Ajankohtaista

ISYYn uutiskirje: Wiikko-Ärsyke Joensuu viikko 11/2023

ti maalisk. 14 14:40:37 2023

Vko 11 / 13-19.3.2023
 
 

 

Wiikko-Ärsyke Joensuu 9/2023

Vko 11 / 13-19.3.2023
Luetko viestin mieluummin selaimella,
klikkaa tästä.

 
 

 
 

📨 Tämän viikon uutiskirjeessä mm.

📢Eduskuntavaalien ennakkoäänestys Carelialla
 ✅ISYYn eduskuntavaalitavoitteet julkistettu
🎉Olisitko sinä osa ISYYn vapputiimiä?
🤝ESN hyväntekeväisyystempaus 17.3.
✨SILLAT-tapahtumia
⏱️Hellitä otetta -työryhmä alkaa
🧸Tule mukaan MLL:n tukihenkilötoimintaan
📕Tiedon ja tieteen kirjamarkkinat
💰 Apurahakuulutus
✨Muita tapahtumia

 

 
 
     
 

 
 

 

Eduskuntaavalien ennakkoäänestys Carelialla

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys alkaa vain viikon kuluttua ja äänestäminen hoituu kätevästi kampuksella Carelialla. 

Carelian ennakkoäänestyspisteen aukioloajat:

 • ke 22.3. – to 23.3. kello 10-17
 • ma 27.3. – ti 28.3. kello 10-18

Muista ottaa mukaasi henkilöllisyystodistus, joka voi olla poliisin myöntämä henkilökortti, passi, ajokortti tai vastaava kuvallinen asiakirja. On myös hyvä selvittää etukäteen, ketä ehdokasta aiot äänestää. Äänestyspaikalla voit vielä tarkistaa ehdokkaan numeron.

Mikäli sinulla ei ole vielä ehdokasta mietittynä, voit käyttää apuna maaliskuun alussa järjestetyt vaalipaneelit molemmilta kampuksilta ovat käytettävissä ISYYn YouTubessa vaalipäivään 2.4. saakka. Vaalikoneet, kuten Allianssin nuorten vaalikone, ovat hyvä tapa etsiä joko puolue tai ehdokas, jota aikoo äänestää.

 
 
     
 
 

ISYYn eduskuntavaalitavoitteet on nyt julkistettu!

ISYYn eduskuntavaalitavoitteiden painopisteet ovat laadukkaassa koulutuksessa, opiskelijoiden hyvinvoinnissa ja toimeentulossa, sekä kestävässä tulevaisuudessa.

Voit tutustua vaalitavoitteisiin tarkemmin verkkosivuillamme isyy.fi/eduskuntavaalit.

Eduskuntavaaliehdokkaat voivat allekirjoittaa tavoitteemme ja ilmaista sitoumuksensa niihin tulevalla eduskuntakaudella. Julkaisemme allekirjoittaneiden eduskuntavaaliehdokkaiden nimet ja puolueet eduskuntavaalisivulla sitä mukaan, kun allekirjoituksia saapuu. Voit käydä ennen äänestystä tsekkaamassa sivulta, ketkä ehdokkaat ovat allekirjoittaneet tavoitteet.

  Lue lisää  
 

 
 
     
 
 

 

Vaalikoordinaattorin rekry päättyy 15.3. - hae nyt!

ISYY hakee nyt vaalikoordinaattoria syksyllä järjestettäviä edustajistovaaleja varten. Työpiste on joko Joensuun tai Kuopion kampuksella ja työaika n. 20h/viikko kokonaistyöajan ollessa noin 250h. Työ ajoittuu touko-kesäkuulle ja osa työstä syys-marraskuulle. Työajoista sovitaan valitun henkilön kanssa erikseen.

Vaalikoordinaattori vastaa muun muassa käytännön vaalityön organisoinnista, kuten viestinnästä suomeksi ja englanniksi yhdessä ISYYn viestintäsuunnittelijan kanssa sekä vaalipaneeleiden ja -valvojaisten järjestelyistä.

Kiinnostuitko? Tule tekemään ISYYlle edustajistovaalit. Hakuaika tehtävään päättyy 15.3.2023 kello 12.00.

Hakukuulutus

 
 
     
 
 

Olisitko sinä osa ISYYn vapputiimiä?

Meillä alkaa kohta Joensuussa Kanavatyttö ja Kuopiossa Velj'mies olla vappupesua ja lakkia vailla. Mutta sitä ennen tarvitaan vapun ympärille tiimiläisiä rakentamaan riemukasta opiskelijajuhlaa!

ISYYn vappuperinteisiin kuuluu vuosittain molemmilla kampuksilla 29.4. järjestettävä Savo-Karjala Ekskursio, Joensuussa vappuaaton kulkue, Kanavatytön lakitus ja puistotapahtuma Ilosaaressa ja Kuopiossa vappuaaton allastapahtuma, jossa lakitetaan Velj'mies, nimitetään vuoden Velj'mies ja Siskotyttö ja Uitetaan Proffa. Tänä vuonna Kuopiossa päästään suorittamaan myös muutaman vuoden tauon jälkeen Sivistykseen Vihkimystä.

Haku ISYYn vapputiimiin on auki tämän viikon sunnuntaihin 19.3.2023 asti, hae nyt niin pääset mukaan järkkäämään riemukasta opiskelijajuhlaa kampuksillemme!

Lue lisää ja hae

 

 
 
     
 

 
 

Liikkeelle Iitan ja Riinan kanssa -ryhmä

Mitä? Liikkeelle Iitan ja Riinan kanssa
Missä? Mehtimäkihallin pedagogisessa salissa
Milloin? Torstaisin klo 16-17, 5 kertaa

Matalan kynnyksen liikuntaryhmä kevyttä, hyvänmielen liikuntaa kaipaaville. Tunti sopii kaikentasoisille liikkujille ja virkistää oloa sopivasti opiskelu- tai työpäivän jälkeen. Tunnin teemat vaihtelevat kehonhuollosta hikiliikuntaan. Harjoitteita tehdään vaihdellen musiikin tahtiin ja aikaa vastaan. Tule joka kerta tai silloin kun sinulle sopii!

Osallistumiseen ei vaadita voimassaolevaa SYKETTÄ-tarraa eikä tunneille tarvitse ilmoittautua. Kunhan vain saavut ajoissa paikalle. Ota mukaan oma patja, sisäliikuntavarusteet ja juomapullo. 

Teemat:

To 16.3. Kehonpainotreeni
To 23.3. Kehonhuolto välineillä
To 30.3. Lihaskuntotreeni välineillä

Tuntia ohjaavat SYKETTÄ-liikuntaneuvoja / fysioterapeutti Riina ja liikuntaneuvojaharjoittelija Iita.

 

 
 
     
 
 

Liikuntaneuvojan kuntosaliohjaukset

Haluaisitko aloittaa kuntosaliharjoittelun ensimmäistä kertaa tai pitkän tauon jälkeen, mutta laitteet, suoritustekniikat ja kuntosaliohjelman koostaminen mietityttävät?

Nyt sinulla on mahdollisuus varata henkilökohtainen kuntosaliohjausaika SYKETTÄ-liikuntaneuvojan kanssa. Ohjaus tapahtuu SYKKEEN omalla kuntosalilla Portti54:lla. Ohjaus on maksutonta eikä vaadi voimassaolevaa SYKETTÄ-tarraa.

Laita sähköpostia osoitteeseen liikuntaneuvonta@isyy.fi niin liikuntaneuvoja Riina ottaa sinuun yhteyttä 1,5h ohjausajan sopimiseksi. 

 

 
 
     
 

 
 

 

Lautapeli-ilta 15.3.

SILLAT-hanke ja Joensuu Board Gamers lautapelikerho järjestävät yhteistyössä lautapeli-illan keskiviikkona klo 15.3. klo 17 alkaen Suvaksella (Suvantokatu 6).

Illan aikana on tarkoitus pelailla porukalla eri lautapelejä. Pelaamaan ovat tervetulleita kaikki sekä aloittelijat tai kokeneet konkarit. Iltaan ei ole etukäteen ilmoittautumista. Pelit löytyvät paikan päältä, mutta voit tuoda myös oman lempipelisi mukaan. Osallistuminen on maksutonta ja saat muistoksi illasta SILLAT-hankkeen haalarimerkin.

Tervetuloa!

 
 
     
 
 

ESN Joensuun hyväntekeväisyystempaus 17.3.

ESN järjestää hyväntekeväisyystempauksen perjantaina 17.3., jolla kerätään varoja Turkin ja Syyrian kriisin uhreille. Hyväntekeväisyystempauksessa myydään leivonnaisia ja kaikki tuotot lahjoitetaan Punaiselle ristille.

Tapahtuma järjestetään 17.3. klo 11-14 Carelian aulassa. Osallistumisesta ja lahjoittamisesta on pyritty tekemään mahdollisimman helppoa kaikille, joten kaikki myytävät tuotteet maksavat vain 2 euroa (Huom! Vain käteinen). SILLAT-hanke toimii tapahtuman taustatukena.

Tule siis tulevana perjantaina Carelian aulaan levittämään rakkautta ja positiivisuutta näinä haastavina aikoina!

 

 
 
     
 
 

 

SILLAT-aamupalat 28.-30.3.

Tule aloittamaan päiväsi ravitsevalla aamupalalla sekä poikkitieteellisesti tutustumalla kanssa opiskelijoihin, ja saat puhtia koko loppupäiväksi!

Seuraavat aamupalat järjestetään viikolla 13 eli 28.-30.3. ravintola Aurassa kampuksella. Aamupalat alkavat klo 8.15 ja päättyvät klo 9.00.

Ilmoittautuminen aukeaa Kide.appissa 14.3. klo 12. Osallistuminen on maksutonta ja mukaan mahtuu 13 henkilöä.

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Save the date! Päiväretki Elovaaran 15.4.

Lauantaina 15.4. SILLAT-hanke järjestää päiväretken Elovaaran luontopoluille. Elovaaran 4 km pituiselta polkureitistöltä löytyy myös tulipaikkoja, jolloin se on oiva päiväretkeilykohde. Elovaarassa voit lähteä liikkumaan omalla porukalla tai liittyä ISYYn poppoon retkikuntaan. Lisätietoa tapahtumasta ja ilmoittautumisesta tulossa pian ISYYn verkkosivuille ja somekanaviin, joten muista seurata.

 

 
 
     
 
 

 

Kaverikahvilan tulevat teemat

Kaverikahvila kokoontuu kevään ajan joka tiistai klo 16-18 Joensuussa Auroralla AU110:ssa ja Kuopiossa Studentian Kappelissa. Kaverikahvila on opiskelijoiden olohuone, jossa pääsee levähtämään luentojen jälkeen, hengailemaan muiden opiskelijoiden kanssa ja nauttimaan välipalasta. Kaverikahvilaan voi saapua yksin tai kaverin kanssa.

Tulevat teemat:

 • 14.3. Aikomisesta ryhtymiseen -alustus, vieraana opintopsykologit
 • 21.3. Bingoa
 • 28.3. Katsotaan lyhyt dokumentti

Lämpimästi tervetuloa!

  Lue lisää  
 
 
     
 

 
 

 

Hellitä otetta -työryhmä alkaa

Hellitä otetta - työkaluja perfektionisteille on perustutkinto-opiskelijoille suunnattu ryhmä, joka keskittyy haitallisen perfektionismin sekä vaativuuden kanssa pärjäämiseen etenkin opintojen näkökulmasta. Ryhmän tavoitteena on pienentää opiskelu-uupumuksen riskiä, selkeyttää omia opiskelutavoitteita ja elämänarvoja sekä harjoitella joustavampaa suhtautumista opiskeluun. Ryhmän kantava voima on myötätuntoinen vertaistuki.

 
 
 

Etäryhmä molempien kampusten opiskelijoille toteutuu keväällä 2023 seitsemän kertaa, torstaisin klo 9-10.30. Ensimmäinen tapaaminen on 23.3.2023, ja viimeinen tapaaminen 4.5.2023. Hae ryhmään täyttämällä lomake viimeistään 16.3.2023. Vertaisohjaaja Salla Kröger on Sinuun puhelimitse yhteydessä, jotta voidaan yhdessä keskustella hieman tilanteestasi ja siitä, voisiko ryhmästä olla Sinulle tässä kohtaa tukea opintoihisi ja hyvinvointiisi.

Ryhmässä työstetään mm. seuraavia teemoja:

 • mitä perfektionismi on ja miten sen kanssa voisi tulla paremmin toimeen
 • mitä hyötyä itsemyötätunnosta on hyvinvoinnille ja opintomenestykselle
 • miten omia arvoja kuuntelemalla voi saada arjesta enemmän irti
 • kuinka tulla toimeen epäonnistumisen pelon kanssa
 • mikä avuksi vitkutteluun ja aikaansaamisen vaikeuksiin
 
 
     
 
 

Tule mukaan MLL:n tukihenkilötoimintaan

💙Onko lapsilla paikka sydämessäsi ja haluat tehdä käytännön tekoja perheiden auttamiseksi?

💙Haluaisitko ryhtyä tukihenkilöksi perheelle, lapselle tai nuorelle, joka kaipaa arkeensa rinnalla kulkijaa?

➡️Koulutamme uusia MLL:n tukihenkilöitä maaliskuussa. Verkkokoulutus on maksuton ja koostuu kolmesta kerrasta, jotka järjestetään Zoomissa 14., 16. ja 20.3. klo 17-19.30. Koulutuksessa saat valmiudet toimia MLL:n aikuiskaverina, heppakaverina tai perhekummina Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon tai Pohjois-Karjalan alueella.

✅Voit osallistua koulutukseen ja päättää vasta sen jälkeen onko MLL:n tukihenkilötoiminta sinulle sopiva vapaaehtoistoiminnan muoto. Toiminnan voi aloittaa heti koulutuksen jälkeen tai myöhemmin sinulle sopivana aikana.

❓Oletko kiinnostunut toiminnasta, mutta et pääse osallistumaan koulutukseen juuri nyt? Ole yhteydessä meihin, sillä perehdytämme vapaaehtoisia myös yksilöllisesti mukaan toimintaan!

  Lue lisää  
 

 
 
     
 

 
 

 

Vielä ehdit näkemään! Pisarat XIX: Absurdi tänään klo 18-19.30

Joensuun ylioppilasteatteri esittää: Pisarat XIX: Absurdi.

Kvaak!

Pisarat saapuvat jälleen tällä kertaa absurdissa muodossa! Neljä piennäytelmää muodostavat kokonaisuuden jossa nähdään monenlaista tarinaa!

Absurdia tunnelmaa tuottamassa:

"Mielikuvitusmusikaali"
"Näyttelijä, Näyttelijä"
"NORMIPÄIVÄ"
"Joni tuli taloon"

  Lue lisää  
 
 
     
 
 

Tiedon ja tieteen kirjamarkkinat 14.–16.3. klo 10–17

Carelian aulaan maaliskuussa avautuva kolmen päivän pop up -tapahtuma kokoaa yhteen valtavan valikoiman kiinnostavaa luettavaa opiskelijaystävälliseen hintaan.

Tarjolla on runsaasti tietokirjakustantajien uutuuksia ja ajattomia klassikoita – historiaa, politiikkaa, luonnontieteitä, taloutta, filosofiaa, kulttuuria, yhteiskuntaa sekä paljon muuta mielenkiintoista ja ajatuksia herättävää. Jos hyvät kirjat ja uusien asioiden ajattelu ovat siun juttusi, niin tänne kannattaa poiketa tekemään löytöjä!

Mukana Joensuun kirjamarkkinoilla ovat:

 • Vastapaino
 • Gaudeamus
 • SKS
 • Kirjakauppa Tiedekirja
 • Terra Cognita

Loistavaa luettavaa opiskelijaystävälliseen hintaan!

 
 
     
 

 
 

Apurahakuulutus: Ida Kokkosen ja Walter William Hillin rahasto

Ida Kokkosen ja Walter William Hill’in rahaston apuraha lukuvuodelle 2022-2023 on haettavissa Itä-Suomen yliopiston perustutkintoa suorittaville opiskelijoille. Apurahakuulutus kokonaisuudessaan löytyy Kamusta.

Hakukuulutuksessa on kerrottu tarkemmat kriteerit, joiden perusteella apuraha voidaan myöntää sekä linkki hakulomakkeelle. Hakuaikaa on 1.3.-23.4.2023.

 
 
     
 

 
 

Tapahtumakalenteri

Maaliskuu
14.-16.3
. Tiedon ja tieteen kirjamarkkinat klo 10-17 Carelian aulassa
14.3. Kaverikahvila: Aikomisesta ryhtymiseen -alustus, vieraana opintopsykologit (klo 16-18, AU110)
14.3. ESN Joensuu klo 16-18 Haltian kokoustilassa
14.3. AEGEE Joensuu - Weekly Meeting klo 16.30, AU205
14.3. Kaverikahvila: Aikomisesta ryhtymiseen -alustus, vieraana opintopsykologit klo 16-18, AU110
14.3. SILLAT: Yhteiskävelylenkki klo 16, lähtö Alkukiviltä
14.3. Pisarat XIX: Absurdi klo 18-19.30 Kulttuuritehdas Siihtalassa
14.3. Luomio!-sanataidekerho klo 18-20 Haltian kokoustilassa
15.3. JOOJAKU klo 16-20 Haltian kokoustilassa
15.3. Finnish Friend -tapaaminen klo 16 luokassa AU206
15.3. SILLAT: Lautapeli-ilta klo 17 alkaen Suvaksella
16.3. Afterski-approt
16.3. Joensuu Board Gamers klo 15-20 Haltian kokoustilassa
17.3. ESN Joensuun hyväntekeväisyystempaus klo 11-14 Carelian aulassa
17.3. Chess Club klo 16-20 Haltian kokoustilassa
20.3. MTG-kilta klo 15-20 Haltian kokoustilassa
21.3. Kaverikahvila: Bingoa (klo 16-18, AU110)
22.3. YTHS-päivä
22.3.-23.3. Eduskuntavaalien ennakkoäänestys Carelialla klo 10-17
23.3. Poikkitieteellinen Megazone -turnaus
27.3.-28.3. Eduskuntavaalien ennakkoäänestys Carelialla klo 10-18
28.-30.3. SILLAT-aamupalat klo 8.15-9 ravintola Aurassa
28.3. Kaverikahvila: Katsotaan lyhyt dokumentti (klo 16-18, AU110)
29.-30.3. ISYYn järjestöpäivät

 
 
     
 
 

Tietoa Wiikko-Ärsykkeestä

Joensuun kampuksen Wiikko-Ärsyke on Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) uutiskirje. Saat sen sähköpostiisi, koska olet Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan jäsen ja opiskelet Joensuun kampuksella tai olet liittynyt uutiskirjeen jakelulistalle itse.

Wiikko-Ärsykkeestä saat ajankohtaista tietoa ylioppilaskunnan, yliopiston ja muiden tärkeiden opiskelijan elämään liittyvien toimijoiden, kuten YTHS:n ja Kelan, asioista. Lisäksi löydät uutiskirjeestä tietoa mm. ainejärjestöjen, kerhojen ja kampuskaupunkien tapahtumista. Wiikko-Ärsyke ilmestyy lukuvuosien aikana lomia ja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta aina tiistaisin.

Mikäli et halua uutiskirjettä enää sähköpostiisi, voit poistua sen postituslistalta uutiskirjeen alalaidasta löytyvän linkin ("Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä") kautta avautuvalla lomakkeella. Löydät lisätietoa ISYYn uutiskirjeistä ja tietosuojasta verkkosivuiltamme.

 
 
     
 
 

Tiedotettavaa?

Jos sinulla on tiedotettavaa Wiikko-Ärsykkeen kautta, laita materiaali sähköpostilla viikkoa ennen Ärsykkeen ilmestymistä (edellisen viikon tiistai) osoitteeseen uutiskirje@isyy.fi.

Huomaathan, että uutiskirjeeseen tuleva teksti ei voi olla pitkä, optimaalinen pituus välilyöntien kanssa on noin 500 merkkiä. Sopiva kuvakoko on 270 x 270 px.

 
 
     
 
 
 

   

Yliopistokatu 7, PL 111, 80100 Joensuu 
 Yliopistonranta 3, PL 1627, 70211 Kuopio

 

Tilaa uutiskirje tästä.

Osoitelähde: Itä-Suomen yliopiston opiskelijatietojärjestelmä

 

ISYYn tietosuoja

   
   
 
 
 
  Jos haluat peruuttaa tilauksen, klikkaa tästä.  
 
  Powered by Postiviidakko