Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Joensuu 6/2019

ti 12. helmikuuta 2019 15.19.47

Tällä viikolla vietetään ystävänpäivää ja ISYY toivottaakin kaikille oikein hauskaa ystävänpäivää! Tänään 12.2. vietetään myös liikuntailtapäivää, joten ota kaveri mukaan ja lähtekää yhdessä vaikka ulkoilemaan!
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Joensuu 6/2019

Vko 7, 12.-18.2.2019
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

 

Hauskaa ystävänpäivää!

Tällä viikolla vietetään ystävänpäivää ja ISYY toivottaakin kaikille oikein hauskaa ystävänpäivää! Tänään 12.2. vietetään myös liikuntailtapäivää, joten ota kaveri mukaan ja lähtekää yhdessä vaikka ulkoilemaan!

Uutiskirjeestä löydät tietoa mm. ISYYn toimistojen poikkeusaukioloajoista tällä viikolla ja viikolla 10 sekä uutiskirjeiden hiihtolomatauosta.

Löydät uutiskirjeestä tuttuun tapaan myös seuraavat osiot:
- ISYYn ajankohtaiset
- Pinnalla nyt
- Tulevia tapahtumia
- Sekalaista
- Työelämä ja harjoittelu

Iloista viikkoa!

 
 
     
 

 

 
 

Liikuntailtapäivä 12.2.2019

Itä-Suomen yliopiston, Karelia-ammattikorkeakoulun ja Savonia-ammattikorkeakoulun yhteistä liikuntailtapäivää vietetään Joensuussa ja Kuopiossa tiistaina 12.2.2019. Liikuntailtapäivän tarkoituksena on tarjota opiskelijoille ja henkilökunnalle yhteinen hengähdystauko arjen aherruksen keskelle. Ohjelmassa on jälleen monipuolinen kattaus erilaisia liikuntavaihtoehtoja normaalin SYKETTÄ-liikunnan lisäksi.

Kerran lukukaudessa järjestettävä liikuntailtapäivä on vapautettu rehtoreiden päätöksellä opetuksesta klo 12.15 eteenpäin.

Katso kampuskohtaiset iikuntailtapäivien päiväohjelmat:
Joensuu
Kuopio

Liikuntailtapäivään osallistuminen ei edellytä SYKETTÄ-liikuntatarraa.

Tapahtuma Facebookissa

 
 
     
 
 

Uutiskirjeet ovat tauolla viikon 10

ISYYn uutiskirjeet Wiikko-Ärsyke ja Weekly Feed eivät ilmesty viikolla 10. Tiistaina 26.2. ilmestyvät uutiskirjeet kattavat viikot 9 ja 10. Mikäli haluat oman materiaalisi mukaan kyseiseen uutiskirjeeseen, toimitathan sen uutiskirjetiimille viimeistään 19.2.2019:

Joensuun Wiikko-Ärsyke: vapaa-aika@isyy.fi 
Kuopion Wiikko-Ärsyke: tiedotus@isyy.fi
Joensuun Weekly Feed: kv.joensuu@isyy.fi 
Kuopion Weekly Feed: kv.kuopio@isyy.fi

 

 
 
     
 
 

 

Poikkeuksia ISYYn toimistojen aukioloajoissa

ISYYn toimistojen aukioloajoissa on joitakin poikkeuksia helmi-maaliskuussa:
Ti 12.2. toimistot avoinna klo 10–12
Ke 13.2. toimistot avoinna klo 12–15
To–pe 14.–15.2. toimistot suljettu
Ma–pe 4.–8.3. toimistot suljettu

Muistathan myös, että ISYYn Kuopion toimiston viikoittaiset aukioloajat ovat muuttuneet. Uudet aukioloajat: ma, ti, to klo 10–15, ke 12–15 ja pe suljettu.

Voit tarkistaa toimiston aukioloajat ja mahdolliset poikkeukset nettisivuiltamme osoitteesta isyy.fi.

 
 
     
 
 

 

ISYYn edustajiston kokous 1/2019 13.2. klo 18

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) edustajiston kokous 1/2019 pidetään keskiviikkona 13.2. 2019 klo 18.00 alkaen videotiloissa BOR101 (Joensuu) ja SN300 (Kuopio).

Kokouksessa ISYYn edustajisto mm. täydentää ISYYn sääntövaliokuntaa sekä käsittelee visiovaliokunnan valmistelemaa UEF2030-visiota.

Kokouskutsun löydät ISYYn sivuilta.

Edustajiston kokoukset ovat avoimia kaikille ISYYn jäsenille. Tervetuloa!

Kokousta voi seurata myös streamin välityksellä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

ISYY on mukana Ilmastoveivi2019 -kampanjassa!

Suomi on EU:n puheenjohtajamaa heinäkuusta joulukuuhun 2019. Ilmastoveivi2019 -kampanjan tähtäimessä on, että kansan tuella Suomi käyttää hyväksi EU-puheenjohtajakautensa mahdollisuudet ja ajaa tiukasti ilmaston lämpenemisen rajaamista 1,5 asteeseen. Tuolloin Suomella on puheenjohtajamaana valta tehdä neuvostossa aloite ilmastopaketin tavoitetasojen päivittämiseksi vuosien 2030 ja 2050 osalta 1,5 asteen mukaisiksi.

Tämän tavoitteen saavuttamiseksi Ilmastoveivi2019 tavoittelee 500 000 allekirjoitusta vetoomukselle, joka luovutetaan Suomen uudelle pääministerille keväällä 2019.

Ilmastoveivi2019 yhdistää suomalaiset iästä, taustasta ja elämäntilanteesta riippumatta toimimaan yhdessä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Ilmastoveivillä vaadimme yhteen ääneen Suomea ottamaan johtoaseman ilmastonmuutoksen pysäyttämisessä, ja päättäjiltä rohkeutta tehdä merkittäviä poliittisia ratkaisuja.

Myös ISYY on mukana Ilmastoveivi2019 -kampanjassa! Lue lisää kampanjasta sekä allekirjoita vetoomus ilmaston puolesta.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Opintopisteet luottamustoimista vuodelta 2018 haettavissa

Osallistuitko viime vuonna aktiivisesti ainejärjestön tai kerhon toimintaan tai halllinto- ja työryhmätyöskentelyyn? Tiesitkö, että toiminnasta on mahdollista saada myös opintopisteitä?

Opintopisteet luottamustoimista vuodelta 2018 ovat nyt haettavissa. Katso tarkemmat tiedot ja oheet ISYYn sivuilta. Lisätietoja voit kysyä myös ISYYn edunvalvonta-asiantuntijoilta.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Kevään verenluovutusaikoja Joensuussa ja Kuopiossa

Joko olet käynyt luovuttamassa verta tämän vuoden puolella? Jos et, se onnistuu Joensuussa ja Kuopiossa seuraavina aikoina:

Kuopio:
maanantaisin klo 10–18
tiistaisin klo 10–18
perjantaisin klo 10–17
Paikkana Kauppakeskus Sektori

Joensuu: 
to 28.2. klo 12–17
to 21.3. klo 12–17
ke 17.4. klo 12–17
to 2.5. klo 12–17
to 9.5. klo 12–17
Paikkana kirjasto

Tutustu ja liity myös ISYYn VeriRyhmään Facebookissa. Jos kaipaat esimerkiksi kaveria mukaan luovuttamaan, voit kysellä sellaista mukaasi ryhmästä. Mainitse myös verta luovuttaessasi, että kuulut ISYYn VeriRyhmään. 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Save the date: ISYY 9v

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) täyttää tänä vuonna 9 vuotta! Vuosijuhlat ovat niin opiskelijoiden, henkilökunnan kuin alumnienkin yhteinen juhla, jossa syödään ja juodaan hyvin, pidetään puheita ja lauletaan akateemisen perinteen mukaisesti.

ISYY järjestää vuosijuhlat joka toinen vuosi, kampuskaupunkien isännöidessä juhlia vuorotellen. Tänä vuonna pääsemmekin pitkästä aikaa juhlistamaan vuosipäivää Kuopiossa!

Merkkaahan jo vuosijuhlat kalenteriisi 16.3.2019! Lisätietoa tulossa pian!

 

 
 
     
 

 
 

 

Ystävänpäivän kunniaksi Lunta Ilosaaressa -festivaalille kaksi normaalihintaista (35 €) lippua yhden hinnalla 11.-14.2. Kenet sinä ottaisit mukaan? ❤️

Lähestyvän ystävänpäivän kunniaksi napataan kaveri mukaan festivaalille, nimittäin Kerubin tiskiltä, Pokan ja ISYYn toimistosta tai Tiketistä saat kaksi lippua yhden hinnalla Lunta Ilosaaressa -tapahtumaan. Kampanja voimassa 11.-14.2 ja lippuja tarjolla rajoitetusti. Hae omasi!

Huom! Tarjous ei koske opiskelijahintaisia lippuja.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Opintopalvelujen asiakaspalvelutiskin aukiolo muuttuu

Opintopalvelujen opintohallinnon asiakaspalvelutiskit sekä Joensuun että Kuopion kampuksella ovat 1.2.2019 alkaen avoinna ma-pe klo 12-15. Aukioloja pidennetään tarvittaessa ruuhka-aikoina. Poikkeusaukioloajat ilmoitetaan opintopalvelujen verkkosivulla. Puhelinpalveluaika pysyy ennallaan eli ma-pe klo 10-15. Jos asiakaspalveluaika ei sovi sinulle, voit tarvittaessa varata erillisen ajan osoitteesta opiskelu(at)uef.fi.

Opintosuoritusotteen ja opiskelutodistuksen voit tilata itse WebOodista kohdasta ’Työkalut’ – ’Suoritusote ja opiskelutodistus’. WebOodista tilatut opintosuoritusotteet ja opiskelutodistukset ovat sähköisesti varmennettuja eli ne ovat virallisia sellaisenaan. Lisätietoja sähköisestä varmenteesta on Kamussa.

 
 
     
 
 

 

Kela tiedottaa: Varmista, että opintotuen takaisinperintä on aiheellinen

Kela on lähettänyt päätösehdotukset opintotuen takaisinperinnästä. Kirje tuskin oli iloinen yllätys, mutta lue se tarkasti.

  Lue lisää  


Lue myös Kelan tiedote (12.2.2019): Kela on lähettänyt lähes 40 000 päätösehdotusta opintotuen takaisinperinnästä

 
 
     
 
 

YTHS tiedottaa

Tutustu tartuntatauti- ja rokotusohjeistukseen!
Tiesitkö, että tartuntatautilaki määrittelee sosiaali- ja terveysalan harjoitteluun osallistuvien opiskelijoiden immuniteetin potilaiden suojaamiseksi. Opintoihin kuuluva työharjoittelu edessä?
Lue lisää

Kokeile sähköistä oirearviota vielä helmikuun ajan 
YTHS testaa sähköistä oirearvio-palvelua osassa toimipisteitä vielä helmikuun ajan. Palvelun avulla voit tunnistaa ja arvioida oireesi silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Saat ammattilaisen neuvontaa, ohjeet itsehoitoon tai ohjauksen vastaanotolle. Sähköisen oirearvion löydät Self-verkkopalvelusta.
Lue lisää

Hyvinvointia ryhmistä – tutustu kevään tarjontaan!
YTHS tarjoaa useilla paikkakunnilla opiskelijoille erilaisia terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä ryhmiä. Elämänhallinnan ja terveyden edistämisen ryhmissä saat vertaistukea ja eväitä terveyden ja elämänhallinnan tueksi.
Tsekkaa oman paikkakunnan tarjonta ja tule mukaan

Chat tuli jäädäkseen!
Pilotoimme viime syksyn ja loppuvuoden aikana chattia opiskelijan uutena palvelukanava YTHS:ssä asiointiin. Syksyn aikana chatissa asioitiin kaikkiaan noin 5000 kertaa. Opiskelijat kommentoivat palvelukanavaa muun muassa seuraavasti: ”Chatti tuntui erittäin vaivattomalta ja matalan kynnyksen tavalta ottaa yhteys terveydenhuollon piiriin. Vastauksen saaminen oli helppoa, vaivatonta ja nopeaa.” Chatin toimivuudesta saatiin arvokasta palautetta niin opiskelijoilta kuin henkilökunnaltakin. Ensi kevään aikana käyttöön saadaan entistäkin toimivampi asiointikanava. Tammi-helmikuussa chat palvelee  ma–pe klo 13–14. Chatin löydät Self-palvelusta, jonne kaikki opiskelijan sähköisen asioinnin palvelut YTHS:llä on keskitetty.

 
 
     
 
 

Kiinnostaako maailmanparantaminen, kestävä kehitys ja yhdessä tekeminen?

Tule mukaan kehy-kerhoon! 

Kehitysyhteistyön avulla pyritään poistamaan eriarvoisuutta globaalisti sekä vähentämään köyhyyttä. Kehy-kerho pyrkii lisäämään opiskelijoiden tietoisuutta kehitysyhteistyöasioista ja herättämään keskustelua sekä toimimaan kestävän kehityksen ja suvaitsevaisuuden edistämiseksi. Tule rohkeesti mukaan uudelleen käynnistämään kehy-kerhon toimintaa!

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä kehitysyhteistyövastaavaan ella.partanen@isyy.fi

 
 
     
 

 
 

 

Liikuntailtapäivän jatkobileet 12.2.

Kevään liikuntailtapäivää vietetään Itä-Suomen yliopistossa ja Karelia-ammattikorkeakoulussa 12.2.2019. Liikuntailtapäivä on vapautettu opetuksesta klo 12.15 eteenpäin, ja päivän aikana on tarjolla monipuolisesti liikuntamahdollisuuksia ympäri Joensuuta.

Päivän urheilun jälkeen on tärkeätä muistaa oikea palautus ja tämä onnistuu parhaiten liikuntailtapäivän jatkobileissä! Livenä nähdään tällä kertaa Poju, joka on tuttu mm. Poika saunoo ja Esson baariin -hiteistä. Pue siis päällesi haalarit ja ole osa opiskelijoiden urheilujuhlaa, koska näissä bileissä kaikki voittaa!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Ilmaisia webinaareja somesta ja Linkedinistä helmikuussa tarjolla!

Somessa työnhaku 13.2. klo 13-15
Kouluttajana Tom Laine

Linkedin haltuun, perusteet 25.2. klo 13-15
Kouluttajana Tom Laine

 
 
     
 
 

 

Joensuun ylioppilasteatteri esittää: Pisarat XVI – Eläimellistä menoa.

Pisarat on Joensuun ylioppilasteatterin pitkän linjan näytelmäkokonaisuus, joka on vuosittain
tarjonnut Joensuun ylioppilasteatterin lyhytnäytelmiä erilaisten teemojen ympäriltä.
Tämän vuoden teemana on eläimellisyys, jota sivutaan eri kanteilta lyhytnäytelmissä.

 
 
 

Pääsemme vierailemaan lieksalaisessa Liskopihassa, tutustumaan Puolen hehtaarin parkkipaikan asukkaisiin, jännittämään kirouksen uhrien puolesta sekä seuraamaan luontodokumenttia
ylioppilasteatterilaisten elämästä.

Esitykset Joensuun Pakkahuoneella

ke 13.2. klo 19
to 14.2. klo 19

Esityksen kesto: noin 60 min
Esitykseen on esteetön pääsy pyörätuolilla.
Liput: 12€, 9€ (alennus), 7€ (ISYY-opiskelijat)
Lippuvaraukset: tuotanto.joyt@gmail.com / 045 112 9205

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Nyytin chatissa jaetaan ajatuksia, kokemuksia ja fiiliksiä – tuu mukaan!

Tammikuussa chateissa jutellaan arkeen ja palautumiseen liittyvistä asioista:

to 31.1. Uni + opiskelija = mahdoton yhdistelmä? Chatissa jutellaan unesta, uneen liittyvistä hankaluuksista ja siitä, miten unta voisi parantaa. Chatissa mukana myös Nyytin Marjo ja vapari Anne.

Muut tulevat chatit:
14.2.  Mitä sulle kuuluu?
28.2.  Opiskeluelämää masennuksen kanssa
14.3.  Mikä minusta tulee isona?
28.3.  Mikä mua ohjaa, kuuntelenko itseäni?
11.4.  Ahdistaako opiskeluarki?
18.4.  Hur mår du?
25.4.  Kiire ja hoppu – oon ihan loppu
  9.5.  Riittäkö rahat?
23.5.  Teetkö opintoja kesällä?
  6.6.  Elämää sinkkuna
20.6.  Kesä ja yksinäisyys

Chatit löytyvät Nyytin sivuilta ja niihin voi osallistua nimimerkillä.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Ystävänpäivän jatkot kaupungintalolla 16.2. klo 12-16. Brunssia ja teatterin avoimet harjoitukset

Tervetuloa ystävänpäivän jatkoille kaupungintalolle lauantaina 16.2.2019 klo 12-16! Brunssia ja teatterin avoimet harjoitukset.

Blinibrunssi tarjolla Teatteriravintolassa klo 12-16, hinta 29 €. Lisätietoa tästä

Avoimia harjoituksia teatterin ohjelmistosta suurella näyttämöllä klo 12.15-12.45 Niin kuin taivaassa –tarina kyläkuorosta JA pienellä näyttämöllä klo 13.00-13.30 Paavo 1,5

Vapaa pääsy.

 

 
 
     
 
 

Joensuun Kyykkäturnaus 21.2.

Joensuun Kyykkäturnaus palaa suurempana kuin koskaan. Tänä vuonna kyykät kaatuvat uudella keskustorilla!

Kokoa neljän hengen huipputiimisi ja valmistaudu koitokseen kaupungin sydämessä!

Parhaan joukkueen lisäksi Bar Play palkitsee jokaisesta joukkueesta säväyttävimmän pelaajan.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Sinustako Zemppari?

Haluatko sinä olla arjen sankari, Zemppari jollekin kaveria etsivälle nuorelle? Tule koulutukseen 18., 21. ja 23.2.2019! Koulutus ei sido vielä toimintaan, vaan voit päättää sen jälkeen, haluatko lähteä mukaan vapaaehtoistoimintaan. Saat tuen ja neuvonnan tehtävään ja toiminnasta koituvat kustannukset korvataan. 

Koulutus 18. & 21.2.2019 klo 17-20 sekä 23.2.2019 klo 9:30–15:30

Hinta 10 € (sis. Nuorten Palvelu ry:n jäsenmaksun, materiaalit ja tarjoilut )

Ilmoittautumiset Riitalle 10.2. mennessä: 040 487 4683 (tekstiviesti, WhatsApp)

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Opiskelijakortilla Joensuun kaupunginteatteriin vain 6-7,50 eurolla esityspäivinä!

Joensuun kaupunginteatteri tarjoaa opiskelijoille opiskelijalipun esityspäivinään vain 6-7,50 euron hintaan.
 
Äkkilähtö-hinta on voimassa esityspäivinä ja koskee teatterin omaa tuotantoa.

Lipun saa ostaa esityspäivinä Carelicum palveluista, Koskikatu 5 tai teatterin ovilipunmyynnistä tuntia ennen esitysten alkua, kaupungintalo, Rantakatu 20. Vaivattomimmin saat lipun suoraan kännykkääsi esityspäivänä Ticketmaster Suomen verkkokaupasta!

P.S. Jos haluat varmistaa teatterilipun jo ennen esityspäivää, maksaa opiskelijalippu tuolloin 12-15 euroa näytelmästä riippuen.

 

 
 
     
 

 
 

Osallistu Universumin uratestiin

Tiedätkö, keiden työnantajien kanssa arvosi kohtaavat? Mitkä ovat vahvuutesi? Mitä taitoja työnantajat hakevat?

Osallistumalla Universumin uratestiin saat:
· Analyysin uraprofiilistasi vahvuuksilla ja heikkouksilla
· Kohdistetun listan sinulle parhaiten sopivimmista työnantajista
· Voit lähettää ilmaiseksi englanninkielisen ansioluettelon TopCV-palveluun, josta saat palautetta ja vinkkejä sen parantamiseen!

Uratestin avulla pääset myös antamaan arvokasta palautetta koulullesi parhaista yritystapahtumista ja kanavista joita kautta haluat saada tietoa työnantajista! Pääset myös kertomaan kuinka hyvin koulusi on valmistanut sinua uraasi varten.

Osallistu Uratestiin

Universum on maailman johtava työnantajakuvan tutkimiseen ja kehittämiseen keskittynyt yritys. Universum toteuttaa jokavuotisen globaalin Career Testin yli 1.4 miljoonalle opiskelijalle 2000 eri yliopistossa ja ammattikorkeakoulussa. Uratestin tavoitteena on yhdistää opiskelijat heille ihanteellisimpien yritysten kanssa sekä auttaa heitä tulevaisuuden uravisioissaan.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Teollisuusneuvos Heikki Väänäsen rahaston apurahat vuodelle 2019

Hakuaika: 15.1.2019–15.2.2019

Teollisuusneuvos Heikki Väänäsen rahasto myöntää apurahoja Itä-Suomen yliopistossa tehtävää puuhun liittyvää tieteellistä tutkimusta varten. Apurahoja voidaan myöntää tutkimuksiin, jotka lisäävät tutkimukseen perustuvaa tietoa puusta ja edesauttavat uusien tuotteiden kehittämistä puusta tai edistävät puun käytettävyyttä ja käyttöä ihmiskunnan tarpeisiin.

Vuoden 2019 apurahoja voidaan myöntää näitä tarkoituksia tukevaan perus- tai soveltavaan tutkimukseen seuraavin edellytyksin:

1. Väitöskirjatutkimukseen 20 000 euron suuruinen vuosiapuraha
2. Väitöskirjan osatyön edistämiseen tarkoitettuja, maksimissaan 6 000 euron suuruisia apurahoja
3. Lisäksi voidaan myöntää 1 000 – 2 000 euron suuruisia apurahoja pro gradu -työtä varten.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Start Me Up -liikeideakilpailussa etsitään uusia liikeideoita Pohjois-Karjalan alueelta

Start Me Up -liikeideakilpailussa etsitään uusia liikeideoita Pohjois-Karjalan alueelta ja koko Suomesta jo 18:tta kertaa. Start Me Up on Suomen suurin vuosittain toistuva ideakilpailu. Palkintopotti on tänä vuonna suurempi kuin koskaan kisan historiassa – jaossa on yhteensä 100 000 euron edestä raha- ja asiantuntijapalkintoja sekä pilotointitukea. Parhaalle idealle on luvassa 20 000 euroa sekä tilat vuodeksi. 

Tänä vuonna kilpailusta vastaa Business Joensuu Oy, joka muodostui Joensuun Tiedepuisto Oy:n ja Joensuun Seudun Kehittämisyhtiö JOSEK Oy:n fuusioituessa 1.1.2019. 

Start Me Up -liikeideakilpailu on kaikille avoin. Eri sarjoissa palkitaan mm. paras opiskelijaidea, tutkimuslähtöinen idea ja yrityslähtöinen idea. Palkinnoista päättää asiantuntijaraati, joka koostuu Business Joensuun ulkopuolisista kokeneista liike-elämän ammattilaisista.

Start Me Up -liikeideakilpailu käynnistyy 1.2. ja päättyy 31.3. Palkinnot jaetaan 8.5.2019.  

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Minun tarina -ryhmä

Ryhmä on nuorille suunnattu aikuisille (18-29 v.). Huoli omasta tai läheisen hyvinvoinnista herättää usein monenlaisia tunteita ja kysymyksiä. Omia tunteita on hyvä oppia tunnistamaan, nimeämään ja ilmaisemaan.

Ryhmässä käytetään toiminnallisia menetelmiä keskustelun lisänä.

Paikkana Karjalankatu 4 a 2, Joensuu.

12.2 klo 16.00
19.2 klo 16.00
26.2 klo 16.00
05.3 klo 16.00 
12.3 klo 16.00 

Ohjaajina Johanna Meriläinen ja Viivi Kemppainen

Ilmottautuminen Viiville p. 0503376282 tai info@tukitupa.fi

 
 
     
 
 

 

Tule mukaan iloiseen ja reippaaseen vapaaehtoistoimintaan!

Sporttikummitoiminta on Pelastakaa Lapset järjestön uusi ehkäisevän työn muoto Itä-Suomessa, jossa valmennetaan täysi-ikäisiä vapaaehtoistoimijoita (= sporttikummeja) lasten/nuorten tueksi. Sporttikummin tärkein tehtävä on kannustaa ja innostaa lasta liikkumaan yhdessä valitun liikkumisen kautta (uinti, sulkapallo, kävelylenkki tms.).  Järjestämme Sporttikummi-valmennuksen Joensuussa la 23.2.2019. Mukaan pääset täyttämällä ilmoittautumislomakkeen.

 
 
 

Lapsiperheen tukihenkilönä tapaat omaat nimikkoperhettäsi keskimäärin pari kertaa kuukaudessa muutaman tunnin ajan. Voit olla apuna arjen pyörityksessä esim. viettämällä aikaa lasten kanssa kanssa – tai toimia koko perheen harrastuskaverina. Omat kiinnostuksen kohteesi otetaan luonnollisesti huomioon. Seuraava tukihenkilövalmennus järjestetään helmikuussa. Ilmoittaudu tästä.

Tarkistamme kaikkien vapaaehtoisten rikostaustaotteet sekä pyydämme heistä sosiaalitoimen lausunnon.

Pelastakaa Lapset vakuuttaa kaikki vapaaehtoiset  ja valmennuksen lisäksi korvaamme toiminnasta aiheutuvat matkakulut sekä tuemme vapaaehtoisen ja lapsen harrastamisesta aiheutuvia kustannuksia. Toivomme vapaaehtoisten sitoutumista vähintään vuodeksi.

 
 
     
 
 

European Forum Alpbach -stipendin hakuaika 15.2.–29.3.2019

European Forum Alpbach (EFA) on 1945 perustettu monialainen tieteen, politiikan, talouden ja kulttuurin kohtauspaikka Itävallan Alpeilla. Ohjelmassa käsitellään globaaleja haasteita kuten ilmastonmuutos ja pakolaisuus sekä ilmiöitä kuten populismi ja demokratia sekä teknologian kehitys. Alpbachin idylliseen alppikylään kokontuu 14.8.–30.8.2019 yli 900 alansa huippua edustavaa puhujaa ja 5000 osallistujaa keskustelemaan, kuuntelemaan ja jakamaan näkemyksiä sekä kokemaan taidetta ja vaelluksia.

Stipendi kattaa osallistumismaksun, majoituksen ja pienen taskurahan. Suomesta KAUTE-säätiö ja Suomen Kulttuurirahasto kustantavat stipendit 4 alle 30-vuotiaalle. Stipendi jaetaan vuosittain 700:lle nuorelle ympäri maailman. Hae täältä!

Mitä? Maailmankuvan laajentuminen 2,5 viikossa
Missä? Alpeilla, Alpbach
Milloin? 14.8.-30.8.2019
Mitä maksaa? Matkakulut

Oliver Heinonen, p. +358 504668672, www.linkedin.com/in/oliver-heinonen

Annina Lattu, p. +358 503454173, fi.linkedin.com/in/anninalattu

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Tule mukaan Business Centerin NY24h –yrittäjyysleirille!

Kiinnostaako yrittäjyys? Nyt Sinulla on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus päästä kokeilemaan jotain aivan uutta! NYStartup 24H -leiri tuo eri alojen ja oppilaitosten opiskelijat vuorokaudeksi yhteen innovoimaan ja kokeilemaan yrittäjyyttä monialaisissa tiimeissä.

Leirille ovat tervetulleita Savon ammattiopiston, Savonia-amk:n ja Itä-Suomen yliopiston opiskelijat. Leiri pidetään ma 25.- ti 26.2.2019 yön yli Hirvijärven leirikeskuksella Karttulassa. Järjestämme leirille kyydit Kuopiosta, Varkaudesta ja Iisalmesta.

Tarkempi ohjelma leirin aikatauluista ja ohjelmasta lähetetään leirille hyväksytyille ilmoittautujille. Ilmoittaudu NY24h-yrittäjyysleirille. Vastattuasi kysymyksiin, muista klikata "lähetä"-painiketta! Ilmoittautuminen päättyy 15.02.2019. (Huomioithan, että leiri-ilmoittautuminen on sitova. Mikäli sinut valitaan leirille ja joudutkin jäämään pois leiriltä, tulee sinulla olla lääkärintodistus poissaolosta.)

Tule rohkeasti mukaan – riittää, kun olet innokas yrittämään ja oppimaan uutta. Tervetuloa!

Lisätietoja: Anu-Riikka Kolari 050 471 3097/UEF
Risto Räsänen 044 785 3310 ja Satu Pirhonen 044 785 3122/Sakky
Risto Kiuru 044 785 6932/Savonia AMK

 
 
     
 
 

Etsimme vastaajia verkkokäyttäytymistä koskevaan kyselyyn

Tämä on kutsu osallistua verkkokäyttäytymistä koskevaan Eyes Online -kyselyyn. Kyselyssä kartoitetaan ihmisten näkemyksiä valtion viranomaisten toimivaltuuksista (mm. tiedonkeruu, tallennus, analyysi) verkossa sekä kuinka he itse huolehtivat yksityisyydestään verkossa. Osa kysymyksistä käsittelee myös ”kiistanalaisia verkkokäyttäytymisen muotoja”, kuten laitonta lataamista.

Tulosten tarkoitus on tuoda esiin verkon käyttäjien näkökulmaa poliittiseen keskusteluun ja kehittää tapoja parantaa kansalaisten tietämystä tietoverkkojen valvonnasta. Lisäksi tutkimme, kuinka ihmiset kokevat yhtäältä verkkokäyttäytymisen ja toisaalta viranomaisten suorittaman valvonnan oikeutettuja rajapintoja verkossa.

Kysely on anonyymi ja siihen osallistuminen on vapaaehtoista.

Kysely on englanninkielinen ja sen toteuttaa skotlantilainen Dundeen yliopisto. Kysely on osa laajempaa Britanniassa, Suomessa ja Norjassa toteutettavaa, NordForskin rahoittamaa tutkimusprojektia. Vastaajien kesken arvotaan 50£ arvoisia kirjalahjakortteja – arvontaan osallistuminen on vapaaehtoista ja tietoja ei yhdistetä kyselyyn.

Siirry suoraan kyselyyn
Password: eyesonline

Lisätietoja tutkimuksesta ja tutkimusryhmästä löydät verkkosivuiltamme tai voit ottaa meihin suoraan yhteyttä. 

Verkkosivut 
Twitter: @nordeyes 
Sähköposti: eyesonline(at)dundee.ac.uk

 
 
     
 

 
 

Disneyland® Paris rekrytointi Helsingissä 13.3.2019

Keen to work in France at Europe’s number one tourist destination? Are you curious, cheerful and enthusiastic? Do you have good French and English language skills? We will be in Helsinki on 13th March to recruit for roles in sales, greeting and food & beverage. 

Your mission at Disneyland Paris will be to immerse guests in an enchanted world filled with unique experiences and contribute to memories that will last a lifetime. 

Apply now to join our teams! With 100 nationalities and 20 spoken languages, our Cast Members come from around the world.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Suomen Lontoon instituutti hakee harjoittelijoita

Suomen Lontoon instituutti hakee hallintotoimen ja viestinnän harjoittelijoita. 

Viestinnän harjoittelu
- Tarjoaa mahdollisuuden monipuoliseen viestintäosaamisen kehittämiseen kansainvälisessä työympäristössä (some, uutiskirjeet, haastattelut, blogitekstit)
- Aloitus kesäkuussa, kesto 5-6 kuukautta. 
- Harjoittelu on palkaton, aiemmat harjoittelijat ovat työskennelleet Erasmus-tuen, yliopiston rahoituksen tai Työelämävalmennuksen avustuksen turvin.
- Instituutti tarjoaa matkakortin vyöhykkeille 1 ja 2.
Hakuaika loppuu 14.2.2019

Hakukomake ja lisätietoja 

Hallintotoimen harjoittelu:
- Tarjoaa mahdollisuuden kehittyä monipuolisesti hallintotoimen alalla kansainvälisessä työympäristössä
- Aloitus joustavasti huhtikuussa tai syyskuussa, kesto 5-6 kuukautta
- Harjoittelu on palkaton, aiemmat harjoittelijat ovat työskennelleet Erasmus-tuen, yliopiston rahoituksen tai Työelämävalmennuksen avustuksen turvin
- Instituutti tarjoaa matkakortin vyöhykkeille 1 ja 2.
Hakuaika loppuu 12.2

Hakuohjeet ja lisätietoja 

 
 
     
 
 

Intern for Erasmus+ programme in Finnish National Agency for Education, Summer 2019

We are looking for a higher education student to work as an intern in administrative tasks related to the Erasmus+ Programme for higher education and the unit’s other programmes promoting international cooperation between higher education institutions.

The candidate must have good proficiency in English, good IT skills, strong interaction and cooperation skills, and an ability to analyse information and produce text. Communication skills and especially competence in producing content for websites are an advantage in the position. Excel skills will also be useful.

Interest in international affairs (for example, own experience of exchange or traineeship abroad, voluntary work) is considered an advantage. In addition, we hope that the candidate has an independent and positive approach to work and passable Finnish skills.

Last date for submitting the application: 25 February 2019. 

More information and application form

Contact person
Annastiina Heiskanen tel. +358 295 331 634 email erasmus(at)oph.fi
Mari Pohjola tel. +358 295 331 746 email erasmus(at)oph.fi

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Kesätyönhaku energiayhtiö Gasumille on käynnissä

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasualan ja energiamarkkinoiden asiantuntija, joka kumppaniensa kanssa rakentaa siltaa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa maalla ja merellä.

Yhtiö palkkaa kymmenittäin kesätyöntekijöitä monipuolisiin työtehtäviin pääkonttoriimme Espooseen sekä muihin Suomen toimipisteisiimme Imatralle, Jyväskylään, Kouvolaan, Kuopioon, Lempäälään, Mäntsälään, Ouluun ja Vantaalle. Kesätyöpaikkoja on tarjolla laajasti esimerkiksi Portfolio Assistantin ja Energy Specialistin tehtävistä sähkö- ja automaatioasennukseen, biokaasulaitoksen kunnossapitoon ja kaasulinjojen linjaraivaukseen. 

Hae kesätyöpaikkoja viimeistään helmikuun loppuun mennessä 28.2.2019. Merkitse tehtävä ja toimipaikka, jossa haluaisit työskennellä. Kerro myös, miksi tehtävä kiinnostaa sinua ja miksi haluaisit juuri meille töihin.

  Lue lisää  
 
 
     
 
     
 
 

Kampuskalenteri

12.2. Liikuntailtapäivä
12.2. MTG-killan pelikerta klo 15-20 ISYYn neuvoteluhuoneessa
12.2. Joensuu Debate Societyn viikottainen väittely klo 17-19 salissa AU202
12.2. Liikuntailtapäivän jatkobileet Ilonassa
13.2. ISYYn toimisto auki klo 12-15
13.2. ISYYn edustajiston kokous 1/2019 klo 18, BOR101 (Joensuu) ja SN300 (Kuopio)
13.2. Pisarat XVI klo 19 Pakkahuoneella (järj. Joensuun ylioppilasteatteri)
14.–15.2. ISYYn kampustoimistot suljettu
14.2. Pisarat XVI klo 19 Pakkahuoneella (järj. Joensuun ylioppilasteatteri)
19.2. MTG-killan pelikerta klo 15-20 ISYYn neuvoteluhuoneessa
19.2. Joensuu Debate Societyn viikottainen väittely klo 17-19 salissa AU202
21.2. Joensuun Kyykkäturnaus
21.-24.2. Joensuun musiikkitalvi
4.–8.3. ISYYn kampustoimistot on suljettu
11.–15.3. Hymy- ja valitusviikko
15.-16.3. Lunta Ilosaaressa
16.3. ISYYn 9-v vuosijuhlat

Joensuun kaupunginorkesterin konsertit
Joensuun kaupunginteatterin ohjelmisto
Kerubin tuleva ohjelma

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Joensuun kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Joensuun kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon maanantai) osoitteeseen vapaa-aika@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.
 

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko