Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Kuopio 15/2019

ti 23. huhtikuuta 2019 15.45.04

ISYYn uusi hallitus on valittu
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Kuopio 15/2019

Vko 17–18, 23.4.–6.5.2019
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
     
 
 

ISYYn uusi hallitus on valittu

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) edustajisto valitsi 16.4. kokouksessaan ISYYlle uuden hallituksen. Löydät uudesta hallituksesta lisätietoa tästä uutiskirjeestä.

Vappua juhlitaan virallisesti ensi viikolla, mutta sekä Joensuussa että Kuopiossa vapun juhlinta on jo käynnistynyt. Jos et ole vielä ehtinyt tarkistaa, kuinka vappua juhlitaan omalla kampuksellasi, löydät aiheesta lisätietoa tästä uutiskirjeestä.

Uutiskirjeessä on tuttuun tapaan myös seuraavat osiot:

 • ISYYn ajankohtaiset
 • Pinnalla nyt
 • Tulevia tapahtumia
 • Sekalaista
 • Työelämä ja harjoittelu

Riemukasta vapun odotusta!

 

 
 
     
 
 

Uutiskirjeet eivät ilmesty viikolla 18

ISYYn uutiskirjeet Wiikko-Ärsyke ja Weekly Feed ovat tauolla viikon 18, eivätkä ilmesty tiistaina 30.4. Tämä uutiskirje on tuplanumero ja kattaa myös viikon 18.

Seuraavat uutiskirjeet ilmestyvät tiistaina 7.5. Mikäli sinulla on materiaalia, jonka haluat julkaistavan tällöin, toimitathan sen uutiskirjetiimille viimeistään 30.4. osoitteisiin:

Joensuun Wiikko-Ärsyke: vapaa-aika@isyy.fi
Kuopion Wiikko-Ärsyke: tiedotus@isyy.fi
Joensuun Weekly Feed: kv.joensuu@isyy.fi
Kuopion Weekly Feed: kv.kuopio@isyy.fi

 
 
     
 

 
 

ISYY valitsi hallituksen loppuvuodelle 2019

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) edustajisto valitsi 16.4.2019 pidetyssä kokouksessaan ylioppilaskunnan hallituksen loppuvuodelle 2019. Uusi hallitus valittiin, koska ISYYn edellisen hallituksen puheenjohtaja erosi luottamustoimestaan.  

Ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Aleksi Kinnunen (sit.). Kinnunen opiskelee kauppatieteitä Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksella ja on toiminut ISYYn edellisessä hallituksessa varapuheenjohtajana. 

Hallituksen kahdeksan muuta jäsentä ovat:

 • Ella Partanen (Vihreä lista), varapuheenjohtaja ja Joensuun kampuspuheenjohtaja
 • Matti Averio (Kuopion Luonnontieteellinen Edustajistolista)
 • Ada Hyytiäinen (Puolueettomat)
 • Saara Loukiainen (sit.)
 • Aino Peltonen (FaBio)
 • Susanna Remes (sit.)
 • Miska Tanskanen (Puolueettomat)
 • Saara Tenhovuori (Puolueettomat) 

Suurin osa väistyvän hallituksen jäsenistä jatkaa uudessa hallituksessa.

Edustajiston kokouksen tallenne löytyy ISYYn YouTube-kanavalta.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Poikkeuksia ISYYn toimistojen aukioloajoissa

ISYYn toimistojen aukioloajoissa on seuraavia poikkeuksia huhti–toukokuussa:

 • Kuopion toimisto suljetaan ke 24.4. klo 14, Joensuun toimisto on suljettuna koko päivän
 • Toimistot ovat suljettuina ti–ke 30.4.–1.5.
 • Toimistot sulkeutuvat to 23.5. klo 14
 • Toimistot ovat suljettuina to–pe 30.–31.5.

Poikkeuksista ilmoitetaan ISYYn nettisivujen etusivulla.

 

 
 
     
 
 

 

Europarlamenttivaalit 2019

Tämä kevät on hyvää vaikuttamisen aikaa. Olemme päässeet äänestämään jo siitä, millaista politiikkaa Suomessa tullaan tekemään seuraavan neljän vuoden aikana, ja nyt pääsemme äänestämään siitä, millaista politiikkaa europarlamentissa tehdään seuraavan viiden vuoden ajan!

Euroopan parlamentti (EP) on yksi Euroopan unionin lainsäädäntöelimistä. EU-kansalaiset valitsevat parlamentin jäsenet suorilla vaaleilla, jotka järjestetään kaikissa jäsenvaltioissa joka viides vuosi. Edelliset vaalit järjestettiin vuonna 2014. 

 
 
 

Europarlamenttivaalien ennakkoäänestys järjestetään Suomessa 15.–21.5. ja ulkomailla 15.–18.5. Varsinainen vaalipäivä on Suomessa sunnuntaina 26.5.2019.

Yleisessä ennakkoäänestyspaikassa voi äänestää kuka tahansa äänioikeutettu riippumatta kotikunnasta. Myös ulkomailla Suomen edustustoissa voi äänestää kuka tahansa äänioikeutettu. Varsinaisena vaalipäivänä äänestys tulee toimittaa sinulle määrätyssä paikassa!

ISYYn vaalitapahtumat Joensuussa ja Kuopiossa

Mitkä europarlamenttivaalit ovat? Mistä Euroopan parlamentissa päätetään? Miten päätökset vaikuttavat sinuun? Oletko epävarma vastauksista? Ei hätää, ISYY on mukana järjestämässä molemmilla kampuksillaan vaalitapahtumia, joissa voit saada lisää tietoa Europpan parlamentista ja vaaleista! 

Joensuun kampuksella järjestetään perjantaina 26.4. Eurooppanuorten ja ISYYn vaalitori ja vaalipaneeli. Vaalitori järjestetään klo 10–14 Carelian aulassa. Vaalitorin yhteydessä pidetään paneeli klo 11.30–12.30. 

Kuopion kampuksella ISYY järjestää vaalitorin torstaina 9.5. klo 10–13 Snellmanian aulassa. Samana päivänä ISYY ja SAVOTTA järjestävät eurovaalipaneelin cafeSAVOTTAssa (Microkatu 1 E, 3 krs.) Savonia ammattikorkeakoulun tiloissa klo 16–18. 

Molemmilla kampuksilla ISYYn hallitus järjestää eduskuntavaali-infojen tapaan eurovaali-infot 14.5. klo 10–14 Joensuussa Carelialla ja Kuopiossa Snellmanialla. Tarjolla on kahvia ja teetä. Lisäksi Joensuussa järjestetään ennakkoäänestystempaus 15.5. kello 14. 

Tapahtumat ovat kaikille avoimia.

 
 
     
 
 

Korista ylioppilaslakkisi tänä vappuna ISYYn lyyralla!

Tiesitkö, että voit ostaa ylioppilaslakkiisi Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) lyyran toimistoiltamme? Kuopiossa myös itse Velj'mies on käynyt hankkimassa ylioppilaslakkiinsa ylioppilaskuntamme lyyran, joten osta sinäkin omasi!

Lyyra maksaa 16 euroa ja on ostettavissa ISYYn toimistoilta niiden aukioloaikoina.

 

 
 
     
 
 

 

Järjestöavustushaku on auki 26.4. asti!

ISYYn järjestöavustushaku syksylle 2019 on käynnissä. Haussa ovat hankeavustukset, joiden erityisinä kriteereinä ovat tällä kertaa kestävä kehitys, ainejärjestöjen välinen yhteistyö sekä kansainvälisyys.

Avustuksissa suositaan ympäristöystävällisyyttä, yhdenvertaisuutta, hyvinvointia, päihteettömyyttä sekä työelämätaitoja edistäviä tapahtumia.

Haku on auki 26.4. asti! 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

SYKETTÄ tiedottaa

SYKETTÄ kevään 2019 palautekysely! 
Kysely on auki 26.4. saakka. Kaikkien vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan Finnkinon leffaliput sinulle ja kaverillesi ja 2 kpl syksyn SYKETTÄ-ryhmäliikuntatarroja! Vastaa, vaikuta ja voita!

Ohjaajahaku
Haemme ryhmäliikunnanohjaajia syksylle 2019. Haku päättyy 2.5.2019.

Vapun aikataulut:  
Vappuna 30.4.–1.5. ei ole ohjattua ryhmäliikuntaa eikä jääkiekkovuoroja. Tarkemmat aikataulut.

 
 
 

Eukonkannon Appro
Kolmatta kertaa järjestettävä Eukonkannon Appro opiskelijatapahtuma on Kuopion torilla 27.4.2019 klo 14–17. Ilmoittautumisaika 2.4.–25.4.2019. Voit myös ilmoittautua mukaan paikan päällä Kuopion torilla klo 13 alkaen! 

Opiskelijoiden ravikunkku
Sorsasalon Raviradalla järjestetään sunnuntaina 28.4. klo 13.00 alkaen vapun hurjin ravitapahtuma. Lähde mukaan kisaamaan kolmen hengen joukkueella tai lähde mukaan kannustamaan. Lisätiedot

Kilometrikisa
Liity mukaan SYKETTÄ kilometrikisan joukkueeseen ja kirjaa polkemasi kilometrit omiin tietoihisi. Lisätiedot yhteisöllisestä hyvinvointiin painottuvasta pyöräilykisailusta löydät: Kilometrikisa 2019.

 
 
     
 

 
 

 

Opiskelija - oletko sinä uusi UEF-lähettiläs?

Tule kertomaan opiskelukokemuksistasi tuleville opiskelijoille! UEF-lähettiläänä saat palkkaa, arvokasta työkokemusta, uusia kontakteja, koulutuksen tehtävään ja iPadin käyttöösi. Tutustu hakuilmoitukseen.

Viimevuotisiin tunnelmiin voit tutustua UEF-lähettiläiden blogista.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Kerro mielipiteesi opiskelupaikkakunnastasi ja sen palveluista

Opiskelija, miten hyvin viihdyt opiskelukaupungissasi? Kulkeeko bussit kuten kuuluu? Pääsetkö harrastamaan lempilajiasi?

Anna arvokas mielipiteesi opiskelukaupunkisi tarjoamista palveluista ja vastaa nopeaan kyselyyn 30.4. mennessä. Vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvomme festarilippuja Ilosaarirockiin ja Kuopiorockiin sekä Finnkinon leffalippuja.

Kyselyn toteuttavat Joensuu, Kuopio, Varkaus, Iisalmi ja Siilinjärvi sekä alueen oppilaitokset Itä-Suomen yliopisto, Karelia AMK, Riveria, Savonia, Savon Ammattiopisto ja Ysao.

 

 
 
     
 
 

 

Draft-ohjelmasta jopa 4000 € rahoitus ideasi kehittämiseen ja testaamiseen – Hae 5.5.2019 mennessä!

Draft-ohjelmassa voit kokeilla helposti, miten pitkälle ideasi kantaa. Idea voi olla uusi tuote, palvelu, ohjelmisto tai bisnesmalli. Idea voi olla vielä alkutekijöissään. Kokoa oma tiimisi ja hae ohjelmaan netissä 5.5.2019 mennessä.

Draft-ohjelma Facebookissa.

Katso myös lyhyt video Draft-ohjelmasta.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Kukkarot esiin, kirjasto laskuttaa!

Laskutamme lainauksen maksuja viikolla 19 (6.5.–10.5.2019). Hoitamalla maksusi huhtikuun aikana vältyt laskutukselta.

Verkkomaksaminen on nopea tapa hoitaa myöhästymis- ja varausmaksut. Kirjaudu UEF-Finnaan ja valitse omista tiedoistasi Maksut-osio. Verkkomaksaminen on mahdollista, jos maksuja on kertynyt vähintään kolme euroa. Maksamisen jälkeen maksut poistuvat asiakastiedoistasi välittömästi, kun palaat omiin tietoihisi. Verkkomaksaminen ei ole mahdollista UEF-Finnan lyhyiden huoltokatkojen aikana.

Voit maksaa maksut myös asioimalla kampuskirjastoissa, maksuvälineenä käy käteinen ja maksukortti. KYSin tieteellisessä kirjastossa voit maksaa vain käteisellä.

Lisätietoja: kirjasto(at)uef.fi

 
 
     
 
 

Kampuskirjastojen aukiolo vappuna

Kampuskirjastot ja KYSin tieteellinen kirjasto ovat avoinna ti 30.4. 2019 klo 8–16 ja suljettu ke 1.5.2019

Joensuun kampuksella Carelia 24/7 -tila on suljettu 30.4.–1.5.2019.

Lisätietoja: kirjasto(at)uef.fi

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Opintohallinnon asiakaspalvelun poikkeusaukioloaikoja

Opintohallinnon asiakaspalvelun poikkeusaukioloajat huhtikuussa:

 • molemmat kampukset: avoinna 30.4. klo 12–14 (vapunaatto)
  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Koe tietoisuustaitoharjoitus Opiskelijoiden mielenterveyspäivänä 25.4.

Nyyti ry:n organisoima Opiskelijoiden mielenterveyspäivä järjestetään tänä vuonna 25.4.2019. Kampanjan teemana on stressi – #ruuhkakevät. Teemavalinnalla halutaan nostaa esiin stressin tunnistamisen ja siihen vaikuttamisen merkitystä mielenterveydelle. Kampanja kestää 15.–26.4.2019. 

Mindfulness-hetki opiskelijoille

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) toteuttamassa Korkeakouluopiskelijoiden terveystutkimuksessa (KOTT) 2016 noin kolmannes yliopisto-opiskelijoista ilmoitti kokevansa runsaasti ja viidennes erittäin runsaasti stressiä arjessaan. KOTT:n mukaan opiskelijat toivoivat eniten apua juuri stressinhallintaan. Tästäkin näkökulmasta Opiskelijoiden mielenterveyspäivän tämän vuoden teema on keskeinen opiskelijoiden hyvinvoinnin kannalta. Opiskelijoiden stressinhallintakeinoja tukemalla voidaan ennaltaehkäistä ja hoitaa heidän sairastavuuttaan ja lisätä opiskelukykyä.

YTHS osallistuu Opiskelijoiden mielenterveyspäivään tarjoamalla opiskelijoille hengähdystauon tietoisuustaitoharjoituksen muodossa. Tietoisuustaidoista (mindfulness) on kehitetty useita erilaisia menetelmiä ja sovelluskohteita, ja se on tutkitusti tehokas keino mm. stressin, masennuksen ja ahdistuksen hoidossa. Tietoisuustaidot ovat helposti omaksuttava työkalu epämiellyttävien tunteiden käsittelemiseen sekä psykologisen joustavuuden vahvistamiseen.

Opiskelijoiden mielenterveyspäivänä YTHS tarjoaa yliopistoille psykologi, psykoterapeutti Arto Pietikäisen lukeman tietoisuustaitoharjoituksen. Harjoituksen kesto on kolme minuuttia ja löydät sen esimerkiksi Kamun kautta.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Kuopion YTHS tiedottaa

 • YTHS sulkee vappuaattona 30.4.2019 klo 12.30.
 

 
 
     
 

 
 

Lentävä Lähtö-vappuappro 23.4.

Lentävä Lähtö on Kuopiossa 23.4. järjestettävä poikkitieteellinen startti vapun viettoon, jossa suoritusmerkintöjä juomalla ja syömällä voit 
päästä pronssi-, hopea- tai kultasijoille.

Ensimmäistä kertaa järjestettävät approt tuovat Kuopion vappuun varaslähdön, jossa  palkintopallille pääsevät kaiken tasoiset mestarit!

Haasta siis kaverisi mukaan ja katso kuka on vapun kovin kisaaja! Lentävään Lähtöön voit 
osallistua ostamalla lipun Kide.app:sta.

Lipunmyynti tapahtuu Kide.appin kautta hintaan 12 € sisältäen appropassin, suoritusmerkin, tapahtumamerkin ja jatkot.

Kide.app-ipunmyynti

Ota siis Lentävä Lähtö vappuun näiden vauhdikkaiden approjen merkeissä!

  Lue lisää FB  
 

 
 
     
 
 

 

Kuopion ylioppilasteatteri esittää Maria Jotunin klassikkonäytelmän "KULTAINEN VASIKKA" 

Näytelmässä pyöritellään rikkauden ja rakkauden kysymyksiä. Sota-aika on saanut ihmiset hulluiksi rahan vallasta ja saanut heidät pyrkimään ylellisyyteen keinolla millä hyvänsä. Se kuka toimii viekkaasti pula-aikana voi ansaita itselleen sievoisen summan. Köyhyyteen ja kurjuuteen kyllästynyt Eedit vaatiikin aviomiestään Jaakkoa keinottelemaan heille rahoja ennen kuin on liian myöhä.

Esitykset:
ke 24.4. klo 19
to 25.4. klo 19
ke 8.5. klo 19
to 9.5. klo 19
su 12.5. klo 19

Liput: 10 € / 8 €  (alennusryhmät)

Lippuja saatavilla ovelta puolta tuntia ennen esityksen alkua (vain käteinen).
Varaukset: kuopionylioppilasteatteri@gmail.com tai tekstiviestitse 044 576 8416
Esityspaikka: Kulttuuriareena 44 (Kauppakatu 44, Kuopio)
Esityksen kesto: n. 2 h, sisältää väliajan

  Lue lisäÄ FB  
 
 
     
 
 

 

Kuopion taidemuseon taidevartti ke 24.4. klo 13 Eemil Halonen, Minna Canthin muistomerkki, 1937

Minna Canthin 175-vuotisjuhlan kunniaksi taidemuseo esittelee taidevartilla ke 24.4. klo 13 kirjailijan muistomerkin, Minna Canthin pronssipatsaan. Vuonna 1937 paljastettu teos on ensimmäinen suomalaiselle naiselle pystytetty muistomerkki ja samalla kuvanveistäjä Eemil Halosen merkittävimpiä teoksia. Taidevartissa kerrotaan veistoksen pitkän hankintaprosessin vaiheista, taiteilijan näkemyksistä kuvattavastaan sekä patsaan paikan valinnasta. Keskiviikkoisin pidetyt taidevartit jäävät tämän vartin jälkeen kesätauolle. 

Taidevartti järjestetään Kuopion taidemuseossa. Vartille voi osallistua taidemuseon pääsymaksulla. 8/5 €, alle 18-v ilmaiseksi. Keskiviikkoisin Veikkaus-kortilla vapaa pääsy. Museokortti käy myös maksuvälineeksi.

Kuvassa teos: Eemil Halonen, Minna Canth, 1937.

Kuva: Hannu Miettinen

 
 
     
 
 

Wabuseikkailu 2019, 24.4.

Joko kevään opiskelut ovat saattaneet sinut siihen pisteeseen, että tekisi mielesi olla jälleen lapsi, ilman opiskelujen huolia? Se on taas mahdollista!

Hyeena ry, yhdessä kaikkien teidän lapsenmielisten kanssa, suuntaa Kuopion HopLopiin vapun alla karistelemaan turhat stressit pois. Mikäpä olisi siihen parempi tapa kuin pallomeressä pyöriminen taikka trampoliinin tallaus. 

Jahka isoimmat paineet ollaan jätetty liukumäkeen ja ammuttu pallokanuunoilla kuuseen, siirrytään yhteisellä bussikuljetuksella jatkoille Apteekkariin!
Jatkot

Jätä sinäkin siis turhat aikuistumisvakavuudet kotiin ja lähde leikkimään iloiseen joukkoon. 
Parasta ikinä!

Lipun hinta on 15 € ja siihen sisältyy sisäänpääsy HopLopiin, tapahtuman huisi haalarimerkki, jatkobileet Apteekkarissa sekä bussikuljetus HopLopista Apteekkariin!

Ruoat, juomat ja henkilökohtaiset tavarat tulee jättää puistossa leikkimisen ajaksi naulakkoon tai lukolliseen kaappiin (1 € pantti). Kaappeja on rajallinen määrä, joten kaverin kanssa jakaminen on suotavaa.

Jos et jostain syystä pääse pitämään parasta kivaa HopLopiin, mutta haluat jatkoilla lapsellisen mahtavassa tunnelmassa, pelkkiä jatkolippuja Apteekkariin myydään kide.appissa hintaan 3 € (+palvelumaksu 0,40 €). 
Mä sanon Hop, sä sanot Lop, meillä on iloinen mieli!

MITÄ: Bileet!
MISSÄ : HopLop!
MILLOIN: 24.4. klo 19-22.
MITÄ PÄÄLLE: Haalarit!

  Lue lisäÄ FB  
 
 
     
 
 

25.4. Tiedon tähden -kiertue Kuopiossa

Tiedon tähden -tiedelehtien yhteinen kampanja tiedejulkaisemisen tunnettuuden parantamiseksi järjestetään Kuopiossa torstaina 25.4.2019 klo 13.30–18.00 Kuopion kansalaisopistolla (Puistokatu 20).

Ohjelma: 

- klo 13.30–15.30 Suomen tiedekustantajien liiton pääsihteeri, professori Pauliina Raento:
”Hyvä artikkelikäsikirjoitus: toimittajan vinkkejä kirjoittajalle”

Professori Pauliina Raento työskentelee Suomen tiedekustantajien liiton pääsihteerinä ja pelikulttuurien tutkimuksen GameCult-huippuyksikön tutkijana Tampereen yliopistossa. Hän on toimittanut sarjoja Terra (Suomen Maantieteellinen Seura), Political Geography (Elsevier) ja International Gambling Studies (Taylor & Francis) sekä useita kirjoja ja tiedelehtien teemanumeroita.

- klo 16.00 luennot ja puheenvuorot jatkuvat
Dekaani Sari Rissanen, Itä-Suomen yliopisto, yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunta:
”Mihin tiedettä ja tiedejulkaisemista tarvitaan?”

Verkko- ja julkaisupalvelujen palvelupäällikkö Jukka Kananen, Itä-Suomen yliopiston kirjasto:
”Avoin tiede ja sen julkaiseminen”

Puheenvuorot:

 • Aikuiskasvatus-lehden toimituspäällikkö Terhi Kouvo
 • Erikoistutkija Jouko Kokkonen, Liikunta & Tiede

Tilaisuus on avoin kaikille – tervetuloa!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Nyytin chatissa jaetaan ajatuksia, kokemuksia ja fiiliksiä – tuu mukaan!

Tulevat chatit:
25.4.  Kiire ja hoppu – oon ihan loppu
  9.5.  Riittäkö rahat?
23.5.  Teetkö opintoja kesällä?
  6.6.  Elämää sinkkuna
20.6.  Kesä ja yksinäisyys

Chatit löytyvät Nyytin sivuilta ja niihin voi osallistua nimimerkillä.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Torisitsit 25.4.

TORILLA TAVATAAN! 

Ai että mistä syystä? No siitä syystä että #wabueilobu! KIVES järjestää legendaariset Torisitsit jälleen kerran, tälläkin kertaa Kuopion torin kuuluisassa Mualiman Navassa! Tule Wabuhumu™:n keskelle juhlistamaan Wabun ihmettä kera poikkitieteellisen wabusitsikansan ja Kuopion Intellektuellin Vapunedistämisseuran. Luvassa on huikeaakin huikeampaa menoa, josta kyllä riittää kerrottavaa tuleville sukupolville. Mikä voisikaan olla sen parempaa, kuin sitsilauluista raikuva tori täynnä poikkitieteellistä haalarikansaa ja wabuhenkeä. Älä siis missään nimessä missaa näitä sitsejä! 

Sitsit kustantavat 19 €.

Virallisina wabujatkoina toimii Palapelit & Poikkitieteelliset Hubailut: Alban Wappu, joihin voi ostaa sitsipaketin yhteydessä jatkolipun 4,5 € hintaan.

Järjestäjänä toimii KIVES, Kuopion Intellektuelli Vapunedistämisseura. KIVES edistää poikkitieteellistä wabukulttuuria ja wabutoimintaa sekä tukee wabunmielistä ja wabunmielisten henkilöiden toimintaa Itä-Suomen Yliopiston Kuopion kampuksella. Jos toimintamme kiinnostaa, ota rohkeasti yhteyttä! 
 
MITÄ: Torisitsit by KIVES 
MISSÄ: Mualiman napa (Kuopion tori)
MILLOIN: 25.4.2019 klo 18.00 
MITÄ MAKSAA: 19/23,5 €  
MITÄ PÄÄLLE: Wabu + haalarit 
MIKSI: Wabu ei lobu ja torilla tavataan 

  Lue lisäÄ FB  
 
 
     
 
 

 

Wapun megabileet Albassa

Palapelit ja Poikkitieteelliset Hubailut yhdistivät voimansa: 25.4. reivataan Raappanan tahtiin wapun eeppisimmissä megabileissä juuri talviteloilta palanneessa Albatrossissa! Vedä haalarit jalkaan, serpentiinit kaulaan ja tule juhlimaan kanssamme kevättä ja Wappua 2019!

Lippuja myydään 
-kampuksilta 5 e
-kide.app 5,50 e
-ovelta 6 e.

Lippu sisältää upean Poikkitieteellisten Hubailujen kanssa yhdessä toteutetun tämän lukuvuoden Palapelisarjan päättävän haalarimerkin!
Muista myös, että kuluneen lukuvuoden aikana olet voinut saada Palapelipassin, johon olet voinut kerätä merkintöjä Palapeleillä käydessäsi. Neljä merkintää kerättyäsi voit lunastaa passia vastaan Jokeri-merkin palkinnoksi loistavasta menestyksestä juhlimisen saralla. Jokeri-merkkejä jaetaan Albatrossin ovelta illan aikana.
Nyt on siis viimeinen mahdollisuutesi Palapelipassisi neljänteen merkintään ja tilaisuus täydentää komea korttipakkasi - näitä bileitä ei kannata missata!

Tapahtuma Facebookissa

MITÄ: Wapun megabileet Albassa
MISSÄ: Albatrossi
MILLOIN: 25.4. klo 22
MIKSI: Koska Wappu ja Alba
LIPUT: Kampuksilta 5 e, Kide.app 5,50 e, ovelta 6 e
PUKUKOODI: Haalarit + jotain vappuista

Tapahtuma on k18.

 
 
     
 
 

Kuopio Amazing Race 2019, 26.4.

KuoLO, Retikka ja Dentina proudly present: KUOPIO AMAZING RACE 2019!

Kohta on taas aika kiertää rasteja ympäri Kuopiota jo perinteeksi muodostuneessa Kuopio Amazing Racessa! Vapun legendaarinen rastikierros tulee taas - tänä vuonna upeampana kuin koskaan. Oletko Kuopio-asiantuntija, joka kuvittelee tuntevansa kaupungin joka kolkan? Onko sulla tai sun kaverilla suunnistajan vaisto ja terävimmät hoksottimet selvittelemään kryptisiä vihjeitä, joiden avulla löydätte seuraavan rastin? Löytyykö taitoa ratkaista rastien mitä moninaisimmat tehtävät? Tule ottamaan selvää perjantaina 26.4.2019!

Tässä kisassa nopeus on valttia, mutta jalat ainoa sallittu liikkumismuoto. Matkaa rastikierroksella kertyy noin 10 km verran. Nopeimmin kierroksesta suoriutuneet joukkueet palkitaan hulppein palkinnoin.

Miten mukaan?

Kerää kasaan neljän (4) hengen joukkue ja alkakaa hiomaan taktiikkaa, sillä h-hetkeen ei ole enää kovin kauaa! Joukkuepassi kustantaa 18 € ja niiden myynti tapahtuu Kide.Appin kautta maanantaina 8.4. klo 12 alkaen. Kuopio Amazing Raceen mahtuu mukaan 50 joukkuetta - ole siis nopea! Lähtö tapahtuu torilta porrastetusti 15 min välein klo 14:30 alkaen. Viimeinen lähtö starttaa klo 16:00. Rastit itse kierroksella sulkeutuvat klo 20:00 ja maalirasti torilla klo 20:30.

Palkintojen jako suoritetaan Wanhassa Satamassa noin klo 22:00 Akademiska Musikfestivalen - Kuopio - bänditapahtuman yhteydessä, jonne sisäänpääsy on ilmainen.

Lipunmyynti
Lipunmyynti päättyi maanantaina 15.4. klo 23:55.

Heitä siis lenkkarit jalkaan ja juokse läpi Kuopion tai tule rennommalla mielellä haalareissa fiilistelemään kavereiden kanssa lähestyvää Wappua!

  Lue lisäÄ FB  
 
 
     
 
 

Eukonkannon Appro, Kuopio Campus Cup 27.4.

Eukonkannon MM-kisat haastaa opiskelijat ja heidän ystävänsä kisaamaan suomenmestaruudesta! Etsimme joukkueita, joista löytyy voimaa, kestävyyttä, hullua luovuutta ja uskallusta heittäytyä! Hauskan ja hullun mittelön voittajalle on luvassa upeita palkintoja, virallinen opiskelijasuomenmestaruus eukonkannossa, matka Sonkajärvelle Eukonkannon MM-kisoihin, näkyvyyttä paikallisissa ja kansainvälisissä medioissa sekä unohtumattomia elämyksiä!

Tee vapusta vieläkin villimpi, ikimuistoinen ja hauska! Kerää joukkue ja osallistu Eukonkannon Approon! 

Kolmatta kertaa järjestettävä opiskelijatapahtuma järjestetään vuonna 2019 Kuopion torilla, korkeakouluopiskelijan joka vuoden huipentavan vapun aikaan 27.4.2019 klo 14–17. Ilmoittautumisaika 2.4.–25.4.2019. Voit myös ilmoittautua mukaan paikan päällä Kuopion torilla klo 13 alkaen! 

Jokainen joukkueen jäsen saa osallistumisesta vastineena hauskan kokemuksen lisäksi myös ainutlaatuisen Eukonkannon Appro -haalarimerkin. Palkintojenjako järjestetään torilla kisailun päättyessä ja tapahtuman viralliset jatkot järjestetään Ilonassa 27.4.2019 myöhemmin illalla - jatkoille on ilmainen sisäänpääsy ja ikäraja K18.  

Parhaalle joukkueelle on Sonkajärven finaalimatkan (5.–6.7.2019) lisäksi luvassa Eukonkannon opiskelijasuomenmestaruuden tuoman maineen ja kunnian vyöryn lisäksi eukonkantojuomaa sekä muita mahtavia tuotepalkintoja. 

  Lue lisäÄ FB  
 
 
     
 
 

Poikkitieteelliset Kewätkarkelot 2019, 27.4.

Kun Wabutunnelmat alkavat olla korkeimmillaan, pamahtavat käyntiin Sociuksen perinteiset Poikkitieteelliset Kewätkarkelot- tuttuun tapaan Ravintola Wanhassa Satamassa! Wabumieliset opiskelijat haalareiden väristä riippumatta kokoontuvat täyttämään sataman karkelofiiliksellä ja kevään tuoksulla.

Ainutlaatuista biletunnelmaa iltaamme musisoivat viime vuodeltakin tuttu Preemio Pig Band ja DJ.

Liput näihin kekkereihin kustantavat 6,5 € ennakkomyynnissä & Kide.apissa ja 7 € ovelta. Ostamalla lipun ennakkoon varmistat paikkasi kemuihin ja saat kaupan päälle tapahtuman haalarimerkin! Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Lipunmyynti

MITÄ: Sociuksen Poikkitieteelliset Kewätkarkelot 2019
MISSÄ: Ravintola Wanhassa Satamassa
MILLOIN: 27.4 kello 21.00 alkaen
MITÄ MAKSAA: 6,5 € ennakkoon & Kide.apissa, 7 € ovelta
PUKUKOODI: Haalarit ja wabumieli

Wabu ei lopu! 

  Lue lisäÄ FB  
 
 
     
 
 

Opiskelijoiden ravikunkku - Vappu 2019 edition 28.4.

Oletko sattumoisin taitava hevosajuri? Onko sulla nopeat jalat ja varsan villi mieli? Oletko koskaan haaveillut ravien voitosta? Opiskelijoiden ravikunkku tekee hetken hiljaiselon jälkeen comebackin Kuopion opiskelijavappuun!

Kuopion Ravirata Oy, SAVOTTA, SYKETTÄ-korkeakoululiikunta ja KuoLO ry tarjoilevat sunnuntaille 28.4. klo 13:00 alkaen vapun hurjimman ravitapahtuman! Opiskelijoiden ravikunkku on poikkitieteellinen tapahtuma ja kisa on avoin niin yliopiston kuin ammattikorkeakoulun opiskelijoille. Kerää kasaan kolmen (3) hengen joukkue ja saavu paikalle mittelöimään huimista palkinnoista tai avaa äänesi ja saavu kannustamaan suosikkiasi!

Mikä ihmeen ravikunkku? Raviradalla kilpaillaan opiskelijoiden ravimestaruudesta ravikärrynvedossa. Kisassa vedetään 3 hengen joukkuein (1 kärryssä ajurina, 2 valjakkoa) noin 20 kg painavaa ravikärryä 210 m matkan verran. Karsinnat käydään raviradalla klo 12:45 ja finaaliin pääsee 8 nopeinta joukkuetta. Finaali juostaan oikeiden ravilähtöjen (lähdöt 4 - 5) välissä noin klo 14:20.

Opiskelijoiden ravikunkun palkinnot: 
1. sija 200 €  2. sija 100 €  3. sija 50 €. Palkinnot tapahtumalle sponsoroi Ravirata Oy.

Lisäksi raviradalla on mahdollisuus katsojien tehdä kannustusbannereita joukkueille, veikata niin opiskelijoiden kuin oikeidenkin ravilähtöjen sijoituksia sekä tietysti seurata TOTO-raveja veloituksetta!

Tapahtuma on niin kisailijoille kuin kannustajillekin ilmainen! Ravirata Oy tarjoaa bussikyydit Sorsasalon raviradalle ja takaisin. 

Bussikyydit lähtevät Maljalahdenkadulta kaupungintalon takaa.

Tervetuloa wappuviikon laukkaavimpaan tapahtumaan!

  Lue lisäÄ FB  
 
 
     
 
 

 

Vappu 2019 Kuopiossa

Vappu, tuo monen opiskelijan vuoden kohokohta, on jälleen täällä! Kuopion vappuun kuuluvat olennaisesti ISYYn järjestämät sekä ainejärjestöjen ja kerhojen omat tapahtumat. 

Vappu alkaa perinteisesti jo hyvissä ajoin huhtikuussa ja huipentuu vappuaattoon ja sen perinteisiin. Näihin kuuluvat ylioppilaskunnan osalta mm. Hampaan pesu Lukemalla ja Sivistykseen vihkiminen sekä vappuaaton allastapahtuma torilla, jossa pestään ja lakitetaan Velj’mies -patsas sekä uitetaan proffa. 

Vedä haalarit niskaasi, serpentiiniä kaulaasi ja ylioppilashattu päähäsi, ja heittäydy vappufiiliksen vietäväksi!

 
 
 

ISYYn vapputapahtumat Kuopiossa

- Tapahtumat kampuksella:

 • klo 13.00 Hampaan pesu Studentialla
 • klo 14.00 Sivistykseen vihkiminen, SN100

- Allastapahtuma Kuopio torilla (järj. ISYY):

 • klo 17.30 ainejärjestöjen tervehdykset
 • klo 17.45 Velj’mies-patsaan pesu
 • klo 18.00 Velj’miehen ja Siskotytön julkistaminen
 • klo 18.10 Velj’mies-patsaan lakitus
 • klo 18.15 Ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtajan, Aleksi Kinnusen puhe
 • klo 18.25 Professorin uitto

- Kuopion vappubileet Viihdemaailma Ilonassa klo 22 alkaen

Ainejärjestöjen, kerhojen ja muiden tahojen järjestämiä muita vappuun liittyviä tapahtumia löydät Facebook-tapahtumasta Kuopion opiskelijavappu 2019 sekä tästä uutiskirjeestä. 

ISYYn vapputapahtumat Joensuussa.

Vappuisaa mieltä kaikille!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

ISYYn Savo-Karjala excursio 2019

Savo-Karjala excursio on yksi ISYYn tunnetuimmista ja suosituimmista vappuperinteistä ja se järjestetään aina vapun aatonaattona eli 29.4.

Excursiolla kierretään ennalta määrättyä, mutta lähtöhetkeen saakka salaista reittiä ympäri Savo-Karjalaa ja sen anniskeluravintoloita. Kaikissa kohteissa on mahdollista nauttia omakustanteisesti juotavaa edullisin excurisohinnoin. Pysähtymisaika kussakin anniskelupaikassa on noin puoli tuntia, tarkka aikataulu selviää matkan alkaessa. Matkan varrella on myös yksi pidempi tauko, jolloin on hyvin aikaa ruokailla omakustanteisesti edulliseen hintaan.

Lippuja Savo-Karjala excursiolle on vielä jäljellä ja niitä voi ostaa itselleen ISYYn Kuopion toimistolta Lukemalta (Yliopistonranta 3). Lipun hinta on 15 € (sis. haalarimerkki). Ilmoittautuminen on sitova.

Matkan kokonaiskesto on noin 10 tuntia, jonka jälkeen juhlimme virallisia jatkoja Viihdemaailma Ilonassa. Jatkoille on ilmainen sisäänpääsy kaikille (narikka omakustanteinen).

Kuopion Savo-Karjala Excursio 2019 tapahtuma Facebookissa.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Musahengarit 29.4. Lukemalla

UEF Kuopion ylioppilaskuoro juhlii kevättä ja vappua Lukemalla hengarityyliin 29.4. klo 17.30 alkaen Lukemalla.

Toivotamme kaikki kampukselta tervetulleiksi kuuntelemaan musiikkia, tapaamaan muita musiikin harrastamisesta kiinnostuneita, tai vaikkapa kokeilemaan kitaran rämpyttämistä. Paikan päältä löytyy myös lautapelejä ja peliseuraa, jos sävelten tapailu ei ole sinun juttusi. Tarjolla on pientä syötävää.

Tapahtuma on kaikille avoin, maksuton ja päihteetön.

  Lue lisäÄ FB  
 
 
     
 
 

 

Kuopion vappubileet

Mietitkö edelleen, mihin suunnata vappuaattona torin allastapahtuman ja Velj'miehen lakituksen jälkeen? Tekeekö mielesi napata kaverit mukaan ja juhlia vappua aamuun asti? Älä siis riisu vielä haalareita jalastasi tai ota ylioppilaslakkia päästäsi, vaan suuntaa vappuaaton iltana kello 22.00 Viihdemaailma Ilonaan muun haalarikansan kera!

Rannekkeet vappubileisiin:
Myynti ISYYn toimistolla Lukemalla alkaa tiistaina 16.4.

Lisäksi rannekkeita voi ostaa käteisellä seuraavana ajankohtana muualta kampukselta:
To 25.4. kello 11–13 Canthian aula

Rannekkeiden myynnistä kampuksella vastaa Kuopion Intellektuelli Vapunedistämisseura (KIVES). Samalla voit napata mukaasi ilmaisen Wabubasin ja ostaa KIVESin haalarimerkkejä.

Ranneke maksaa 4 €.

Rannekkeen lunastaneet pääsevät jonon ohi Ilonaan kello 00.00 saakka.

Liput Ilonan ovelta kello 22.00 alkaen hintaan 
5 €. Narikkamaksu 3 €.

Katso kaikki Kuopion kampuksen vapputapahtumat ja -aktiviteetit.

  Lue lisäÄ FB  
 
 
     
 
 

Luontoretki Tiilikkajärven kansallispuistoon 5.5.

Tervetuloa mukaan Hyeenan ja Ympäristöklubin järkkäämälle poikkitieteelliselle luontoretkelle Tiilikkajärven kansallispuistoon. Luvassa siis wabun jälkeinen makkarakarhuexcu Rautavaaran erämaisiin maisemiin! 

Kierrämme yhdessä 7 km lenkin, paistamme makkarat ja suklaabanaanit Venäjänhiekan nuotiopaikalla sekä seikkailemme lähiympäristössä. Kuljemme retkelle kimppakyydein. Lähtö Lukeman edustalta klo 10 ja paluu 17–18 maissa. Retken hinta vain 0–4 € riippuen autojen ja osallistujien määrästä!

Elikkäs retkimieltä, kaverit messiin ja keväiselle luontokäppäilylle!

Ilmoittautuminen auki 28.4. asti.

  Lue lisäÄ FB  
 

 
 
     
 

 
 

Applications for Transparency International School on Integrity 2019 are now open!

Transparency School is the leading summer course on anti-corruption in the world. Since 2010, it has already welcomed more than 1000 future leaders from around 120 countries worldwide.

This year the School will take place on 8-14 July 2019 in Vilnius, Lithuania.

Transparency School is organized in cooperation with Mykolas Romeris Law School. After successfully completing the course, students receive 6 ECTS (European Credit Transfer System) credits. The School features three teaching modules aimed at participants from academia, civic society as well as from the public and private sectors.

University students of Nordplus Law Network partner universities are entitled to receive a Nordplus mobility grant of 400 EUR, once selected for the Transparency School 2019. 

The deadline for applications is 20 May 2019.   

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Someta Duuniin -tapahtuma verkossa Slack-alustalla 15.4.–3.5.2019

Tapahtuman ydin on levittää tietoa sosiaalisen median hyödyntämisestä rekrytoitumisen apuna.

Tule verkostoitumaan eri alojen opiskelijoiden, työnantajien ja asiantuntijoiden kanssa. Keskustele, osallistu striimeihin tai seuraa webinaareja – vaikka kotisohvaltasi. Silloin, kun sinulle sopii.
Tapaa yrityksiä ja asiantuntijoita sekä tutustu Sometaduuniin-hankkeen teemoihin ja tuloksiin.
Tule mukaan! Tapahtuma on ilmainen.

Ilmoittautuminen

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Opiskelija-avustajaksi Kv-kevätpäiville 16.–17.5.2019?

Etsimme nyt vapaaehtoisia opiskelija-avustajia Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampukselle auttamaan päivien toteuttamisessa. Opiskelija-avustajat voivat avustaa vieraita mm. kampuksella liikkumisessa, ilmoittautumispisteellä, tavarasäilytyksessä sekä saleissa. Tehtäviin opastetaan, eikä aiempaa kokemusta vaadita. Jokainen avustaja saa itselleen työpaidan sekä lounaan ja kahvin työskentelypäivinä. Lisäksi saat toimestasi työtodistuksen ja pääset tutustumaan ison tapahtuman järjestelyihin.

Voit valita, haluatko toimia avustajana puoli päivää vai koko päivän.

Jos kiinnostuit tehtävästä, ilmoittauduthan lomakkeella 23.4.2019 mennessä.

Korkeakoulujen kansainvälisten asioiden kevätpäivät (tuttavallisesti siis kv-kevätpäivät) pidetään Joensuussa 15.–17.5.2019. Tapahtuman järjestävät yhteisvoimin Itä-Suomen yliopisto, Karelia-ammattikorkeakoulu ja Opetushallitus. Vuosittain järjestettävä Kevätpäivät kokoaa yhteen noin 200-300 kansainvälisten asioiden parissa työskentelevää Suomen eri korkeakouluista.

Voit tutustua päiviin ja niiden ohjelmaan jo etukäteen.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Lääketeollisuuden Pharma Industry Future Stars verkostoitumisohjelma

Lääketeollisuus ry ja sen jäsenyritykset järjestävät syksyllä 2019 jo kuudetta kertaa korkeakouluopiskelijoille suunnatun Pharma Industry Future Stars verkostoitumisohjelman, joka tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden tutustua kansainvälisen tutkivan lääketeollisuuden työtehtäviin ja uravaihtoehtoihin.

Osallistujat saavat tietoa lääketeollisuuden työtehtävistä ja uramahdollisuuksista kattavasti eri näkökulmista ja tutustuvat erilaisiin yrityskulttuureihin. Käsiteltäviä teemoja ovat mm. lääkekehitys ja -tutkimus, tuotanto ja jakelu, markkinointi ja myynti, kansainvälisyys sekä lääketeollisuuden toimintaympäristö ja yhteiskuntavastuu.

Ohjelmassa on ollut mukana enimmäkseen kaupallisen alan, biotieteiden, farmasian, terveystaloustieteen ja lääketieteen opiskelijoita, mutta mukaan voi hakea muiltakin aloilta. Lääketeollisuudessa tarvitaan monenlaisia osaajia!

Ohjelmaan voivat hakea opintojensa loppuvaiheessa olevat opiskelijat (vähintään 75 % opinnoista suoritettu). Ohjelma on pääosin suomenkielinen, mutta sisältää myös englanninkielisiä osiota.

Ohjelmaan kuuluu seitsemän opintopäivää. Ohjelmaan osallistuminen on maksutonta. Kustannamme ruokailut opintopäivien aikana, matkat opiskelupaikkakunnalta ja tarvittaessa majoituksen muualta kuin pääkaupunkiseudulta tuleville.

Lisätietoa ohjelmasta ja hakulomake löytyy Lääketeollisuus ry:n verkkosivuilta. Haku ohjelmaan on avoinna huhtikuun loppuun asti.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Haluatko toimia vapaaehtoisena sairaalassa?

Nyt sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus toimia vapaaehtoisena KYSissä Kuopiossa. Voit toimia vaikkapa aula-avustajana, juttukaverina tai esiintyjänä.

Kirjoita vapaamuotoinen hakemus, jossa kerrot:

 • Miksi haluat toimia vapaaehtoisena?
 • Mitä odotat vapaaehtoistoiminnalta?
 • Millaista kokemusta sinulla on ihmisten kanssa toimimisesta?

Lähetä hakemus 3.5.2019 mennessä osoitteeseen olka (AT) kuh.fi

Haastattelemme kaikki vapaaehtoiseksi haluavat touko-kesäkuussa, jonka jälkeen valitsemme 20 hakijaa koulutukseen. Sairaalavapaaehtoiskoulutus järjestetään syyskuussa 2019, jonka jälkeen tehdään lopullinen valinta. Vapaaehtoisilta edellytetään täysi-ikäisyyttä.

Lisätietoja: olka (AT) kuh.fi

Vapaaehtoistoimintaa sairaalassa koordinoivat yhteistyössä KYS, Tukipilari ja OLKA-toiminta.

 
 
     
 
 

Koulutus vertaisohjaajaksi Digipelirajat'on-ryhmiin – etsimme uusia vertaisvalmentajia Kuopiosta!

Digipelirajat’on-vertaistoiminta on ammatillisesti tuettua keskustelua ja yhdessä tekemistä pienryhmissä. Toiminnassa keskeinen rooli on koulutetuilla vertaisvalmentajilla. Vertaisvalmentajat ovat entisiä tai nykyisiä peliharrastajia, joilla on omakohtaista kokemusta ongelmallisesta digipelaamisesta.

Vertaisvalmentaja toimii ryhmässä keskustelun ja toiminnan ohjaajana sekä jakaa omaa kokemustaan ongelmallisesta digipelaamisesta. Vertaisvalmentajat toimivat 18-29-vuotiaiden ryhmissä joko yhdessä tai ammattilaisohjaajan tai toisen vertaisvalmentajan kanssa ohjaajaparina.  

Etsimme uusia vertaisvalmentajia Kuopiosta!

Syksyllä Digipelirajat’on-vertaisvalmentaja voi osallistua ammattilaisohjaajan kanssa DPR Bootcamp-hyvinvointivalmennukseen. Kyseessä on toiminnallinen ryhmä paljon pelaaville, jossa pelataan yhdessä, tutustutaan toisiin ryhmäläisiin, pohditaan hyvinvointia sekä tutustutaan erilaisiin harrastuksiin.

Seuraava vertaisvalmentajakoulutus järjestetään Oulussa. Kahden viikonlopun mittaisessa koulutuksessa mm. harjoitellaan ryhmien ohjaamista ja tutustutaan ryhmien ohjelmaan. Koulutus on osallistujille maksuton (Digipelirajat’on korvaa matkakulut, majoituksen sekä ruokailut). Koulutus soveltuu erityisen hyvin mm. nuoriso- tai sosiaali- ja terveysalan opiskelijalle, joka haluaa kasvattaa osaamistaan ongelmallisesta digipelaamisesta vapaaehtoisuuden kautta.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Tule WWF-lähettilääksi syksyllä 2019 käynnistyvälle koulukiertueelle!

WWF-lähettiläät tekevät merkittävää ympäristökasvatustyötä kouluissa ja toimivat WWF:n kasvoina eri-ikäisten oppijoiden parissa. Vuodesta 2009 lähtien WWF:n koulukiertueet ovat tavoittaneet jo yli 150 000 lasta ja nuorta. Haemme nyt uusia lähettiläitä syksyllä 2019 käynnistyvälle, yläkouluille, lukioille ja ammatillisille oppilaitoksille suunnatulle kiertueelle. Ensimmäistä kertaa tarjoamme vierailuja myös ammattikorkeakouluille ja yliopistoille. Kiertue jatkuu kaksi vuotta. Sen tavoitteena on tarjota yli tuhat oppituntia ja tavoittaa nuoria mahdollisimman kattavasti eri puolilla maata.

Lähettilään toimenkuvaan kuuluu toiminnallisten oppituntien pitäminen WWF:n laatimien sisältöjen pohjalta sekä itsenäinen tuntien sopiminen oppilaitosten kanssa. WWF-lähettiläät tekevät vierailuita oman aikataulunsa ja elämäntilanteensa mukaisesti. Koulutukseen osallistuneiden lähettiläiden toivotaan kuitenkin pitävän vähintään kymmenen oppituntia kiertueen aikana.

Kiertueen teema on ruoka, sillä ympäristön kannalta tärkeimmät arjen valintamme koskevat ruokaa. Ruuantuotanto on tällä hetkellä maailmanlaajuisesti yksi suurimmista yksittäisistä kasvihuonekaasujen aiheuttajista. Ruuantuotanto on myös suurimpia syitä maailman villieläinten määrän romahtamiseen.

Kaksipäiväinen lähettiläskoulutus pidetään pe–la 20.–21.9. Helsingissä. Koulutuksessa käydään läpi WWF-lähettiläänä toimimisen käytäntöjä, perehdytään perusteellisesti kiertueen teemaan, opetellaan ruokakiertueen oppitunnin sisältö aktiviteetteineen ja harjoitellaan esiintymistä.

Lähettiläiksi toivotaan esiintymistaitoisia ja innostavia persoonia eri puolilta Suomea. Kokemus nuorten kanssa toimimisesta sekä ruoka- tai ympäristöosaaminen ovat eduksi, mutta eivät välttämättömiä.

Kouluvierailuista maksetaan tuntipalkkio. Lisäksi lähettiläiden matkat koulutukseen ja oppilaitoksiin korvataan. Lähettiläitä koulutetaan enintään 40.

Jos olet kiinnostunut ryhtymään WWF-lähettilääksi, lähetä vapaamuotoinen hakemus 12.5.2019 mennessä ympäristökasvatuksen harjoittelija Siiri Jaakkolalle sähköpostitse siiri.jaakkola(at)wwf.fi.

Lisätiedot: Sanna Koskinen, ympäristökasvatuksen johtava asiantuntija, p. 050 5165 404, sanna.koskinen(at)wwf.fi

 
 
     
 
     
 
 

Lyhyet

Apurahat, stipendit ja palkinnot:
- Julkisesti haettavana olevat apurahat UEFin sivuilla 
- Grants for Graduate Students to Khalifa University- Abu Dhabi UAE (deadline 30.4.2019)

Kilpailut:
- Suomen Kuntaliiton valtakunnallinen Klash-haastekilpailu hakee konkreettisia ratkaisuja kuntien elinvoiman parantamiseen (deadline 18.6.2019)
- Eurooppalainen Green Alley Award 2019 -kilpailu kiertotalouden startup-yrityksille (deadline 25.6.2019) 

 

 
 
     
 
 

Tapahtumakalenteri

23.4. Lentävä Lähtö 2019 -vappuappro klo 16 alkaen
24.4. ISYYn Kuopion toimisto suljetaan klo 14 
24.4. Kuopion ylioppilasteatteri esittää: Kultainen vasikka klo 19, Kulttuuriareena 44 (Kauppakatu 44)
24.4. Wabuseikkailu 2019 klo 19–22, HopLop (Siikaranta 9 B)
25.4. Torisitsit klo 18–22, Kuopion tori (järj. Kives) 
25.4. Kuopion ylioppilasteatteri esittää: Kultainen vasikka klo 19, Kulttuuriareena 44 (Kauppakatu 44)
25.4. Wapun megabileet Albassa klo 22, Albatrossi (järj. Palapelit ja Poikkitieteelliset Hubailut)
26.4. Kuopio Amazing Race 2019 klo 14.30–20.30 (järj. KuoLO ry, Retikka ry ja Dentina ry)
27.4. Eukonkannon Appro, Kuopio Campus Cup klo 14–17, Kuopion tori (järj. SYKETTÄ ja SAVOTTA)
27.4. Poikkitieteelliset Kewätkarkelot 2019 klo 21 alkaen, Wanha Satama (järj. Socius ry)
28.4. Opiskelijoiden ravikunkku - Vappu 2019 edition klo 13–16, Sorsasalon Ravirata (järj. KuoLO ry, SAVOTTA ja Kuopion SYKETTÄ)
29.4. Kuopion Savo-Karjala excursio 2019 
29.4. Musahengarit klo 17.30 alkaen, Lukema (Yliopistonranta 3) (järj. UEF Kuopion ylioppilaskuoro)
30.4.–1.5. ISYYn toimistot ovat suljettuina 
30.4. YTHS sulkee vappuaattona klo 12.30.
30.4. Vappuaaton tapahtumat: Hampaan pesu klo 13.00, Studentia
30.4. Vappuaaton tapahtumat: Sivistykseen vihkiminen klo 14.00, SN100
30.4. Vappuaaton tapahtumat: Allastapahtuma Kuopio torilla klo 17.30 alkaen
30.4. Kuopion vappubileet klo 22 alkaen, Ilona
5.5. Luontoretki Tiilikkajärven kansallispuistoon klo 10 alkaen (järj. Ympäristöklubi ja Hyeena ry)
8.5. Kuopion ylioppilasteatteri esittää: Kultainen vasikka klo 19, Kulttuuriareena 44 (Kauppakatu 44)
9.5. ISYYn eurovaalitori klo 10–13, Snellmanian aula
9.5. ISYYn ja SAVOTTAn eurovaalipaneeli klo 16–18, cafeSAVOTTA (Microkatu 1 E, 3 krs.), Savonia ammattikorkeakoulu 
9.5. Kuopion ylioppilasteatteri esittää: Kultainen vasikka klo 19, Kulttuuriareena 44 (Kauppakatu 44)
12.5. Kuopion ylioppilasteatteri esittää: Kultainen vasikka klo 19, Kulttuuriareena 44 (Kauppakatu 44) 
14.5. ISYYn eurovaali-infot klo 10–14, Snellmania
23.5. ISYYn toimistot sulkeutuvat klo 14
30.–31.5. ISYYn toimistot ovat suljettuina

Henry's Pubin keikat (liput ISYYn toimistolta ilman toimituskuluja)
Kirkonmenot
Opiskelijankuopio.fi

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen tiedotus@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko