Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Kuopio 7/2019

ti 19. helmikuuta 2019 15.51.16

Hauskaa ystävänpäivää!
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Kuopio 7/2019

Vko 8, 19.–25.2.2019
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
     
 
 

ISYYn vuosijuhlat ja Hymy- ja valitusviikko tulossa

ISYYn 9-vuotisvuosijuhlia vietetään 16.3. Kuopiossa, tule sinäkin mukaan juhlistamaan ylioppilaskuntaamme vujuille! Löydät lisätietoa vuosijuhlista ja niiden ilmoittautumisesta tästä uutiskirjeestä.

Uutiskirjeessä kerrotaan myös 11.–15.3. pidettävästä Hymy- ja valitusviikosta, jolloin ISYYn kautta voi jälleen antaa palautetta erilaisille opiskelijan elämään liittyville toimijoille.

Löydät uutiskirjeestä tuttuun tapaan myös seuraavat osiot:
- ISYYn ajankohtaiset
- Pinnalla nyt
- Tulevia tapahtumia
- Sekalaista
- Työelämä ja harjoittelu

Kivaa viikkoa!

PS. Olethan huomannut, että ISYYn uusitut nettisivut ovat avautuneet tutussa osoitteessa www.isyy.fi?

 
 
     
 

 
 

Uutiskirjeet ovat tauolla viikon 10

ISYYn uutiskirjeet Wiikko-Ärsyke ja Weekly Feed eivät ilmesty viikolla 10. Tiistaina 26.2. ilmestyvät uutiskirjeet kattavat viikot 9 ja 10. Mikäli haluat oman materiaalisi mukaan kyseiseen uutiskirjeeseen, toimitathan sen uutiskirjetiimille viimeistään 19.2.2019:

Joensuun Wiikko-Ärsyke: vapaa-aika@isyy.fi 
Kuopion Wiikko-Ärsyke: tiedotus@isyy.fi
Joensuun Weekly Feed: kv.joensuu@isyy.fi 
Kuopion Weekly Feed: kv.kuopio@isyy.fi

 

 
 
     
 
 

 

Poikkeuksia ISYYn toimistojen aukioloajoissa

ISYYn toimistojen aukioloajoissa on joitakin poikkeuksia maaliskuussa:
Ma–pe 4.–8.3. toimistot suljettu

Muistathan myös, että ISYYn Kuopion toimiston viikoittaiset aukioloajat ovat muuttuneet. Uudet aukioloajat: ma, ti, to klo 10–15, ke 12–15 ja pe suljettu.

Voit tarkistaa toimiston aukioloajat ja mahdolliset poikkeukset nettisivuiltamme osoitteesta isyy.fi.

 
 
     
 
 

Tervetuloa ISYYn 9-vuotisvuosijuhlille Kuopioon 16.3.2019!

Tervetuloa juhlimaan kanssamme Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) 9:ttä vuosijuhlaa! Vuosijuhlaa vietetään lauantaina 16.3.2019 Original Sokos Hotel Puijonsarvessa Kuopiossa.

Vuosijuhlien illalliskortin hinta ISYYn jäsenille on 80 euroa ja muille 100 euroa. Joensuusta on järjestetty vuosijuhlille Kuopioon ja takaisin maksuton kuljetus ja vuosijuhlavierailla on mahdollisuus varata myös hotellihuoneita Original Sokos Hotel Puijonsarvesta.

Vuosijuhlien jälkeistä silliaamiaista vietetään 17.3. klo 12 alkaen Tiukanlinnassa. Silliksen hinta on 20 €.

Ilmoittaudu vuosijuhlille (Google Forms)

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Anna kiitosta tai noottia ISYYn Hymy- ja valitusviikolla 11.–15.3.2019

Kevään 2019 Hymy- ja valitusviikkoa vietetään 11.–15.3.2019. Hymy- ja valitusviikon aikana sinulla on mahdollisuus antaa Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) kautta palautetta ISYYlle, yliopistolle, YTHS:lle, Amicalle tai kenelle tahansa opiskelijan elämään vaikuttavalle toimijalle. Kirjoita palautteesi post it -lappuun Hymy- ja valitusviikon sermeille, tule käymään ständeillä ja kerro se suoraan ständin pitäjille tai anna palaute meille sähköisen lomakkeen kautta.

Mitkä jutut toimivat ja ansaitsevat kiitosta? Entä mikä ärsyttää ja kaipaa parannusta? Kerro se meille, niin viemme palautteen eteenpäin! Palaute annetaan nimettömänä.

Sähköisen lomakkeen kautta voit antaa palautetta viikolla 11. Lomake avautuu ma 11.3.2019 klo 9.00 ja sulkeutuu su 17.3.2019 klo 23.59. Linkin lomakkeeseen löydät ISYYn sivuilta.

Tarkempi Hymy- ja valitusviikon ohjelma julkaistaan helmikuun lopulla.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Ilmoittaudu mukaan vuoden hauskimpiin urheilukisoihin!

SELL-kisat ovat hyvän mielen urheilutapahtuma, jossa samassa sarjassa saattaa urheilla olympiavoittajia tai aloittelijoita. Kisat järjestetään Liettuassa 17.–19.5. ja ilmoittautua voi 18.3. mennessä ISYYn hallituksen liikuntavastaavalle Ella Partaselle (ella.partanen@isyy.fi).

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

ISYYn uudet verkkosivut on julkaistu!

Sivuilta löydät muun muassa ajankohtaiset uutiset, tulevat tapahtumat, hyödylliset yhteystiedot ja poikkeukset ISYYn toimistojen aukioloajoissa. Jos et saa sivuilta kaipaamaasi tietoa, voit soittaa toimistoillemme tai lähettää sähköpostia.

Joensuu: 044 576 8449 tai toimisto.joensuu(at)isyy.fi

Kuopio: 044 576 8419 tai jarjestoasiantuntija(at)isyy.fi

Sivujen käyttöön liittyvissä ongelmissa voit olla yhteydessä: 044 576 8449 tai liisa.kainulainen(at)isyy.fi.

Klikkaa itsesi ISYYn uusille verkkosivuille!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

ISYY on mukana Ilmastoveivi2019 -kampanjassa!

Suomi on EU:n puheenjohtajamaa heinäkuusta joulukuuhun 2019. Ilmastoveivi2019 -kampanjan tähtäimessä on, että kansan tuella Suomi käyttää hyväksi EU-puheenjohtajakautensa mahdollisuudet ja ajaa tiukasti ilmaston lämpenemisen rajaamista 1,5 asteeseen. Tuolloin Suomella on puheenjohtajamaana valta tehdä neuvostossa aloite ilmastopaketin tavoitetasojen päivittämiseksi vuosien 2030 ja 2050 osalta 1,5 asteen mukaisiksi.

Tämän tavoitteen saavuttamiseksi Ilmastoveivi2019 tavoittelee 500 000 allekirjoitusta vetoomukselle, joka luovutetaan Suomen uudelle pääministerille keväällä 2019.

Ilmastoveivi2019 yhdistää suomalaiset iästä, taustasta ja elämäntilanteesta riippumatta toimimaan yhdessä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Ilmastoveivillä vaadimme yhteen ääneen Suomea ottamaan johtoaseman ilmastonmuutoksen pysäyttämisessä, ja päättäjiltä rohkeutta tehdä merkittäviä poliittisia ratkaisuja.

Myös ISYY on mukana Ilmastoveivi2019 -kampanjassa! Lue lisää kampanjasta sekä allekirjoita vetoomus ilmaston puolesta.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Kevään verenluovutusaikoja Joensuussa ja Kuopiossa

Joko olet käynyt luovuttamassa verta tämän vuoden puolella? Jos et, se onnistuu Joensuussa ja Kuopiossa seuraavina aikoina:

Kuopio:
maanantaisin klo 10–18
tiistaisin klo 10–18
perjantaisin klo 10–17
Paikkana Kauppakeskus Sektori

Joensuu: 
to 28.2. klo 12–17
to 21.3. klo 12–17
ke 17.4. klo 12–17
to 2.5. klo 12–17
to 9.5. klo 12–17
Paikkana kirjasto

Tutustu ja liity myös ISYYn VeriRyhmään Facebookissa. Jos kaipaat esimerkiksi kaveria mukaan luovuttamaan, voit kysellä sellaista mukaasi ryhmästä. Mainitse myös verta luovuttaessasi, että kuulut ISYYn VeriRyhmään. 

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Tarjolla lainalaitteita lyhytaikaiseen käyttöön kampuksilla

Molemmilla kampuksilla on lainattavissa 10 HP-kannettavaa ja 2 iPadia.
Laitteet on tarkoitettu lyhytaikaiseen tarpeeseen, max 4 h lainakerta.

Laitteet voi lainata rekisteröitymällä käyttäjäksi optima lainausautomaateilla, jotka
sijaitsevat Joensuussa yliopiston kirjastolla ja Kuopiossa Opparin tiloissa.

Lisätietoja lainauksesta ja käyttöehdoista asiointi.uef.fi tai Kamusta.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Vastaa kyselyyn tutkintoon tähtäävästä opiskelusta avoimessa yliopistossa – vastausaikaa helmikuu

Toinen reitti yliopistoon -hankkeen kysely on tarkoitettu niille tutkinto-opiskelijoille tai tutkinnon jo suorittaneille henkilöille, jotka on valittu tutkintokoulutukseen avoimessa yliopistossa suoritettujen opintojen perusteella.

Avoimen yliopiston opintojen perusteella tutkinto-opiskelijaksi hakeutuneena sinulla on arvokasta kokemusta avoimessa yliopistossa opiskelusta ja siirtymisestä tutkinto-opiskelijaksi. Vastaamalla kyselyymme voit vaikuttaa siihen, että siirtyminen avoimesta tutkinto-opintojen pariin on entistäkin sujuvampaa jatkossa laadukkaan ja oikea-aikaisen neuvonnan ja ohjauksen myötä.

Kartoitamme avoimessa yliopistossa suoritettujen opintojen perusteella (esim. avoimen yliopiston väylä) tutkinto-opiskelijaksi valittujen opiskelijoiden kokemuksia opintoihin liittyvästä tiedotuksesta, neuvonnasta ja ohjauksesta. Olemme myös kiinnostuneita avoimessa yliopistossa suoritettujen opintojen tuomista valmiuksista tutkinto-opiskeluun yliopistossa ja siitä, miten tutkinto-opiskelijaksi siirtyminen sujui. Vastauksesi on erittäin tärkeä, vaikka olisit jo saanut tavoitetutkintosi valmiiksi.

Korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistuessa myös avoimen yliopiston kautta opintoja suorittavien reittejä tutkinto-opiskeluun halutaan kehittää. Kehitettävien reittien lisäksi hakureitteihin liittyvän neuvonnan ja ohjauksen kehittäminen on keskeistä. Tämä kysely on osa Toinen reitti yliopistoon -hankkeen tekemää kehittämistyötä, ja aineistoa hyödynnetään myös hankkeen tiedotuksessa ja raportoinneissa sekä tieteellisissä julkaisuissa.

Kyselylomake

Kyselyyn vastaaminen vie noin 10 minuuttia. Kysely toteutetaan sähköisesti, eikä yksittäisen vastaajan vastaukset ole tunnistettavissa.

Pyydämme vastaamaan helmikuun 2019 loppuun mennessä. Kiitokset vastauksistasi jo etukäteen!

Kyselyä koskevat tiedustelut:
Suunnittelija Ulla Kekäläinen ulla.kekalainen(a)uef.fi
Koulutussuunnittelija Riina Kärkkäinen riina.karkkainen(a)jyu.fi

 
 
     
 
 

Turvallisuushavainnoista ilmoittaminen

Ilmoita häiriötilanteista tms. turvallisuushavainnoista e-lomakkeella. Lomakkeella voi myös ilmoittaa muita tapauksia, jotka huolestuttavat tai voivat (pitkäkestoisina) aiheuttaa työyhteisön kriisiytymistä. Raportin tuottamaa tietoa on tarkoitus hyödyntää Itä-Suomen yliopiston turvallisuusohjeiden kehittämisessä. 

Lisätietoa Heimossa.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Kela tiedottaa: Varmista, että opintotuen takaisinperintä on aiheellinen

Kela on lähettänyt päätösehdotukset opintotuen takaisinperinnästä. Kirje tuskin oli iloinen yllätys, mutta lue se tarkasti.

  Lue lisää  


Lue myös Kelan tiedote (12.2.2019): Kela on lähettänyt lähes 40 000 päätösehdotusta opintotuen takaisinperinnästä

 
 
     
 

 

 
 

Winterfest 2019 ti 19.2.

Opiskelijoiden talvirieha Winterfest 2019 kokoaa lähialueen korkeakouluopiskelijat jo kahdettatoista kertaa Kuopion Savilahdelle talviseen hauskanpitoon tiistaina 19.2.2019.

Talvirieha alkaa Savilahdella kello 12.00 pilkkikilpailun, kyykän ja hankifutiksen merkeissä. Joukkuekisa starttaa kello 13.00 ja jatkuu aina kello 18.00 saakka. Lisäksi Savilahdella on tarjolla tapahtuman aikana erilaista oheisohjelmaa sekä makkaraa ja mehua. Savilahdelta ilta jatkuu välilaskujen merkeissä Apteekkarissa ja sieltä suunnistetaan jatkobileisiin Ilonaan.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Ilmaisia webinaareja somesta ja Linkedinistä helmikuussa tarjolla!

Linkedin haltuun, perusteet 25.2. klo 13-15
Kouluttajana Tom Laine

 
 
     
 
 

Kaverikahvila 26.2. klo 16–18

Tervetuloa Kaverikahvilaan 26.2. klo 16–18 Studentian kappeliin (2.krs). Kaverikahvila on YTHS Kuopion ylläpitämä matalan kynnyksen osallistumisen konsepti, jonne saa tulla yksin tai porukalla, sellaisena kuin on. Tarjolla on aina kahvia, teetä ja jotain pientä tarjottavaa.

26.2. Kaverikahvilan aiheena on "Ryhtyäkö vai ei - aikaansaamisen psykologiaa". Miksi aloittaminen on aina niin vaikeaa ja miksi mieluummin jotain vain siirtää aina vähän tuonnemmas. Aiheeseen johdattelee opintopsykologi Katri Ruth.

Lisätietoja Kaverikahvilasta:
Kampuspappi Raimo Hakkarainen 040-4848471, raimo.hakkarainen(at)uef.fi

  Lue lisää FB  
 

 
 
     
 
 

 

Pre-laskiainen 2019

Laskiainen lähestyy, mutta onko perinteinen pulkkamäki jäänyt vielä kokematta ja laskiaispullat syömättä? Kuulostaisiko erilaisten rastitehtävien suorittaminen kirpeässä talvipakkasessa ja laskiaistunnelmassa juuri siltä, mitä kaipaat?

Retikka järjestää ensi kertaa poikkitieteellisen laskiaistapahtuman Pre-laskiainen! 

Saavu siis Valkeisenlammelle keskiviikkona 27.2. klo 17 alkaen osallistumaan hauskoihin kilpailuihin, syömään laskiaispullia kuuman mehun kera ja viettämään hauskaa laskiaistunnelmaa poikkitieteellisessä seurassa. Tapahtuman jälkeen voit jatkaa Palapeleille jatkoilemaan!
Paikan päällä on myös pari euroa kustantava laskiaispullabuffet, jossa voit tuunata laskiaispullasi oman makusi mukaan: kuuluuko pullaan mantelimassa, hillo vai kenties suklaakastike vaahtokarkkeineen?

Ennakkolippuja myydään hintaan 3 € (5 € jatkolipun kanssa) seuraavasti:
21.2 klo 11-13 Canthian ja Snellmanian auloissa
26.2 klo 11-13 Canthian ja Snellmanian auloissa
27.2 klo 11-13 Canthian aulassa

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Palapelit vol.4: Gym&Tonic

Palapelit ovat täällä taas - nyt sporttisempana kuin koskaan!

Kesäkuntoon 2030? Kiirettä pitää, joten Palapelit aloittaa projektin kanssasi heti. Siispä nyt on aika voidella sukset, teroittaa hokkarit, kiinnittää hikipannat, lämmitellä lihakset ja valmistautua vuoden hikisimpiin bileisiin! Pukeudu rakkaimpaan treeniasuusi ja tule kanssamme reivaamaan tiesi kohti kesäkuntoa.

Sitsittääkö? Vai haluaisitko kenties lähteä pulkkamäkeen ja nauttia talvesta ulkoilmassa ennen NousuHenkkaan siirtymistä? Ei hätää, meillä on ratkaisu myös näihin visaisiin pulmiin! Palapelit toimivat virallisina jatkoina sekä KIVES:in Wabuisille Sporttisitseille että Retikka ry:n Pre-laskiaiselle, joten valinnanvara huikeista tapahtumista ei varmasti lopu kesken ja kaikille löytyy mukavaa puuhaa ennen illan reivejä! Tämä tarkoittaa luonnollisesti myös sitä, että meno tulee olemaan kuin Iivon kultajuhlissa konsanaan ja ihanaakin ihanampi seura on taattu näillä sporttisilla Palapeleillä #peleillepeleille 

Lisätietoa KIVESin sitseistä (Facebook)

Retikka ry järjestää ensimmäistä kertaa Pre-laskiaisen, jossa pääset viettämään aikaa poikkarimeiningeissä hauskojen leikkimielisten kisojen parissa, laskemaan pulkkamäkeä ja syömään herkullisia laskiaispullia kirpakassa talvisäässä! 

Lisätietoa Pre-laskiaisesta (Facebook) 

Lippuja myydään ennakkoon kampuksilla 3 €, Kide.app -sivustolla (ent. bailataan.fi) 3,5 € (+ palvelumaksu) ja bileiltana Bar Nousun sekä Henry's Pubin ovilta 4 € hintaan. Mikä parasta, jokainen lippu sisältää tämän vuoden Palapelisarjaa jatkavan mielettömän hienon haalarimerkin! Haalarimerkin saa baarin ovelta sisääntulon yhteydessä.

Kide.app -lipunmyynti käynnistyy 13.2. klo 12.

Kampuslipunmyyntiajat ja -paikat:
26.2. klo 12.15-13.15 Canthia ja Snellmania
27.2. klo 12.15-13.15 Canthia ja Cafe Savotta

Haalarimerkeistä muodostuu tuttuun tapaan vuoden aikana upea merkkien yhdistelmä koristamaan haalareitasi. Aikaisempien bileiden merkkejä myymme lipunmyynnin yhteydessä hintaan 1 euro/kappale, niin ennakkolipunmyynnissä kuin baarienkin ovilla. Hanki siis ne kaikki ja varmista itsellesi vuoden hienoin korttipakka koristamaan haalareitasi!

Muista myös, että kuluneen lukukauden aikana olet halutessasi voinut saada Bar Nousun sekä Henry's Pubin lipunmyynnistä Palapelipassin, johon saat merkintöjä Palapeleissa käytyäsi. Neljä merkintää kerättyäsi voit lunastaa passia vastaan Jokeri-merkin palkinnoksi loistavasta menestyksestä juhlimisen saralla! Jokeri-merkkejä jaetaan näille ahkerille, neljä merkintää lunastaneille Palapelaajille kevään edetessä Bar Nousussa, Henry's Pubissa, Albatrossissa sekä opistoilla myöhemmin ilmoitettavina ajankohtina kevään 2019 aikana. 

MITÄ: Gym&Tonic sporttibileet
MISSÄ: Bar Nousu ja Henry's Pub
MILLOIN: 27.2.2019
LIPUT: Ennakkoon 3e, Kide.app 3,5e (+palvelumaksu), ovelta 4e. Lippu sisältää haalarimerkin.
PUKUKOODI: Haalarit + jotain sporttista

  Lue lisää (FB)  

 

 

 
 
     
 
 

Nyytin chatissa jaetaan ajatuksia, kokemuksia ja fiiliksiä – tuu mukaan!

Tulevat chatit:
28.2.  Opiskeluelämää masennuksen kanssa
14.3.  Mikä minusta tulee isona?
28.3.  Mikä mua ohjaa, kuuntelenko itseäni?
11.4.  Ahdistaako opiskeluarki?
18.4.  Hur mår du?
25.4.  Kiire ja hoppu – oon ihan loppu
  9.5.  Riittäkö rahat?
23.5.  Teetkö opintoja kesällä?
  6.6.  Elämää sinkkuna
20.6.  Kesä ja yksinäisyys

Chatit löytyvät Nyytin sivuilta ja niihin voi osallistua nimimerkillä.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

LukemalLA-N #61 1.–3.3.

KYYLÄ järjestää keväiset lanit "LukemalLA-N #61" maaliskuun alussa 1.–3.3. Studentialla Lukemalla klo 18 alkaen.

Luvassa vapaamuotoista PC-pelaamista lähiverkossa, lähinnä FPS ja RTS-pelejä. Esim. Arma 3, Insurgency, Supreme Commander, Civ 6 ja Rocket League.

Tapahtuma on K18 ja suunnattu ISYYn jäsenille. Sisään mahtuu n. 20 ennakkoilmoittautunutta.

Lisätietoa kotisivulta kyyla.org ja FB-sivulta sekä irkissä #KYYLA @IRCnet.

 

 
 
     
 
 

 

Kasviskokkausilta: Jenkkiruokaa juureksista! 12.3.

Ympäristöklubi (ISYYn kerho) järjestää kasviskokkausillan, jossa kokkaillaan ruokaa amerikkalaistyyliin pienellä juuresviballa! Menuun kuuluu mm. smoothiet, hampurilaiset seitanpihveillä ja punajuurisämpylöillä, bataattiranut, browniet ja porkkanakuppikakut. Näissä kekkereissä ei jää nälkä! 

Sitova ilmoittautuminen allergioineen Heidille (heisi(at)student.uef.fi). Mukaan mahtuu 20 nopeinta UEF opiskelijaa! Osallistumismaksu 2 € (käteinen). Kokkailemme Canthian opetuskeittiöllä (CA402) klo 16:15-20. 

Tule mukaan kokemaan yhdessä kokkailun ja keittiössä puuhastelun hauskuus.

  Lue lisää FB  
 
 
     
 
 

 

Lunta Ilosaaressa 15.–16.3.

Lunta Ilosaaressa tapahtuma palailee tänä vuonna juurilleen. Maaliskuun 15.–16. päivinä järjestettävä talvifestivaali pidetään uudistuneeseen Ilosaareen nousevassa lämmitetyssä tapahtumateltassa.

 
 
 

Lunta Ilosaaressa tuo kaupunkiin kiinnostavan esiintyjäkattauksen, joka tällä kertaa jakaantuu kahdelle illalle. Perjantaina 15.3. jo aikaisemmin julkaistujen J. Karjalaisen sekä Jarkko Martikainen & Luotetut miehet kokoonpanon lisäksi ohjemassa on stand upia. Lavalle hauskuuttamaan nousevat koomikot Anitta Ahonen sekä Ville Saarenketo.

Lauantaina festivaalilla kuullaan maakunnan tuoretta musiikkisukupolvea, kun illan aloittaa energistä rockia soittava joensuulaisbändi Luukas Oja. Musiikkialan medioissa orkesteri on saanut hyvän vastaanoton, ja sitä onkin verrattu hengeltään muun muassa alkuaikojen PMMP:hen. Luukas Ojan jälkeen lauantai-iltaa jatkaa elektropoppia esittävä Ruusut ja illan huipentumana lavalle nousee Sanni.

Festivaalin teemaksi on lumisen talven myötä nousemassa after ski -henkinen hauskan pito ja iloittelu.

Vahvojen artistien lisäksi tapahtumateltassa on tarjolla DJ-musiikkia sekä after ski -henkeen sopivia tarjoiluja. Ilosaaren alueelle on suunniteltu myös teemaan sopivaa somistetta sekä tekemistä.

Tapahtuman liput ovat myynnissä ja niitä on saatavilla Kerubilta, Levy-Eskoilta sekä Lippu.fi ja Tiketti-palveluista. Karelia AMK:n ja Itä-Suomen yliopiston opiskelijat saavat lippunsa 25 euron opiskelijahintaan POKA:n tai ISYYn toimipisteistä Joensuussa.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Ohjattu Lasinen lapsuus -vertaistukiryhmä pienten lasten vanhemmille alkaa Kuopiossa 26.3.2019

"Ryhmän avulla opin laittamaan rajat alkoholistiäidilleni ja uskalsin vihdoin keskittyä omaan perheeseeni ja onneeni." Lasinen lapsuus -vertaistukiryhmään osallistunut kahden lapsen vanhempi.

A-klinikkasäätiö ja Kuopion Ensikotiyhdistys järjestävät yhteistyössä vertaistukiryhmän pienten lasten vanhemmille, jotka ovat omassa lapsuudessaan tai nuoruudessaan kärsineet perheen aikuisen päihteiden käytöstä. Ryhmän pääpaino on lapsuudenkokemusten käsittelyssä ja siinä, miten lapsuus vaikuttaa omaan aikuisuuteen ja vanhemmuuteen. Omien kipeiden ja vaiettujen lapsuudenkokemusten läpikäyminen ohjatussa vertaisryhmässä on monelle merkittävä tuki vanhemmuuteen.

Ryhmä alkaa 26.3.2019 ja kokoontuu Kuopion Ensikotiyhdistyksen tiloissa (Tulliportinkatu 34) tiistaisin klo 17–19, yhteensä yhdeksän kertaa.

Vertaistukiryhmää ohjaa Ensikotiyhdistyksen ohjaaja Anne Bäck yhdessä vertaisohjaajan kanssa. Mukaan ilmoittaudutaan ottamalla yhteyttä Anneen: anne.back(at)kuopionensikoti.fi tai 044 369 7215 (myös whatsapp). Osallistuminen on ilmaista ja ryhmään mahtuu 8 ensimmäistä ilmoittautujaa. Lastenhoitoapua pyritään järjestämään ryhmäkertojen ajaksi tarvittaessa.

Lisätietoa ryhmästä
Lisätietoa Lasinen lapsuus -toiminnasta (pdf)

 
 
     
 

 
 

Osallistu Universumin uratestiin

Tiedätkö, keiden työnantajien kanssa arvosi kohtaavat? Mitkä ovat vahvuutesi? Mitä taitoja työnantajat hakevat?

Osallistumalla Universumin uratestiin saat:
· Analyysin uraprofiilistasi vahvuuksilla ja heikkouksilla
· Kohdistetun listan sinulle parhaiten sopivimmista työnantajista
· Voit lähettää ilmaiseksi englanninkielisen ansioluettelon TopCV-palveluun, josta saat palautetta ja vinkkejä sen parantamiseen!

Uratestin avulla pääset myös antamaan arvokasta palautetta koulullesi parhaista yritystapahtumista ja kanavista joita kautta haluat saada tietoa työnantajista! Pääset myös kertomaan kuinka hyvin koulusi on valmistanut sinua uraasi varten.

Osallistu Uratestiin

Universum on maailman johtava työnantajakuvan tutkimiseen ja kehittämiseen keskittynyt yritys. Universum toteuttaa jokavuotisen globaalin Career Testin yli 1.4 miljoonalle opiskelijalle 2000 eri yliopistossa ja ammattikorkeakoulussa. Uratestin tavoitteena on yhdistää opiskelijat heille ihanteellisimpien yritysten kanssa sekä auttaa heitä tulevaisuuden uravisioissaan.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Start Me Up -liikeideakilpailussa etsitään uusia liikeideoita Pohjois-Karjalan alueelta

Start Me Up -liikeideakilpailussa etsitään uusia liikeideoita Pohjois-Karjalan alueelta ja koko Suomesta jo 18:tta kertaa. Start Me Up on Suomen suurin vuosittain toistuva ideakilpailu. Palkintopotti on tänä vuonna suurempi kuin koskaan kisan historiassa – jaossa on yhteensä 100 000 euron edestä raha- ja asiantuntijapalkintoja sekä pilotointitukea. Parhaalle idealle on luvassa 20 000 euroa sekä tilat vuodeksi. 

Tänä vuonna kilpailusta vastaa Business Joensuu Oy, joka muodostui Joensuun Tiedepuisto Oy:n ja Joensuun Seudun Kehittämisyhtiö JOSEK Oy:n fuusioituessa 1.1.2019. 

Start Me Up -liikeideakilpailu on kaikille avoin. Eri sarjoissa palkitaan mm. paras opiskelijaidea, tutkimuslähtöinen idea ja yrityslähtöinen idea. Palkinnoista päättää asiantuntijaraati, joka koostuu Business Joensuun ulkopuolisista kokeneista liike-elämän ammattilaisista.

Start Me Up -liikeideakilpailu käynnistyy 1.2. ja päättyy 31.3. Palkinnot jaetaan 8.5.2019.  

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Kuopio kannustaa opiskelijoita yrittäjyyteen kesäyritystuen avulla

Kuopion kaupunki on yhdessä Business Centerin muiden toimijoiden kanssa käynnistänyt pilotin, jossa nuoret voivat kokeilla yrittäjyyttä kesän ajan. Eri oppilaitosten ja eri opintoalojen opiskelijat voivat tehdä yhteisiä yrityksiä/yhteistyötä. Kesäyrityksen avulla nuori saa kesätienestin lisäksi arvokasta kokemusta yrittäjyydestä.

Kesäyritystuki on osa Kuopion kaupungin työllisyyspalveluiden kesätyötukea. Tuki on 300 euroa per henkilö. Kesäyritystuki voidaan myöntää kuopiolaiselle, 17–24-vuotiaalle opiskelijalle, joka haluaa pyörittää omaa NY-yritystään opintojensa kesäkauden aikana. Kesäyrityksessä nuori hoitaa itse oman yrityksen ideoinnin, suunnittelun, markkinoinnin ja varsinaisen kesäyrityksen toiminnan.

Kesäyritystuen hakuaika on 25.2.–15.3.2019. Valinnasta ilmoitetaan viikon 12 jälkeen ja kaikille pakollinen ryhmäohjaus alkaa valituille viikolla 23.

Lisätietoja: Anna-Liisa Martikainen, yritysasiamies, Kuopion kaupunki / Yrityspalvelu, 044 718 4903, anna-liisa.martikainen(at)kuopio.fi

Lisätietoja kesäyritystuen hakemisesta:
Risto Kiuru, yrittäjyysasiantuntija, Savonia-ammattikorkeakoulu, 044 785 6932, risto.kiuru(at)savonia.fi
Risto Räsänen, opettaja, Savon ammattiopisto, 044 785 3310, risto.a.rasanen(at)sakky.fi

Mikä on kesäyritys?
Kesäyritys on nuoren tai nuorten kesän ajan toimiva yritys, jolle Kuopion kaupungin työllisyyspalvelu myöntää tukea. Kesäyrityksen suunnittelu ja toiminta muodostavat opintojakson, kyse on siis opiskelusta ja siitä saa tienestin lisäksi opintopisteitä. Toiminta alkaa yhteisellä viikon kestävällä ryhmäohjauksella, ja se toimii NY Start Up tai NY Vuosi yrittäjänä -ohjeiden mukaisesti. Kesäyrityksillä on ohjaaja tukena koko kesän ajan. Kesäyritystuen voi saada Kuopiossa kirjoilla oleva Savon ammattiopiston, Savonia-ammattikorkeakoulun tai Itä-Suomen yliopiston opiskelija, jolla on voimassa oleva opinto-oikeus.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Vaihdosta Duuniin-tapahtuma Pietarissa suomalaisille opiskelijoille pe 1.3.2019

Paikka: Suomen pääkonsulaatti, Pietari (Preobrazhenskaja pl.4)
Aika: perjantai 1.3.2019  alkaen klo 17:00

Oletko Venäjästä kiinnostunut ja vailla kesätöitä tai siirtymässä työelämään? Tule tutustumaan Venäjällä toimiviin suomalaisiin työnantajiin ja tapaamaan paikan päällä työskenteleviä nuoria, mutta kokeneita ammattilaisia. Mainio verkostoitumismahdollisuus!

Tapahtumassa Venäjällä toimivat suomalaisyritykset kertovat toiminnastaan ja työtehtävistä Venäjällä. Aiempina vuosina tilaisuudessa on myös esitelty konkreettisia harjoittelu-, lopputyö- ja kesätyöpaikkoja, joihin haetaan opiskelijoita ja vastavalmistuneita. Paikkoja on viime vuosina ollut useiden alojen opiskelijoille, osa esimerkiksi tekniikan tai kaupalliselle alalle. Lisäksi nuoret Venäjä-ammattilaiset kertovat opiskelijoille kokemuksistaan ja työpolustaan.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Suomen Venäjä-klubi ry, Suomen Pietarin pääkonsulaatti ja EDUFI - Opetushallituksen kansainväliset palvelut.

Paikkoja tapahtumaan on rajallisesti. Tapahtuma on ensisijaisesti suunnattu suomalaisille harjoittelijoille ja vaihto-opiskelijoille Venäjällä, mutta myös muut Venäjä-aiheesta kiinnostuneet opiskelijat ovat tervetulleita osallistumaan tilarajoitusten puitteissa.

Ilmoittautuminen viimeistään 22.2.2019.

Tilaisuuteen passi mukaan!

Lisätietoa tapahtumasta antaa Jaana Mutanen: jaana.mutanen@oph.fi – puh: 0295 338 569

Lämpimästi tervetuloa!

 
 
     
 
 

Disneyland® Paris rekrytointi Helsingissä 13.3.2019

Keen to work in France at Europe’s number one tourist destination? Are you curious, cheerful and enthusiastic? Do you have good French and English language skills? We will be in Helsinki on 13th March to recruit for roles in sales, greeting and food & beverage. 

Your mission at Disneyland Paris will be to immerse guests in an enchanted world filled with unique experiences and contribute to memories that will last a lifetime. 

Apply now to join our teams! With 100 nationalities and 20 spoken languages, our Cast Members come from around the world.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Intern for Erasmus+ programme in Finnish National Agency for Education, Summer 2019

We are looking for a higher education student to work as an intern in administrative tasks related to the Erasmus+ Programme for higher education and the unit’s other programmes promoting international cooperation between higher education institutions.

The candidate must have good proficiency in English, good IT skills, strong interaction and cooperation skills, and an ability to analyse information and produce text. Communication skills and especially competence in producing content for websites are an advantage in the position. Excel skills will also be useful.

Interest in international affairs (for example, own experience of exchange or traineeship abroad, voluntary work) is considered an advantage. In addition, we hope that the candidate has an independent and positive approach to work and passable Finnish skills.

Last date for submitting the application: 25 February 2019. 

More information and application form

Contact person
Annastiina Heiskanen tel. +358 295 331 634 email erasmus(at)oph.fi
Mari Pohjola tel. +358 295 331 746 email erasmus(at)oph.fi

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

DelinguaLAB – Hae mukaan!

Oletko valmistumassa, mutta et tiedä, miten päästä kiinni oman alan töihin? Kiinnostavatko kielet ja tekemisen meininki? Jos olet kiinnostunut kieliteknologiasta, janoat päästä yhdistämään teknisen ja kielellisen osaamisesi, olet asiakaspalveluhenkinen ja kehittymishaluinen huipputyyppi, ja etsit haasteita myynnin, markkinoinnin tai palveluratkaisujen parissa, saatat hyvinkin olla etsimämme tulevaisuuden huippuosaaja.

DelinguaLAB on kuuden kuukauden mittainen ohjelma kielipalvelualasta kiinnostuneille loppuvaiheen opiskelijoille ja vastavalmistuneille. Tarjoamme jakson aikana johdannon kielipalvelualan oikeisiin tehtäviin ja työkaluihin sekä projektiluonteista työtä, josta maksamme alan käytännön mukaisesti. Ohjelmassa työskentelet joustavasti osin toimistollamme, osin etänä. Ohjelma alkaa huhtikuun alussa ja päättyy syyskuun lopussa.

Lähetä meille vapaamuotoinen hakemus 28.2.2019

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Muita avoimia paikkoja

- Kansallisarkiston viestintä hakee korkeakouluharjoittelijaa (hakuaika päättyy 28.2.2019)

Kesätyönhaku energiayhtiö Gasumille on käynnissä (hakuaika päättyy 28.2.2019)

 
 
     
 
     
 
 

Tapahtumakalenteri

19.2. Winterfest 2019 klo 12.00 alkaen, Savilahti
19.2. Kaverikahvila:Winterfestin alkoholiton alue klo 14–18, Studentian kappeli (Yliopistonranta 3, 2 krs.)
26.2. Kaverikahvila: "Ryhtyäkö vai ei - aikaansaamisen psykologiaa" klo 16–18, Studentian kappeli (Yliopistonranta 3, 2 krs.)
27.2. Pre-laskiainen klo 17, Valkeisenlampi
27.2. Palapelit vol.4: Gym&Tonic -sporttibileet, Bar Nousu ja Henry's Pub 
1.–3.3. LukemalLA-N #61 klo 18 alkaen, Studentia Lukema (Järj. KYYLÄ) 
4.–8.3. ISYYn kampustoimistot on suljettu
11.–15.3. Hymy- ja valitusviikko
12.3. Kasviskokkausilta: Jenkkiruokaa juureksista! klo 16:15-20, Canthian opetuskeittiö (CA402) (Järj. Ympäristöklubi)  
15.–16.3. Lunta Ilosaaressa (Joensuu)
16.3. ISYYn 9-v vuosijuhlat

Henry's Pubin keikat (liput ISYYn toimistolta ilman toimituskuluja)
Kirkonmenot
Opiskelijankuopio.fi

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen tiedotus@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko