Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Kuopio 21/2019

ti 10. syyskuuta 2019 14.54.46

Halloped-haku, ISYYspakkaus ja VeriRyhmä
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Kuopio 21/2019

Vko 37, 10.9.–16.9.2019
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
     
 
 

Halloped-haku, ISYYspakkaus ja VeriRyhmä

ISYY hakee hallopedeja eli hallinnon opiskelijaedustajia Itä-Suomen yliopiston luottamustoimiin. Tässä uutiskirjeessä kerromme myös milloin voit käydä luovuttamassa verta ISYYn VeriRyhmän nimissä, ja kuinka voittaa itsellesi mahtavan ISYYspakkauksen. Löydät uutiskirjeestä myös seuraavat osiot:

 • ISYYn ajankohtaiset
 • Pinnalla nyt
 • Tulevia tapahtumia
 • Sekalaista
 • Työelämä ja harjoittelu

Iloa viikkoosi!

 

 
 
     
 

 
 

 

Hakisinko hallopediksi?
HALL YES!

Haluaisitko saada arvokasta kokemusta hallintotyöskentelystä, edunvalvonnasta sekä yhteisten asioiden hoitamisesta?

Hallopedit eli hallinnon opiskelijaedustajat tuovat esille opiskelijoiden näkökulmaa yliopiston toimielimissä käsiteltäviin asioihin. He vievät opiskelijoiden mielipiteitä ja näkemyksiä julkiseen keskusteluun. Heillä on myös oikeus tehdä esityksiä ja aloitteita tiedekunnan tai toimielimen toimintaan liittyen.

 
 
 

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) hakee tällä hetkellä opiskelijaedustajia Itä-Suomen yliopiston hallitukseen, yliopistokollegioon sekä tiedekuntien tiedekuntaneuvostoihin. 

Haku on auki 24.9.2019 klo 12:00 asti.
Lisätietoa sekä hakukuulutuksen löydät ISYYn nettisivuilta.
 Voit myös katsoa hallinnon opiskelijaedustajien kokemuksia edustustyöskentelystä ISYYn Facebook-sivuilta (@fbISYY) ja Instagramista (@isyyuef).
 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Voita itsellesi upea ISYYspakkaus!

Mitä olisi elämä ilman ISYYspakkausta? No ei yhtään mitään! Voit voittaa itsellesi oman upean ISYYspakkauksen seuraamalla Facebook-sivuamme ja kommentoimalla ISYYspakkaus-postausta viimeistään keskiviikkona 18.9.2019. 

Vaihtoehtoisesti voit palauttaa arvontalipukkeen fuksikierroksilla ISYYn toimistoilla.

ISYYspakkaus sisältää seuraavat tuotteet:

 • Straight outta Itä-Suomi -kangaskassi
 • Straight outta Itä-Suomi -t-paita
 • ISYY-haalarimerkki
 • SYKETTÄ-pipo, -satulasuoja ja -heijastin (Joensuu)
 • SYKETTÄ-tuubihuivi ja -satulasuoja (Kuopio)
 • 2 lippua Lehtiä Ilosaaressa konserttiin 4.10.2019 (Joensuu)
 • 2 vapaavalintaista lippua Ilonan syksyn keikoille (Kuopio)
 

 
 
 

Arvonta suoritetaan viikolla 39. Pakkauksia arvotaan yhteensä kuusi kappaletta: 2 kpl:tta Joensuun kampuksella arvontalipukkeen palauttaneiden kesken, 2 kpl:tta Kuopion kampuksella arvontalipukkeen palauttaneiden kesken sekä 2 kpl:tta Facebook-postausta kommentoineiden kesken (toinen Kuopioon ja toinen Joensuuhun.)

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Anna palautetta Kampusrysäyksestä ja kaupunkisuunnistuksesta! 

Mikä mielestäsi oli hyvää, mikä huonoa? Sana on vapaa! Lomakkeen täyttämiseen menee vain pikkuhetki.

Palautekyselyn perusteella ISYY ja UEF kehittävät Kampusrysäystä ja kaupunkisuunnistusta tulevana vuonna.

Voit vastata lomakkeeseen anonyymisti jättämällä yhteystietokohdan tyhjäksi. Lomake sulkeutuu 7.10.2019 klo 12:00.

Kuopion palautelomakkeen löydät tästä. 
Joensuun palautelomakkeen löydät tästä. 

 
 
     
 
 

Tietoa syksyn ajankohtaisista verenluovutusajoista Joensuussa ja Kuopiossa

ISYYllä on oma rekisteröity VeriRyhmä, ISYYn VeriRyhmä. Kerrothan kuuluvasi ISYYn VeriRyhmään saapuessasi luovuttamaan. Verenluovutus onnistuu seuraavina aikoina: 

Joensuu:
Torstai 26.9. klo 12-17
Torstai 17.10. klo 12-17
Torstai 7.11. klo 12-17
Torstai 28.11 klo 12-17
Torstai 19.12 klo 12-17

Paikkana: Seutukirjasto (Muikkusali) Koskikatu 25, 80100 Joensuu

Kuopio:
maanantaisin ja tiistaisin klo 11-18
perjantaisin klo 10-17

Paikkana: Kuopion veripalvelutoimisto, Puijonkatu 23 (sektori 2 krs.) 70100 Kuopio.

ISYYn VeriRyhmän löydät myös Facebookista nimellä ”ISYYn VeriRyhmä”, josta voit myös etsiä kaveria, jonka kanssa mennä luovuttamaan.

 

 
 
     
 
 

SYKETTÄ tiedottaa:

1) Oletko uusi SYKETTÄ liikkuja? Olemme koonneet sinulle pienen tietopaketin meidän käytänteistä ja mm. SYKETTÄ appin käytöstä verkkosivuillemme. 

2) SYKETTÄ ilmaiset kokeiluviikot 2.-15.9.

3) SYKETTÄ Appro 2.-15.9. Extratunteja ja passin palauttamalla osallistut arvointoihin. Lue lisää tästä. 

4) Kuopion korkeakoulujen liikuntailtapäivää vietetään keskiviikkona 2.10. Ohjelma julkaistaan keskiviikkona 11.9.

Lisätietoja

 

 
 
     
 
 

SYKETTÄ Appro 2019

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY), Karelia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta POKA ja Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta SAVOTTA yhdessä SYKETTÄ-liikuntapalveluiden kanssa järjestävät SYKETTÄ Appron 2.–15.9.2019 Joensuussa ja Kuopiossa.

Liikunnallinen SYKETTÄ Appro on osa SYKETTÄ-korkeakoululiikunnan ilmaisia kokeiluviikkoja. SYKETTÄ Appron tarkoituksena on kannustaa opiskelijoita liikkumaan hauskalla tavalla, tutustuttaa heitä korkeakoululiikunnan palvelutarjontaan sekä herättää kipinä liikunnallisuuteen. Tapahtumaan voivat osallistua Joensuun ja Kuopion korkeakoulujen opiskelijat.

Appropasseja jaetaan viikoilla 35–37 kampuskohtaisissa toimipisteissä. Tarkemmat jakopaikat ja -ajat löydät kampuskohtaisista ohjelmista. Appropasseja ja haalarimekkejä on rajoitettu määrä kampuksittain.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

Ajankohtaista Kelalta

Kuinka paljon opiskelija saa tienata? 
Opiskelijan on seurattava aktiivisesti tulojensa määrää, koska tulot voivat vaikuttaa opintotukeen tai asumistukeen. Jos tuloja on paljon, on riski, että tukia maksetaan liikaa. Silloin ylimääräiset tuet peritään takaisin jälkikäteen.
Lue lisää. 

Korkeakouluopintojen edistyminen
Korkeakouluopiskelija, muista vähimmäissuoritusvaatimus. Sinun on suoritettava vähintään 20 opintopistettä lukuvuodessa tukikuukausien lukumäärästä riippumatta – vaikka siis nostaisit tukea vain 1, 2 tai 3 kuukaudelta. Huomaa kuitenkin poikkeukset. Vähimmäissuoritusvaatimus ei koske kevätlukukaudella (1.1.–31.7.) alkavan koulutuksen ensimmäistä lukuvuotta eikä myöskään sitä lukuvuotta, jonka aikana olet suorittanut korkeakoulututkinnon.
Lue lisää. 

 
 
     
 
 

YTHS tiedottaa: 

Huom! Kuopion toimipistteen suunterveys on suljettuna 20.09.2019.

Self palvelee 24/7!
Opiskelijoiden oma verkkopalvelu YTHS:ssä asiointiin on helppo ja nopea kanava hoitaa terveyteesi liittyviä asioita, hallinnoi esim. ajanvarauksia. Myös chatin löydät Self-palvelusta.
Lue lisää.

Faktaa terveydestä 
YTHS on koonnut Terveystietopankkiin valikoiman artikkeleita opiskelijaikäisen aikuisen terveyteen, sairauksiin, mielenterveysasioihin sekä suunterveyteen liittyvistä asioista. Lue lisää.

 

 
 
 

Hyvinvointia ryhmistä!
YTHS tarjoaa useilla paikkakunnilla opiskelijoille erilaisia terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä ryhmiä. Ryhmät ovat suomenkielisiä. Tutustu tarjontaan.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Nyyti tiedottaa:

NyytiCast-podcastit eetterissä
syyskuusta lähtien

Luvassa rohkeaa puhetta opiskelijoiden hyvinvoinnista ja tarinoita elämästä lähietäisyydeltä.
Lue lisää ja kuuntele.

NyytiTalk-livelähetykset Youtubessa
Lähetyksissä käsitellään opiskelijan elämää ja hyvinvointia kiinnostavien vieraiden kanssa. NyytiTalk-livelähetysten myötä Facebookissa aiemmin toteutetut Hyvinvointilivet jäävät historiaan. 
Lue lisää.

Nyyti meni Tuudoon
Alkusyksystä lähtien Tuudon käyttöönottaneiden korkeakoulujen opiskelijat löytävät Nyytin Tuudon hyvinvointiosiosta. Tarjoamme viikoittain tietoa ja vinkkejä mm. mielen hyvinvointiin ja arjenhallintaan.
Lue lisää.

 

 
 
 

Nyytin chat
Nyytin ryhmächateissa jutellaan vaihtelevin teemoin syyskuusta joulukuuhun joka toinen torstai klo 18-20. Tule mukaan keskustelemaan, jakamaan ajatuksiasi ja kokemuksiasi sekä saamaan uusia näkökulmia. Chattiin pääset tästä.

Elämäntaitokurssi verkossa 21.10.-22.11.2109
Viisi viikkoa kestävällä ryhmämuotoisella kurssilla käsitellään arjen- ja elämänhallintaan sekä itsetuntemukseen liittyviä kysymyksiä.
Lue lisää.

Elämäntaitokurssin Oma-apukurssi avattu
NYYTIN ELÄMÄNTAITOKURSSI® -konseptiin perustuva Elämätaitokurssi oma-apukurssi on avattu Väestöliiton Hyvä kysymys -verkkopalvelussa. Elämäntaitokurssi on tarkoitettu sinulle, joka pohdit hyvinvointiin ja jaksamiseen liittyviä kysymyksiä.
Lue lisää.

Starttikoulutus elämäntaitojen ohjaamiseen verkossa
Järjestämme keskiviikkona 12.11.2019 työpajatyyppisen koulutuksen Elämäntaitojen ohjaamiseksi verkossa. Koulutus on tarkoitettu kaikille nuorten ja nuorten aikuisten hyvinvoinnin parissa työskenteleville eikä edellytä Nyytin Elämäntaitokurssi® -ohjaajakoulutuksen käymistä. Koulutus pidetään torstaina 12.11.2019 klo 10.00–15.00 Helsingissä osoitteessa: Töölönkatu 37 A 1. krs, 00260 Helsinki. Koulutus on maksuton. 

Ilmoittautuminen koulutukseen alkaa 1.10.2019 ja päättyy 5.11.2019 tai kun koulutus on täynnä.
Lue lisää. 

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

ME HALUAMME SINUT MUKAAN

Helsinki Climate on radikaalin rehellinen ilmastokeskustelu, jota voit seurata myös livenä!
 
Helsinki Climate kokoaa yhteen hiilineutraalin tulevaisuuden tekijät Bio Rexiin, Helsingin Lasipalatsiin 11.9.2019 klo 15–18. Tapahtumaan voi osallistua kuka tahansa seuraamalla tapahtumaa livenä Helsinki Climate -tapahtuman verkkosivuilta. Lisäksi paikan päälle on jaossa rajallinen määrä lippuja. Meiltä kaikilta vaaditaan nyt parhaat ideat päästöttömän yhteiskunnan toteuttamiseen. Siksi Helsinki Climate on avoin kaikille varallisuudesta, koulutuksesta, iästä tai muusta seikasta huolimatta.

Tapahtuman live-lähetyksestä saat kätevimmin tietoa seuraamalla tapahtumaa Facebookissa ja Twitterissä. Tilaisuudessa on puhumassa muun muassa ministereitä, puolueiden puheenjohtajia sekä kuntien, yritysten ja järjestöjen johtajia. 

Tapahtuman ohjelma:

 • ILMASTOKRIISI ON TÄÄLLÄ ~ missä olemme me, oikeasti?
 • FOSSIILIVAPAA SUOMI ~ lähempänä kuin luulemme?
 • LIIKKUMINEN 2030 ~ kuka liikkuu, minne ja millä?
 • KAUPUNGIT RATKAISIJOINA ~ missä kipukohdat?
 • REILU TRANSITIO ~ uuden talouden haasteet ja mahdollisuudet
 • TOIMIIN ON RYHDYTTÄVÄ NYT ~ seuraavat kriittiset askeleet

Lue lisää.

 

 
 
     
 
 

 

OPPARI 20 v. kakkukahvit

Oppimiskeskus, tuttavallisemmin Oppari, avattiin Kuopion yliopistoon 13.9.1999. Oppari-konseptin kantava ajatus on aina ollut henkilökohtainen palvelu yhdistettynä ajanmukaiseen tietotekniseen ympäristöön. Yksi perustehtävistä on ollut opiskelijoiden tukeminen tietokoneen ja ohjelmistojen käytössä sekä verkko-opinnoissa.
Opparissa on myös aina ollut tiloja ja laitteita itsenäiseen opiskeluun sekä ryhmätyöskentelyyn. 

Tulethan juhlistamaan 20-vuotiasta Opparia kakkukahvien merkeissä pe 13.9.2019 klo 10 alkaen Kuopion kampuksen Opparissa (Canthia, 2. krs.) ja Joensuun kampuksen Opparissa (Carelia, 1 krs.).

 
 
     
 
 

 

Draft-ohjelmasta rahoitusta idean testaamiseen – Hae 16.9. mennessä! 

Onko sinulla yritysidea, jonka kantavuutta haluat testata? Draft Program® –ohjelmasta voit saada jopa 4000 € tukea sen kehittämiseen ja testaamiseen! 

Lue lisää ja hae ohjelmaan 16.9.2019 mennessä. 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Circus is coming to town! – Carnevaali Hubailut 18.9.

Poikkitieteellisten Hubailujen syksy starttaa Albassa Carnevaali Hubailuilla 18.9.! Näihin bileisiin pukeutuessasi voit käyttää mielikuvitustasi! Tule hubailemaan pellenä, maailman vahvimpana henkilönä tai vain katsojana.

Tarjolla hattaraa, popcornia ja yllätysesiintyjä!

MITÄ: Carnevaali Hubailut
MISSÄ: Albatrossissa
MILLOIN: Keskiviikkona 18.9.2019 klo 22.00-4.00
PUKUKOODI: haalarit/karnevaali asustus
HAALARIMERKKI: 100 ensimmäistä saa ovelta ilmaisen merkin, myydään myös lipunmyynnissä sekä albassa hintaan 1€
MITÄ MAKSAA: 3 € ennakkolipunmyyntipisteet,
3 € + palvelumaksu kide.app, 4 € ovelta, katso kampuslipunmyyntiajat ja -paikat Facebook-tapahtumasta!

 
 
     
 
 

Kuopion vihreiden nuorten uusien ilta

Kuopion vihreiden nuorten uusien ilta järjestetään maanantaina 23.9.2019 klo 18:00 Väinölänniemellä.

Mennään yhdessä ulkoilemaan Vänärille. Samalla pääset tutustumaan Kuopion vihreiden nuorten porukkaan ja muihin Vihreänmielisiin tyyppeihin! Tapaaminen klo 18 Hannes Kolehmaisen patsaalla.

Tapahtuma on päihteetön, esteetön ja noudatamme turvallisemman tilan periaatteita.

Lämpimästi tervetuloa! Tapahtuman löydät myös Facebookista. 

 
 
     
 
 

Kauppakadun Improbatur 24.9.2019

Kauppakadun Impro valloittaa Kuopion Kauppakadun 24.9.2019 kello 16.00 alkaen. Kilpailijoille on luvassa taas huima palkintokattaus. Tänä vuonna joukkuekilpailun voittajajoukkueen jäsenet saavat Samsung Galaxy S10e puhelimet lisäksi muita huippupalkintoja. 

Improon kuuluu huomiota herättävät asusteet. Tänä vuonna paras asu valitaan IMPROIN ASU SKABASSA.

Kerää neljän hengen joukkue tai lähde liikkeelle soolosuorittajana ja tule kisailemaan ja pitämään hauskaa. Ilta huipentuu loppubileisiin satamassa ravintola Albatrossissa, jossa fiilistä nostaa Jukka Poika!

 

 
 
     
 
 

Hyeena Loves the '90ish

Syyskuun viimeisenä perjantaina 27.9. on tarjolla nostalgiaa legendaarisen ysärimusiikin tahdissa, kun Hyeena järjestää ysäribileet jo kymmenettä (10) kertaa! Paikkana on Calacucco, missä hinnat ovat opiskelijaystävälliset koko illan!

Musiikkikattaukseen kuuluu pääasiassa 90-luvun populaarimusiikkia liukuen kenties jokusen vuoden ysärin ulkopuolellekin. Unohtamatta, että myös karaoken puolella voi käydä laulamassa omat ysäribravuurinsa. Illan voi aloittaa karaoken puolella jo klo 20, mistä tanssilattian puolelle voi
jatkaa klo 22.

Lippuja myydään ennakkoon 4 € hintaan sekä ovelta 5 € hintaan. Hintaan sisältyy tuttuun tapaan ysäriteemainen haalarimerkki!

 
 
     
 
 

Lehtiä Ilosaaressa -syysfestivaali 
4. lokakuuta Joensuu Areenalla

Lehtiä Ilosaaressa -syysfestivaali tuo syksyn suurimmat bileet Joensuu Areenalle perjantaina 4. lokakuuta. Opiskelijahintaisia lippuja saa ostettua ISYYn toimistolta Joensuusta hintaan 25 euroa. 

Festivaalin ohjelma on nyt valmis ja soittoaikataulut julkaistu. Esiintyjälista täydentyi syksyn alussa vielä kymmenen vuotista uraansa juhlistavalla Teflon Brothersilla, jonka lisäksi esiintymässä nähdään vastikään uuden albuminsa julkaissut Ellinoora, huikean tyylikäs Chisu, ruotsalais-norjalainen DJ-duo Tungevaag & Raaban ja Pyhimys.

Ovet avautuvat Areenalla klo 18, jonka jälkeen bileet etenevät seuraavasti:

Klo 18 Ovet auki Areenalla
Klo 18.30 - 19.30 Ellinoora
Klo 20.00 - 21.00 Teflon Brothers
Klo 21.45 - 22.45 Chisu
Klo 23.15 - 00.15 Tungevaag & Raaban (SWE/NOR)
Klo 00.30 - 01.30 Pyhimys

Areenalla palvelee Kerubin grilli ja täysi-ikäiseten ravintola-alue. Esiintyjien välissä tanssikansaa viihdyttää Kerubin DJ:t.

Opiskelijahintaiset pääsyliput saa hankittua suoraan ISYYn toimistosta, jolloin liput maksavat opiskelijoille 25 euroa, eikä hintaan lisätä ennakkomyyntipisteiden toimitusmaksuja. Lipunhinta on muutoin hinta on 35 euroa + mahdolliset toimitusmaksut. Opiskeijahintaisia lippuja myyvät ISYYn lisäksi Kerubi, Tiketti, ja Lippu.fi.

Ostettu pääsylippu vaihdetaan festivaaliviikolla tai Areenan ovella rannekkeeseen. Rannekkeenvaihto alkaa Kerubilla keskiviikkona 2. lokakuuta ja jatkuu Areenan ovella perjantaina 4. lokakuuta klo 17.30.

Lisätietoa:
Lehtiä Ilosaaressa verkkosivut
Lehtiä Ilosaaressa Facebook-tapahtuma

 
 
     
 
 

Nyytin chatit

Nyytin ryhmächateissa jutellaan vaihtelevin teemoin syyskuusta joulukuuhun joka toinen torstai klo 18-20. Tule mukaan!

Chattien aiheet syksyllä 2019:
12.9. Miten selvitä kiusaamisesta?
19.9. Satuttava some – kiusattuna sosiaalisessa mediassa
26.9. Svårt att hitta vänner?
3.10. How to make friends in Finland?
17.10. Opiskelijabileet
31.10. Miten mukaan porukoihin?
14.11. Aitoja kohtaamisia etsimässä
21.11. Hur känna igen och hålla fast sina gränser?
28.11. Miksi ja miten kohdata oma vihamme?
12.12. Ahdistaako?

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

 

Taekwon-Don peruskurssi

Itä-Suomen yliopiston Taekwon-Don peruskurssi alkoi lajinäytöksellä Studentialla tiistaina 10.9. Peruskurssi jatkuu joulukuun alkuun asti ja huipentuu vyökokeeseen. Kurssilla opit peruspotkut, -lyönnit ja -torjunnat, itsepuolustustaitoja sekä tasapainoa ja kehonhallintaa. Laji sopii kaikille iästä, sukupuolesta ja kuntotasosta riippumatta. Kurssin hinta on 72 euroa. Harjoittelu on syyskuun ajan maksutonta ja mukaan pääset saapumalla paikalle.

Treeniajat: Ti klo 17-18.55 ja To klo 16-17.55

 
 
     
 
 

 

Tukea gradunkirjoitukseen
tai opintoja vaikkapa sivuaineeksi?

 • Gradu- ja opinnäytetyösparraus 21.9.-14.12.2019, verkko
 • Opetushallinnon opintokokonaisuus
  25 op, UEF 12.10.2019-31.12.2020
  Iisalmi, Kuopio, Varkaus
 • Draamakasvatuksen perusopinnot
  25 op, JYU 18.10.2019-31.7.2020 Kuopio
 • Palvelumuotoilun perusopinnot
  25 op, ULA 8.11.2019-31.10.2020 Kuopio

Syksyllä noin 100 koulutusta ja kurssia. Katso lisää sivuiltamme: www.snellmankesayliopisto.fi

 
 
     
 
 

 

Haluatko olla arjen sankari, Zemppari jollekin kaveria etsivälle nuorelle? 

Tule Zemppari-koulutukseen 30.9., 3.10. ja 5.10.2019! Koulutus ei sido vielä toimintaan, vaan voit päättää sen jälkeen, haluatko lähteä mukaan vapaaehtoistoimintaan. Saat tuen ja neuvonnan tehtävään ja toiminnasta koituvat kustannukset korvataan. Koulutus järjestetään Kuopiossa, paikka tarkentuu myöhemmin. 

Ilmoittautumiset 20.9. mennessä:
Noora Silvennoinen, p. 0400 231 693

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Sinustako teatterilainen?

Kuopion ylioppilasteatteri on Kuopiossa vuodesta 1977 asti toiminut harrastajateatteri. Etsimme jälleen joukkoomme uusia teatterilaisia! Kaikenlainen osaaminen on tervetullutta; näytteleminen, lavastus, puvustus, musiikki, tanssi, maskeeraus, ääni- ja valotekniikka, kirjoittaminen... Ja ei, ei tarvitse olla ylioppilas ollakseen ylioppilasteatterilainen! Tärkeintä on, että sinulla riittää intoa ja halua teatterin tekemiseen. 

Tule kuuntelemaan, keitä me olemme ja mitä me teemme tiistaina 17.9. klo 17.00-19.00 Lukemalle (Yliopistonranta 3, C-ovi). Aloitusviikonloppu ja syys-rekrytointi tapahtuu la 21.9. klo 16.00-19.00 ja su 22.9. klo 13.00- 7.00 Lukemalla. Uusille jäsenille valintatilaisuus.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Hae mukaan Junction 2019 -tapahtumaan, Euroopan suurimpaan hackathoniin!

Haku marraskuun tapahtumaan on nyt auki ja sulkeutuu 6.10.2019. Junctionin tarkoituksena on kerätä yhteen suunnittelijoita, ohjelmistokehittäjiä ja muita luovia teknologiaentusiasteja. Tarjoamme heille välineet ja haasteet tämän päivän suurimpien haasteiden ratkaisemiseksi. Viikonlopun aikana osallistujat kehittävät osana tiimejä ratkaisuja omiin projekteihinsa ja yhteistyöyritystemme tarjoamiin haasteisiin. Tapahtumaan osallistuminen on täysin ilmaista!

Tänä vuonna muun muassa 10 erilaista trackia kuten: Mobility, Game Jam, Future Cities, Sustainability ja paljon muuta. Lisäksi ilmainen majoitus, ruuat ja juomat, sekä palkintoja 40 000€. Paikkoja on vain rajoitettu määrä joten hae jo pian mukaan!

Lue lisää ja hae mukaan tästä.

 
 
     
 
 

 

Vaihtoon Aasiaan 
keväällä 2020?

Asia Exchange tiedottaa:

Hakuajat Aasian kohdeyliopistoidemme ensi kevään lukukausille ovat päättymässä pian. Ensimmäiset hakuajat umpeutuvat syyskuun lopussa, seuraavat lokakuun puolivälissä ja lopussa sekä viimeiset vielä marraskuun lopussa ja tammikuussa 2020.

Tarkat kohdekohtaiset lukukausien ja hakuaikojen päivämäärät löytyvät täältä. 

Hakuohjeet ja -kriteerit vaihtelevat kohteittain. Lue täältä tarkat yliopistokohtaiset hakuohjeet. 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Urbaani karjalaisuus – tutkimuskysely nuorten karjalaisuudesta

Urbaani karjalaisuus on kolmivuotinen (1.4.2019–31.3.2022) Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiön (KKES) rahoittama historiantutkimushanke, jonka päämääränä on avata uusia näkymiä Karjala-tutkimukseen eli nähdä Karjala toisin, sodanjälkeisten kaupungistuneiden sukupolvien kokemuksin. Hanke suuntaa katseensa enemmän tulevaisuuteen kuin menneisyyteen, sillä varauksella, että historia on aina läsnä kaikessa toiminnassamme. 

Osallistumalla kyselyyn annat tutkimuksen käyttöön arvokasta tietoa nykynuorten ja nuorten aikuisten karjalaisuudesta. Kysymykset koskevat muun muassa karjalaista perhetaustaa, osallistumista karjalaisjärjestöjen toimintaan ja ajatuksia nykykarjalaisuudesta.

Lisätietoja kyselystä: sinikka.selin@uef.fi, p. 050 380 4273

Vastausaika päättyy maanantaina 30.9.2019.
Kyselyyn pääset tästä. 

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

ISYY hakee pääsihteeriä

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta hakee pääsihteeriä 1.10.2019 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Tehtäviin kuuluu mm. ylioppilaskunnan taloushallinnon organisointi ja valvonta, edunvalvonnasta, palvelutuotannosta, hallinnosta ja yhteiskuntasuhteista huolehtiminen sekä henkilöstöasiat. Pääsihteeri toimii valmistelijana ja esittelijänä ylioppilaskunnan hallitukselle.

Tehtävä on työajaltaan joustava kokopäiväinen toimi (37,5 tuntia/viikko) ja täytetään toistaiseksi voimassaolevana. Hakuaika päättyy 22.9.2019 klo 12.00.

  Lue lisää  
 
 
     
 
     
 
 

Tapahtumakalenteri

13.9. OPPARI 20 v. kakkukahvit, klo 10 alkaen, Kuopion kampuksen Opparissa (Canthia, 2. krs.) ja Joensuun kampuksen Opparissa (Carelia, 1 krs.).
2.-15.9.SYKETTÄ ilmaiset kokeiluviikot Kuopiossa ja Joensuussa
2.-15.9. SYKETTÄ Appro 
18.9. Carnevaali Hubailut klo 22.00–4.00, Albatrossi
24.9. Kauppakadun Improbatur klo 16 alkaen
27.9. Hyeena Loves the '90ish klo 20 alkaen, Calacucco
2.10. Liikuntailtapäivä
4.10. Lehtiä Ilosaaressa, Joensuu Areena

Henry's Pubin keikat (liput ISYYn toimistolta ilman toimituskuluja)
Kirkonmenot
Opiskelijankuopio.fi

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen tiedotus@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko