkossa toimiston aukioloajat ovat maanantaisin ja tiistaisin klo 11-18 sekä perjantaisin klo 10-17.

Toimisto sijaitsee osoitteessa Puijonkatu 23 (Sektori, 2. krs.), 70100 Kuopio.

 

 
 
     
 
 

 

SYKETTÄ tiedottaa: Opiskelija- ja henkilöstöryhmien vakiovuorohaku lukuvuodelle 2019-2020

Itä-Suomen yliopiston ja Karelia-ammattikorkeakoulun opiskelija- ja henkilökuntaryhmät voivat hakea itselleen vakiovuoroa SYKETTÄ-liikuntapalveluista lukuvuodelle 2019-2020. Vuorot alkavat pääsääntöisesti syyskuun alussa ja päättyvät toukokuun lopussa. Kaikilla vuorojen käyttäjillä (mukaanlukien vastuuhenkilöt) tulee olla voimassa oleva SYKETTÄ-liikuntatarra. Vain yksi hakemus / hakijataho.

Hakuaika päättyy 24.5.2019 klo 12.00.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Kilometrikisa alkaa 15.5.

SYKETTÄ on jälleen mukana Kilometrikisassa, joka poljetaan 1.5.-22.9.2019. Mukaan Joensuun SYKETTÄ-joukkueeseen ovat tervetulleita Karelia-ammattikorkeakoulun ja Itä-Suomen yliopiston henkilökunta sekä opiskelijat.

Kilometrikisa on yritysten, työyhteisöjen, osastojen, yhdistysten, seurojen tai minkä tahansa joukkueiden välinen leikkimielinen kilpailu, jossa osallistujat kirjaavat pyöräilykilometrejään ylös ja kartuttavat oman joukkueen kilometrisaldoa. Palkintoja arvotaan kaikkien osallistujien kesken ja kisan loputtua palkitaan parhaat joukkueet. Jokaiselle osallistujalle on varmasti luvassa kohonnutta kuntoa ja hyvää mieltä!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Anna palautetta Kamusta ja Opintoyhteisöistä

Nyt on aika ja mahdollisuus antaa mielipide Kamusta ja Opintoyhteisöistä.

Vastaa kyselyyn 15.5.2019 mennessä.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Ole mukana kehittämässä oppimisanalytiikan hyödyntämisen tapoja, osallistu kyselyyn!

Itä-Suomen yliopisto osallistuu seitsemän yliopiston yhteiseen AnalytiikkaÄly-hankkeeseen, jossa kerätään kyselyn avulla tietoa eri käyttäjäryhmien tarpeista opiskelun tietojärjestelmissä olevan tiedon hyödyntämisessä. Vastauksia kerätään käyttäjäryhmittäin erikseen opiskelijoilta, opettajilta, HOPS-opettajilta (opettajatuutoreilta), opintokoordinaattoreilta ja –suunnittelijoilta sekä koulutuksesta vastaavilta henkilöiltä. Kysely toteutetaan jokaisessa partneriyliopistossa. 

Vastausaikaa on 12.5.2019 asti. Huom! Kysely toimii parhaiten tietokoneen näytöllä tai tabletilla.

Opiskelijan kysely

  Lue lisää YAMMERISTA  

 

 
 
     
 
 

 

Opiskelijaliikkeen eurovaalikampanja on nyt julkaistu!

Elämme merkittävien globaalien haasteiden aikaa. Opiskelijaliikkeen yhteiset teemat eurovaaleihin ovat koulutus ja sen rahoitus, kansainvälistyminen sekä opiskelijoiden ja nuorten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuudet Euroopan unionissa. Nuoren sukupolven ääni on kuultava Euroopan päätöksissä. Nyt on ratkaisujen aika.

Kampanjan nettisivu: www.koulutustaprkl.fi/eu

#koulutustaprkl #EUvaalit2019 #SUNratkaisu

  Lue lisää  
 
 
 

Eurovaaleihin liittyvä seminaari ja ehdokaspaneeli Helsingissä

Ennakkoäänestyksen ensimmäisenä päivänä keskiviikkona 15.5. Helsingissä Apollo Live Clubilla järjestetään SAMOKin ja SYL:n yhteinen EU-seminaari, jossa pureudutaan syvemmin Euroopan unioniin ja EU-vaikuttamiseen. Seminaari on suunnattu opiskelijakuntien ja ylioppilaskuntien edustajille.

Seminaarin lopuksi on vuorossa pääkaupunkiseudun ammattikorkeakoulujen opiskelijakuntien järjestämä vaalipaneeli eduskuntapuolueiden eurovaaliehdokkaille, joka on avoin kaikille. Paneelia voi seurata myös etänä SAMOKin Facebook-sivujen kautta.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Tietoisku ulkomaille lähteville opiskelijoille ja ulkomailta Suomeen saapuville opiskelijoille

Kelan KV-kevätpäivät tarjoavat tietoiskun Suomeen saapuville ja Suomesta lähteville opiskelijoille. Tilaisuutta voi seurata verkkolähetyksenä 8.5. klo 13-14.30.

Kela järjestää KV-kevätpäivät yhteistyössä Eläketurvakeskuksen, Verohallinnon, Maahanmuuttoviraston, Väestörekisterikeskuksen ja Helsingin kaupungin kanssa.

  Lue lisää  
 
 
 

Kela palvelee asiakkaita nyt myös Instagramissa

Palveluasiantuntijat Helmi, Joona ja Juho palvelevat asiakkaita Kelan Instagram-tilillä. Kelan tili Instagramissa on @kela_fpa.

Kelan Instagram-tilillä julkaistaan viikoittain vinkkejä, jotka auttavat asiakkaita Kela-asioiden hoitamisessa. Lisäksi palveluasiantuntijat vastaavat asiakkaiden esittämiin yleisiin kysymyksiin.

Asiakkaat saavat neuvoja ja ohjeita esimerkiksi verkkoasiointiin, etuuksien hakemiseen ja liitteiden toimittamiseen. Tietoturvasyistä Instagramissa ei voida antaa henkilökohtaista palvelua, mutta yleisiä kysymyksiä on mahdollista laittaa yksityisviestillä.

Palveluasiantuntijat neuvovat erityisesti asumistukeen, opintotukeen, työttömyysturvaan ja lapsiperheiden etuuksiin liittyvissä asioissa. Tili on kaksikielinen, eli asiakkaat voivat esittää kysymyksiä suomeksi ja ruotsiksi.

  Lue lisää  
 

Palauta liikaa maksettu opintotuki toukokuun aikana

Tuen voi palauttaa helposti verkossa Kelan asiointipalvelussa. Jos liikaa maksettua opintotukea ei palauteta ajoissa, se peritään takaisin 7,5 %:lla korotettuna.

Jos opiskelijan tulot ylittivät vuositulorajan vuonna 2018, hän voi vapaaehtoisesti palauttaa liikaa maksetut opintorahat ja opintotuen asumislisät. Vuositulorajat ja tuen vapaaehtoiset palauttamiset eivät koske yleistä asumistukea. Opintotuki pitää maksaa takaisin viimeistään perjantaina 31.5.2019.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Tungevaag & Raaban, Pyhimys ja Chisu tähdittävät Lehtiä Ilosaaressa -festivaalia lokakuussa

Joensuun syksyn musiikillinen huipentuma jytisee lokakuussa, kun Lehtiä Ilosaaressa -festivaali tanssittaa Joensuu Areenalla. Opiskelijabileiden ja areenakonsertin parhaat puolet yhdistävä tapahtuma on juurtunut paikalliselle festivaalikartalle jo vuosituhannen alkupuolella ja sittemmin siirtynyt sisälle kasvamaan. Joensuun Areenalla tapahtuma järjestetään nyt neljättä kertaa.

Tapahtuman liput tulevat myyntiin perjantaina 26. huhtikuuta. Lipun hinta on 35 euroa (+ mahdolliset palvelumaksut). Opiskelijalipun hinta on 25 euroa (+ mahdolliset palvelumaksut). Lippuja on myynnissä Lippupisteen ja Tiketin myyntipisteistä, ravintola Kerubista, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan sekä Karelia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan toimistoissa. Tapahtumaan on myynnissä myös 70 euron arvoisia VIP-lippuja, jotka sisältävät musiikin lisäksi myös maittavan buffet-ruokailun. VIP-liput myydään ravintola Kerubin kautta.

Lehtiä Ilosaaressa juhlitaan perjantaina 4. lokakuuta. Ikärajattoman tapahtuman tuottaa Kerubi.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Joensuun Mahdollisuuksien tori ja Lasten käsityökarnevaalit 11.5. klo 10-16

Kahden tapahtuman yhdistelmä kantaa tänä vuonna teemaa Globaali Joensuu - Global Joensuu. Teemalla tuodaan monipuolisesti esiin sitä, kuinka Joensuu on osa maailmanlaajuista yhteisöä esimerkiksi koulutuksen, teknologian, taiteen, ruoan ja ilmastokysymysten myötä. Ohjelmassa on mm. järjestöesittelyjä, työpajoja, tansseja eri maista, paneelikeskustelu osallisuudesta ja yhteistyöstä sekä Ville Karttusen lauluja lapsille ja lapsenmielisille.

Tapahtumat ovat pääsymaksuttomia ja ne pidetään Taitokorttelissa, Koskikatu 1, Joensuu.

Lisätietoa tapahtumien Facebook-sivulla ja Instagramissa.

Tapahtumien järjestäjinä ovat Joensuun seudun monikulttuurisuusyhdistys JoMoni ry. ja Taito Pohjois-Karjala ry.

 
 
     
 
 

Uuden suomalaisuuden juhla 12.5. klo 13-15

Tervetuloa juhlistamaan monikulttuurista Suomea ja Pohjois-Karjalaa! Tämänvuotisessa juhlassa istuudutaan pöytiin ruokailemaan ja katsomaan esityksiä. Tapahtumassa jaetaan myös Vuoden monikulttuurisuusteko -palkinto. Heti tapahtuman jälkeen on mahdollista jäädä katsomaan JoMoni ry:n tuottama Happy Note -lyhytelokuva, jota ei suositella lapsille.

Tapahtumaan on vapaa pääsy ja se pidetään Laulutalolla, Kauppakatu 51, Joensuu.

Lisätietoa tapahtuman Facebook-sivulla.

Jo yli kymmenettä kertaa järjestettävän tapahtuman toteuttaa Joensuun seudun monikulttuurisuusyhdistys JoMoni ry.

 

 
 
     
 
 

 

Rytmejä Tropiikissa: DJ Borzin / Balkan Fever

"Opa! Opa!" Lauantaina 11.5.2019 fiilistellään pääasiassa balkanilaisvaikutteista rytmi ja -klubimusiikkia! Erikoisvieraana maailmanmusiikin erikoismies ja Balkan Fever Helsinki klubin isäntä Dj Borzin. Supersuosittu klubi viettää 10-vuotis juhliaan.
Dj Borzin kuuluu eurooppalaisten Balkan -musiikkia soittavien tiskijukkien kärkikastiin jo 40-vuoden kokemuksella!

- DJ-setit Botanian katetulla terassilla la 11.5. klo 19-23
- 10€/6€/0€ (alennettu hinta: opiskelijat/eläkeläiset, Botanian vuosikortilla ilmainen). Oikeuttaa pääsyn myös puutarhoihin!
- Kasvihuoneissa anniskeluoikeudet ja runsaasti hengailupaikkoja.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Nyytin chatissa jaetaan ajatuksia, kokemuksia ja fiiliksiä – tuu mukaan!

Tulevat chatit:
  9.5.  Riittäkö rahat?
23.5.  Teetkö opintoja kesällä?
  6.6.  Elämää sinkkuna
20.6.  Kesä ja yksinäisyys

Chatit löytyvät Nyytin sivuilta ja niihin voi osallistua nimimerkillä.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Tervetuloa ilmastotunnetyöpajaan!

Pysähdymme luottamuksellisessa ja vertaistuellisessa ilmapiirissä kohtaamaan ilmastonmuutoksen herättämiä tunteita ja toivonpilkahduksia. Käsittelemme ilmastoahdistusta luovien ja toiminnallisten menetelmien sekä keskustelujen avulla. Jaamme oivalluksia voimavaroista ja välineistä, joiden avulla toivoa ja toimintakykyä voi tukea ja herätellä tulevaisuuden epävarmuuden edessä. 

Ryhmä on sopiva kaikille, jotka ovat kiinnostuneita käsittelemään ilmastonmuutoksen aiheuttamia tunteita. Kevään viimeinen työpaja järjestetään 9.5. Osallistuminen on maksutonta.

Ilmoittautuminen: juni.sinkkonen@gmail.com

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Uusi tulkinta Kalevalan Ainosta

Mitä tapahtuu, kun Aino ei hukuttaudukaan järveen vaan ottaa kohtalonsa omiin käsiinsä? Aino-musiikkinäytelmä on uusi tulkinta Kalevalan ikonisen Aino-hahmon tarinasta. Esitys on kansanlaulun opiskelijan Kaarina Sorvalin loppututkinto Joensuun konservatoriossa, mutta mukana on muitakin Joensuun konservatorion opiskelijoita, sillä esitykseen kuuluu laulun lisäksi musiikkia, tanssia ja muuta koreografiaa.

Aino-musiikkinäytelmä esitetään Joensuun konservatorion pienessä salissa (Rantakatu 31) la 4.5. klo 19.00, pe 17.5. klo 20.00 ja su 26.5. klo 19.00. Vapaa pääsy.

Lisätietoja: Kaarina Sorvali, p. 040 410 9443, kaarina.sorvali@gmail.com

 
 
     
 
 

ONNI - Itä-Suomen yliopiston kuoro Joyn 50-vuotisjuhlakonsertti 18.5.

Itä-Suomen yliopiston kuoro Joy ry on tuonut iloa ja musiikin riemua jo vuodesta 1969. Nyt on aika juhlistaa 50-vuotiasta kuoroamme, joka toimii myös Itä-Suomen yliopiston virallisena edustuskuorona. Kuoron historiaan mahtuu monenlaista aina perinteisestä kuoromusiikista kansanlauluihin ja hengellisistä lauluista rockiin. Tervetuloa nauttimaan läpileikkauksesta kuoron perinteisiin ja tuleviin klassikoihin.

Kuoroa johtaa Mari-Annika Heikkilä.

Ennakkolipunmyynti nettikaupassamme.
Opiskelijat 8€, muut 15€

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Jatkuva kasvatus - vaihtoehto metsätaloudessa? -seminaari

Kuopion luonnon ystäväin yhdistys järjestää yhdessä Itä-Suomen 
yliopiston ja 4H-yhdistyksen kanssa Kuopion kampuksella Metsäseminaarin 18.5.2019.

Talousmetsissä on tarve ottaa entistä paremmin huomioon monimuotoisuus-, maisema- ja virkistysarvot. Metsätalouden perinteiset hakkuumenetelmät ovat saamassa seurakseen eri-ikäisen metsän kasvatuksen menetelmiä, joilla pyritään ylläpitämään puuston rakenteellista vaihtelua ja peitteisyyttä.

Seminaari 18.5.2019 klo 10–17 Kuopion kampus, videoyhteys Joensuun kampukselle 
Carelia C2 luentosaliin.

Tapahtuma Facebookissa

Kuopion luonnon ystäväin yhdistys ry

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Opiskelijakortilla Joensuun kaupunginteatteriin vain 6-7,50 eurolla esityspäivinä!

Joensuun kaupunginteatteri tarjoaa opiskelijoille opiskelijalipun esityspäivinään vain 6-7,50 euron hintaan.
 
Äkkilähtö-hinta on voimassa esityspäivinä ja koskee teatterin omaa tuotantoa.

Lipun saa ostaa esityspäivinä Carelicum palveluista, Koskikatu 5 tai teatterin ovilipunmyynnistä tuntia ennen esitysten alkua, kaupungintalo, Rantakatu 20. Vaivattomimmin saat lipun suoraan kännykkääsi esityspäivänä Ticketmaster Suomen verkkokaupasta!

P.S. Jos haluat varmistaa teatterilipun jo ennen esityspäivää, maksaa opiskelijalippu tuolloin 12-15 euroa näytelmästä riippuen.

 

 
 
     
 

 
 

 

SUP-lautaile kesällä opiskelijahinnoin

SUP-lautailu on kesän hittijuttu ja nyt sinulla on mahdollisuus vuokrata lautoja sekä osallistua SUP-retkille opiskelijahinnoin. Kausi on jo alkanut ja viileää vettä voi uhmata pukeutumalla laadukkaisiin märkäpukuihimme, jotka sisältyvät retkien hintaan. Sijaitsemme Jokiaseman vieressä (Länsiviitta 2).

Järjestämme myös erilaisia SUP-tapahtumia ja esimerkiksi 28.5 on Sinkuille järjestettävä SUP+Saunalautta -tapahtuma, johon on paikkoja vielä jäljellä!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Applications for Transparency International School on Integrity 2019 are now open!

Transparency School is the leading summer course on anti-corruption in the world. Since 2010, it has already welcomed more than 1000 future leaders from around 120 countries worldwide.

This year the School will take place on 8-14 July 2019 in Vilnius, Lithuania.

Transparency School is organized in cooperation with Mykolas Romeris Law School. After successfully completing the course, students receive 6 ECTS (European Credit Transfer System) credits. The School features three teaching modules aimed at participants from academia, civic society as well as from the public and private sectors.

University students of Nordplus Law Network partner universities are entitled to receive a Nordplus mobility grant of 400 EUR, once selected for the Transparency School 2019. 

The deadline for applications is 20 May 2019.   

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Hyvinvointilive - Facebook-livelähetys

Kevään viimeinen Nyyti ry:n Hyvinvointilive järjestetään tiistaina 21.5..2019 klo 18.00–18.30. Lähetyksen aiheena on raha. Mukana Facebook Live-lähetyksissä on kiinnostavia opiskelija- ja asiantuntijavieraita. Vakiovieraana toimii psykologi Elina Marttinen (Nyyti ry). Lähetyksiä houstaa Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK ry:n asiantuntija Eero Löytömäki.

#Hyvinvointilive -lähetyksiä voit seurata etänä Nyytin Facebook-sivulla, josta lähetykset ovat katseltavissa myös jälkikäteen. Liveä voi tulla seuraamaan myös paikanpäälle, Helsingin yliopiston pääkirjaston Ohjauskulmaan. Tervetuloa! 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Terapiatakuu-kansalaisaloite

Joka toinen suomalainen kokee jossakin vaiheessa elämäänsä mielenterveyden häiriön, mutta vain puolet saa tarvitsemaansa hoitoa. Tämän vuoksi tarvitsemme Terapiatakuun. Se takaa kaikille nopeamman ja helpomman pääsyn mielenterveyshoitoon.

Allekirjoita kansalaisaloite ja ole mukana vaatimassa, että kaikki saavat tarvitsemaansa mielenterveyshoitoa.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Tule WWF-lähettilääksi syksyllä 2019 käynnistyvälle koulukiertueelle!

WWF-lähettiläät tekevät merkittävää ympäristökasvatustyötä kouluissa ja toimivat WWF:n kasvoina eri-ikäisten oppijoiden parissa. Vuodesta 2009 lähtien WWF:n koulukiertueet ovat tavoittaneet jo yli 150 000 lasta ja nuorta. Haemme nyt uusia lähettiläitä syksyllä 2019 käynnistyvälle, yläkouluille, lukioille ja ammatillisille oppilaitoksille suunnatulle kiertueelle. Ensimmäistä kertaa tarjoamme vierailuja myös ammattikorkeakouluille ja yliopistoille. Kiertue jatkuu kaksi vuotta. Sen tavoitteena on tarjota yli tuhat oppituntia ja tavoittaa nuoria mahdollisimman kattavasti eri puolilla maata.

Lähettilään toimenkuvaan kuuluu toiminnallisten oppituntien pitäminen WWF:n laatimien sisältöjen pohjalta sekä itsenäinen tuntien sopiminen oppilaitosten kanssa. WWF-lähettiläät tekevät vierailuita oman aikataulunsa ja elämäntilanteensa mukaisesti. Koulutukseen osallistuneiden lähettiläiden toivotaan kuitenkin pitävän vähintään kymmenen oppituntia kiertueen aikana.

Kiertueen teema on ruoka, sillä ympäristön kannalta tärkeimmät arjen valintamme koskevat ruokaa. Ruuantuotanto on tällä hetkellä maailmanlaajuisesti yksi suurimmista yksittäisistä kasvihuonekaasujen aiheuttajista. Ruuantuotanto on myös suurimpia syitä maailman villieläinten määrän romahtamiseen.

Kaksipäiväinen lähettiläskoulutus pidetään pe–la 20.–21.9. Helsingissä. Koulutuksessa käydään läpi WWF-lähettiläänä toimimisen käytäntöjä, perehdytään perusteellisesti kiertueen teemaan, opetellaan ruokakiertueen oppitunnin sisältö aktiviteetteineen ja harjoitellaan esiintymistä.

Lähettiläiksi toivotaan esiintymistaitoisia ja innostavia persoonia eri puolilta Suomea. Kokemus nuorten kanssa toimimisesta sekä ruoka- tai ympäristöosaaminen ovat eduksi, mutta eivät välttämättömiä.

Kouluvierailuista maksetaan tuntipalkkio. Lisäksi lähettiläiden matkat koulutukseen ja oppilaitoksiin korvataan. Lähettiläitä koulutetaan enintään 40.

Jos olet kiinnostunut ryhtymään WWF-lähettilääksi, lähetä vapaamuotoinen hakemus 12.5.2019 mennessä ympäristökasvatuksen harjoittelija Siiri Jaakkolalle sähköpostitse siiri.jaakkola(at)wwf.fi.

Lisätiedot: Sanna Koskinen, ympäristökasvatuksen johtava asiantuntija, p. 050 5165 404, sanna.koskinen(at)wwf.fi

  Lue lisää  
 
 
     
 
     
 
 

Lyhyet

Apurahat, stipendit ja palkinnot:
- Julkisesti haettavana olevat apurahat UEFin sivuilla

Kilpailut:

- Suomen Kuntaliiton valtakunnallinen Klash-haastekilpailu hakee konkreettisia ratkaisuja kuntien elinvoiman parantamiseen (deadline 18.6.2019)
- Eurooppalainen Green Alley Award 2019 -kilpailu kiertotalouden startup-yrityksille (deadline 25.6.2019)

 

 
 
     
 
 

Kampuskalenteri

7.5. MTG-killan pelikerta klo 15-20 ISYYn neuvoteluhuoneessa
7.5. Joensuu Debate Societyn viikottainen väittely klo 17-19 salissa AU202
9.5. Ilmastoahdistus ja voimavarat -työpaja klo 18, Rantakatu 23 B, Joensuu (järj. Savo-Karjalan Luonto-Liitto)
11.5. Joensuun Mahdollisuuksien tori ja lasten käsityökarnevaalit klo 10-16
11.5. Rytmejä Tropiikissa: DJ Borzin / Balkan Fever, Botania
12.5. Uuden suomalaisuuden juhla klo 13-15
14.5. ISYYn eurovaali-info klo 10-14 Carelian aulassa
14.5. MTG-killan pelikerta klo 15-20 ISYYn neuvoteluhuoneessa
14.5. Joensuu Debate Societyn viikottainen väittely klo 17-19 salissa AU202
15.5. Kilometrikisa alkaa
15.5. ISYYn ennakkoäänestystempaus klo 14, Carelian edusta
17.5. Uusi tulkinta Kalevalan Ainosta klo 20 Joensuun konservatorion pienessä salissa
18.5. Jatkuva kasvatus - vaihtoehto metsätaloudessa? -seminaari klo 10-17, videoyhteys C2-luentosalissa
18.5. ONNI - Itä-Suomen yliopiston kuoro Joyn 50-vuotisjuhlakonsertti
21.5. MTG-killan pelikerta klo 15-20 ISYYn neuvoteluhuoneessa
21.5. Joensuu Debate Societyn viikottainen väittely klo 17-19 salissa AU202
23.5. ISYYn toimistot sulkeutuvat klo 14
26.5. Uusi tulkinta Kalevalan Ainosta klo 19 Joensuun konservatorion pienessä salissa
30.–31.5. ISYYn toimistot ovat suljettuina
14.6.–4.8. ISYYn toimistot ovat kiinni

Joensuun kaupunginorkesterin konsertit
Joensuun kaupunginteatterin ohjelmisto
Joensuun taidemuseo Onnin ohjelmisto
Kerubin tuleva ohjelma
Pohjois-Karjalan museo Hilman ohjelmisto

 

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Joensuun kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Joensuun kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon maanantai) osoitteeseen vapaa-aika@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.
 

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko