​​​​​​​

Menneet tapahtumat

SILLAT-aamupalat

Edit (9.11.): Kuopioon uusi ajankohta 17.11., joka korvaa 27.10. aamupalakerran.

SILLAT-aamupalat ovat yhteisöllisiä hengailuhetkiä, joihin ovat tervetulleita kaikki Itä-Suomen yliopiston opiskelijat.
Aamupalahetkiä järjestetään kuusi kertaa syksyn aikana molemmilla kampuksilla 22.9. alkaen. Joensuussa aamupalat ovat Auroralla takkahuoneella (AU110 I-rakennus) ja Kuopiossa Studentian Kappelissa (2. kerros). 

Ajankohdat

 • Ke 22.9. klo 10-11 (vain Joensuu)
 • To 30.9. klo 10-11
 • To 7.10. klo 10-11
 • Ke 13.10. klo 10-11
 • Ke 27.10. klo 10-11
 • Ke 3.11. klo 10-11
 • Ke 10.11. klo 10-11 (vain Kuopio)
 • Ke 17.11. klo 10-11 (vain Kuopio, korvaa 27.10. kerran)

Tilaisuuksiin ilmoittaudutaan etukäteen Kide.appissa, jotta mahdolliset erityisruokavaliot saadaan huomioitua tarjoiluissa. Tilaisuuteen osallistuminen on maksutonta ja yhdelle kerralle mahtuu 14 henkilöä. Ilmoittautuminen päättyy aina kaksi päivää ennen tapahtumaa, jos paikat eivät ole menneet täyteen

Jaxuhaleista konkretiaan-webinaari 23.11. (Nyyti ry)

Tervetuloa Jaxuhaleista konkretiaan -webinaariin 23.11. klo 15-16.30! Webinarissa puhutaan jaksamista tukevista konkreettisista keinoista ja levähdetään hetki lempeän palautumisharjoituksen äärelle. Webinaari on avoin kaikille opiskelijoille. Webinaarissa aihetta käsitellään myös erilaisten harjoitteiden avulla. Flinga-työskentely on vapaaehtoista, voit myös tulla vain kuulolle. Lopussa on varattu aikaa kysymyksille. Webinaarin alustaa Nyytin koulutustoiminnan asiantuntija Päivi Kohta. Webinaari on maksuton, eikä siihen tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Webinaarin sisältö:

 • klo 15.00 Aloitus
 • Miten jaksan juuri nyt?
 • Istumameditaatio
 • Konkreettisia keinoja jaksamiseen
 • klo 16.30 Lopetus

Eikö innosta nököttää kotona? Tule SILLAT-hankkeen järjestämään webinaari-kisakatsomoon!

Päivitetty 22.11.: Webinaarin kisakatsomoja ei järjestetäkään.

SILLAT-hanke järjestää webinaarille kisakatsomot molemmilla kampuksilla 23.11. 14.45-17.00. Joensuussa kisakatsomo on Naturalla N100:ssa ja Kuopion tila varmistuu pian. Webinaarin jälkeen voidaan halukkaiden kanssa lyhyesti keskustella webinaarista ja mahdollisesti jakaa vielä muille omia vinkkejä jaksamiseen opiskeluarjessa. Tämä webinaari ja kisakatsomo on avoin kaikille UEFin opiskelijoille, jotka ovat aiheesta kiinnostuneet.

Osallistuminen on maksutonta. Kisakatsomoon on etukäteisilmoittautuminen, jotta osaamme varata tarpeeksi tarjoiluja. Olet tervetullut paikan päälle, vaikka et olisi ilmoittautunut etukäteen, mutta tarjoilut ovat ensisijaisesti ilmoittautuneille. Laitamme lisätietoa ilmoittamaasi sähköpostiin lähempänä tapahtumaa. Ilmoitathan ajoissa, jos et pääsekään kisakatsomoon. Ilmoittautuminen päättyy 22.11. klo 15.

YTHS:n opiskelukykypäivä 17.11.2021

Opiskelukyky on opiskelun ja opintojen etenemisen perusedellytys, ja sen tukeminen on koko opiskeluyhteisön tehtävä. Millaiset asiat edistävät opiskelukykyä ja mitä voidaan tehdä, jos opiskelukyky on uhattuna?

YTHS järjestää tänä vuonna ensimmäistä kertaa Opiskelukykypäivän keskiviikkona 17.11., jolloin järjestetään Yhteistyöllä enemmän –webinaari klo 12.00-15.30. Webinaarissa nostetaan esiin opiskelukyvyn tärkeys ja kannustetaan huomioimaan sitä edistäviä tekijöitä opiskeluarjessa. Webinaarissa julkaistaan myös YTHS:n opiskeluterveysneuvotteluopas ja ohjataan sen käyttöön. Webinaari on suunnattu opiskelijoille, korkeakoulun henkilökunnalle, opiskelijajärjestöjen aktiiveille, YTHS:n työntekijöille ja muille opiskeluyhteisöjen jäsenille. Opiskelukykypäivä järjestetään jatkossa vuosittain.

Ilmoittaudu mukaan webinaariin 14.11.2021 mennessä. Osallistumislinkin saat sähköpostitse ennen tilaisuutta.

Linkki ilmoittautumiseen, avautuu uuteen ikkunaan (linkki vanhentunut): Opiskelukykypäivä 2021: Yhteistyöllä enemmän 

Tuutoreiden Pizzaa&Pulinaa-hengailuillat

SILLAT -hanketoimilla tuetaan myös vertaistuutoreiden jaksamista ja hyvinvointia. Tuutoreiden tehtävä on äärimmäisen tärkeä ja me ISYYllä haluamme kiittää tämän syksyn tuutoreita heidän panoksestaan uusien opiskelijoiden hyväksi. Sen vuoksi järjestämme SILLAT -hankkeessa rennon hengailutapahtuman, joka on tarkoitettu syksyn 2021 vertaistuutoreille. Tapahtuman tarkoituksena on päästä tutustumaan muiden oppiaineiden tuutoreihin, rennosti viettämään aikaa yhdessä ja jakamaan kokemuksia tuutoroinnista - sekä tietysti syömään pizzaa!

Tapahtuma ei ole virallista tuutoritoimintaa ja osallistuminen on tuutoreille täysin vapaaehtoista.

 

Hyvinvointiviikko 4.-8.10.2021

Itä-Suomen yliopiston (UEF) ja Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) Hyvinvointiviikkoa vietetään molemmilla kampuksilla Joensuussa ja Kuopiossa viikolla 40 eli 4.–8.10.2021. Hyvinvointiviikon aikana on mahdollisuus osallistua monenlaiseen ohjelmaan, jolla edistetään omaa hyvinvointia ja lisätään tietoisuutta sen tärkeydestä.

Ohjelmaa on monipuolisesti tarjolla asiantuntijaluennoista Kennelliiton Kaverikoiriin asti. Paikallisiin hyvinvointitoimijoihin pääsee tutustumaan poster-näyttelyissä Snellmanian ja Carelian ala-auloissa sekä keskiviikkona 6.10. järjestetään Liikuntailtapäivä. Loppuviikosta pidetään myös englanninkielinen kaamosinfo kansainvälisille opiskelijoille sekä YTHS:n luento ergonomiasta ja liikunnasta osana arkea.

Osallistu ja seuraa Hyvinvointiviikkoa sosiaalisesta mediasta hashtageilla #hyvinvointiviikko2021 #wellbeingweek2021.

Lue lisää:

Isyy.fi, avautuu uuteen ikkunaan: ISYYn ja UEFin Hyvinvointiviikon ohjelma 4.-8.10.2021
Facebook.com, avautuu uuteen ikkunaan: Hyvinvointiviikko // Wellbeing Week 2021
 

UEF vs Karelia AMK pesisturnaus

Hei sinä Joensuun korkeakouluopiskelija tai henkilökuntaan kuuluva: Tervetuloa Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksen ja Karelia-ammattikorkeakoulun yhteisen liikuntailtapäivän UEF vs Karelia AMK pesisturnaukseen! 

Turnaus järjestetään korkeakoulujen yhteisenä liikuntailtapäivänä 6.10. kello 12.15-15.00 Kerubi Stadionilla. Turnauksen aikana pelataan kaksi ottelua, joista ensimmäinen on rento "Chill"-ottelu ja toinen tosi kyseessä "Serious Business"-ottelu. "Chill"-ottelussa ei ole väliä, vaikka et olisi koskaan nähnytkään pesäpallomailaa. 

Joukkueet koostuvat UEFin ja Karelian opiskelijoista sekä henkilökunnasta. Ilmoittaudu oman taitotasosi mukaan joko Chill- tai SB-otteluun. Varusteet on myös mahdollista saada lainaan otteluun. Otteluiden voittajajoukkueet ja osallistujat palkitaan. Voit tulla myös katsomaan peliä ja kannustamaan suosikkijoukkueesi voittoon: yleisölle luvassa myös palkintoja, mm. paras kyltti & kannustushuuto. Osallistuminen on kaikille maksutonta! Osallistuthan tapahtumaan vain terveenä. Tuomme käsidesiä ja kasvomaskeja niitä tarvitseville.

Turnauksen järjestävät Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta ISYYn SILLAT-hanke & Karelia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta POKAn NYT-hanke. Molempien hankkeiden tarkoitus on edistää opiskelijahyvinvointia ja yhteisöllisyyttä korkeakouluissa. Menossa mukana myös Joensuun korkeakoululiikunta SYKETTÄ.

Lue lisää:

Facebook.com, avautuu uuteen ikkunaan: UEF vs Karelia AMK pesisturnaus // UEF vs Karelia UAS Finnish baseball tournament
 

Maailman mielenterveyspäivä 10.10. ja Vihreää valoa yhdenvertaisuudelle!-kampanja

Maailman mielenterveyspäivää vietetään sunnuntaina 10.10. Päivän tavoitteena on vähentää ennakkoluuloja ja leimaa, joka edelleen liittyy mielen sairauksiin. Tänä vuonna kannustetaan kohtaamaan nuoria aidosti, arvostaen ja yhdenvertaisesti, sillä jokaisen nuoren mieli on arvokas. Koko viikon ajan on käynnissä somekamppanja #vihreäävaloa, jolla näytetään vihreää valoa yhdenvertaisuudelle!

Näin sinäkin voit osallistua:

💚Pysähdy kohtaamaan nuoria aidosti ja samanarvoisesti, ole läsnä.
💚Järjestä vihreä valaistus 10.10. klo 18 tai koristaudu vihreään kampanjan aikana. Jaa vihreät kuvasi tunnisteilla #vihreäävaloa #yhdenvertaisuus #kymppikymppi #maailmanmielenterveyspäivä
💚Jaa sosiaalisessa mediassa tarina nuoren arvostavasta kohtaamisesta tai oma tarinasi, kun olet tullut nuorena nähdyksi ja kuulluksi 4.-10.10. välisenä aikana samoilla tunnisteilla

Päivän taustavoimia ovat Mielenterveyden maailmanliitto ja Maailman terveysjärjestö WHO. Suomessa valtakunnallisen päivän viettoa on alusta alkaen koordinoinut ja tehnyt tunnetuksi MIELI Suomen Mielenterveys ry. Päivää on vietetty vuodesta 1992.


Itsemurhien ehkäisypäivään 10.9.

Itsemurhien ehkäisypäivää vietetään syyskuun 10. päivänä. Päivää on vietetty vuodesta 2003 asti. Itsemurhien ehkäisypäivän tavoitteena on lisätä tietämystä itsemurhista, levittää tietoa ja vähentää itsemurhiin liittyvää leimautumista. Ennen kaikkea päivän tarkoituksena on tuoda esille sanomaa siitä, että itsemurha on estettävissä, itsetuhoisiin ajatuksiin on saatavissa apua ja itsemurhasta voidaan puhua turvallisesti. Suomessa päivän viettoa koordinoi MIELI ry.

Myös ISYY osallistuu päivään kampanjoimalla somessa, jakamalla tietoa mistä apua voi hakea sekä julkaisemalla päivään liittyvän blogikirjoituksen. 

Mitä kuuluu?-kampanja 

Itsemurhien ehkäisypäivänä syyskuussa kysytään tänäkin vuonna sosiaalisessa mediassa "Mitä kuuluu?". Kampanjan kohderyhmänä ovat tänä vuonna erityisesti nuoret ja nuoret aikuiset, joiden elämää korona-ajan haasteet ovat kuormittaneet. Itsetuhoisista ajatuksista saa ja pitää kysyä suoraan, siksi kannustamme kaikkia tänäkin vuonna kysymään 10.9. sosiaalisessa mediassa: ”Mitä kuuluu?”.

Seuraa tai osallistu kampanjaan somessa hashtageilla #mitäkuuluu #itsemurhienehkäisypäivä.

Itsemurhien ehkäisypäivän webinaari klo 12-14.30

Pohjois-Savon itsemurhien ehkäisyverkosto järjestää webinaarin nuorten itsetuhoisuudesta 10.9. kello 12-14.30. 
Webinaarissa on esillä muun muassa:

 • Miten nuoret itse kokevat itsemurhateemaan liittyvät kysymykset?
 • Mitä teen, kun itselläni on itsemurha-ajatuksia tai ajatuksia itsensä vahingoittamisesta?
 • Miten toimin, kun kaverilla tai jollain lähipiirissä on?
 • Miten toimia, jos omassa perheessä tai lähipiirissä ollut itsemurhayritys tai itsemurha?
 • Miten hoitosuositukset ovat toteutuneet?

Lue lisää:

Mieli.fi, avautuu uuteen ikkunaan: Itsemurhien ehkäisypäivä 10.9.
Myrsky.mieli.fi, avautuu uuteen ikkunaan: Mitä kuuluu?
Keskusteluapua (Nyyti ry), avautuu uuteen ikkunaan: https://www.nyyti.fi/opiskelijoille/chat/ 
Apua itsetuhoisuuteen (Mieli ry), avautuu uutteen ikkunaan: https://mieli.fi/tukea-ja-apua/apua-itsetuhoisuuteen/ 
Läheisille, avautuu uuteen ikkunaan: https://www.omary.fi/
 

Kaupunkisuunnistus ja SILLAT-joukkueet

Haluatko osallistua Kaupunkisuunnistukseen, mutta et ole saanut kasaan suunnistusjoukkuetta? Tule mukaan SILLAT-ryhmään, jossa pääset tutustumaan muihin kanssaopiskelijoihin suunnistuksen merkeissä! Ryhmä suunnistaa Joensuussa ke 8.9. klo 16 ja Kuopiossa to 9.9. klo 16. SILLAT-hankekoordinaattorimme Riina toimii ryhmänvetäjänä. Ilmoittautuminen SILLAT-ryhmään aukeaa Kide.appissa 3.9. klo 12 ja päättyy 8.9. klo 12. Riina on erikseen ilmoittautuneisiin yhteydessä ennen suunnistusta. Ryhmä on avoin myös kansainvälisille opiskelijoille, joten varaudu mahdollisesti puhumaan myös englantia.