Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Joensuu 9/2019

ti 12. maaliskuuta 2019 16.55.13

Tällä viikolla vietetään Hymy- ja valitusviikkoa, jonka aikana voit käydä antamassa palautetta opiskelijan elämään liittyville toimijoille post it - lapuilla kampuksilla tai sähköisellä lomakkeella.
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Joensuu 9/2019

Vko 11, 12.-18.3.2019
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
     
 
 

Nyt saa hymyillä tai valittaa!

Tällä viikolla vietetään Hymy- ja valitusviikkoa, jonka aikana voit käydä antamassa palautetta opiskelijan elämään liittyville toimijoille post it - lapuilla kampuksilla tai sähköisellä lomakkeella. Viikosta löydät lisätietoa tästä uutiskirjeestä.

Löydät uutiskirjeestä tuttuun tapaan myös seuraavat osiot:

- ISYYn ajankohtaiset
- Pinnalla nyt
- Tulevia tapahtumia
- Sekalaista
- Työelämä ja harjoittelu

Mukavaa maaliskuuta!

 

 
 
     
 

 
 

 

Anna kiitosta tai noottia ISYYn Hymy- ja valitusviikolla 11.–15.3.2019

Kevään 2019 Hymy- ja valitusviikkoa vietetään 11.–15.3.2019. Hymy- ja valitusviikon aikana sinulla on mahdollisuus antaa Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) kautta palautetta ISYYlle, yliopistolle, YTHS:lle, Amicalle tai kenelle tahansa opiskelijan elämään vaikuttavalle toimijalle. Kirjoita palautteesi post it -lappuun Hymy- ja valitusviikon sermeille, tule käymään ständeillä ja kerro se suoraan ständin pitäjille tai anna palaute meille sähköisen lomakkeen kautta.

Mitkä jutut toimivat ja ansaitsevat kiitosta? Entä mikä ärsyttää ja kaipaa parannusta? Kerro se meille, niin viemme palautteen eteenpäin! Palaute annetaan nimettömänä.

Sähköisen lomakkeen kautta voit antaa palautetta viikolla 11. Lomake sulkeutuu su 17.3.2019 klo 23.59.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

ISYYn yhdenvertaisuuskoulutus ainejärjestötoimijoille 27.3. Joensuussa ja Kuopiossa

ISYY järjestää ainejärjestötoimijoille yhdenvertaisuuskoulutuksen maaliskuussa 2019. Yhdenvertaisuuskoulutuksella pyritään lisäämään ainejärjestötoimijoiden tietoisuutta yhdenvertaisuudesta sekä yhdenvertaisuuden kysymyksistä ja mahdollisista haasteista. Tänä vuonna koulutuksen teemana ovat esteettömyys sekä vammaisten henkilöiden kohtaamat haasteet. 

Koulutuksen tulevat vetämään Kynnys ry:n lakimies Terhi Toikkanen ja sosiaalipsykologi Susanna Haapala. Koulutuksessa tullaan käsittelemään yhdenvertaisuutta vammaisten ihmisten kannalta, esteettömyyden kysymyksiä sekä vammaisten ihmisten kohtaamia asenteita. 

Koulutuksen tarkoituksena on antaa ainejärjestötoimijoille valmiuksia huomioida vammaisten ihmisten kohtaamat haasteet omassa toiminnassaan sekä tukea heidän mahdollisuuttaan osallistua järjestön toimintaan. 

Koulutus järjestetään keskiviikkona 27.3.2019 klo 14–16 Joensuussa tilassa N100 ja Kuopiossa tilassa MD200. Koulutus toteutetaan etäyhteydellä molemmille kampuksille.

Ainejärjestöiltä toivotaan koulutukseen osallistuvan 1-2 edustajaa per ainejärjestö. Edustajia pyydetään ilmoittautumaan koulutukseen sähköisen lomakkeen kautta 22.3. mennessä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Osallistu vuoden hauskimpaan urheilutapahtumaan! SELL-kisat Liettuassa 17.–19.5.2019

SELL Student Games -tapahtuma on yksi suurimmista ja kansainvälisimmistä opiskelijaliikuntatapahtumista. SELL-opiskelijakisat ovat Kaunasissa, Liettuassa 17.–19.5.2019. Kisoissa arviolta 2000 opiskelijaa 13:sta eri Euroopan maasta kilpailee keskenään.

SELL-opiskelijakisat ovat hyvän mielen tapahtuma, missä samassa sarjassa saattaa kilpailla olympiavoittajia ja vasta-alkajia. Osallistumiskriteerinä on opiskelupaikka korkeakoulussa, osallistuminen ei edellytä mitään erityistä tasoa. 

Joukkuelajit: jalkapallo, koripallo, lentopallo, rugby-7, suunnistus

Yksilölajit: judo, kreikkalais-roomalainen paini, pöytätennis, shakki, sulkapallo, suunnistus, uinti, voimanosto, yleisurheilu

Ilmoittautuminen kisoihin on auennut. Ilmottaudu ISYYn hallituksen liikuntavastaavalle Ella Partaselle sähköpostitse (ella.partanen(at)isyy.fi). Sitovat ilmoittautumiset tulee tehdä viimeistään 18.3.2019 mennessä. Ilmoittautumisesta tulee käydä ilmi seuraavat tiedot: nimi, syntymäaika, sähköpostiosoite, laji sekä mahdollinen ennätys/taso.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Allekirjoita kansalaisaloite terapiatakuusta mielenterveyspalveluihin pääsyn nopeuttamiseksi

Kansalaisaloitepalvelussa on nyt mahdollista allekirjoittaa kansalaisaloite terapiatakuusta mielenterveyspalveluihin pääsyn nopeuttamiseksi.

Lakimuutoksen tavoitteena on terapiatakuu, joka takaa kaikille nopean pääsyn hoidolliseen psykoterapiaan tai muuhun psykososiaaliseen hoitoon heti ensimmäisen terveyskeskuskäynnin jälkeen. Hoidon tarve tulee arvioida välittömästi apua haettaessa ja hoidon alkaa mahdollisimman pikaisesti

Vielä tarvitaan allekirjoituksia vaaditun määrän saavuttamiseksi. ISYY kannustaa jäseniään allekirjoittamaan kansalaisaloitteen.

 
 
     
 

 
 

Herjaako FrankApp, että "Opiskelijastatus ei ole voimassa"?

Tämä johtuu siitä, että heinäkuussa sovellus uudistui niin, että vanhojenkin käyttäjien tuli uudelleenrekisteröityä FrankAppiin käyttäjiksi. Nyt vanha sovellus poistuu heidän järjestelmästään, jolloin viimeistään kaikkien käyttäjien tulee tehdä uudelleenrekisteröityminen.

Rekisteröidy siis uudelleen FrankAppissa tai selaimessa ja digitaalisen opiskelijakorttisi tulisi toimia täysin normaalisti!

Jos ongelmasi jatkuu, ota rohkeasti yhteys info@frank.fi!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Tarjolla lainalaitteita lyhytaikaiseen käyttöön kampuksilla

Molemmilla kampuksilla on lainattavissa 10 HP-kannettavaa ja 2 iPadia.
Laitteet on tarkoitettu lyhytaikaiseen tarpeeseen, max 4 h lainakerta.

Laitteet voi lainata rekisteröitymällä käyttäjäksi optima lainausautomaateilla, jotka
sijaitsevat Joensuussa yliopiston kirjastolla ja Kuopiossa Opparin tiloissa.

Lisätietoja lainauksesta ja käyttöehdoista asiointi.uef.fi tai Kamusta.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Jos voisit auttaa ihmisiä asettumaan Marsiin, tarttuisitko tilaisuuteen?

Rekisteröityminen lukuvuoden viimeiseen kaikille opiskelijoille avoinna olevalle Epic Challenge- kurssille "Innovaatiotoiminnan perusteet" (5 op) on alkanut. Ilmoittaudu mukaan vuoden eeppisimmälle kurssille ja saavu paikalle ti 19.3.!

Mitään aiempaa tietämystä kurssiin liittyen ei vaadita, ainoastaan motivoitunut asenne ja riittävä kielitaito (kurssi toteutetaan englanniksi).

Tarkempaa tietoa kurssista löytyy mm. nettisivuilta sekä somesta (YouTube, Fb, Ig ja Twitter) hakemalla sanoilla "Epic Challenge Joensuu".

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

YTHS tiedottaa

YTHS:n Chat palvelee kevään ajan klo 13–14
Chat palvelee 1.3.–31.5.2019 arkisin klo 13–14. Chatin löydät tuttuun tapaan Self-palvelusta. Kesäkuusta alkaen palveluaikaa tullaan laajentamaan ja palvelua organisoimaan uudelleen niin, että sen kautta voidaan palvella entistä paremmin ja laajempaa joukkoa opiskelijoita.
Lue lisää

Seksitautien etätestaus
YTHS:n maksuttoman etätestin avulla saat nopeasti ja helposti vastauksen epäilyysi tippurista tai klamydiasta. Etätestauksen palveluosoite muuttui 1.3.
Lue lisää

Korkeakouluopiskelijoiden terveysvuosi 2018
Korkeakouluopiskelijoista 2/3 tarvitsee Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön palveluja opiskeluvuoden aikana. Tyypillisesti opiskelijat hakeutuivat YTHS:n palveluihin hampaiden tai ienten sairauksien sekä mielenterveysongelmien vuoksi.
Lue lisää

YTHS laajenee
YTHS-laki hyväksyttiin 1.3. 
Lue lisää

Osallistu masennuksen digitaalisen hoito-ohjelman tutkimukseen
Opiskelijoiden rekrytointi YTHS:n ja Meru Health Oy:n tutkimukseen masennuksen digitaalisen hoito-ohjelman käytöstä jatkuu kevään ajan. Tällä hetkellä mukana on noin 50 opiskelijaa, joilta on saatu hyvää palautetta. Jos kärsit masennuksesta ja olet kiinnostunut osallistumaan tutkimukseen, ota yhteyttä opiskelupaikkakuntasi YTHS:n toimipisteen hoidontarpeen arviointiin.
Lue lisää

 

 
 
     
 
 

 

SYL:n ja SAMOKin vaalikampanja #koulutustaprkl

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ja Suomen opiskelijakuntien liitto - SAMOK ry yhteinen vaalikampanja #koulutustaprkl pureutuu vaalien alla opiskelijalle tärkeisiin teemoihin: korkeakoulutuksen rahoittamiseen ja kehittämiseen, opiskelijoiden toimeentuloon sekä ilmastonmuutoksen pysäyttämiseen. Me haluamme nähdä ratkaisuja ja tulla kuulluiksi. Siksi kysymmekin kampanjan kautta päättäjiltä: Mikä on sun ratkaisu?

Seuraa kampanjaa sen virallisilta nettisivuilta: www.koulutustaprkl.fi tai somessa Facebookissa ja Twitterissä.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Mitä haluaisit kysyä Suomen johtavilta liikuntapoliitikoilta?

Miten poliitikot voisivat sun mielestä edistää opiskelijoiden fyysistä hyvinvointia? Mitä haluaisit kysyä Suomen johtavilta liikuntapoliitikoilta, niiltä jotka voivat vaikuttaa siihen millaista sun koulussa on opiskella? Opiskelijoiden liikuntaliitto järjestää  #liikkuvaopiskeluNYT-vaalipaneelin 13.3. klo 14-16 ravintola Lasipalatsissa ja me kaivataan just sun kysymyksiä!

Jätä meille kysymyksesi joko somessa yksärillä tai lomakkeen kautta, parhaat otetaan käyttöön! Voit tulla myös seuraamaan meidän vaalipaneelia joko paikan päälle tai etänä. Tarkemmat tiedot paneelista löydät Facebook-eventistä.

Tilaisuuteen on rajoitetusti paikkoja, joten iImoittaudu kutkuttavaan paneeliin. Jos ilmoittaudut paneeliin, voit jättää kysymykset suoraan ilmoittautumislomakkeen kautta.

 

 
 
     
 
 

Ravitsemustietoa opiskelijoille ja henkilökunnalle!

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) terveyden edistämisen valtakunnallinen teema vuosina 2019–2020 on ravitsemus. Tavoitteemme on edistää opiskelijoiden hyvinvointia ja opiskelukykyä mm. opiskelijaruokailun edellytyksiä parantamalla ja opiskelijoiden ravitsemustietoisuutta lisäämällä. Tule kuulemaan ja keskustelemaan aiheista YTHS:n järjestämään aamupäivätilaisuuteen.     
 
Kaikki tietää, vai tietääkö? 
Torstaina 14.3.2019 klo 8.45-11.00
E100, Educa, Joensuun kampus ja SN200, Snellmania, Kuopion kampus

Tilaisuuteen voi osallistua myös etänä livestreamin välityksellä (ks. ohje myöhemmin). Jos osallistut auditoriossa, niin saavuthan paikalle riittävän ajoissa ennen lähetyksen alkamista!
 
OHJELMA:     
8.45 #KAIKKITIETÄÄ MITEN PITÄISI SYÖDÄ VAI TIETÄÄKÖ? KORKEAKOULUOPISKELIJOIDEN RUOKAILU
Noora Seilo, Yhteisöterveyden ylilääkäri, YTHS 
 
9.05 RAVITSEMUSTOTTUMUKSET 2.0 – YTHS TUUPPAA JA MOTIVOI  
Päivi Metsäniemi, Johtajaylilääkäri, YTHS
 
9.20 VAHVISTA JA VAIKUTA – MUUTOKSEN OHJAAMINEN RAVITSEMUSNEUVONNASSA 
Tuija Pusa, Ravitsemusasiantuntija, laillistettu ravitsemusterapeutti, THM, Sydänliitto
 
10.20 KSYLITOLI  — VIISAS VALINTA 
Marjo Tipuri, Hammaslääkäri, YTHS
 
10.40 SALLIVA SYÖMINEN HYVINVOINNIN JA OPISKELUKYVYN TUKENA
Jonna Kekäläinen, Terveydenhoitaja, YTHS
 
Tilaisuus päättyy noin klo 11.00.

Tapahtumaan on pyydetty ilmoittautumaan 4.3.2019 mennessä.

Lämpimästi tervetuloa!

 
 
     
 
 

Nyytin chatissa jaetaan ajatuksia, kokemuksia ja fiiliksiä – tuu mukaan!

Tulevat chatit:
14.3.  Mikä minusta tulee isona?
28.3.  Mikä mua ohjaa, kuuntelenko itseäni?
11.4.  Ahdistaako opiskeluarki?
18.4.  Hur mår du?
25.4.  Kiire ja hoppu – oon ihan loppu
  9.5.  Riittäkö rahat?
23.5.  Teetkö opintoja kesällä?
  6.6.  Elämää sinkkuna
20.6.  Kesä ja yksinäisyys

Chatit löytyvät Nyytin sivuilta ja niihin voi osallistua nimimerkillä.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Lunta Ilosaaressa 15.–16.3.

Lunta Ilosaaressa tapahtuma palailee tänä vuonna juurilleen. Maaliskuun 15.–16. päivinä järjestettävä talvifestivaali pidetään uudistuneeseen Ilosaareen nousevassa lämmitetyssä tapahtumateltassa.

 
 
 

Lunta Ilosaaressa tuo kaupunkiin kiinnostavan esiintyjäkattauksen, joka tällä kertaa jakaantuu kahdelle illalle. Perjantaina 15.3. jo aikaisemmin julkaistujen J. Karjalaisen sekä Jarkko Martikainen & Luotetut miehet kokoonpanon lisäksi ohjemassa on stand upia. Lavalle hauskuuttamaan nousevat koomikot Anitta Ahonen sekä Ville Saarenketo.

Lauantaina festivaalilla kuullaan maakunnan tuoretta musiikkisukupolvea, kun illan aloittaa energistä rockia soittava joensuulaisbändi Luukas Oja. Musiikkialan medioissa orkesteri on saanut hyvän vastaanoton, ja sitä onkin verrattu hengeltään muun muassa alkuaikojen PMMP:hen. Luukas Ojan jälkeen lauantai-iltaa jatkaa elektropoppia esittävä Ruusut ja illan huipentumana lavalle nousee Sanni.

Festivaalin teemaksi on lumisen talven myötä nousemassa after ski -henkinen hauskan pito ja iloittelu.

Vahvojen artistien lisäksi tapahtumateltassa on tarjolla DJ-musiikkia sekä after ski -henkeen sopivia tarjoiluja. Ilosaaren alueelle on suunniteltu myös teemaan sopivaa somistetta sekä tekemistä.

Tapahtuman liput ovat myynnissä ja niitä on saatavilla Kerubilta, Levy-Eskoilta sekä Lippu.fi ja Tiketti-palveluista. Karelia AMK:n ja Itä-Suomen yliopiston opiskelijat saavat lippunsa 25 euron opiskelijahintaan POKA:n tai ISYYn toimipisteistä Joensuussa.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

RajaSpeksi 2019 esittää: Schoolbusters

Tänä vuonna joensuulainen speksi palaa koulun penkille. Närevaaran kyläkoulu saa aivan uudenlaista virtaa, kun koulua uhkaa lakkautus. Miten käy, kun tarkastajat Helsingistä kyseenalaistavat närevaaralaisten rakkaan koulun olemassaolon? Luvassa on vauhtia, juonittelua ja yllätyksiä!

Lipunmyynti:

Kerubin näytökset: 
Lipun hinta on opiskelijalta ja eläkeläiseltä 13€, muilta 16€. Lipunmyynti alkaa maanantaina 04.03. klo 11 täältä.

Joensuun kaupunginteatterin juhlanäytös: 
Lipun hinta on opiskelijalta ja eläkeläiseltä 15€, muilta 22€. Lipunmyynti Carelicumissa ja Ticketmasterissa.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Oodi koulutukselle – korkeakouluopiskelijoiden vaalipaneeli 15.3. Helsingissä

Tervetuloa korkeakouluopiskelijoiden Oodi koulutukselle -vaalipaneeliin perjantaina 15.3.2019 keskustakirjasto Oodin Maijansaliin. Paneelin järjestävät Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK ja Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ja se on osa #koulutustaprkl-kampanjaa. 

Aikataulu:

klo 8.45 alkaen tarjolla kevyttä aamupalaa
klo 9.15 SAMOKin puheenjohtaja Iiris Hynönen ja 
SYL:n puheenjohtaja Sanni Lehtinen esittelevät liittojen yhteiset vaalitavoitteet koulutukseen, toimeentuloon ja ilmastoon liittyen 
klo 9.30-10.45 vaalipaneeli

Panelistit:

Tiina Ahva, Sininen tulevaisuus
Sari Multala, Kansallinen Kokoomus
Ville Niinistö, Vihreät
Mikaela Nylander, Ruotsalainen Kansanpuolue
Tuomo Puumala, Suomen Keskusta 
Aleksi Sarasmaa, Suomen Kristillisdemokraatit
Hanna Sarkkinen, Vasemmistoliitto
Sami Savio, Perussuomalaiset
Pilvi Torsti, Suomen Sosialidemokraattinen Puolue

Tarjoilujen mitoittamiseksi pyydämme ennakkoilmoittautumista viimeistään keskiviikkona 13.3.2019. 

Lisätietoja korkeakouluopiskelijoiden vaalitavoitteista ja -kampanjasta:

Iiris Hynönen, SAMOKin puheenjohtaja
iiris.hynonen@samok.fi 
p. 050 389 1000

Sanni Lehtinen, SYL:n puheenjohtaja
sanni.lehtinen@syl.fi
p. 044 906 5007

  Lue lisää FB  
 
 
     
 
 

Allekirjoita kansalaisaloite terapiatakuusta mielenterveyspalveluihin pääsyn nopeuttamiseksi

Kansalaisaloitepalvelussa on nyt mahdollista allekirjoittaa kansalaisaloite terapiatakuusta mielenterveyspalveluihin pääsyn nopeuttamiseksi.

Lakimuutoksen tavoitteena on terapiatakuu, joka takaa kaikille nopean pääsyn hoidolliseen psykoterapiaan tai muuhun psykososiaaliseen hoitoon heti ensimmäisen terveyskeskuskäynnin jälkeen. Hoidon tarve tulee arvioida välittömästi apua haettaessa ja hoidon alkaa mahdollisimman pikaisesti

Vielä tarvitaan allekirjoituksia vaaditun määrän saavuttamiseksi. ISYY kannustaa jäseniään allekirjoittamaan kansalaisaloitteen.

 
 
     
 
 

 

Teatterikerho Kansankynttilä esittää:
Simulaatio - dystopia ilmastonmuutoksesta

Aikakausia yhdistelevä scifi/komedia ihmisistä, teknologiasta ja ilmastonmuutoksesta.
Ke 20.3. klo 19.00 ENSI-ILTA
Pe 22.3. klo 19.00
La 23.3. klo 15.00
Ma 25.3. klo 19.00
Ti 26.3. klo 19.00 SPEKSI

PAIKKA: Educa, sali E200.
KESTO: n. 1,5h, Speksi n. 2h
LIPUT:
2€ ISYY:n jäsenet (ilmainen: 22.3. 25.3. ja 26.3.)
4€ Opiskelijat (muut kuin ISYY:n jäsenet), varusmiehet, työttömät, eläkeläiset
6€ Muut

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Kaikki pelastettu

Esitys piirtää nuoren suomalaisen perheenisän kuvan, joka ei rakennu saunan, sisun, talvisodan eikä koskenkorvan varaan.

Tämä mies on mies joka ajattelee kaiken olevan hyvin. On koettu Alpit, maailman parhaat vuoret.

On eletty lapsuus, leikkejä ja pelejä täynnä. On kirkonrottaa parempi peli. On kesät jolloin suurennuslasi käryttää kumia, tervapahvia ja asvalttia.

 
 
 

On isot pojat. Otetaan turpaan ja annetaan turpaan, kahden kylän rajalla. On Nokian kaapelipamput ja Erikssonin puhelinkopit. Oli lapsuus ja nuoruus. Nyt on ruuhkavuodet.

ROOLISSA Toni Riihiluoma TEKSTI Jukka Moskuvaara OHJAUS Tuire Hindikka ja Pirkko Kurikka

SKENOGRAFIA Vilma Gröhn ja työryhmä KESTO n. 1 t 15 min VAIN 2 ESITYSTÄ la 23.3.2019 klo 13.30 (kantaesitys) ja 17.30!

PIENI NÄYTTÄMÖ LIPUT 16/12 e Carelicumista, Koskikatu 5, p. 013 267 5222 tai ovilipunmyynnistä, kaupungintalo, Rantakatu 20.

YHTEISTUOTANTO Ihmisen Teatteri ry ja Joensuun kaupunginteatteri

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Rasisminvastaisuus arjessa ja kansalaistoiminnassa -työpajat ja seminaari

Aika: torstai 21.3.2019 klo 9.15–16
Paikka: Itä-Suomen yliopisto, Joensuu, Yliopistokatu 7 (Futura- ja Metria-rakennukset)

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 17.3.

Aamupäivän työpajoissa (Metria-rakennus) voi esimerkiksi perehtyä rasismiin puuttumisen perusteisiin, tarkastella rasismia yliopistolla ja opetella toiminnallisia menetelmiä moninaisuudenkäsittelemiseen.

Iltapäivän seminaarin (Futura-rakennus, F100) puhujina ovat muun muassa tutkija ja apulaisprofessori Anna Rastas aiheenaan Arkipäivän antirasismi sekä yhteisösovittelunasiantuntija Miriam Attias, jonka aiheena on Väestöryhmien välisten konfliktien sovittelu.

Tarkempi ohjelma

Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille, mutta työpajoihin ja seminaariin on ennakkoilmoittautuminen.

Lisäksi voit piipahtaa klo 10-11 Metrian kahvilassa Opinsauna-hankkeen koollekutsumassa pop up -työpajassa. Olet tervetullut kahville ja teelle sekä keskustelemaan toiminnasta, jota UEF:n eri oppiaineiden opiskelijat ja henkilökunta ovat järjestäneet lähiseutujen vastaanottokeskuksissa. Voit tavata myös jo turvapaikanhakuvaiheessa opiskelun aloittaneita aikuisia. Ei ennakkoilmoittautumista.

Futura-rakennuksen huoneessa F104 on koko päivän ajan katsottavissa valokuvia sekä Itä-Suomen yliopiston opettajaopiskelijoiden keväällä 2016 kuvaama dokumentti ”Täällä Lehtiniemen alla” Lehtiniemen vastaanottokeskuksen arjesta. Lisäksi ostettavissa KOTO-hankkeen kirjaa ”Kohtaamisia taidolla ja taiteella” (á 12€). Lisätietoja

Useiden UEF:n kampusruokaloiden läheisyydessä voi klo 11-12 vastata padlet-kyselyyn Kuinka voin ehkäistä rasismia?

Tapahtuman järjestävät Globaalin turvallisuuden monikerroksiset rajat (GLASE) -tutkimushanke (Globaalin turvallisuuden monikerroksiset rajat” (STN/Suomen Akatemia) Opinsauna-hanke sekä Itä-Suomen yliopiston yhteiskuntatieteiden laitos. Lisätietoja antaa Anni Rannikko, anni.rannikko(at)uef.fi

 
 
     
 
 

Ruotsin kirkko tutuksi -tapahtuma 25.3.

Fides Ostiensis ry on mukana järjestämässä Ruotsin kirkko tutuksi -tapahtumaa. Olet tervetullut maanantaina 25.03. sekä messuun klo 12 Genesis-kappeliin AT101 että osallistumaan paneelikeskusteluun klo 14 AT100. Messu järjestetään osittain ruotsiksi ja paneelikeskustelu kokonaan suomeksi. Järjestämme Genesis-kappelissa joka tiistai klo 12 hartauden, jonka kesto on n. 15 min. Olet sinnekkin tervetullut!

 

 
 
     
 
 

 

Joensuun Setlementti Ry järjestää Isosisaruskoulutuksen 26-27.3 - Tule tekemään
merkityksellistä vapaaehtoistyötä!

Haluaisitko tehdä merkityksellistä vapaaehtoistyötä? Joensuun Setlementti koordinoi
Isosisarustoimintaa, jonka tarkoituksena on tarjota peruskouluikäiselle lapselle tai nuorelle
luotettava aikuiskaveri iloksi ja tueksi arkeen. Voit tavata Pikkusisarusta teille kummallekin
mieluisan tekemisen parissa 1-4 kertaa kuukaudessa. Järjestämme kevään ainoan
Isosisaruskoulutuksen 26-27.3. Koulutuksen (7h) käytyäsi olet valmis toimimaan
Isosisaruksena! Koulutus on ilmainen ja sisältää välipalan sekä kahvin.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen (viim.23.3)

 
 
     
 
 

Opiskelijakortilla Joensuun kaupunginteatteriin vain 6-7,50 eurolla esityspäivinä!

Joensuun kaupunginteatteri tarjoaa opiskelijoille opiskelijalipun esityspäivinään vain 6-7,50 euron hintaan.
 
Äkkilähtö-hinta on voimassa esityspäivinä ja koskee teatterin omaa tuotantoa.

Lipun saa ostaa esityspäivinä Carelicum palveluista, Koskikatu 5 tai teatterin ovilipunmyynnistä tuntia ennen esitysten alkua, kaupungintalo, Rantakatu 20. Vaivattomimmin saat lipun suoraan kännykkääsi esityspäivänä Ticketmaster Suomen verkkokaupasta!

P.S. Jos haluat varmistaa teatterilipun jo ennen esityspäivää, maksaa opiskelijalippu tuolloin 12-15 euroa näytelmästä riippuen.

 

 
 
     
 
 

 

Poikkitieteelliset postwabukalyptiset sitsit 2.5.

Mitä jää jäljelle, kun vappu on ohi? Valvottavatko liskot öitäsi? Vapun jälkeiseen olotilaan on hyvä alkaa valmistautumaan hyvissä ajoin. Oidipus ryn vappu ei lopu, vaan se jatkuu poikkitieteellisillä sitseillä. Maailmanloppu koittaa postwabukalyptisillä sitseillä vappupäivän jälkeen 2.5.! Laita päivämäärä jo kalenteriin! 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Teatteri-Traktori esittää: Peter Pan

Kesällä 2019 nähdään Teatteri-Traktorin tulkinta klassikkotarinasta Peter Pan. Mikä mikä maa on saari jossain päin maailmaa.

 

 
 
 

Saarella yhdistyy kaikki neljä vuodenaikaa, kasvillisuusvyöhykkeet ja siellä asustaa kirjava joukko taruolentoja. Mikä mikä maassa voi lentää onnellisten ajatusten voimalla ja se on paikka, jossa kuka vain voi olla mitä vain.  toivottaen: Teatteri-Traktorin väki

Tule mukaan seikkailuun!

Pohjautuu J.M Barrien romaaniin Peter Pan, jonka on suomentanut Sari Karhulahti.

Teatteri-Traktori tarjoaa kesän 2019 aikana kaikille ISYYn jäsenille mahdollisuuden päästä katsomaan Peter Pania alennettuun hintaan. Näyttämällä lipunmyynnissä voimassaolevaa opiskelijakorttia saat lipun hintaan 12 euroa! Teatterin näyttämö löytyy tuttuun tapaan Sinkkolan kotieläinpihan yhteydestä Pesolantie 2:sta.

Lisätietoa esityksestä, aikatauluista ja lippuvarauksista saat täältä.

 
 
     
 
 

Varhaisen puuttumisen koulutus: Keinoja puuttua päihteiden käyttöön

Haluatko valmiuksia päihteiden käyttäjän kohtaamiseen? Suomen Punaisen Ristin Savo-Karjalan piiri järjestää Varhaisen puuttumisen koulutuksen 4.-5.5.2019 Joensuussa

"Varpu" – koulutus antaa perustietoa päihteistä, tämän päivän käyttökulttuureista, päihde-ensiavusta sekä päihdetilanteestamme. Kurssilta saa valmiuksia tunnistaa käyttäjiä, kohdata heidät
kokonaisvaltaisesti ja turvallisesti, ottaa päihteiden käyttö puheeksi käytön eri vaiheissa ja tukipalveluihin ohjaamiseen.

Kurssi sopii hyvin kaikille päihteiden käyttäjiä kohtaaville, tapahtuu se sitten vapaaehtoistoiminnoissa, lähi- tai työyhteisöissä. Kurssin suorittaneiden on mahdollista lähteä festareille tekemään Punaisen Ristin päihdetyötä.

Kurssin ikäraja on 18 vuotta.

Koulutus järjestetään Reddie-tila, Kauppakatu 35, 2. kerros.
Koulutuksen hinta on Suomen Punaisen Ristin jäsenille 20 €, muille 40 €.
(Hinta sis. koulutuksen, materiaalit ja ohjelmaan merkityt ruokailut. Majoituksesta jokainen
vastaa itse.)

Ilmoittautumiset

Lisätietoja: Jenni Honkanen jenni.honkanen@punainenristi.fi

 
 
     
 

 
 

Esteettä töihin -verkkosivusto on valmis hyödynnettäväksi

Helmikuussa 2019 julkaistu Esteettä töihin -verkkosivusto esteettatoihin.fi on rakennettu vammaisten korkeakouluopiskelijoiden työelämään siirtymisen tueksi. Verkkosivustolla tarjotaan tietoa valtakunnallisesti ja saavutettavasti vammaisille korkeakouluopiskelijoille, ohjaajille ja työnantajille. Verkkosivusto sisältää tekstimateriaalin ja linkitysten ohella myös videotarinoita opiskelijan, työnhakijan, työnantajan ja opinto-ohjaajan näkökulmasta.

Opintojen ohjaajille/opinto-ohjaajille verkkosivustolla on tarjolla monipuolista tietoa opiskelun esteettömyydestä ja yhdenvertaisuudesta sekä ohjauksesta ja uraohjauksesta korkeakoulussa. Opiskelijoille on tarjolla mm. vinkkejä työnhakuun ja yrittäjyydessä alkuun pääsemiseen sekä tietoa oikeuksista työntekijänä. Työnantajille verkkosivusto sisältää tukea ja tietoa mm. kohtuullisista mukautuksista ja työnantajan tukimahdollisuuksista.

Verkkosivusto esteettatoihin.fi on tehty Tarinoista voimaa – verkkopalvelu vammaisen opiskelijan työelämään siirtymisen tukena -hankkeessa (ESR). Hankkeen toteuttajina ovat toimineet Helsingin yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelut HY+, Hämeen ammattikorkeakoulu, Kynnys ry ja Invalidiliitto ry. Mukana kehittämistyössä ovat myös mm. Näkövammaisten liitto ry, Turun yliopisto ja Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö (Vamlas). Tarinoista voimaa – verkkopalvelu vammaisen opiskelijan työelämään siirtymisen tueksi -hanke toteutettiin 1.8.2016-28.2.2019. Hankkeen ESR-rahoituksesta on vastannut Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Ilmoittaudu mukaan Dash Laplandiin!

Dash Lapland on Design hackathon, jossa tiimit ratkovat oikeita yritysongelmia kilpailuhengessä. Työskentelyssä hyödynnetään design-ajattelua eli ihmiskeskeistä ongelmanratkaisua: käyttäjäystävällisten ratkaisujen luomisessa keskitytään ihmisiin sekä heidän tarpeisiin, tunteisiin ja kokemuksiin.

Osallistua voi opiskelija, yrittäjä tai uusia mahdollisuuksia etsivä henkilö, jolla on utelias mieli, halu oppia parempaa ongelmanratkaisua ja luoda uutta. Sinun ei tarvitse olla designer tai koodari. Design kuuluu kaikille, onpa alasi mikä tahansa.

 

 
 
 

Tapahtuma on kansainvälinen, minkä vuoksi sen virallinen kieli on englanti.

Missä ja milloin?
12.–14.4.2019, Santa Claus Hotel, Rovaniemi

Mukana olevat yritykset ja haasteet
Saat valita seuraavista itsellesi mieluisimman haasteen, jonka parissa tahtoisit työskennellä:

  • Lappset Group: Tulevaisuuden leikkikenttä
  • Kemira: 1.5°-haaste
  • Santa Claus Holiday Village: Kokemusten verkkokauppa
  • Kaleva Media: Kansainvälinen, arktinen media
  • Napapiirin Energia ja Vesi: Tuotannosta asiakaskeskeisyyteen
  • Suomen Hoivatilat: Hoivatilat palveluna

Mitä lupaamme osallistujalle?
1. Opit parempia ja tuloksekkaampia tapoja ratkaista ongelmia eli design-ajattelua.
2. Pääset monialaiseen tiimiin, jossa tarkastellaan haastetta monesta kulmasta.
3. Mahdollisuuden tavata yrityksiä ja verkostoitua, mahdollisesti rekrytoitua.
4. Uusia kavereita ja unohtumattoman elämyksen.
5. Mahdollisuuden rahalliseen palkintoon sekä idean jatkokehitykseen.

Kaiken lisäksi tapahtuma on ILMAINEN! Dash ei kuitenkaan kustanna matka- ja majoituskuluja, mutta meillä on 20 nopeimmalle majoitustarjous! Lisätietoa tarjouksesta löydät täältä.

Lue lisää haasteista ja tapahtumasta sekä ilmoittaudu mukaan 17.3.2019 mennessä: www.dashlapland.com. Emme malta odottaa kuulevamme sinusta!

Kysyttävää? Meidät tavoittaa:
info@dashlapland.com
Facebook/Dash Lapland  
Instagram/dashlapland

 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Rennon liikkumisen pop-up-päivä tulee taas!

Yhtä varmasti kuin tulee kevät, tulee myös jo perinteeksi muodostunut, rentoon yhdessä liikkumiseen kannustava Unelmien liikuntapäivä! 
Mitä sä haluaisit tehdä kavereiden, ainejärjestösi tai vaikkapa opiskelijaurheiluseuran kanssa Unelmien liikuntapäivänä? Hanki inspiraatiota Unelmien liikuntapäivän virallisilta nettisivuilta ja pistä pystyyn pienimuotoinen tai miksei vähän isompikin tapahtuma. Muista kertoa sun tapahtumasta myös somessa! 

#unelmienliikuntapäivä

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Vastaa Moninkertaiset opinto-oikeudet -tutkimukseen

Tervetuloa vastaamaan Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö Otuksen ja Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL:n) opinto-oikeuskyselyyn!

Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö Otus on yhdessä SYL:n kanssa kiinnostunut kuulemaan niistä moninaisia syistä ja tekijöistä, jotka ovat sen taustalla, että ihminen hankkii kaksi tai useampaa opinto-oikeutta alempiin ja ylempiin korkeakouluopintoihin Suomessa.

Jos siis sinulla, läsnäoleva ylipisto-opiskelija, on ollut elämäsi aikana useampi kuin yksi opinto-oikeus suomalaisiin alempiin ja ylempiin korkeakouluopintoihin, niin vastaa kyselyymme. Toisen (tai useamman) opinto-oikeutesi ei tarvitse enää olla voimassa eikä opinto-oikeuksiesi ole tarvinnut johtaa tutkinnon suorittamiseen.

Kyselyyn vastaaminen vie aikaa noin 10-15 minuuttia, ja vastaamisaikaa on 24.3. asti. Kaikkien vastanneiden kesken arvomme 32 kpl Finnkinon elokuvalippuja. Arvontaan jättämiäsi yhteystietoja ei yhdistetä vastauksiisi.

Kyselyyn pääset alla olevasta linkistä.

Moninkertaiset opinto-oikeudet -kyselyyn

Vastaukset käsitellään Otuksessa luottamuksellisesti, eivätkä yksittäiset vastaajat ole tunnistettavissa tuloksista tai raporteista. Tutkimushankkeen tulokset luovutetaan Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL:n) käyttöön. Vastauksia hyödynnetään opiskelijoiden edunvalvonnassa, joten jokainen vastaus on tärkeä.

Lämmin kiitos avustasi!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Oletko kaatunut pyörällä viimeisen kahden vuoden aikana Kuopiossa, Mikkelissä tai Joensuussa? Kerro siitä vastaamalla kyselyyn!

Pyöräilijöiden yksittäistapaturmista suurin osa jää virallisten tilastojen ulkopuolelle, sillä poliisia ei useinkaan ole tarvetta kutsua paikalle. Jotta näitä yksittäistapaturmia, jossa pyöräilijä on kaatunut yksin, törmäämättä toiseen osapuoleen, voitaisiin tulevaisuudessa ehkäistä nykyistä tehokkaammin, tulisi niistä saada kattavammin tietoa. Tämän tutkimuksen päätavoitteena on selvittää, mitkä tekijät ja syyt ovat johtaneet yksittäistapaturmiin. Tutkimusalue kattaa Itä-Suomen maakuntakeskukset eli Kuopion, Joensuun ja Mikkelin kaupunkien alueet. 

Opiskelen Savonia-ammattikorkeakoulussa ympäristötekniikkaa ja teen tämän tutkimuksen opinnäytetyönäni. Työn tilaajana toimii Pohjois-Savon ELY-keskus. Kyselystä saadaan arvokasta tietoa sattuneista tapaturmista, niiden syistä ja taustatekijöistä. Vastauksenne on erittäin tärkeä tutkimuksen ja opinnäytetyön onnistumisen kannalta. Vastauksenne käsitellään nimettöminä ja ehdottoman luottamuksellisesti. Yksittäiset vastaukset eivät paljastu tuloksissa. Tutkimuksen päätyttyä tutkimustiedot hävitetään. 

Vastaaminen vie aikaa noin 10 minuuttia. Kysely on avoinna sunnuntaihin 24.3.2019 asti. 

Vastaajien kesken arvotaan kuusi pyöräilykypärää. Jos haluatte osallistua arvontaan, jättäkää puhelinnumeronne sille varattuun kenttään. Puhelinnumeroa käytetään vain arvonnan suorittamiseen, eikä sitä luovuteta eteenpäin. Numero säilytetään salatulla työasemalla ja se hävitetään heti arvonnan suorittamisen jälkeen.

Linkki kyselyyn

Mikäli Teille herää kysymyksiä tutkimukseen liittyen, voitte olla yhteydessä minuun sähköpostilla johanna.savolainen(at)ely-keskus.fi. 

Kiitokset vastauksistanne ja tutkimukseen osallistumisesta!

 
 
     
 
 

Vastaa kansainväliseen tutkimukseen seksuaalisesta häirinnästä

Tällä kansainvälisellä tutkimuksella on tarkoitus selvittää, missä  
määrin naiset eri maissa joutuvat seksuaalisen häirinnän ja aggressiivisen käytöksen kohteeksi.
Tutkimukseen osallistuu opiskelijoita Suomesta, Pakistanista sekä Ghanasta. Tutkimuksen tavoitteena on lisätä tietoa tämänkaltaisesta käytöksestä, jotta sitä voitaisiin ennaltaehkäistä.

Online-kyselylomakkeeseen vastaaminen kestää noin 10 minuuttia.  
Vastaajien henkilöllisyys pysyy täysin anonyyminä. Kyselyyn  
vastaaminen onnistuu myös kännykän avulla.

Linkki tutkimukseen

Lisätietoja:
Tutkimustiimi Åbo Akademissa
Cecilia Soininen, cecilia.soininen(at)abo.fi
Karin Österman, akatemialehtori, karin.osterman(at)abo.fi
Kaj Björkqvist, professori, kaj.bjorkqvist(at)abo.fi

 
 
     
 
 

Snellman-kesäyliopiston kielikurssit

Snellman-kesäyliopistolla pääset preppaamaan ruotsia ja syventämään englantiasi. Katso lisää sivuiltamme.

Ruotsin kertauskurssi (UEF) 17.5.-15.6., Kuopio 

English Academic Reading Skills (UEF) 24.5.-15.6., Kuopio  

English Academic and Professional Communication (UEF) 9.8.-31.8., Kuopio  

Ruotsin kirjallinen ja suullinen taito (UEF) 16.-31.8., Kuopio

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Start Me Up -liikeideakilpailussa etsitään uusia liikeideoita Pohjois-Karjalan alueelta

Start Me Up -liikeideakilpailussa etsitään uusia liikeideoita Pohjois-Karjalan alueelta ja koko Suomesta jo 18:tta kertaa. Start Me Up on Suomen suurin vuosittain toistuva ideakilpailu. Palkintopotti on tänä vuonna suurempi kuin koskaan kisan historiassa – jaossa on yhteensä 100 000 euron edestä raha- ja asiantuntijapalkintoja sekä pilotointitukea. Parhaalle idealle on luvassa 20 000 euroa sekä tilat vuodeksi. 

Tänä vuonna kilpailusta vastaa Business Joensuu Oy, joka muodostui Joensuun Tiedepuisto Oy:n ja Joensuun Seudun Kehittämisyhtiö JOSEK Oy:n fuusioituessa 1.1.2019. 

Start Me Up -liikeideakilpailu on kaikille avoin. Eri sarjoissa palkitaan mm. paras opiskelijaidea, tutkimuslähtöinen idea ja yrityslähtöinen idea. Palkinnoista päättää asiantuntijaraati, joka koostuu Business Joensuun ulkopuolisista kokeneista liike-elämän ammattilaisista.

Start Me Up -liikeideakilpailu käynnistyy 1.2. ja päättyy 31.3. Palkinnot jaetaan 8.5.2019.  

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Amnesty International etsii Kuopion paikallisryhmälle vapaaehtoista koordinaattoria

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International etsii Kuopion paikallisryhmälleen vapaaehtoista koordinaattoria. Koordinaattorin tehtäviin kuuluu ryhmän tapahtumien suunnitteluvastuu ja tapahtumien toteuttaminen yhdessä vapaaehtoisten kanssa.

Lähetä vapaamuotoinen hakemus sähköpostitse kampanjakoordinaattori Outi Pallasojalle (outi.pallasoja(at)amnesty.fi) 15.3. mennessä.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Liperin kunta hakee määräaikaista johdon assistenttia

Etsimme Liperin kuntaan johdon assistenttia. Se voit olla juuri sinä, jos
- uskallat laittaa osaamisesi peliin, olet hyvä organisoimaan ja oma-aloitteinen
- osaat etsiä monipuolisesti tietoa ja myös hyödyntää löytämääsi
- sinulla on tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto 
- sihteerin tehtävät sujuvat ja hallitset perusohjelmistot
- some-viestintä on hanskassa

Tehtävänkuvaan kuuluvat muun muassa johtoryhmän asioiden valmistelu, koordinointi ja sihteerin tehtävät. Tehtävä on monipuolinen ja tarjoaa hyvän mahdollisuuden tutustua kuntakenttään.

Toivomme, että voit aloittaa mahdollisimman pian. Tehtävä on määräaikainen 31.12.2019 saakka, myös opinnoissaan loppusuoralla oleva henkilö voi tulla kysymykseen.

Palkkaus määräytyy KVTES:n mukaisesti.

Toivomme hakemuksia ensisijaisesti sähköisen Kuntarekry-järjestelmän kautta. Voit kuitenkin hakea tätä työpaikkaa myös toimittamalla hakemuksesi alla olevaan osoitteeseen. Sekä hakemuksessa että kirjekuoressa tulee mainita haettavan tehtävän työavain. Hakemuksia ei palauteta. Myös postitse lähetetyt hakemukset käsitellään sähköisesti Kuntarekry-järjestelmässä. Hakemusten postitusosoite on Liperin kunta, PL 20, 83101 Liperi.

Hakuaika päättyy 14.3. klo 15.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Kiinnostaako johtajuus ja opiskelijaliikunta? Hae kansainväliseen opiskelijajohtaja-ohjelmaan!

Kansainvälinen opiskelijaurheilun kattojärjestö FISU hakee maaedustajia FISU Volunteer Leaders Academyyn kaudelle 2019-2020. Akatemian tarkoituksena on tarjota opiskelijoille kansainvälinen väylä kehittyä johtajina ja parantaa opiskelijaliikunnan mahdollisuuksia niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Ohjelmaan voivat hakea kaikki 18-25-vuotiaat liikunnasta ja urheilusta kiinnostuneet englannin kielen taitoiset opiskelijat. Ohjelmaan osallistuminen edellyttää mahdollisuutta matkustaa Venäjälle 12.-18.9.2019.

Hae mukaan 17.3.2019 mennessä. Tarkemmat tiedot ohjelmasta ja ohjeet hakemiseen OLL:n nettisivuilla.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Hae EU-uralähettilääksi!

Valtioneuvoston kanslia (VNK) välittää Suomessa tietoa EU-uramahdollisuuksista ja osaltaan myös järjestää koulutustilaisuuksia sekä jakaa tietoa EU-virkamiehiksi tai EU:n tarjoamiin asiantuntijatehtäviin pyrkiville.

Perinteisten hallinnollisten virkamiesurien lisäksi EU tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia asiantuntijatehtäviin ja korkeakouluosaamisen hyödyntämiseen. Esim. biotieteiden, ravitsemustieteen, lääketieteen ja fysiikan osaajille tarjoutuu mahdollisuuksia EU-asiantuntijatehtävissä.

EU-uratietouden edistämiseksi ja välittämiseksi Suomen yliopistojen opiskelijoille VNK välittää mahdollisuutta kymmenelle (10) Suomen yliopistojen opiskelijalle toimia EU-uralähettiläänä (EU Careers Student Ambassador). Varsinaisen valinnan EU-uralähettiläistä tekee EU:n henkilöstövalintatoimisto (EPSO). Kustakin mukana olevasta yliopistosta EPSO valitsee yhden innokkaan lähettilään vapaaehtoistyöhön, josta saa hienon CV-meriitin ja arvokasta kokemusta työelämää varten. Itä-Suomen yliopistossa (UEF) EU-uralähettiläänä toimii kaudella 2018–2019 opiskelija Rosa Ylimaula.

EU-uralähettiläät välittävät tietoa EU-uramahdollisuuksista muille opiskelijoille eri kanavia myöten ja ovat oppiaineiden ja yliopiston urapalveluiden käytettävissä mm. erilaisiin tiedotus- ja rekrytointitilaisuuksiin mahdollisuuksiensa mukaan. Valituille opiskelijoille tarjotaan koulutus tehtävään. EU-uralähettiläänä toimiminen antaa kansainvälisistä työurista ja EU:n toiminnasta kiinnostuneelle opiskelijalle erinomaisen näköalapaikan, verkostoja ja arvokkaan lisän omaan ansioluetteloon.

EU-uralähettilään tehtävistä kaudelle 2018–2019 kiinnostuneet opiskelijat voivat täyttää on-line hakemuksen 22.2.2019 alkaen.

Deadline hakemukselle on 25.3.2019

Suomen yliopistoista valituiksi tulevien EU-uralähettiläiden koulutus tapahtuu 7.10.2019 yhden päivän mittaisessa koulutuksessa Helsingissä. Ulkoministeriö maksaa koulutettaville opiskelijahintaisen lipun koulutukseen. Lisäksi rotaatioperiaatteella aina yksi uralähettiläs pääsee Brysseliin koulutukseen EPSO:n maksamana.

Lisätietoja tarjolla olevasta EU-uralähettilään tehtävästä saa nykyiseltä UEF:n EU-uralähettiläältä Rosa Ylimaulalta. Rosan tavoittaa sähköpostilla osoitteesta uef.eucareers(at)gmail.com.

Lisätietoja myös verkkosivuilta ja Facebook: EU Careers Finland.

Itä-Suomen yliopistossa EU-urayhdyshenkilönä VNK:n suuntaan toimii uraohjaaja Janne Saarela Kuopion kampuksella. Myös Jannelta voi kysellä lisätietoa EU-uralähettilään tehtävistä ja yleisesti EU-uramahdollisuuksista sähköpostitse osoitteesta janne.saarela(at)uef.fi.

Tehtävästä kiinnostuneiden tulee noudattaa annettuja ohjeita osallistuakseen hakuprosessiin.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Haluatko leiriohjaajaksi?

Haluaisitko kesäksi saareen tai vaaroille lasten ja nuorten kanssa? Istumaan iltanuotioille, saunomaan sekä vetämään luontoleiriohjelmaa ja retkiä? Savo-Karjalan Luonto-Liiton leiriohjaajahaku on nyt auki!

Hakuaika leireille päättyy 31.3.2019.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Haluaisitko oppia maailman parhailta ja työskennellä San Franciscon tai Singaporen teknologiakeskittymissä?

Startuplifers on työharjoitteluohjelma, joka tekee tästä mahdollista. 

Startuplifers on opiskelijavetoinen, voittoa tavoittelematon työharjoitteluohjelma, joka lähettää suomalaisia ja ruotsalaisia opiskelijoita sekä vastavalmistuneita työskentelemään startup-yrityksiin San Franciscoon ja Singaporeen 3-18 kuukaudeksi.

Tätä tarjoamme:

Työpaikkoja tekniikan, muotoilun sekä kaupan alalla

Opit nopeammin ja enemmän maailman parhailta yrittäjiltä

Pääset osaksi Startuplifers-alumniverkostoa, joka on jatkuvasti kasvava kansainvälinen, yrittäjähenkinen yhteisö

Me maksamme lennot ja viisumikulut yliopistosi kanssa

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Asia Exchange launches new program for next generation entrepreneurs in Bali

The Bali Business Foundation (BBF) is an international study abroad program offered exclusively through Asia Exchange that is designed for aspiring entrepreneurs. Throughout the 4-month program, students will learn what it takes to be a successful entrepreneur, how to overcome the challenges a new business might face and how to master the steps for achieving personal and professional success. A mix of interesting lectures, interactive workshops and exciting excursions build the groundwork for a prosperous transfer of knowledge in an intercultural environment.

The program is not only designed for business students but for people who are interested in entrepreneurship, starting their own business or taking their career to the next level. The BBF program brings like-minded people from all over the world together, resulting in an international platform for building strong networks of business partners and life-long friendships. It provides useful tools to next generation entrepreneurs which are crucial for being successful in the globalized world of today.

The program will be run twice a year, either from April – July or September – December at the modern campus of the international accredited Warmadewa University in Denpasar.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Muita avoimia paikkoja

Disneyland® Paris rekrytointi Helsingissä 13.3.2019

 
 
     
 
     
 
 

Kampuskalenteri

11.–15.3. Hymy- ja valitusviikko
12.3. MTG-killan pelikerta klo 15-20 ISYYn neuvoteluhuoneessa
12.3. Joensuu Debate Societyn viikottainen väittely klo 17-19 salissa AU202
14.3. Ravitsemustietoa opiskelijoille ja henkilökunnalle Klo 8.45-11.00 tilassa E200
15.-16.3. Lunta Ilosaaressa
16.3. ISYYn 9-v vuosijuhlat
19.3. MTG-killan pelikerta klo 15-20 ISYYn neuvoteluhuoneessa
19.3. Joensuu Debate Societyn viikottainen väittely klo 17-19 salissa AU202
20.3. Simulaatio - dystopia ilmastonmuutoksesta klo 19 salissa E200
21.3. Rasisminvastaisuus arjessa ja kansalaistoiminnassa -työpajat ja seminaari
22.3. Simulaatio - dystopia ilmastonmuutoksesta klo 19 salissa E200
23.3. Simulaatio - dystopia ilmastonmuutoksesta klo 15 salissa E200
25.3. Ruotsin kirkko tutuksi -tapahtuma (järj. Fides Ostiensis ry)
25.3. Simulaatio - dystopia ilmastonmuutoksesta klo 19 salissa E200
26.3. Simulaatio - dystopia ilmastonmuutoksesta klo 19 salissa E200
27.3. ISYYn yhdenvertaisuuskoulutus ainejärjestötoimijoille klo 14-16, N100 Joensuu ja MD200 Kuopio
27.3. RajaSpesi 2019: Schoolbusters klo 19 Kerubissa
2.4. RajaSpesi 2019: Schoolbusters klo 19 Kerubissa
4.4. RajaSpesi 2019: Schoolbusters klo 19 Kerubissa
9.4. RajaSpesi 2019: Schoolbusters klo 19 Kerubissa
11.4. RajaSpesi 2019: Schoolbusters klo 19 Kerubissa
13.4. RajaSpesi 2019: Schoolbusters klo 19 Kerubissa
16.4. RajaSpesi 2019: Schoolbusters klo 19 Kerubissa
17.4. RajaSpesi 2019: Schoolbusters klo 19 Kerubissa
24.4. RajaSpesi 2019: Schoolbusters klo 19 Kerubissa
26.4. RajaSpesi 2019: Schoolbusters klo 19 Kerubissa
2.5. Poikkitieteelliset postwabukalyptiset sitsit

Joensuun kaupunginorkesterin konsertit
Joensuun kaupunginteatterin ohjelmisto
Joensuun taidemuseo Onnin ohjelmisto
Kerubin tuleva ohjelma
Pohjois-Karjalan museo Hilman ohjelmisto

 

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Joensuun kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Joensuun kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon maanantai) osoitteeseen vapaa-aika@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.
 

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko