Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Joensuu 20/2019

ti 3. syyskuuta 2019 16.07.29

Syyskuun ensimmäisessä uutiskirjeessä SYKETTÄ-korkeakoululiikuntapalvelujen maksuttomista kokeiluviikoista, sekä lukuvuoden aloitustapahtumasta Kampusrysäyksestä ja kaupunkisuunnistuksesta.
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Joensuu 20/2019

Vko 36, 3.-9.9.2019
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
     
 
 

Kampusrysäystä ja SYKETTÄ-asiaa

Syyskuun ensimmäisessä uutiskirjeessä  SYKETTÄ-korkeakoululiikuntapalvelujen maksuttomista kokeiluviikoista, sekä lukuvuoden aloitustapahtumasta Kampusrysäyksestä ja kaupunkisuunnistuksesta. Löydät uutiskirjeestä myös seuraavat osiot:

  • ISYYn ajankohtaiset
  • Pinnalla nyt
  • Tulevia tapahtumia
  • Sekalaista
  • Työelämä ja harjoittelu

Tsemppiä viikkoosi!

 

 
 
     
 

 
 

 

Ekaluokkalaisia liikkeellä – pidetään maltti liikenteessä!

Itä-Suomen yliopistossa Joensuun ja Kuopion kampuksilla aloitti opintonsa maanantaina 2.9.2019 yhteensä reilut 2500 uutta tutkinto-opiskelijaa. Joensuussa aloittavia opiskelijoita on noin 1500 ja Kuopiossa hieman yli 1000. Molemmille kampuksille saapuu myös satoja vaihto-opiskelijoita.

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) toivoo teillä liikkuvilta malttia koulu- ja työmatkaliikenteen sujuvoittamiseksi. Erityistä tarkkaavaisuutta vaativia paikkoja ovat Joensuussa etenkin Agoran ja Metrian välinen Yliopistokadun ylityspaikka sekä Kuopiossa Savilahden alue, jolla on käynnissä erilaisia muutostöitä. 

 
 
     
 
 

ISYY vinkkaa: Uusi opiskelija, näin selviät opintojesi alusta!

Opintojen alku voi olla kuumottava paikka, mutta siitä selviää oikealla asenteella ja oikeilla välineillä. Olemme koonneet verkkosivuillemme 13 vinkkiä, joiden avulla selviät opintojesi alusta sujuvammin.

Seuraa myös ISYYn some-kanavia tulevien viikkojen aikana, sillä hallituslaisemme jakavat niissä lisää vinkkejä opintojen aloittamiseen tunnisteella #isyyvinkkaa.

Instagram: @isyyuef
Facebook: @fbISYY

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Ota Pivo haltuun!

ISYYn jäsenenä sinulla on nyt mahdollisuus ottaa käyttöön opiskelijakortti myös Pivo-sovelluksessa Frankin rinnalla tai sen sijaan. Pivon opiskelijakorttia vilauttamalla saat samalla tavalla VR:n ja Matkahuollon opiskelijahintaiset liput ja Kelan ateriatuen sekä myös muita opiskelijaetuja.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

SYKETTÄ tiedottaa

Ilmaiset kokeiluviikot 2.-15.9.

Syyskuun kahden ensimmäisen viikon aikana (2.-15.9.) vietetään ilmaisia kokeiluviikkoja, joiden aikana voit kokeilla SYKETTÄ-palveluita maksutta, ilman voimassa olevaa liikuntatarraa.

Jokaiselle tunnille tulee kuitenkin ilmoittautua liikuntakalenterin kautta. Uusien käyttäjien tulee rekisteröityä SYKETTÄ-sivuilla ennen palveluiden käytön aloittamista. Aiemmin rekisteröityneiden käyttäjien ei tarvitse rekisteröityä uudelleen. Katso lisätiedot ilmaisista kokeiluviikoista täältä.

SYKETTÄ Appro 2.-15.9.

Extratunteja ja passin palauttamalla osallistut arvointoihin. Lue lisää tästä

 
 
     
 
 

Haku Joensuun kampuksen Gradutallin on käynnissä!

Takkuaako gradu? Kaipaisitko lisäpotkua tekemiseen? Hae Gradutalliin! Gradutalli on monitieteinen ryhmä, joka on tarkoitettu kaikille joiden gradu on viivästynyt. Viivästyneeksi katsotaan gradu, jonka aloittamisesta on kulunut 2 vuotta tai enemmän. Ohjaus tapahtuu ryhmämuotoisesti ja pääsääntöisesti viikonloppuisin kirjoitusklinikkana, jolloin konkreettisesti opiskelija voi työstää graduaan.

Mikäli kiinnostuit, hae e-lomakkeella  viimeistään 12.9.2019 mennessä.

Lisätietoja Gradutallin nettisivuilta , josta löytyy mm. tarkemmat kriteerit sekä aikataulut.

 
 
     
 

 
 

Orientaatioviikko uusille opiskelijoille 2.9.–6.9.

Tervetuloa kampukselle uudet opiskelijat! Opinnot yliopistolla käynnistyvät maanantaina 2.9.2019, jolloin järjestetään uusien opiskelijoiden tervetulotilaisuudet. Rehtorit ja dekaanit kättelevät ja toivottavat uudet opiskelijat tervetulleiksi Joensuussa Carelialla ja Kuopiossa Snellmaniassa. Orientaatioviikko on osa Orientaatio yliopisto-opiskeluun -opintojaksoa, johon kuuluu kaikille yhteisiä tapahtumia, oppiaineiden / koulutusohjelmien omaa ohjelmaa sekä vertaistuutorointia. 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Ilmoittautuminen urasuunnittelun ja työnhaun syksyn koulutuksiin on alkanut!

Pohditko omia vahvuuksiasi ja työnhakuun liittyviä asioita? Millaiset työtehtävät sinua kiinnostavat ja millaista osaamista niissä tarvitaan? Kuinka voisit opintojesi aikana edistää tulevaa työllistymistäsi? Tiedätkö millaisissa tehtävissä muut alaltasi valmistuneet työskentelevät? Kaipaatko tietoa siitä, miten työmarkkinat toimivat?

Kaikkia näitä asioita ei tarvitse pohtia yksin – voit tulla etsimään vastauksia urasuunnittelun ja työnhaun kysymyksiin urapalvelujen koulutuksista. Tutustu linkkien kautta tarkemmin opintojaksojen opetussuunnitelmiin sekä aikatauluihin. Kuvaukset löytyvät myös WebOodista.

Sitova ilmoittautuminen WebOodissa 01.08.2019 - 08.09.2019 

1130006 Urasuunnittelu ja portfolio 3 op, 09.09. -27.10.2019
Opintojakso soveltuu parhaiten kandidaattivaiheen opiskelijoille, toisesta opintovuodesta alkaen.

1130003 Työnhakuvalmennus 3 op, 23.10. -15.12.2019
Opintojakso soveltuu parhaiten opiskelijoille, joille työelämään siirtyminen ja työnhaku ovat ajankohtaista. 

1130008 Urasuunnitteluryhmä 1 op
Pienryhmät ovat avoinna kaikille opiskelijoille, jotka haluavat pohtia henkilökohtaista opiskelu- ja elämäntilannettaan sekä urasuunnitelmiaan. Yhteen ryhmään voidaan ottaa enintään 12 opiskelijaa. Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Syyslukukauden ryhmät kokoontuvat Kuopion kampuksella.

Ryhmä 1. 14.10.-11.11.2019, Kuopion kampus
Myöhemmin järjestettävien ryhmien aikatauluista tiedotetaan WebOodissa.

Uraohjaajilta voit varata myös ajan henkilökohtaiseen ohjauskeskusteluun urasuunnitteluun, opiskeluun ja työelämään liittyvissä kysymyksissä. Ohjausta voit saada myös konkreettisten työnhakutaitojesi kohentamiseen. Varaa ohjausaika täyttämällä uraohjauksen alkukartoitus.

 
 
     
 
 

YTHS tiedottaa

Tervetuloa uudet opiskelijat!
Opintojesi aikana YTHS on hyvinvointisi ja terveytesi tukena. YTHS tarjoaa sinulle korkeakoulukouluopiskelijana matalan kynnyksen yleisterveyden, suunterveyden ja mielenterveyden palveluita sekä huolehtii opiskeluyhteisöjen hyvinvoinnista.

Self palvelee 24/7!
Opiskelijoiden oma verkkopalvelu YTHS:ssä asiointiin on helppo ja nopea kanava hoitaa terveyteesi liittyviä asioita, hallinnoi esim. ajanvarauksia. Myös chatin löydät Self-palvelusta.
Lue lisää

 

 

 
 
 

Faktaa terveydestä 
YTHS on koonnut Terveystietopankkiin valikoiman artikkeleita opiskelijaikäisen aikuisen terveyteen, sairauksiin, mielenterveysasioihin sekä suunterveyteen liittyvistä asioista. Lue lisää

Hyvinvointia ryhmistä!
YTHS tarjoaa useilla paikkakunnilla opiskelijoille erilaisia terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä ryhmiä. Ryhmät ovat suomenkielisiä. Tutustu tarjontaan

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Nyyti tiedottaa

NyytiCast-podcastit eetterissä
syyskuusta lähtien
Luvassa rohkeaa puhetta opiskelijoiden hyvinvoinnista ja tarinoita elämästä lähietäisyydeltä.
Lue lisää ja kuuntele

NyytiTalk-livelähetykset Youtubessa
Lähetyksissä käsitellään opiskelijan elämää ja hyvinvointia kiinnostavien vieraiden kanssa. NyytiTalk-livelähetysten myötä Facebookissa aiemmin toteutetut Hyvinvointilivet jäävät historiaan. 
Lue lisää

Nyyti meni Tuudoon
alkusyksystä lähtien Tuudon käyttöönottaneiden korkeakoulujen opiskelijat löytävät Nyytin Tuudon hyvinvointiosiosta. Tarjoamme viikoittain tietoa ja vinkkejä mm. mielen hyvinvointiin ja arjenhallintaan.
Lue lisää

 

 
 
 

Nyytin chat
Nyytin ryhmächateissa jutellaan vaihtelevin teemoin syyskuusta joulukuuhun joka toinen torstai klo 18-20. Tule mukaan keskustelemaan, jakamaan ajatuksiasi ja kokemuksiasi sekä saamaan uusia näkökulmia. Chattiin pääset tästä.

Elämäntaitokurssi verkossa 21.10.-22.11.2109
Viisi viikkoa kestävällä ryhmämuotoisella kurssilla käsitellään arjen- ja elämänhallintaan sekä itsetuntemukseen liittyviä kysymyksiä. Haku ryhmään alkaa 2.9.2019.
Lue lisää

Elämäntaitokurssin Oma-apukurssi avattu
NYYTIN ELÄMÄNTAITOKURSSI® -konseptiin perustuva Elämätaitokurssi oma-apukurssi on avattu Väestöliiton Hyvä kysymys -verkkopalvelussa. Elämäntaitokurssi on tarkoitettu sinulle, joka pohdit hyvinvointiin ja jaksamiseen liittyviä kysymyksiä.
Lue lisää

Starttikoulutus elämäntaitojen ohjaamiseen verkossa
Järjestämme keskiviikkona 12.11.2019 työpajatyyppisen koulutuksen Elämäntaitojen ohjaamiseksi verkossa. Koulutus on tarkoitettu kaikille nuorten ja nuorten aikuisten hyvinvoinnin parissa työskenteleville eikä edellytä Nyytin Elämäntaitokurssi® -ohjaajakoulutuksen käymistä. Koulutus pidetään torstaina 12.11.2019 klo 10.00– 15.00 Helsingissä osoitteessa: Töölönkatu 37 A 1. krs, 00260 Helsinki. Koulutus on maksuton. 

Ilmoittautuminen koulutukseen alkaa 1.10.2019 ja päättyy 5.11.2019 tai kun koulutus on täynnä.
Lue lisää

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Itä-Suomen yliopiston lukuvuoden avajaiset 5.9.

Itä-Suomen yliopiston lukuvuoden 2019–2020 avajaiset pidetään Joensuun kampuksella torstaina 5.9.2019 kello 14.15 alkaen Aurora-rakennuksen auditoriossa AU100, osoitteessa Yliopistokatu 2, B-sisäänkäynti.

Ohjelma:

klo 12.00 Itä-Suomen yliopiston lukuvuoden avajaisrukoushetki
Pyhän Nikolaoksen kirkko, Kirkkokatu 32
Toimittaa Kuopion ja Karjalan metropoliitta Arseni
Kuoroa johtaa kanttori Aleksi Suikkanen

klo 14.15 AVAJAISET

Akateeminen kulkue

Avajaispuhe
Rehtori Jukka Mönkkönen

Juhlapuhe
Kansanedustaja Anu Vehviläinen

Musiikkia
Itä-Suomen yliopiston kuoro Joy,
johtajana Mari-Annika Heikkilä

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan tervehdys
Hallituksen puheenjohtaja Aleksi Kinnunen

Maamme

Kahvitarjoilu

Tervetuloa!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Kampusrysäys ja kaupunkisuunnistus käynnistävät lukuvuoden 5.9.

Uusien opiskelijoiden lukuvuoden aloitustapahtuma Kampusrysäys, käynnistää Itä-Suomen yliopiston lukuvuoden torstaina 5.9.2019 Joensuussa ja Kuopiossa jo kahdeksatta kertaa. Kampusrysäykset järjestetään samana päivänä kuin Itä-Suomen yliopiston lukuvuoden 2019–2020 avajaiset Joensuussa.

Tule tutustumaan muihin uusiin opiskelijoihin, valokuvauttamaan kaupunkisuunnistusjoukkueesi, kuuntelemaan musiikkia ja kokeilemaan taitojasi rodeohärän selässä. Kampusrysäyksistä käynnistyvät myös kaupunkisuunnistukset.

 
 
 

Ylempien vuosikurssien opiskelijat ovat myös lämpimästi tervetulleita Kampusrysäykseen!

Ohjelma:

klo 15.30 Tapahtuman avaus ja akateemisen rehtorin Harri Siiskosen tervehdyssanat
klo 15.45 Itä-Suomen yliopiston kuoro Joy
klo 16.30 Rajatapaus
klo 17.45 Kaupunkisuunnistuksen lähtö
klo 18.00 Tapahtuma päättyy

Carelian pihassa pääset myös tutustumaan Kataja Basketin toimintaan Kataja Basket Meet and Greet -pisteellä, ratsastamaan rodeohärällä, pomppimaan pomppulinnassa ja haastamaan kaverit sumopainissa. Musiikista vastaa DJ Saravuo.

Tapahtuman järjestävät Itä-Suomen yliopisto (UEF) ja Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY).

Facebook: Joensuun Kampusrysäys ja kaupunkisuunnistus 2019

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Tietoa kaupunkisuunnistuksesta

Kaupunkisuunnistus on leikkimielinen joukkuekilpailu, jossa suunnistusjoukkueet kiertävät ainejärjestöjen, kampusjärjestöjen ja kerhojen järjestämillä rastipisteillä suorittaen erilaisia tehtäviä. Suunnistus pyörähtää käyntiin Carelian pihamaalta 17.45 alkaen ja siihen voivat osallistua myös muut kuin uudet opiskelijat. Kaupunkisuunnistuksen passi on fuksiryhmille ilmainen, muille ryhmille 25 €/ryhmä. Suunnistus päättyy klo 22.

Passien ennakkomyynti 5.9. Kampusrysäyksessä Carelian pihamaalla tapahtuman aikana. Kannattaa olla ajoissa, passit on myyty loppuun viime vuosina muutamassa minuutissa. Passilla kaupunkisuunnistukseen voi osallistua 6–10 henkilöä. Passin hintaan sisältyy pääsy jatkoklubille Kimmeliin. Lisäksi saat haalarimerkin! Lippuja kaupunkisuunnistuksen jatkoille saa myös Kimmelistä 3 euron hintaan. Varaudu myös maksamaan narikasta.

Kimmelissä luvassa on Krebadiscokiertue, joka on nimensä veroisesti valtakunnan parasta bailausmeininkiä! Bileitä on rytmittämässä YleX:n taajuksilta tuttu DJ MISTA S ja useista radio- ja klubihiteistään tunnettu TEMPER2. Tapahtuman houstina toimii suositusta Töölön Ketterä- yhtyeestä tunnettu MATTI 8.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Nyytin chatit

Nyytin ryhmächateissa jutellaan vaihtelevin teemoin syyskuusta joulukuuhun joka toinen torstai klo 18-20. Tule mukaan!

Chattien aiheet syksyllä 2019:
5.9. Opinnot alkaa – miten jaksaa?
12.9. Miten selvitä kiusaamisesta?
19.9. Satuttava some – kiusattuna sosiaalisessa mediassa
26.9. Svårt att hitta vänner?
3.10. How to make friends in Finland?
17.10. Opiskelijabileet
31.10. Miten mukaan porukoihin?
14.11. Aitoja kohtaamisia etsimässä
21.11. Hur känna igen och hålla fast sina gränser?
28.11. Miksi ja miten kohdata oma vihamme?
12.12. Ahdistaako?

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Liikuntailtapäivän jatkobileet 2.10.

Syksyn liikuntailtapäivää vietetään Itä-Suomen yliopistossa ja Karelia-ammattikorkeakoulussa 2.10.2019. Liikuntailtapäivä on vapautettu opetuksesta klo 12.15 eteenpäin, ja päivän aikana on tarjolla monipuolisesti liikuntamahdollisuuksia ympäri Joensuuta. SYKETTÄ julkaisee päiväohjelman 11.9.

Päivän urheilun jälkeen on tärkeätä muistaa oikea palautus ja tämä onnistuu parhaiten liikuntailtapäivän jatkobileissä! Livenä nähdään tällä kertaa Ruudolf & Musta Barbaari, joten lava tulee olemaan taatusti tulikuuma!

Hinta 5 € + narikka. Ennakkolipun ostaneille liikuntailtapäivän haalarimerkki (rajoitettu määrä)! Tarkemmat tiedot lipuista päivitetään piakkoin.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Lehtiä Ilosaaressa 2019

Joensuun syksyn musiikillinen huipentuma jytisee lokakuussa 4.10., kun Lehtiä Ilosaaressa -festivaali tanssittaa Joensuu Areenalla. Opiskelijabileiden ja areenakonsertin parhaat puolet yhdistävä tapahtuma on järjestetään Joensuu Areenalla nyt neljättä kertaa.

 

 
 
 

Sisäfestivaalin ohjelmassa on kaikkea hyvää meiltä ja muualta. Ulkomaista herkkua tarjoilee ruotsalais-norjalainen DJ-kaksikko Tungevaag & Raaban. Elektronisen tanssimusiikin megatähdistössä tuikkivan duon soittokerrat Spotifyssä ovat jo sadoissa miljoonissa, joten Areenalla nähdään maailmanluokan show. Muita varmistuneita kotimaisia kärkinimiä ovat helmikuussa Emma-gaalan palkintopöydän putsannut räppäri Pyhimys, kevään mittaan uuden sähköisen minänsä esittelevä Chisu sekä iki-ihana Ellinoora.

Lipun hinta on 35 euroa (+ mahd. kulut), opiskelijalippu 25 euroa (+ mahd. kulut).

Liput Lippupisteen ja Tiketin myyntipisteistä, ravintola Kerubista, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan sekä Karelia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan toimistoissa.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Savolainen, karjalainen vai saimaalainen? Itä-Suomen yliopiston kulttuuripääkaupunki 2026 -työpaja Pohjois-Savossa

Miten karjalaisten ja savolaisten ajatukset Saimaan alueesta eroavat? Miten vahvasti Saimaan järvialue ja esimerkiksi sen historia yhdistää kuntalaisia ja kaupunkilaisia? Tule mukaan työpajaan, jossa kuulet kulttuuripääkaupunkiprojekteista ja pääset tuottamaan arvokasta tietoa projektin eteenpäin viemiseksi.

Paikallisten ihmisten näkemykset ovat erittäin tärkeitä kulttuuripääkaupunkiprosessissa, sillä projektin keskiössä ovat ennen kaikkea paikalliset asukkaat ja paikallisen elinvoiman kehittäminen. Itä-Suomi on vahvaa rakennemuutoksen aluetta, joka on viime aikoina kärsinyt väestökadosta. Yhteinen kulttuuripääkaupunkiprojekti mahdollistaa uudenlaisia keinoja alueelliselle yhteistyölle, elinvoiman lisäämiselle ja yhteiselle tekemiselle koko Itä-Suomen alueella. 

Ilmoittautumaan Kuopion tilaisuuteen viimeistään 13.9.2019.
Ilmoittautuminen Joensuun tilaisuuteen. 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Opiskelijakortilla Joensuun kaupunginteatteriin vain 6-7,50 eurolla esityspäivinä!

Joensuun kaupunginteatteri tarjoaa opiskelijoille opiskelijalipun esityspäivinään vain 6-7,50 euron hintaan.
 
Äkkilähtö-hinta on voimassa esityspäivinä ja koskee teatterin omaa tuotantoa.

Lipun saa ostaa esityspäivinä Carelicum palveluista, Koskikatu 5 tai teatterin ovilipunmyynnistä tuntia ennen esitysten alkua, kaupungintalo, Rantakatu 20. Vaivattomimmin saat lipun suoraan kännykkääsi esityspäivänä Ticketmaster Suomen verkkokaupasta!

P.S. Jos haluat varmistaa teatterilipun jo ennen esityspäivää, maksaa opiskelijalippu tuolloin 12-15 euroa näytelmästä riippuen.

 

 
 
     
 

 
 

 

Itä-Suomen yliopiston kuoro Joy hakee uusia laulajia!

Haemme iloiseen joukkoomme motivoituneita laulajia, jotka ovat valmiita sitoutumaan viikottaisiin harjoituksiin. Nuotinlukutaito katsotaan eduksi, mutta tärkeintä on, että innostusta riittää! Varaudu esittämään yksi vapaavalintainen kappale, jonka osaat hyvin. Vuosien saatossa on kuultu lauluja virsistä poppiin, the choice is yours :)

Koelaulut järjestetään kahtena päivänä ma 9.9. klo 16-18 ja ti 10.9. klo 16-21. Huomaathan, että ilmoittautuminen tapahtuu tänä vuonna ennakkoon! Linkin löydät Facebookista ja nettisivuiltamme.

 
 
     
 
 

Hae mukaan Junction 2019 -tapahtumaan, Euroopan suurimpaan hackathoniin!

Haku marraskuun tapahtumaan on nyt auki ja sulkeutuu 6.10.2019. Junctionin tarkoituksena on kerätä yhteen suunnittelijoita, ohjelmistokehittäjiä ja muita luovia teknologiaentusiasteja. Tarjoamme heille välineet ja haasteet tämän päivän suurimpien haasteiden ratkaisemiseksi. Viikonlopun aikana osallistujat kehittävät osana tiimejä ratkaisuja omiin projekteihinsa ja yhteistyöyritystemme tarjoamiin haasteisiin. Tapahtumaan osallistuminen on täysin ilmaista!

Tänä vuonna muun muassa 10 erilaista trackia kuten: Mobility, Game Jam, Future Cities, Sustainability ja paljon muuta. Lisäksi ilmainen majoitus, ruuat ja juomat, sekä palkintoja 40 000€. Paikkoja on vain rajoitettu määrä joten hae jo pian mukaan!

Lue lisää ja hae mukaan tästä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Avustus kulttuuri- ja taidealan opiskelijoille

Joensuun kaupungin kulttuuripalvelut jakaa Joensuun lahjoitusrahaston avustusta. Avustus on tarkoitettu joensuulaisille vähävaraisille lahjakkaille kulttuuri- ja taidealan opiskelijoille.

Hakuaika on 2.9.-30.9.2019 klo 15 mennessä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

    Olen humanisti -kampanja tuo esiin humanistien osaamisen ja merkityksen työelämälle

Valtakunnallinen kampanjaviikko on käynnissä 2–.8.9.19. Kampanja nostaa esiin tunnettuja ja tuntemattomia humanisteja, tuottaa ymmärrystä humanististen alojen monipuolisuudesta ja korostaa humanististen tutkintojen omaavien erityisosaamista työelämässä. Mukana kampanjassa on myös tunnettuja ja ansioituneita humanisteja, kuten professori Jaakko Hämeen-Anttila. 

Kampanjaa voi seurata Instagramissa tai Facebookissa @olenhumanisti.

 
 
     
 
 

Urbaani karjalaisuus – tutkimuskysely nuorten karjalaisuudesta

Urbaani karjalaisuus on kolmivuotinen (1.4.2019–31.3.2022) Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiön (KKES) rahoittama historiantutkimushanke, jonka päämääränä on avata uusia näkymiä Karjala-tutkimukseen eli nähdä Karjala toisin, sodanjälkeisten kaupungistuneiden sukupolvien kokemuksin. Hanke suuntaa katseensa enemmän tulevaisuuteen kuin menneisyyteen, sillä varauksella, että historia on aina läsnä kaikessa toiminnassamme. 

Osallistumalla kyselyyn annat tutkimuksen käyttöön arvokasta tietoa nykynuorten ja nuorten aikuisten karjalaisuudesta. Kysymykset koskevat muun muassa karjalaista perhetaustaa, osallistumista karjalaisjärjestöjen toimintaan ja ajatuksia nykykarjalaisuudesta.

Lisätietoja kyselystä: sinikka.selin@uef.fi, p. 050 380 4273

Vastausaika päättyy maanantaina 30.9.2019.
Kyselyyn pääset tästä

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Tule ystäväksi ja kanssakulkijaksi lapselle ja hänen perheelleen!

Haluaisitko saada uusia kokemuksia sekä osallistua lapsen ja hänen perheensä tukemiseen? Mikäli mielenkiintosi heräsi, voit olla etsimämme vapaaehtoinen Pelastakaa Lasten tukihenkilöksi.
Mukaan tarvitaan monenlaisia turvallisia aikuisia.
Toiveenamme on, että sinulla olisi aikaa toimintaan pari kertaa kuukaudessa muutama tunti kerrallaan –ja että pystyisit sitoutumaan toimintaan vähintään vuodeksi.

Valmennamme sinut tehtävään sekä olemme tukenasi koko toiminnan ajan. Pyydämme kaikista
tukihenkilöistä sosiaalitoimen lausunnon sekä rikostaustaotteen.

Korvaamme toiminnasta aiheutuvia matka- ja toimintakuluja järjestömme käytännön mukaisesti.
”Tukihenkilö on minulle tärkeä koska hän piristää minua, kun tavataan ja hänelle voi kertoa tärkeitä
asioita.” (lapsen palaute toiminnasta)

Lisätietoja:
Eeva-Liisa Wallius
Pelastakaa Lapset ry / Itä-Suomen aluetoimisto
Länsikatu 15, rakennus 4 B, 80110 JOENSUU
puh 040 7392323 eeva-liisa.wallius@pelastakaalapset.fi

 
 
     
 
 

Tule mukaan Minun tarinani -ryhmään!

Ryhmä on tarkoitettu nuorille aikuisille (18-35v.) Huoli omasta tai läheisen hyvinvoinnista herättää usein monenlaisia tunteita ja kysymyksiä. Omia tunteita on hyvä oppia tunnistamaan, nimeämään ja ilmaisemaan. Ryhmässä on mahdollista löytää uusia näkökulmia keskustelun sekä toiminnallisten menetelmien keinoin.

Ryhmä kokoontuu Joensuussa Tukituvalla, Karjalankatu 4 a 2. klo 16.00

- 25.9.
- 9.10.
- 23.10.
- 6.11.
- 20.11.

Ilmoittautuminen 7.10. mennessä omaistyöntekijä Johannalle, puh. 050-308 6163 tai info@tukitupa.fi

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Hei sinä nuori aikuinen, tule mukaan Omakuva N.Y.T ryhmään!

Omakuva N.Y.T on taideperustainen kasvuryhmä, joka on tarkoitettu nuorille aikuisille (18-29v), jotka kokevat huolta omasta tai läheisensä mielen hyvinvoinnista. Kasvuryhmä soveltuu sinulle, jos sinua kiinnostaa tutkia luovien menetelmien kautta omaa elämääsi.

Ryhmä alkaa 7.10. ja kokoontuu maanantaisin kello 18.00-20.00 osoitteessa Karjalankatu 3, Wärtsilä-kampus, Dynamo Lounge.

Ilmoittautumiset 6.9. menessä, omaistyöntekijä Johanna Meriläinen, puh. 050 3086163 info@tukitupa.fi

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Free Webinars on Studying Abroad in Asia

Asia Exchange offers free webinars for the upcoming semester about study abroad opportunities in Asia. All of the webinars last approximately 30 minutes, followed by a Q&A session at the end.

Study in Bali: September 4th, 2019 at 10am (CEST)

Study in Asia: September 5th, 2019 at 11am (EDT)

Warum in Asien Studieren: September 10th, 2019 at 10am (CEST)

Why Study in Asia: September 11th, 2019 at 10am (CEST)

Study in East Asia: October 2nd, 2019 at 10am (CEST)

Study Entrepeneurship in Bali: November 27th, 2019 at 10am (CET)

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Eetti hakee paikalliskoordinaattoria Joensuuhun

Haluatko edistää vastuullista liiketoimintaa, eettisiä hankintoja ja kestäviä tuotantotapoja? Oletko kekseliäs ja osaat innostaa muut ihmiset mukaan vaatimaan muutosta? Rekrytoimme uudet vapaaehtoiset paikalliskoordinaattorit Joensuuhun, Jyväskylään ja Tampereelle, osaksi valtakunnallista verkostoa.

Paikalliskoordinaattori on elementissään esimerkiksi kirjoittaessaan mielipidekirjoituksia paikallislehtiin, kootessaan vapaaehtoisporukkaa tempaukseen tai järjestäessään leffailtaa muiden aktiivien kanssa – tai tehdessään jotain ihan muuta, mikä vain edistää Eetin toiminnan tavoitteita!

Paikalliskoordinaattorit toimivat Eetin aktiivisina vapaaehtoisina, ja sitoutuvat käyttämään noin 5 tuntia kuukaudessa paikallisryhmän koordinointiin. Aiempaa kokemusta vastaavista tehtävistä ei tarvita – asenne, sitoutuneisuus ja intohimo ratkaisevat!

Tehtäviisi kuuluu:
* Järjestää ja markkinoida 1-2 tapahtumaa vuodessa (esim. vaatteisiin tai elektroniikkaan liittyvä koulutus, tempaus tai leffailta)
* Rekrytoida vapaaehtoisia
* Hallinnoida ja kontaktoida oman alueen uusia jäseniä
* Koordinoida yhteistyötä muiden toimijoiden (esim. muiden järjestöjen) kanssa paikallisesti
* Toimia yhteyshenkilönä Eetin toimiston ja paikallisten vapaaehtoisten välillä

Tarjoamme koulutusta Eetin teemoista, perehdytyksen tehtäviin ja tukea toimintaan. Toivomme, että sinulla olisi mahdollisuus sitoutua tehtävään vuodeksi.

Hakemuksessa olisi hyvä kertoa:
* Millainen olet? Miten kaverisi kuvailevat sinua?
* Miksi paikalliskoordinaattorin tehtävä kiinnostaa sinua?
* Pystytkö sitoutumaan vapaaehtoistyöhön vähintään viideksi tunniksi kuukaudessa?
* Miten haluaisit edistää Eetin paikallisryhmätoimintaa omalla paikkakunnallasi?

Koordinaattorin paikkaa voi hakea yksin tai pareittain.

Lähetä hakemus ja CV osoitteeseen maija.lumme@eetti.fi perjantaihin 30.8. mennessä. Ilmoitamme hakijoille valinnasta elokuun loppuun mennessä, ja koulutus järjestetään Helsingissä lauantaina 14.9.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

ISYY hakee pääsihteeriä

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta hakee pääsihteeriä 1.10.2019 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Tehtäviin kuuluu mm. ylioppilaskunnan taloushallinnon organisointi ja valvonta, edunvalvonnasta, palvelutuotannosta, hallinnosta ja yhteiskuntasuhteista huolehtiminen sekä henkilöstöasiat. Pääsihteeri toimii valmistelijana ja esittelijänä ylioppilaskunnan hallitukselle.

Tehtävä on työajaltaan joustava kokopäiväinen toimi (37,5 tuntia/viikko) ja täytetään toistaiseksi voimassaolevana. Hakuaika päättyy 22.9.2019 klo 12.00.

  Lue lisää  
 
 
     
 
     
 
 

Lyhyet

Apurahat, stipendit ja palkinnot:
- Julkisesti haettavana olevat apurahat UEFin sivuilla
- Call for applications: 2020 Mexican Government Scholarships Program for International Students (info in Spanish, deadline 27.9.2019)

Kilpailut:
Tuote- ja palveluinnovaatioita etsitään Keksintöjen Viikolle 4.–5.10.

 

 

 
 
     
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Joensuun kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Joensuun kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon maanantai) osoitteeseen vapaa-aika@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.
 

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko