Palvelut

Terveydenhuolto

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS) tarjoaa terveydenhuoltopalveluita yliopisto-opiskelijoille yliopistokaupungeissa ja tekee aktiivisesti työtä opiskelijaterveyden parantamiseksi Suomessa.

Jokainen perustutkinto-opiskelija maksaa YTHS-maksun osana ISYYn jäsenmaksua eli jokainen ISYYn jäsen on automaattisesti oikeutettu käyttämään YTHS:n palveluita koko opiskeluajan.

Asioidessasi YTHS:llä, ota mukaan opiskelijakortti, jossa on voimassa oleva lukukausi- tai lukuvuositarra. Myös digitaalinen opiskelijakortti käy todisteeksi ylioppilaskunnan jäsenyydestä.

YTHS:n palvelut ovat merkittävä opiskelijaetu

YTHS:n kautta ISYYn jäsenet saavat terveyden- ja sairaanhoidon, mielenterveystyön sekä suun terveydenhuollon palveluja kaikissa YTHS:n toimipisteissä Suomessa. Terveyspalveluyksiköiden yhteystiedot ja aukioloajat löydät YTHS:n nettisivuilta. Suurin osa palveluista sisältyy YTHS-maksuun joka on osa ISYYn jäsenmaksua.

HUOM! Jos tarvitset sairaalahoitoa tai neuvolan, ilta- ja yöpäivystyksen tai viikonloppupäivystyksen palveluita, niistä huolehtii kunnallinen terveydenhuolto molemmissa kaupungeissa. Tutustu palveluihin ja toimipisteiden aukioloaikoihin YTHS:n verkkosivuilla.

Muista kirjautua Self-palveluun

YTHS:n Self-palvelu on verkkopalvelu, jonka kautta voit esimerkiksi tehdä ajanvarauksen ja tarkastella laboratoriotutkimusten tuloksia. Ensimmäisen vuoden opiskelijat saavat Self-palvelun kautta kutsun terveystarkastukseen ja palvelussa voit myös viestitellä YTHS:n henkilöstön kanssa tietoturvallisesti.

Uutena opiskelijana sinun kannattaa kirjautua Self-palveluun mahdollisimman pian ISYYn jäsenmaksun maksamisen jälkeen, jotta voit hyödyntää YTHS:n palveluita opintojesi alusta lähtien. Vanhojen opiskelijoiden kannattaa säännöllisesti varmistaa, että omat tiedot ovat ajan tasalla.

HUOM! Uusien ja vanhojen opiskelijoiden kohdalla jäsenmaksutietojen päivittyminen YTHS:n tietoihin kestää muutaman päivän. Tänä aikana Self-palvelu ei ole käytössäsi. Tutustu Self-palveluun YTHS:n verkkosivuilla.

Lue lisää:

YTHS.fi