Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Kuopio 13/2019

ti 9. huhtikuuta 2019 16.19.15

Haku ISYYn hallitukseen loppuvuodelle 2019 ja vapun ohjelma!
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Kuopio 13/2019

Vko 15, 9.–15.4.2019
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
     
 
 

Haku ISYYn hallitukseen loppuvuodelle 2019 ja vapun ohjelma!

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) hallituksen puheenjohtaja on pyytänyt eroa toimestaan ja ylioppilaskunnan sääntöjen mukaisesti edustajiston tulee valita ISYYlle uusi hallitus. Saat lisätietoa hallitushausta tästä uutiskirjeestä.

Löydät uutiskirjeestä tietoa myös vapun tapahtumista omalla kampuksellasi, kannattaa huomioida ainakin, että Kuopion Savo-Karjala excursion lipunmyynti alkaa to 11.4. klo 8 ISYYn toimistolla.

Uutiskirjeessä on tuttuun tapaan myös seuraavat osiot:

- ISYYn ajankohtaiset
- Pinnalla nyt
- Tulevia tapahtumia
- Sekalaista
- Työelämä ja harjoittelu

PS: Muistathan, että eduskuntavaalien ennakkoäänestys päättyy tänään 9.4. Varsinainen vaalipäivä on 14.4. Muista käyttää ääntäsi! 

 

 
 
     
 
 

Uutiskirjeet eivät ilmesty viikolla 18

ISYYn uutiskirjeet Wiikko-Ärsyke ja Weekly Feed ovat tauolla viikon 18, eivätkä ilmesty tiistaina 30.4. Viikolla 17 eli tiistaina 23.4. ilmestyvät uutiskirjeet ovat tuplanumeroita ja kattavat myös viikon 18. Mikäli sinulla on materiaalia, jonka haluat julkaistavan tällöin ilmestyvässä uutiskirjeessä, toimitathan sen uutiskirjetiimille viimeistään 22.4. osoitteisiin:

Joensuun Wiikko-Ärsyke: vapaa-aika@isyy.fi
Kuopion Wiikko-Ärsyke: tiedotus@isyy.fi
Joensuun Weekly Feed: kv.joensuu@isyy.fi
Kuopion Weekly Feed: kv.kuopio@isyy.fi

 
 
     
 

 
 

ISYYn hallituksen puheenjohtaja jättää tehtävänsä

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) hallituksen puheenjohtaja Susanna Haverinen (Puolueettomat) on pyytänyt eroa toimestaan henkilökohtaisten syiden vuoksi. Hallituksen puheenjohtajan tehtävää hoitaa varapuheenjohtaja Aleksi Kinnunen (sit.) siihen asti, kun ylioppilaskunnan edustajisto on käsitellyt eropyynnön.

Ylioppilaskunnan edustajisto kokoontuu 16.4.2019 valitsemaan ylioppilaskunnalle uutta hallituksen muodostajaa sekä hallitusta. ISYYn sääntöjen mukaan puheenjohtajan vaihtuessa tulee edustajiston valita ylioppilaskunnalle myös uusi hallitus. 

Uuden hallituksen toimikausi kestää vuoden 2019 loppuun.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Avoin haku ISYYn hallitukseen loppuvuodelle 2019

Ylioppilaskunnan hallitukseen kuuluu puheenjohtaja, varapuheenjohtaja siten, että molemmat kampukset ovat edustettuina puheenjohtajistossa, sekä vähintään neljä (4) ja enintään kahdeksan (8) jäsentä. Hallitus valitaan kalenterivuodeksi. Hallitukseen valittu edustajiston jäsen on estynyt toimimaan edustajiston jäsenenä hallituskautensa aikana. (ISYYn säännöt, 26 §). Kaikki ylioppilaskunnan jäsenet voivat hakea hallitukseen.

ISYYn hallitukseen pyrkiville järjestetään avoin haku ja hakijoiden paneelikeskustelu pidetään torstaina 11.4. Joensuussa (AU102) ja Kuopiossa (SN300) klo 17–19. Seuraa hallituspaneelia saapumalla paikan päälle tai seuraamalla live-streamia.

Mikäli olet kiinnostunut toimimaan ISYYn hallituksessa ja haluat osallistua paneeliin, ota yhteyttä edustajistoryhmäsi ryhmäpuheenjohtajaan tai edustajiston puheenjohtajaan torstaihin 11.4. klo 15.00 mennessä. 

Jonni Nykänen, edustajiston puheenjohtaja, Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta, p. 044 576 8406, epj@isyy.fi

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Äänestä eduskuntavaaleissa!

Vuoden 2019 eduskuntavaalien vaalipäivä on sunnuntai 14.4.2019 ja ennakkoäänestys toimitetaan kotimaassa 3.–9.4.2019. Ennakkoäänestyksen aikana voit äänestää missä tahansa, mutta varsinaisena vaalipäivänä äänestys tulee toimittaa äänestysoikeuskirjeessä ilmoitetussa paikassa. 

Vuoden 2015 vaaleissa nuoret äänestivät vähiten, tänä vuonna tilanne on toivottavasti toinen. Vaikka eduskunta saattaa tuntua kaukaiselta, siellä päätetään asioista, jotka koskettavat meitä kaikkia. Esimerkiksi viime eduskuntakaudella opintotuesta leikattiin 80 euroa. Muista siis käyttää äänesi! Kaikilla äänioikeudellisilla on vain yksi ääni, joten jokainen ääni on tasavertainen. 

Katso ennakkoäänestyspaikat

 
 
     
 
 

 

Vappu 2019 Kuopiossa

Vappu, tuo monen opiskelijan vuoden kohokohta, on jälleen täällä! Kuopion vappuun kuuluvat olennaisesti ISYYn järjestämät sekä ainejärjestöjen ja kerhojen omat tapahtumat. 

Vappu alkaa perinteisesti jo hyvissä ajoin huhtikuussa ja huipentuu vappuaattoon ja sen perinteisiin. Näihin kuuluvat ylioppilaskunnan osalta mm. Hampaan pesu Lukemalla ja Sivistykseen vihkiminen sekä vappuaaton allastapahtuma torilla, jossa pestään ja lakitetaan Velj’mies -patsas sekä uitetaan proffa. 

Vedä haalarit niskaasi, serpentiiniä kaulaasi ja ylioppilashattu päähäsi, ja heittäydy vappufiiliksen vietäväksi!

 
 
 

ISYYn vapputapahtumat Kuopiossa

- Tapahtumat kampuksella:

 • klo 13.00 Hampaan pesu Studentialla
 • klo 14.00 Sivistykseen vihkiminen, SN100

- Allastapahtuma Kuopio torilla (järj. ISYY):

 • klo 17.30 ainejärjestöjen tervehdykset
 • klo 17.45 Velj’mies-patsaan pesu
 • klo 18.00 Velj’miehen ja Siskotytön julkistaminen
 • klo 18.10 Velj’mies-patsaan lakitus
 • klo 18.15 Ylioppilaskunnan Kuopion kampuspuheenjohtajan, Aleksi Kinnusen puhe
 • klo 18.25 Professorin uitto
 • Jatkobileet Viihdemaailma Ilonassa

Ainejärjestöjen, kerhojen ja muiden tahojen järjestämiä muita vappuun liittyviä tapahtumia löydät Facebook-tapahtumasta Kuopion opiskelijavappu 2019 sekä tästä uutiskirjeestä. 

ISYYn vapputapahtumat Joensuussa.

Vappuisaa mieltä kaikille!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

ISYYn Savo-Karjala excursio 2019

Savo-Karjala excursio on yksi ISYYn tunnetuimmista ja suosituimmista vappuperinteistä ja se järjestetään aina vapun aatonaattona eli 29.4.

Excursiolla kierretään ennalta määrättyä, mutta lähtöhetkeen saakka salaista reittiä ympäri Savo-Karjalaa ja sen anniskeluravintoloita. Kaikissa kohteissa on mahdollista nauttia omakustanteisesti juotavaa edullisin excurisohinnoin. Pysähtymisaika kussakin anniskelupaikassa on noin puoli tuntia, tarkka aikataulu selviää matkan alkaessa. Matkan varrella on myös yksi pidempi tauko, jolloin on hyvin aikaa ruokailla omakustanteisesti edulliseen hintaan.

Lipunmyynti alkaa torstaina 11.4. klo 8:00 ISYYn Kuopion toimistolla Lukemalla (Yliopistonranta 3). Lipun hinta on 15 € (sis. haalarimerkki). Yksi henkilö voi ilmoittaa itsensä lisäksi yhden henkilön (eli yht. kaksi henkilöä) ja näiden henkilöiden nimet täytyy olla ilmoittautuessa tiedossa. Ilmoittautuminen on sitova.

Matkan kokonaiskesto on noin 10 tuntia, jonka jälkeen juhlimme virallisia jatkoja Viihdemaailma Ilonassa. Jatkoille on ilmainen sisäänpääsy kaikille (narikka omakustanteinen).

Kuopion Savo-Karjala Excursio 2019 tapahtuma Facebookissa.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Järjestöavustushaku on auki!

ISYYn järjestöavustushaku syksylle 2019 käynnistyi maanantaina 1.4. Haussa ovat hankeavustukset, joiden erityisinä kriteereinä ovat tällä kertaa kestävä kehitys, ainejärjestöjen välinen yhteistyö sekä kansainvälisyys.

Avustuksissa suositaan ympäristöystävällisyyttä, yhdenvertaisuutta, hyvinvointia, päihteettömyyttä sekä työelämätaitoja edistäviä tapahtumia.

Haku on auki 26.4. asti! 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

ISYYn järjestöpäivät Joensuussa ja Kuopiossa 15.–17.4.

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) järjestää kevään 2019 järjestöpäivät 15.4.2019 Kuopion kampuksella ja 16.–17.4.2019 Joensuun kampuksella. Järjestöpäivillä ainejärjestöt, kerhot, kampusjärjestöt sekä muut järjestöt pääsevät esittelemään toimintaansa ja verkostoitumaan. Perinteisesti järjestöpäivillä on ollut myös mm. haalarimerkkimyyntiä! Järjestöpäivät on kaikille avoin tapahtuma eikä sinne ole erillistä pääsymaksua.

Tule ottamaan selvää, mitä kaikkea ISYY ja sille läheiset järjestöt tarjoavat tekemiseksi! Tiedä vaikka lähtisit itse mukaan toimintaan?

Aikataulu:

Kuopio | Snellmanian aula:
ma 15.4. klo 10-14: Ainejärjestöt, kerhot ja muut järjestöt

Joensuu | Carelian aula:
ti 16.4. klo 10-14: Ainejärjestöt
ke 17.4. klo 10-14: Kerhot ja muut järjestöt

Näytteilleasettajia on pyydetty ilmoittautumaan järjestöpäivään 9.4. klo 12 mennessä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Poikkeuksia ISYYn toimistojen aukioloajoissa

ISYYn toimistojen aukioloajoissa on seuraavia poikkeuksia huhti–toukokuussa:

 • Kuopion toimisto aukeaa to 11.4. klo 8 (Savo-Karjala excursion lipunmyynti)
 • Joensuun toimisto on auki ke 17.4. klo 12–15
 • Toimistot ovat suljettuina to–ti 18.–23.4.
 • Kuopion toimisto suljetaan ke 24.4. klo 14
 • Toimistot ovat suljettuina ti–ke 30.4.–1.5.
 • Toimistot sulkeutuvat to 23.5. klo 14
 • Toimistot ovat suljettuina to–pe 30.–31.5.

Poikkeuksista ilmoitetaan ISYYn nettisivujen etusivulla.

 

 
 
     
 
 

 

Opiskelijaterveydenhuolto muuttuu - mitä tämä tarkoittaa sinulle?

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palveluiden piiriin kuuluvilta opiskelijoilta peritään 1.1.2021 alkaen pakollinen terveydenhoitomaksu, joka on noin 77 euroa lukuvuodessa. Jatkossa YTHS:n palveluista ei peritä käyntimaksuja.

Eduskunta hyväksyi lain korkeakouluopiskelijoiden opiskeluterveydenhuollosta (HE 145/2018 vp) 1.3.2019. Uusi laki astuu voimaan 1.1.2021. Uuden lain mukaan kaikki tutkintoon johtavissa opinnoissa läsnäoleviksi ilmoittautuneet korkeakoulujen opiskelijat kuuluvat YTHS:n palveluiden piiriin. Muutoksen myötä ammattikorkeakoulujen tutkinto-opiskelijat, myös YAMK-opiskelijat, pääsevät YTHS:n palveluiden piiriin.  

Uuden lain mukaan korkeakouluopiskelijoiden opiskeluterveydenhuollon järjestämisvastuu sekä terveydenhoitomaksujen keräysvastuu siirtyy Kelalle. Jatkossa YTHS:n terveydenhoitomaksu tullaan erottamaan selkeämmin omaksi erilliseksi maksukseen ylioppilaskunnan jäsenmaksusta. YTHS tulee toimimaan palveluiden tarjoajana myös jatkossa. 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

SYKETTÄ tiedottaa

Vielä ehdit ilmoittautua mukaan korkeakoulujen väliseen salibandyotteluun! Turnaus pelataan lauantaina 13.4. klo 12 alkaen Studentian liikuntasalissa. Kasaa joukkue ja ilmoittaudu 10.4. mennessä.
Lue lisää

Haluaisitko oppia tennistä ammattivalmentajien opastuksella? SYKETTÄ-tarralla tenniksen intensiivikurssi perjantaina 12.4., ilmoittaudu tiistaina klo 17 mennessä!

 
 
     
 

 
 

UEF strategia 2030 – opiskelijakysely

Opiskelija, on sinun vuorosi loistaa – kerro meille millainen on tulevaisuuden yliopisto. Miten voimme tukea opintojesi etenemistä? Entä mitä yliopiston uudessa strategiassa tulisi huomioida? Osallistu Itä-Suomen yliopiston vuoteen 2030 ulottuvan strategian valmisteluun vastaamalla kyselyyn 10.4. mennessä.

Lue lisää ja vastaa kyselyyn (Kamu)

Lisätietoja: jarkko.tirronen(at)uef.fi tai soili.makkonen(at)uef.fi

 
 
     
 
 

 

Draft-ohjelmasta jopa 4000 € rahoitus ideasi kehittämiseen ja testaamiseen – Hae 5.5.2019 mennessä!

Draft-ohjelmassa voit kokeilla helposti, miten pitkälle ideasi kantaa. Idea voi olla uusi tuote, palvelu, ohjelmisto tai bisnesmalli. Idea voi olla vielä alkutekijöissään. Kokoa oma tiimisi ja hae ohjelmaan netissä 5.5.2019 mennessä.

Draft-ohjelma Facebookissa.

Katso myös lyhyt video Draft-ohjelmasta.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Kampuskirjastojen aukiolo pääsiäisenä

Torstaina 18.4.2019 kirjastot ovat avoinna seuraavasti:

 • Joensuun kampuskirjasto klo 8–16 (Asiakaspalvelu on avoinna klo 9 alkaen)
 • Kuopion kampuskirjasto klo 8–16
 • KYSin tieteellinen kirjasto klo 9–16

Pääsiäisenä 19.–22.4.2019 kaikki kirjastot ovat kiinni.

Joensuun kampuksen Carelia 24/7 -tila on kiinni 18.–22.4.2019

Lisätietoja: kirjasto@uef.fi

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Varastokirjaston yhteislainauspalvelu päättyy

Yhteislainaus on ollut kirjaston palvelu, jossa asiakas on omatoimisesti voinut tilata Varastokirjastosta kirjan kirjastoomme sekä lainata sen ja uusia tarpeen mukaan.

Nyt Kansallinen Varastokirjasto vaihtaa tähän asti käyttämänsä kirjastojärjestelmän toiseen, ja uusi järjestelmä ei enää tue yhteislainausta. Sen vuoksi yhteislainaus myös meidän asiakkaillemme päättyy.  Mahdollisuus varata Varastokirjaston kirjoja UEF-Finnan kautta loppuu 28.3.2019. Samalla loppuu mahdollisuus uusia voimassa olevia lainoja. 

Miten toimitaan tässä tilanteessa? Nyt kun palvelu loppuu, palauta sinulla olevat Varastokirjaston kirjat lainan eräpäivänä. Halutessasi voit siirtää ne Itä-Suomen yliopiston kirjaston kaukopalvelun lainoiksi ottamalla yhteyttä: kaukopalvelu@uef.fi. 

Jos sinulla on lainassa kirjoja yhteislainauksen kautta, saat lisäohjeita sähköpostitse.

Entä jatkossa? Varastokirjaston kirjoja voi jatkossa pyytää lainaan kaukopalvelun kautta. Kaukopalvelu on maksullista toimintaa. Sen lisäksi Itä-Suomen yliopiston opiskelijoilla ja henkilökunta-asiakkailla on edelleen mahdollisuus omatoimisesti tilata Varastokirjaston lehdistä artikkelikopioita maksuttomasti UEF-Finnan kautta.

Lisätietoja: kirjasto@uef.fi

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Opintohallinnon asiakaspalvelun poikkeusaukioloaikoja

Opintohallinnon asiakaspalvelun poikkeusaukioloajat huhtikuussa:

 • molemmat kampukset: avoinna 18.4. klo 12-14 (kiirastorstai)
 • molemmat kampukset: avoinna 30.4. klo 12-14 (vapunaatto)
  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Kuopion YTHS tiedottaa

YTHS sulkee kiirastorstaina 18.04.2019 ovet klo 12.30.

 

 
 
     
 
 

 

SYL:n ja SAMOKin vaalikampanja #koulutustaprkl

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ja Suomen opiskelijakuntien liitto - SAMOK ry yhteinen vaalikampanja #koulutustaprkl pureutuu vaalien alla opiskelijalle tärkeisiin teemoihin: korkeakoulutuksen rahoittamiseen ja kehittämiseen, opiskelijoiden toimeentuloon sekä ilmastonmuutoksen pysäyttämiseen. Me haluamme nähdä ratkaisuja ja tulla kuulluiksi. Siksi kysymmekin kampanjan kautta päättäjiltä: Mikä on sun ratkaisu?

Seuraa kampanjaa sen virallisilta nettisivuilta: www.koulutustaprkl.fi tai somessa Facebookissa ja Twitterissä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Mitä voin tehdä? #koulutustaprkl-vaalikampanjan loppukiri opiskelijoille

Huomio:

 • Eduskuntavaalien vaalipuheissa eivät näy tai kuulu opiskelijat eikä koulutus.
 • Tietävätkö edes kaikki opiskelijat opiskelijaliikkeen tavoitteista?
 • Puolueet ja ehdokkaat kyllä puhuvat koulutuksen tärkeydestä, mutta hallitusneuvotteluissa ei välttämättä puolusteta opiskelijoita ja koulutusta, vaikka ilmastolle löytyisi tuki.

Tavoitteet:

 • Koulutus ja opiskelijat nousevat vaalikeskustelussa esiin näkyvästi viimeisten 3 viikon aikana.
 • Kaikki opiskelijat tietävät opiskelijaliikkeen yhteiset tavoitteet ja osallistuvat ajamaan niitä.
 • Kaikki kansanedustajaehdokkaat, puolueet ja äänestäjät tietävät tavoitteistamme.
 • Hallitusneuvotteluissa koulutus ja opiskelijoiden toimeentulo ovat ilmaston ohella resursoituja hallituskysymyksiä.

Miten toimia ennen vaaleja? Tuo #koulutustaprkl-kampanja esiin!

Someta vaaleista ja lisää AINA aihetunnisteet #koulutustaprkl ja #vaalit2019

 • Jaa kampanjan julkaisuja somessa häsäreillä
 • Kirjoita postauksia vaaleista 
 • Kysy poliitikoilta somessa ratkaisuja mm. koulutuksesta, toimeentulosta
 • Seuraa vaalikeskusteluja ja tv-esiintymisiä, kommentoi häsärein.

Tapaa ehdokkaita #SUNratkaisu-kampanjaan

 • Ota #SUNratkaisu-lappuja mukaan
 • Etsi ehdokkaita vaalipaneista, tapahtumista ja vaalitoreilta
 • Käy tapaamassa ehdokkaita + ota #SUNratkaisu-kuva
 • Lisää kuva someen ehdokkaan nimellä + #koulutustaprkl #vaalit2019 #SUNratkaisu.

Kirjoita mielipidekirjoitus 

 • Kirjoita vaalitavoitteistamme mielipidekirjoituksia lehtiin (ainakin 1/vaalipiiri)
 • Tee vastine, jos opiskelijat puuttuvat keskustelusta.
 • Ole näkyvä opiskelija paneeleissa, tapahtumissa ja somessa
 • Osallistu erilaisiin vaalipaneeleihin ja tapahtumiin + someta (kohta 1)

Äänestä eduskuntavaaleissa!

Lue lisää ja osallistu opiskelijaliikkeen #koulutustaprkl-kampanjaan.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Korkeakouluopiskelijoiden soittokierrokseen vastasi 656 vaaliehdokasta: 80 % vastanneista korottaisi opintorahaa 100 eurolla

Korkeakouluopiskelijoiden soittokierros toteutettiin 25.2.–24.3.2019, jonka aikana kerättiin vastauksia eduskuntavaaleissa 2019 ehdolla olevilta poliitikoilta. Soitoilla kerättiin vastauksia korkeakoulutuksen rahoitukseen, opiskelijoihin sekä ilmastonmuutokseen liittyviin kysymyksiin. Kierrosta täydennettiin sähköisellä kyselyllä, johon ehdokkailla oli mahdollisuus vastata, jos heitä ei tavoitettu puhelimitse. Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL:n ja Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOKin yhteisen vaalikampanjan soittokierroksen toteuttivat opiskelijakunnat ja ylioppilaskunnat kaikissa vaalipiireissä.

Korkeakouluopiskelijoiden soittokierros tavoitti yhteensä jopa 656 ehdokasta eli 38 prosenttia nykyisten eduskuntapuolueiden ehdokkaista. Istuvista kansanedustajista kyselyyn vastasi tosin vain 34 henkilöä, eli noin joka viides uudelleen ehdolla olevista edustajista.

Keskustan, kokoomuksen, SDP:n, vihreiden sekä vasemmistoliiton vastaajien otanta edustaa yli 40 % puolueiden ehdokkaista. Kristillisdemokraattien osuus oli 37 %, perussuomalaisten 26 % ja RKP:n 23 %.

Eniten vastauksia saatiin Savo-Karjalan (68 %) ja Pirkanmaan ehdokkailta (58 %). Pienin otanta kerättiin Hämeen (18 %), Kaakkois-Suomen (15 %) ja Lapin (15 %) vaalipiireissä.

Myös Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta osallistui soittokierroksen toteuttamiseen.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Kevät on täynnä OSM-kisoja!

Opiskelijoiden SM-kisojen kevään ohjelma on varmistunut. Valitse lajisi ja nähdään kisoissa!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Opiskelijoiden mielenterveyspäivä järjestetään jälleen!

Päivää vietetään torstaina 25.4. ja sen ympärillä kampanjoidaan kahden viikon ajan 15.–26.4.2019. Tarkoituksena on herättää keskustelua opiskelijoiden mielenterveydestä sekä kutsua kaikki mukaan toimimaan mielen hyvinvoinnin puolesta. Lue lisää valtakunnallisesta #ruuhkakevät -kampanjasta ja osallistu

Kampanjalla halutaan nostaa esiin stressin tunnistamisen ja siihen vaikuttamisen merkitystä mielenterveydelle. Stressi ei ole vain yksilöstä kiinni, vaan yhteisöllä on suuri rooli. Yhteisöt eri puolilla Suomea voivat ideoida ja toteuttaa erilaisia tekoja stressin tiedostamisen ja mielen hyvinvoinnin lisäämiseksi omassa arjessaan. Tapahtuman voit ilmoittaa ja tapahtumassa voi myös hyödyntää kampanjan materiaalipankkia

Kampanja on tarkoitettu kaikille korkeakouluissa ja toisella asteella opiskeleville, heidän parissaan toimiville ammattilaisille sekä muille aihepiiristä kiinnostuneille. Kampanjan taustavoimana toimii Opiskelijahyvinvointiverkosto ja koordinoinnista vastaa Nyyti ry.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Kaverikahvila: leffailta – Tähtiin kirjoitettu virhe 9.4. klo 16–18

Tervetuloa Kaverikahvilaan klo 16–18 Studentian kappeliin (2.krs). Kaverikahvila on YTHS Kuopion ylläpitämä matalan kynnyksen osallistumisen konsepti, jonne saa tulla yksin tai porukalla, sellaisena kuin on. Tarjolla on aina kahvia, teetä ja jotain pientä tarjottavaa.

9.4. Kaverikahvilassa uppoudutaan elokuvan maailmaan katsomalla useita myönteisiä arvosteluja saanut Josh Boonen ohjaus "Tähtiin kirjoitettu virhe". Josh Greenen romaaniin perustuva elokuva kertoo nuorista syöpäsairaista Hazelista ja Augustuksesta, jotka rakastuvat ja haluavat sairaudestaan huolimatta toteuttaa unelmansa. Elokuvan vahvoja teemoja ovat sairaus, kuolema ja rakkaus.

Elokuvan jälkeen mahdollisuus jäädä keskustelemaan elokuvan teemoista.

Tarjolla on myös kahvia, teetä ja leffaevästä.

Lisätietoja Kaverikahvilasta:
Kampuspappi Raimo Hakkarainen 040-4848471, raimo.hakkarainen(at)uef.fi

Seuraavat Kaverikahvilat ja niiden ohjelma:

 • 16.4. Miltäs tuntuu? – Tunteiden tunnistamisesta ja kohtaamisesta. Keskustelua vetää kampuspappi Raimo Hakkarainen
  Lue lisää FB  
 

 
 
     
 
 

 

Wabuseikkailu 2019 lipunmyynti 10.4.

Joko kevään opiskelut ovat saattaneet sinut siihen pisteeseen, että tekisi mielesi olla jälleen lapsi, ilman opiskelujen huolia? Se on taas mahdollista!

Hyeena ry, yhdessä kaikkien teidän lapsenmielisten kanssa, suuntaa Kuopion HopLopiin vapun alla karistelemaan turhat stressit pois. Mikäpä olisi siihen parempi tapa kuin pallomeressä pyöriminen taikka trampoliinin tallaus.

Jahka isoimmat paineet ollaan jätetty liukumäkeen ja ammuttu pallokanuunoilla kuuseen, siirrytään yhteisellä bussikuljetuksella jatkoille Apteekkariin!

Jätä sinäkin siis turhat aikuistumisvakavuudet kotiin ja lähde leikkimään iloiseen joukkoon. 
Parasta ikinä!

Lipun hinta on 15 € ja siihen sisältyy sisäänpääsy HopLopiin, tapahtuman huisi haalarimerkki, jatkobileet Apteekkarissa sekä bussikuljetus HopLopista Apteekkariin!

KAIKILLE AVOIN LIPUNMYYNTI:
Ke 10.4. klo 12–14 @Lukema (Yliopistonranta 3, C-ovi)

Maksuna käy käteinen tai MobilePay! Varaa siis mielellään tasaraha mukaan, mikäli maksat käteisellä :) Ostorajoitus on 5 lippua/henkilö.

  Lue lisäÄ FB  
 
 
     
 
 

Taidevartti Kuopion taidemuseossa ke 10.4. klo 13 Raimo Utriainen, Maria Jotunin muistomerkki, 1983

Kuopion taidemuseon taidevartilla keskiviikkona 10.4. klo 13 tutustutaan Raimo Utriaiseen ja Maria Jotunin  muistomerkkiin, joka julkistettiin Kuopion kaupunginteatterin edustalla vuonna 1983. Maria Jotuni (1880-1943) oli Minna Canthin aikalainen ja merkittävä kuopiolaislähtöinen kirjailija. Hänen syntymästään tulee tiistaina Mikael Agricolan ja suomen kielen päivänä 9.4. kuluneeksi 139 vuotta.

Kuopiossa syntynyt Raimo Utriainen (1927-1994) oli kansainvälisesti tunnustettu kuvanveistotaiteemme uudistaja ja suurten julkisten veistosten tekijä. Utriainen tunnetaan erityisesti metallisäleikköveistoksista, joissa tiheään asetetut metalliliuskat luovat teokseen jatkuvan aaltoileva liikkeen tunnun. Vartilla käydään läpi Utriaisen elämänvaiheet ja tutustutaan tarkemmin Jotunin muistomerkin toteutukseen Kuopiossa.

Vartille voi osallistua taidemuseon pääsymaksulla. 8/5 €, alle 18-v ilmaiseksi. Keskiviikkoisin Veikkaus-kortilla vapaa pääsy. Museokortti käy myös maksuvälineeksi.

 
 
     
 
 

Carmen Linares laulaa Lorcaa

Flamencon espanjalainen supertähti Carmen Linares tulkitsee maansa kansallisrunoilijan Federico García Lorcan tekstejä pianon säestyksellä Kuopion kaupunginteatterin Minna-näyttämöllä torstaina 11.4.2019 klo 19.

Konserttiin on saatavilla opiskelijalippu opiskelijalippu 10 € +toimitusmaksu alk.1 €.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Nyytin chatissa jaetaan ajatuksia, kokemuksia ja fiiliksiä – tuu mukaan!

Tulevat chatit:
11.4.  Ahdistaako opiskeluarki?
18.4.  Hur mår du?
25.4.  Kiire ja hoppu – oon ihan loppu
  9.5.  Riittäkö rahat?
23.5.  Teetkö opintoja kesällä?
  6.6.  Elämää sinkkuna
20.6.  Kesä ja yksinäisyys

Chatit löytyvät Nyytin sivuilta ja niihin voi osallistua nimimerkillä.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Pyöränhuoltopäivä 16.4.

Ympäristöklubi järjestää kaikille avoimen pyöränhuoltopäivän Lukeman edustalla ti 16.4. klo 10-14. Paikalla on työkaluja ja välineitä mm. ketjujen öljyämiseen, renkaiden pumppaamiseen ja vaihtoon sekä pyörän kunnostamiseen ja puhdistukseen. 

Onko siis pyörässäsi ruuvit ja ketjut löysällä? Kumit tyhjinä ja pyörä pienen huollon puutteessa? Ei hätää! Piipahda paikalle putsaamaan ja kunnostamaan fillarisi vappukuntoon vaikka luentojen välissä. 

Tarjolla on kahvia, teetä ja munkkeja! Tervetuloa!

  Lue lisäÄ FB  
 
 
     
 
 

Poikkitieteellinen Wabunmetsästys 2019, 16.4.2019

Kauan kaivattu Wabu tulee taas - mutta wabumieli lymyilee vielä jossain päin Kuopion keskustaa. Kerää siis kasaan neljän (4) hengen joukkue ja tule jahtaamaan wabumieltä Sociuksen perinteiseen Poikkitieteelliseen Wabunmetsästykseen!

Joukkueet virittäytyvät vappuhulinoihin kiertämällä rasteja, joilla suoritetaan erilaisia tehtäviä. Osallistuminen kustantaa 16 €/4 hengen joukkue- tämä sisältää myös sisäänpääsyn Ilonaan jatkobileisiin ja haalarimerkit koko sakille. Lippuja pelkkiin jatkobileisiin myydään 3 euron hintaan, sekä ovella 4 euron hintaan. 

Joukkuepasseja myydään Kide.apissa. Huom! Jos ostat lipun Kide.apin kautta, saat lippusi ja haalarimerkkisi starttirastilta.

Osta lippusi ennakkoon käteisellä tai Mobilepaylla seuraavina ajankohtina:

CANTHIA:
10.4. klo 11-14
11.4. klo 11-14

SNELLMANIA:
10.4. klo 11-14
11.4. klo 11-14
15.4. klo 10-14

TECHNOPOLIS (CafeSavotta):
15.4. klo 11-13

Ennakkolipunmyyntipisteiltä voit ostaa samalla myös lipun Poikkitieteellisiin Kewätkarkeloihin 2019. 

Rastikierros alkaa Sataman torilta klo 16:00 ja päättyy klo 20:00, tai kun kaikki joukkueet ovat kiertäneet rastit. Joukkueet pääsevät jatkobileisiin Ilonaan klo 21:00-23.00 ilmaiseksi. Joukkuekilpailun voittajat julkistetaan noin klo 00:00.

MITÄ: Sociuksen Poikkitieteellinen Wabunmetsästys
MISSÄ: Kuopion keskustan alueella- jatkot Ilonassa
MILLOIN: 16.4. klo 16:00 alkaen, jatkot klo 21:00 alkaen
MITÄ MAKSAA: 16 €/4 hengen joukkue- pelkät jatkot 3 € ennakkoon, 4 € ovelta
PUKUKOODI: Haalarit + vappuhenki

Päästetään wabu hilpeästi valloilleen!

  Lue lisäÄ FB  
 
 
     
 
 

Tule mukaan työpajaan!

Kuopion kaupunki kehittää osana Future Savo -projektia muuttajille suunnattua palvelua. Työn tueksi kaivataan kokemuksia erityisesti Kuopioon muualta muuttaneilta tai alueelta muuttoa pois suunnittelevilta asukkailta. Haluamme siis kuulla juuri sinun tarinasi ja kokemuksesi muuttamisesta. Olisitko kenties kaivannut lisää tietoa tai apua? Tai yllättikö joku asia sinut positiivisesti?

Tule jakamaan kokemuksiasi keskiviikkona 17.4. klo 9–12 hotelli Scandiciin. (Satamakatu 1, 70100 Kuopio) Vaikuttamismahdollisuuden lisäksi tarjolla aamupalaa. Työpajan vetäjinä Paju Consultingin Jenni Rissanen ja Silja Huttunen.

Ilmoittaudu tilaisuuteen

Lisätietoja: Tiina Pursiainen, puh. 044 718 2101 tai tiina.pursiainen(at)kuopio.fi

 
 
     
 
 

Preemion Wappufutis 2019, 17.4. 

Lukuvuosi on taas kohta paketissa ja kaikkien odottama Wappu on taas ovella!! Mikäs sen parempi tapa aloittaa vapunvietto kuin raskaan urheilurutistuksen jälkeen? Urheilujuhlan tuntua on ilmassa, kun vappu startataan käyntiin Preemion Wappufutiksella.

Kokoa oma 7-14 hengen joukkueesi, ja saavu taistelemaan Pohjois-Savon arvostetuimmasta tittelistä! Turnaus pelataan 17.4. keskuskentän tekonurmikentällä klo 10.00 - 15.30. Pelit pelataan seitsemän hengen kentällisillä (7vs7) - puolikkailla kentillä. 

Ilmoittautuminen tapahtuu kide.app-palvelun kautta. Ilmoittautuminen alkaa 28.3 kello 12:00. Ilmoittautuminen on sitova. Kaikki muutokset pidätetään. Huom! Yhdellä ainejärjestöllä saa olla useampikin joukkue! Myös opiskelijoiden sekajoukkueet ovat tervetulleita.

Vaikka et pelaisikaan, tule kannustamaan lempparijoukkueesi voittoon! Tarjolla tietysti makkaraa, sekä mahdollisesti muuta pientä kivaa. 

MITÄ: Preemion Wappufutis 2019
MISSÄ: Keskuskentän tekonurmikenttä (Kaartokatu 6)
MILLOIN: 17.4.2019 klo 10.00 - 15.30
HINTA: 40€ / joukkue

Linkki ilmoittautumiseen

  Lue lisäÄ FB  
 
 
     
 
 

 

Kuopion ylioppilasteatteri esittää Maria Jotunin klassikkonäytelmän "KULTAINEN VASIKKA" 

Näytelmässä pyöritellään rikkauden ja rakkauden kysymyksiä. Sota-aika on saanut ihmiset hulluiksi rahan vallasta ja saanut heidät pyrkimään ylellisyyteen keinolla millä hyvänsä. Se kuka toimii viekkaasti pula-aikana voi ansaita itselleen sievoisen summan.  Köyhyyteen ja kurjuuteen kyllästynyt Eedit vaatiikin aviomiestään Jaakkoa keinottelemaan heille rahoja ennen kuin on liian myöhä.

Ensi-ilta pe 19.4. klo 19

Muut esitykset:
ma 22.4. klo 19
ke 24.4. klo 19
to 25.4. klo 19
ke 8.5. klo 19
to 9.5. klo 19
su 12.5. klo 19

Liput: 10 € / 8 €  (alennusryhmät)

Lipunmyynti yliopistolla ISYYn järjestöpäivänä Snellmanian aulassa:
- Ma 15.4. klo 10–14

Lippuja saatavilla myös ovelta puolta tuntia ennen esityksen alkua (vain käteinen).
Varaukset: kuopionylioppilasteatteri@gmail.com tai tekstiviestitse 044 576 8416
Esityspaikka: Kulttuuriareena 44 (Kauppakatu 44, Kuopio)
Esityksen kesto: n. 2 h, sisältää väliajan

  Lue lisäÄ FB  
 
 
     
 
 

Lentävä Lähtö-vappuappro 23.4.

Lentävä Lähtö on Kuopiossa 23.4. järjestettävä poikkitieteellinen startti vapun viettoon, jossa suoritusmerkintöjä juomalla ja syömällä voit 
päästä pronssi-, hopea- tai kultasijoille.

Ensimmäistä kertaa järjestettävät approt tuovat Kuopion vappuun varaslähdön, jossa  palkintopallille pääsevät kaiken tasoiset mestarit!

Haasta siis kaverisi mukaan ja katso kuka on vapun kovin kisaaja! Lentävään Lähtöön voit 
osallistua ostamalla lipun Kide.app:sta.

Lipun hinta on 12 euroa ja se sisältää appropassin, tapahtuman virallisen haalarimerkin, 
suoritusmerkin ja jatkot. Lipunmyynti aukeaa 25.3. kello 12:00.

  Lue lisää FB  
 

 
 
     
 
 

Lentävän Lähdön lipunmyynti on nyt auki!

Lipunmyynti tapahtuu Kide.appin kautta hintaan 12 € sisältäen 
appropassin, suoritusmerkin, tapahtumamerkin ja jatkot.

Kide.app-ipunmyynti

Ota siis Lentävä Lähtö vappuun näiden vauhdikkaiden approjen merkeissä!

 
 
     
 
 

Wabuseikkailu 2019, 24.4.

Joko kevään opiskelut ovat saattaneet sinut siihen pisteeseen, että tekisi mielesi olla jälleen lapsi, ilman opiskelujen huolia? Se on taas mahdollista!

Hyeena ry, yhdessä kaikkien teidän lapsenmielisten kanssa, suuntaa Kuopion HopLopiin vapun alla karistelemaan turhat stressit pois. Mikäpä olisi siihen parempi tapa kuin pallomeressä pyöriminen taikka trampoliinin tallaus. 

Jahka isoimmat paineet ollaan jätetty liukumäkeen ja ammuttu pallokanuunoilla kuuseen, siirrytään yhteisellä bussikuljetuksella jatkoille Apteekkariin!
Jatkot

Jätä sinäkin siis turhat aikuistumisvakavuudet kotiin ja lähde leikkimään iloiseen joukkoon. 
Parasta ikinä!

Lipun hinta on 15 € ja siihen sisältyy sisäänpääsy HopLopiin, tapahtuman huisi haalarimerkki, jatkobileet Apteekkarissa sekä bussikuljetus HopLopista Apteekkariin!

KAIKILLE AVOIN LIPUNMYYNTI:
Ke 10.4 klo 12-14 @Lukema (Yliopistonranta 3, C-ovi)
Maksuna käy käteinen tai MobilePay! Varaa siis mielellään tasaraha mukaan, mikäli maksat käteisellä :) Ostorajoitus on 5 lippua/henkilö.

Ruoat, juomat ja henkilökohtaiset tavarat tulee jättää puistossa leikkimisen ajaksi naulakkoon tai lukolliseen kaappiin (1 € pantti). Kaappeja on rajallinen määrä, joten kaverin kanssa jakaminen on suotavaa.

Lippuja on myynnissä rajallinen määrä, ole siis ajoissa paikalla! Jos et jostain syystä pääse pitämään parasta kivaa HopLopiin, mutta haluat jatkoilla lapsellisen mahtavassa tunnelmassa, pelkkiä jatkolippuja Apteekkariin myydään kide.appissa hintaan 3 € (+palvelumaksu 0,40 €). 
Mä sanon Hop, sä sanot Lop, meillä on iloinen mieli!

MITÄ: Bileet!
MISSÄ : HopLop!
MILLOIN: 24.4. klo 19-22.
MITÄ PÄÄLLE: Haalarit!

  Lue lisäÄ FB  
 
 
     
 
 

Torisitsit 25.4.

TORILLA TAVATAAN! 

Ai että mistä syystä? No siitä syystä että #wabueilobu! KIVES järjestää legendaariset Torisitsit jälleen kerran, tälläkin kertaa Kuopion torin kuuluisassa Mualiman Navassa! Tule Wabuhumu™:n keskelle juhlistamaan Wabun ihmettä kera poikkitieteellisen wabusitsikansan ja Kuopion Intellektuellin Vapunedistämisseuran. Luvassa on huikeaakin huikeampaa menoa, josta kyllä riittää kerrottavaa tuleville sukupolville. Mikä voisikaan olla sen parempaa, kuin sitsilauluista raikuva tori täynnä poikkitieteellistä haalarikansaa ja wabuhenkeä. Älä siis missään nimessä missaa näitä sitsejä! 

Sitsit kustantavat 19 €.

Virallisina wabujatkoina toimii Palapelit & Poikkitieteelliset Hubailut: Alban Wappu, joihin voi ostaa sitsipaketin yhteydessä jatkolipun 4,5 € hintaan.

Järjestäjänä toimii KIVES, Kuopion Intellektuelli Vapunedistämisseura. KIVES edistää poikkitieteellistä wabukulttuuria ja wabutoimintaa sekä tukee wabunmielistä ja wabunmielisten henkilöiden toimintaa Itä-Suomen Yliopiston Kuopion kampuksella. Jos toimintamme kiinnostaa, ota rohkeasti yhteyttä! 
 
MITÄ: Torisitsit by KIVES 
MISSÄ: Mualiman napa (Kuopion tori)
MILLOIN: 25.4.2019 klo 18.00 
MITÄ MAKSAA: 19/23,5 €  
MITÄ PÄÄLLE: Wabu + haalarit 
MIKSI: Wabu ei lobu ja torilla tavataan 

  Lue lisäÄ FB  
 
 
     
 
 

 

Wapun megabileet Albassa

Palapelit ja Poikkitieteelliset Hubailut yhdistivät voimansa: 25.4. reivataan Raappanan tahtiin wapun eeppisimmissä megabileissä juuri talviteloilta palanneessa Albatrossissa! Vedä haalarit jalkaan, serpentiinit kaulaan ja tule juhlimaan kanssamme kevättä ja Wappua 2019!

Lippuja myydään 
-kampuksilta 5 e
-kide.app 5,50 e
-ovelta 6 e.

Ennakkolipunmyyntiajat- ja paikat sekä kide.app-linkki julkaistaan myöhemmin. 

Lippu sisältää upean Poikkitieteellisten Hubailujen kanssa yhdessä toteutetun tämän lukuvuoden Palapelisarjan päättävän haalarimerkin!
Muista myös, että kuluneen lukuvuoden aikana olet voinut saada Palapelipassin, johon olet voinut kerätä merkintöjä Palapeleillä käydessäsi. Neljä merkintää kerättyäsi voit lunastaa passia vastaan Jokeri-merkin palkinnoksi loistavasta menestyksestä juhlimisen saralla. Jokeri-merkkejä jaetaan Albatrossin ovelta illan aikana.
Nyt on siis viimeinen mahdollisuutesi Palapelipassisi neljänteen merkintään ja tilaisuus täydentää komea korttipakkasi - näitä bileitä ei kannata missata!

MITÄ: Wapun megabileet Albassa
MISSÄ: Albatrossi
MILLOIN: 25.4. klo 22
MIKSI: Koska Wappu ja Alba
LIPUT: Kampuksilta 5 e, Kide.app 5,50 e, ovelta 6 e
PUKUKOODI: Haalarit + jotain vappuista

Tapahtuma on k18.

 
 
     
 
 

Kuopio Amazing Race 2019, 26.4.

KuoLO, Retikka ja Dentina proudly present: KUOPIO AMAZING RACE 2019!

Kohta on taas aika kiertää rasteja ympäri Kuopiota jo perinteeksi muodostuneessa Kuopio Amazing Racessa! Vapun legendaarinen rastikierros tulee taas - tänä vuonna upeampana kuin koskaan. Oletko Kuopio-asiantuntija, joka kuvittelee tuntevansa kaupungin joka kolkan? Onko sulla tai sun kaverilla suunnistajan vaisto ja terävimmät hoksottimet selvittelemään kryptisiä vihjeitä, joiden avulla löydätte seuraavan rastin? Löytyykö taitoa ratkaista rastien mitä moninaisimmat tehtävät? Tule ottamaan selvää perjantaina 26.4.2019!

Tässä kisassa nopeus on valttia, mutta jalat ainoa sallittu liikkumismuoto. Matkaa rastikierroksella kertyy noin 10 km verran. Nopeimmin kierroksesta suoriutuneet joukkueet palkitaan hulppein palkinnoin.

Miten mukaan?

Kerää kasaan neljän (4) hengen joukkue ja alkakaa hiomaan taktiikkaa, sillä h-hetkeen ei ole enää kovin kauaa! Joukkuepassi kustantaa 18 € ja niiden myynti tapahtuu Kide.Appin kautta maanantaina 8.4. klo 12 alkaen. Kuopio Amazing Raceen mahtuu mukaan 50 joukkuetta - ole siis nopea! Lähtö tapahtuu torilta porrastetusti 15 min välein klo 14:30 alkaen. Viimeinen lähtö starttaa klo 16:00. Rastit itse kierroksella sulkeutuvat klo 20:00 ja maalirasti torilla klo 20:30.

Palkintojen jako suoritetaan Wanhassa Satamassa noin klo 22:00 Akademiska Musikfestivalen - Kuopio - bänditapahtuman yhteydessä, jonne sisäänpääsy on ilmainen.

Lipunmyynti
Lipunmyynti päättyy maanantaina 15.4. klo 23:55.

Heitä siis lenkkarit jalkaan ja juokse läpi Kuopion tai tule rennommalla mielellä haalareissa fiilistelemään kavereiden kanssa lähestyvää Wappua!

  Lue lisäÄ FB  
 
 
     
 
 

Poikkitieteelliset Kewätkarkelot 2019, 27.4.

Kun Wabutunnelmat alkavat olla korkeimmillaan, pamahtavat käyntiin Sociuksen perinteiset Poikkitieteelliset Kewätkarkelot- tuttuun tapaan Ravintola Wanhassa Satamassa! Wabumieliset opiskelijat haalareiden väristä riippumatta kokoontuvat täyttämään sataman karkelofiiliksellä ja kevään tuoksulla.

Ainutlaatuista biletunnelmaa iltaamme musisoivat viime vuodeltakin tuttu Preemio Pig Band ja DJ.

Liput näihin kekkereihin kustantavat 6,5 € ennakkomyynnissä & Kide.apissa ja 7 € ovelta. Ostamalla lipun ennakkoon varmistat paikkasi kemuihin ja saat kaupan päälle tapahtuman haalarimerkin! Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Lipunmyynti

Osta lippusi ennakkoon käteisellä tai Mobilepaylla seuraavina ajankohtina:

CANTHIA:
10.4. klo 11-14
11.4. klo 11-14

SNELLMANIA:
10.4. klo 11-14
11.4. klo 11-14
15.4. klo 10-14

TECHNOPOLIS (CafeSavotta):
15.4. klo 11-13

Ennakkolipunmyyntipisteiltä voit ostaa samalla myös Poikkitieteellisen Wabunmetsästyksen joukkuepasseja.
Facebook- tapahtuma

MITÄ: Sociuksen Poikkitieteelliset Kewätkarkelot 2019
MISSÄ: Ravintola Wanhassa Satamassa
MILLOIN: 27.4 kello 21.00 alkaen
MITÄ MAKSAA: 6,5 € ennakkoon & Kide.apissa, 7 € ovelta
PUKUKOODI: Haalarit ja wabumieli

Wabu ei lopu! 

  Lue lisäÄ FB  
 
 
     
 
 

Opiskelijoiden ravikunkku - Vappu 2019 edition 28.4.

Oletko sattumoisin taitava hevosajuri? Onko sulla nopeat jalat ja varsan villi mieli? Oletko koskaan haaveillut ravien voitosta? Opiskelijoiden ravikunkku tekee hetken hiljaiselon jälkeen comebackin Kuopion opiskelijavappuun!

Kuopion Ravirata Oy, SAVOTTA, SYKETTÄ-korkeakoululiikunta ja KuoLO ry tarjoilevat sunnuntaille 28.4. klo 13:00 alkaen vapun hurjimman ravitapahtuman! Opiskelijoiden ravikunkku on poikkitieteellinen tapahtuma ja kisa on avoin niin yliopiston kuin ammattikorkeakoulun opiskelijoille. Kerää kasaan kolmen (3) hengen joukkue ja saavu paikalle mittelöimään huimista palkinnoista tai avaa äänesi ja saavu kannustamaan suosikkiasi!

Mikä ihmeen ravikunkku? Raviradalla kilpaillaan opiskelijoiden ravimestaruudesta ravikärrynvedossa. Kisassa vedetään 3 hengen joukkuein (1 kärryssä ajurina, 2 valjakkoa) noin 20 kg painavaa ravikärryä 210m matkan verran. Karsinnat käydään raviradalla klo 12:45 ja finaaliin pääsee 8 nopeinta joukkuetta. Finaali juostaan oikeiden ravilähtöjen (lähdöt 4 - 5) välissä noin klo 14:20.

Opiskelijoiden ravikunkun palkinnot: 
1. sija 200 €  2. sija 100 €  3. sija 50 €. Palkinnot tapahtumalle sponsoroi Ravirata Oy.

Lisäksi raviradalla on mahdollisuus katsojien tehdä kannustusbannereita joukkueille, veikata niin opiskelijoiden kuin oikeidenkin ravilähtöjen sijoituksia sekä tietysti seurata TOTO-raveja veloituksetta! Ravintolassa ja kahvilassa opiskelijahinnat, ravintola palvelee A-oikeuksin.

Tapahtuma on niin kisailijoille kuin kannustajillekin ilmainen! Ravirata Oy tarjoaa bussikyydit Sorsasalon raviradalle ja takaisin. 

Bussikyydit lähtevät Maljalahdenkadulta kaupungintalon takaa.

Tervetuloa wappuviikon laukkaavimpaan tapahtumaan!

  Lue lisäÄ FB  
 
 
     
 
 

 

Poikkitieteelliset postwabukalyptiset sitsit 2.5. Joensuussa

Mitä jää jäljelle, kun vappu on ohi? Valvottavatko liskot öitäsi? Vapun jälkeiseen olotilaan on hyvä alkaa valmistautumaan hyvissä ajoin. Oidipus ryn vappu ei lopu, vaan se jatkuu poikkitieteellisillä sitseillä. Maailmanloppu koittaa postwabukalyptisillä sitseillä vappupäivän jälkeen 2.5. Joensuussa!

Ilmoittautuminen on auki 25.3.–8.4.2019 tai niin kauan kuin paikat ovat täynnä! 

  Lue lisäÄ FB  
 
 
     
 
 

Osallistu vuoden suurimpaan juoksutapahtumaan!

Lumet sulavat vinhaa vauhtia, joten nyt on oivallinen hetki kaivaa lenkkarit naftaliinista! Potkua juoksutreeneihin saat Helsinki City Running Day -tapahtumasta 18.5. OLL:n jäsenenä ja opiskelijakortilla saat tuntuvan alennuksen vuoden suurimpaan juoksutapahtumaan. Tsekkaa tarkemmat tiedot OLL:n sivuilta.

#helsinkicityrunningday2019

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Tietoteknian ravintolaremontti

Tietoteknian ravintola on suljettu ajalla: 26.4.–29.9.2019. Tiloissa suoritetaan laajamittainen remontti, niin keittiössä kuin ravintolasalissa. Arvioitu uuden Fazer Food & Co - ravintolan avaamisajankohta on lokakuun alku 2019.

Remontti mahdollistaa ravintolasalissa asiakaspaikkojen lisäämisen, palvelutarjooman laajentamisen, akustiikan paranemisen ja viihtyisyyden lisääntymisen. Lisäksi sujuvuus paranee huomattavasti, kun salaattilinjastoja tulee yksi lisää ja herkuttelijoita palvelee lisäksi vielä grilli. Maksaminen sujuvoituu, kun kassoja tulee yksi lisää. Ravintolasalin aulassa asiakkaita palvele uusi kahvila.

Pahoittelemme remontista aiheutuvia häiriöitä.

 
 
     
 
 

Kerro mielipiteesi työelämästä ja työnantajista ja voita matkalahjakortti

Hei tekniikan tai kaupallisen alan osaaja,

Kerro, mitä odotat työelämältä ja mitä ajattelet suomalaisista työnantajista juuri nyt. Vastaustesi avulla parannetaan suomalaista työelämää.

Työnantajakuva 2019-tutkimukseen osallistuneiden kesken arvotaan 1000 euron matkalahjakortti sekä Bose QuietComfort 35 II -vastamelukuulokkeet.  
Halutessasi saat käyttöösi myös tutkimustiivistelmän.

Vastaaminen vie aikaa noin 5-10 minuuttia. 
Vastaathan tutkimukseen 15.4. mennessä. 

Kyselyyn vastataan nimettömästi ja kaikkia tietoja käsitellään luottamuksellisesti.

Linkki tutkimukseen

 
 
     
 
 

Nyt kysytään opiskelijoilta! Eurostudent-opiskelijatutkimus

Eurostudent-opiskelijatutkimuksella kartoitetaan jälleen korkeakouluopiskelijoiden elinoloja, opiskelua, liikkuvuutta, sosiaalista taustaa ja toimeentuloa. Nyt käynnistyvässä tutkimuksessa teemoina ovat erityisesti koulutuksen ja työn yhdistäminen sekä koulutuksen tasa-arvo ja saavutettavuus.

Tietoa kerätään samanaikaisesti 30 Euroopan maassa korkeakoulupolitiikan, korkeakoulujen ja tutkijoiden käyttöön. Eurostudent-kysely tehdään Suomessa nyt seitsemättä kertaa. Kyselyaineiston avulla on saatu kattava kuva suomalaisista opiskelijoista kansainvälisiä vertailuja varten. Uusimman tutkimuksen tuloksia on tarkoitus saada paremmin myös korkeakoulujen, yhteiskunnan ja tutkijoiden käyttöön.

Saitko sähköpostia? Suomessa tutkimukseen on poimittu korkeakoulujen opiskelijatietokannasta satunnaisesti edustava otos korkeakouluopiskelijoista. Jokainen otokseen osunut saa sähköpostiinsa henkilökohtaisen linkin, jonka kautta vastaaminen tapahtuu. Tiedot kerätään verkkokyselyllä, johon voi vastata nimettömänä. Tiedonkeruu käynnistyy maaliskuussa ja päättyy huhtikuun lopussa.

Tutkimustulokset julkaistaan keväällä 2021 osana kansainvälistä Eurostudent-julkaisua, minkä lisäksi aineistosta tuotetaan syksyllä 2020 tieteellisiä tutkimusartikkeleita ja sekä kansallinen tutkimusraportti.

Tutkimuksen toteuttaa Suomessa opetus- ja kulttuuriministeriö, tiedonkeruusta ja aineistojen koostamisesta vastaa Tilastokeskus. Tutkimuksen ohjausryhmässä on lisäksi Kela, Unifi, Arene, THL, Otus sekä valtakunnalliset opiskelijajärjestöt SYL ja SAMOK.

Tarkempaa tietoa opiskelijatutkimuksesta ja sen toteutuksesta löydät Tilastokeskuksen verkkosivuilta.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Kesäksi tai syksyksi vaihtoon Aasiaan? Vielä ehdit mukaan!

Haluaisitko lähteä vaihtoon vielä tulevana syksynä? Ehdit vielä hyvin mukaan, sillä hakuajat Asia Exchangen aasialaisten kumppaniyliopistoidemme syyslukukausille ja kahteen kesäkouluun ovat avoinna vielä huhtikuun ja toukokuun loppuun. Hae nyt ja varmista opiskelupaikkasi muiden kansainvälisten vaihtareiden joukossa jossakin alla olevista kohteista. 

ETELÄ-KOREA
Soul tunnetaan paitsi maailman johtavana teknologian keskuksena myös muinaisen korealaisen kulttuurin kehtona. Etelä-Korea on maailmankuulu korkeasta koulutuksen tasostaan, ja Soul on valittu useasti maailman parhaiden opiskelijakaupunkien joukkoon.
Hankuk University of Foreign Studies – Soul                                         

KIINA
Hanki itsellesi merkittävä etuasema kansainvälisillä työmarkkinoilla viettämällä lukukausi Kiinan talouden ja kulttuurin sydämessä Shanghaissa.
Shanghai University – Shanghai

TAIWAN
Taiwanin valloittava pääkaupunki Taipei on Itä-Aasian todellinen helmi, jossa moderni maailma ja perinteet kohtaavat kiehtovalla tavalla.
Shih Chien University – Taipei                 

BALI
Sadat seikkailunhaluiset opiskelijat suorittavat vuosittain vaihtolukukautensa Balilla, jossa alueen parhaimmistoon kuuluvat kohdeyliopistomme tarjoavat unohtumattoman vaihtolukukauden indonesialaisen kulttuurin sydämessä. Warmadewa University järjestää syksyllä 2019 ensimmäistä kertaa kysytyn ja yrittäjyyteen painottuvan Bali Business Foundation -ohjelmakokonaisuuden.
Bali Business Foundation Program
Warmadewa University – Bali
Udayana University – Bali

MALESIA
Malesia on kasvanut viime vuosina nopealla tahdilla yhdeksi kansainvälisten vaihto-opiskelijoiden suosikkikohteista. Kohdeyliopistomme korkealaatuisen opetuksen ja laajan opintotarjonnan vuoksi Kuala Lumpur on varma valinta kaikille opiskelijoille opintoalasta riippumatta.  
Universiti Putra Malaysia – Kuala Lumpur

THAIMAA
Thaimaan eliittiin kuuluvat yliopistot pääkaupunki Bangkokissa ja suositussa matkailukohteessa Phuketissa tarjoavat jokaiselle jotakin. Bangkok on eksoottinen yllätysten kaupunki, Phuket taas helppo vaihtokohde niille, jotka lähtevät ensimmäistä kertaa ulkomaille pidemmäksi ajaksi.  
Kasetsart University – Bangkok
Siam University  – Bangkok
Prince of Songkla University – Phuket

UUSI-SEELANTI
Nyt voit opiskella avullamme myös Uudessa-Seelannissa! Helppoutensa vuoksi kohde on nappivalinta, mikäli pidät luonnosta ja suunnittelet ulkomailla asumista ensimmäistä kertaa.
IPU New Zealand – Palmerston North        

KESÄYLIOPISTO-OHJELMAT
Jos kokonainen vaihtolukukausi ei sovi suunnitelmiisi, lyhyempi kesäyliopisto-ohjelma on varma ja turvallinen valinta kansainvälisen kokemuksen kerryttämiseen. Kesäohjelmat järjestetään heinä-elokuussa 2019 seuraavissa kohdeyliopistoissamme: 

HUFS International Summer Session – Hankuk University of Foreign Studies (Soul, Etelä-Korea)
Warmadewa International Summer Exchange (WISE) – Warmadewa University (Bali, Indonesia)

KUKA VOI HAKEA?
Asia Exchangen vaihdot ovat tarkoitettu kenelle tahansa, joka haluaa lähteä oman korkeakoulunsa vaihtokohteiden ulkopuoliseen freemover-vaihtoon.

Hakuajat syyslukukaudelle 2019 päättyvät huhtikuun ja toukokuun lopussa. Katso tarkemmat kohdekohtaiset lukukausien ja hakuaikojen päivämäärät täältä.

Hakuohjeet ja -kriteerit vaihtelevat kohteittain. Tarkat yliopistokohtaiset hakuohjeet

Suosittelemme myös lämpimästi tutustumaan entisten opiskelijoidemme kokemuksiin ja katsomaan suosittuja webinaarejamme Aasiassa opiskelun hyödyistä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Preppaa ruotsia tai syvennä akateemista englantiasi kesällä!

Snellman-kesäyliopistolla pääset KESÄLLÄ preppaamaan ruotsia ja syventämään akateemista englantiasi. Lisäksi suunnitteilla ensi syksylle mm. perusopintoja draamakasvatuksesta, tuotantotaloudesta, palvelumuotoilusta, erityispedagogiikasta ja opetushallinnosta.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Someta Duuniin -tapahtuma verkossa Slack-alustalla 15.4.–3.5.2019

Tapahtuman ydin on levittää tietoa sosiaalisen median hyödyntämisestä rekrytoitumisen apuna.

Tule verkostoitumaan eri alojen opiskelijoiden, työnantajien ja asiantuntijoiden kanssa. Keskustele, osallistu striimeihin tai seuraa webinaareja – vaikka kotisohvaltasi. Silloin, kun sinulle sopii.
Tapaa yrityksiä ja asiantuntijoita sekä tutustu Sometaduuniin-hankkeen teemoihin ja tuloksiin.
Tule mukaan! Tapahtuma on ilmainen.

Ilmoittautuminen

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Harjoittelijoita Itä-ja Pohjois-Suomen EU-toimistoon Brysseliin

Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto on Etelä-Savon maakuntaliiton, Kainuun liiton, Keski-Pohjanmaan liiton, Lapin liiton,Pohjois-Karjalan maakuntaliiton, Pohjois-Pohjanmaan liiton ja Pohjois-Savon liiton edunvalvontatoimisto Brysselissä. Tehtäviimme kuuluu Itä- ja Pohjois-Suomen maakuntien edunvalvonta, hanketoiminnan tuki sekä tiedottaminen.

Toimistossamme on tarjolla kaksi harjoittelupaikkaa yliopistoissa tai ammattikorkeakouluissa opiskeleville noin neljäksi kuukaudeksi alkaen elo-syyskuusta 2019 ja jatkuen joulukuun loppuun saakka.

Edellytämme harjoittelijoilta Itä- ja Pohjois-Suomen aluetuntemusta, hyviä viestintävalmiuksia sekä vahvaa englannin kielen suullista ja kirjallista taitoa. Katsomme eduksi myös muiden kielten, erityisesti ranskan, osaamisen. Kiinnostus Euroopan unionia ja kansainvälisiä kysymyksiä sekä alueellista kehittämistä kohtaan on tärkeää. Etsimme kahta motivoitunutta ja oma-aloitteista harjoittelijaa, jotka ovat kiinnostuneita työskentelemään kansainvälisessä ympäristössä.

Harjoittelijan työnkuvaan kuuluvat mm. seuraavat tehtävät:

 • seminaarien ja vierailujen järjestäminen
 • toimiston viestintätoiminnoissa avustaminen
 • EU-politiikan ja EU-rahoitusohjelmien seuraaminen
 • hanketoiminnan edistämisessä avustaminen
 • yhteydenpito muihin aluetoimistoihin
 • toimiston hallinnolliset tehtävät
 • muut harjoittelijan kanssa sovittavat tehtävät

Palkkaus: Harjoittelijoille maksetaan 1211 €/kk suuruinen palkka. Oppilaitoksen tai muun tahon myöntämää harjoittelutukea ei edellytetä.

Hakuaika: Englanninkieliset hakemus ja ansioluettelo on jätettävä sähköpostitse osoitteeseen info@eastnorth.fi viimeistään 15.4.2019. Viestin otsikkoon tulee kirjoittaa ”Harjoittelupaikkahakemus” ja oma nimi.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Haluatko toimia vapaaehtoisena sairaalassa?

Nyt sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus toimia vapaaehtoisena KYSissä Kuopiossa. Voit toimia vaikkapa aula-avustajana, juttukaverina tai esiintyjänä.

Kirjoita vapaamuotoinen hakemus, jossa kerrot:

 • Miksi haluat toimia vapaaehtoisena?
 • Mitä odotat vapaaehtoistoiminnalta?
 • Millaista kokemusta sinulla on ihmisten kanssa toimimisesta?

Lähetä hakemus 3.5.2019 mennessä osoitteeseen olka (AT) kuh.fi

Haastattelemme kaikki vapaaehtoiseksi haluavat touko-kesäkuussa, jonka jälkeen valitsemme 20 hakijaa koulutukseen. Sairaalavapaaehtoiskoulutus järjestetään syyskuussa 2019, jonka jälkeen tehdään lopullinen valinta. Vapaaehtoisilta edellytetään täysi-ikäisyyttä.

Lisätietoja: olka (AT) kuh.fi

Vapaaehtoistoimintaa sairaalassa koordinoivat yhteistyössä KYS, Tukipilari ja OLKA-toiminta.

 
 
     
 
     
 
     
 
 

Tapahtumakalenteri

9.4. Kaverikahvila: Leffailta: Tähtiin kirjoitettu virhe klo 16–18, Studentian kappeli (Yliopistonranta 3, 2 krs.)
11.4. ISYYn Kuopion toimisto aukeaa klo 8 (Savo-Karjala excursion lipunmyynti)
11.4. Kuopion Savo-Karjala excursion lipunmyynti alkaa klo 8.00 ISYYn Kuopion toimistolla, Lukema (Yliopistonranta 3)
11.4. ISYYn hallitukseen pyrkivien hakijoiden paneelikeskustelu klo 17–19 Joensuussa (AU102) ja Kuopiossa (SN300)
15.4. ISYYn järjestöpäivät klo 10-14, Snellmanian aula
16.4. Pyöränhuoltopäivä klo 10-14 Lukeman edustalla (järj. Ympäristöklubi)
16.4. Kaverikahvila: Miltäs tuntuu? – Tunteiden tunnistamisesta ja kohtaamisesta klo 16–18, Studentian kappeli (Yliopistonranta 3, 2 krs.)
16.4. ISYYn edustajiston kokous
16.4. Poikkitieteellinen Wabunmetsästys 2019 klo 16 alkaen (järj. Socius ry)
17.4. Preemion Wappufutis 2019 klo 10–15.30, Keskuskentän tekonurmikenttä (Kaartokatu 6) (Järj. Preemio ry)
18.–23.4. ISYYn toimistot ovat suljettuina
18.4. YTHS sulkee ovet klo 12.30
19.4. Kuopion ylioppilasteatteri esittää: Kultainen vasikka klo 19, Kulttuuriareena 44 (Kauppakatu 44)
22.4. Kuopion ylioppilasteatteri esittää: Kultainen vasikka klo 19, Kulttuuriareena 44 (Kauppakatu 44)
23.4. Lentävä Lähtö 2019 -vappuappro klo 16 alkaen
24.4. ISYYn Kuopion toimisto suljetaan klo 14 
24.4. Kuopion ylioppilasteatteri esittää: Kultainen vasikka klo 19, Kulttuuriareena 44 (Kauppakatu 44)
24.4. Wabuseikkailu 2019 klo 19–22, HopLop (Siikaranta 9 B)
25.4. Torisitsit klo 18–22, Kuopion tori (järj. Kives) 
25.4. Kuopion ylioppilasteatteri esittää: Kultainen vasikka klo 19, Kulttuuriareena 44 (Kauppakatu 44)
25.4. Wapun megabileet Albassa klo 22, Albatrossi (järj. Palapelit ja Poikkitieteelliset Hubailut)
26.4. Kuopio Amazing Race 2019 klo 14.30–20.30 (järj. KuoLO ry, Retikka ry ja Dentina ry)
27.4. Poikkitieteelliset Kewätkarkelot 2019 klo 21 alkaen, Wanha Satama (järj. Socius ry)
28.4. Opiskelijoiden ravikunkku - Vappu 2019 edition klo 13–16, Sorsasalon Ravirata (järj. KuoLO ry, SAVOTTA ja Kuopion SYKETTÄ)
29.4. Kuopion Savo-Karjala excursio 2019 
30.4.–1.5. ISYYn toimistot ovat suljettuina 
30.4. ISYYn vappuaaton tapahtumat
8.5. Kuopion ylioppilasteatteri esittää: Kultainen vasikka klo 19, Kulttuuriareena 44 (Kauppakatu 44)
9.5. Kuopion ylioppilasteatteri esittää: Kultainen vasikka klo 19, Kulttuuriareena 44 (Kauppakatu 44)
12.5. Kuopion ylioppilasteatteri esittää: Kultainen vasikka klo 19, Kulttuuriareena 44 (Kauppakatu 44) 
23.5. ISYYn toimistot sulkeutuvat klo 14
30.–31.5. ISYYn toimistot ovat suljettuina

Henry's Pubin keikat (liput ISYYn toimistolta ilman toimituskuluja)
Kirkonmenot
Opiskelijankuopio.fi

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen tiedotus@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko