Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Joensuu 22/2019

ti 17. syyskuuta 2019 15.45.18

Tässä uutiskirjeessä kerromme muun muassa ISYYn edustajistovaaleista, Hyvinvointiviikosta, Liikuntailtapäivästä, sekä Hymy- ja valitusviikosta.
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Joensuu 22/2019

Vko 38, 17.-23.9.2019
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

ISYYn kuudennet edustajistovaalit käydään tänä syksynä

Tässä uutiskirjeessä kerromme muun muassa ISYYn edustajistovaaleista, Hyvinvointiviikosta, Liikuntailtapäivästä, sekä Hymy- ja valitusviikosta. Löydät uutiskirjeestä myös seuraavat osiot:

 • ISYYn ajankohtaiset
 • Pinnalla nyt
 • Tulevia tapahtumia
 • Sekalaista
 • Työelämä ja harjoittelu

Lämpöä viikkoosi!

 

 
 
     
 

 
 

Asetu ehdolle ISYYn edustajistovaaleihin!

Haluatko päästä vaikuttamaan ylioppilaskunnan asioihin, oppia työelämässäkin arvokkaita taitoja hallinnosta, vaikuttamisesta ja päätöksenteosta sekä rakentaa opiskelijoille parempaa huomista? Asetu ehdolle vaaleissa!

Kun lähdet ehdolle, voit päästä osaksi ylioppilaskunnan korkeinta päättävää elintä, eli edustajistoa. Sinusta tulee se, joka päättää. Edustajiston jäsenet pääsevät vaikuttamaan laajasti opiskelijan arkeen. Sinä voit olla se, joka päättää esimerkiksi ylioppilaskunnan jäsenmaksun suuruuden. 

Ehdokasasettelu päättyy 3.10.2019 kello 15:00. Hae ehdokkaaksi lukemalla ohjeet verkkosivuilta ja täyttämällä ehdokassuostumus, jonka löydät verkkosivuilta vaalit-osiosta. 

Osallistu myös edustajistovaalien Facebook-tapahtumaan.

#ISYYvaalit2019 #sinäpäätät

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

ISYYn edustajisto kokoustaa perjantaina 20.9. klo 18

ISYYn edustajiston kokous 5/2019 pidetään tulevana perjantaina 20.9. klo 18 alkaen videotiloissa AU111 (Joensuu) ja SN200 (Kuopio).

Kokouksessa käsitellään esimerkiksi pääsihteerirekrytoinnin etenemistä. 

Edustajiston kokoukset ovat avoimia kaikille ISYYn jäsenille, eli myös sinulle. Kokousta voit seurata myös streamin välityksellä.

Esityslistan löydät ISYYn verkkosivuilta materiaalipankista.

Muistathan, että myös sinulla on mahdollisuus päästä edustajistoon päättäämään asioista lähtemällä ehdolle edustajistovaaleihin.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Huomaa toimistojen muuttuneet aukioloajat

Huomaa toimistojen muuttuneet aukioloajat

ISYYn toimistojen aukioloajat ovat muuttuneet. Molemmat toimistot (Joensuu ja Kuopio) ovat tästä viikosta alkaen auki seuraavasti: 

Ma, ti: 10–15
Ke: suljettu
To, pe: 10–15

Aukioloajat ja poikkeukset löydät aina ISYYn verkkosivujen etusivulta. Nähdään toimistoilla!

 

 
 
     
 
 

ISYYn ja UEFn Hyvinvointiviikkoa vietetään viikolla 40 (30.9.-6.10.2019)

Hyvinvointiviikolla pureudutaan opiskelijoiden mielenterveyden ja jaksamisen kysymyksiin.
Viikon aikana opiskelijoiden ja henkilökunnan on mahdollista tutustua paikallisiin
hyvinvointitoimijoihin kampuksella järjestettävällä hyvinvointitorilla. Joensuun kampuksella
järjestetään myös viikonloppuna matalan kynnyksen sulkapallo-ottelu. Viikon aikana myös suuren suosion saavuttaneet koiravieraat saapuvat molemmille kampuksille.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Anna kiitosta tai noottia ISYYn Hymy- ja valitusviikolla 30.9.-4.10.2019

Syksyn 2019 Hymy- ja valitusviikkoa vietetään 30.9.-4.10.2019. Hymy- ja valitusviikon aikana sinulla on mahdollisuus antaa Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) kautta palautetta ISYYlle, yliopistolle, YTHS:lle, Fazerille tai kenelle tahansa opiskelijan elämään vaikuttavalle toimijalle.

Kirjoita palautteesi post it -lappuun Hymy- ja valitusviikon sermeille, tule käymään ständeillä ja kerro se suoraan ständin pitäjille tai anna palaute meille sähköisen lomakkeen kautta.

Mitkä jutut toimivat ja ansaitsevat kiitosta? Entä mikä ärsyttää ja kaipaa parannusta? Kerro se meille, niin viemme palautteen eteenpäin! Palaute annetaan nimettömänä.

Sähköisen lomakkeen kautta voit antaa palautetta viikolla 40. Lomake avautuu ma 30.9.2019 klo 9.00 ja sulkeutuu su 6.10.2019 klo 23.59. Linkin lomakkeeseen löydät ISYYn sivuilta.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Hakisinko hallopediksi?
HALL YES!

Haluaisitko saada arvokasta kokemusta hallintotyöskentelystä, edunvalvonnasta sekä yhteisten asioiden hoitamisesta?

Hallopedit eli hallinnon opiskelijaedustajat tuovat esille opiskelijoiden näkökulmaa yliopiston toimielimissä käsiteltäviin asioihin. He vievät opiskelijoiden mielipiteitä ja näkemyksiä julkiseen keskusteluun. Heillä on myös oikeus tehdä esityksiä ja aloitteita tiedekunnan tai toimielimen toimintaan liittyen.

 
 
 

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) hakee tällä hetkellä opiskelijaedustajia Itä-Suomen yliopiston hallitukseen, yliopistokollegioon sekä tiedekuntien tiedekuntaneuvostoihin. 

Haku on auki 24.9.2019 klo 12:00 asti. Lisätietoa sekä hakukuulutuksen löydät ISYYn nettisivuilta. Voit myös katsoa hallinnon opiskelijaedustajien kokemuksia edustustyöskentelystä ISYYn Facebook-sivuilta (@fbISYY) ja Instagramista (@isyyuef).

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Voita itsellesi upea ISYYspakkaus!

Mitä olisi elämä ilman ISYYspakkausta? No ei yhtään mitään! Voit voittaa itsellesi oman upean ISYYspakkauksen seuraamalla Facebook-sivuamme ja kommentoimalla ISYYspakkaus-postausta viimeistään keskiviikkona 18.9.2019. 

Vaihtoehtoisesti voit palauttaa arvontalipukkeen fuksikierroksilla ISYYn toimistoilla.

ISYYspakkaus sisältää seuraavat tuotteet:

 • Straight outta Itä-Suomi -kangaskassi
 • Straight outta Itä-Suomi -t-paita
 • ISYY-haalarimerkki
 • SYKETTÄ-pipo, -satulasuoja ja -heijastin (Joensuu)
 • SYKETTÄ-tuubihuivi ja -satulasuoja (Kuopio)
 • 2 lippua Lehtiä Ilosaaressa konserttiin 4.10.2019 (Joensuu)
 • 2 vapaavalintaista lippua Ilonan syksyn keikoille (Kuopio)
 

 
 
 

Arvonta suoritetaan viikolla 39. Pakkauksia arvotaan yhteensä kuusi kappaletta: 2 kpl:tta Joensuun kampuksella arvontalipukkeen palauttaneiden kesken, 2 kpl:tta Kuopion kampuksella arvontalipukkeen palauttaneiden kesken sekä 2 kpl:tta Facebook-postausta kommentoineiden kesken (toinen Kuopioon ja toinen Joensuuhun.)

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Anna palautetta Kampusrysäyksestä ja kaupunkisuunnistuksesta! 

Mikä mielestäsi oli hyvää, mikä huonoa? Sana on vapaa! Lomakkeen täyttämiseen menee vain pikkuhetki.

Palautekyselyn perusteella ISYY ja UEF kehittävät Kampusrysäystä ja kaupunkisuunnistusta tulevana vuonna.

Voit vastata lomakkeeseen anonyymisti jättämällä yhteystietokohdan tyhjäksi. Lomake sulkeutuu 7.10.2019 klo 12:00.

Kuopion palautelomakkeen löydät tästä
Joensuun palautelomakkeen löydät tästä

 
 
     
 
 

Liikuntailtapäivä 2.10.

Syksyn liikuntailtapäivä järjestetään Joensuussa 2.10.2019. Itä-Suomen yliopiston ja Karelia-amk:n yhteinen liikuntailtapäivä on vapautettu opetuksesta klo 12.15 alkaen rehtoreiden päätöksellä. Liikuntailtapäivänä on normaalin SYKETTÄ-liikunnan lisäksi tarjolla runsaasti liikunta-aktiviteetteja ja erikoistarjouksia liikuntapaikoissa opiskelijoille ja henkilökunnalle.

Päiväohjelman lisäksi ISYY järjestää liikuntailtapäivän jatkobileet Kimmelissä. Osa liikuntailtapäivän lajeista on maksullisia ja niihin otetaan rajattu määrä osallistujia, joten on suositeltavaa ilmoittautua lajeihin hyvissä ajoin!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

 

Ajankohtaista Kelalta

Kuinka paljon opiskelija saa tienata? 
Opiskelijan on seurattava aktiivisesti tulojensa määrää, koska tulot voivat vaikuttaa opintotukeen tai asumistukeen. Jos tuloja on paljon, on riski, että tukia maksetaan liikaa. Silloin ylimääräiset tuet peritään takaisin jälkikäteen.
Lue lisää

Korkeakouluopintojen edistyminen
Korkeakouluopiskelija, muista vähimmäissuoritusvaatimus. Sinun on suoritettava vähintään 20 opintopistettä lukuvuodessa tukikuukausien lukumäärästä riippumatta – vaikka siis nostaisit tukea vain 1, 2 tai 3 kuukaudelta. Huomaa kuitenkin poikkeukset. Vähimmäissuoritusvaatimus ei koske kevätlukukaudella (1.1.–31.7.) alkavan koulutuksen ensimmäistä lukuvuotta eikä myöskään sitä lukuvuotta, jonka aikana olet suorittanut korkeakoulututkinnon.
Lue lisää

 
 
     
 
 

YTHS tiedottaa

Self palvelee 24/7!
Opiskelijoiden oma verkkopalvelu YTHS:ssä asiointiin on helppo ja nopea kanava hoitaa terveyteesi liittyviä asioita, hallinnoi esim. ajanvarauksia. Myös chatin löydät Self-palvelusta.
Lue lisää

Faktaa terveydestä 
YTHS on koonnut Terveystietopankkiin valikoiman artikkeleita opiskelijaikäisen aikuisen terveyteen, sairauksiin, mielenterveysasioihin sekä suunterveyteen liittyvistä asioista.
Lue lisää

 

 
 
 

Hyvinvointia ryhmistä!
YTHS tarjoaa useilla paikkakunnilla opiskelijoille erilaisia terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä ryhmiä. Ryhmät ovat suomenkielisiä. Tutustu tarjontaan

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Nyyti tiedottaa

NyytiCast-podcastit eetterissä
syyskuusta lähtien
Luvassa rohkeaa puhetta opiskelijoiden hyvinvoinnista ja tarinoita elämästä lähietäisyydeltä.
Lue lisää ja kuuntele

NyytiTalk-livelähetykset Youtubessa
Lähetyksissä käsitellään opiskelijan elämää ja hyvinvointia kiinnostavien vieraiden kanssa. NyytiTalk-livelähetysten myötä Facebookissa aiemmin toteutetut Hyvinvointilivet jäävät historiaan. 
Lue lisää

Nyyti meni Tuudoon
alkusyksystä lähtien Tuudon käyttöönottaneiden korkeakoulujen opiskelijat löytävät Nyytin Tuudon hyvinvointiosiosta. Tarjoamme viikoittain tietoa ja vinkkejä mm. mielen hyvinvointiin ja arjenhallintaan.
Lue lisää

 

 
 
 

Nyytin chat
Nyytin ryhmächateissa jutellaan vaihtelevin teemoin syyskuusta joulukuuhun joka toinen torstai klo 18-20. Tule mukaan keskustelemaan, jakamaan ajatuksiasi ja kokemuksiasi sekä saamaan uusia näkökulmia. Chattiin pääset tästä.

Elämäntaitokurssi verkossa 21.10.-22.11.2109
Viisi viikkoa kestävällä ryhmämuotoisella kurssilla käsitellään arjen- ja elämänhallintaan sekä itsetuntemukseen liittyviä kysymyksiä. Haku ryhmään alkaa 2.9.2019.
Lue lisää

Elämäntaitokurssin Oma-apukurssi avattu
NYYTIN ELÄMÄNTAITOKURSSI® -konseptiin perustuva Elämätaitokurssi oma-apukurssi on avattu Väestöliiton Hyvä kysymys -verkkopalvelussa. Elämäntaitokurssi on tarkoitettu sinulle, joka pohdit hyvinvointiin ja jaksamiseen liittyviä kysymyksiä.
Lue lisää

Starttikoulutus elämäntaitojen ohjaamiseen verkossa
Järjestämme keskiviikkona 12.11.2019 työpajatyyppisen koulutuksen Elämäntaitojen ohjaamiseksi verkossa. Koulutus on tarkoitettu kaikille nuorten ja nuorten aikuisten hyvinvoinnin parissa työskenteleville eikä edellytä Nyytin Elämäntaitokurssi® -ohjaajakoulutuksen käymistä. Koulutus pidetään torstaina 12.11.2019 klo 10.00– 15.00 Helsingissä osoitteessa: Töölönkatu 37 A 1. krs, 00260 Helsinki. Koulutus on maksuton. 

Ilmoittautuminen koulutukseen alkaa 1.10.2019 ja päättyy 5.11.2019 tai kun koulutus on täynnä.
Lue lisää

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

Teatterikerho Kansankynttilä

Harjoittelemme joka maanantai E200 -tilassa klo 16-18.

Jos olet kiinnostunut näyttelemisestä, käsikirjoittamisesta, hauskanpidosta ja stressittömästä elämästä, kansankynttilä on sinulle oikea paikka.

Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta näyttelemisestä tullaksesi mukaan, meillä ei ole pääsykokeita. Kaikki joita kiinnostaa oppia näyttelemään ja pitämään hauskaa samalla ovat tervetulleita.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

18.9.2019 ESN Joensuu “First Language Café Meeting Autumn 2019” in Educa 200 (E200) at 4:30 pm

Hei, Hello, Terve, Labas, Annyeonghaseyo, Bonjour, Buongiorno, Buenos Días, Salam, Marhaba, Dobri Dien, Guten Tag, Labrīt!, G'day Mate!

Each semester Joensuu is filled with people from all over the world, so why not use this great opportunity to learn, practice and find out more about a foreign language?

In a language cafe, your peers and friends are your teachers and at the same time, they can be your students. All the learning is done in a casual environment and at a time or place of your choosing.

At this first meeting, we will gather the groups for different language cafes. So if you are interested in learning or teaching a language, don't miss this gathering.

You can also earn credit points by either attending or teaching a language cafe (UEF students only). More info will be available during the first gathering.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Joensuun Opiskelevien Keskustalaisten ja Pohjois-Karjalan Keskustanuorten
Syysstartti 18.9.2019

Joensuun Opiskelevat Keskustalaiset ja Pohjois-Karjalan Keskustanuoret kutsuvat kaikki toiminnasta kiinnostuneet perinteiseen Syysstarttiin keskiviikkona 18.9.2019, kello 18–22. Tapahtuma järjestetään ISYYn Saunatila Suvaksella, osoitteessa Suvantokatu 6, Joensuu (sisäänkäynti sisäpihan puolelta). Tarjolla on juotavaa ja pientä purtavaa sekä mahdollisuus saunomiseen. Tapahtuma on ilmainen ja alkoholiton. Tervetuloa!

Facebook-tapahtumasta saat lisätietoja.

 

 
 
     
 
 

 

Syyskuun hengailuilta 23.9. Suvaksella

Tervetuloa syksyn ensimmäiseen hengailuiltaan! Tarjolla on pientä purtavaa, ja halutessasi voit tuoda myös omaa purtavaa mukanasi. Paikan päällä on myös lautapelejä! Suvaksella on myös saunomismahdollisuus, joten muistathan omat pyyhkeet shampoot. Tule siis paikalle hengailemaan kanssa opiskelijoiden kanssa!

- Naisten saunavuoro alkaa 18:30.
- Miesten saunavuoro alkaa 19:30.
- Sekasauna 20:30 eteenpäin.

Hengailuilta on ilmainen ja alkoholiton tapahtuma, jossa pääsee tutustumaan kanssaopiskelijoihin rennon yhdessäolon merkeissä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

POLKU-yrittäjyysviikko 23.-27.9.

Itä-Suomen suurin vuosittainen yrittäjyystapahtuma POLKU kutsuu jälleen kaikki yrittäjyydestä kiinnostuneet yhteen. Jo neljättä kertaa järjestettävän tapahtuman vieraiksi saapuvat muun muassa yrittäjä ja muotimoguli Paola Suhonen, koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann ja konkurssin tehnyt startup-yrittäjä Asmo Saloranta.

Polku on maksuton kaikille opiskelijoille.
Tapahtuman järjestää Joensuu Entrepreneurship Society ry (JoES) yhdessä Optimi ry:n, Kilta ry:n,
Nuorkauppakamarin, Nuorten Yrittäjien ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Polku
järjestetään Tiedepuistolla, Itä-Suomen Yliopistolla sekä Urheilutalolla.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Liikuntailtapäivän jatkobileet 2.10.

Syksyn liikuntailtapäivää vietetään Itä-Suomen yliopistossa ja Karelia-ammattikorkeakoulussa 2.10.2019. Liikuntailtapäivä on vapautettu opetuksesta klo 12.15 eteenpäin, ja päivän aikana on tarjolla monipuolisesti liikuntamahdollisuuksia ympäri Joensuuta.

Päivän urheilun jälkeen on tärkeätä muistaa oikea palautus ja tämä onnistuu parhaiten liikuntailtapäivän jatkobileissä! Livenä nähdään tällä kertaa Ruudolf & Musta Barbaari, joten lava tulee olemaan taatusti tulikuuma!

Hinta 5 € + narikka. Ennakkolipun ostaneille liikuntailtapäivän haalarimerkki (rajoitettu määrä)! Liput ovat myytävänä ISYYn ja POKAn toimistoilla 23.9. alkaen sekä kampuksilla seuraavasti:

- 30.9. klo 11-13 Carelian aulassa
- 1.10. klo 11-13 Wärtsilä-talon aulassa

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Nyytin chatit

Nyytin ryhmächateissa jutellaan vaihtelevin teemoin syyskuusta joulukuuhun joka toinen torstai klo 18-20. Tule mukaan!

Chattien aiheet syksyllä 2019:
19.9. Satuttava some – kiusattuna sosiaalisessa mediassa
26.9. Svårt att hitta vänner?
3.10. How to make friends in Finland?
17.10. Opiskelijabileet
31.10. Miten mukaan porukoihin?
14.11. Aitoja kohtaamisia etsimässä
21.11. Hur känna igen och hålla fast sina gränser?
28.11. Miksi ja miten kohdata oma vihamme?
12.12. Ahdistaako?

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Lehtiä Ilosaaressa 2019

* Opiskelijahintaiset liput hankitte helpoiten suoraan ISYYn toimistoista
* Luvassa syksyn suurimmat bileet - festivaalin aikatulut nyt julki

Lehtiä Ilosaaressa -syysfestivaali tuo syksyn suurimmat bileet Joensuu Areenalle perjantaina 4. lokakuuta. Festivaalin ohjelma on nyt valmis ja soittoaikataulut julkaistu. Esiintyjälista täydentyi syksyn alussa vielä kymmenen vuotista uraansa juhlistavalla Teflon Brothersilla, jonka lisäksi esiintymässä nähdään vastikään uuden albuminsa julkaissut Ellinoora, huikean tyylikäs Chisu, ruotsalais-norjalainen DJ-duo Tungevaag & Raaban ja Pyhimys.

 

 
 
 

Ovet avautuvat Areenalla klo 18, jonka jälkeen bileet etenevät seuraavasti:

Klo 18 Ovet auki Areenalla
Klo 18.30 - 19.30 Ellinoora
Klo 20.00 - 21.00 Teflon Brothers
Klo 21.45 - 22.45 Chisu
Klo 23.15 - 00.15 Tungevaag & Raaban (SWE/NOR)
Klo 00.30 - 01.30 Pyhimys

Areenalla palvelee Kerubin grilli ja täysi-ikäiseten ravintola-alue. Esiintyjien välissä tanssikansaa viihdyttää Kerubin DJ:t.

Opiskelijahintaiset pääsyliput saatte hankittua suoraan ammattikorkeakoulun Isyyn toimistosta, jolloin liput maksavat opiskelijoille 25 euroa, eikä hintaan lisätä ennakkomyyntipisteiden toimitusmaksuja. Lipunhinta on muutoin hinta on 35 euroa + mahdolliset toimitusmaksut. Opiskeijahintaisia lippuja myyvät myös Kerubi, Tiketti, Lippu.fi ja Isyy.

Ostettu pääsylippu vaihdetaan festivaaliviikolla tai Areenan ovella rannekkeeseen. Rannekkeenvaihto alkaa Kerubilla keskiviikkona 2. lokakuuta ja jatkuu Areenan ovella perjantaina 4. lokakuuta klo 17.30.

Vilkuilkaa lisätietoa festivaalin verkkosivuilta, ja ottakaa haltuun myös Lehtiä Ilosaaressa event Facebookissa.

 
 
     
 
 

 

Tombolo ry:n ruskapatikka 4.-6.10.

Maantieteen ainejärjestö Tombolo järjestää perinteeksi muodostuneen ruskapatikan jälleen 4-6.10.2019. Patikassa suunnataan tällä kertaa viikonlopun ajaksi Ruunaan retkeilykeskukseen, jossa vaellamme noin 20 km matkan. Viikonloppuun kuuluu totta kai myös rentoa illanviettoa ja oheistoimintaa loistavassa seurassa. Osallistumismaksu on 28 € ja tapahtuma on avoin kaikille ISYY:n opiskelijoille. Ilmoittautuminen 27.9. mennessä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Savolainen, karjalainen vai saimaalainen? Itä-Suomen yliopiston kulttuuripääkaupunki 2026 -työpaja Pohjois-Savossa

Miten karjalaisten ja savolaisten ajatukset Saimaan alueesta eroavat? Miten vahvasti Saimaan järvialue ja esimerkiksi sen historia yhdistää kuntalaisia ja kaupunkilaisia? Tule mukaan työpajaan, jossa kuulet kulttuuripääkaupunkiprojekteista ja pääset tuottamaan arvokasta tietoa projektin eteenpäin viemiseksi.

Paikallisten ihmisten näkemykset ovat erittäin tärkeitä kulttuuripääkaupunkiprosessissa, sillä projektin keskiössä ovat ennen kaikkea paikalliset asukkaat ja paikallisen elinvoiman kehittäminen. Itä-Suomi on vahvaa rakennemuutoksen aluetta, joka on viime aikoina kärsinyt väestökadosta. Yhteinen kulttuuripääkaupunkiprojekti mahdollistaa uudenlaisia keinoja alueelliselle yhteistyölle, elinvoiman lisäämiselle ja yhteiselle tekemiselle koko Itä-Suomen alueella. 

Ilmoittautumaan Kuopion tilaisuuteen viimeistään 13.9.2019.
Ilmoittautuminen Joensuun tilaisuuteen. 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Opiskelijakortilla Joensuun kaupunginteatteriin vain 6-7,50 eurolla esityspäivinä!

Joensuun kaupunginteatteri tarjoaa opiskelijoille opiskelijalipun esityspäivinään vain 6-7,50 euron hintaan.
 
Äkkilähtö-hinta on voimassa esityspäivinä ja koskee teatterin omaa tuotantoa.

Lipun saa ostaa esityspäivinä Carelicum palveluista, Koskikatu 5 tai teatterin ovilipunmyynnistä tuntia ennen esitysten alkua, kaupungintalo, Rantakatu 20. Vaivattomimmin saat lipun suoraan kännykkääsi esityspäivänä Ticketmaster Suomen verkkokaupasta!

P.S. Jos haluat varmistaa teatterilipun jo ennen esityspäivää, maksaa opiskelijalippu tuolloin 12-15 euroa näytelmästä riippuen.

 

 
 
     
 

 
 

JOJO Waltti-korttiarvonta uusille opiskelijoille

Joensuun seudun joukkoliikenne (JOJO) toivottaa uudet korkeakouluopiskelijat tervetulleiksi Joensuuhun. Lukukauden alkajaisiksi järjestetään arvonta ensimmäisen vuoden yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijoille. Osallistujien kesken arvotaan 100 kpl JOJO Waltti-matkakortteja. Kortille ladataan maksutta myös 30 päivän kausilippu. Palkinnon arvo on 57 – 62 €.

Kilpailuun osallistumisaika on 4.-22.9. Lisätietoa kilpailusta ja osallistumislomake löytyvät täältä.

 

 
 
     
 
 

 

Suomen Punaisen Ristin Savo-Karjalan piiri järjestää varhaisen puuttumisen koulutuksen 5.-6.10.2019

"VarPu" – koulutus antaa perustietoa päihteistä, tämän päivän käyttökulttuureista, päihde-ensiavusta sekä päihdetilanteestamme.
Kurssilta saa valmiuksia tunnistaa käyttäjiä, kohdata heidät kokonaisvaltaisesti ja turvallisesti, ottaa päihteiden käyttö puheeksi käytön eri vaiheissa ja tukipalveluihin ohjaamiseen.

 
 
 

 

Kurssi sopii hyvin kaikille päihteiden käyttäjiä kohtaaville, tapahtuu se sitten vapaaehtoistoiminnoissa, lähi- tai työyhteisöissä. Kurssin suorittaneiden on mahdollista lähteä festareille tekemään
Punaisen Ristin päihdetyötä.

Kurssin ikäraja on 18 vuotta.

Koulutus järjestetään Osaa auttaa-salissa, osoitteessa Kauppakatu 35, 3. kerros, Joensuu
Koulutuksen hinta on Suomen Punaisen Ristin jäsenille 20 €, muille 40 €. (Hinta sis. koulutuksen, materiaalit ja ohjelmaan merkityt ruokailut. Majoituksesta jokainen vastaa itse.)

Ilmoittautumiset: 29.9. mennessä täällä

Lisätietoja: Vapaaehtoistoiminnan kehittäjä Jenni Honkanen, p. 040 554 0587, jenni.honkanen(at)punainenristi.fi

 
 
     
 
 

 

Tule ystäväksi ja kanssakulkijaksi lapselle ja hänen perheelleen!

Haluaisitko saada uusia kokemuksia sekä osallistua lapsen ja hänen perheensä tukemiseen? Mikäli mielenkiintosi heräsi, voit olla etsimämme vapaaehtoinen Pelastakaa Lasten tukihenkilöksi.
Mukaan tarvitaan monenlaisia turvallisia aikuisia.
Toiveenamme on, että sinulla olisi aikaa toimintaan pari kertaa kuukaudessa muutama tunti kerrallaan –ja että pystyisit sitoutumaan toimintaan vähintään vuodeksi.

Valmennamme sinut tehtävään sekä olemme tukenasi koko toiminnan ajan. Pyydämme kaikista
tukihenkilöistä sosiaalitoimen lausunnon sekä rikostaustaotteen.

Korvaamme toiminnasta aiheutuvia matka- ja toimintakuluja järjestömme käytännön mukaisesti.
”Tukihenkilö on minulle tärkeä koska hän piristää minua, kun tavataan ja hänelle voi kertoa tärkeitä
asioita.” (lapsen palaute toiminnasta)

Lisätietoja:
Eeva-Liisa Wallius
Pelastakaa Lapset ry / Itä-Suomen aluetoimisto
Länsikatu 15, rakennus 4 B, 80110 JOENSUU
puh 040 7392323 eeva-liisa.wallius@pelastakaalapset.fi

 
 
     
 
 

Tule mukaan Minun tarinani -ryhmään!

Ryhmä on tarkoitettu nuorille aikuisille (18-35v.) Huoli omasta tai läheisen hyvinvoinnista herättää usein monenlaisia tunteita ja kysymyksiä. Omia tunteita on hyvä oppia tunnistamaan, nimeämään ja ilmaisemaan. Ryhmässä on mahdollista löytää uusia näkökulmia keskustelun sekä toiminnallisten menetelmien keinoin.

Ryhmä kokoontuu Joensuussa Tukituvalla, Karjalankatu 4 a 2. klo 16.00

- 25.9.
- 9.10.
- 23.10.
- 6.11.
- 20.11.

Ilmoittautuminen 7.10. mennessä omaistyöntekijä Johannalle, puh. 050-308 6163 tai info@tukitupa.fi

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Vaihtoon Aasiaan keväällä 2020?

Asia Exchange tiedottaa:

Hakuajat Aasian kohdeyliopistoidemme ensi kevään lukukausille ovat päättymässä pian. Ensimmäiset hakuajat umpeutuvat syyskuun lopussa, seuraavat lokakuun puolivälissä ja lopussa sekä viimeiset vielä marraskuun lopussa ja tammikuussa 2020.

Tarkat kohdekohtaiset lukukausien ja hakuaikojen päivämäärät löytyvät täältä

Hakuohjeet ja -kriteerit vaihtelevat kohteittain. Lue täältä tarkat yliopistokohtaiset hakuohjeet

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Opetushallituksen EDUFI-harjoittelupaikat ulkomailla korkeakouluopiskelijoille ja vastavalmistuneille

Hakuaika EDUFI-harjoitteluun ulkomaille on alkanut ja päättyy tiistaina 24.9.2019 klo. 16.15.

Tarjolla on kymmeniä harjoittelupaikkoja eri alojen suomalaisille ja Suomessa pysyvästi asuville korkeakouluopiskelijoille ja vastavalmistuneille. Harjoittelija saa Opetushallituksen apurahan 850–1350 e/kk, riippuen kohdemaasta. Valtion apurahaa ei myönnetä ulkomaan kansalaisille, jotka oleskelevat maassa tilapäisesti esimerkiksi opintojen takia.

Harjoittelun pituus on useimmissa paikoissa 3–6 kk ja aloitus pääsääntöisesti alkuvuodesta tai keväällä 2020. Joissakin paikoissa aloitusajankohta on sovittavissa vapaammin työnantajan kanssa.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

ISYY hakee pääsihteeriä

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta hakee pääsihteeriä 1.10.2019 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Tehtäviin kuuluu mm. ylioppilaskunnan taloushallinnon organisointi ja valvonta, edunvalvonnasta, palvelutuotannosta, hallinnosta ja yhteiskuntasuhteista huolehtiminen sekä henkilöstöasiat. Pääsihteeri toimii valmistelijana ja esittelijänä ylioppilaskunnan hallitukselle.

Tehtävä on työajaltaan joustava kokopäiväinen toimi (37,5 tuntia/viikko) ja täytetään toistaiseksi voimassaolevana. Hakuaika päättyy 22.9.2019 klo 12.00.

  Lue lisää  
 
 
     
 
     
 
     
 
 

Kampuskalenteri

17.9. MTG-killan pelit klo 15-20 Haltian kokoushuoneessa
18.9. ESN Joensuu "First Language Cafe Meeting" klo 16.30 tilassa E200
18.9. Joensuun Opiskelevien Keskustalaisten ja Pohjois-Karjalan Keskustanuorten
Syysstartti klo 18-22 Suvaksella
20.9. ISYYn edustajiston kokous 5/2019 videotiloissa AU111 (Joensuu) ja SN200 (Kuopio) klo 18
23.-27.9. POLKU-yrittäjyysviikko
23.9. Teatterikerho Kansankynttilän harjoitukset klo 16-18 tilassa E200
23.9. Syyskuun hengailuilta Suvaksella klo 18 alkaen
24.9. Haku hallinnonopiskelijaedustajaksi UEF:n luottamustoimiin päättyy, klo 12.00
24.9. MTG-killan pelit klo 15-20 Haltian kokoushuoneessa
26.9. Verenluovutusta klo 12-17 Pääkirjaston Muikkusalissa
30.9. Teatterikerho Kansankynttilän harjoitukset klo 16-18 tilassa E200
30.9.-6.10. ISYYn ja UEF:n Hyvinvointiviikko
30.9.-6.10. ISYYn Hymy- ja valitusviikko
1.10. MTG-killan pelit klo 15-20 Haltian kokoushuoneessa
2.10. Liikuntailtapäivä
2.10. Liikuntailtapäivän jatkobileet Kimmelissä
4.10. Lehtiä Ilosaaressa 2019
4.-6.10. Ruskaptikka (järj. Tombolo ry)
7.10. Teatterikerho Kansankynttilän harjoitukset klo 16-18 tilassa E200
8.10. MTG-killan pelit klo 15-20 Haltian kokoushuoneessa
14.10. Teatterikerho Kansankynttilän harjoitukset klo 16-18 tilassa E200
15.10. MTG-killan pelit klo 15-20 Haltian kokoushuoneessa
17.10. Verenluovutusta klo 12-17 Pääkirjaston Muikkusalissa
28.11. Verenluovutusta klo 12-17 Pääkirjaston Muikkusalissa
19.12. Verenluovutusta klo 12-17 Pääkirjaston Muikkusalissa

Joensuun kaupunginorkesterin konsertit
Joensuun kaupunginteatterin ohjelmisto
Joensuun taidemuseo Onnin ohjelmisto
Kerubin tuleva ohjelma
Pohjois-Karjalan museo Hilman ohjelmisto

 

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Joensuun kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Joensuun kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon maanantai) osoitteeseen vapaa-aika@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.
 

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko