Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Kuopio 22/2019

ti 17. syyskuuta 2019 14.30.08

Asetu ehdolle ISYYn edustajistovaaleihin!
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Kuopio 22/2019

Vko 38, 17.9.–23.9.2019
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
     
 
 

ISYYn kuudennet edustajistovaalit käydään tänä syksynä

Tässä uutiskirjeessä kerromme muun muassa ISYYn edustajistovaaleista, Hyvinvointiviikosta, Liikuntailtapäivästä, sekä Hymy- ja valitusviikosta. Löydät uutiskirjeestä myös seuraavat osiot:

 • ISYYn ajankohtaiset
 • Pinnalla nyt
 • Tulevia tapahtumia
 • Sekalaista
 • Työelämä ja harjoittelu

Lämpöä viikkoosi!

 

 
 
     
 

 
 

Asetu ehdolle ISYYn edustajistovaaleihin!

Haluatko päästä vaikuttamaan ylioppilaskunnan asioihin, oppia työelämässäkin arvokkaita taitoja hallinnosta, vaikuttamisesta ja päätöksenteosta sekä rakentaa opiskelijoille parempaa huomista? Asetu ehdolle vaaleissa!

Kun lähdet ehdolle, voit päästä osaksi ylioppilaskunnan korkeinta päättävää elintä, eli edustajistoa. Sinusta tulee se, joka päättää. Edustajiston jäsenet pääsevät vaikuttamaan laajasti opiskelijan arkeen. Sinä voit olla se, joka päättää esimerkiksi ylioppilaskunnan jäsenmaksun suuruuden. 

Ehdokasasettelu päättyy 3.10.2019 kello 15:00. Hae ehdokkaaksi lukemalla ohjeet verkkosivuilta ja täyttämällä ehdokassuostumus, jonka löydät verkkosivuilta vaalit-osiosta. 

Osallistu myös edustajistovaalien Facebook-tapahtumaan. 

#ISYYvaalit2019 #sinäpäätät

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

ISYYn edustajisto kokoustaa perjantaina 20.9. klo 18

ISYYn edustajiston kokous 5/2019 pidetään tulevana perjantaina 20.9. klo 18 alkaen videotiloissa AU111 (Joensuu) ja SN200 (Kuopio).

Kokouksessa käsitellään esimerkiksi pääsihteerirekrytoinnin etenemistä. 

Edustajiston kokoukset ovat avoimia kaikille ISYYn jäsenille, eli myös sinulle. Kokousta voit seurata myös streamin välityksellä.

Esityslistan löydät ISYYn verkkosivuilta materiaalipankista.

Muistathan, että myös sinulla on mahdollisuus päästä edustajistoon päättäämään asioista lähtemällä ehdolle edustajistovaaleihin.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Huomaa toimistojen muuttuneet aukioloajat

ISYYn toimistojen aukioloajat ovat muuttuneet. Molemmat toimistot (Joensuu ja Kuopio) ovat tästä viikosta alkaen auki seuraavasti: 

Ma, ti: 10–15
Ke: suljettu
To, pe: 10–15

Aukioloajat ja poikkeukset löydät aina ISYYn verkkosivujen etusivulta. Nähdään toimistoilla!

 

 
 
     
 
 

 

ISYYn ja UEF:n Hyvinvointiviikkoa vietetään viikolla 40

ISYYn ja UEF:n Hyvinvointiviikolla 30.9.-6.10.2019 pureudutaan opiskelijoiden mielenterveyden ja jaksamisen kysymyksiin. Viikon aikana opiskelijoiden ja henkilökunnan on mahdollista tutustua paikallisiin hyvinvointitoimijoihin kampuksille järjestettävällä hyvinvointitorilla. 

Kuopion kampuksella tarjoillaan viikon joka arkipäivä kirkasvaloaamiaisia klo 7.45-9.00 Studentian Kappelissa. Viikon aikana myös suuren suosion saavuttaneet koiravieraat saapuvat molemmille kampuksille. 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Anna kiitosta tai noottia 
Hymy- ja valitusviikolla

Syksyn 2019 Hymy- ja valitusviikkoa vietetään 30.9.–6.10.2019.

Hymy- ja valitusviikon aikana sinulla on mahdollisuus antaa ylioppilaskunnan kautta palautetta ISYYlle, yliopistolle, YTHS:lle, Fazerille tai kenelle tahansa opiskelijan elämään vaikuttavalle toimijalle.

Kirjoita palautteesi post it -lappuun Hymy- ja valitusviikon sermeille, tule käymään ständeillä ja kerro se suoraan ständin pitäjille tai anna palaute meille sähköisen lomakkeen kautta. Mitkä jutut toimivat ja mikä kaipaa parannusta? Kerro se meille, niin viemme palautteen eteenpäin! Palaute annetaan nimettömänä.

Sähköisen lomakkeen kautta voit antaa palautetta viikolla 40. Lomake avautuu ma 30.9.2019 klo 9.00 ja sulkeutuu su 6.10.2019 klo 23.59. 

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Hakisinko hallopediksi?
HALL YES!

Haluaisitko saada arvokasta kokemusta hallintotyöskentelystä, edunvalvonnasta sekä yhteisten asioiden hoitamisesta?

Hallopedit eli hallinnon opiskelijaedustajat tuovat esille opiskelijoiden näkökulmaa yliopiston toimielimissä käsiteltäviin asioihin. He vievät opiskelijoiden mielipiteitä ja näkemyksiä julkiseen keskusteluun. Heillä on myös oikeus tehdä esityksiä ja aloitteita tiedekunnan tai toimielimen toimintaan liittyen.

 
 
 

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) hakee tällä hetkellä opiskelijaedustajia Itä-Suomen yliopiston hallitukseen, yliopistokollegioon sekä tiedekuntien tiedekuntaneuvostoihin. 

Haku on auki 24.9.2019 klo 12:00 asti.
Lisätietoa sekä hakukuulutuksen löydät ISYYn nettisivuilta.
 Voit myös katsoa hallinnon opiskelijaedustajien kokemuksia edustustyöskentelystä ISYYn Facebook-sivuilta (@fbISYY) ja Instagramista (@isyyuef).
 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Voita itsellesi upea ISYYspakkaus!

Vielä ehdit osallistumaan ISYYspakkauksen arvontaan Facebook-sivuillamme viimeistään keskiviikkona 18.9.2019.

ISYYspakkaus sisältää muun muassa Straight outta Itä-Suomi -kangaskassin ja -t-paidan, sekä kaksi lippua Lehtiä Ilosaaressa konserttiin (Joensuu) ja kaksi vapaavalintaista lippua Ilonan syksyn keikoille (Kuopio).

Arvonta suoritetaan viikolla 39. Lue lisätietoja verkkosivuiltamme. 

 

 
 
 


 
 
     
 
 

 

Anna palautetta Kampusrysäyksestä ja kaupunkisuunnistuksesta! 

Osallistuitko orientaatioviikolla Kampusrysäykseen tai kaupunkisuunnistukseen? Mikä mielestäsi oli hyvää, mikä huonoa? Sana on vapaa! Lomakkeen täyttämiseen menee vain pikkuhetki.

Palautekyselyn perusteella ISYY ja UEF kehittävät Kampusrysäystä ja kaupunkisuunnistusta tulevana vuonna.

Voit vastata lomakkeeseen anonyymisti jättämällä yhteystietokohdan tyhjäksi. Lomake sulkeutuu 7.10.2019 klo 12:00.

Kuopion palautelomakkeen löydät tästä. 
Joensuun palautelomakkeen löydät tästä. 

 
 
     
 

 
 

Syksyn Liikuntailtapäivää vietetään keskiviikkona 2.10.

Itä-Suomen yliopiston ja Savonia-amk:n opiskelijoiden ja henkilöstön sekä HUMAKin ja Taideyliopiston opiskelijoiden hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä edistävää liikuntailtapäivää vietetään keskiviikkona 2.10. klo 12-16.

Iltapäivä on rehtorin päätöksellä opetuksesta vapaa. Liikuntailtapäivään osallistujilla ei tarvitse olla SYKETTÄ-tarraa. Tapahtumat ovat maksuttomia, ellei toisin mainita.

Katso Liikuntailtapäivän ohjelma SYKETTÄ-verkkosivuilta ja ilmoittaudu mukaan tunneille!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

SYKETTÄ tiedottaa:

SYKETTÄ tarjoaa pimeneviin syysiltoihin monipuolisia palveluja hyvinvointisi tueksi. Lähde rohkeasti kokeilemaan jotain uutta liikuntamuotoa ja osallistu erilaisiin tapahtumiin: tulossa on mm. kaverikahvila, liikuntailtapäivä, hyvinvointiviikko ja ravitsemusviikko. Paljon kaikkea kivaa syksyä piristämään! :) 

Lisätietoja

 

 
 
     
 
 

Savilahdentiellä liikennehaittoja viikolla 38

Pohjatutkimukset aiheuttavat haittoja Savilahdentien liikenteeseen viikosta 38 alkaen.
Alueelle asetetaan 30 km/h nopeusrajoitus ja yksi ajokaista suljetaan liikenteeltä.

Työmaa-alue rajoittuu Niuvantien liittymästä etelään ja se eristetään töiden ajaksi liikenteeltä. Lisäksi alueelle asetetaan 30 km/h nopeusrajoitus ja yksi ajokaista suljetaan liikenteeltä töiden ajaksi. Ajoneuvoliikennettä haittaavaa työtä vältetään aamu- ja iltaruuhkien aikana. Työt pyritään tekemään arkisin klo 9-14.30 välillä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Ajankohtaista Kelalta

Kuinka paljon opiskelija saa tienata? 
Opiskelijan on seurattava aktiivisesti tulojensa määrää, koska tulot voivat vaikuttaa opintotukeen tai asumistukeen. Jos tuloja on paljon, on riski, että tukia maksetaan liikaa. Silloin ylimääräiset tuet peritään takaisin jälkikäteen.
Lue lisää. 

Korkeakouluopintojen edistyminen
Korkeakouluopiskelija, muista vähimmäissuoritusvaatimus. Sinun on suoritettava vähintään 20 opintopistettä lukuvuodessa tukikuukausien lukumäärästä riippumatta – vaikka siis nostaisit tukea vain 1, 2 tai 3 kuukaudelta. Huomaa kuitenkin poikkeukset. Vähimmäissuoritusvaatimus ei koske kevätlukukaudella (1.1.–31.7.) alkavan koulutuksen ensimmäistä lukuvuotta eikä myöskään sitä lukuvuotta, jonka aikana olet suorittanut korkeakoulututkinnon.
Lue lisää. 

 
 
     
 
 

YTHS tiedottaa: 

Huom! Kuopion toimipistteen suunterveys on suljettuna 20.09.2019.

Self palvelee 24/7!
Opiskelijoiden oma verkkopalvelu YTHS:ssä asiointiin on helppo ja nopea kanava hoitaa terveyteesi liittyviä asioita, hallinnoi esim. ajanvarauksia. Myös chatin löydät Self-palvelusta.
Lue lisää.

Faktaa terveydestä 
YTHS on koonnut Terveystietopankkiin valikoiman artikkeleita opiskelijaikäisen aikuisen terveyteen, sairauksiin, mielenterveysasioihin sekä suunterveyteen liittyvistä asioista. Lue lisää.

 

 
 
 

Hyvinvointia ryhmistä!
YTHS tarjoaa useilla paikkakunnilla opiskelijoille erilaisia terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä ryhmiä. Ryhmät ovat suomenkielisiä. Tutustu tarjontaan.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Nyyti tiedottaa:

NyytiCast-podcastit eetterissä
syyskuusta lähtien

Luvassa rohkeaa puhetta opiskelijoiden hyvinvoinnista ja tarinoita elämästä lähietäisyydeltä.
Lue lisää ja kuuntele.

NyytiTalk-livelähetykset Youtubessa
Lähetyksissä käsitellään opiskelijan elämää ja hyvinvointia kiinnostavien vieraiden kanssa. NyytiTalk-livelähetysten myötä Facebookissa aiemmin toteutetut Hyvinvointilivet jäävät historiaan. 
Lue lisää.

Nyytin chat
Nyytin ryhmächateissa jutellaan vaihtelevin teemoin syyskuusta joulukuuhun joka toinen torstai klo 18-20. Tule mukaan keskustelemaan, jakamaan ajatuksiasi ja kokemuksiasi sekä saamaan uusia näkökulmia.
Lue lisää. 

 

 
 
 

Elämäntaitokurssi verkossa 21.10.-22.11.2109
Viisi viikkoa kestävällä ryhmämuotoisella kurssilla käsitellään arjen- ja elämänhallintaan sekä itsetuntemukseen liittyviä kysymyksiä.
Lue lisää.

Elämäntaitokurssin Oma-apukurssi avattu
NYYTIN ELÄMÄNTAITOKURSSI® -konseptiin perustuva Elämätaitokurssi oma-apukurssi on avattu Väestöliiton Hyvä kysymys -verkkopalvelussa. Elämäntaitokurssi on tarkoitettu sinulle, joka pohdit hyvinvointiin ja jaksamiseen liittyviä kysymyksiä.
Lue lisää.

Starttikoulutus elämäntaitojen ohjaamiseen verkossa
Järjestämme keskiviikkona 12.11.2019 työpajatyyppisen koulutuksen Elämäntaitojen ohjaamiseksi verkossa. Koulutus on tarkoitettu kaikille nuorten ja nuorten aikuisten hyvinvoinnin parissa työskenteleville eikä edellytä Nyytin Elämäntaitokurssi® -ohjaajakoulutuksen käymistä. Koulutus pidetään torstaina 12.11.2019 klo 10.00–15.00 Helsingissä osoitteessa: Töölönkatu 37 A 1. krs, 00260 Helsinki. Koulutus on maksuton. 

Ilmoittautuminen koulutukseen alkaa 1.10.2019 ja päättyy 5.11.2019 tai kun koulutus on täynnä.
Lue lisää. 

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

Circus is coming to town! – Carnevaali Hubailut 18.9.2019

Poikkitieteellisten Hubailujen syksy starttaa Albassa Carnevaali Hubailuilla 18.9.! Näihin bileisiin pukeutuessasi voit käyttää mielikuvitustasi! Tule hubailemaan pellenä, maailman vahvimpana henkilönä tai vain katsojana.

Tarjolla hattaraa, popcornia ja yllätysesiintyjä!

MITÄ: Carnevaali Hubailut
MISSÄ: Albatrossissa
MILLOIN: Keskiviikkona 18.9.2019 klo 22.00-4.00
PUKUKOODI: haalarit/karnevaali asustus
HAALARIMERKKI: 100 ensimmäistä saa ovelta ilmaisen merkin, myydään myös lipunmyynnissä sekä albassa hintaan 1€
MITÄ MAKSAA: 3 € ennakkolipunmyyntipisteet,
3 € + palvelumaksu kide.app, 4 € ovelta, katso kampuslipunmyyntiajat ja -paikat Facebook-tapahtumasta!

 
 
     
 
 

Hetki - Viikon sana ja sävel

Kuopion kampuksella Studentian Kappelissa järjestetään joka toinen keskiviikko Hetkeä, mahdollisuutta levähtämiseen ja hiljentymiseen keskellä viikkoa.

Ensimmäinen Hetki järjestetään keskiviikkona 18.9. kello 15. 

Hetki on pienimuotoinen, rento ja vapaa Hetki viikon opintojen ja töiden puolivälissä. Hetken jälkeen tarjolla kahvia ja teetä.

Hetkessä mukana kampuspappi Raimo Hakkarainen ja kanttori Jarkko Maukonen. 

 

 
 
     
 
 

 

Lyhtykävely Puijolle 18.9.2019

Jokasyksyiseksi perinteeksi Kuopiossa muodostunut Puijon lyhtykävely koittaa jälleen 18.9.! Kävelyllä ihailemme Puijon vanhaa metsää lyhtyjen ja taskulamppujen valossa.

Kävely päättyy Puijon tornin juurelle, jossa tarjolla on kuumaa juotavaa ja halukkaat voivat ihailla Puijon maisemia myös tornista käsin.

Lähtö klo 19.30 pesäpallostadionin pysäköintialueelta.

Ota oma lyhty tai taskulamppu mukaan!

Lisätietoa: 044 718 2145

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Kiinnostaako jätteetön ja kestävä elämäntapa? 

Zero Waste Kuopio järjestää zero waste -teeman mukaista toimintaa Kuopiossa. Olemme mukana tällä viikolla Kuopion siistein viikko -tapahtumassa.

Tule mukaan Plogging-etkoille keskiviikkona 18.9. klo 17. Kokoonnumme Hermanninaukiolle ja etenemme kohti Leipäniemen siltaa roskia keräillen. 

Lauantaina 21.9. olemme esillä kauppakeskus Matkuksessa World Clean up Day:n päätapahtumassa. Luvassa runsaasti vinkkejä kestävään arkeen ja mm. kestohedelmäpussien ompelupiste. 

Seuraa toimintaamme liittymällä Facebook-ryhmäämme "Zero Waste Kuopio".

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Hyvien Kuvien syyskausi starttaa 19.9.2019

Hyvien Kuvien huikea syyskausi starttaa torstaina 19.9. ILMAISELLA elokuvalla Synkin hetki! Nappaa kaveri matkaan ja tule tutustumaan Suomen suurimman elokuvakerhon toimintaan!

Näytökset Kino Kuvakukossa (Vuorikatu 27) torstaisin ALKUILTA klo 17.30 ja LOPPUILTA klo 20.00.

Elokuvakortti 25 euroa, myynnissä ISYYn toimistossa Lukemalla (Studentia, Yliopistonranta 3) sekä Kino Kuvakukossa puoli tuntia ennen näytösten alkua. Maksuvälineenä käy AINOASTAAN käteinen. Elokuvakortti oikeuttaa sisäänpääsyyn kaikkiin kaudella esitettäviin elokuviin.

Katso kaikki syyskauden elokuvat verkkosivuilta. 

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Iltapukuoutlet Raittiustalolla lauantaina 21.9.2019 klo 10.30–18.00

Yli 1000 iltapuvun valikoima edullisia pitkiä iltapukuja ja tanssiaismekkoja. Koot XS – XXXXL.

Hinnat alle 200 €. Muista kertoa myös kaverille – seuraava tapahtuma järjestetään vasta syksllä 2020.

Tapahtuman löydät Facebookista. 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Kuopion vihreiden nuorten uusien ilta

Kuopion vihreiden nuorten uusien ilta järjestetään maanantaina 23.9.2019 klo 18:00 Väinölänniemellä.

Mennään yhdessä ulkoilemaan Vänärille. Samalla pääset tutustumaan Kuopion vihreiden nuorten porukkaan ja muihin Vihreänmielisiin tyyppeihin! Tapaaminen klo 18 Hannes Kolehmaisen patsaalla.

Tapahtuma on päihteetön, esteetön ja noudatamme turvallisemman tilan periaatteita.

Lämpimästi tervetuloa! Tapahtuman löydät myös Facebookista. 

 
 
     
 
 

 

Palapelit vol. 1 – Jumalten aika

Palapelit vol. 1 kutsuu kreikkalaisen mytologia jumalat toogineen valloittamaan Kuopion yön tanssilattiat!

Lippuja myydään ennakkoon kampuksilla ja Kide.app sivustolla. Jokainen lippu sisältää tämän vuoden Palapelisarjan aloittavan haalarimerkin!

Kide.app-lipunmyynti käynnistyy maanantaina 16.9. klo 12.

Ennakkolipunmyyntiajat ja -paikat:

 • Ma klo 12-13 Canthia ja Cafe Savotta
 • Ti klo 12-13 Canthia ja Snellmania
 • Ke klo 11.30-12.30 Canthia ja Opistotie

MITÄ: Palapelit vol. 1 – Jumalten aika
MISSÄ: Bar Nousu ja Henry's Pub
MILLOIN: 25.9.2019
LIPUT: Ennakkoon 3e, Kide.app 3,5e (+palvelumaksu), ovelta 4e. Lippu sisältää haalarimerkin.
PUKUKOODI: Tooga tai haalarit + jotain jumalaista

Tapahtuma on K18. Löydät tapahtuman myös Facebookista. 

 
 
     
 
 

 

Oletko kiinnostunut IT-alasta?

Haluaisitko päästä tutustumaan alan yrityksiin matalalla kynnyksellä? Me Itä-Suomi Frontendissä haluamme tuoda IT-alasta kiinnostuneet ihmiset lähemmäs alalla toimivia yrityksiä. 

Tervetuloa mukaan tutustumaan Innofactoriin ja ketterään kehitykseen torstaina 26.9. klo 17 Innofactorin toimistolla. Itse yritys esittäytyy sekä Sami Gråsten herättelee keskustelua ketterästä kehityksestä.

Lisätietoa tapahtumasta ja ilmoittautuminen verkkosivuilla. 

 
 
     
 
 

Hyeena Loves the '90ish

Syyskuun viimeisenä perjantaina 27.9. on tarjolla nostalgiaa legendaarisen ysärimusiikin tahdissa, kun Hyeena järjestää ysäribileet jo kymmenettä kertaa! Paikkana on Calacucco, missä hinnat ovat opiskelijaystävälliset koko illan!

Musiikkikattaukseen kuuluu pääasiassa 90-luvun populaarimusiikkia liukuen kenties jokusen vuoden ysärin ulkopuolellekin. Unohtamatta, että myös karaoken puolella voi käydä laulamassa omat ysäribravuurinsa. Illan voi aloittaa karaoken puolella jo klo 20, mistä tanssilattian puolelle voi jatkaa klo 22.

Lippuja myydään ennakkoon 4 € hintaan (lipunmyyntipäivät julkaistaan myöhemmin) sekä ovelta 5 € hintaan. Lisäksi lippuja on myynnissä kide.app:ssa hintaan 4 € (+palvelumaksu 0,50 €). Hintaan sisältyy tuttuun tapaan ysäriteemainen haalarimerkki!

Lisätietoa bileiden Facebook-tapahtumassa.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Pohjois-Savon Business Center avautuu pian Kuopiossa!

Avajaisia juhlitaan 1.10.2019. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 27.9. verkkosivuilla.  

Tilaisuuden juontaa Vappu Pimiä, ja mukana puhumassa mm. Teemu Huuhtanen (Next Gmes Oy) ja sosiaalisen myynnin asiantuntija Sani Leino. 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Nyytin chatit

Nyytin ryhmächateissa jutellaan vaihtelevin teemoin syyskuusta joulukuuhun joka toinen torstai klo 18-20. Tule mukaan!

Chattien aiheet syksyllä 2019:
19.9. Satuttava some – kiusattuna sosiaalisessa mediassa
26.9. Svårt att hitta vänner?
3.10. How to make friends in Finland?
17.10. Opiskelijabileet
31.10. Miten mukaan porukoihin?
14.11. Aitoja kohtaamisia etsimässä
21.11. Hur känna igen och hålla fast sina gränser?
28.11. Miksi ja miten kohdata oma vihamme?
12.12. Ahdistaako?

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

Kuopion kerho voitti SM-kultaa opiskelija-purjehduskisoissa

ISYYn kerho Kuopio Akademiska Segelsällskap vei 1. sijan opiskeljapurjehduksen suomenmestaruuskilpailuissa Helsingissä.

Kuopiota kilpailuissa edustivat Mikko Asiala, Ulla Bang, Anttoni Hautamaa, Jonni Nykänen, Iikka Piiroinen ja Teemu Zacheus.

Kisan järjesti tänä vuonna Hanken Yacht Club ja tapahtumaa tuki Suomen Purjehdus ja Veneily ry.

Kisan palkintopokaali tulee myöhemmin näytille ISYYn kioskille Canthialle.

Kerho aloittelee vasta toimintaansa. Jos haluat mukaan, käy katsomassa lisää tietoa kerhoista ISYYn verkkosivuilta.

Tutustu myös fiilistelykuviin instagramissa @akademiska!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Tervetuloa Kortteliklubille!

Etsitkö vaihtoehtoista tekemistä baari-illoille ja biletykselle?

Kortteliklubi on uusi Kuopioon perustettu nuorten kokoontumispaikka, joka sijaitsee Kuopion keskustassa osoitteessa Kauppakatu 40-42. Kortteliklubiin ovat tervetulleita kaikki yli 16-vuotiaat nuoret. Olit sitten opiskelemassa, työttömänä, työelämässä tai jotain siltä väliltä. Nyt on oiva mahdollisuus rakentaa täysin nuorten näköinen paikka, joka tarjoaa mahdollisuuden ladata puhelimia, nauttia kuppi kahvia tai teetä, tehdä opiskelutehtäviä, pelailla, esiintyä tai vain levähtää arjen keskellä.

Kortteliklubi tarjoaa Kuopiossa  uuden vaihtoehdon baarielämälle perjantai-iltaisin. Toimintaa suunnittelevat ja toteuttavat nuoret itse ja jokainen kävijä onkin osa toimintaa ja Kortteliklubissa voit toteuttaa omia ideoitasi todeksi.

Syksyn Kortteliklubien aikataulut löydät verkkosivuilta. 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Hae mukaan Dash Design Hackathon-tapahtumaan 27.9. mennessä!

Kiinnostaako ajankohtaisten haasteiden ratkominen? Hae mukaan Dash Design Hackathoniin 27. syyskuuta mennessä! Tänä vuonna Dash järjestetään 18.-20. lokakuuta Wanhassa Satamassa, Helsingissä. Viikonlopun aikana eri alojen opiskelijoista koostuvat tiimit ratkovat 48 tunnin ajan organisaatioiden käyttäjäkeskeisiä haasteita. Unohtumattoman viikonlopun aikana on luvassa ilmaiset ruoat, juomat sekä palkintoja.

Dashin haastepartnereina ovat tänä vuonna Kuopion Kaupunki, Kotipizza, Neste, Hartela, Elo, Startup Refugees sekä Helsinki Casting. Tule mukaan oppimaan, oivaltamaan sekä luomaan kontakteja! Lue lisää ja hae mukaan osoitteesta: www.dash.design

 
 
     
 
 

 

Taekwon-Don peruskurssi

Itä-Suomen yliopiston Taekwon-Don peruskurssi alkoi lajinäytöksellä Studentialla tiistaina 10.9. Peruskurssi jatkuu joulukuun alkuun asti ja huipentuu vyökokeeseen. Kurssilla opit peruspotkut, -lyönnit ja -torjunnat, itsepuolustustaitoja sekä tasapainoa ja kehonhallintaa. Laji sopii kaikille iästä, sukupuolesta ja kuntotasosta riippumatta. Kurssin hinta on 72 euroa. Harjoittelu on syyskuun ajan maksutonta ja mukaan pääset saapumalla paikalle.

Treeniajat: Ti klo 17-18.55 ja To klo 16-17.55

 
 
     
 
 

 

Tukea gradunkirjoitukseen
tai opintoja vaikkapa sivuaineeksi?

 • Gradu- ja opinnäytetyösparraus 21.9.-14.12.2019, verkko
 • Opetushallinnon opintokokonaisuus
  25 op, UEF 12.10.2019-31.12.2020
  Iisalmi, Kuopio, Varkaus
 • Draamakasvatuksen perusopinnot
  25 op, JYU 18.10.2019-31.7.2020 Kuopio
 • Palvelumuotoilun perusopinnot
  25 op, ULA 8.11.2019-31.10.2020 Kuopio

Syksyllä noin 100 koulutusta ja kurssia. Katso lisää sivuiltamme: www.snellmankesayliopisto.fi

 
 
     
 
 

 

Haluatko olla arjen sankari, Zemppari jollekin kaveria etsivälle nuorelle? 

Tule Zemppari-koulutukseen 30.9., 3.10. ja 5.10.2019! Koulutus ei sido vielä toimintaan, vaan voit päättää sen jälkeen, haluatko lähteä mukaan vapaaehtoistoimintaan. Saat tuen ja neuvonnan tehtävään ja toiminnasta koituvat kustannukset korvataan. Koulutus järjestetään Kuopiossa, paikka tarkentuu myöhemmin. 

Ilmoittautumiset 20.9. mennessä:
Noora Silvennoinen, p. 0400 231 693

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Sinustako teatterilainen?

Kuopion ylioppilasteatteri on Kuopiossa vuodesta 1977 asti toiminut harrastajateatteri. Etsimme jälleen joukkoomme uusia teatterilaisia! Kaikenlainen osaaminen on tervetullutta; näytteleminen, lavastus, puvustus, musiikki, tanssi, maskeeraus, ääni- ja valotekniikka, kirjoittaminen... Ja ei, ei tarvitse olla ylioppilas ollakseen ylioppilasteatterilainen! Tärkeintä on, että sinulla riittää intoa ja halua teatterin tekemiseen. 

Tule kuuntelemaan, keitä me olemme ja mitä me teemme tiistaina 17.9. klo 17.00-19.00 Lukemalle (Yliopistonranta 3, C-ovi). Aloitusviikonloppu ja syys-rekrytointi tapahtuu la 21.9. klo 16.00-19.00 ja su 22.9. klo 13.00- 7.00 Lukemalla. Uusille jäsenille valintatilaisuus.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Vaihtoon Aasiaan 
keväällä 2020?

Asia Exchange tiedottaa:

Hakuajat Aasian kohdeyliopistoidemme ensi kevään lukukausille ovat päättymässä pian. Ensimmäiset hakuajat umpeutuvat syyskuun lopussa, seuraavat lokakuun puolivälissä ja lopussa sekä viimeiset vielä marraskuun lopussa ja tammikuussa 2020.

Tarkat kohdekohtaiset lukukausien ja hakuaikojen päivämäärät löytyvät täältä. 

Hakuohjeet ja -kriteerit vaihtelevat kohteittain. Lue täältä tarkat yliopistokohtaiset hakuohjeet. 

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Opetushallituksen EDUFI-harjoittelupaikat ulkomailla korkeakouluopiskelijoille ja vastavalmistuneille

Hakuaika EDUFI-harjoitteluun ulkomaille on alkanut ja päättyy tiistaina 24.9.2019 klo. 16.15.

Tarjolla on kymmeniä harjoittelupaikkoja eri alojen suomalaisille ja Suomessa pysyvästi asuville korkeakouluopiskelijoille ja vastavalmistuneille. Harjoittelija saa Opetushallituksen apurahan 850–1350 e/kk, riippuen kohdemaasta. Valtion apurahaa ei myönnetä ulkomaan kansalaisille, jotka oleskelevat maassa tilapäisesti esimerkiksi opintojen takia.

Harjoittelun pituus on useimmissa paikoissa 3–6 kk ja aloitus pääsääntöisesti alkuvuodesta tai keväällä 2020. Joissakin paikoissa aloitusajankohta on sovittavissa vapaammin työnantajan kanssa.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

ISYY hakee pääsihteeriä

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta hakee pääsihteeriä 1.10.2019 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Tehtäviin kuuluu mm. ylioppilaskunnan taloushallinnon organisointi ja valvonta, edunvalvonnasta, palvelutuotannosta, hallinnosta ja yhteiskuntasuhteista huolehtiminen sekä henkilöstöasiat. Pääsihteeri toimii valmistelijana ja esittelijänä ylioppilaskunnan hallitukselle.

Tehtävä on työajaltaan joustava kokopäiväinen toimi (37,5 tuntia/viikko) ja täytetään toistaiseksi voimassaolevana. Hakuaika päättyy 22.9.2019 klo 12.00.

  Lue lisää  
 
 
     
 
     
 
 

Tapahtumakalenteri

18.9. Carnevaali Hubailut klo 22.00–4.00, Albatrossi
20.9. ISYYn edustajiston kokous 5/2019 videotiloissa AU111 (Joensuu) ja SN200 (Kuopio) klo 18
24.9. Kauppakadun Improbatur klo 16 alkaen
24.9. Haku hallinnonopiskelijaedustajaksi UEF:n luottamustoimiin päättyy, klo 12.00
25.9. Palapelit vol. 1 – Jumalten aika, Bar Nousu ja Henry's Pub
27.9. Hyeena Loves the '90ish klo 20 alkaen, Calacucco
30.9.-6.10. ISYYn ja UEF:n Hyvinvointiviikko
30.9.-6.10. ISYYn Hymy- ja valitusviikko
2.10. Liikuntailtapäivä
3.10. Ehdokasasettelu ISYYn edustajistovaaleihin päättyy klo 15.00
4.10. Lehtiä Ilosaaressa, Joensuu Areena

Henry's Pubin keikat (liput ISYYn toimistolta ilman toimituskuluja)
Kirkonmenot
Opiskelijankuopio.fi

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen tiedotus@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko