Palvelut

Jäsenmaksu ja ilmoittautuminen

Tältä sivulta löydät ohjeet siihen, miten maksat ISYYn jäsenmaksun ja ilmoittaudut läsnä olevaksi opiskelijaksi Itä-Suomen yliopistoon.

Mikä on ISYYn jäsenmaksu ja mihin se oikeuttaa?

Ylioppilaskunnan jäsenyys on lakisääteinen ja siksi jokainen suomalaisessa yliopistossa perustutkintoa suorittava opiskelija on jonkun ylioppilaskunnan jäsen. ISYYn jäsenmaksun suuruuden päättää vuosittain opiskelijoista koostuva edustajisto.

Maksettuasi jäsenmaksun olet oikeutettu kaikkiin ISYYn palveluihin, joita ovat esimerkiksi edunvalvontapalvelut ja vapaa-ajanpalvelut sekä mahdollisuus osallistua opiskelijajäsenenä yliopiston päätöksentekoon sen toimielimissä.

Jäsenmaksun suuruus 2023 - 2024

Perustutkinto-opiskelija

 • lukuvuosi 2023 - 2024 75 €
 • syksy 2023 39 €
 • kevät 2024 40 €
 • (kevät 2023 36 €)

Jatko-opiskelija

 • lukuvuosi 2023 - 2024 58 €
 • syksy 2023 30,50 €
 • kevät 2024 31,50 €
 • (kevät 2023 28 €)

Ilmoittautumisaika

 • Lukuvuosi ja syyslukukausi: 1.5. - 15.9.2023 HUOM! Uudet opiskelijat ilmoittautuvat 31.8.2023 mennessä.
 • Kevätlukukausi: 1.12.2023 - 15.1.2024

Jos olet uusi opiskelija, ilmoittaudut ensimmäisenä opiskeluvuotenasi kokonaiseksi lukuvuodeksi. Jos olet ns. vanha opiskelija, voit ilmoittautua läsnäolevaksi myös pelkästään syys- tai kevätlukukaudelle. Ilmoittaudu aina joko läsnäolevaksi tai poissaolevaksi. Ensimmäisen vuoden opiskelija voi ilmoittautua poissaolevaksi vain yliopistolaissa määritellystä syystä. Jos laiminlyöt ilmoittautumisen määräaikaan mennessä, yliopisto poistaa sinut kirjoilta ja joudut hakemaan kirjallisesti lomakkeella takaisin kirjoille pääsyä ja yliopisto veloittaa sinulta uudelleenkirjautumismaksun (35 €).

Lue lisätietoja uudelleenkirjoittautumisesta KAMUsta.

Jos olet ilmoittautunut poissolevaksi ja haluat muuttaa statuksen läsnäolevaksi, voit tehdä sen milloin vain lukukauden aikana. Jos haluat ilmoittautua läsnäolevaksi ilmoittautumisaikojen ulkopuolella, pyydä maksutiedot opintopalveluista.

Lue lisää poissaolon muuttamisesta läsnäoloksi KAMUsta.

Uuden opiskelijan ilmoittautuminen

 • Jos aloitat ensimmäisen opiskeluvuotesi Itä-Suomen yliopistolla, olet uusi opiskelija
 • Ota opiskelupaikka vastaan opintopolku.fi:n Oma opintopolku -palvelussa, ja ilmoittaudu tämän jälkeen koko lukuvuodelle Oili-ilmoittautumispalvelussa viimeistään 31.8.2023.
 • Maksa samalla ISYYn jäsenmaksu
 • Kun olet liittynyt ISYYn jäseneksi, voit aktivoida digitaalisen opiskelijakortin PIVO tai Frank App tai halutessasi tilata perinteisen muovisen opiskelijakortin osoitteessa frank.fi
 • Kun olet saanut opiskelijakorttisi postitse, voit noutaa siihen lukuvuositarran ISYYn toimistolta. Ota mukaan myös henkilöllisyystodistus, joka tarkastetaan, kun kyseessä on ensimmäinen lukukausi- tai lukuvuositarra.
 • Digitaalinen opiskelijakortti aktivoituu, kun olet ilmoittautunut läsnäolevaksi. Kuitenkin aikaisintaan lukuvuoden alkaessa 1.8.

Vanhan opiskelijan ilmoittautuminen

 • Jos aloitat vähintään toisen opiskeluvuotesi Itä-Suomen yliopistossa, olet ns. vanha opiskelija.
 • Ilmoittaudu uudelle lukukaudelle- tai lukuvuodelle Oili-ilmoittautumispalvelussa.
 • Maksa ISYYn jäsenmaksu ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankkitunnuksilla tai luottokortilla.
 • Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia tai luottokorttia, voit pyytää jäsenmaksutiedot yliopiston opintopalveluilta sähköpostitse osoitteesta opiskelu@uef.fi.
 • Jos maksat jäsenmaksun opintopalveluilta saamillasi tiedoilla, toimita kuitti maksusta opintopalveluille. Opintopalvelut kirjaa sinut läsnäolevaksi maksun osoittamalle ajalle. Jos maksat maksun Oilissa, läsnäolo kirjautuu automaattisesti opiskelijarekisteriin, eikä sinun tarvitse toimittaa tositetta.
 • Ilmoittautumisen ja jäsenmaksun maksamisen jälkeen voit noutaa uuden lukukausi- tai lukuvuositarran opiskelijakorttiisi ISYYn toimistolta. Mukaan tarvitset opiskelijakorttisi. Jos kyseessä on uusi kortti, ota mukaan myös henkilöllisyystodistus.
 • Jos et pääse noutamaan lukukausi- tai lukuvuositarraa toimistolta, katso sivulta Opiskelijakortti ja Usein kysytyt kysymykset: Opiskelijakortti, miten saat tarran postitse tai toisesta ylioppilaskunnasta.
 • Jos käytät pelkästään digitaalista opiskelijakorttia, sinun ei tarvitse noutaa tarraa. Sovellus on aktiivinen vain silloin, kun olet ilmoittautunut ja maksanut jäsenmaksun.

Jäsenmaksun palautushakemus

Joissain tapauksissa opiskelija voi hakea ISYYltä jäsenmaksun palautusta. Koko lukuvuoden tai syyslukukauden osalta jäsenmaksun palautusta voi hakea syyskuun loppuun mennessä ja kevätlukukauden osalta tammikuun loppuun mennessä.

Jäsenmaksun palautusta voi hakea esimerkiksi jos opiskelija on maksanut ylioppilaskunnan jäsenmaksun, mutta ei aiokaan opiskella ja ilmoittautuu poissaolevaksi. HUOM! Läsnäolon muuttaminen poissaoloksi on mahdollista vain ilmoittautumisaikana.

Jäsenmaksun palautusta voit hakea jäsenmaksun palautuslomakkeella, jonka löydät tämän sivun alalaidasta. Lomake allekirjoitetaan sähköisesti, joten tarvitset verkkopankkitunnukset lomakkeen lähettämistä varten. 

Jos opiskelija hakee palautusta, koska ilmoittautuu poissaolevaksi tai luopuu opiskeluoikeudesta, on merkintä löydyttävä myös Pepistä. Tämän merkinnän tekee yliopiston opintopalvelut opiskelijan pyynnöstä. Lisäksi opiskelijan on esitettävä opiskelijakortti, josta on poistettu lukuvuosi- tai lukukausitarra. Myöhässä tulleita hakemuksia ei käsitellä.

Lisätietoja jäsenmaksun palauttamisesta saat ISYYn toimistoilta.

Lue lisää:

VismaSignForms.com, avautuu uuteen välilehteen: Jäsenmaksun palautushakemus

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Opiskelijakortti

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Usein kysytyt kysymykset: Opiskelijakortti

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Toimistojen yhteystiedot

Isyy.fi, avautuu uuteen välilehteen: Materiaalipankki

Kamu.uef.fi, avautuu uuteen välilehteen: Läsnäolo ja poissaolo

Kamu.uef.fi, avautuu uuteen välilehteen: Unohtuiko ilmoittautuminen?

Peppi.uef.fi, avautuu uuteen välilehteen: Etusivu

Oili-ilmoittautumispalvelu, avautuu uuteen välilehteen: Etusivu

Opintopolku.fi, avautuu uuteen välilehteen: Etusivu