Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Joensuu 8/2019

ti 26. helmikuuta 2019 16.30.56

Tästä uutiskirjeestä löydät tietoa poikkeuksista ISYYn toimistojen aukioloajoissa viikolla 10 sekä ISYYn Kuopion kampuksen uudestä häirintäyhdyshenkilöstä.
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Joensuu 8/2019

Vko 9-10, 26.2.-11.3.2019
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

Hiihtolomaviikko ja Kuopion kampuksen uusi häirintäyhdyshenkilö

Tästä uutiskirjeestä löydät tietoa poikkeuksista ISYYn toimistojen aukioloajoissa viikolla 10 sekä ISYYn Kuopion kampuksen uudestä häirintäyhdyshenkilöstä.

Löydät uutiskirjeestä tuttuun tapaan myös seuraavat osiot:

- ISYYn ajankohtaiset
- Pinnalla nyt
- Tulevia tapahtumia
- Sekalaista
- Työelämä ja harjoittelu

Aurinkoa viikkoosi!

 
 
     
 

 
 

Uutiskirjeet ovat tauolla viikon 10

ISYYn uutiskirjeet Wiikko-Ärsyke ja Weekly Feed eivät ilmesty viikolla 10. Tämä uutiskirje kattaa myös viikon 10.

Seuraava uutiskirje ilmestyy tiistaina 12.3. Mikäli haluat oman materiaalisi mukaan kyseiseen uutiskirjeeseen, toimitathan sen uutiskirjetiimille viimeistään 10.3.2019:

Joensuun Wiikko-Ärsyke: vapaa-aika@isyy.fi 
Kuopion Wiikko-Ärsyke: tiedotus@isyy.fi
Joensuun Weekly Feed: kv.joensuu@isyy.fi 
Kuopion Weekly Feed: kv.kuopio@isyy.fi

 

 
 
     
 
 

 

Poikkeuksia ISYYn toimistojen aukioloajoissa

ISYYn toimistot on suljettu viikon 10 ajan eli 
4.–8.3.2019.

Muistathan myös, että ISYYn Kuopion toimiston viikoittaiset aukioloajat ovat muuttuneet. Uudet aukioloajat: ma, ti, to klo 10–15, ke 12–15 ja pe suljettu.

Voit tarkistaa toimiston aukioloajat ja mahdolliset poikkeukset nettisivuiltamme osoitteesta isyy.fi.

 
 
     
 
 

Mikko Aaltonen nimetty Kuopion kampuksen uudeksi häirintäyhdyshenkilöksi

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) hallitus on nimennyt 20.2.2019 kokouksessaan ISYYn koulutus- ja sosiaalipoliittisen asiantuntijan Mikko Aaltosen Kuopion kampuksen uudeksi häirintäyhdyshenkilöksi.

 

Mikon tavoittaa numerosta 044 576 8414 ja sähköpostilla koso@isyy.fi.

Joensuun kampuksen häirinäyhdyshenkilönä jatkaa edunvalvontasihteeri Pekka Koivaara 044 576 8465, soko@isyy.fi.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Tervetuloa ISYYn 9-vuotisvuosijuhlille Kuopioon 16.3.2019!

Tervetuloa juhlimaan kanssamme Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) 9:ttä vuosijuhlaa! Vuosijuhlaa vietetään lauantaina 16.3.2019 Original Sokos Hotel Puijonsarvessa Kuopiossa.

Vuosijuhlien illalliskortin hinta ISYYn jäsenille on 80 euroa ja muille 100 euroa. Joensuusta on järjestetty vuosijuhlille Kuopioon ja takaisin maksuton kuljetus ja vuosijuhlavierailla on mahdollisuus varata myös hotellihuoneita Original Sokos Hotel Puijonsarvesta.

Vuosijuhlien jälkeistä silliaamiaista vietetään 17.3. klo 12 alkaen Tiukanlinnassa. Silliksen hinta on 20 €.

Ilmoittaudu vuosijuhlille (Google Forms)

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Anna kiitosta tai noottia ISYYn Hymy- ja valitusviikolla 11.–15.3.2019

Kevään 2019 Hymy- ja valitusviikkoa vietetään 11.–15.3.2019. Hymy- ja valitusviikon aikana sinulla on mahdollisuus antaa Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) kautta palautetta ISYYlle, yliopistolle, YTHS:lle, Amicalle tai kenelle tahansa opiskelijan elämään vaikuttavalle toimijalle. Kirjoita palautteesi post it -lappuun Hymy- ja valitusviikon sermeille, tule käymään ständeillä ja kerro se suoraan ständin pitäjille tai anna palaute meille sähköisen lomakkeen kautta.

Mitkä jutut toimivat ja ansaitsevat kiitosta? Entä mikä ärsyttää ja kaipaa parannusta? Kerro se meille, niin viemme palautteen eteenpäin! Palaute annetaan nimettömänä.

Sähköisen lomakkeen kautta voit antaa palautetta viikolla 11. Lomake avautuu ma 11.3.2019 klo 9.00 ja sulkeutuu su 17.3.2019 klo 23.59. Linkin lomakkeeseen löydät ISYYn sivuilta.

Tarkempi Hymy- ja valitusviikon ohjelma julkaistaan helmikuun lopulla.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Osallistu vuoden hauskimpaan urheilutapahtumaan! SELL-kisat Liettuassa 17.–19.5.2019

SELL Student Games -tapahtuma on yksi suurimmista ja kansainvälisimmistä opiskelijaliikuntatapahtumista. SELL-opiskelijakisat ovat Kaunasissa, Liettuassa 17.–19.5.2019. Kisoissa arviolta 2000 opiskelijaa 13:sta eri Euroopan maasta kilpailee keskenään.

SELL-opiskelijakisat ovat hyvän mielen tapahtuma, missä samassa sarjassa saattaa kilpailla olympiavoittajia ja vasta-alkajia. Osallistumiskriteerinä on opiskelupaikka korkeakoulussa, osallistuminen ei edellytä mitään erityistä tasoa. 

Joukkuelajit: jalkapallo, koripallo, lentopallo, rugby-7, suunnistus

Yksilölajit: judo, kreikkalais-roomalainen paini, pöytätennis, shakki, sulkapallo, suunnistus, uinti, voimanosto, yleisurheilu

Ilmoittautuminen kisoihin on auennut. Ilmottaudu ISYYn hallituksen liikuntavastaavalle Ella Partaselle sähköpostitse (ella.partanen(at)isyy.fi). Sitovat ilmoittautumiset tulee tehdä viimeistään 18.3.2019 mennessä. Ilmoittautumisesta tulee käydä ilmi seuraavat tiedot: nimi, syntymäaika, sähköpostiosoite, laji sekä mahdollinen ennätys/taso.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Kevään verenluovutusaikoja Joensuussa ja Kuopiossa

Joko olet käynyt luovuttamassa verta tämän vuoden puolella? Jos et, se onnistuu Joensuussa ja Kuopiossa seuraavina aikoina:

Kuopio:
maanantaisin klo 10–18
tiistaisin klo 10–18
perjantaisin klo 10–17
Paikkana Kauppakeskus Sektori

Joensuu: 
to 28.2. klo 12–17
to 21.3. klo 12–17
ke 17.4. klo 12–17
to 2.5. klo 12–17
to 9.5. klo 12–17
Paikkana kirjasto

Tutustu ja liity myös ISYYn VeriRyhmään Facebookissa. Jos kaipaat esimerkiksi kaveria mukaan luovuttamaan, voit kysellä sellaista mukaasi ryhmästä. Mainitse myös verta luovuttaessasi, että kuulut ISYYn VeriRyhmään. 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Ryhmäliikunnat tauolla viikolla 10

Viikolla 10 (4.-10.3.) SYKETTÄ-ryhmäliikuntatunnit ovat talvilomalla muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Kuntosalit ja palloiluvuorot ovat käytössä normaalisti.

Viikon 10 ohjatut tunnit:

- Ma 4.3. klo 17.00-18.00 Hiihtotekniikkakurssi (perinteinen tyyli), Linnunlahti
- Ma 4.3. klo 18.15-19.15 Hiihtotekniikkakurssi (vapaa tyyli), Linnunlahti
- Ma 4.3. klo 18.00-19.00 Tehomuokkaus, Tulliportinkadun koulu
- Ti 5.3. klo 15.30-17.00 Crosstraining, Joensuun Areena
- Ti 5.3. klo 20.15-21.15 Tankotanssi alkeet, Tanssikoulu Dream
- Ke 6.3. klo 18.00-19.00 Henrin Kahvakuula, Länsikadun koulu
- Ke 6.3. klo 20.00-21.00 Tankotanssi jatko, Tanssikoulu Dream
- To 7.3. klo 15-16.30 Ohjattu curling, Curlinghalli
- To 7.3. klo 19.00-20.00 Dancemix, Länsikadun koulu

 

 
 
     
 
 

Allekirjoita kansalaisaloite terapiatakuusta mielenterveyspalveluihin pääsyn nopeuttamiseksi

Kansalaisaloitepalvelussa on nyt mahdollista allekirjoittaa kansalaisaloite terapiatakuusta mielenterveyspalveluihin pääsyn nopeuttamiseksi.

Lakimuutoksen tavoitteena on terapiatakuu, joka takaa kaikille nopean pääsyn hoidolliseen psykoterapiaan tai muuhun psykososiaaliseen hoitoon heti ensimmäisen terveyskeskuskäynnin jälkeen. Hoidon tarve tulee arvioida välittömästi apua haettaessa ja hoidon alkaa mahdollisimman pikaisesti

Vielä tarvitaan allekirjoituksia vaaditun määrän saavuttamiseksi. ISYY kannustaa jäseniään allekirjoittamaan kansalaisaloitteen.

 
 
     
 

 
 

Herjaako FrankApp, että "Opiskelijastatus ei ole voimassa"?

Tämä johtuu siitä, että heinäkuussa sovellus uudistui niin, että vanhojenkin käyttäjien tuli uudelleenrekisteröityä FrankAppiin käyttäjiksi. Nyt vanha sovellus poistuu heidän järjestelmästään, jolloin viimeistään kaikkien käyttäjien tulee tehdä uudelleenrekisteröityminen.

Rekisteröidy siis uudelleen FrankAppissa tai selaimessa ja digitaalisen opiskelijakorttisi tulisi toimia täysin normaalisti!

Jos ongelmasi jatkuu, ota rohkeasti yhteys info@frank.fi!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Tarjolla lainalaitteita lyhytaikaiseen käyttöön kampuksilla

Molemmilla kampuksilla on lainattavissa 10 HP-kannettavaa ja 2 iPadia.
Laitteet on tarkoitettu lyhytaikaiseen tarpeeseen, max 4 h lainakerta.

Laitteet voi lainata rekisteröitymällä käyttäjäksi optima lainausautomaateilla, jotka
sijaitsevat Joensuussa yliopiston kirjastolla ja Kuopiossa Opparin tiloissa.

Lisätietoja lainauksesta ja käyttöehdoista asiointi.uef.fi tai Kamusta.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Vastaa kyselyyn tutkintoon tähtäävästä opiskelusta avoimessa yliopistossa – vastausaikaa helmikuu

Toinen reitti yliopistoon -hankkeen kysely on tarkoitettu niille tutkinto-opiskelijoille tai tutkinnon jo suorittaneille henkilöille, jotka on valittu tutkintokoulutukseen avoimessa yliopistossa suoritettujen opintojen perusteella.

Avoimen yliopiston opintojen perusteella tutkinto-opiskelijaksi hakeutuneena sinulla on arvokasta kokemusta avoimessa yliopistossa opiskelusta ja siirtymisestä tutkinto-opiskelijaksi. Vastaamalla kyselyymme voit vaikuttaa siihen, että siirtyminen avoimesta tutkinto-opintojen pariin on entistäkin sujuvampaa jatkossa laadukkaan ja oikea-aikaisen neuvonnan ja ohjauksen myötä.

Kartoitamme avoimessa yliopistossa suoritettujen opintojen perusteella (esim. avoimen yliopiston väylä) tutkinto-opiskelijaksi valittujen opiskelijoiden kokemuksia opintoihin liittyvästä tiedotuksesta, neuvonnasta ja ohjauksesta. Olemme myös kiinnostuneita avoimessa yliopistossa suoritettujen opintojen tuomista valmiuksista tutkinto-opiskeluun yliopistossa ja siitä, miten tutkinto-opiskelijaksi siirtyminen sujui. Vastauksesi on erittäin tärkeä, vaikka olisit jo saanut tavoitetutkintosi valmiiksi.

Korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistuessa myös avoimen yliopiston kautta opintoja suorittavien reittejä tutkinto-opiskeluun halutaan kehittää. Kehitettävien reittien lisäksi hakureitteihin liittyvän neuvonnan ja ohjauksen kehittäminen on keskeistä. Tämä kysely on osa Toinen reitti yliopistoon -hankkeen tekemää kehittämistyötä, ja aineistoa hyödynnetään myös hankkeen tiedotuksessa ja raportoinneissa sekä tieteellisissä julkaisuissa.

Kyselylomake

Kyselyyn vastaaminen vie noin 10 minuuttia. Kysely toteutetaan sähköisesti, eikä yksittäisen vastaajan vastaukset ole tunnistettavissa.

Pyydämme vastaamaan helmikuun 2019 loppuun mennessä. Kiitokset vastauksistasi jo etukäteen!

Kyselyä koskevat tiedustelut:
Suunnittelija Ulla Kekäläinen ulla.kekalainen(a)uef.fi
Koulutussuunnittelija Riina Kärkkäinen riina.karkkainen(a)jyu.fi

 
 
     
 
 

 

Jos voisit auttaa ihmisiä asettumaan Marsiin, tarttuisitko tilaisuuteen?

Rekisteröityminen lukuvuoden viimeiseen kaikille opiskelijoille avoinna olevalle Epic Challenge- kurssille "Innovaatiotoiminnan perusteet" (5 op) on alkanut. Ilmoittaudu mukaan vuoden eeppisimmälle kurssille ja saavu paikalle ti 19.3.!

Mitään aiempaa tietämystä kurssiin liittyen ei vaadita, ainoastaan motivoitunut asenne ja riittävä kielitaito (kurssi toteutetaan englanniksi).

Tarkempaa tietoa kurssista löytyy mm. nettisivuilta sekä somesta (YouTube, Fb, Ig ja Twitter) hakemalla sanoilla "Epic Challenge Joensuu".

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Tänä keväänä käydään suurten teemojen vaalit

Korkeakouluopiskelijat haluavat lähettää päättäjille viestin: Meillä ei ainoastaan ole ratkaisuja – me olemme ratkaisu.

Me haluamme, että meidän tulevaisuutemme varmistetaan: koulutuksen rahoitukseen on panostettava ja opiskelu on mahdollistettava. Suomen on oltava etujoukoissa taistelemassa ilmastonmuutosta vastaan.

SYL:n ja SAMOKin puheenjohtajat sekä hallitusten jäsenet kertovat videollaan lisää 4.3. julkistettavan korkeakouluopiskelijoiden vaalikampanjan teemoista. Löydät videon SYL:n Facebook-sivulta.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

Teatterikerho Kansankynttilä esittää:
Simulaatio - dystopia ilmastonmuutoksesta

Aikakausia yhdistelevä scifi/komedia ihmisistä, teknologiasta ja ilmastonmuutoksesta.
Ke 20.3. klo 19.00 ENSI-ILTA
Pe 22.3. klo 19.00
La 23.3. klo 15.00
Ma 25.3. klo 19.00
Ti 26.3. klo 19.00 SPEKSI

PAIKKA: Educa, sali E200.
KESTO: n. 1,5h, Speksi n. 2h
LIPUT:
2€ ISYY:n jäsenet (ilmainen: 22.3. 25.3. ja 26.3.)
4€ Opiskelijat (muut kuin ISYY:n jäsenet), varusmiehet, työttömät, eläkeläiset
6€ Muut

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

RajaSpeksi 2019 esittää: Schoolbusters

Tänä vuonna joensuulainen speksi palaa koulun penkille. Närevaaran kyläkoulu saa aivan uudenlaista virtaa, kun koulua uhkaa lakkautus. Miten käy, kun tarkastajat Helsingistä kyseenalaistavat närevaaralaisten rakkaan koulun olemassaolon? Luvassa on vauhtia, juonittelua ja yllätyksiä!

Lipunmyynti:

Kerubin näytökset: 
Lipun hinta on opiskelijalta ja eläkeläiseltä 13€, muilta 16€. Lipunmyynti alkaa maanantaina 04.03. klo 11 täältä.

Joensuun kaupunginteatterin juhlanäytös: 
Lipun hinta on opiskelijalta ja eläkeläiseltä 15€, muilta 22€. Lipunmyynti Carelicumissa ja Ticketmasterissa.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Versoklubi goes Botania 9.3. 

Aika: La 09.03.2019 klo 18:00
Paikka: Botania (Heinäpurontie 70, 80110 Joensuu)

Versoklubi on poikkitaiteellinen illanvietto, joka tarjoaa alustan uusien tekijöiden taiteelliselle esittäytymiselle. Illan aikana nähdään mm. uusi genre-vapaata musiikkia wannabe punk-asenteella soittava duo ATK-47 ja Jussi Sinkkosen Κ V L T Λ T I Ξ, joka elokuvan, runon ja esitystaiteen elementein heijastelee mm. rakkauden, seksuaalisuuden, kuoleman ja uudestisyntymän teemoja.

ATK-47 // Aura Savolainen & Niilo Kangas: MATERIAL ENTITY (demo) // Henna Haverinen: Vihkimys // Jussi Sinkkonen: Κ V L T Λ T I Ξ // Tikolai N // DJ Saravuo

Liput ovelta 10e / kannatuslippu 15e

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Ravitsemustietoa opiskelijoille ja henkilökunnalle!

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) terveyden edistämisen valtakunnallinen teema vuosina 2019–2020 on ravitsemus. Tavoitteemme on edistää opiskelijoiden hyvinvointia ja opiskelukykyä mm. opiskelijaruokailun edellytyksiä parantamalla ja opiskelijoiden ravitsemustietoisuutta lisäämällä. Tule kuulemaan ja keskustelemaan aiheista YTHS:n järjestämään aamupäivätilaisuuteen.     
 
Kaikki tietää, vai tietääkö? 
Torstaina 14.3.2019 klo 8.45-11.00
E100, Educa, Joensuun kampus ja SN200, Snellmania, Kuopion kampus

Tilaisuuteen voi osallistua myös etänä livestreamin välityksellä (ks. ohje myöhemmin). Jos osallistut auditoriossa, niin saavuthan paikalle riittävän ajoissa ennen lähetyksen alkamista!
 
OHJELMA:     
8.45 #KAIKKITIETÄÄ MITEN PITÄISI SYÖDÄ VAI TIETÄÄKÖ? KORKEAKOULUOPISKELIJOIDEN RUOKAILU
Noora Seilo, Yhteisöterveyden ylilääkäri, YTHS 
 
9.05 RAVITSEMUSTOTTUMUKSET 2.0 – YTHS TUUPPAA JA MOTIVOI  
Päivi Metsäniemi, Johtajaylilääkäri, YTHS
 
9.20 VAHVISTA JA VAIKUTA – MUUTOKSEN OHJAAMINEN RAVITSEMUSNEUVONNASSA 
Tuija Pusa, Ravitsemusasiantuntija, laillistettu ravitsemusterapeutti, THM, Sydänliitto
 
10.20 KSYLITOLI  — VIISAS VALINTA 
Marjo Tipuri, Hammaslääkäri, YTHS
 
10.40 SALLIVA SYÖMINEN HYVINVOINNIN JA OPISKELUKYVYN TUKENA
Jonna Kekäläinen, Terveydenhoitaja, YTHS
 
Tilaisuus päättyy noin klo 11.00.
 
Ilmoittaudu mukaan 4.3.2019 mennessä. Saat tarkemmat tiedot sähköpostitse muutamaan päivää ennen tilaisuutta.

Lämpimästi tervetuloa!

 
 
     
 
 

 

Lunta Ilosaaressa 15.–16.3.

Lunta Ilosaaressa tapahtuma palailee tänä vuonna juurilleen. Maaliskuun 15.–16. päivinä järjestettävä talvifestivaali pidetään uudistuneeseen Ilosaareen nousevassa lämmitetyssä tapahtumateltassa.

 
 
 

Lunta Ilosaaressa tuo kaupunkiin kiinnostavan esiintyjäkattauksen, joka tällä kertaa jakaantuu kahdelle illalle. Perjantaina 15.3. jo aikaisemmin julkaistujen J. Karjalaisen sekä Jarkko Martikainen & Luotetut miehet kokoonpanon lisäksi ohjemassa on stand upia. Lavalle hauskuuttamaan nousevat koomikot Anitta Ahonen sekä Ville Saarenketo.

Lauantaina festivaalilla kuullaan maakunnan tuoretta musiikkisukupolvea, kun illan aloittaa energistä rockia soittava joensuulaisbändi Luukas Oja. Musiikkialan medioissa orkesteri on saanut hyvän vastaanoton, ja sitä onkin verrattu hengeltään muun muassa alkuaikojen PMMP:hen. Luukas Ojan jälkeen lauantai-iltaa jatkaa elektropoppia esittävä Ruusut ja illan huipentumana lavalle nousee Sanni.

Festivaalin teemaksi on lumisen talven myötä nousemassa after ski -henkinen hauskan pito ja iloittelu.

Vahvojen artistien lisäksi tapahtumateltassa on tarjolla DJ-musiikkia sekä after ski -henkeen sopivia tarjoiluja. Ilosaaren alueelle on suunniteltu myös teemaan sopivaa somistetta sekä tekemistä.

Tapahtuman liput ovat myynnissä ja niitä on saatavilla Kerubilta, Levy-Eskoilta sekä Lippu.fi ja Tiketti-palveluista. Karelia AMK:n ja Itä-Suomen yliopiston opiskelijat saavat lippunsa 25 euron opiskelijahintaan POKA:n tai ISYYn toimipisteistä Joensuussa.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Nyytin chatissa jaetaan ajatuksia, kokemuksia ja fiiliksiä – tuu mukaan!

Tulevat chatit:
28.2.  Opiskeluelämää masennuksen kanssa
14.3.  Mikä minusta tulee isona?
28.3.  Mikä mua ohjaa, kuuntelenko itseäni?
11.4.  Ahdistaako opiskeluarki?
18.4.  Hur mår du?
25.4.  Kiire ja hoppu – oon ihan loppu
  9.5.  Riittäkö rahat?
23.5.  Teetkö opintoja kesällä?
  6.6.  Elämää sinkkuna
20.6.  Kesä ja yksinäisyys

Chatit löytyvät Nyytin sivuilta ja niihin voi osallistua nimimerkillä.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Opiskelijakortilla Joensuun kaupunginteatteriin vain 6-7,50 eurolla esityspäivinä!

Joensuun kaupunginteatteri tarjoaa opiskelijoille opiskelijalipun esityspäivinään vain 6-7,50 euron hintaan.
 
Äkkilähtö-hinta on voimassa esityspäivinä ja koskee teatterin omaa tuotantoa.

Lipun saa ostaa esityspäivinä Carelicum palveluista, Koskikatu 5 tai teatterin ovilipunmyynnistä tuntia ennen esitysten alkua, kaupungintalo, Rantakatu 20. Vaivattomimmin saat lipun suoraan kännykkääsi esityspäivänä Ticketmaster Suomen verkkokaupasta!

P.S. Jos haluat varmistaa teatterilipun jo ennen esityspäivää, maksaa opiskelijalippu tuolloin 12-15 euroa näytelmästä riippuen.

 

 
 
     
 
 

Laitesukelluksen peruskurssi alkaa 31.3.2019

Joensuun Urheilusukeltajat ry:n laitesukelluksen
peruskurssi (CMAS P1) alkaa su 31.3.2019 klo 9.00 – 17.00, Itä-Suomen Liikuntaopistolla (ISLO), Länsikatu 15.

Katso lisätietoja ja tarkempi kurssin aikataulu täältä.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot:

Janne Tuomikko, kurssin vastuukouluttaja
janne.tuomikko@tecwill.com
p. 050 300 2065

 

 
 
     
 
 

 

Poikkitieteelliset postwabukalyptiset sitsit 2.5.

Mitä jää jäljelle, kun vappu on ohi? Valvottavatko liskot öitäsi? Vapun jälkeiseen olotilaan on hyvä alkaa valmistautumaan hyvissä ajoin. Oidipus ryn vappu ei lopu, vaan se jatkuu poikkitieteellisillä sitseillä. Maailmanloppu koittaa postwabukalyptisillä sitseillä vappupäivän jälkeen 2.5.! Laita päivämäärä jo kalenteriin! 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Teatteri-Traktori esittää: Peter Pan

Kesällä 2019 nähdään Teatteri-Traktorin tulkinta klassikkotarinasta Peter Pan. Mikä mikä maa on saari jossain päin maailmaa.

 

 
 
 

Saarella yhdistyy kaikki neljä vuodenaikaa, kasvillisuusvyöhykkeet ja siellä asustaa kirjava joukko taruolentoja. Mikä mikä maassa voi lentää onnellisten ajatusten voimalla ja se on paikka, jossa kuka vain voi olla mitä vain.  toivottaen: Teatteri-Traktorin väki

Tule mukaan seikkailuun!

Pohjautuu J.M Barrien romaaniin Peter Pan, jonka on suomentanut Sari Karhulahti.

Teatteri-Traktori tarjoaa kesän 2019 aikana kaikille ISYYn jäsenille mahdollisuuden päästä katsomaan Peter Pania alennettuun hintaan. Näyttämällä lipunmyynnissä voimassaolevaa opiskelijakorttia saat lipun hintaan 12 euroa! Teatterin näyttämö löytyy tuttuun tapaan Sinkkolan kotieläinpihan yhteydestä Pesolantie 2:sta.

Lisätietoa esityksestä, aikatauluista ja lippuvarauksista saat täältä.

 
 
     
 

 
 

Apply to Northernmost Design Hackathon in the world!

Dash Lapland has arrived to Rovaniemi and will be held on April 12-14, 2019. For the first time ever, 150 participants from all around the world gather to the capital of Lapland. Teams of 5-6 tackle the challenges set up by real life companies and try to come up with the winning solution.

Established by Aaltoes, Dash has been Europe’s biggest design hackathon since 2017. What would be a better way to boost your creativity than spending a weekend in dark, arctic Lapland? The only question is – are you brave enough?

 

 
 
 

The challenges
We are honored to announce our six partner companies and their challenges! There is a great variety of challenges to pick from.

1. Lappset Group Oy provides joy of moving and playing by producing playground equipment for people of all ages. How would the playground of the future with integrated interactive technology be?

2. Kemira Oyj produces chemicals needed in pulp, paper, water treatment, oil and mining industries. How could they increase general awareness of chemistry’s role in tackling climate change?

3. Santa Claus Holiday Village gives memorable experiences to visitors of Lapland. How could these experiences be transferred into the digital realm?

4. Napapiirin Energia ja Vesi Oy (NEVE) is a diversified company whose services include transmission of energy, water supply, district heating production and selling. How can they create a service entity that allows their customers to utilize all its parts in one location?

5. Suomen Hoivatilat Oyj specialises in producing, developing, owning and leasing out day-care centres and nursing homes, as well as service blocks. What would the future innovative concepts for care- and educational facilities look like and what could they offer?

6. Kaleva Media is a Northern media brand producing journalistic content and media services. How could they be related to global arctic media platforms when considering target groups and key value propositions?

Read the full-lenght challenge descriptions!

When to apply?
Application is now open and the period lasts until 17.3.2019! Don’t hesitate to apply, we are eagerly waiting to hear from you! PLUS, we guarantee you won’t regret your decision to come along. Fill in your application form!

Who can apply?
ANYONE! Dash Lapland celebrates multidisciplinarity while forming its teams. You don’t need to be a designer or a coder to apply. Tech, business, social sciences or design – no matter what your field is, your skills and strengths are needed in the teams! Service design tools and design experienced mentors will be there to help your team to come up with ideas.

Why to apply?
You’ll network with like-minded people and meet your possible future employers. You and your team will have an intensive weekend together and maybe lifetime friendships will build up. And above all this, Dash Lapland is FREE for all participants!

If you have anything to ask, you can catch us by e-mail at info@dashlapland.com and in these channels:
Facebook/Dash Lapland  
Instagram/dashlapland

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Start Me Up -liikeideakilpailussa etsitään uusia liikeideoita Pohjois-Karjalan alueelta

Start Me Up -liikeideakilpailussa etsitään uusia liikeideoita Pohjois-Karjalan alueelta ja koko Suomesta jo 18:tta kertaa. Start Me Up on Suomen suurin vuosittain toistuva ideakilpailu. Palkintopotti on tänä vuonna suurempi kuin koskaan kisan historiassa – jaossa on yhteensä 100 000 euron edestä raha- ja asiantuntijapalkintoja sekä pilotointitukea. Parhaalle idealle on luvassa 20 000 euroa sekä tilat vuodeksi. 

Tänä vuonna kilpailusta vastaa Business Joensuu Oy, joka muodostui Joensuun Tiedepuisto Oy:n ja Joensuun Seudun Kehittämisyhtiö JOSEK Oy:n fuusioituessa 1.1.2019. 

Start Me Up -liikeideakilpailu on kaikille avoin. Eri sarjoissa palkitaan mm. paras opiskelijaidea, tutkimuslähtöinen idea ja yrityslähtöinen idea. Palkinnoista päättää asiantuntijaraati, joka koostuu Business Joensuun ulkopuolisista kokeneista liike-elämän ammattilaisista.

Start Me Up -liikeideakilpailu käynnistyy 1.2. ja päättyy 31.3. Palkinnot jaetaan 8.5.2019.  

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Hae EU-uralähettilääksi!

Valtioneuvoston kanslia (VNK) välittää Suomessa tietoa EU-uramahdollisuuksista ja osaltaan myös järjestää koulutustilaisuuksia sekä jakaa tietoa EU-virkamiehiksi tai EU:n tarjoamiin asiantuntijatehtäviin pyrkiville.

Perinteisten hallinnollisten virkamiesurien lisäksi EU tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia asiantuntijatehtäviin ja korkeakouluosaamisen hyödyntämiseen. Esim. biotieteiden, ravitsemustieteen, lääketieteen ja fysiikan osaajille tarjoutuu mahdollisuuksia EU-asiantuntijatehtävissä.

EU-uratietouden edistämiseksi ja välittämiseksi Suomen yliopistojen opiskelijoille VNK välittää mahdollisuutta kymmenelle (10) Suomen yliopistojen opiskelijalle toimia EU-uralähettiläänä (EU Careers Student Ambassador). Varsinaisen valinnan EU-uralähettiläistä tekee EU:n henkilöstövalintatoimisto (EPSO). Kustakin mukana olevasta yliopistosta EPSO valitsee yhden innokkaan lähettilään vapaaehtoistyöhön, josta saa hienon CV-meriitin ja arvokasta kokemusta työelämää varten. Itä-Suomen yliopistossa (UEF) EU-uralähettiläänä toimii kaudella 2018–2019 opiskelija Rosa Ylimaula.

EU-uralähettiläät välittävät tietoa EU-uramahdollisuuksista muille opiskelijoille eri kanavia myöten ja ovat oppiaineiden ja yliopiston urapalveluiden käytettävissä mm. erilaisiin tiedotus- ja rekrytointitilaisuuksiin mahdollisuuksiensa mukaan. Valituille opiskelijoille tarjotaan koulutus tehtävään. EU-uralähettiläänä toimiminen antaa kansainvälisistä työurista ja EU:n toiminnasta kiinnostuneelle opiskelijalle erinomaisen näköalapaikan, verkostoja ja arvokkaan lisän omaan ansioluetteloon.

EU-uralähettilään tehtävistä kaudelle 2018–2019 kiinnostuneet opiskelijat voivat täyttää on-line hakemuksen 22.2.2019 alkaen.

Deadline hakemukselle on 25.3.2019

Suomen yliopistoista valituiksi tulevien EU-uralähettiläiden koulutus tapahtuu 7.10.2019 yhden päivän mittaisessa koulutuksessa Helsingissä. Ulkoministeriö maksaa koulutettaville opiskelijahintaisen lipun koulutukseen. Lisäksi rotaatioperiaatteella aina yksi uralähettiläs pääsee Brysseliin koulutukseen EPSO:n maksamana.

Lisätietoja tarjolla olevasta EU-uralähettilään tehtävästä saa nykyiseltä UEF:n EU-uralähettiläältä Rosa Ylimaulalta. Rosan tavoittaa sähköpostilla osoitteesta uef.eucareers(at)gmail.com.

Lisätietoja myös verkkosivuilta ja Facebook: EU Careers Finland.

Itä-Suomen yliopistossa EU-urayhdyshenkilönä VNK:n suuntaan toimii uraohjaaja Janne Saarela Kuopion kampuksella. Myös Jannelta voi kysellä lisätietoa EU-uralähettilään tehtävistä ja yleisesti EU-uramahdollisuuksista sähköpostitse osoitteesta janne.saarela(at)uef.fi.

Tehtävästä kiinnostuneiden tulee noudattaa annettuja ohjeita osallistuakseen hakuprosessiin.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Haluaisitko oppia maailman parhailta ja työskennellä San Franciscon tai Singaporen teknologiakeskittymissä?

Startuplifers on työharjoitteluohjelma, joka tekee tästä mahdollista. 

Startuplifers on opiskelijavetoinen, voittoa tavoittelematon työharjoitteluohjelma, joka lähettää suomalaisia ja ruotsalaisia opiskelijoita sekä vastavalmistuneita työskentelemään startup-yrityksiin San Franciscoon ja Singaporeen 3-18 kuukaudeksi.

Tätä tarjoamme:

Työpaikkoja tekniikan, muotoilun sekä kaupan alalla

Opit nopeammin ja enemmän maailman parhailta yrittäjiltä

Pääset osaksi Startuplifers-alumniverkostoa, joka on jatkuvasti kasvava kansainvälinen, yrittäjähenkinen yhteisö

Me maksamme lennot ja viisumikulut yliopistosi kanssa

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Asia Exchange launches new program for next generation entrepreneurs in Bali

The Bali Business Foundation (BBF) is an international study abroad program offered exclusively through Asia Exchange that is designed for aspiring entrepreneurs. Throughout the 4-month program, students will learn what it takes to be a successful entrepreneur, how to overcome the challenges a new business might face and how to master the steps for achieving personal and professional success. A mix of interesting lectures, interactive workshops and exciting excursions build the groundwork for a prosperous transfer of knowledge in an intercultural environment.

The program is not only designed for business students but for people who are interested in entrepreneurship, starting their own business or taking their career to the next level. The BBF program brings like-minded people from all over the world together, resulting in an international platform for building strong networks of business partners and life-long friendships. It provides useful tools to next generation entrepreneurs which are crucial for being successful in the globalized world of today.

The program will be run twice a year, either from April – July or September – December at the modern campus of the international accredited Warmadewa University in Denpasar.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Vaihdosta Duuniin-tapahtuma Pietarissa suomalaisille opiskelijoille pe 1.3.2019

Paikka: Suomen pääkonsulaatti, Pietari (Preobrazhenskaja pl.4)
Aika: perjantai 1.3.2019  alkaen klo 17:00

Oletko Venäjästä kiinnostunut ja vailla kesätöitä tai siirtymässä työelämään? Tule tutustumaan Venäjällä toimiviin suomalaisiin työnantajiin ja tapaamaan paikan päällä työskenteleviä nuoria, mutta kokeneita ammattilaisia. Mainio verkostoitumismahdollisuus!

Tapahtumassa Venäjällä toimivat suomalaisyritykset kertovat toiminnastaan ja työtehtävistä Venäjällä. Aiempina vuosina tilaisuudessa on myös esitelty konkreettisia harjoittelu-, lopputyö- ja kesätyöpaikkoja, joihin haetaan opiskelijoita ja vastavalmistuneita. Paikkoja on viime vuosina ollut useiden alojen opiskelijoille, osa esimerkiksi tekniikan tai kaupalliselle alalle. Lisäksi nuoret Venäjä-ammattilaiset kertovat opiskelijoille kokemuksistaan ja työpolustaan.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Suomen Venäjä-klubi ry, Suomen Pietarin pääkonsulaatti ja EDUFI - Opetushallituksen kansainväliset palvelut.

Paikkoja tapahtumaan on rajallisesti. Tapahtuma on ensisijaisesti suunnattu suomalaisille harjoittelijoille ja vaihto-opiskelijoille Venäjällä, mutta myös muut Venäjä-aiheesta kiinnostuneet opiskelijat ovat tervetulleita osallistumaan tilarajoitusten puitteissa.

Ilmoittautuminen viimeistään 22.2.2019.

Tilaisuuteen passi mukaan!

Lisätietoa tapahtumasta antaa Jaana Mutanen: jaana.mutanen@oph.fi – puh: 0295 338 569

Lämpimästi tervetuloa!

 
 
     
 
 

Muita avoimia paikkoja

- Kansallisarkiston viestintä hakee korkeakouluharjoittelijaa (hakuaika päättyy 28.2.2019)

Kesätyönhaku energiayhtiö Gasumille on käynnissä (hakuaika päättyy 28.2.2019)

- DelinguaLAB (hakuaika päättyy (28.2.2019)

Disneyland® Paris rekrytointi Helsingissä 13.3.2019

 
 
     
 
 

Lyhyet

Apurahat, stipendit ja palkinnot:
- Julkisesti haettavana olevat apurahat UEFin sivuilla 
- Chinese Government Scholarship of 2019/2020 (deadline 15.4.2019)
Latvian State scholarships for 
the academic year 2019/2020
and for summer schools in Latvia in 2019
(deadline 1.4.2019)

Koulutukset ja webinaarit:
- Asia Exchange Webinar: Why & How to Study in Asia, 6.3. at 10.00 am. Registration link.

Tapahtumat:
Biotechnology Symposium “Symbioza”, 17–19 May 2019 (registrations by 3.3.2019)

 

 
 
     
 
 

Kampuskalenteri

26.2. MTG-killan pelikerta klo 15-20 ISYYn neuvoteluhuoneessa
26.2. Joensuu Debate Societyn viikottainen väittely klo 17-19 salissa AU202
4.–8.3. ISYYn kampustoimistot on suljettu
4.-10.3. SYKETTÄ-ryhmäliikuntatunnit peruttu (talviloma)
5.3. MTG-killan pelikerta klo 15-20 ISYYn neuvoteluhuoneessa
5.3. Joensuu Debate Societyn viikottainen väittely klo 17-19 salissa AU202
9.3. Versoklubi goes Botania
11.–15.3. Hymy- ja valitusviikko
14.3. Ravitsemustietoa opiskelijoille ja henkilökunnalle Klo 8.45-11.00 tilassa E200
15.-16.3. Lunta Ilosaaressa
16.3. ISYYn 9-v vuosijuhlat
20.3. Simulaatio - dystopia ilmastonmuutoksesta klo 19 salissa E200
22.3. Simulaatio - dystopia ilmastonmuutoksesta klo 19 salissa E200
23.3. Simulaatio - dystopia ilmastonmuutoksesta klo 15 salissa E200
25.3. Simulaatio - dystopia ilmastonmuutoksesta klo 19 salissa E200
26.3. Simulaatio - dystopia ilmastonmuutoksesta klo 19 salissa E200
27.3. RajaSpesi 2019: Schoolbusters klo 19 Kerubissa
2.4. RajaSpesi 2019: Schoolbusters klo 19 Kerubissa
4.4. RajaSpesi 2019: Schoolbusters klo 19 Kerubissa
9.4. RajaSpesi 2019: Schoolbusters klo 19 Kerubissa
11.4. RajaSpesi 2019: Schoolbusters klo 19 Kerubissa
13.4. RajaSpesi 2019: Schoolbusters klo 19 Kerubissa
16.4. RajaSpesi 2019: Schoolbusters klo 19 Kerubissa
17.4. RajaSpesi 2019: Schoolbusters klo 19 Kerubissa
24.4. RajaSpesi 2019: Schoolbusters klo 19 Kerubissa
26.4. RajaSpesi 2019: Schoolbusters klo 19 Kerubissa
2.5. Poikkitieteelliset postwabukalyptiset sitsit

Joensuun kaupunginorkesterin konsertit
Joensuun kaupunginteatterin ohjelmisto
Kerubin tuleva ohjelma

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Joensuun kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Joensuun kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon maanantai) osoitteeseen vapaa-aika@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.
 

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko