Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Kuopio 8/2019

ti 26. helmikuuta 2019 16.57.19

Hiihtolomaviikko ja Kuopion kampuksen uusi häirintäyhdyshenkilö
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Kuopio 8/2019

Vko 9–10, 26.2.–11.3.2019
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
     
 
 

Hiihtolomaviikko ja Kuopion kampuksen uusi häirintäyhdyshenkilö

Tästä uutiskirjeestä löydät tietoa poikkeuksista ISYYn toimistojen aukioloajoissa viikolla 10 sekä ISYYn Kuopion kampuksen uudesta häirintäyhdyshenkilöstä.

Löydät uutiskirjeestä tuttuun tapaan myös seuraavat osiot:

- ISYYn ajankohtaiset
- Pinnalla nyt
- Tulevia tapahtumia
- Sekalaista
- Työelämä ja harjoittelu

Aurinkoa viikkoosi!

 
 
     
 

 
 

Uutiskirjeet ovat tauolla viikon 10

ISYYn uutiskirjeet Wiikko-Ärsyke ja Weekly Feed eivät ilmesty viikolla 10. Tämä uutiskirje kattaa myös viikon 10.

Seuraava uutiskirje ilmestyy tiistaina 12.3. Mikäli haluat oman materiaalisi mukaan kyseiseen uutiskirjeeseen, toimitathan sen uutiskirjetiimille viimeistään 10.3.2019:

Joensuun Wiikko-Ärsyke: vapaa-aika@isyy.fi 
Kuopion Wiikko-Ärsyke: tiedotus@isyy.fi
Joensuun Weekly Feed: kv.joensuu@isyy.fi 
Kuopion Weekly Feed: kv.kuopio@isyy.fi

 

 
 
     
 
 

 

ISYYn toimistot suljettu viikon 10

ISYYn toimistot on suljettu viikon 10 ajan eli 
4.–8.3.2019.

Muistathan myös, että ISYYn Kuopion toimiston viikoittaiset aukioloajat ovat muuttuneet. Uudet aukioloajat: ma, ti, to klo 10–15, ke 12–15 ja pe suljettu.

Voit tarkistaa toimiston aukioloajat ja mahdolliset poikkeukset nettisivuiltamme osoitteesta isyy.fi.

 
 
     
 
 

Mikko Aaltonen nimetty Kuopion kampuksen uudeksi häirintäyhdyshenkilöksi

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) hallitus on nimennyt 20.2.2019 kokouksessaan ISYYn koulutus- ja sosiaalipoliittisen asiantuntijan Mikko Aaltosen Kuopion kampuksen uudeksi häirintäyhdyshenkilöksi.

Mikon tavoittaa numerosta 044 576 8414 ja sähköpostilla koso@isyy.fi.

Joensuun kampuksen häirinäyhdyshenkilönä jatkaa edunvalvontasihteeri Pekka Koivaara 044 576 8465, soko@isyy.fi.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Tervetuloa ISYYn 9-vuotisvuosijuhlille Kuopioon 16.3.2019!

Tervetuloa juhlimaan kanssamme Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) 9:ttä vuosijuhlaa! Vuosijuhlaa vietetään lauantaina 16.3.2019 Original Sokos Hotel Puijonsarvessa Kuopiossa.

Vuosijuhlien illalliskortin hinta ISYYn jäsenille on 80 euroa ja muille 100 euroa. Joensuusta on järjestetty vuosijuhlille Kuopioon ja takaisin maksuton kuljetus ja vuosijuhlavierailla on mahdollisuus varata myös hotellihuoneita Original Sokos Hotel Puijonsarvesta.

Vuosijuhlien jälkeistä silliaamiaista vietetään 17.3. klo 12 alkaen Tiukanlinnassa. Silliksen hinta on 20 €.

Ilmoittaudu vuosijuhlille (Google Forms)

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Anna kiitosta tai noottia ISYYn Hymy- ja valitusviikolla 11.–15.3.2019

Kevään 2019 Hymy- ja valitusviikkoa vietetään 11.–15.3.2019. Hymy- ja valitusviikon aikana sinulla on mahdollisuus antaa Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) kautta palautetta ISYYlle, yliopistolle, YTHS:lle, Amicalle tai kenelle tahansa opiskelijan elämään vaikuttavalle toimijalle. Kirjoita palautteesi post it -lappuun Hymy- ja valitusviikon sermeille, tule käymään ständeillä ja kerro se suoraan ständin pitäjille tai anna palaute meille sähköisen lomakkeen kautta.

Mitkä jutut toimivat ja ansaitsevat kiitosta? Entä mikä ärsyttää ja kaipaa parannusta? Kerro se meille, niin viemme palautteen eteenpäin! Palaute annetaan nimettömänä.

Sähköisen lomakkeen kautta voit antaa palautetta viikolla 11. Lomake avautuu ma 11.3.2019 klo 9.00 ja sulkeutuu su 17.3.2019 klo 23.59. Linkin lomakkeeseen löydät ISYYn sivuilta.

Tarkempi Hymy- ja valitusviikon ohjelma julkaistaan helmikuun lopulla.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Osallistu vuoden hauskimpaan urheilutapahtumaan! SELL-kisat Liettuassa 17.–19.5.2019

SELL Student Games -tapahtuma on yksi suurimmista ja kansainvälisimmistä opiskelijaliikuntatapahtumista. SELL-opiskelijakisat ovat Kaunasissa, Liettuassa 17.–19.5.2019. Kisoissa arviolta 2000 opiskelijaa 13:sta eri Euroopan maasta kilpailee keskenään.

SELL-opiskelijakisat ovat hyvän mielen tapahtuma, missä samassa sarjassa saattaa kilpailla olympiavoittajia ja vasta-alkajia. Osallistumiskriteerinä on opiskelupaikka korkeakoulussa, osallistuminen ei edellytä mitään erityistä tasoa. 

Joukkuelajit: jalkapallo, koripallo, lentopallo, rugby-7, suunnistus

Yksilölajit: judo, kreikkalais-roomalainen paini, pöytätennis, shakki, sulkapallo, suunnistus, uinti, voimanosto, yleisurheilu

Ilmoittautuminen kisoihin on auennut. Ilmottaudu ISYYn hallituksen liikuntavastaavalle Ella Partaselle sähköpostitse (ella.partanen(at)isyy.fi). Sitovat ilmoittautumiset tulee tehdä viimeistään 18.3.2019 mennessä. Ilmoittautumisesta tulee käydä ilmi seuraavat tiedot: nimi, syntymäaika, sähköpostiosoite, laji sekä mahdollinen ennätys/taso.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Kevään verenluovutusaikoja Joensuussa ja Kuopiossa

Joko olet käynyt luovuttamassa verta tämän vuoden puolella? Jos et, se onnistuu Joensuussa ja Kuopiossa seuraavina aikoina:

Kuopio:
maanantaisin klo 10–18
tiistaisin klo 10–18
perjantaisin klo 10–17
Paikkana Kauppakeskus Sektori

Joensuu: 
to 28.2. klo 12–17
to 21.3. klo 12–17
ke 17.4. klo 12–17
to 2.5. klo 12–17
to 9.5. klo 12–17
Paikkana kirjasto

Tutustu ja liity myös ISYYn VeriRyhmään Facebookissa. Jos kaipaat esimerkiksi kaveria mukaan luovuttamaan, voit kysellä sellaista mukaasi ryhmästä. Mainitse myös verta luovuttaessasi, että kuulut ISYYn VeriRyhmään. 

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Allekirjoita kansalaisaloite terapiatakuusta mielenterveyspalveluihin pääsyn nopeuttamiseksi

Kansalaisaloitepalvelussa on nyt mahdollista allekirjoittaa kansalaisaloite terapiatakuusta mielenterveyspalveluihin pääsyn nopeuttamiseksi.

Lakimuutoksen tavoitteena on terapiatakuu, joka takaa kaikille nopean pääsyn hoidolliseen psykoterapiaan tai muuhun psykososiaaliseen hoitoon heti ensimmäisen terveyskeskuskäynnin jälkeen. Hoidon tarve tulee arvioida välittömästi apua haettaessa ja hoidon alkaa mahdollisimman pikaisesti

Vielä tarvitaan allekirjoituksia vaaditun määrän saavuttamiseksi. ISYY kannustaa jäseniään allekirjoittamaan kansalaisaloitteen.

 
 
     
 

 
 

Herjaako FrankApp, että "Opiskelijastatus ei ole voimassa"?

Tämä johtuu siitä, että heinäkuussa sovellus uudistui niin, että vanhojenkin käyttäjien tuli uudelleenrekisteröityä FrankAppiin käyttäjiksi. Nyt vanha sovellus poistuu heidän järjestelmästään, jolloin viimeistään kaikkien käyttäjien tulee tehdä uudelleenrekisteröityminen.

Rekisteröidy siis uudelleen FrankAppissa tai selaimessa ja digitaalisen opiskelijakorttisi tulisi toimia täysin normaalisti!

Jos ongelmasi jatkuu, ota rohkeasti yhteys info@frank.fi!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

Tarjolla lainalaitteita lyhytaikaiseen käyttöön kampuksilla

Molemmilla kampuksilla on lainattavissa 10 HP-kannettavaa ja 2 iPadia.
Laitteet on tarkoitettu lyhytaikaiseen tarpeeseen, max 4 h lainakerta.

Laitteet voi lainata rekisteröitymällä käyttäjäksi optima lainausautomaateilla, jotka
sijaitsevat Joensuussa yliopiston kirjastolla ja Kuopiossa Opparin tiloissa.

Lisätietoja lainauksesta ja käyttöehdoista asiointi.uef.fi tai Kamusta.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Vastaa kyselyyn tutkintoon tähtäävästä opiskelusta avoimessa yliopistossa – vastausaikaa helmikuu

Toinen reitti yliopistoon -hankkeen kysely on tarkoitettu niille tutkinto-opiskelijoille tai tutkinnon jo suorittaneille henkilöille, jotka on valittu tutkintokoulutukseen avoimessa yliopistossa suoritettujen opintojen perusteella.

Avoimen yliopiston opintojen perusteella tutkinto-opiskelijaksi hakeutuneena sinulla on arvokasta kokemusta avoimessa yliopistossa opiskelusta ja siirtymisestä tutkinto-opiskelijaksi. Vastaamalla kyselyymme voit vaikuttaa siihen, että siirtyminen avoimesta tutkinto-opintojen pariin on entistäkin sujuvampaa jatkossa laadukkaan ja oikea-aikaisen neuvonnan ja ohjauksen myötä.

Kartoitamme avoimessa yliopistossa suoritettujen opintojen perusteella (esim. avoimen yliopiston väylä) tutkinto-opiskelijaksi valittujen opiskelijoiden kokemuksia opintoihin liittyvästä tiedotuksesta, neuvonnasta ja ohjauksesta. Olemme myös kiinnostuneita avoimessa yliopistossa suoritettujen opintojen tuomista valmiuksista tutkinto-opiskeluun yliopistossa ja siitä, miten tutkinto-opiskelijaksi siirtyminen sujui. Vastauksesi on erittäin tärkeä, vaikka olisit jo saanut tavoitetutkintosi valmiiksi.

Korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistuessa myös avoimen yliopiston kautta opintoja suorittavien reittejä tutkinto-opiskeluun halutaan kehittää. Kehitettävien reittien lisäksi hakureitteihin liittyvän neuvonnan ja ohjauksen kehittäminen on keskeistä. Tämä kysely on osa Toinen reitti yliopistoon -hankkeen tekemää kehittämistyötä, ja aineistoa hyödynnetään myös hankkeen tiedotuksessa ja raportoinneissa sekä tieteellisissä julkaisuissa.

Kyselylomake

Kyselyyn vastaaminen vie noin 10 minuuttia. Kysely toteutetaan sähköisesti, eikä yksittäisen vastaajan vastaukset ole tunnistettavissa.

Pyydämme vastaamaan helmikuun 2019 loppuun mennessä. Kiitokset vastauksistasi jo etukäteen!

Kyselyä koskevat tiedustelut:
Suunnittelija Ulla Kekäläinen ulla.kekalainen(a)uef.fi
Koulutussuunnittelija Riina Kärkkäinen riina.karkkainen(a)jyu.fi

 
 
     
 
 

 

Jos voisit auttaa ihmisiä asettumaan Marsiin, tarttuisitko tilaisuuteen?

Rekisteröityminen lukuvuoden viimeiseen kaikille opiskelijoille avoinna olevalle Epic Challenge- kurssille "Innovaatiotoiminnan perusteet" (5 op) on alkanut. Ilmoittaudu mukaan vuoden eeppisimmälle kurssille ja saavu paikalle ti 19.3.!

Mitään aiempaa tietämystä kurssiin liittyen ei vaadita, ainoastaan motivoitunut asenne ja riittävä kielitaito (kurssi toteutetaan englanniksi).

Tarkempaa tietoa kurssista löytyy mm. nettisivuilta sekä somesta (YouTube, Fb, Ig ja Twitter) hakemalla sanoilla "Epic Challenge Joensuu".

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Tänä keväänä käydään suurten teemojen vaalit

Korkeakouluopiskelijat haluavat lähettää päättäjille viestin: Meillä ei ainoastaan ole ratkaisuja – me olemme ratkaisu.

Me haluamme, että meidän tulevaisuutemme varmistetaan: koulutuksen rahoitukseen on panostettava ja opiskelu on mahdollistettava. Suomen on oltava etujoukoissa taistelemassa ilmastonmuutosta vastaan.

SYL:n ja SAMOKin puheenjohtajat sekä hallitusten jäsenet kertovat videollaan lisää 4.3. julkistettavan korkeakouluopiskelijoiden vaalikampanjan teemoista. Löydät videon SYL:n Facebook-sivulta.

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Kaverikahvila 26.2. klo 16–18

Tervetuloa Kaverikahvilaan 26.2. klo 16–18 Studentian kappeliin (2.krs). Kaverikahvila on YTHS Kuopion ylläpitämä matalan kynnyksen osallistumisen konsepti, jonne saa tulla yksin tai porukalla, sellaisena kuin on. Tarjolla on aina kahvia, teetä ja jotain pientä tarjottavaa.

26.2. Kaverikahvilan aiheena on "Ryhtyäkö vai ei - aikaansaamisen psykologiaa". Miksi aloittaminen on aina niin vaikeaa ja miksi mieluummin jotain vain siirtää aina vähän tuonnemmas. Aiheeseen johdattelee opintopsykologi Katri Ruth.

Lisätietoja Kaverikahvilasta:
Kampuspappi Raimo Hakkarainen 040-4848471, raimo.hakkarainen(at)uef.fi

Seuraavat Kaverikahvilat ja niiden ohjelma:

12.3. Leffailta: Inside out
Leffan jälkeen juttelua elokuvan teemoista

19.3. Lautapelejä

26.3.  Löydä oma tapasi syödä hyvin
Keskustelua vetää ravitsemusasiantuntija Henna Kuru, Sykettä korkeakoululiikunta

2.4. Kohti mielekästä uraa
lnspiraatiopuheenvuorot: Rosa Ylimaula, Ohjauksen opiskelija, EU-uralähettiläs ja Janne Saarela, uraohjaaja, UEF

9.4. Leffailta: Tähtiin kirjoitettu virhe
Leffan jälkeen juttelua elokuvan teemoista

16.4. Miltäs tuntuu? – Tunteiden tunnistamisesta ja kohtaamisesta
Keskustelua vetää kampuspappi Raimo Hakkarainen

  Lue lisää FB  
 

 
 
     
 
 

QA+GES tapaaminen 27.2.

QA+GES palaa pitkän joululoman jälkeen! Vuoden ensimmäinen tapaaminen on 27.2. Studentian kappelin uudistetuissa tiloissa klo 18-20, luvassa rentoa hengailua ja kuulumisten vaihtamista!

 
 
     
 
 

 

Pre-laskiainen 2019

Laskiainen lähestyy, mutta onko perinteinen pulkkamäki jäänyt vielä kokematta ja laskiaispullat syömättä? Kuulostaisiko erilaisten rastitehtävien suorittaminen kirpeässä talvipakkasessa ja laskiaistunnelmassa juuri siltä, mitä kaipaat?

Retikka järjestää ensi kertaa poikkitieteellisen laskiaistapahtuman Pre-laskiainen! 

Saavu siis Valkeisenlammelle keskiviikkona 27.2. klo 17 alkaen osallistumaan hauskoihin kilpailuihin, syömään laskiaispullia kuuman mehun kera ja viettämään hauskaa laskiaistunnelmaa poikkitieteellisessä seurassa. Tapahtuman jälkeen voit jatkaa Palapeleille jatkoilemaan!
Paikan päällä on myös pari euroa kustantava laskiaispullabuffet, jossa voit tuunata laskiaispullasi oman makusi mukaan: kuuluuko pullaan mantelimassa, hillo vai kenties suklaakastike vaahtokarkkeineen?

Ennakkolippuja myydään hintaan 3 € (5 € jatkolipun kanssa) seuraavasti:
21.2 klo 11-13 Canthian ja Snellmanian auloissa
26.2 klo 11-13 Canthian ja Snellmanian auloissa
27.2 klo 11-13 Canthian aulassa

  Lue lisää FB  
 
 
     
 
 

Palapelit vol.4: Gym&Tonic

Palapelit ovat täällä taas - nyt sporttisempana kuin koskaan!

Kesäkuntoon 2030? Kiirettä pitää, joten Palapelit aloittaa projektin kanssasi heti. Siispä nyt on aika voidella sukset, teroittaa hokkarit, kiinnittää hikipannat, lämmitellä lihakset ja valmistautua vuoden hikisimpiin bileisiin! Pukeudu rakkaimpaan treeniasuusi ja tule kanssamme reivaamaan tiesi kohti kesäkuntoa.

Sitsittääkö? Vai haluaisitko kenties lähteä pulkkamäkeen ja nauttia talvesta ulkoilmassa ennen NousuHenkkaan siirtymistä? Ei hätää, meillä on ratkaisu myös näihin visaisiin pulmiin! Palapelit toimivat virallisina jatkoina sekä KIVES:in Wabuisille Sporttisitseille että Retikka ry:n Pre-laskiaiselle, joten valinnanvara huikeista tapahtumista ei varmasti lopu kesken ja kaikille löytyy mukavaa puuhaa ennen illan reivejä! Tämä tarkoittaa luonnollisesti myös sitä, että meno tulee olemaan kuin Iivon kultajuhlissa konsanaan ja ihanaakin ihanampi seura on taattu näillä sporttisilla Palapeleillä #peleillepeleille 

Lisätietoa KIVESin sitseistä (Facebook)

Retikka ry järjestää ensimmäistä kertaa Pre-laskiaisen, jossa pääset viettämään aikaa poikkarimeiningeissä hauskojen leikkimielisten kisojen parissa, laskemaan pulkkamäkeä ja syömään herkullisia laskiaispullia kirpakassa talvisäässä! 

Lisätietoa Pre-laskiaisesta (Facebook) 

Lippuja myydään ennakkoon kampuksilla 3 €, Kide.app -sivustolla (ent. bailataan.fi) 3,5 € (+ palvelumaksu) ja bileiltana Bar Nousun sekä Henry's Pubin ovilta 4 € hintaan. Mikä parasta, jokainen lippu sisältää tämän vuoden Palapelisarjaa jatkavan mielettömän hienon haalarimerkin! Haalarimerkin saa baarin ovelta sisääntulon yhteydessä.

Kide.app -lipunmyynti käynnistyy 13.2. klo 12.

Kampuslipunmyyntiajat ja -paikat:
26.2. klo 12.15-13.15 Canthia ja Snellmania
27.2. klo 12.15-13.15 Canthia ja Cafe Savotta

Haalarimerkeistä muodostuu tuttuun tapaan vuoden aikana upea merkkien yhdistelmä koristamaan haalareitasi. Aikaisempien bileiden merkkejä myymme lipunmyynnin yhteydessä hintaan 1 euro/kappale, niin ennakkolipunmyynnissä kuin baarienkin ovilla. Hanki siis ne kaikki ja varmista itsellesi vuoden hienoin korttipakka koristamaan haalareitasi!

Muista myös, että kuluneen lukukauden aikana olet halutessasi voinut saada Bar Nousun sekä Henry's Pubin lipunmyynnistä Palapelipassin, johon saat merkintöjä Palapeleissa käytyäsi. Neljä merkintää kerättyäsi voit lunastaa passia vastaan Jokeri-merkin palkinnoksi loistavasta menestyksestä juhlimisen saralla! Jokeri-merkkejä jaetaan näille ahkerille, neljä merkintää lunastaneille Palapelaajille kevään edetessä Bar Nousussa, Henry's Pubissa, Albatrossissa sekä opistoilla myöhemmin ilmoitettavina ajankohtina kevään 2019 aikana. 

MITÄ: Gym&Tonic sporttibileet
MISSÄ: Bar Nousu ja Henry's Pub
MILLOIN: 27.2.2019
LIPUT: Ennakkoon 3e, Kide.app 3,5e (+palvelumaksu), ovelta 4e. Lippu sisältää haalarimerkin.
PUKUKOODI: Haalarit + jotain sporttista

  Lue lisää FB  

 

 

 
 
     
 
 

Nyytin chatissa jaetaan ajatuksia, kokemuksia ja fiiliksiä – tuu mukaan!

Tulevat chatit:
28.2.  Opiskeluelämää masennuksen kanssa
14.3.  Mikä minusta tulee isona?
28.3.  Mikä mua ohjaa, kuuntelenko itseäni?
11.4.  Ahdistaako opiskeluarki?
18.4.  Hur mår du?
25.4.  Kiire ja hoppu – oon ihan loppu
  9.5.  Riittäkö rahat?
23.5.  Teetkö opintoja kesällä?
  6.6.  Elämää sinkkuna
20.6.  Kesä ja yksinäisyys

Chatit löytyvät Nyytin sivuilta ja niihin voi osallistua nimimerkillä.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

LukemalLA-N #61 1.–3.3.

KYYLÄ järjestää keväiset lanit "LukemalLA-N #61" maaliskuun alussa 1.–3.3. Studentialla Lukemalla klo 18 alkaen.

Luvassa vapaamuotoista PC-pelaamista lähiverkossa, lähinnä FPS ja RTS-pelejä. Esim. Arma 3, Insurgency, Supreme Commander, Civ 6 ja Rocket League.

Tapahtuma on K18 ja suunnattu ISYYn jäsenille. Sisään mahtuu n. 20 ennakkoilmoittautunutta.

Lisätietoa kotisivulta kyyla.org ja FB-sivulta sekä irkissä #KYYLA @IRCnet.

 

 
 
     
 
 

SPR-hengailuilta 11.3: Kokkailua

SPR-hengailuillat ovat SPR Kuopion osaston järjestämiä opiskelijoille ja nuorille tarkoitettuja maksuttomia illanviettoja. Maaliskuussa kokoonnumme yhteen ruoanlaiton äärelle. Kokkaillaan yhdessä aasialaista ruokaa, tule paikanpäälle niin näet tarkemmin mitä. Myös vegaanille sopiva vaihtoehto luvassa.

Tervetuloa mukaan!

Paikka: SPR:n tilat osoitteessa Puijonkatu 9
Aika: 11.3. kello 18-21

  Lue lisää FB  
 

 
 
     
 
 

 

Kasviskokkausilta: Jenkkiruokaa juureksista! 12.3.

Ympäristöklubi (ISYYn kerho) järjestää kasviskokkausillan, jossa kokkaillaan ruokaa amerikkalaistyyliin pienellä juuresviballa! Menuun kuuluu mm. smoothiet, hampurilaiset seitanpihveillä ja punajuurisämpylöillä, bataattiranut, browniet ja porkkanakuppikakut. Näissä kekkereissä ei jää nälkä! 

Sitova ilmoittautuminen allergioineen Heidille (heisi(at)student.uef.fi). Mukaan mahtuu 20 nopeinta UEF opiskelijaa! Osallistumismaksu 2 € (käteinen). Kokkailemme Canthian opetuskeittiöllä (CA402) klo 16:15-20. 

Tule mukaan kokemaan yhdessä kokkailun ja keittiössä puuhastelun hauskuus.

  Lue lisää FB  
 
 
     
 
 

Sugardating-sitsit 13.3.

Alkaako kukkaron nyöri kiristymään ja nuudelit maistumaan puurolta tässä vaiheessa lukuvuotta? Tai oletko jo päässyt työelämään, taskunpohjaltasi löytyy ylimääräistä ja elämästäsi puuttuu joku hemmoteltava? Kolottaako herkkuhammastasi? Mikäli vastasit kyllä mihin kysymykseen tahansa, on nyt sinulla ennenkuulumaton tilaisuus ottaa sugardädin, sugarmamin tai sugarbeibin rooli ja saapua Lukemalle sitsaamaan sokerisissa tunnelmissa!

Jotta meno pysyy turvallisena loppuun saakka, sitsien virallisina jatkoina toimivat FiMSIC:n Turvaseksibileet Bar Nousussa!

Ilmoittautuminen näille makeille sitseille alkaa 27.2. klo 12 myöhemmin ilmoitettavan linkin kautta!

MITÄ: Sugardating-sitsit
MILLOIN: ke 13.3. Klo 18.00-22
MISSÄ: Lukema, Yliopistonranta 3
JATKOT: Turvaseksibileet @Bar Nousu
MITÄ PÄÄLLE: Sugardädi/Sugarmami/Sugarbae tai muuta sokerista (+ haalarit) 
MITÄ MAKSAA: Sitsilippu 13 €

  Lue lisää FB  
 
 
     
 
 

Ravitsemustietoa opiskelijoille ja henkilökunnalle!

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) terveyden edistämisen valtakunnallinen teema vuosina 2019–2020 on ravitsemus. Tavoitteemme on edistää opiskelijoiden hyvinvointia ja opiskelukykyä mm. opiskelijaruokailun edellytyksiä parantamalla ja opiskelijoiden ravitsemustietoisuutta lisäämällä. Tule kuulemaan ja keskustelemaan aiheista YTHS:n järjestämään aamupäivätilaisuuteen.     
 
Kaikki tietää, vai tietääkö? 
Torstaina 14.3.2019 klo 8.45-11.00
E100, Educa, Joensuun kampus ja SN200, Snellmania, Kuopion kampus

Tilaisuuteen voi osallistua myös etänä livestreamin välityksellä (ks. ohje myöhemmin). Jos osallistut auditoriossa, niin saavuthan paikalle riittävän ajoissa ennen lähetyksen alkamista!
 
OHJELMA:     
8.45 #KAIKKITIETÄÄ MITEN PITÄISI SYÖDÄ VAI TIETÄÄKÖ? KORKEAKOULUOPISKELIJOIDEN RUOKAILU
Noora Seilo, Yhteisöterveyden ylilääkäri, YTHS 
 
9.05 RAVITSEMUSTOTTUMUKSET 2.0 – YTHS TUUPPAA JA MOTIVOI  
Päivi Metsäniemi, Johtajaylilääkäri, YTHS
 
9.20 VAHVISTA JA VAIKUTA – MUUTOKSEN OHJAAMINEN RAVITSEMUSNEUVONNASSA 
Tuija Pusa, Ravitsemusasiantuntija, laillistettu ravitsemusterapeutti, THM, Sydänliitto
 
10.20 KSYLITOLI  — VIISAS VALINTA 
Marjo Tipuri, Hammaslääkäri, YTHS
 
10.40 SALLIVA SYÖMINEN HYVINVOINNIN JA OPISKELUKYVYN TUKENA
Jonna Kekäläinen, Terveydenhoitaja, YTHS
 
Tilaisuus päättyy noin klo 11.00.
 
Ilmoittaudu mukaan 4.3.2019 mennessä. Saat tarkemmat tiedot sähköpostitse muutamaan päivää ennen tilaisuutta.

Lämpimästi tervetuloa!

 
 
     
 
 

 

Lunta Ilosaaressa 15.–16.3.

Lunta Ilosaaressa tapahtuma palailee tänä vuonna juurilleen. Maaliskuun 15.–16. päivinä järjestettävä talvifestivaali pidetään uudistuneeseen Ilosaareen nousevassa lämmitetyssä tapahtumateltassa.

 
 
 

Lunta Ilosaaressa tuo kaupunkiin kiinnostavan esiintyjäkattauksen, joka tällä kertaa jakaantuu kahdelle illalle. Perjantaina 15.3. jo aikaisemmin julkaistujen J. Karjalaisen sekä Jarkko Martikainen & Luotetut miehet kokoonpanon lisäksi ohjemassa on stand upia. Lavalle hauskuuttamaan nousevat koomikot Anitta Ahonen sekä Ville Saarenketo.

Lauantaina festivaalilla kuullaan maakunnan tuoretta musiikkisukupolvea, kun illan aloittaa energistä rockia soittava joensuulaisbändi Luukas Oja. Musiikkialan medioissa orkesteri on saanut hyvän vastaanoton, ja sitä onkin verrattu hengeltään muun muassa alkuaikojen PMMP:hen. Luukas Ojan jälkeen lauantai-iltaa jatkaa elektropoppia esittävä Ruusut ja illan huipentumana lavalle nousee Sanni.

Festivaalin teemaksi on lumisen talven myötä nousemassa after ski -henkinen hauskan pito ja iloittelu.

Vahvojen artistien lisäksi tapahtumateltassa on tarjolla DJ-musiikkia sekä after ski -henkeen sopivia tarjoiluja. Ilosaaren alueelle on suunniteltu myös teemaan sopivaa somistetta sekä tekemistä.

Tapahtuman liput ovat myynnissä ja niitä on saatavilla Kerubilta, Levy-Eskoilta sekä Lippu.fi ja Tiketti-palveluista. Karelia AMK:n ja Itä-Suomen yliopiston opiskelijat saavat lippunsa 25 euron opiskelijahintaan POKA:n tai ISYYn toimipisteistä Joensuussa.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Poikkitieteelliset postwabukalyptiset sitsit 2.5. Joensuussa

Mitä jää jäljelle, kun vappu on ohi? Valvottavatko liskot öitäsi? Vapun jälkeiseen olotilaan on hyvä alkaa valmistautumaan hyvissä ajoin. Oidipus ryn vappu ei lopu, vaan se jatkuu poikkitieteellisillä sitseillä. Maailmanloppu koittaa postwabukalyptisillä sitseillä vappupäivän jälkeen 2.5. Joensuussa!

Laita päivämäärä jo kalenteriin!

  Lue lisää FB  
 
 
     
 

 
 

Mukaan Pallokissojen harrastejoukkueeseen!

Haluatko harrastaa jalkapalloa hiukan rennommin, mutta tavoitteellisesti? Vietätkö kesän Kuopiossa ja kaipaisit uutta harrastusta?

Pallokissat United on harrastejoukkue, joka pelaa kaudella 2019 naisten kolmosta. Treenaamme noin kolme kertaa viikossa ja yleensä treenit ovat Savon Sanomat -areenalla! Aiempi jalkapallotausta ei ole välttämätön, mikäli asennetta löytyy pelaamaan! 

Tule mukaan kokeilemaan, treenit näkyvät nimenhuudossa.

Voit olla yhteydessä joukkueenjohtajaan Sofia Kauppiseen (sofia.kauppinen(at)hotmail.com) tai valmentajaan Kenneth Juntuseen, 045 6971230. 

 
 
     
 
 

Kiinnostaako merkityksellisten ratkaisuiden kehittäminen tosielämän haasteisiin?

Haemme UEF:n ja Savonian opiskelijoista nyt noin viittä ennakkoluulotonta, rohkeaa ja näkemyksellistä opiskelijaa aloittamaan kanssamme Demola-projekti Kuopiossa. Demola-innovaatioprojekti on aikataulutettu (8 vkoa), ohjattu ja fasilitoitu projekti asiakkaalle, jossa Demola-tiimi rakentaa tulevaisuuden ratkaisuja asiakkaan esittämään haasteeseen. Kuopion Työllisyyspalvelujen tarjoamassa haasteessa ratkotaan nuorison ja maahanmuuttajien työllisyyteen liittyviä kysymyksiä.

Ilmoittaudu suoraan: joonas.ruuskanen(at)uef.fi tai risto.kiuru(at)savonia.fi lyhyellä, vapaamuotoisella esittelyllä ja kehumisella, miksi sinut tulisi valita projektiin. Saat myös pyytäessäsi lisätietoja projektista ja sen suorituksen sisällytyksestä opintoihisi. Lisätietoa DEMOLA-toiminnasta yleensä löydät myös Demolan nettisivuilta.

Tule avaamaan latua tuleville projekteille ja tulevaisuuden ratkaisuille!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Apply to Northernmost Design Hackathon in the world!

Dash Lapland has arrived to Rovaniemi and will be held on April 12-14, 2019. For the first time ever, 150 participants from all around the world gather to the capital of Lapland. Teams of 5-6 tackle the challenges set up by real life companies and try to come up with the winning solution.

Established by Aaltoes, Dash has been Europe’s biggest design hackathon since 2017. What would be a better way to boost your creativity than spending a weekend in dark, arctic Lapland? The only question is – are you brave enough?

 

 
 
 

The challenges
We are honored to announce our six partner companies and their challenges! There is a great variety of challenges to pick from.

1. Lappset Group Oy provides joy of moving and playing by producing playground equipment for people of all ages. How would the playground of the future with integrated interactive technology be?

2. Kemira Oyj produces chemicals needed in pulp, paper, water treatment, oil and mining industries. How could they increase general awareness of chemistry’s role in tackling climate change?

3. Santa Claus Holiday Village gives memorable experiences to visitors of Lapland. How could these experiences be transferred into the digital realm?

4. Napapiirin Energia ja Vesi Oy (NEVE) is a diversified company whose services include transmission of energy, water supply, district heating production and selling. How can they create a service entity that allows their customers to utilize all its parts in one location?

5. Suomen Hoivatilat Oyj specialises in producing, developing, owning and leasing out day-care centres and nursing homes, as well as service blocks. What would the future innovative concepts for care- and educational facilities look like and what could they offer?

6. Kaleva Media is a Northern media brand producing journalistic content and media services. How could they be related to global arctic media platforms when considering target groups and key value propositions?

Read the full-lenght challenge descriptions!

When to apply?
Application is now open and the period lasts until 17.3.2019! Don’t hesitate to apply, we are eagerly waiting to hear from you! PLUS, we guarantee you won’t regret your decision to come along. Fill in your application form!

Who can apply?
ANYONE! Dash Lapland celebrates multidisciplinarity while forming its teams. You don’t need to be a designer or a coder to apply. Tech, business, social sciences or design – no matter what your field is, your skills and strengths are needed in the teams! Service design tools and design experienced mentors will be there to help your team to come up with ideas.

Why to apply?
You’ll network with like-minded people and meet your possible future employers. You and your team will have an intensive weekend together and maybe lifetime friendships will build up. And above all this, Dash Lapland is FREE for all participants!

If you have anything to ask, you can catch us by e-mail at info@dashlapland.com and in these channels:
Facebook/Dash Lapland  
Instagram/dashlapland

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

Hae Suomen Punaisen Ristin nuorisodelegaatiksi

Oletko 18–28-vuotias ja kiinnostunut kansainvälisistä tehtävistä? Suomen Punaisen Ristin seuraava nuorisodelegaattikurssi järjestetään 25.-30.5.2019. Kurssi valmistaa toimimaan monipuolisissa nuorisodelegaattitehtävissä Suomessa ja maailmalla Suomen Punaista Ristiä edustaen.

Kiinnostuitko? Lue lisää ja hae 4.3. klo 16 mennessä!

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Hae EU-uralähettilääksi!

Valtioneuvoston kanslia (VNK) välittää Suomessa tietoa EU-uramahdollisuuksista ja osaltaan myös järjestää koulutustilaisuuksia sekä jakaa tietoa EU-virkamiehiksi tai EU:n tarjoamiin asiantuntijatehtäviin pyrkiville.

Perinteisten hallinnollisten virkamiesurien lisäksi EU tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia asiantuntijatehtäviin ja korkeakouluosaamisen hyödyntämiseen. Esim. biotieteiden, ravitsemustieteen, lääketieteen ja fysiikan osaajille tarjoutuu mahdollisuuksia EU-asiantuntijatehtävissä.

EU-uratietouden edistämiseksi ja välittämiseksi Suomen yliopistojen opiskelijoille VNK välittää mahdollisuutta kymmenelle (10) Suomen yliopistojen opiskelijalle toimia EU-uralähettiläänä (EU Careers Student Ambassador). Varsinaisen valinnan EU-uralähettiläistä tekee EU:n henkilöstövalintatoimisto (EPSO). Kustakin mukana olevasta yliopistosta EPSO valitsee yhden innokkaan lähettilään vapaaehtoistyöhön, josta saa hienon CV-meriitin ja arvokasta kokemusta työelämää varten. Itä-Suomen yliopistossa (UEF) EU-uralähettiläänä toimii kaudella 2018–2019 opiskelija Rosa Ylimaula.

EU-uralähettiläät välittävät tietoa EU-uramahdollisuuksista muille opiskelijoille eri kanavia myöten ja ovat oppiaineiden ja yliopiston urapalveluiden käytettävissä mm. erilaisiin tiedotus- ja rekrytointitilaisuuksiin mahdollisuuksiensa mukaan. Valituille opiskelijoille tarjotaan koulutus tehtävään. EU-uralähettiläänä toimiminen antaa kansainvälisistä työurista ja EU:n toiminnasta kiinnostuneelle opiskelijalle erinomaisen näköalapaikan, verkostoja ja arvokkaan lisän omaan ansioluetteloon.

EU-uralähettilään tehtävistä kaudelle 2018–2019 kiinnostuneet opiskelijat voivat täyttää on-line hakemuksen 22.2.2019 alkaen.

Deadline hakemukselle on 25.3.2019

Suomen yliopistoista valituiksi tulevien EU-uralähettiläiden koulutus tapahtuu 7.10.2019 yhden päivän mittaisessa koulutuksessa Helsingissä. Ulkoministeriö maksaa koulutettaville opiskelijahintaisen lipun koulutukseen. Lisäksi rotaatioperiaatteella aina yksi uralähettiläs pääsee Brysseliin koulutukseen EPSO:n maksamana.

Lisätietoja tarjolla olevasta EU-uralähettilään tehtävästä saa nykyiseltä UEF:n EU-uralähettiläältä Rosa Ylimaulalta. Rosan tavoittaa sähköpostilla osoitteesta uef.eucareers(at)gmail.com.

Lisätietoja myös verkkosivuilta ja Facebook: EU Careers Finland.

Itä-Suomen yliopistossa EU-urayhdyshenkilönä VNK:n suuntaan toimii uraohjaaja Janne Saarela Kuopion kampuksella. Myös Jannelta voi kysellä lisätietoa EU-uralähettilään tehtävistä ja yleisesti EU-uramahdollisuuksista sähköpostitse osoitteesta janne.saarela(at)uef.fi.

Tehtävästä kiinnostuneiden tulee noudattaa annettuja ohjeita osallistuakseen hakuprosessiin.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

 

Haluaisitko oppia maailman parhailta ja työskennellä San Franciscon tai Singaporen teknologiakeskittymissä?

Startuplifers on työharjoitteluohjelma, joka tekee tästä mahdollista. 

Startuplifers on opiskelijavetoinen, voittoa tavoittelematon työharjoitteluohjelma, joka lähettää suomalaisia ja ruotsalaisia opiskelijoita sekä vastavalmistuneita työskentelemään startup-yrityksiin San Franciscoon ja Singaporeen 3-18 kuukaudeksi.

Tätä tarjoamme:

  • Työpaikkoja tekniikan, muotoilun sekä kaupan alalla
  • Opit nopeammin ja enemmän maailman parhailta yrittäjiltä
  • Pääset osaksi Startuplifers-alumniverkostoa, joka on jatkuvasti kasvava kansainvälinen, yrittäjähenkinen yhteisö
  • Me maksamme lennot ja viisumikulut yliopistosi kanssa
  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Asia Exchange launches new program for next generation entrepreneurs in Bali

The Bali Business Foundation (BBF) is an international study abroad program offered exclusively through Asia Exchange that is designed for aspiring entrepreneurs. Throughout the 4-month program, students will learn what it takes to be a successful entrepreneur, how to overcome the challenges a new business might face and how to master the steps for achieving personal and professional success. A mix of interesting lectures, interactive workshops and exciting excursions build the groundwork for a prosperous transfer of knowledge in an intercultural environment.

The program is not only designed for business students but for people who are interested in entrepreneurship, starting their own business or taking their career to the next level. The BBF program brings like-minded people from all over the world together, resulting in an international platform for building strong networks of business partners and life-long friendships. It provides useful tools to next generation entrepreneurs which are crucial for being successful in the globalized world of today.

The program will be run twice a year, either from April – July or September – December at the modern campus of the international accredited Warmadewa University in Denpasar.

  Lue lisää  
 
 
     
 
     
 
     
 
 

Tapahtumakalenteri

26.2. Kaverikahvila: "Ryhtyäkö vai ei - aikaansaamisen psykologiaa" klo 16–18, Studentian kappeli (Yliopistonranta 3, 2 krs.)
27.2. QA+GES tapaaminen tapaaminen klo 18–20, Studentian kappeli
27.2. Pre-laskiainen klo 17, Valkeisenlampi
27.2. Palapelit vol.4: Gym&Tonic -sporttibileet, Bar Nousu ja Henry's Pub 
1.–3.3. LukemalLA-N #61 klo 18 alkaen, Studentia Lukema (Järj. KYYLÄ) 
4.–8.3. ISYYn kampustoimistot on suljettu
11.–15.3. Hymy- ja valitusviikko
11.3. SPR-hengailuilta: Kokkailua klo 18–21, SPR:n tilat (Puijonkatu 9)
12.3. Kaverikahvila: Leffailta: Inside out klo 16–18, Studentian kappeli (Yliopistonranta 3, 2 krs.)
12.3. Kasviskokkausilta: Jenkkiruokaa juureksista! klo 16:15-20, Canthian opetuskeittiö (CA402) (Järj. Ympäristöklubi)
13.3. Sugardating-sitsit klo 18–22, Lukema (Yliopistonranta 3) (Järj. FiMSIC Kuopio ja KuoSi)
14.3. Kaikki tietää, vai tietääkö? klo 8.45-11.00, E100, Educa, Joensuun kampus ja SN200, Snellmania, Kuopion kampus
15.–16.3. Lunta Ilosaaressa (Joensuu)
16.3. ISYYn 9-v vuosijuhlat
19.3. Kaverikahvila: Lautapelejä klo 16–18, Studentian kappeli (Yliopistonranta 3, 2 krs.)
26.3. Kaverikahvila: Löydä oma tapasi syödä hyvin klo 16–18, Studentian kappeli (Yliopistonranta 3, 2 krs.)

Henry's Pubin keikat (liput ISYYn toimistolta ilman toimituskuluja)
Kirkonmenot
Opiskelijankuopio.fi

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Kuopion kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Kuopion kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen tiedotus@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko